![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
![]() TA wersja ktora jest? A tak odnosnie tematu to.....zaczelam uzywac globalnie Avon Rare Pearls -pamietalam je nieco jakby przez mgle bo teraz to odnowiona edycja ale zaskoczyly mnie na nowo bardzo pozytywnie ![]() Ciezki ale nie duszacy wrecz ma w sobie pewna kwiatowa swiezosc otoczona delikatna slodycza.Diablo trwaly na mojej skorze.
![]() |
#2912 |
never say no to panda
|
Hexxanko - imho jest odwrotnie - kwadratowa to ta słodsza wersja, natomiast okrągła - bardziej kościelna, zresztą podeślę Ci moją (okrągłą) próbeczkę i sama ocenisz (bo widzę, że kliknęłaś tę kwadratową
![]() chociaż wg niektórych to niezależne jest od kształtu naklejki, a od serii, kiedy zostało wyprodukowane ja wnioski wyciągam na podstawie własnych obserwacji - flachonik okrągły i odlewka (nabyta gruuuubo przed flachonikiem) z flachonika kwadratowonalepkowatego
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olu ![]() ![]()
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Miałam dziś trochę czasu, więc odwiedziłam Douglasa, a owocem tej wizyty jest:
Lalique, Le Parfum - bardzo przypomina mi Fleur de Rocaille, tylko jest bardziej łagodny. Ładny i retro, ale wolę Carona. Miss Charming - wachałam się co wybrać - ten zapach, czy Drole de Rose. I stawiam na L'Artisana. Miss Charming, cxzyli różana konfitura, bardzo słodka i gęsta, kojarzy mi się z latami 70-tymi. Niespecjalnie się rozwija, ale jest przyzwoicie. Daleka krewniaczka The Fragrance Ghosta. Miss Dior - oczy mi na wierzch wyszły, kiedy zobaczyłam je w Douglasie. Piękny, przykurzony szypr, na początku dość ostry i wibrujący, ale potem się uspokaja. Chcę. The One Rose - Nie są jakieś specjalnie odkrywcze i powalające, ale w 10-tkę na wiosnę chętnie bym się zaopatrzyła. Uroczy, słodki kwiatek w konwencji D&G. Trochę nietrwały... Molekuły, 01 - Najpierw spirytus. Potem nic. Długo nic. Na końcu mega-rozwodniony pieprz z czymś na wzór wetiweru, ale to tak jakby wąchać to na kimś, kto stoi od nas w odległości 100 m. I oni chcą za to 430 zł... |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ambre Passion umieściłabym teraz w gronie najbardziej cenionych przeze mnie ambr zaraz obok Ambre Sultan i Ambre Extreme. Faza pierwsza, kiedy to zapach nie może zdecydować się, czy być ambrą przymilną, czy ziołową i ciemną przypomina mi zapasy pomiędzy AS a AE. Jest tu paczula, labdanum (w dawce takiej w sam raz, by mnie lekko niepokoić, ale nie odrzucić), szczypta wanilii i morze złotej ambry. Jest szlachetnie, głęboko, wyraziście i bardzo bardzo kobieco na sposób jakby włoski ![]() ![]() A gdy zapach przechodzi do słodkiego sedna to można rozpłynąć się z rozkoszy. Takiej bazy nie pamiętam z żadnego innego zapachu (choć opis zabrzmi pewnie znajomo): miękka, słodka, waniliowo - drzewna, mająca w sobie jednak nie do końca dającą się rozgryźć tajemnicę. Do tego intensywność i trwałość na plus.
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Fleur d'Iris Maitre Parfumeur et Gantier - więcej tu fiołka niż irysa... Zaczyna się podobnie jak w Violetta Penhaligon's, czyli świeży fiołek plus dużo rozgniecionej zieleni, która aż wibruje w nosie. Nastepnie fiołek ociepla się, zieleń czai się tylko w tle i tu Fleur d'Iris bardziej przypomina mi Meteorites Guerlaina, z tym, że jest mniej pudrowy.
Ciekawa jest ostatnia faza - taka słodkawa fiołkowo - irysowa guma na waniliowym tle. Aromatics Elixir - początek przypomina mi nieco AP, jest szałwia, werbena, geranium... ostro i wibrująco... W tle kwiatowe, różano-jaśminowe mydło, które przez te zioła przebić się nie może... Później robi się bardzo ziemiście - doniczkowa ziemia rozsypana w piwnicy, czyli mariaż wetiweru i paczuli. Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-12-23 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje ![]()
![]() |
#2920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
spin doctor
|
Hugo Boss Orange-ma szansę stać się obok Słonia i Coco M moim signature scent
![]() ![]() ![]() ![]()
#2923 |
Zakorzenienie
|
Czech&Speak Dark Rose
jakis czas temu weszlam w posiadanie odlewki i choc testy nadgarstkowe byly zadowalajace to jakos brakowalo okazji do testow globalnych ![]() Dzisiaj calkiem przypadkiem zaaplikowalam je sobie i pachne od rana nasycona,wytrawna bulgarska roza(nie ma w sobie zadnej slodyczy,wrecz poczatek jest dosc ostry) zlamana szafranem,ktora jest okraszona szczypta paczuli i sandalowca.Trzyma sie blisko skory,otacza urocza mgielka i odnosze wrazenie,ze w koncowej fazie ma w sobie cos pizmowego-ale to rodzaj cielesnego pizma cos w stylu Royal Muska/Clair de Musc. Trwalosc naprawde niezla jak na EDC-kilka godzin i choc na skorze zostaje slabo wyczuwalny zapach to ubrania nosza w sobie pamiec o dark Rose calkiem niezle.
#2924 |
BAN stały
|
Wanted HR-dziwne...na początku były delikatne i kwiatowe i choć to nie moja bajka-nawet ładne, niestety później zrobiły się ziołowe i ostre i kompletnie przestały mi się podobać
![]() Kasztanek YR-miły,przyjazny zapach, trochę przypominający waniliowy żel pod prysznic tej firmy,trzyma się bardzo blisko skóry,żeby poczuć te dwa testowe psiki musiałam wąchać nadgarstek,ale muszę przyznać,że pachniał dość długo ![]() Mira Bai-sama nie wiem...kupiłam w ciemno, bo niedostępny, "kultowy", bla bla bla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Libertine VW - Ach... znowu przepadłam. Muszę mieć na wiosnę, bankowo.
Kojarzy mi się z dzieciństwem (kolejny zapach z tej serii ![]() Wyłapuję tu grejfruta i ananasa w mariażu z różą oraz mchem, zatopione w lakierze do paznokci... Podoba mi się. Bardzo ![]() Belle de Minuit - Hmmmm... tak nie pachnie mój wymarzony piernik. W BdM czuję piernika, który trochę już przeleżał, a żeby dodać mu świeżości, polano go obficie miodem oraz hojnie sypnięto cynamonem i goździkami. Mimo to czuć, że to nie jest świeży piernik... |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Wybrałąm się dziś do perfumerii przetestowac nie koniecznie nowości, a zapachy których jeszcze nie znałam a duzo się o nich naczytałam. Zacznę od zapachu, który nie przypadł mi do gustu i chyba zaraz zacznie bolec mnie od niego głowa...
1) Alien- duszący, tajemniczy, ostry , czarny charakter ( gdzieś na końcu przebłysk światła- zapach jakby sie rozcięczał i łagodniał). Podobny do Code Armaniego. Myslę, że po tych testach się ze sobą rozstaniemy na dobre, aczkolwiek zawsze trzeba brac pod uwagę fakt, że z wiekiem przypadnie mi on do gustu... . ![]() 2)la perla j'aime la nuit: och jakie to piekne! Słodkie, mroczne i tajemnicze! A zarazem delikatne i zmysłowe! Włożyłabym go do tej samej szufladki z zapachami co Hypnose. Ale ten jest zdecydowanie ładniejszy. Aż słów mi brakuje na opisanie tego cuda! Z pewnością zostatnie wpisany na listę musthave. ![]()
#2927 |
Zakorzenienie
|
Eau Torride Givenchy
Zapach bardzo esencjonalny, mocny i wyrazisty, niezwykle trwały...i okropny! Pachnie, jakby ktoś nasypał na patelnię cukru, chcąc go skarmelizować, ale zajął się innymi sprawami i wszystko się przypaliło, stopiło plastikową rączkę od patelni a potem ten ktoś chcąc zminimalizować szkodę nalał na to duszących perfum i tak to się razem z sykiem i bulgotem wymieszało, przenikając tym zapachem wszystko w pobliżu. Jeden z tych zapachów, które prześladują nawet wspomnieniem, fuj! |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
BAN stały
|
Chanel 19 i kto wie, może to dobry moment, żeby sobie kupić flaszkę?...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Cioccolato Mon Amour Bianco Classico - pyszna, jadalna biała czekolada lejąca się strumieniem. Z czasem łagodnieje. Zapach cieplutki, otulający. Słodki, ale nie do przesady - zęby nie bolą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Dziś testuję nowo przybyłe nabytki:
Viva La Juicy Juicy Couture - absolutnie boskie ![]() ![]() ![]() J'amie Les Fleurs La Perla zamówiłam także w ciemno w myśl hasła "jest ryzyko jest zabawa" ![]() Edit. Kolejny psik nadgarstkowy wytrzymał 6 godzin ![]() ![]()
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2009-12-29 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
Diptyque Opone
2 dni pod rząd, globalnie początek cudny chłodna róża w towarzystwie smużki kadzidła wyniosła i hmm... niepokorna, nieczysta ale zachwyt mój trwa krótko po niedługim czasie ta dumna róża daje się przerobić na konfiturę na szczęście bez cukru i to by było na tyle za to FeA pięknieje z każdym psikiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
a moja odlewka już powędrowała w inne wizażankowe ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Koniec roku mija mi pod znakiem intensywnych testów...
![]() Le Dix - cudowny, anielski zapach. Otwarcie pudrowo-aldehydowo-kwiatowe, od początku czuć fiołka, którego chyba w składzie nie ma... Puder tutaj jest lekko schłodzony i zmiekczony przez aldehydy, tworząc świetlistą, jasną, pastelową chmurę. Potem puder gestnieje, wysusza się nieco, nasiaka fiołkowo - różanym aromatem, utrzymujac niebiańką atmosferę. Końcówka, przy dokładnym wwąchaniu sie, przypomina mi nieco różany puder z Ombre Rose. Le Dix jest białe, "przybrudzone" nieco pastelowym fioletem. Klasa sama w sobie. Votre Charles Jourdan - skojarzył mi się z Chloe i latami 80'tymi. Czuć tu swego rodzaju nieład, kontrast, i pozorną prostotę właśnie sprzed 30 za chwilę lat. Przede wszystkim czuję w Votre ylang-ylang i brzoskwinię, podbite lekko aldehydami. Z biegiem czasu zapach ociepla się, zmierza w kierunku waniliowo-drzewnej bazy. Chloe Narcisse - a to już jest kwintesencja głębokich lat 80'tych - krzykliwy kicz, przerost formy nad treścią, narkotyczny buntownik niepodatny na konwenanse - wszystko w jednym. Narcyza jest tu aż za dużo, aż czuć kwiatowy pyłek na nosie, przy czym jest to pyłek chemiczny, sztuczny, nieco łazienkowy. Tylko w początkowej fazie kołaczą wątłe akcenty klasycznej Chloe, skutecznie zaduszone przez narcyza. W fazie wstępnej narcyz jesdość zielony, jakby rozgnieciono łodygę i zielonym sokiem polano kwiat. Później ta zieleń znika i zostaje duszny, narkotyczny kwiatowy pyłek, pod koniećczmieszany z odrobiną wanilii. Harda sztuka. Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-12-29 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
kriss - jesteś bezwzględna
![]() żadnej drugiej szansy czy cuś Dziewczę młode i niedoświadczone, prosto z lasu ![]() a tak serio - działasz jak błyskawica ja to się bujam i bujam zanim oddam jakąś odlewkę, co to mi do końca nie pasuje daje 2gą szansę, a i 3cią czasami w oczekiwaniu na nagłe olśnienie, które i tak z reguły nie nadchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego nie daję drugiej szansy jeśli w teście globalnym nic mnie nie zachwyci, a jeżeli zmęczy to już w ogóle nie ma o czym gadać - wont, psia jucha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja to miętka jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje grafomańskie wypociny niczym są jednak w porównaniu z ekspresją niektórych Forumowiczek ![]() A co do testów - raczej nie znajdziesz tych zapachów w stacjonarnych perfumeriach, próbuj na Allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
BAN stały
|
Ostatnio robiłam test nadgarstkowy Parisienne (dodam że najpiew testowałam na blotterze i bardzo mi się podobała) i niestety tutaj pojawiło się rozczarowanie
![]() Za to zachwyciła mnie Coco Mademoiselle, Chloe EDP, Addict 2 oraz Chanel 5 Eau Premiere ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.