|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
mój synuś już śpi - nie miał popołudniowej drzemki
a mój małż chyba zapomnial, ze nie jestem już w ciąży - kupił mi tuniczkę ciążową oczywiście teraz też jest dobra, ale ma podwyższony stan i jest taka luźna na dole - czyżby chciał mi coś powiedzieć
|
|
#1682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
ja juz siebie widze jak zaczne TW(tamilee) Cytat:
u mnie zaledwie 2 kiedys warzylam sie w przychodni jak z mala na szczepieniu bylam.Niby 4kg mniej byly jak warzylam sie przez zaczeciem diety, ale w euforie nie wpadlam bo nadal o duzo za duzo moja niunia nie ma znamion.Jeszcze. Jaka robisz? to TZ z toba na diecie, czy tak jak reszta panow naszych podjada przy okazji? Cytat:
![]() do menu musze dodac kawe bo bez tego dnia nie zaczynam, i 2 herbatki slim figura
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-05 o 20:06 |
|||
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamy w Nowym Roku.
Przeprasz za tak mala aktywnosc, ale jakos tak szalenstwo i brak czasu sie wkradl w moje zycie. Przeprowadzka, zmiany i takie tam. Stram sie podczytywac, ale na pisanie jakos czasu brak. Zycze wszystkim Mamom i Dzieciaczkom radosci, zdrowia i spelnienia marzen w Nowym Roku Pozdrawiam.
|
#1684 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() powiedzmy ![]() Cytat:
TZ ze mna twardo na diecie ![]() a salatka zwykla, dozwolone tylko warzywa wiec salata, pomidor, ogorek, papryka, cebula koperek, rzodkiewka
|
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-------------- mój synuś już się od 19.40 budził chyba ze 4 razy - 3 razy udało mi się go oszukać przytulaniem i smokiem, ale za czwartym dałam cyca wiem - miękka jestem, ale pracuję nad tym i mam nadzieję, że Tomaszek też mi pomoże
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() do gina ide w czwartek bo dzisiaj mojego nie było niestety.. za to zrobiłam wieeelkie zakupy 3-6 miesięcy i nie było mnie w domu prawie 5 godzin, przyszłam stęskniona za Małym i spędziliśmy ze sobą czas aż do kąpieli teraz Mały śpi a Mama może na wizaż ![]() poza tym Bartek jak siedzi w bujaczku i coś do niego mówię to on się tak słodko uśmiecha, próbuje się podnieść i podnosi rączki w moją stronę, jak to słodko wygląda niedługo rzuci mi sie na szyje ![]() dziękuje za wszystkie kciukasy przydadzą się na czwartek za to przez moja bieganinę po mieście ucierpiała nieco dieta, ale za to kupiłam w polskim sklepie AŻ dwa wieśniaki (byłam w trzech i zdobyłam tylko te dwa, czyżby wszyscy byli na diecie białkowej a i dostałam płyn do płukania "dzidziuś", widziałam też płatki mydlane, ale ich nie kupiłam ![]() ide zrobić coś na kolacje
|
#1687 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja musze umyc gary
![]() i ide przygotowac TZ na jutro do pracy pierwsze i drugie sniadanie dietetyczne
|
|
#1688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jabłuszko mu smakowało ![]() Już wysyłam kurierem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1689 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziekuje wszystkim mamciom za kciuki a wiec do rzeczy..... Weronisia byla bardzo dzielna dzisiaj i zaplakala tylko przy wkluciu mierzy 68cm a wazy hmmm 7100g, pani doktor nie mowila nic ze malo czy cos no ale mi sie wydaje ze malo przytyla bo w ciagu 2 mcy tylko 800g i to dostaje kleiki i kaszki![]() na nastepne szczepienie idziemy w lutym na wzwb a potem dopiero w sierpniu mala nie byla mrudna po szczepieniu tylko dzien spiocha miala bo spala 2 razy po 2 godziny ![]() aa i premiere miala dzis sliweczka bo mala jakies bobki robi Cytat:
(czekoladka21@buziaczek.p l)ja pieke na zepterach bez tluszczu wszystkie miesa tylko patelnia musi byc mocno rozgrzana Cytat:
mocno wciagam powietrze jakby do siebieCytat:
mam nadzieje jednak ze nastepne wyniki beda lepsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kla ski:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy za życzenia Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj płatków, czemu nie?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-05 o 22:06 |
|||
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajesz 3 -4 miarki kaszki manny tej bobovity?? dziewczyny pisaly ze lyzeczke tylko dawac...... ja dalam wlasnie 1 lyzeczke do obiadku a mam pytanie ten gluten to do kazdego posilku czy raz dziennie wystarczy?
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
No i fajnie, ładnie, extra
przelcial mi serial "Na Wspolnej" bo zaczytalam sie w raport o diecie od Svinecki pochłonęłam go na 1 a skąd ta nazwa sie wzięła- ONZ? A co z kawa? na czas diety jest wykluczona czy mam nie popadac w skrajnosc? Wynika że samobójstwem jest jedzenie chleba z obkladem-wędlina, a dozwolone w warzywami hmmm interesujace czy majonez bez tluszczu to najzwyklejszy light? Dietetyczki powiedzcie mi jakie ma znaczenie halibut w diecie? co to za ryba i czy inna byc nie moze, bo mam zawalona zamrazarke jakims filetem innym ![]() Svinecko skąd ty to wytrzasnęłas? czy ktos juz testowal? i z ciekawosci ile Pani sobie życzy za przeslanie dietki? Suma sumarum...podoba mi sie...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Późno, bo późno, ale zawsze
Cytat:
), to jest w normie, myślę, że Wercia spokojnie podwoi wagę urodzeniową
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-05 o 21:46 |
|||
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
moj dzisiejszy jadlospis:
sniadanie- bulka grahamka i 2 winerki cielece 2 sniad- nie mialam czasu ![]() obiad- talerz ogorkowej, 1 klops i surowka z kiszonej kapusty podwieczorek- banan i kawakolacja- wiesniak z papryka i ogorkiem zielonym oczywiscie caly dzien pilam litry wody i herbaty zaliczylam tez orbitreka i A6W---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() chociaz wg siatki centylowej mala z waga jest na 50 a ze wzrostem na 95 z obwodem glowki na 35 i dupaaa zamorduje tz!! wie ze chce stracic pare kg a ten mi piwo przyniosl i jeszcze krakersy.....a wie ze nie odmowie
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-05 o 21:51 |
|
|
|
|
#1695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sztuka mieska wrzucona na rozgrzany spód puszcza wode,krew i wytapia tluszcz. Prawda jest ze kurze piersi powinno sie smazyc (tylko ze smazenie nas nie urzadza) na duzym ogniu bo wtedy bialko ładnie sie scina i mieso jest soczyste, ale jak wspomnialam ja podlewam minimalnie woda i na to pokrywke i mam dobre miesko czy sliwki ruszyly Weronike? ja juz tez z 3x ecialam do malej bo kwękała ale na smoczku sie skonczylo Jak wieksza awaria bedzie to w pogotowiu juz herbatke grzeje Cytat:
nie szperalam za tym po necie, ale na jednej z pierwszych stron (wklejalam link)bylo zeby nie dawac wiecej chocby sie mialo zmarnowac, wiec do 1posilku moim zdaniem wystarczy ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
tylko najtlustsze grubasy musza trzymac rygor (czyt. ja )jesli chodzi o mnie udzielam dyspensy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1696 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Serial zaliczony
Czas na Wizaż. ![]() Cytat:
Bedzie dobrze Oj marudził dzisiaj cały dzien. To nie jest płacz, tylko takie jeczenie. Kregusłup mi wysiada. TŻ w pracy całe dnie, wiec mi nie pomoże. Kuba rwie sie do chodzenia. Nie da sie położyc, posadzic w bujaczku. Jestem o krok od kupienia chodzika To dopiero poczatek a co bedzie pozniej. Cytat:
Dobrze, ze moja jest bardziej "oświecona" ![]() Cytat:
Gratuluje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te pampki to promocja. TŻ dzisiaj był i kupił. Opłacało sie. Cytat:
A wlasnie myslałam o Tobie Czy wizyta u gina sie udała. Cytat:
dla Werci. Odwazna z niej kobitka ![]() Troszke mało przybrała ale skoro lekarka nie widzi problemu to widac jest ok. My na kolejne szczepienie idziemy za pol roku, ok 20 czerwca. _____________________ TŻ kupił dzisiaj fotelik samochodowy. Przejezdzał obok hurtowni i zajechał. Kupił FOTELIK OPTIMA ESPIRO 0-25kg - o TAKI I kolejny dzien diety za mną. Mało dzisiaj zjadłam bo przy marudzie nawet na jedzenie nie ma czasu. Juz dla siebie nic nie ugotowałam wiec na obiad zjadłam poł miseczki fasolki. Ale w sumie jak liczyłam wyrobiłam sie w 1000 kcal. Czekam na parowar, moze jutro juz bedzie. TŻ kupił mi schabik, wiec jutro ugotuje w ziołach z warzywami.
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba miec silna wole ![]() Piwko rozpycha brzuszek a krakersy idą w boczki ![]() Cytat:
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, w koncu was odwiedzam po dłługiej nieobecność a to za sprawą Olci
Oj ciężko znaleźć czas na cokolwiek, tak za wami tęsknie, kurde nawet nie wiem co u was slychac???? może cos pokrótce byście napisały co u was nowego??? bo pewnie nie dam rady nadrobic, na domiar złego pokusiło mnie zapisać sie na prawko, tzn zmusili mnie żebym się zapisała . oj kurde duzo do opowiadania mam strasznie i pytań tez mam troszke, dzis pobedę z wami tak do 24 bo mężus ok tej godz wróci to mam chwilke zamiast testy na prafko to powizażuje tak jak mi kazał ![]() |
|
|
|
#1699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad. 2 dalam jej tylko pol sloiczka i potem zrobila juz kupke bez wysilku co prawda zwarta a wczesniej to sie nastekala a tam maly bobek i przed kapiela tez jeszcze raz sie skupkala czyli tak jak myslalam ze 1 wystarczy ad.3 tylko ze te wtopy zdarzaja sie czesto Cytat:
wlasnie myslalam ze cos bedzie mowic lekarka ale nic....wiec tez nie pytalam czy to za malo...... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
wlasnie popijam piwko z sokiem i wcinam tuki pieprzowe ![]() jakie grubasy??? kochane cialkaCytat:
no dla malza ze cie pogonil na wizaz!!i prawko -odwazna decyzja.....ja mam a nie jezdze bo sie boje.....ale moze w koncu zaczne
|
|
#1700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cass to nie jest mało, jest w normie/blisko normy w tym wieku. Fotelik fajny, ale już na teraz?
|
|
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toż to dosorsły fotel podoba mi sie, a jaki wasz kolorek?co tylko fasolke? to jakią ilość zjadas ze wyszło ok 1000kcal? pisz pisz, bo jestem ciekawa co jadlas głos rozsadku jak na staroscine przystalo
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie, moze byc juz na teraz bo Kubie juz w tym małym niewygodnie. A ten jest z taka nakładka dla małych dzieci i mały siedzi w nim jak na tronie Cyknełam fotke, zaraz pokaze. Dziewczynki, prosze o uzupełnianie galeri maluszkowej
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Svinecko ![]() ![]() ![]() wiesz za co![]() kurde mama wrocila z pracy z pizza!! i co mam nie zjesc?? ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poł grahamki z wiesniakiem szczypiorkowym (nakładany na bulke) poł jabłka poł małej miseczki fasolki kromka ciemnego chlebka z polędwicą pół pomidora A fotelik taki:
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
otóz to
![]() duzo przyjemnych i pozytywnych wspomnien zycze za czasow jak byla obecna miedzy wami
|
|
|
#1707 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() 52 ![]() mala ladnie wazy nic sie nie martw -teraz juz nasze maluchy nie beda tak szybko przybierac Cytat:
![]() 1. Odchudzanie Na Zawolanie, wrzucalam wczesniej linka do oficjalnej strony 2. wydaje mi sie, ze kawy nie powinnas, wazne jest aby sie stosowac do diety jak najbardziej sie da, wtedy sa najlepsze efekty 3. a skad to wywnioskowalas? sa dni gdzie mozna jesc posilek weglowodanowo-bialkowy a wiec chleb owsiany z szynka jak najbardziej 4. majonezu bez tluszczu ogolnie nie ma, no bo jak ale najmniej tluszczu na rynku zawiera Jogo Majo z Winiary 5. z tymi halibutem to nie wiem ale uzanalam, ze chyba nie ma to wiekszego znaczenia i mozna zastapic inna ryba, akurat kupilam mintaja 6. jak to skad? z netu oczywiscie 7. ponosi Cie? Cytat:
ale dziekuje ![]() mozesz mnie dopisac do listy? 158cm wzrostu, waga 52kg, cel 43 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no maz Ci sie udal
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
ale ma swietne policzki ,pelniutkie,okraglutkie
|
|
|
#1709 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmmm pizza a ja jestem tak glodna, ze koniec, chyba nie dam rady
|
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za miłe komentarze do fociaków
.Dodalam nowe fociaki Mojej Małej Modeleczki .O widze, że grupowe odchudzanie zaczełyście , ja też bym chciala ale jakos się zebrac nie mogę bo wszystko kusi, ja planuje jak małą przestane karmić to wtedy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

zaraz kąpie małego. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wychodzilo niecale50gr/szt
dla Werci. Odwazna z niej kobitka