|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
mamaidy ogromne gratulacje!!!
jak czytam Twoją relację to brzmi całkiem optymistycznie i aż mi razniej aha.. jak będziesz miała chwilkę to z utęsknieniem czekamy na foto![]() malinka118 a ja muszę Ci się pochwalić, że też zajadam chlebuś domowej roboty. ale nie taki z urządzenia do pieczenia tylko robiony od podstaw i pieczony w piekarniku a najlepsze są buleczki!! a wszystko to robi mój mężuś kochany jak ma chwilę czasu.. do tego zdradzę Wam, że Tż robi też najcudowniejsze piwo na świecie. oczywiście od kilku dobrych miesięcy tego ostatniego nie próbuję, ale na szczęście piwo jest przelane do butelek i zakapslowane, więc kiedyś spróbuję z każdej partyjki, która teraz mnie ominęła Cytat:
![]() castilia tak mi smutno jak czytam, to co piszesz i bardzo chciałabym Ci pomóc!! ale oczywiście się nie da.. nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić, ale domyślam się, że ból jest okropny.. trzymaj się kochana! , choć bez długiej terapii u psychologa się nie obeszło.. jakby nie było trzymam za Ciebie bardzo mocno kciukiCytat:
![]() Cytat:
ale przyjemności jest sporo![]() Cytat:
Kasya widzę, że powiększyłaś listę!! gratulację!! wracaj prędko do domku! aaa i też czekamy na foto![]() kamyil to za Twój związek także mocno trzymam kciuki. Mam nadzieję, że ułoży się wszystko tak, jak sobie zaplanowałaś! Cytat:
i uszka do góry - będzie dobrze;-) Cytat:
wcześniej się jeszcze stresowałam jak słyszałam o tej "każdej chwili" a teraz to już mnie po prostu wkurza
|
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
o rotawirusach i pneumokokach mówi się bardzo dużo, w telwizji non stop trabią żeby szczepić dzieci, bo one powodują bardzow iele komplikacjo zdrowotnych....moim zdaniem siostra powinna od razu do szpitala leciec, a tą lekarkę to bym utłukła
skoro nie wiem co dziecku jest to do cholery niech inni specjaliści się wypowiedzą |
|
|
|
#4443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Cytat:
ja aktualnie filmów nie oglądam-czymś innym się teraz stresuje :P pomyłeczka
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-01-05 o 17:03 |
|||
|
|
|
#4444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a o tych pozbytych się kg to już nie wspomnę ![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A to co ja oglądałam to ładnie było nakręcone, kamera też była na wprost krocza jak dziecko wychodziło, ale cóż - po to są takie filmy by dowiedzieć się co i jak wygląda...
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Patinka dobrze by było, żeby odizolować dziecko siostry od Twojego jesli okaże się, że nie wyleczyło się do końca....nie bez powodu dzieci do 6 roku zycia mają zakaz wstępu na porodówki w odwiedziny do mam, gdyz sa nosicielami róznych bakterii i wirusów i te małe bezbronne dzieciaczki od razu łapią choróbska....ja mam, co prawda nie porównywalny z Twoim, podobny problem bo mam w domu dużego psa....oddać go nie mogę, poza tym no jak mogłabym oddac swojego psa.....nie wiem czy dziecko nie będzie uczulone na sierść, a poza tym pies bardzo dużo zarazków z dworu przynosi.....a my mieszkamy z teściami, więc pies bedzie albo z nami w pokoju albo w przedpokoju....tylko, że teraz cały czas jest z nami i boję się że jak przyjdzie dziecko to Pola nie zaakceptuje jej i może małej zrobić krzywdę....dlatego wolałabym żeby nie czuła się odsunieta na drugi plan, zresztą to tez mi powiedział psi psycholog
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- moge przesłac całkiej normalny film... http://www.planujemydziecko.pl/index...rod-naturalny3 nie jest aż tak źle |
|
|
|
#4449 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się nastawiam na totalną masakre, zaraz skocze na youtube![]() Cytat:
My z moim mężem bardzo lubimy takie niepasteryzowane piwka męzuś z delegacji takie przywoził i sobie popijaliśmy bardzo smaczne. Teraz na czas ciąży on też przestał popijać bo samotnie to juz nie to samo hihih Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Kasya GRATULACJE Aldii Dziękuję |
|||
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystarczy ze jestem swiadoma tego ze bedzie bardzo bolalo, nie musze dodatkowo wiedziec jak wyglada i co sie dzieje z moim kroczem. Takie jest moje zdanie.
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu
wklejam tylko dla zainteresowanych.....na tej stronie są bardzo ładne porody pokazane.....tzn przystępne dla oka |
|
|
|
#4452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwyżej będę oglądać z zamkniętymi oczami![]() ----- o już widzę że jest;-)) dzięki
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2010-01-05 o 17:19 |
|
|
|
|
#4453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyślesz mi linka do tej strony na WP,albo wstawisz na forum??Ja tam ciekawa jestem i z chęcią obejrzę.
|
|
#4455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i piasek z podłogi i są zdrowe jak ryba,nigdy nie były przeziębione ani nic-jedna córka ma 6 lat a młodsza 20 miesięcy...oczywiście ja swojego dziecka tak wychowywać nie będę-no ale tak piszę jako przykład,że niektórzy tak wychowują dziecko i jest OK
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wystarczy, ze sie nie bedziecie widziec - tu wystarczy wspolna kuchnia, lazienka. wirus siedzi sobie na klamkach itd... Nie chce Cie straszyc, tylko mowie jak to jest. W zeszlym roku chorowalam na to paskudztwo 2 razy. Choroba jest baaaaardzo niebezpieczna dla malutkich dzieci (takich powiedzmy do pol roku). Bo moga sie bardzo szybko odwodnic. Moj synek wowczas tez sie zarazil - mial jakos pol roku - nie przyjeli nas do szpitala tylko dla tego, ze nie bylo miejsc. Trudna sytuacja u Ciebie.... Zrozum troche swoja siostre. W koncu dziecko spalo. A ona chciala jak najszybciej mu pomoc. Ja jestem w stanie ja zrozumiec. Jak moj dwulatek choruje - to wszyscy chodzimy w stresie i sie martwimy. Ona pewnie tez zestresowana - zwlaszcza, ze nawet lekarka nie bardzo pomogla. Wiem, ze nie powinna Cie narazac - ale pewnie pomyslala o swoim dziecku. A co do wymiotow- no niestety sa niebezpieczne dla malego dziecka - bo moze sie udlawic/udusic. Pewnie tez bym wpadla w panike na jej miejscu. Trzymaj sie cieplo i lepiej, zeby to nie byla jelitowka... A co do szpitala... No coz. Mam troche inne podejscie widze niz dziewczyny. Dziecko juz jest spore i mozna sobie spokojnie z jelitowka poradzic w domu i nie narazac dziecka na milion innych wirusow, bakterii, gryp swinskich itd... buzka
|
|||
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ona sama była zachwycona faktem że ją ominie ... była zachwycona do chwili porodu ![]() dla mnie są normalne takie "wypadki", czytałam że po wypróznieniu też mogą sie zdarzyć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ściskam Was baaaardzo mocno |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu
wklejam jeszcze raz dla zainteresowanych ![]() tu są też filmiki animowane z porodu cesarskiego i naturalnego jesli ktoś nie chce oglądać prawdziwych porodów |
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam dziś z Bartusiem na kontroli u pediatry - jest zdrowy, żółtaczka ustępuje, wszystko z nim w porządku!!!!!! Jestem przeszczęśliwa! A wczorajsze gazy to raczej nie była kolka, wg pani doktor, tylko pewnie coś zjadłam nowego i Maluszek miał kłopoty. Czasem tak jest. Więc mnie uspokoiła. Następna wizyta to już w lutym - szczepienia. |
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka z tego wszystkiego nie napisalam dokladnie tak jak chcialam - mialam na mysli lekarke, ze leczy "na oko", zamiast od razu po tych zastrzykach wyslac dziecko do szpitala
a siostra druga madra,ze juz dawno na wlasna reke do szpitala nie pojechala.Oni chyba sobie nie uswiadamiaja na jakie ryzyko narazaja Ciebie i malenstwo, ktore moze sie urodzic w kazdej chwili !!
|
|
|
|
#4466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
twardo zabrałam się za oglądanie jednego z filmików od BubiGirl. niestety nim się zaczęło już przerwałam i tylko przeklatkowałam więc i tak jestem z siebie dumna
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Celka to raczej nie jest jelitowka, bo jak pisala Patinka sam lekarz nie wie co to jest....poza tym jak na jelitowke to trwa zdecydowanie za dlugo
Lila dzieki I wieeelkie za wizyteFleur wspolczuje.Oby z malenstwem bylo wszystko ok.Angielska sluzba zdrowia - BEZ KOMENTARZA !!! Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-05 o 17:46 |
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
Lila
fleurdelacour co za cholerstwo , ja też mam paciorkowca i ciekawa jestem jak to wszystko zaleczę |
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
fleurdelacour trzymam kciuki za małą!! na pewno będzie dobrze!! synek mojej koleżanki też się zaraził tym paciorkowcem. dostawał antybiotyk i teraz już jest dobrze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

jak czytam Twoją relację to brzmi całkiem optymistycznie i aż mi razniej
aha.. jak będziesz miała chwilkę to z utęsknieniem czekamy na foto

, choć bez długiej terapii u psychologa się nie obeszło.. jakby nie było trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki
ale przyjemności jest sporo

skoro nie wiem co dziecku jest to do cholery niech inni specjaliści się wypowiedzą

i co..potrzeba mi żebym teraz mnie na porodówkę nie przyjęli z chorobą albo nie daj Boże,żebym moją dzidzie zaraziła:/ nie wiem ale u mnie w domu to myślą,że to że ja się tak boję choroby to moje wydzimisię...na prawdę - gdyby nie ten maluch w brzuszku to bym się takimi rzeczami nie przejmowała,ale do cholery muszę myśleć o nim i o jego bezpieczeństwie czy się komuś to podoba czy nie
i piasek z podłogi