Ostatnio testowałam cz.II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 20:15   #2911
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
No i muszę napisać o Etro Messe de Minuit- a własciwie o dwóch
... Pasterkach
ja nie wnikam, ale istnieją dwie wersje- jedna tzw. okrągła no i ja muszę powiedzieć, że się różnią.Niby wszystko jest tak samo ale na mnie już od początku zaczynają obie msze przebiegać zupełnie inaczej.Obie mi się podobają i to bardzo, ale Etro edc jest cudnie i bogato cynamonowa-sypie cynamonem magicznie i świątecznie - a ta druga co to "okrągła"jest - szok ale zmienia jest w brązowiutki, zeschniety pierniczek w tempie błyskawicznym i śliczna jest - bo to taki pierniczek, co go chce się chrupać jak już nawet niejadalny jest
Mery Jane to mi teraz zrobilas zagwozdke
TA wersja ktora jest?

A tak odnosnie tematu to.....zaczelam uzywac globalnie Avon Rare Pearls -pamietalam je nieco jakby przez mgle bo teraz to odnowiona edycja ale zaskoczyly mnie na nowo bardzo pozytywnie
Ciezki ale nie duszacy wrecz ma w sobie pewna kwiatowa swiezosc otoczona delikatna slodycza.Diablo trwaly na mojej skorze.
Stary 2009-12-21, 20:24   #2912
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Hexxanko - imho jest odwrotnie - kwadratowa to ta słodsza wersja, natomiast okrągła - bardziej kościelna, zresztą podeślę Ci moją (okrągłą) próbeczkę i sama ocenisz (bo widzę, że kliknęłaś tę kwadratową

chociaż wg niektórych to niezależne jest od kształtu naklejki, a od serii, kiedy zostało wyprodukowane
ja wnioski wyciągam na podstawie własnych obserwacji - flachonik okrągły i odlewka (nabyta gruuuubo przed flachonikiem) z flachonika kwadratowonalepkowatego
Stary 2009-12-21, 21:19   #2913
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
Hexxanko - imho jest odwrotnie - kwadratowa to ta słodsza wersja, natomiast okrągła - bardziej kościelna, zresztą podeślę Ci moją (okrągłą) próbeczkę i sama ocenisz (bo widzę, że kliknęłaś tę kwadratową

chociaż wg niektórych to niezależne jest od kształtu naklejki, a od serii, kiedy zostało wyprodukowane
ja wnioski wyciągam na podstawie własnych obserwacji - flachonik okrągły i odlewka (nabyta gruuuubo przed flachonikiem) z flachonika kwadratowonalepkowatego

Olu pieknie dziekuje za wyjasnienie i probasa,przyznam sie,ze kiedy dostalam MdM do testowania to nie wiem ktora to byla wersja choc mialam probasy z roznego zrodla i roznily sie nieco miedzy soba.Bylam jednak pewna,ze to kwestia testu,dnia,skory itd.
Stary 2009-12-22, 14:37   #2914
Pin up girl
Zakorzenienie

Miałam dziś trochę czasu, więc odwiedziłam Douglasa, a owocem tej wizyty jest:

Lalique, Le Parfum - bardzo przypomina mi Fleur de Rocaille, tylko jest bardziej łagodny. Ładny i retro, ale wolę Carona.

Miss Charming - wachałam się co wybrać - ten zapach, czy Drole de Rose. I stawiam na L'Artisana. Miss Charming, cxzyli różana konfitura, bardzo słodka i gęsta, kojarzy mi się z latami 70-tymi. Niespecjalnie się rozwija, ale jest przyzwoicie. Daleka krewniaczka The Fragrance Ghosta.

Miss Dior - oczy mi na wierzch wyszły, kiedy zobaczyłam je w Douglasie. Piękny, przykurzony szypr, na początku dość ostry i wibrujący, ale potem się uspokaja. Chcę.

The One Rose - Nie są jakieś specjalnie odkrywcze i powalające, ale w 10-tkę na wiosnę chętnie bym się zaopatrzyła. Uroczy, słodki kwiatek w konwencji D&G. Trochę nietrwały...

Molekuły, 01 - Najpierw spirytus. Potem nic. Długo nic. Na końcu mega-rozwodniony pieprz z czymś na wzór wetiweru, ale to tak jakby wąchać to na kimś, kto stoi od nas w odległości 100 m. I oni chcą za to 430 zł...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:29   #2915
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Mery Jane to mi teraz zrobilas zagwozdke
TA wersja ktora jest?
Kwadratowa jest na mnie cynamonowa a tzw. okrągła piernikowata. Na mnie to są różne (ale bardzo podobne) zapachy.Ale ja się nie dziwię- Black Turmalin to mnie ostatecznie omulała miętówka
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:29   #2916
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość
jeśli tak pachniała Scarlett, to trochę nie dziwne, że Rett sobie poszedł... zapewne po to aby potężnie sobie kichnąć
Cytat:
A Habanita - dla mnie luksusowa babcia zakonserwowana na maxa.
Perfumaniaczki jak zwykle w formie Boskie!

L'Autre - wierzę, że na kim innym są piękne i szlachetne, ja jednak nie mam szczęścia do wielu przyprawiaków - robi się na mnie spocona pacha. Sam początek L'Autre bardzo obiecujący: między surowością ciemnej paczuli, a igrającymi ognikami musujących przypraw i goździka, lekko doprawione słodyczą. Niestety, prędko czar pryska i piękny zapach stopniowo przeistacza się w woń zapoconego ciała. Trwały i intensywny

Ambre Passion Laura Mercier - pierwsze testy mnie nie porwały. Owszem, bardzo przyzwoita, dobrej jakości, ale niczym nie wyróżniająca się ambra - może to wina mojego zblazowanego nosa, który swego czasu przewąchał wielu przedstawicieli tej grupy zapachowej. Wczoraj jednak testowałam ją dłużej i doczekałam do fazy, która zdecydowanie przekonała mnie, że warto było dać zapachowi więcej niż jedną szansę.
Ambre Passion umieściłabym teraz w gronie najbardziej cenionych przeze mnie ambr zaraz obok Ambre Sultan i Ambre Extreme. Faza pierwsza, kiedy to zapach nie może zdecydować się, czy być ambrą przymilną, czy ziołową i ciemną przypomina mi zapasy pomiędzy AS a AE. Jest tu paczula, labdanum (w dawce takiej w sam raz, by mnie lekko niepokoić, ale nie odrzucić), szczypta wanilii i morze złotej ambry. Jest szlachetnie, głęboko, wyraziście i bardzo bardzo kobieco na sposób jakby włoski Wiecie o co mi chodzi Pełne kształty, słodkie kusicielstwo, zmysłowość i głębokie poczucie własnej atrakcyjności. A to wszystko podane w sposób, który nie przytłacza, nie nudzi, nie daje o sobie zapomnieć.
A gdy zapach przechodzi do słodkiego sedna to można rozpłynąć się z rozkoszy. Takiej bazy nie pamiętam z żadnego innego zapachu (choć opis zabrzmi pewnie znajomo): miękka, słodka, waniliowo - drzewna, mająca w sobie jednak nie do końca dającą się rozgryźć tajemnicę.
Do tego intensywność i trwałość na plus.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 12:57   #2917
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

L'Autre - wierzę, że na kim innym są piękne i szlachetne, ja jednak nie mam szczęścia do wielu przyprawiaków - robi się na mnie spocona pacha. Sam początek L'Autre bardzo obiecujący: między surowością ciemnej paczuli, a igrającymi ognikami musujących przypraw i goździka, lekko doprawione słodyczą. Niestety, prędko czar pryska i piękny zapach stopniowo przeistacza się w woń zapoconego ciała. Trwały i intensywny

Ambre Passion Laura Mercier - pierwsze testy mnie nie porwały. Owszem, bardzo przyzwoita, dobrej jakości, ale niczym nie wyróżniająca się ambra - może to wina mojego zblazowanego nosa, który swego czasu przewąchał wielu przedstawicieli tej grupy zapachowej. Wczoraj jednak testowałam ją dłużej i doczekałam do fazy, która zdecydowanie przekonała mnie, że warto było dać zapachowi więcej niż jedną szansę.
Ambre Passion umieściłabym teraz w gronie najbardziej cenionych przeze mnie ambr zaraz obok Ambre Sultan i Ambre Extreme. Faza pierwsza, kiedy to zapach nie może zdecydować się, czy być ambrą przymilną, czy ziołową i ciemną przypomina mi zapasy pomiędzy AS a AE. Jest tu paczula, labdanum (w dawce takiej w sam raz, by mnie lekko niepokoić, ale nie odrzucić), szczypta wanilii i morze złotej ambry. Jest szlachetnie, głęboko, wyraziście i bardzo bardzo kobieco na sposób jakby włoski Wiecie o co mi chodzi Pełne kształty, słodkie kusicielstwo, zmysłowość i głębokie poczucie własnej atrakcyjności. A to wszystko podane w sposób, który nie przytłacza, nie nudzi, nie daje o sobie zapomnieć.
A gdy zapach przechodzi do słodkiego sedna to można rozpłynąć się z rozkoszy. Takiej bazy nie pamiętam z żadnego innego zapachu (choć opis zabrzmi pewnie znajomo): miękka, słodka, waniliowo - drzewna, mająca w sobie jednak nie do końca dającą się rozgryźć tajemnicę.
Do tego intensywność i trwałość na plus.
Wow! Aguś, świetnie! Czytanie Twoich recenzji, to dla mnie czysta przyjemność
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 16:25   #2918
Pin up girl
Zakorzenienie

Fleur d'Iris Maitre Parfumeur et Gantier - więcej tu fiołka niż irysa... Zaczyna się podobnie jak w Violetta Penhaligon's, czyli świeży fiołek plus dużo rozgniecionej zieleni, która aż wibruje w nosie. Nastepnie fiołek ociepla się, zieleń czai się tylko w tle i tu Fleur d'Iris bardziej przypomina mi Meteorites Guerlaina, z tym, że jest mniej pudrowy.
Ciekawa jest ostatnia faza - taka słodkawa fiołkowo - irysowa guma na waniliowym tle.

Aromatics Elixir - początek przypomina mi nieco AP, jest szałwia, werbena, geranium... ostro i wibrująco... W tle kwiatowe, różano-jaśminowe mydło, które przez te zioła przebić się nie może...
Później robi się bardzo ziemiście - doniczkowa ziemia rozsypana w piwnicy, czyli mariaż wetiweru i paczuli.

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-12-23 o 18:53
Stary 2009-12-23, 18:38   #2919
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Kwadratowa jest na mnie cynamonowa a tzw. okrągła piernikowata. Na mnie to są różne (ale bardzo podobne) zapachy.Ale ja się nie dziwię- Black Turmalin to mnie ostatecznie omulała miętówka
PO takim opisie tymbardziej bede niecierpliwie oczekiwac na testy
Dziekuje
Stary 2009-12-23, 21:26   #2920
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Aromatics Elixir - początek przypomina mi nieco AP, jest szałwia, werbena, geranium... ostro i wibrująco... W tle kwiatowe, różano-jaśminowe mydło, które przez te zioła przebić się nie może...
Później robi się bardzo ziemiście - doniczkowa ziemia rozsypana w piwnicy, czyli mariaż wetiweru i paczuli.
A czy ten początek przypomina Ci Gold Amouage?

Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
Wow! Aguś, świetnie! Czytanie Twoich recenzji, to dla mnie czysta przyjemność
Dziękuję Bardzo mi miło.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 22:47   #2921
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A czy ten początek przypomina Ci Gold Amouage?
Moze troszke, jakas pojedyncza nuta, bo calosciowo to trudno znalezc cos podobnego do Gold (smaru, oleju i inszych nieprzyjemnosci...)
Stary 2009-12-24, 03:51   #2922
Małgosia791
spin doctor

Hugo Boss Orange-ma szansę stać się obok Słonia i Coco M moim signature scent Powiem tylko, że zatkało mnie z zachwytu. Kiedyś testowałam pobieżnie i zapomniałam, ale teraz dostałam porządną próbkę i zakochałam się. Cudowny, lekki, przejrzysty, a jednocześnie ma coś w sobie. Nie mogę oderwać nosa od nadgarstka. Nazwa pasuje idealnie-zapach jest optymistyczny, radosny, właśnie "pomarańczowy"(ale nie pachnie pomarańczą). Po świętach kupuję dużą flachę, to już pewne
Stary 2009-12-24, 18:55   #2923
Hexxana
Zakorzenienie

Czech&Speak Dark Rose

jakis czas temu weszlam w posiadanie odlewki i choc testy nadgarstkowe byly zadowalajace to jakos brakowalo okazji do testow globalnych
Dzisiaj calkiem przypadkiem zaaplikowalam je sobie i pachne od rana nasycona,wytrawna bulgarska roza(nie ma w sobie zadnej slodyczy,wrecz poczatek jest dosc ostry) zlamana szafranem,ktora jest okraszona szczypta paczuli i sandalowca.Trzyma sie blisko skory,otacza urocza mgielka i odnosze wrazenie,ze w koncowej fazie ma w sobie cos pizmowego-ale to rodzaj cielesnego pizma cos w stylu Royal Muska/Clair de Musc.
Trwalosc naprawde niezla jak na EDC-kilka godzin i choc na skorze zostaje slabo wyczuwalny zapach to ubrania nosza w sobie pamiec o dark Rose calkiem niezle.
Stary 2009-12-25, 08:02   #2924
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

Wanted HR-dziwne...na początku były delikatne i kwiatowe i choć to nie moja bajka-nawet ładne, niestety później zrobiły się ziołowe i ostre i kompletnie przestały mi się podobać

Kasztanek YR-miły,przyjazny zapach, trochę przypominający waniliowy żel pod prysznic tej firmy,trzyma się bardzo blisko skóry,żeby poczuć te dwa testowe psiki musiałam wąchać nadgarstek,ale muszę przyznać,że pachniał dość długo

Mira Bai-sama nie wiem...kupiłam w ciemno, bo niedostępny, "kultowy", bla bla blabuteleczka ładna, zapach, no cóż dobrze Dziewczyny w recenzjach pisały, że orientu tam niet. Faktycznie brzoskwiniowa galaretka na początku, później dochodzi "kaszmirowa" wanilia ale taka lekko kwaskowata. Mira Bai jest taka radosna i dziewczęca, mimo tego, że to nie to co tygrysy lubią najbardziej-podoba mi się. Pewnie nie będę nią pachnieć i oddam córce, ale nie żałuję, ze kupiłam
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 21:24   #2925
Pin up girl
Zakorzenienie

Libertine VW - Ach... znowu przepadłam. Muszę mieć na wiosnę, bankowo.
Kojarzy mi się z dzieciństwem (kolejny zapach z tej serii ), z ciepłym, majowym dniem i spacerem z babcią po parku...
Wyłapuję tu grejfruta i ananasa w mariażu z różą oraz mchem, zatopione w lakierze do paznokci... Podoba mi się. Bardzo

Belle de Minuit - Hmmmm... tak nie pachnie mój wymarzony piernik.
W BdM czuję piernika, który trochę już przeleżał, a żeby dodać mu świeżości, polano go obficie miodem oraz hojnie sypnięto cynamonem i goździkami. Mimo to czuć, że to nie jest świeży piernik...
Stary 2009-12-28, 15:27   #2926
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Wybrałąm się dziś do perfumerii przetestowac nie koniecznie nowości, a zapachy których jeszcze nie znałam a duzo się o nich naczytałam. Zacznę od zapachu, który nie przypadł mi do gustu i chyba zaraz zacznie bolec mnie od niego głowa...

1) Alien- duszący, tajemniczy, ostry , czarny charakter ( gdzieś na końcu przebłysk światła- zapach jakby sie rozcięczał i łagodniał). Podobny do Code Armaniego. Myslę, że po tych testach się ze sobą rozstaniemy na dobre, aczkolwiek zawsze trzeba brac pod uwagę fakt, że z wiekiem przypadnie mi on do gustu... .

2)la perla j'aime la nuit: och jakie to piekne! Słodkie, mroczne i tajemnicze! A zarazem delikatne i zmysłowe! Włożyłabym go do tej samej szufladki z zapachami co Hypnose. Ale ten jest zdecydowanie ładniejszy. Aż słów mi brakuje na opisanie tego cuda! Z pewnością zostatnie wpisany na listę musthave.

Oszczędzam na PERFUMY!!
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 22:55   #2927
justynaneyman
Zakorzenienie

Eau Torride Givenchy
Zapach bardzo esencjonalny, mocny i wyrazisty, niezwykle trwały...i okropny!
Pachnie, jakby ktoś nasypał na patelnię cukru, chcąc go skarmelizować, ale zajął się innymi sprawami i wszystko się przypaliło, stopiło plastikową rączkę od patelni a potem ten ktoś chcąc zminimalizować szkodę nalał na to duszących perfum i tak to się razem z sykiem i bulgotem wymieszało, przenikając tym zapachem wszystko w pobliżu. Jeden z tych zapachów, które prześladują nawet wspomnieniem, fuj!
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 08:57   #2928
parker9
BAN stały

Chanel 19 i kto wie, może to dobry moment, żeby sobie kupić flaszkę?...
parker9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 09:17   #2929
Viollet87
Zakorzenienie

Cioccolato Mon Amour Bianco Classico - pyszna, jadalna biała czekolada lejąca się strumieniem. Z czasem łagodnieje. Zapach cieplutki, otulający. Słodki, ale nie do przesady - zęby nie bolą Nabieram ochoty na flaszkę.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 10:09   #2930
Tindomerel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Hugo Boss Orange-ma szansę stać się obok Słonia i Coco M moim signature scent Powiem tylko, że zatkało mnie z zachwytu. Kiedyś testowałam pobieżnie i zapomniałam, ale teraz dostałam porządną próbkę i zakochałam się. Cudowny, lekki, przejrzysty, a jednocześnie ma coś w sobie. Nie mogę oderwać nosa od nadgarstka. Nazwa pasuje idealnie-zapach jest optymistyczny, radosny, właśnie "pomarańczowy"(ale nie pachnie pomarańczą). Po świętach kupuję dużą flachę, to już pewne
Jeszcze ich nie testowałam, ale zakochałam się w reklamie Uwielbiam Siennę Wydaje się idealnym zapachem na lato, a takiego właśnie szukam, po Twojej recenzji to już w ogóle spodziewam się cuda
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:01   #2931
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziś testuję nowo przybyłe nabytki:

Viva La Juicy Juicy Couture - absolutnie boskie owocowe, soczyste, pachnące plażą w tropikach i kolorowym drinkiem z palemką. Ten wybuch radości jest jedynie wstępem do zapachu na wskroś kobiecego, kremowego, kuszącego ciepłem i zmysłowością. Z każdą chwilą robi się słodszy, pachnie czekoladowymi pralinkami. Czytałam, że przypomina Amor Amor, Moon Sparkle. Wg mnie najbliższy jest Innocentowi, którego kocham Absolutnie cudowne, bardzo udany strzał w ciemno

J'amie Les Fleurs La Perla zamówiłam także w ciemno w myśl hasła "jest ryzyko jest zabawa" i tutaj niestety trochę się rozczarowałam. Jest Lekko, fiołkowo, ciut bagiennie - bo roślinność jest zaiste soczysta, świeża i mocno zielona. Z czasem zapach staje się bardziej kremowy, miękki, zyskuje na kobiecości. Tyle, że trwa może godzinę. Nie przesadzam, ulatnia się ze mnie w tempie błyskawicy. No nic, wypsikam w letnie upały i już nie wrócę. Za to flakonik jest super! Może znaleźć zastosowanie w dyscyplinowaniu męża. Baaaaaardzo ciężki, masywny, ze szkła w kolorze morskiej zieleni.

Edit. Kolejny psik nadgarstkowy wytrzymał 6 godzin czyli jednak nie są tak zabojczo nietrwałe jak początkowo myślałam

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2009-12-29 o 19:03
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:34   #2932
selya
Zadomowienie

Diptyque Opone
2 dni pod rząd, globalnie
początek cudny
chłodna róża w towarzystwie smużki kadzidła
wyniosła i hmm... niepokorna, nieczysta
ale zachwyt mój trwa krótko
po niedługim czasie ta dumna róża daje się przerobić na konfiturę
na szczęście bez cukru

i to by było na tyle

za to FeA pięknieje z każdym psikiem

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:58   #2933
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość

za to FeA pięknieje z każdym psikiem
a moja odlewka już powędrowała w inne wizażankowe ręce nie mogłam tej Dziewczyny zdzierżyć globalnie - zbyt duszna i ziołowo-przyprawowa zamiast kadzidlana....

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:05   #2934
Pin up girl
Zakorzenienie

Koniec roku mija mi pod znakiem intensywnych testów...

Le Dix - cudowny, anielski zapach.
Otwarcie pudrowo-aldehydowo-kwiatowe, od początku czuć fiołka, którego chyba w składzie nie ma... Puder tutaj jest lekko schłodzony i zmiekczony przez aldehydy, tworząc świetlistą, jasną, pastelową chmurę.
Potem puder gestnieje, wysusza się nieco, nasiaka fiołkowo - różanym aromatem, utrzymujac niebiańką atmosferę.
Końcówka, przy dokładnym wwąchaniu sie, przypomina mi nieco różany puder z Ombre Rose.
Le Dix jest białe, "przybrudzone" nieco pastelowym fioletem.
Klasa sama w sobie.

Votre Charles Jourdan - skojarzył mi się z Chloe i latami 80'tymi.
Czuć tu swego rodzaju nieład, kontrast, i pozorną prostotę właśnie sprzed 30 za chwilę lat.
Przede wszystkim czuję w Votre ylang-ylang i brzoskwinię, podbite lekko aldehydami.
Z biegiem czasu zapach ociepla się, zmierza w kierunku waniliowo-drzewnej bazy.

Chloe Narcisse - a to już jest kwintesencja głębokich lat 80'tych - krzykliwy kicz, przerost formy nad treścią, narkotyczny buntownik niepodatny na konwenanse - wszystko w jednym.
Narcyza jest tu aż za dużo, aż czuć kwiatowy pyłek na nosie, przy czym jest to pyłek chemiczny, sztuczny, nieco łazienkowy.
Tylko w początkowej fazie kołaczą wątłe akcenty klasycznej Chloe, skutecznie zaduszone przez narcyza. W fazie wstępnej narcyz jesdość zielony, jakby rozgnieciono łodygę i zielonym sokiem polano kwiat. Później ta zieleń znika i zostaje duszny, narkotyczny kwiatowy pyłek, pod koniećczmieszany z odrobiną wanilii. Harda sztuka.

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-12-29 o 18:59
Stary 2009-12-29, 13:08   #2935
selya
Zadomowienie

kriss - jesteś bezwzględna
żadnej drugiej szansy czy cuś
Dziewczę młode i niedoświadczone, prosto z lasu

a tak serio - działasz jak błyskawica
ja to się bujam i bujam zanim oddam jakąś odlewkę, co to mi do końca nie pasuje
daje 2gą szansę, a i 3cią czasami
w oczekiwaniu na nagłe olśnienie, które i tak z reguły nie nadchodzi

dear darkness

Stary 2009-12-29, 13:20   #2936
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
kriss - jesteś bezwzględna
żadnej drugiej szansy czy cuś
Dziewczę młode i niedoświadczone, prosto z lasu

a tak serio - działasz jak błyskawica
ja to się bujam i bujam zanim oddam jakąś odlewkę, co to mi do końca nie pasuje
daje 2gą szansę, a i 3cią czasami
w oczekiwaniu na nagłe olśnienie, które i tak z reguły nie nadchodzi
a no właśnie
dlatego nie daję drugiej szansy jeśli w teście globalnym nic mnie nie zachwyci, a jeżeli zmęczy to już w ogóle nie ma o czym gadać - wont, psia jucha dlatego m.in. mam niewiele flaszek i nawet te unikatowe, a nieużywane wylatują jak z procy...

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:31   #2937
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
dlatego m.in. mam niewiele flaszek i nawet te unikatowe, a nieużywane wylatują jak z procy...
szczerze podziwiam
ja to miętka jestem

dear darkness

Stary 2009-12-29, 18:51   #2938
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Koniec roku mija mi pod znakiem intensywnych testów...

Le Dix - cudowny, anielski zapach.
Otwarcie pudrowo-aldehydowo-kwiatowe, od początku czuć fiołka, którego chyba w składzie nie ma... Puder tutaj jest lekko schłodzony i zmiekczony przez aldehydy, tworząc świetlistą, jasną, pastelową chmurę.
Potem puder gestnieje, wysusza się nieco, nasiaka fiołkowo - różanym aromatem, utrzymujac niebiańką atmosferę.
Końcówka, przy dokładnym wwąchaniu sie, przypomina mi nieco różany puder z Ombre Rose.
Le Dix jest białe, "przyrudzone" nieco pastelowym fioletem.
Klasa sama w sobie.

Votre Charles Jourdan - skojarzył mi się z Chloe i latami 80'tymi.
Czuć tu swego rodzaju nieład, kontrast, i pozorną prostotę właśnie sprzed 30 za chwilę lat.
Przede wszystkim czuję w Votre ylang-ylang i brzoskwinię, podbite lekko aldehydami.
Z biegiem czasu zapach ociepla się, zmierza w kierunku waniliowo-drzewnej bazy.

Chloe Narcisse - a to już jest kwintesencja głębokich lat 80'tych - krzykliwy kicz, przerost formy nad treścią, narkotyczny buntownik niepodatny na konwenanse - wszystko w jednym.
Narcyza jest tu aż za dużo, aż czuć kwiatowy pyłek na nosie, przy czym jest to pyłek chemiczny, sztuczny, nieco łazienkowy.
Tylko w początkowej fazie kołaczą wątłe akcenty klasycznej Chloe, skutecznie zaduszone przez narcyza. W fazie wstępnej narcyz jesdość zielony, jakby rozgnieciono łodygę i zielonym sokiem polano kwiat. Później ta zieleń znika i zostaje duszny, narkotyczny kwiatowy pyłek, pod konieć zmieszany z odrobiną wanilii. Harda sztuka.
Ach.. jak pięknie opisujesz zapach perfum... Aż mi sie wizja pojawiła. Zachęciłaś mnie do przetestowania tych zapachów.

Oszczędzam na PERFUMY!!
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:01   #2939
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fergieunia Pokaż wiadomość
Ach.. jak pięknie opisujesz zapach perfum... Aż mi sie wizja pojawiła. Zachęciłaś mnie do przetestowania tych zapachów.
Dziękuję za dobre słowo
Moje grafomańskie wypociny niczym są jednak w porównaniu z ekspresją niektórych Forumowiczek
A co do testów - raczej nie znajdziesz tych zapachów w stacjonarnych perfumeriach, próbuj na Allegro
Stary 2009-12-29, 19:05   #2940
kasiaa91
BAN stały

Ostatnio robiłam test nadgarstkowy Parisienne (dodam że najpiew testowałam na blotterze i bardzo mi się podobała) i niestety tutaj pojawiło się rozczarowanie Zapach zbyt musujący, wręcz fermentujący ....
Za to zachwyciła mnie Coco Mademoiselle, Chloe EDP, Addict 2 oraz Chanel 5 Eau Premiere
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości