|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Dziewczynki ślicznie Wam dziękuję za kciukasy
Wszystko jest OK - ginka mi jeździła usg po brzuchu chyba z pół godziny, sprawdzała narządy, nózki, rączki, nawet paluszki liczyła Acha, i sprawdzała, czy nie ma rozszczepu wargi - wszystko dobrze. I dzidzia ma swój pierwszy film - badanie mamy nagrane na płytce DVD. I wiemy już na 99%, że będziemy mieli CÓRECZKĘ Moja córeńka na dzień dzisiejszy tj.20 tc + 6 dzień waży 350 gram - to mało czy dużo? ![]() Mam 3 worki super ciuszków po mojej podopiecznej z Holandii - rozmiar 62-80, więc niewiele muszę dokupić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do dziewczyn, które brały LUTEINĘ - bierzecie cały czas, do kiedy lekarz zalecił Wam branie? Mi dziś ginka powiedział, ze kończymy z luteiną. |
||||||
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tak hurtem:
czołem nowa mamuśko/mamuśki (bo nie wiem, czy kogoś nie przegapiłam...)Kropko - szacun dla męża i kciuki, żeby szybko znalazł coś lepszego Szaja - szamaj czosnek itp. Kees - gratuluję córeczki po raz kolejny się powtórzę, że to samo chciałabym usłyszeć od lekarza już niedługo. 15 stycznia mam normalną wizytę, ale pewnie na tym zwykłym sprzęcie nie uda się nic dojrzeć. a na połówkowe dopiero po wizycie będę się umawiać. jeszcze mamy trochę czasu do niego ![]() a wracając do tej glukozy - z tego co ja słyszałam, to to wcale nie jest słodkie, a raczej paskudne w smaku i zdarzało się, że klienci wymiotowali... ale nie potwierdzę, bo to też dopiero przede mną. w jakiej ilości wody się to świństwo rozpuszcza? |
|
|
|
#2973 | ||||
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1626971 8]
no jak tak można? masakra... ja się stresuję, to na maleństwie się odbija... teraz już wiem, że to pewnie właśnie dlatego dzieci powinno się robić po ślubie, nie przed ![]() [/QUOTE]nie zamartwiaj się, wszystko będzie dobrze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witaj. oczywiście, że możesz dołączyć, podaj tylko pełne dane do listy na pierwszej stronie. Cytat:
![]() kurcze, ależ się stresuję na czwartkowe usg... -pierwszy raz przed wizytą... oby dzidek pokazał co ma między nóżkami, .... bo w niedzielę planuję na zakupy jechać.
|
||||
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Wpadłam na chwile,żeby przeczytać zalegle posty.Witam nową ciężarówkę!Byłam u gina w poniedziałek i strasznie się zmartwiłam.W pierwszym trymestrze SCHUDŁAM3KG .Jestem na początku drugiego trymestru i przybyło mnie CAŁE 100GRAM!!!!!!!!W dodatku muszę zrobić nadania na odczyn coombsa czy nie zaszedł u nas konflikt.Jestem na zwolnieniu 7 tyg i nie wiem czy to ZUS przed świętami przelał wypłatę,czy pracodawca?!Czy to możliwe,że mój pracodawca podał moj nr konta do zus-u?CZy sama muszę o to zadbać?Ostatnio miewam bóle krzyża......ale przechodzą po kąpieli
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-01-05 o 22:45 |
|
|
|
#2975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Waga 350 g wydaje mi się jak najbardziej ok. Moja Mała w 21t2d miała 400g. Co do luteiny, to ja biorę od początku. Najpierw gin mówił, że do 20 tc, a teraz mu się odwidziało i twierdzi, że mam brać do 30tc. (jestem w 24 teraz).W sumie nie wiem po co, bo wsio jest ok. Jutro na wizycie muszę się zapytać co z tą luteiną, bo mam jej dość szczerze mówiąc.... ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16278898]kurcze, ależ się stresuję na czwartkowe usg... -pierwszy raz przed wizytą... oby dzidek pokazał co ma między nóżkami, .... bo w niedzielę planuję na zakupy jechać. [/QUOTE]Lea nie stresuj się napewno pokaże Jakby nie pokazał to musiałby być naprawdę wybitnym "uparciuchem"
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Glukoza- wszystko zależy od przychodni, u nas nawet glukozy nie musiałam mieć swojej, co dopiero wodę. Margo pisze, że nie słotkie, a dla mnie było cholernie słodkie, od razu odruch wymiotny a potem przez chyba dwie godziny siedzenia w przychodni mnie mdliło. Źle to wspominam ogólnie
Mam nadzieję, że przy tej ciąży unikne tego badania.
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Widzę,że nie tylko ja nie mogę spać
|
|
#2978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga akurat. W 20 tyg. + 6 dni mój mały miał dokładnie taką samą. Lekarz powiedział, że idealnie. Tydzień później już miał prawie 450 - ale to inna bajka. Chyba maluchy wchodzą w fazę największego wzrostu.---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() Co masz w brzuszku?
|
|||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Wczoraj byliśmy na kolejnym USG i nic się nie dowiedzieliśmy ![]() Maleństwo zacisnęło kolanka A jak założyło nóżkę na głowę, to w taki sposób że dalej nic nie szło dojrzeć Spryciarz ![]() W każdym razie jak mój tata się dowiedział o przebiegu USG, to kazał pogratulować TŻowi córki, a wie co mówi, bo sam ma 4 ![]() Poza tym, dziecko na swój wzrost ma jakieś 24 tygodnie i kilka dni, a ja mam na liczniku 22 tygodnie i 1 dzień Także na razie dorodnie nam rośnie ![]() Wyniki badań krwi i moczu lekarz zinterpretował jako rewelacyjne ![]() I wiecie co? Przytyłam już 11 kilo! Wreszcie mam prawidłową wagę do swojego wzrostu
|
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
to uparciuszek
![]() ale najwazniejsze ze wszystko ok i ze wyniki masz dobre ja swoje jutro odbiore i wizyta jutro - ciekawe co nasz maluch zrobi???? a zakupy - kurczę jeszcze o nich nie myślę ale pewnie czas zacząć później trzeba będzie bamk obrabować żeby dać radę ze wszystkim....
|
#2981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zaspałam ja sie boje bo rankiem taka ilosc słodkiego na bank mnie zmuli i spowoduje ja tak kombinuje zeby se jakas bulke wziąsc ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Witamy i zapraszamy o widze ze juz jest wiecej ciezarówek które maja date blisko mojej lub taka sama jak ja ale sie ciesze---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
dobrze ze zdrowe ja ide 15 stycznia i zobaczymy co mi powie musze sie go o wszystko wypytać
|
|
#2982 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Kropko dobrze, że dzidzia zdrowa a Ty uważaj na Siebie Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16264667]no to w piątek będę trzymać kciuki za ujawnienie płci. ![]() Ja mam w czwartek wieczorem ponowne usg (zapisałam się prywatnie), Cytat:
za ujawnienie się dzieciaczków.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1626971 8] no jak tak można? masakra... ja się stresuję, to na maleństwie się odbija... teraz już wiem, że to pewnie właśnie dlatego dzieci powinno się robić po ślubie, nie przed[/QUOTE] Ja tam jestem za tym by przed ślubem bo wtedy bez problemu się udaje a po ślubie to już różnie jest ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki, dziś już lepiej
![]() Kropeczkono co ty, ja absolutnie nic nie dzwigam, nawet zupę jak gotuję to M garnek z wodą przenosi choć garnek mały. Ja na wszystko uważam. A jak się nie czuję 100% dobrze wolę leżeć, zresztą ginek nic nie mówił żebym mogła być cały dzień na nogach, generalnie pozwolił mi już na spacerki jakieś krótkie chodzenie i tyle ![]() We wtorek idziemy na wizytę mam nadzieję że dzidzia ujawni się w więcej niż 70% Gartuluję wszystkim mamusiom które poznały płeć |
|
|
|
#2984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz troszkę o mojej wizycie. Więc wszystko jest ok, synek zdrowy, waży już 0,5 kg, serduszko ładnie bije ![]() Plamienia mogły być spowodowane zmęczeniem jednak teraz nic się nie dzieje ale i tak mam dużo leżeć. No i mam niski poziom hormonu tarczycy wiec od wczoraj jestem na tabletkach ![]() I też już ma 7 kg na plusie ![]() Lea możesz już zmienić na liście, że synek będzie bo po raz kolejny się to potwierdziło. Edytowane przez cate_ Czas edycji: 2010-01-06 o 11:48 |
||
|
|
|
#2985 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Mój mąż jest taki sam ![]() Bardzo ładnie wyglądasz Trzymam kciuki za plany z drugim dzieckiem Cytat:
![]() Cytat:
Instynkt mi się odezwał tak późno.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1626971 8] i chyba zaczynam wątpić w ludzi... 5 dni przed ślubem musieliśmy zmienić cukiernię, bo tam gdzie chcieliśmy zamawiać tort (przy wcześniejszych ustaleniach) do tej pory słyszeliśmy "tak, wszystko się da zrobić". a wczoraj przy zamawianiu nagle się okazało, że to nie, to tylko dobrze na zdjęciach wygląda a jest beznadziejne, a tamto to mi mogą zrobić, ale trzy razy drożej... poszliśmy tam gdzie wszyscy pracownicy mówią to samo, a nie sami ze sobą się dogadać nie mogą... fryzjer też mnie pięknie załatwił. od trzech dni ciągle "coś mu wypada" i w efekcie jego wcześniejsze zapewnienia mogę sobie w buty wsadzić, fryzury próbnej nie miałam, sądząc po tym jak się zachowuje i głupio tłumaczy to i w sobotę może mnie wystawić. musiałam na ostatnią chwilę szukać innego... no jak tak można? masakra... ja się stresuję, to na maleństwie się odbija... teraz już wiem, że to pewnie właśnie dlatego dzieci powinno się robić po ślubie, nie przed ![]() [/QUOTE]Wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się ( wiem, łatwo mówić ) [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16278898] kurcze, ależ się stresuję na czwartkowe usg... -pierwszy raz przed wizytą... oby dzidek pokazał co ma między nóżkami, .... bo w niedzielę planuję na zakupy jechać. [/QUOTE]Pokaże w końcu Trzymam kciuki.Cytat:
kees, gratuluję córeczki ![]() Wczoraj ledwo do domu z pracy doszłam, tak mnie rwało w pośladku. lea, pytałaś gdzie pracuję. Jestem zatrudniona na stanowisku sprzedawcy w zakładzie złotniczym u teściowej Praca nie jest ciężka. Czasami trzeba coś zlutować, wyczyścić biżuterię. Głównie siedzę. Chyba, że przyjdzie upierdliwy klient i wybiera coś 40 minut, a na koniec powie, że on się jedna jeszcze rozejrzy gdzieś indziej
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ przerażony jak to jest możliwe Tak to fajnie było widać Trzymam kciuki za wizytę i wyniki badań ![]() Cytat:
![]() Słodkie te dzieciaczki, ile radości nam już sprawiają i ile uśmiechów wywołują
|
||
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe przyjęcie
![]() Powiem więc coś o sobie i o moim Maleństwie... Od 21 grudnia wiemy już, że w brzusiu rośnie nam CÓRECZKA ![]() ![]() ![]() Mieliśmy naprawdę niezły prezent świąteczny Od początku mieliśmy przeczucie, że będzie Dziewczynka Poza tym (i co najważniejsze!!!!!!!) Maleństwo rozwija się bardzo dobrze i lekarz powiedział, że "oby tak do końca", bo wszystko przebiega idealnie Mówił też, że teraz to już z górki ![]() ![]() Cieszę się, żę wszystko jest dobrze, bo początki miałam nienajlepsze... w 7 tyg. dostałam lekkiego krwawienia, potem plamienia, no i straciłam przytomność... Potem karetka i 3 dni w szpitalu Dostałam też Luteinę (wybrałam 2 opakowania) - okropność... Nie dość, że dopiero po szpitalu zaczęłam odczuwać w ogóle jakieś mdłości, to luteina sprawiała, że jeszcze bardziej mnie mdliło Na szczęście po kolejnej wizycie lekarz stwierdził, że już wszystko jest OK i kazał mi odstawić luteinę ![]() Swoją drogą dziwne, że lekarz tak zapobiegawczo zalecił aż do 30 tyg. luteinę (ktoś pisał o tym, ale nie pamiętam kto )Hmmm... poza tym od 6-7 grudnia czuję ruchy Maleńkiej ![]() ![]() Czasem tak wariuje, że cały brzusio podskakuje ![]() - cudne uczucie!!![]() Pozdrowienia dla wszystkich!! P.S. Muszę się nauczyć cytować ;-) |
|
|
|
#2988 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Przyjmiecie czerwcową mamusię ?? Mam termin na 5 czerwca. A w brzuszku moim fika chłopak .dziewczyny odnośnie glukozy, ja miałam w pierwszej ciąży i wczoraj znowu to badanie. Grunt to wypić jednym duszkiem i nie robić przerw, bo jest to tak bardzo słodkie, że aż mdli. Ale czeka mnie jeszcze jedna próba za tydzień, bo niestety cukier wyszedł mi wysoki. |
|
|
|
#2989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i gratuluję synka
|
||
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Super, że z córeczką wszystko dobrze. My dowiedzieliśmy się o naszej córci 22.12 i też mieliśmy prezent.Po prawej stronie każdego postu masz ikonki "edytuj", "cytuj". Wystarczy na któryś kliknąć. Cytat:
Gratuluję chłopca
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dziękuję za naukę cytowania... Zaraz się okaże, czy dobrze robię ;-)A jak robi się kilka cytatów z różnych postów? |
|
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe i "stare" Mamuśki.
A nas zasypało śniegiem i ciągle sypie. Anglia sparaliżowana - tu to się nazywa klęska żywiołowa a w Polsce po prostu ZIMA ![]() No i niestety potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia - przyczepiła się do mnie cholestaza Teraz raz w tygodniu czekają mnie badania krwi. Biorę witaminę K, kwas ursodezoksycholowy oraz leki antyhistaminowe. Strasznie się boję o nasze dziewczyny, bo to cholerstwo może się baaardzo źle skończyć. Ale pocieszam się, że jestem pod opieką, kontrolą i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dziewczyny NIE BAGATELIZUJCIE ŻADNEGO SWĘDZENIA W CIĄŻY. Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-01-06 o 14:34 |
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
sparkly - musi być dobrze, moje dwie znajome to miały i wszystko się dobrze skończyło grunt to dobra opieka lekarska...
a mi przyszła paczka z allegro i fajnie ale nie mogę trafić z rozmiarem spodni - boję że S będą ciasne i zamówiłam M i co???i za duże....muszę teraz pokombinować z maszyną ale za to tuniczka super, powinna mi styknąć na dłuuuugo.....czekam jeszcze na coś a potem może się pochwalę ![]() witam wszytskie nowe mamy
|
#2994 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że dzidzia rośnie i wszytsko ok, grunt to zdrowie. a Twoja waga- jeśli wcześniej byłas nadmiernie wychudzona to tyj kobieto, tyj! ![]() Cytat:
Gratki za synka. Cytat:
![]() mi tez zdarzają się upierdliwi klienci. ![]() Cytat:
za córeczkę.Napisz proszę, pełne dane do listy na pierwszej stronie!! Cytat:
za chłopaka.I prośba ta sama jak powyżej: podaj mi pełne dane do listy na pierwszej stronie. !! Cytat:
Moja znajoma dwie ciąże z cholestazą przechodziła, i ma zdrowe śliczne dzieciaczki, więc Ty też bądź dobrej myśli. |
||||||||
|
|
|
#2995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tygrysku, czekamy na fotki ![]() Ja właśnie zamówiłam flexi belt http://www.mamabebe.pl/product-pol-3...lexi-belt.html Ma być jutro, napiszę co i jak
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to może być niezła alternatywa dla tych moich za dużych ciążówek
|
|
#2997 |
|
Konto usunięte
|
podliczyłam listę,
12 dziewczynek i 16 chłopców. |
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16289033]podliczyłam listę, 12 dziewczynek i 16 chłopców. Całkiem sporo tych dziewczynek a się na to nie zapowiadało
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16289033]podliczyłam listę,
12 dziewczynek i 16 chłopców. wyrównuje się ![]() u mnie cały dzień sypie. zawiozłam to pismo, które w moim imieniu będzie przesłane do zusu. poza tym nie zrobiłam nic konstruktywnego. dziadka wypisali dziś ze szpitala pod warunkiem, że przez 4 dni w domu będzie jeszcze przyjmował kroplówkę. niby ok, ale w ostatnim czasie tak mu się szpitalna deprecha pogłębiła, że odstawiał sceny polegające na wyrywaniu sobie kroplówki z ręki z krzykiem, że nie pozwala, w dodatku był bardzo przykry dla wszystkich odwiedzających, więc nie wiadomo, jak będzie w domu. mama, która opiekuje się nim na co dzień, rozłożyła się na ropne zapalenie gardła, więc w zastępstwie dziadkiem zaopiekuje się ciotka. a mamie kazałam skorzystać z okazji i nie wracać tam, dopóki naprawdę nie poczuje się na siłach fizycznie i psychicznie (bo to jej ostatnio najbardziej dopiekł, choć była z nim przez ostatni rok, odkąd babcia zmarła). ehhh... |
|
|
|
#3000 |
|
Konto usunięte
|
margo, tak to niestety jest, że osoby starsze i wymagające czyjejś opieki bywają upierdliwe... Ale musimy je zrozumieć, bo powoduje nimi tylko bezsilność i niemoc... Dlatego nie przejmujcie się humorami dziadka.
No i oby szybko wrócił do formy i do nastroju. Wczoraj z Maksiem piekłam drożdżowe ślimaczki cynamonowe. A tak apropo tego Smacznego - Wizażu, kropka, bydgoszczanka, i wszystkie kobietki, które tam przepisy umieszczają/przeglądają, kojarzycie użytkownika Smaczny? Według mnie z nim jest coś nie tak, Chodzi mi głównie o fotki do przepisów, w regulaminie jest napisane, że fotki mają byc własnego autorstwa, a jego raczej nie są takie amatorskie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Acha, i sprawdzała, czy nie ma rozszczepu wargi - wszystko dobrze. I dzidzia ma swój pierwszy film - badanie mamy nagrane na płytce DVD. I wiemy już na 99%, że będziemy mieli CÓRECZKĘ 

) można się przyłączyć? 

[/QUOTE]

ja tak kombinuje zeby se jakas bulke wziąsc 

jak narazie.. 

Na szczęście po kolejnej wizycie lekarz stwierdził, że już wszystko jest OK i kazał mi odstawić luteinę