|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
![]() Z tym ze ja piję tak dużo ze czasem sie zastanawiam czy nie jestem na coś chora ..cukrzycę np...bo ileż można. Ja piję non stop praktycznie. MUSZĘ MIEĆ pod ręką wodę.Do znajomych u których woda nie zawsze jest..jeżdżę ze swoją ![]() 1,5 litra to ja wypijam w nocy i rano podczas przemieszczania się z sypialni do łazienki. Mąż szału dostaje bo butelki z woda są wszędzie. I ma dość dźwigania zgrzewek do domu. Jak jedziemy na zakupy kupujem zawsze 2 zgrzewki. I to nam na tydzień nie wystarcza. ![]() A do tego, oczywiście, w pracy kupuje codziennie 1,5 litra. No i NICZYM innym nie jestem wstanie ugasić pragnienia. Soków nie znoszę, wszelkiego gazowanego też nie, (no czasem grzesze kolą Light), herbatę piję jedną dziennie..ostatnio rano z miodem i cytryną bo lepiej mi sie idzie wtedy do pracy, a kawkę tylko jedną małą wieczorem z mężem.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-05 o 14:35 |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Sama już nie wiem, ale naprawdę wymyślam przeróżne tricki aby się zmusić do pica wody Zastanawiam się nad Dietą Niełączenia, tego jeszcze nie próbowałam a tyle osób schudło na niej ? Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-01-05 o 14:59 |
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Szkoda, że następne wolne dni tak daleko Oczywiście moje postanowienie noworoczne takie jak wasze muszę schudnąć Cytat:
Zerwałaś z Tżtem? Cytat:
dzisiaj wypiłam max litr Idę zrobić sobie coś do jedzenia na jutro do pracy
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Mam Wam coś do powiedzenia... Aj!
![]() No i mam już wszystkie bilety na Ostrego . Znaczy dla wszystkich znajomych z którymi chcę iść skombinowałam .Fruwam pod sufitem i rozwalam sobie łeb... Aj! |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam! Sama z siebie
. Dziwne rzeczy się dzieją...
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Poemi jaka radość bije od Ciebie aj czy któraś z Was zna sie na wynikach badań ??
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiedz coś o obiekcie zainteresowania ![]() Cytat:
![]() A lekarz nie omówił Ci wyników ? Cześć
|
||
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim... ale śnieg u mnie sypie.
A dziś już środa - od środy już z górki do weekendu
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja się kiedyś znałam, ale teraz to już chyba nic bym nie potrafiła powiedzieć w tym temacie.Cytat:
, a potem lecimy na Ostrego), kręci filmy (łaaaaaaaa . Gadaliśmy 3 godziny i nagadać się nie mogliśmy . Obydwoje mamy ADHD. No i plany na najbliższe 20 lat No i cholernie się boję, że teraz przyszła pora na to żebym to ja się przejechała na jakimś facecie... |
||
|
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekarza mam dopiero jutro po pracy przez google probowałam i wychodzą mi w jednym miejscu sprzeczność i zbaraniałam ![]() Cytat:
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja piję z butli bo z myciem szklanek bym nie nadążała ![]() Ja stosowałam dietę niełączenie długie lata. Wiele razy na tym schudłam. Znaczy ja nie wiem dokładnie jakie sa konkretnie zasady tej diety..ja sobie po prostu dawno temu wymyśliłam że nie łączę węglowodanów z żadnymi innymi składnikami poza warzywami (czyli w sumie węgle + węgle) I tak..jak jadłam kanapke to tylko z warzywami, jak jadłam makaron to tylko z warzywami (np. makaron z sosem pomidorowo-cukiniowym), mięso z warzywami, ryby z warzywami. Nie powiem - działało ...ale teraz wiem że podstawą diety sa białka....które jem 5 razy dziennie czyli do każdego posiłku.Mam bzika na punkcie zdrowego odżywiania sie..koncentruję sie na 10 przykazaniach zdrowego odzywiania się. czyli: 1. Jedz co 2-3 godziny. Robisz to bez względu na wszystko? Nie musisz jeść pełnego dania co 2-3 godziny, ale 6-8 posiłków i przekąsek przestrzegających pozostałych dziewięciu zasad. 2. Za każdym razem jedz pełnowartościowe, chude białko. Czy za każdym razem jesz coś co było zwierzęciem lub pochodzi od zwierzęcia? Jeśli nie, zmień to. Uwaga: Jeśli jesteś wegetarianinem, zasada ta nadal obowiązuje. Potrzebujesz pełnowartościowego białka i musisz znaleźć inne jego źródła. 3. Za każdym razem jedz warzywa. To prawda, oprócz pełnowartościowego, chudego białka, za każdym razem musisz jeść warzywa (czyli co 2-3 godziny, tak jest?). Gdzieniegdzie możesz dorzucić trochę owoców, ale nie pomijaj warzyw. 4. Jedz węglowodany tylko wtedy kiedy na to zasłużyłeś. Właściwie, nie wszystkie węglowodany – jedz warzywa i owoce kiedy tylko chcesz, a jeśli chcesz zjeść węglowodany, które nie są owocami ani warzywami (tu zaliczają się cukry proste, ryż, makaron, ziemniaki, chleb, etc.), możesz to zrobić, ale musisz poczekać z nimi do chwili kiedy będziesz już po ćwiczeniach. Tak, te często bardzo przetworzone ziarna są dietetyczną podstawą w Ameryce Północnej, ale choroby serca, cukrzyca i rak to najczęstsze choroby. Między nimi jest zależność! Żeby zatrzymać się w drodze do choroby serca, dobrymi węglowodanami nagradzaj się za porządny trening tuż po nim (twoje ciało najlepiej toleruje węglowodany tuż po wysiłku fizycznym). Przez resztę dnia jedz chude białko i pyszne zestawy warzyw i owoców. 5. Naucz się jak lubić zdrowe tłuszcze Są 3 rodzaje tłuszczy: nasycone, jednonienasycone oraz wielonienasycone. Zapomnij o powiedzeniu „od jedzenia tłuszczy jest się tłustym”. Jedzenie wszystkich trzech rodzajów w zdrowych proporcjach ( czyli mniej więcej równych ilościach) może znacząco wpłynąć na poprawę stanu zdrowia, a nawet pomóc w pozbyciu się tkanki tłuszczowej! Tłuszcze nasycone powinny pochodzić z produktów odzwierzęcych, a do gotowania możesz też użyć trochę masła i oleju z orzechów kokosowych. Tłuszcze jednonienasycone powinny pochodzić z mieszanek orzechów, oliwek i oleju z oliwek, zaś tłuszcze wielonienasycone – z mieszanek orzechów oraz olejów: lnianego i rybiego. 6. Pozbądź się kalorycznych napojów (w tym soków owocowych) W rzeczywistości, tym co pijesz powinny być napoje niskokaloryczne. Soki owocowe oraz napoje gazowane i alkoholowe powinny zniknąć z twojej diety. Najlepszy wybór to woda i zielona herbata. 7. Koncentruj się na pełnych posiłkach Większość tego co spożywasz powinna pochodzić z pełnych posiłków. Czasem przydają się suplementy i koktajle, ale w większości przypadków najlepszym rozwiązaniem będzie kompletny, nisko przetworzony posiłek. 8. Miej swoje „10% jedzenia”Wiem, że przy kilku z powyższych zasad zgrzytałeś zębami. Ale oto klucz: dla optymalnego postępu nie potrzeba 100% stosowania się do zasad. Różnica między 100% a 90% jest minimalna, możesz więc pozwolić sobie na 10% jedzenia lub napojów, które łamią powyższe zasady. Możesz je spożywać w 10% posiłków, dlatego pamiętaj o matematyce i dokładnie oblicz ile to jest 10% posiłków. Na przykład, jeśli jesz 6 posiłków dziennie przez 7 dni, daje to 42 posiłki tygodniowo. 10% z 42 to ok. 4, oznacza to, że przy czterech posiłkach w tygodniu możesz złamać narzucone zasady. 9. Opracuj sposoby przyrządzania jedzenia Najtrudniejszą częścią zdrowego odżywiania jest konsekwentne przestrzeganie powyższych ośmiu zasad. I w tym miejscu w grę wchodzi przygotowywanie posiłków. Mimo, że wiesz co jeść, gdy nie umiesz tego przyrządzić, twoja dieta spali na panewce już przy pierwszym posiłku. 10. Codzienne wybory dietetyczne zrównoważ zdrową różnorodnością Spójrzmy prawdzie w oczy, w ciągu tygodnia kiedy jesteś zajęty, nie będziesz spędzał całych godzin przygotowując wysmakowane potrawy. Wtedy będziesz potrzebował zestawu smacznych i prostych do przyrządzenia posiłków, które możesz jeść każdego dnia. Niemniej jednak, każdego dnia lub kilka razy w tygodniu musisz zjeść coś innego, oryginalnego i apetycznego żeby nie dopuścić do zastoju i znudzenia. Moja podsawa diety to poniższe zasady: Prawidłowo skomponowany posiłek na redukcji: Białko + zdrowe tłuszcze + warzywa, Białko + węglowodany (+ warzywa). Białko powinno być w każdym posiłku (na redukcji przyjmujemy 2g/kg masy ciała, wartość jaką nam wyszła dzielmy na ilość posiłków, czyli... osoba ważąca 60kg na redukcji powinna jeść 120g białka, dzielimy na 6 posiłków dziennie = 20g białka w każdym.) Warzywa także powinny stanowić dodatek do każdego posiłku... na oko tyle ile zmieści się w jednej szklance Owoce profilaktycznie traktować lepiej jako węgle niewarzywne. Nie łączymy tłuszczy i węglowodanów w jednym posiłku -> dopuszczalne, bezpieczne granice: 10g ww niewarzywnych i 10g tłuszczu - generalnie im mniej, tym lepiej. Pamiętajmy o urozmaicaniu źródeł białka, zdrowych tłuszczy i węglowodanów.Źródło oczywiście podforum dietetyka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 ![]()
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
wow Haniu, widzę, że się naprawdę przykładasz
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziała że jestem świrem.
Do tego dochodzi jeszcze wiedza na temat posiłków około treningowych..co na początku trudno wprowadzić w życie i jest mega upierdliwe. Od jakiś 10 miesięcy na prawdę stosuję się do tych zasad ![]() .Wiadomo czasami noga mi się podwija i obżeram się na noc...albo nie jem 5 a 4 posiłki. No i moj główny problem to alkohol. Bo winko i piwko to ja lubię popijać wieczorami..a to puste kalorie..niestety .
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wstałam dziś nieco później i pojechałam do pracy następnym autobusem. Wczoraj, mimo zmęczenia, nie umiałam zasnąć. Zrobiłam sobie melisę, trochę pomogło, ale w nocy się budziłam. Nerwy mnie zżerają, choć wiem, że po części sama się nakręcam. Obiecałam, że Was nie będę tym tematem zanudzać. Napiszę więc w skrócie: mamy starszą sąsiadkę, którą opiekuje się teściowa. Ta kobieta nie ma już rodziny, mieszka sama w dużym domu. Ten dom, wraz z działką (niedużą) ma być własnością mojego męża i jego brata. Ja o tym domu marzę od wielu lat, nim brat TŻ w ogóle zaczął spotykać się ze swoją obecną żoną. W czerwcu mają ślub kościelny i muszą wykombinować jakieś lokum. Padło na ten dom, choć sąsiadka jeszcze żyje Zaproponowali nam, żebyśmy zrobili razem w tym domu dwa mieszkania (odrębne).Dom ma ponad 100 lat, jest cały z cegły - typowo śląski. Ja bardzo cenię taką architekturę, oni - niekoniecznie... Będą chcieli wyremontować go najmniejszym kosztem, choć jeszcze niedawno chcieli kupować działkę, budować się i jeszcze mieszkanie kupić (do remontu!) Nie biorą zbyt poważnie moich umiejętności i wiedzy, wymyślają, ich zdaniem dobre, porąbane układy funkcjonalne. Dla nich ten dom-mieszkanie jest być może tymczasowe, dla nas "od zawsze" było marzeniem mieszkania tam już na stałe. Nie mam sił odpierać wszystkich argumentów i walczyć o swoje, za dużo sił będzie mnie to kosztować. Jeśli się nie zgodzimy razem z nimi remontować, oni to zrobią całkiem po swojemu, czyli zniszczą cenną architekturę. Jeśli będziemy razem to robić, to niekoniecznie moje argumenty do nich dotrą, tym bardziej, że nie wszystkie będą "najtańszą opcją". No i wtedy wspólnie zniszczymy to wszystko, czego ja sobie nie wybaczę Dobra, tyle na ten temat (kupno działki przedłużyło się w czasie z powodów organizacyjnych i jeszcze możemy zrezygnować. Ten dom, o którym piszę, miał pozostać niewyremontowany do śmierci sąsiadki, więc nie myśleliśmy, że teraz byłoby możliwe jakiekolwiek działanie). Uff. |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ja to wszystko wiem, 10 przykazań znam na pamięć
, przestrzegam w 90 %, raczej zdrowo się odżywiam, mam pewną alergię na białko w postaci serków białych, wiejskich itp. bo za dużo tego jadłam w ostatnim czasie ale można jeść inne białko więc spokoJa mimo wszystko potrzebuję jakichś zmian, tzn. chciałabym znaleźć dietę konkretną na której mogą dalej redukować masę ciała, bo te zdrowe zasady to już stosuję od klku lat . Wiem jedno, jeśli wyeliminuję chleb i wszystkie produkty mączne to schudnę tyle ile chcę- ale ja nie wytrzymam dłużej niż miesiąc bez chleba, pizzy i makaronu i tak kółko się zamyka- Edit No i moją bolączką jest też wypijany alkohol Niestety.
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-01-06 o 10:52 |
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje że dietą już nic nie wskórasz. Powinnaś popracować nad przyrostem mięśni..aby zwiększyć metabolizm. To pozwoli Ci jeść normalnie, a będziesz chudła. Wiem po sobie....bieżnia i pilates zdziałały cuda. Teraz już wiem że bez aktywności fizycznej odchudzanie nie ma sensu. Spalasz w większośc mięśnie..tluszcz pozostaje prawie nietknięty (szczegolnie w twoim przypadku gdzie tkanki tłuszczowej nie masz zbyt dużo) Niejedzenie węgli to strzał w kolano....to podstawa diety. Trzeba je jeść tylko zdrowe i w pietrwszej częsci dnia..a jak w drugiej to tylko po ćwiczeniach. Reasumując..moim zdaniem każda dieta jaką zastosujesz bedzie tylko chwilowym sukcesem....nic nie wskórasz nie budując masy mięśniowej i podkręcając metabolizmu...szczególnie , że jesteś tak jakby z roku na rok starsza....i tylko aktywnośc fizyczna utaruje Cię przed spowolnieniem przenmiany materii.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-06 o 11:11 |
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ale sypie za oknem!!! zima na całego - dobrze że nie muszę wychodzić z domu ![]() Haniu wielki szacun co do opisu 10 przykazań ![]() Ja podobnie jak Dori mam teraz problem z piciem wody mineralnej - chodzi o to że jest dla mnie za zimna, ale za to piję dużo herbaty a zieloną to nałogowo. Próbuję wrócić do dawnej wagi i stopniowo mi się to udaje - wystarczyło, że zastąpiłam poranne kanapki jogurtem naturalnym z płatkami. W ogóle prawie nie jem pieczywa, a o bułeczkach to całkiem zapomniałam. Porzuciłam też słodycze - kiedyś codziennie był przynajmniej jeden batonik Alkoholu nie piję od roku - no ostatnio trafiły się w sumie ze 3 kieliszki winka. Mam jednak inny problem - prawie nie odczuwam głodu i generalnie za mało jem - 2-3 razy dziennie i to niewiele. Powrócił problem wypadających włosów - w ciąży przestały, zrobiło się ich więcej a teraz lecą garściami dziwne to bo tak naprawdę w ciąży nie odżywiałam się jakoś super zdrowo. No i muszę jakoś ujędrnić ciałko. Pasowałoby poćwiczyć, ale nie bardzo mam siły i czas przy obecnym trybie życia na zajęcia w klubie. Ehhh Ale zostało mi 4 kg do zbicia żeby mieć wagę sprzed ciąży
|
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że jest ok, jestem szczupła, ale ja chcę być chuda i to jest już chore i siedzi w mojej głowiei to problem bardziej psychiczny niż jakikolwiek inny, na zasadzie wspomnienia sprzed lat .Nie mogę zaakceptowac tego, że wiek spowalnia mój metabolizm Cytat:
|
||
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk ja trochę nie rozumiem.
Po pierwsze dlaczego sąsiadka przepisuje twojemu TŻ i jego bratu cały dom?!?! No ale to akurat nie moja sprawa![]() Ten dom jest już przepisany?? Oficjalnie polowa nalezy do TŻ połowa do jego brata?? Jak tak trzeba walczyć. Skoro to tez jego własność to ma prawo ingerować w to jak ten dom bedzie wyglądał. Przedstaw swoje pomysły i spokojnie z nimi przedyskutujcie ta sprawę. Czy oni planują mieszkać w tym domu dłużej..czy tu tymczasowe rozwiązanie..może warto by było pomyśleć o spłacie ich części. Skoro kasę na działke macie a oni może nie do końca chcą tam mieszkać. generalnie sprawa dla mnie jakaś zagmatwana i zupełnie niejasna i nielogiczna Cytat:
Poza tym dziecko z Ciebie wyżera wszystko co najlepsze..wiec też możesz tracić włoski...no i kilogramy 4 kg do wagi sprzed ciąży to na prawdę malutko.
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk zgadzam sie z Hanią, też nic nie zrozumiałam, jakieś to wszystko mega zagmatwane jest
I najwazniejsze, dom miał być przepisany po śmierci tej właścicielki, wieć jakim cudem już jest dzielona skóra na niedźwedziu skoro kobiecina sobie żyje ....Chcą mieszkac tam razem z nią , czy jak ?
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba muszę wrócić do jakiś tabletek witaminkowych, ehhh Asiuk też nie rozumiem dlaczego już dzielicie się domem skoro właścicielka żyje, a w ogóle macie pewność że dom trafi w "wasze ręce"? umowa umową ale .... Może trochę nie na temat, ale znam taki przypadek - kobieta była sama ( nie miała męża, dzieci a co za tym idzie wnuków) a miała niezły mająteczek. Rodzina się nią nie interesowała w ogóle, ani nie opiekowała tylko jeden z jej uczniów, bezinteresownie. Kiedy dożyła sędziwych lat i w główce troszkę zaczęło się jej mieszać i było wiadomo że jej dni są policzone zjawił się jakiś bratanek czy coś w tym stylu. Mimo że od lat nie interesował się cioteczką to nagle otoczył ją troską i opieką, licząc na majątek. Ponieważ kobiecina miała już kłopoty z pamięcią namieszał jej w głowie, wmówił jej że ten uczeń czyha na jej majątek, jest złym człowiekiem, chce ją skrzywdzić itp. Załatwił nawet sądowy zakaz zbliżania się do niej temu uczniowi. Wyobraźcie sobie rozgoryczenie tego człowieka, on akurat nie liczył na spadek po kobiecie - naprawdę od wielu wielu lat wspierał ją, interesował się, pomagał. A na koniec nie mógł się z nią nawet pożegnać i być na pogrzebie. To straszne co się dzieje z ludźmi jak pojawia się możliwość jakiś spadków. Asiuk i tu nie mam na myśli porównania Was do tego gościa tyle że mam wrażenie że dzielicie się czymś co jeszcze nie jest Wasze? Może wcale ten dom nie trafi do rodziny TŻ tylko odnajdzie się jakiś pociotek tej sąsiadki?
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-01-06 o 11:47 |
|
|
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dori nigdzie nie jest powiedziane, że z wiekiem metabolizm ma zwalniać...można go nawet zwiększyć..tylko trzeba ćwiczyć.!!!! Kobieto nie rób sobie tego i nie wprowadzaj jakiś drastycznych diet..bo w Twoim przypadku będzie to równoznaczne ze znacznym obcięciem dostarczanych kalorii..to natomiast spowoduje, że owszem schudniesz..ale stracisz mięśnie, to znowu spowoduje że spowolnisz metabolizm...więc gdy tylko zaczniesz jeść normalnie natychmiast sie otłuścisz. ![]() Dojdziesz do tego że będziesz musiała jeśc sałatę i tuńczyka żeby nie przytyć!!!! Poza tym jesteś pewna że taka chuda będziesz ładna i seksowna?? jestes pewna że mąż nie pomyśli sobie "kurcze mam w domu kij od miotły "?!?!?---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
W takim razie to na pewno gospodarka hormonalna. W ciąży nie byłam co prawda ..ale każda znana mi kobieta-a dużo ostatnio takich znam-kilka miesięcy po porodzie straciła połowę włosów.
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odnośnie mężów i ciałka - mój był zachwycony mną po ciąży - miałam trochę więcej ciałka i stwierdził że jest się do czego przytulić i jestem taka mięciutka to mnie nie pocieszyło chlip chlip ... no nic zacznę suplemencić witaminizować itp. może pomoże... szkoda tylko bo miałam fantastyczne włosy w ciąży - czasem to sobie myślę że chciałabym jakieś takie tabletki hormonalne które utrzymywałyby u mnie stan jak w drugim trymestrze ciąży. Czułam się wtedy wspaniale - cudowne samopoczucie, cera, włosy, energia!
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny:
- sąsiadka na tamten świat jeszcze się nie wybiera, ale już prawie nic nie widzi, nie wychodzi w ogóle z domu i zajmuje tylko jeden pokój w nim, więc raczej wprowadziłaby się do nas - początkowo dom i działka miały być po połowie przekazane TŻ i jego bratu po jej śmierci, teraz podobno zgodziła się przepisać wszystko już teraz - nie jako spadek po jej śmierci. Wtedy TŻ i jego brat już teraz byliby właścicielami - jeśli nie zgodzimy się razem remontować, to oczywiście będziemy domagać się zwrócenia nam połowy wartości domu i działki - szwagier twierdzi, że mają tam zamiar mieszkać przynajmniej przez najbliższe 10 lat, ale co będzie naprawdę, tego nie wie nikt Oni myślą jednak o kupnie działki (75 zł/m, jest obok tej "naszej", o której myśleliśmy, jest trochę tańsza), więc pewnie nie będą chcieli inwestować w remont tego starego domu, tylko zrobić go tak, żeby po prostu był jako tako do mieszkania.Wiem, że także mamy dużo do powiedzenia w sprawie tego domu, tylko umówmy się: trzech laików i ja to dość spore obciążenie psychiczne (mój TŻ jeszcze spoko, już ma trochę bardziej wyrobiony gust przeze mnie )
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo mąż nie chce słuchać że chcę być chuda jak kiedyś, bo jemu się to wcale nie podobało ![]() Ja sobie po cichu sam opracowuję strategię jak stracić jeszcze kg i to trwale Zawsze zwracam uwagę na kobiety -wieszaki, pisałam Wam kiedyś że Kręglicka jest dla mnie idałem
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw zastanowiłabym się jak to ugryźć
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz że takie myślenie to pierwszy krok do anoreksji ![]() A niejedzenie po 17 to masakra jak dla mnie. Takie odżywianie się prędzej czy później doprowadzi to fatalnych skutków ubocznych. A Twoj mąż ma rację..takie chude kobiety wyglądają jak Zombie Cera szarzeje, zmarszczki wyłażą...no tragedia.Dokładnie.
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze jest dla mnie pogodzić się, że wieszakiem już nigdy nie będę i tyle Może kiedyś się uda takie myślenie uzyskać, póki co staram się przynajmniej sobie nie szkodzić.
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciało to jeszcze ale najczęściej towarzyszy temu wychudzona, szara, twarz, podkrążone oczy - nic fajnego!trochę krągłości trzeba mieć bo to kobiece a przy okazji jak tak chudniesz to biust Ci nie maleje?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Ja mam problem z tym straszny 

..cukrzycę np...bo ileż można. Ja piję non stop praktycznie. MUSZĘ MIEĆ pod ręką wodę.

Moją sunię potrącił samochód i jest cała połamana
Szczery, o dobrym sercu, empatyczny
dzisiaj wypiłam max litr 

Alkoholu nie piję od roku - no ostatnio trafiły się w sumie ze 3 kieliszki winka.
i to jest już chore i siedzi w mojej głowiei to problem bardziej psychiczny niż jakikolwiek inny, na zasadzie wspomnienia sprzed lat .

Cera szarzeje, zmarszczki wyłażą...no tragedia.