![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
mb03
PRZEPIĘKNE ![]() ![]() ![]() i otwarcie: takie kadzidlano-pieprzne i rozwinięcie: niesamowite, snujące się kadzidło przypomina mi nieco Avignon, ale bez jego gotyckiego chłodu jest też znacznie mniej wytrawne, a nawet lekko słodkawe trzyma się blisko, muska, delikatnie pieści nie ma w nim potęgi Avignon jest czułość i słodki szept mb03 jest... grzeszne piękne ![]() ale na mnie prawie niewyczuwalne na raz zużyłam ponad 1/3 5ml odlewki i gdybym nie trzymała teraz mojego nosa w golfie, to nie czułabym już nic jestem jednocześnie zachwycona i rozczarowana ach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | ||
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() zapach zupełnie inny niż Hypnose ale też na wieczór, uwodzicielski i zmysłowy. Cytat:
Dla mnie Parisienne to rozwodniona, nijaka wersja Paris - a to killer nad killery wśród kwiatowych zapachów.
![]() |
#2943 |
BAN stały
|
Nie znam niestety... a czy jest dostępny np. w Douglasie?
![]() musiałabym przetestować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przeczytałam pierwszy tom Pana L.O. i podoba mi się klimat ale bardzo rozczarowało mnie zakończenie - dał się tak głupio zaskoczyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=agnes_bdg;16149891]Mnie też zachwyciła Jaime la nuit
![]() zapach zupełnie inny niż Hypnose ale też na wieczór, uwodzicielski i zmysłowy. Agnes pisząc o hypnose miałam na myśli raczej te same cechy tj: uwodzicielskość, to w jaki sposób go opisałaś. . Ale cieszę się, ze nie tylko ja jestem jego zwolenniczką. ![]() QUOTE]
#2946 |
BAN stały
|
Oprócz Chanelki 19, w której czuję się niewiarygodnie kobieco testowałam:
1. Daisy M Jacobs- zapach totalnie nijaki, blady, sztucznie rozdmuchany reklamą ![]() 2. Madame JP Gautier- koszmarek, krzykliwy, na pograniczu wulgarności, na początku przez chwilę poczułam coś jakby owoce w bitej śmietanie (?), ale później czuję zgrzyt, jakaś paskudna nuta wysuwa się na pierwszy plan. Jeden psik i nigdy więcej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Idylle - po prostu jeden z wielu którego na szczęscie nie chce sie mieć, sądzę że to ten zapach który podoba się wielu ale nie zachwyca, nie zapamiętywalny, krótkotrwały
Monoi Sephora - słodziaczek, nie wiem jak to się ma do prawdziwego monoi, ale trwałość podobna do Idylle, miły w stylu YR |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
grozi wypollizowaniem
|
testuję Fiori d'Ambra...normalnie masakra....
to pachnie topionym woskiem ze zniczy+ indyjskie kadzidełka ![]() nie wiem czy bym chciała tak pachnieć, ale zapach jest niezwykle "atmosferyczny" Wącham i czuję się jak w lekko zakurzonym, mrocznym pokoju z cieżkimi zasłonami w oknach, na środku masywny okrągły stół..a na nim płoną świece...i kopcą sie kadzidełka...
#2949 |
Zakorzenienie
|
Pigment Brulant - węgierska dziewoja z warkoczami i łańcuchem papryk na szyi
![]() ![]() ![]() ![]() Fou d'Absinthe - piołun jak piorun strzelił! Gorzki, suchy, wykręcający nos w drugą stronę... ![]() ![]() ![]() Aż po powąchaniu chce się krzyknąć: Gorzko! Gorzko!... ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-31 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Ten rok rozpoczął się pod znakiem testów:
Tygrysa - początek ostry, przyprawowy, agresywny i ekspansywny, daje po nosie aromatem rozgniecionych goździków przysypanych wibrującym cynamonem w połączeniu równie ostrą z ziemistą zielenią. W tej fazie rzeczywiście może kojarzyć się z dżunglą i tygrysem, jako alegorią tajemniczości, zagubienia i strachu przed tym jakże pięknym, a groźnym zwierzęciem, którego tu zastępują goździki i cynamon. W drugiej części pojawiają się osmantus i ylang-ylang, które powodują, że nagle dżungla przestaje być tajemnicza i niebezpeczna, a tygrys łagodnieje, stajesię pluszowy, przymilny, wręcz słodki - goździki odchodzą na drugi plan, a cynamon łagodnieje, pozostając jednak niejadalnym. Ciekawy zapach, ale zupełnie nie w moich klimatach. Extreme Girl, Paco Rabanne - też nie moje klimaty, bo to słodziak straszny, ale... Początek - owoce leśne obficie polane jakąś płynną, słodką mazią, nieco alkoholowe przy samym otwarciu - do złudzenia przypomina mi aromat jakichś słodyczy które kojarzą mi się z wczesnym dzieciństwem. Niestety, nie mogę przypomnieć sobie co to było, niemniej skojarzenie jest automatyczne. Potem alkohol znika, aromat owocowy stygnie, tężeje- to przez pojawienie się czegoś czekolado-karmelopodobnego i w takiej kremowej, lekko drzewnej postaci zapach siedzi sobie na skórze. Cieszę się, że mam próbeczkę, dzięki powąchaniu której mogę przenieść się w czasy dzieciństwa kiedy chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj spokojnie przyjrzałam się perfumowanej wersji Cristobala, która upolowałam w grudniu. Jest to niewątpliwie cudo , ktorgo siłę mogłabym porównać do starego Mauboussin edp . Chociaz Mauboussin jest przedewszystkim śliwkowe, nie o nuty mi jednak chodzi lecz o esencjonalną , wilgotna słodycz. Cristobal edp to zapach esencjonalny, nasycony, z piękną nutą wanilii, wanilii ciepłej i słodkiej . Jest uderzająco słodki na otwarciu , słodycz jest gęsta , nieco lepka , bez drażniącej, suchej nuty z edt. Potem zapach układa sie, mniej słodko, bardziej miękko, jest nieco wilgotny. Staje się bardzo wyważony i .bardzo kobiecy. Do wanilii dołącza sie goździk, nie dominując jednak zapachu, Po pewnej chwili znowu słodycz łamie nuta bergamotki a sandał dodaje mu wiecej delikatności i ciepła. Do głosu dochodzi tez paczula.Nieco póxniej trudno rozróznić nuty , kompozycja staje się bardzo spójna i elegancka. Kolejne warstwy pokazuje stopniowo, subtelnie ewoluując na skórze.Co ciekawe, poza goździkiem nie czuję wyodrębniających się nut kwiatowych, a przede wszystkim piwonii i frezji , które zapewne daja zapachowi w nucie serca odrobine świezości. Potem zapach stabilizuje się i trwa, staje sie ciut płaski ale nie odbiera mu to piękna. Nie czuje ogona, ale przy każdym ruchu dobiega jego obecność, łasi się jak kot, to odchodząc to wracając.. To lubię ![]() ---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ---------- Cytat:
![]() |
#2952 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
W moim odczuciu drugi tom jest nieporównywalnie słabszy. Niestety - bo pierwszy czytałam z tchem zapartym i ściśniętymi pośladkami. ![]() ![]() Cytat:
Ja czuję mleczko makowe. ![]() Polecam AmbraAurea - z ambr Profumum lepsza jest. Moim, skromnym zdaniem. Ba! Moim skromnym zdaniem jest fenomenalna. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło usłyszeć to z ust osoby tak wspaniale opisującej zapachy na swoim blogu ![]() No i oczywiście zapach Pigment Brulant ma dla mnie rdzawoczerwoną barwę papryki w proszku ![]() Flowerbomb edp - miała być kwiatowa bomba, jest kwiatowy cukierek ![]() ![]() ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-02 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Jak jakbym chciała by mnie coś zachwyciło.
Ostatnio mam same rozczarowania. Najbardziej mnie rozczarował: Kilian Straight to Heaven - moherowy kapelusz z jaśminową wstążeczką. Rozpoczął sie interesująco suszona śliwką i lekkim Idolowym przebrzmieniem. Niestety juz po kilku sekundach wdarły sie w kompozycje kwiatowe nuty i niestety wszytko "popsuły". Przez całe testowanie (co raptem trwało max. 3-4 godzinki bo potem już zapach się ulotnił) miałam uczucie ze ten zapach już znam. Najbliżej prawdy by bylo gdybym powiedziała ze to paczulowe popłuczyny Cocona + kapka Organzy.
#2955 |
Zakorzenienie
|
Lutens A La Nuit - jaśmin narkotyczny, upajający, nie do pomylenia z żadnym innym. Nie czuję innych nut - na mojej skórze to wielka parada jaśminowych płatków. Każde zaciągnięcie się A La Nuit jest jak wtulenie nosa w ogrom białych kwiatów, tak drobnych i niepozornych, ale o magicznej sile. Jest jak czerwcowy, ciepły wieczór, kiedy zapada zmrok, a w powietrzu słychać cykanie świerszczy. Jak pełna wdzięku czarodziejka w długiej, białej sukni i kwiatach jaśminu w długich, rozpuszczonych włosach, której urok zniewala, fascynuje i uzależnia.
Ach, opaść na posłanie z białych kwiatów, zanurzyć się w nich, odurzyć tym zapachem... zejść z tego świata dusząc się od intensywnej woni tych cudnych kwiatów... cóż to by była za piękna śmierć... Serce chce bardzo tego zapachu, ale jest drogi i trzyma się tylko 4 godz -więc rozum mówi nie ![]()
#2956 |
Nindżopesz
|
Maju, prawie mnie przkonałaś do jaśminu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
ja go wielbię od lat
![]() ![]() ![]() ![]() Oj, coś czuję, że A La Nuit prędzej czy później zagości u mnie... już zaczynam odkładać ![]()
#2958 |
Zakorzenienie
|
Idole de Lubin
![]() ten zapach to marzenie i przygoda. Już sam jego widok przywodzi mi na myśl szamana w czarnej, rytualnej masce, tańczącego przy ognisku w rytmie tam-tamów ![]() ![]() Jest niczym pirat przesiąknięty zapachem alkoholu, starego drewna statku, skórzanego pasa i przypraw z ładowni pod pokładem... I choć zalatuje rumem z daleka, nie sposób oprzeć się jego urokowi ![]() ![]() Uwielbiam ten zapach, pozwala poczuć się jak odkrywca wędrujący przez Czarny Ląd lub pirat na Czarnej Perle. Chyba zacznę na niego zbierać, żeby mieć Afrykę i Sparrowa na wyciągnięcie ręki ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-05 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
grozi wypollizowaniem
|
![]() |
#2960 |
Wtajemniczenie
|
oj tak idole de lubin jest fantastyczny! uwielbiam go.! niestety trwałością nie powala, ale co tam, zawsze można się dopsikać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
ma się tę siłę perswazji
![]() Tudzież talent do opisów ![]() Cytat:
![]() No wykapany Sparrow ![]()
![]() |
#2963 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już wiem, jak będzie zatytułowana 4 część Piratów z Karaibów - Kapitan Hak! ![]()
![]() |
#2965 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
testuje swoj nowy nabytek - NR EDP i teraz sie zastanawiam, czy aby na pewno kupilam to, co niuchalam w perfumerii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
#2968 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Trussardi Skin -
![]() Dziś nowo przybyłe Kelly Caleche edp - na początku owoce i mocne kwiaty - ładne, następnie rzeczywiście skóra w pewnym momencie nawet za bardzo skórzane a potem siano z rumiankiem. Ale mają swój urok ![]() L'Imperatrice bardzo mi się podobają, takie świeże jabłka (zielone) z brzoskwinkami, ale na mnie trwałość marna, koło 14.00 na lewą ręką psiknęłam właśnie je a na prawą Kelly Caleche, Kelly cały czas czuję a lewą 3 razy dopsikiwałam, ostatni raz z 2 godz. temu i ledwo co jest wyczuwalny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Konto usunięte
|
Testowałam Versace Crystal Noir i nie mogę zrozumieć czym się niektórzy zachwycają, dla mnie to po prostu smrodek, kojarzy mi się z męskimi perfumami a jeszcze z piwnicą i pleśnią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Perfume Lover
|
Łoł. Jesli tak pachnie w Twojej piwnicy to sie wprowadzam
![]() ![]() A tak na serio, to nigdy mi sie tak CN nie kojarzyl. A kocham i ten zapach, i cudna won piwnicy, stechlizny i plesni <leeekaaaarzaaaa> wiec pewnie skojarzylabym te aromaty ze soba.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.