![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mąż krytykuje moją szafę, bo...
Hmm...Powiem jedno, dla mężczyzn styl retro naprawde zazwyczaj NIE JEST seksi...
Jest babciny. Mówie to na podstawie mężczyzn z jakimi spotykałam się w życiu, nie tylko moich mężczyzn. A ołówkowe sa sexi? Tez pojęcie względne... Kupiłam kiedys ołówkową za kolano, na co mój TŻ- no fajna tylko skróć ją przed kolano i dopiero będzie sexi, bo tak to jak stara baba. PS Kiedy zaczęłam się spotykać z TŻem ubierałam się raczej w rockowo-metalowych klimatach. Czarne ubrania, ćwieki, trampki, łańcuchy. Mojemu TZowi nie koniecznie musiało się to podobać, bo o raczej ani moja muzyka ani moje klimaty nie były mu bliskie. Naprawde nie widziałam żadnego probleu żeby od czasu do czasu ubrać obcisłą sukienke w pół uda, szpileczki, zrobić sexy makijaż, zakręcić włosy...Obudzić w sobie wampa:P Nie czułam się w tym tak dobrze jak w moim codziennym stylu, ale też było fajnie, czułam się kobieco i seksi. Cieszyłam się że mu się tak podoba, bo mój TŻ straszny wzrokowiec, zawsze jak sie jakos seksi ubiore to patrzy i ogląda mnie z wszytkich stron i się zachwyca... ![]() Więc co za problem ubrać od czasu do czasu czarną obcisłą sukienke, koronkową bielizne i szpilki? Myslę, że tyle TZowi by wystraczyło to uznania stoju za 'sexi'.
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Mojemu mężowi też się nie podoba moja szafa, ale to przecież ja mam się dobrze czuć w nich i nie zamierzam ubierać się na co dzień jak stara baba, mam 42 lata a ubieram się jak dziewczynka, wyłącznie obcisłe jeansy, krótkie obcisłe bluzeczki sweterki z dekoltami, a mój maż preferuje spódniczki, pończoszki i buty na wysokim obcasie, bleeee.
Jestem malutka i bardzo szczupła, nie widzę się w innych butach niż glany lub adidasy, ale poszłam na kompromis i mam aż DWIE spódniczki, szpilki, sukienkę, pończoszki i CZASEM po domu chodzę w tym przebraniu jak mąż mnie ubłaga ![]()
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam podobną historie - ale skończyła się tym, że mąż odszedł do innej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli łączysz wszystkie te elementy, które pogrubiłam, to ![]() ![]() ![]() Moda retro jest obecna ![]() Oczywiście, są chlubne wyjatki-np. Vanessa Paradis, ale nie każda wygląda jak ona, raczej większość-nie ![]() ![]() Sądzę,że trzeba pojedyncze retro- ciuchy łączyć z nowoczesnymi- wtedy jest ciekawie i "odmładzająco" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Mój nie krytykuje mojej szafy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z moim to mam tak, że ja nie kupuję rzeczy, które mu się stanowczo nie podobają, ale i on przyjął, że pewnych krojów i kolorów nigdy nie włożę. Robi mi czasem ciuchowe prezenty ( ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No i te "metki"... retro ciuch ale z jedwabiu czy kaszmiru od razu nabiera szyku - ale takze szyku w rozumieniu meza ![]() Pozdrawiam i odezwij sie, bo zdaje sie ze zniknelas ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Liczy się przede wszystkim umiar ![]() ![]() ![]() ![]() A może też mąż krytykuje Twoją szafę bo widzi że Ty sama nie czujesz się dobrze w swoich ciuchach? osobiście uważam że pewna siebie kobieta może i w worku na ziemniaki wyglądać seksownie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
falbanki falbankom nierównie. Ostatnio widziałam przecudną bluzeczkę, elegancką i kolor boski miała u góry dwie falbanki, które nadawały jej niepospolity wygląd, ale można sie też ubrać w kolorowe falbanki i wyglądać jak z odpustu. Miałam kiedyś znajomą, która swój styl określała jako pani wiosna, czyli kwieciste spódnice, romantyczne falbanki, kokardki, groszki itd, twierdziła, że jest to mega kobiece, a tak naprawdę wszyscy twierdzili, że jest zdziwaczała i wygląda jak chodzace nieszczęście. Ja bardzo lubię spódnice ołowkowe, ale tylko ze szpilkami, i najlepiej wyglądają na wysokich smukłych dziewczynach, jak ktoś zakłada do nich tzw. ciapki wyglada to strasznie, pokracznie a nawet babciowato. Styl retro jest ok, zwłaszcza jak dodaję się do niego współcześnie modne dodatki. Sama rozkloszowana kiecka i kolczyki w elfy nie są dla mnie symbolem klasy, wręcz przeciwnie.
I nie widze nic złego, żeby od czasu do czasu założyć coś, co się podoba mojemu tż, W końcu on też zakłada elegancką koszulę , jak go o to poproszę, pomimo, że na co dzień woli luźniejszy strój. Nie kojarzy mi się to ze zmianą siebie i swojej osobowości, bo jakby mąż autorki chciał na jakieś przyjęcie pójść w dresie, bo to jego styl i za nic w świeicie nie założy koszuli, bo kołnierzyk go w szyję dusi i nie czuję się swobodnie, to pewnie byłaby zła. to tylko ciuchy, ubieramy się tak jak sytuacja tego wymaga.
Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein Edytowane przez euforia112 Czas edycji: 2010-01-02 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ja również mam problem.
Mój tż spytał dlaczego sie tak ubieram. Wbiło mnie to w ścianę. Nie uważałam nigdy i nie uważam, żebym ubierała sie jakoś wieśniacko i niegustownie. A on mi powiedział, że nie potrafie dobierać ciuchów do okazji, kolorów i że tym co nosze sie postarzam. Że powinnam zmienić styl. Mam 20 lat, ale lubie sie elegancko ubierać. Nie oznacza to, że nosze marynarki i koszule z żabotami itd. Zazwyczaj ubieram jeansy, oczywiście szpilki codziennie obowiązkowo i jakąs bluzkę np. co ma wiązaną kokardkę-taki mini golf, albo satynową bluzkę marszczoną, albo jakiś sweterek bądź inna bluzkę,bolerko itd. Ubieram dość dużo biżuterii, przede wszystkim uwielbiam wszystko co sie błyszczy, czyli cyrkonie np. duże koła, jakieś łańcuszki, bransoletki. Lubię taki styl, kobiecość połączona z elegancją. A mój partner mówi mi, że mam nie nosić takich bladych kolorów itd, a mam może tylko 2 bluzki takie jasne-brudny róż i szary. A reszta to ostre barwy, fiolet, indygo, czerwień, żółć, zieleń itd. Nie rozumiem o co mi chodzi..powiedział, ze chciałby żeby jego dziewczyna miała styl pasujący do jego stylu. Że mam ubierać się bardziej modnie i na topie, bo sie postarzam. To dla mnie bardzo dziwne, bo sądziłam i inni tez sądzą, że świetnie sie ubieram. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj się TŻa co konkretnie by chciał zmienić w Twoim stylu, skoro nie rozumiesz ogólnikowych uwag, może to doprowadzi do wspólnych wniosków.
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
to co opisujesz to jakiś koszmar, papuga, już sobie wyobraziłam te mega oczo***ne kolory, obwieszona biżuterią i jeszcze do tego szpilki, jakoś nie mogę uwierzyć, że młoda dziewczynka ma taki dziwaczny styl, ja widzę takie dziewczynki w trampkach, sponiewieranych jeansach, fajnych sportowych bluzach i zero biżuterii i wyglądają bardzo młodo.
Te kolory, duża ilość biżuterii i szpilki robią z ciebie królową kiczu i bardzo mocno postarzają, a jeszcze jak masz mocny makijaż to total kapucha. Po pierwsze polecam byś wyrzuciła wszystkie szpilki, bleeeh, mężczyzna to bardzo doceni jak włożysz coś fajnego, płaskiego i bez udziwnień. A jak ubiera się Twój facet, jakieś przykłady?!
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2010-01-06 o 00:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisz o osobie która ma 20 lat dziewczynka, bo na pewno dziewczynką nie jest, nie wygląda na nią i nie chce wyglądać. A przynajmniej ja takiej 20 latki nie znam. Rozumiem, że, jeśli masz więcej lat, dla Ciebie kobieta w takim wieku to jeszcze dziewczynka, ale normalnie fizycznie nie jest nią ani w 1%. Pozatym partner coolasana powiedział, że nie podoba mu się jak dobiera ubrania do okazji i że postarzają ją blade kolory. Szpilki codziennie to raczej nie jest dobre wyjście, ale wątpię też, że wolałby wytarte trampki... ![]() Pozatym pozwoliłam sobie przeglądnąć 'wieszaki' coolasany i powiem szczerze, że nie widze w Twoich stojach nic postarzającego. O ile wszytskie wiezorowe sukienki zakładasz na wieczorowe okazje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Gupku, w moim wieku kobiety mają dzieci w wieku 20+, więc widzę i obserwuję,
córki moich koleżanek właśnie tak się ubierają jak opisałam i żadna nie robi z siebie starejmaleńkiej, dlatego też zszokowało mnie to co opisała koleżanka powyżej, ja w wieku lat 40 nie ubieram się nawet tak postarzająco mój młodziutki mąż by mnie wyśmiał gdybym próbowała tak się wypindrzyć, ubieram się tak jak mój mąż, bo kocham taki styl a jemu też to pasuje, że oboje mimo sporej różnicy wieku wyglądamy jak równo latkowie, a mnie nawet dają wszyscy mniej lat niż ma mąż ![]() Zawsze mnie śmieszył widok fajnie wyluzowanie ubranego sexownie niedogolonego faceta a obok niego drobiąca gejsza w szpileczkach ![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dziwne dla mnie jest to, co piszesz trojko, bo sama mam lat niewiele i wg. Twojej wypowiedzi, nosząc dzinsy, pantofle na obcasie, jakąś kolorową koszulkę i do tego żakiet (uwielbiam te w stylu Kate Moss, podobnie kamizelki) i jakaś biżuteria - robię z siebie "starą maleńką". Ale gdy się rozglądam wokół siebie, to ciekawostka - sporo dziewczyn w moim wieku z mojego otoczenia ubiera się podobnie, właśnie w tym stylu.
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
No dobra, tu masz rację, w kwesti bizu jestem minimalistka - albo jeden konkretny wisior albo kolczyki albo jakaś bransoleta (ew. kilka cienkich
![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak, wyrzućmy wszytskie szpilki i wbijmy sie w trampki ![]() ![]() Z tego co tu opisujesz to Twój styl wydaje się być śmieszny i pewnie ludzie nabijaja się z ciebie za plecami, bo strasznei chcesz byc młodsza niz jesteś. Te wszytskie tramki i obszargane dzinsy pasują kobiecie w Twoim wieku na jakiejś wycieczce czy spacerze do lasu a nie na codzień i nie cały czas. I nie mówię, że trzeba sie wbic w gajerek i szpilki ale też nie należy robić z siebie właśnie starej a usiłującej byc maleńką. Akurat taki styl jaki opisuje hihi jest odpowiedni dla tej młodszej i trochę starszej kobiety i uważam że jest w porządku Zas styl który Ty preferujesz dobrze określiła wioskowy: zbuntowana nastolatka z gimnazjum. Musisz wyglądac kuriozalnie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-01-06 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Nie wyglądam kuriozalnie, uwierz, wszyscy myślą, że mam 25 lat, mam dziewczęcą urodę, zero zmarszczek, jestem malutka i bardzo szczupła a w babskich ciuszkach wyglądam komicznie
![]() mam nawet 3 pary szpilek ale jak je ubiorę to umieram ze śmiechu ![]() ![]() Wyglądam normalnie, nie przerysowanie i nie przesadnie, męża kuzynki się ubierają tak jak to opisała coolasana (mają 40 lat) i są na mnie wściekłe, że tak młodo wyglądam i ciągle mi to mówią, więc chyba coś w tym jest, nie odmładzam się na siłę, po prostu ubieram się normalnie, bez prowokujących gadżetów, kolorów i zwracania na siebie uwagi stukaniem słodkich obcasików ![]() no dobra, jedynie prowokuję rudymi włosami ![]() ![]()
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2010-01-06 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie podkreślasz, ze Twój mąż jest dużo młodszy, trochę to dziwne
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorzuć do licznika trochę i uznaj, że wyglądasz no, tak przynajmniej na trzydziestkę ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawia mnie też to podkreslanie, że wszyscy Ci mówia, że młodo wygladasz... a co, na czole masz wypisane ile masz lat? Nie sprowadzaj wszytskiego do rozmów o swoim wieku, nie rozmawiaj o tym z kuzynkami męża, bo może Ci i zazdroszczą ale polewkę z Ciebie i tak maja niemałą, jak łykasz wszytsko co powiedzą jak młody pelikan. Ciagle Ci mówią, że młodo wyglądsz, inni ludzie też ciągle to mówią... I nie myślisz, że to troche śmierdząca sprawa, takie ciagłe utwierdzanie Cie w Twojej obsesji? Widac jak na dłoni, że jestes strasznie spragniona tych potwierdzeń, że wygladasz na 25 lat i co bardziej złośliwi mogą sobie z tego zrobić niezły sport. Bo swoją drogą ja też nie wyglądam na swoje lata ![]() ![]() ![]() No ale ja nie mam parcia na młodość i w wątpliwym komplemencie buraka-sprzedawcy nie upatruję potwierdzenia swojego młodego wyglądu. No i nie musze miec takiego parcia, bo męza nie mam sporo młodszego, wiec nie mam tego strachu, że wyglądam starzej od niego. Ale też z drugiej strony mam ciotkę, która jest starsza od swojego meża o 15 lat i nigdy jakoś jej młody wygląd nie był dla niej tematem nr. 1 (ani nawet w pierwszej dziesiatce ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-01-07 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam ![]() jedna wygląda źle , inna dobrze nie widziałyśmy Trojki, trudno więc tak jednoznaznie oceniać ![]() zdjęcia poproszę ![]() a swoją drogą zadowolenie z własnego wyglądu godne pozazdroszczenia serio ![]() oby więcej takich ![]() moim zdaniem zadowolenie zadowolenie z siebie jest ważniejsze od tego jak się wydgląda dziwi mnie tylko u Trojki wyśmiewanie innego niż Jej stylu ubierania Trojko, nic w złego w trampkach i znoszonyh dzinsach ![]() ale co widzisz złego w szpilkach, czy w kolorowyh ciuchach ![]() edit Lubo, a może Trojka wygląda świetnie ja umiem sobie to wyobrazić ![]() i w ogóle nie żal mi Trojki ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2010-01-07 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Tako, moja wyobraxnia jets ogromna i ja sobie też mogę wyobrazić jak trojka wyglada
![]() I właśnie mi jej dlatego żal. Myślę (no mogę się mylić) że ona tak naprawdę nie jest zadowolona za bardzo ze swojego wyglądu i ma wielki kompleks tego młodziutkiego męża. I chyba stąd też ta nietolerancja dla innego stylu, musi się utwierdzić w tym, że jej styl odmładzający i odpowiedni. Ale z trzeciej strony. Jeśli jej takie życie pasuje, to tak jak napisałam: nie moja broszka. Będzie miała 25 lat do późnej starości, co jest dla niektórych ludzi jednakowoż bardzo ważne. I umrze szczęśliwa. Tyż piknie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-01-07 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Luba - z ust mi to wyjęłas
![]() dojrzała kobieta sportowe buty nosi, jak idzie pobiegać a nie na codzień - w każdym razie ja tak uważam
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a serio to uważam, że nie ma reguł a może są tylko nieliczne wyjątki od reguły ![]() na przykład moja teściowa kobieta mocno po sześćdziesiątce chodzi często w dżinsach i sportowych butach (typu adidasy) + luźne koszule i wygląda świetnie w żadnym wypadku nie wygląda śmiesznie mało tego - wygląda w takim stroju bardzo kobieco jest wysoką, szczupłą kobietą, wygląda dość młodo na swój wiek (ale oczywiście nie na 25 lat ![]() i strój nie służy jej wcale jako narzędzie do odmłodzenia się, nie jest przebraniem, ani żadną stylizacją Ona ma poprostu taki styl moja mama wyglądałaby w jej ciuchach idiotycznie i być może odwrotnie ![]() a tak w ogóle to oczywiście zwracam uwagę jak ktoś jest ubrany, zwracam też uwagę na to co na siebie wkładam, ale czy to takie ważne ? nigdy ze swoimi przyjaciółmi nie roztrząsamy tej kwestii, nie krytykujemy i nie zachwycamy się wzajemnie swoim stylem (lub brakiem stylu ![]() i chyba najczęściej jest tak, że albo ktoś wygląda dobrze, albo źle i ubiór nie jest tu sprawą pierwszoplanową liczy się całość, że tak górnolotnie napiszę - całość osobowości ![]() i gdybym miała ocenić styl Trojki (sama nie wiem po co ? ![]() ![]() A. jest świetną kobitką, świetnie wygląda, nie ma kompleksow, jest zadowolona z życia i z siebie, a nieprzyjemne uwagi na temat szpilek rzuca, bo jest taka bardzo otwarta i co w duszy to na języku .....i to czy dżinsy i trampki to dobre rozwiązanie dla czterdzieskti to sprawa drugorzędna ![]() B. ma klapy na oczach, wydaje jej się, że wygląda świetnie, a wygląda średnio, źle a może i żałośnie .....i to czy dżinsy i trampki to dobre rozwiązanie dla czterdzieskti to sprawa drugorzędna ![]() wołam: dystansuuuuu ![]() edit a jak już tak oceniam ![]() to Pingwina2 widzialam na zdjęciu podczytywalam kiedyś odchudzające trzydziestki i moim zdaniem wygląda zachwycająco zarówno w szpilkach, jak w sportowych butach edit 2 przepraszam za te osobiste wycieczki ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2010-01-07 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Taka Taka
![]() ![]() ![]() ![]() może to dziwne, ale do 60+ to mi strój sportowy pasuje a do 40+ jakoś mniej ![]() ja pracuję z takimi 20+ i niestety wiem, jak oni ostro i krytycznie oceniają jak ktoś się na siłę próbuje odmłodzic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Tako, ale teściowa zakłada obcyndolone bele jak nozyczkami za długie dzinsy na eleganckie przyjęcia? I z nitkami ciągnącymi się za nią?
![]() ![]() Sama wyskoczę czasem w dzinsach i bluzie do wsiowego sklepu, ale tak zawsze, wszędzie i na okragło w sponiewieranych dzinsach i koszulce do pepka? Nie no, jasne, byle mnie nikt nie kazał tak chodzić, to ja nic do nikogo przecie nie mam. Ale że trojka wyskakuje ciagle z krytyką to i niech sama posmakuje tego miodu. A odmładzanie się na siłę naprawde nie służy.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-01-07 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozatym szpiki i ładna sukienka w lub przed kolano(nie mini!) to strój który chyba najbardziej mi sie kojarzy z młodą atrakcyjną kobietą... Osobiście mało znam starszych kobiet które noszą szpilki, a jeszcze mniej które ubierają szpilki i ładne codzienne sukienki(nie wizytową).... Pozatym trojko nie obraź się, ale nawet 40 letnie gwiazdy nie wyglądają na 25 lat... (nie mówię tutaj o fotoszopowanych sesjach tylko np zdjęciach z gal, lub robionych przez paparazzi) A Twój Mąż jest młody, nie wiem ile ma lat, ale nawet gdyby był w wieku mojego TŻa(25 lat) to raczej już jest po etapie spotykania się z gimnazjalistkami... Rozumiem, że Twój TŻ gustuje w tak ubranych kobietach, ale jest jednym z niewielu w tym wieku. No już nawet mój ojciec jak sobie ubiore trampki gdzieś na wyjście mówi żebym ubrała coś dla kobiety, bo wyglądam dziecinnie... Pozatym co jest śmiesznego w spotykaniu się paniusi na obcasach z niedogolonym seksownym facetem ubrnaym na luzie? ![]() Przecież skoro ona jest ubrana kobieco to też wygląda pewnie seksi, wiec pasują do siebie... ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale żarcikiem zarzuciłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Każde generalizowanie jest złe... powiem szczerze, że jakoś mi tak humor opadł, bo jedna i druga strona barykady przegina
![]() ![]() Szanuję ludzkie wybory, nie uważam, że coś się powinno, bo wiek czegoś wymaga... wymaga jedynie kultura i obycie. W wygryzionych jeansach na spotkaniu z dyrektorem i 20latka, i 50latka będą wyglądały jednakowo... nieprofesjonalnie. Ale prywatnie? Co to za różnica, płaskie buty, szpilki, kozaki za kolano czy babcine ugg'y. Najważniejsze jest własne samopoczucie w danym stroju i to co, ten strój wypełnia (i bynajmniej nie piszę o ciele ![]() Szczerze to imponują mi kobiety, które nie udają się po garsonki, tylko dlatego, że tak wypada... I kocham widzieć wycieczki ze Skandynawii i innych części świata (a takich widoków mi nie brakuje) - uśmiechnięte starsze babeczki w krótkich szortach pasowanych w talii, do tego fajne sportowe buciki, prawie młodzieżowa bluza z wielkim dekoltem odsłaniającym pomarszczoną ze starości skórę, ekstra biżuteria. Przechodzące gimnazjalistki wyglądają blado. I ten błysk w oku. To najważniejsze i najpiekniejsze. Czyste zadowolenie z siebie. A za taką wycieczką podążają lekko młodsze przedstawicielki naszego kraju - w garsonkach z poduszkami, bo tak wypada, w odpowiednim buciku do swojego wieku - bo tak wypada i przygladają się tym usmiechniętym paniom turystkom i komentują (zazwyczaj niepochlebnie, bo starowinom z zachodu sie w głowach i w dupach poprzewracało ![]() Mój partner chciał namówić swoją mamę, żeby przyjęła kilka rad Goka, Trinny i Susannah - wszystko na nie, bo to w Polsce nie wypada w tym wieku... Wszystko wypada. Autorce wypada chodzić w babciowych swetrach, Trojce w glanach, komuś w kiecuszkach, innemu tylko w spodniach. Ale generalizowanie, że powinno się tak lub inaczej, czemu to służy? Chyba tylko stwrzeniu odpowiedniej ilości klonów własnej osoby...
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2010-01-07 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.