Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 23:58   #241
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

cześć ewa

dziewczyny, wróciłam dopiero z pracy, masakra.... mam jakiś taki beznadziejny nastrój, smutno mi
Stary 2010-01-06, 06:15   #242
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Witam dziewczynki
Miłego dnia życzę i lece do pracy

wczoraj mnie straasznie zgaga męczyła i piersi bolały a w pracy nie chce nic mówić...i sie męczyłam...
Stary 2010-01-06, 07:39   #243
ninaad
Wtajemniczenie

A ja tam mam zamiar pracować tak długo jak będę mogła. Pracuję co prawda w laboratorium, ale dobrze wiem co mi wolno a czego nie powinnam robić, więc myślę, że nie powinno być problemu. Mamy też elastyczny system pracy- ja np przychodzę na 7, ale niektórzy przychodzą na 8 , 9, 10 czy czasem nawet 11- co kto lubi i jak mu pasuje dłużej siedzieć. Zresztą szef nie patrzy na zegarek - jak jest robota to się siedzi ale jak czasem potrzebuje się wyjść wcześniej czy urwać w środku dnia to nikt o to szumu nie robi. Takie są uroki pracowania w małej prywatnej firmie- zaufanie do pracowników- ot co
Zastanawiam się tylko co szef na to jak mu powiem kiedyś o ciąży. Bo jak mówiłam- firma mała (<10 osób) a koleżanka z pokoju jest w ciąży (ma termin na kwiecień). No a mnie wychodzi termin na początku września a umowę mam teraz do końca września...no cóż, w odpowiednim czasie się przekonam
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:17   #244
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dziewczyny! Mialyscie racje- test sie nie mylil- jestem w 4-5 tygodniu ciazy! beta 296! Nie moge sie pozbierac, smieje sie i placze na raz; przyszly tatus ma podobnie ! Tak sie ciesze ! ..i ciesze sie ze jestescie- zagladanie do Was w ostatnich dniach bylo balsamem dla niecierpliwej duszy! Obdzwonilam juz wszystkich, jestem naladowana radoscia jak torpeda! Za chwile biore sie za kalkulatory i sama nie wiem za co jeszcze... Jestem w szoku, bo nie staralismy sie specjalnie - rok temu odstawilam pigulki, kilka miesiecy tem przestalismy zwracac uwage nawet na kalendarzyk i uznalismy, ze co ma byc to bedzie- i oto sie stalo
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:55   #245
agnyska81
Zakorzenienie

Hej!
Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Ps.jakie jest wasze zdanie na temat badań prenatalnych? Wybieracie się?
Jakoś nawet nie rozważałam tego, by robić

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Mialyscie racje- test sie nie mylil- jestem w 4-5 tygodniu ciazy! beta 296! Nie moge sie pozbierac, smieje sie i placze na raz; przyszly tatus ma podobnie !
Anno, to super

Marto, obejrzałam przed chwilą Twoją ślubną sesję i jestem pod wrażeniem Śliczna jesteś, lubię bardzo taką niezwykłą urodę

Widzę, że z pryszczami nie jestem osamotniona

Mąż powiedział mi ostatnio coś, co mnie szoknęło: powiedział, że już myślał, że nie doczekamy się swoich dzieci.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:05   #246
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Widzę, że z pryszczami nie jestem osamotniona
oj nie jesteś osamotniona Nie poznaję siebie w lustrze
Stary 2010-01-06, 11:09   #247
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Dopisuje swoje dane:
Alina, 28lat , mężatka od 2,5roku o dzidziusia staraliśmy się od września '09
Terminu oficjalnego jeszcze nie znam a z kalkulatorów na necie wychodzi rozbieżność od 30.08 do 9.09 tak więc pewna nie jestem Postawie na 3.09 bo tak wychodziło najczęściej
Mąż (30l) przeszczęśliwy, popłakaliśmy sobie oboje wczoraj

Teraz tylko Moje Drogie musimy dbać o siebie i wytrzymać te miesiące niecierpliwości.

Ps.jakie jest wasze zdanie na temat badań prenatalnych? Wybieracie się?
Gratulacje!!!

Cytat:
Dziewczyny! Mialyscie racje- test sie nie mylil- jestem w 4-5 tygodniu ciazy! co ma byc to bedzie- i oto sie stalo
Cudownie!!! Jak dobrze jest zacząć dzień od takich dobrych informacji

A u mnie lepiej jakby. Rano o 7-ej byłam na badaniach. Pan doktor nazywa się Porwolik (koło 60-tki) i na jakimś forum (Wrocław) słyszałam o nim dobrą opinię. Za to położna ( w wieku menopauzalnym) miła jak kwas solny. Dziwnie się na mnie popatrzyła jak poprosiłam o przysłonięcie okna, bo widok na osiedlowe bloki , a ja tu tyłkiem świecę na fotelu, więc chyba mam prawo się czuć dyskomfortowo! Widocznie inne babki bały się jej to powiedzieć, bo zabija wzrokiem jak Bazyliszek.
Ale ciąża ok, 6 tygodni. Plamienia się zdarzają, nie ma paniki, mam sie tym nie martwić. Przepisał luteinę na podniesienie progesteronu i kazał się oszczędzać, hehehe- jasne , z moimi małymi chłopakami, to będzie sam relaks
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:35   #248
Pomidora
Zakorzenienie

Anilkadro Aniu, bardzo się cieszę i gratuluję jeszcze raz Zaraz dopiszę wasze dane do listy.

Martucha, ja też się martwię o moje szkolne dzieci. Tym bardziej, że dziś dowiedziałam się, że jedna z moich wychowanek była molestowana sprawa już w sądzie, dziewczyny mają do mnie zaufanie to przyszły. Normalnie chodzę tak nabuzowana na tego gnoja, że bym go wykastrowała ręcznie! I jeszcze na wywiadówki do mnie przychodził Trudno zostawiać dzieci w takim momencie, ale też momentami myślę, że moje jest ważniejsze...

Anilkadro, ja pewnie będę robić badania te najpotrzebniejsze - czyli gdzieś w 11tc przezierność karkowa i w 20tc połówkowe Mam nadzieję, ze więcej nie będzie potrzebne.

Mariolcia, ty mi nie mów i panience fasolowej, bo ja w takim razie mam groszka w środku - pryszcze znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki A mi się panienka właśnie marzy

Mpik, u mnie dwa dni temu zaczęła się zgaga i nie opuszcza Mam nadzieję, że u ciebie będzie lepiej, podobno migdały pomagają, dziś sprawdzę.

Ninaad, a kiedy masz zamiar szefowi powiedzieć?

Agnyska, a jak długo się staraliście, że mąż tak myślał? My nieoficjalnie od sierpnia, a tak na maksa od września i mój to zawsze mnie pocieszał, że jeszcze czas, a to ja bardziej myślałam, że się nie uda

Szokoladko, fajnie, że na miłego lekarza trafiłaś. A położna pewnie rzeczywiście porządną menopauzę ma i leków nie bierze To tobie po dwóch chłopakach pewnie marzy się dziewuszka?

Ja dziś znowu dość ciężki dzień w szkole, chodzę cała nerwowa, bo okazało się, że jeden z opiekunów molestował moją wychowankę Normalnie mi niedobrze jak o tym pomyślę! Sprawa je4st już w sądzie. I weź tu człowieku się nie denerwuj...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 18

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ?
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:43   #249
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marto, obejrzałam przed chwilą Twoją ślubną sesję i jestem pod wrażeniem Śliczna jesteś, lubię bardzo taką niezwykłą urodę
dziekujej ot zwykla ja

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Martucha, ja też się martwię o moje szkolne dzieci. Tym bardziej, że dziś dowiedziałam się, że jedna z moich wychowanek była molestowana sprawa już w sądzie, dziewczyny mają do mnie zaufanie to przyszły. Normalnie chodzę tak nabuzowana na tego gnoja, że bym go wykastrowała ręcznie! I jeszcze na wywiadówki do mnie przychodził Trudno zostawiać dzieci w takim momencie, ale też momentami myślę, że moje jest ważniejsze...

Ja dziś znowu dość ciężki dzień w szkole, chodzę cała nerwowa, bo okazało się, że jeden z opiekunów molestował moją wychowankę Normalnie mi niedobrze jak o tym pomyślę! Sprawa je4st już w sądzie. I weź tu człowieku się nie denerwuj...
ehss tak to jest jak sie pracuje z dzieciakami... czasem dla nich poswiecamy sie bardziej niz dla siebie ot powolanie... dlatego ja ciagle sie waham czy isc dalej na l4... niech decyzje podejmie lekarz...

a co do tej dziewczynki to wspolczuje takich to sie powinno zaglodzic...
Stary 2010-01-06, 11:55   #250
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

Ninaad, a kiedy masz zamiar szefowi powiedzieć?
nie wiem jeszcze. Ale raczej dopiero po wizycie u lekarza. No a skoro wizytę planuję tak 6-8 tyg, to chyba wychodzi tak nie wcześniej jak na początku lutego...dobrze liczę?
Stary 2010-01-06, 12:07   #251
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:

Mąż powiedział mi ostatnio coś, co mnie szoknęło: powiedział, że już myślał, że nie doczekamy się swoich dzieci.
He! Moj ukochany tez niedawno powiedzial cos podobnegoTo panowie wyprognozowali! ja mysle ze on ciagle nie wierzy do konca Smieje sie ze mnie, ze to sprawka szczeniaka, ktorego przygarnelismy ponad miesiac temu, bo malenstwo wzbudza macierzynskie instynkty u kazdego..

Jestem ciekawa kiedy wybieracie sie do lekarza; podobno dobrze poczekac do ok. 6tyg - co o tym myslicie?

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-01-06 o 12:13
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:19   #252
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Jestem ciekawa kiedy wybieracie sie do lekarza; podobno dobrze poczekac do ok. 6tyg - co o tym myslicie?
ja jestem w 5 tyg i wybieram sie właśnie za tydzien
Stary 2010-01-06, 15:25   #253
agnyska81
Zakorzenienie

Pomidoro, strasznie o tym czytać, a nie wyobrażam sobie uczestniczyć w tym w jakikolwiek sposób (jako ofiara to już wcale) na żywo

Cytat:
Agnyska, a jak długo się staraliście, że mąż tak myślał? My nieoficjalnie od sierpnia, a tak na maksa od września i mój to zawsze mnie pocieszał, że jeszcze czas, a to ja bardziej myślałam, że się nie uda
Hmm, trudno powiedzieć Pigułek nie stosowałam nigdy, od początku były obserwacje + prezerwatywa w okresie potencjalnie płodnym. Potem i z tego zrezygnowalismy, ale "specjalnie trafić" nie staraliśmy się nigdy. Właściwie to raczej nieświadomie omijaliśmy te najbardziej płodne dni. Ja monitorowałam swoje cykle, mąż pewnie nie zawsze był na bieżąco, stąd mogło mu się wydawać, że ileś tam okazji wykorzystaliśmy i nie udało się. A ja wiem, że aż tylu tych straconych okazji nie było

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziekujej ot zwykla ja
Taka raczej zwykła - niezwykła

Cytat:
To panowie wyprognozowali!
Mój to chciał chyba bardziej niż ja A to pewnie dlatego, że nie brał w ogóle pod uwagę, że coś może pójść nie tak (poronienie, choroba, niepełnosprawność), taki niepoprawny optymista w kwestii dzieci Bo w innych kwestiach to raczej nie.
A ja to znowu z tych, co to rozważają wszystkie "za" i "przeciw" i zawsze wydawało mi się, że nigdy nie będę na to w pełni gotowa Dlatego liczyłam na przypadek

Cytat:
Ja się wybieram w przyszły poniedziałek 7 tygodni plus 3 dni. Chciałam wcześniej, ale mężowi kolidowało to z pracą, a bardzo chcieliśmy być przy tym oboje
Jak już wczoraj pisałam lekarz powiedział mi, że najlepiej zgłosić się na pierwszą wizytę między 6 a 8 tygodniem

Nie wiem co mam z tym siku Latam często, nocy całej przespać nie mogę spokojnie, bo budzę się nad ranem To chyba kolejny objaw się pojawił, wcześniej nigdy tak nie miałam.

Czy to prawda, że objawy ciąży są w jakiś sposób dziedziczne? Chodzi mi o to, czy jak moja mama miała na przykład gigantyczne mdłości, to i większe prawdopodobieństwo, że mnie to czeka? A miała

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-06 o 15:32
Stary 2010-01-06, 16:21   #254
martucha84
Zakorzenienie

odebralam wyniki....
drobne zapalenie w moczu wyszlo..
i niewielka anemia... czyli u mnie standard..

do tego sie dowiedzialam ze chorowalam na toxo... tzn mam przeciwciala ale juz niejestem chora wiec wrazie potencjalnego zachorowania jestem chroniona..
nawet niewiedzialam ze kiedys kiedys bylam chora

w piatek nasza 2 wizyta pierwsza byla dokladnie w 7 tygodniu.. teraz kontrolna czy juz wszysstko sie uspokoilo bedzie w 8 tygodniu i 5 dniu mam nadzieje ze lekarz powie ze wsyztko jest w porzadku.. tak sie o to martwie...

a i najwazniejsze wkoncu potwierdzimy czy to jednak 8 tydzien... i porod bedzie w sierpniu jak wskazuje usg czy tak jak mowi om we wrzesniu

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-01-06 o 16:22
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:15   #255
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
do tego sie dowiedzialam ze chorowalam na toxo... tzn mam przeciwciala ale juz niejestem chora wiec wrazie potencjalnego zachorowania jestem chroniona..
no to tylko się cieszyć. A co do toksoplazmozy- wiele osób na niąchoruje, większość przechodzi bezobjawowo- czyliwłaśnie nie wie, że przechodziło chorobę. Największy problem jestgdy toxo zarazi się kobieta w ciąży.
Stary 2010-01-06, 18:21   #256
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

aaannnnnnaaa, gratulacje

ja do lekarza idę we wtorek, będzie 6 tydz + 4 dni. Umówiłam się już w grudniu, z tym że na monitorowanie cyklu
Stary 2010-01-06, 18:28   #257
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
odebralam wyniki....
Tak jak Nina napisała, przeważnie toxo nie daje żadnych objawów Też chciałabym mieć taki wynik Przynajmniej nikt nie będzie mnie przed kotem przestrzegał.

Stary 2010-01-06, 18:40   #258
ninaad
Wtajemniczenie

Dziewczyny powiedzcie mi jak właściwie liczyć, w którym jestem tyg? Bo w różnych kalkulatorach wylicza albo od dnia ostatniej miesiączki, albo od zapłodnienia? Bo już nie wiem kiedy do tego lekarza iść
Stary 2010-01-06, 18:44   #259
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no to tylko się cieszyć. A co do toksoplazmozy- wiele osób na niąchoruje, większość przechodzi bezobjawowo- czyliwłaśnie nie wie, że przechodziło chorobę. Największy problem jestgdy toxo zarazi się kobieta w ciąży.
no ciesze sie ale czekam na piatkowa wizyte zeby wszystko potwierdzic
Cytat:
Tak jak Nina napisała, przeważnie toxo nie daje żadnych objawów Też chciałabym mieć taki wynik Przynajmniej nikt nie będzie mnie przed kotem przestrzegał.
ja nawet nie wiem kiedy to mialam ani nic no zobaczymy co powie lekarz

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi jak właściwie liczyć, w którym jestem tyg? Bo w różnych kalkulatorach wylicza albo od dnia ostatniej miesiączki, albo od zapłodnienia? Bo już nie wiem kiedy do tego lekarza iść
ja nie mam pojecia bo okres mialam jak bylam w ciazy.. wiec lekarz mi powiedzial ze to 7 tydzien i sobie teraz dodaje... aczkolwiek jak pojde jeszcze raz teraz to to sie potwierdzi wiec... poki co licz z ostatniej miesiaczki kolo 12-14 tyg bedziesz miala usg w ktorym najwiarygodniej poda ile dzidzius ma i bedziesz wsio wiedziec...
Stary 2010-01-06, 18:45   #260
Pomidora
Zakorzenienie

Ninaad, dobrze liczysz z tym 6-8 tc. Już na pewno zobaczysz serduszko wtedy

Aniu, całkiem możliwe, że piesek was odstresował i stąd wzięło się maleństwo

Mpik, to u ciebie wizyta u lekarza zbliża się wielkimi krokami

Agnyska, ja też latam siku jak głupia W szkole jednej lekcji nie mogę wytrzymać, co przerwę latam do ubikacji. A myślałam, że dopiero jak ma się większy brzuch, to uciska na pęcherz i się wiecznie sika. Co to będzie w takim razie później

Martucha, to w piątek w końcu będziemy wiedzieć, jaką datę porodu ci w końcu wpisać Dobrze, ze wszystko w porządku - zazdroszczę tej toxo, ja nie przechodziłam i muszę uważać podwójnie

Lenka, to się lekarz zdziwi - na monitorowanie cyklu umówiona, a z ciążą przychodzi

Cytat:
Agnysko, od kota toxoplazmozą można się zarazić tylko w 15% przypadków. W większości ta choroba przenoszona jest przez surowe mięso i nieumyte owoce i warzywa. Sama mam kota w domu i jedyna, czego nie mogę robić, to sprzątać mu kuwety

Dziewczyny, codziennie mam wrażenie, ze dochodzą mi nowe objawy. Dziś jestem taka śpiąca, ze ledwie stoję na nogach. Spałam w nocy porządnie (oprócz wtawania na siku), w dzień dwie godziny i ciągle niedospana jestem. Niech ten tydzień się skończy

28.09.2014

Stary 2010-01-06, 19:54   #261
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Ja policzyłam ile jest dni od ostatniej @, byłby dziś 40 dc, czyli wg mnie to jest 5 tyg + 5 dni, tylko mi suwaczek inaczej pokazuje

Cytat:
Lenka, to się lekarz zdziwi - na monitorowanie cyklu umówiona, a z ciążą przychodzi
No
Pomidorko, a ja się z kolei martwię, że objawów nie mam:/ Śpię naprawdę dużo i ciągle się czuję wręcz przespana. Piersi mam od początku takie obolałe, ale to tyle.. No, może brak apetytu. Ja chyba jeszcze jeden test ciążowy zrobię
Stary 2010-01-06, 20:09   #262
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
No
Pomidorko, a ja się z kolei martwię, że objawów nie mam:/ Śpię naprawdę dużo i ciągle się czuję wręcz przespana. Piersi mam od początku takie obolałe, ale to tyle.. No, może brak apetytu. Ja chyba jeszcze jeden test ciążowy zrobię
Przestań i mnie nie strasz, bo ja mam tak samo Chciałam nawet przed jutrzejszym lekarzem zrobić jeszcze jeden test, ale nie zdążyłam dziś kupić. I może dobrze, bo bym kasę wydała, a bez sensu - jutro lekarz wszystko powie przecież Kochana, musi być u nas dobrze i tyle. Trudno sobie wyobrazić, że w ciąży jesteśmy, bo objawów jak na lekarstwo. Pewnie dopiero jak brzuch zacznie rosnąć to uwierzymy tak do końca

28.09.2014

Stary 2010-01-06, 20:44   #263
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Są dwa odrębne terminy: "wiek ciąży" (ten liczy się od pierwszego dnia om) i "wiek płodu czy też dziecka" (i ten liczony jest od zapłodnienia

Cytat:
Agnysko, od kota toxoplazmozą można się zarazić tylko w 15% przypadków. W większości ta choroba przenoszona jest przez surowe mięso i nieumyte owoce i warzywa. Sama mam kota w domu i jedyna, czego nie mogę robić, to sprzątać mu kuwety
Pomidoro, ja o tym wiem, ale niekoniecznie wie moja rodzina Choć od jakiegoś czasu kuwetę sprząta w naszym domu kto inny Ja jednak mam głupi zwyczaj obściskiwania i całowania kota, no ale trudno się powstrzymać, jak się ma taką piękną Halinę w domu Wrzucę w załącznik, żeby pochwalić się moim pięknym czarnym futrzakiem

Stary 2010-01-06, 20:53   #264
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Przestań i mnie nie strasz, bo ja mam tak samo Chciałam nawet przed jutrzejszym lekarzem zrobić jeszcze jeden test, ale nie zdążyłam dziś kupić. I może dobrze, bo bym kasę wydała, a bez sensu - jutro lekarz wszystko powie przecież Kochana, musi być u nas dobrze i tyle. Trudno sobie wyobrazić, że w ciąży jesteśmy, bo objawów jak na lekarstwo. Pewnie dopiero jak brzuch zacznie rosnąć to uwierzymy tak do końca
Ale kiedy to będzie

agnyska81, fajny kociaczek
Stary 2010-01-06, 20:58   #265
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Są dwa odrębne terminy: "wiek ciąży" (ten liczy się od pierwszego dnia om) i "wiek płodu czy też dziecka" (i ten liczony jest od zapłodnienia
no ja to rozumiem, tylko się zastanawiam o który "wiek" chodzi, jeżeli czytam,że na 1-szą wizytę dobrze iść w 6-8 tyg. ciąży

W ogóle to nie wiem do jakiego lekarza mam iść, opcje są takie:
1)swojej lekary (NFZ) - w sumie nie narzekam na nią, chociaż jest trochę dziwna i pacjentki traktuje tak trochę bezosobowo (no ale może tak jest jak 90% kobiet przychodzi po recepty na anty). Ta lekarka prowadziła ciążę mojej koleżanki- i w sumie dziewczyna była zadowolona
2)do innego lekarza (NFZ)- ale nie wiem do jakiego i nie ma mi kto doradzić
3)do innego lekarza (prywatnie) - ale tu też nie mam się kogo poradzić. Nie mówiąc już, że 100zł/mc +za dodatkowe badania to nie jest mało. Wiem, nie powinno się na maleństwie oszczędzać, ale pieniądze piechotą nie chodzą, a my jesteśmy na etapie kupowania mieszkania, więc każdy pieniądz się liczy....
eh..
Stary 2010-01-06, 21:00   #266
Pomidora
Zakorzenienie

Agnyska, ja moją Procę też co chwilę tulę i całuję - to takie moje futrzane maleństwo Teraz się martwię, bo jest świeżo po rui (bardzo się męczyła ) i trzeba ją wysterylizować, a muszę to zrobić jak będę miała kilka dni wolnego, żeby z nią posiedzieć. Nie wiem, jak dam radę patrzeć na jej cierpienie po zabiegu.
A to moja księżniczka kochana

28.09.2014

Stary 2010-01-06, 21:03   #267
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
no ja to rozumiem, tylko się zastanawiam o który "wiek" chodzi, jeżeli czytam,że na 1-szą wizytę dobrze iść w 6-8 tyg. ciąży

W ogóle to nie wiem do jakiego lekarza mam iść, opcje są takie:
1)swojej lekary (NFZ) - w sumie nie narzekam na nią, chociaż jest trochę dziwna i pacjentki traktuje tak trochę bezosobowo (no ale może tak jest jak 90% kobiet przychodzi po recepty na anty). Ta lekarka prowadziła ciążę mojej koleżanki- i w sumie dziewczyna była zadowolona
2)do innego lekarza (NFZ)- ale nie wiem do jakiego i nie ma mi kto doradzić
3)do innego lekarza (prywatnie) - ale tu też nie mam się kogo poradzić. Nie mówiąc już, że 100zł/mc +za dodatkowe badania to nie jest mało. Wiem, nie powinno się na maleństwie oszczędzać, ale pieniądze piechotą nie chodzą, a my jesteśmy na etapie kupowania mieszkania, więc każdy pieniądz się liczy....
eh..
Ja bym na twoim miejscu poszła do tej babki, do której chodzisz. Może się sprawdzi, a jak nie to zawsze możesz zmienić lekarza. Natomiast jeżeli ma się dobrego lekarza na NFZ (jak ja - będę go jutro błagać, żeby moją ciążę prowadził, bo już nowych pacjentek nie przyjmuje ), to uważam za zbędne chodzenie prywatnie. Ja wolę te pieniądze wydać na maluszka

28.09.2014

Stary 2010-01-06, 21:09   #268
gabisun
Zakorzenienie

ale fajne kotki dziewczyny
ja trochę boję się jutrzejszej wizyty
A moje objawy są bardzo niespecyficzne: bóle podbrzusza prawie wcale, wstręt do jedzenia i bezsenność już od ponad tygodnia
widzę że mamy nowe mamusie gratulacje dziewczyny
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:18   #269
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ale fajne kotki dziewczyny
ja trochę boję się jutrzejszej wizyty
A moje objawy są bardzo niespecyficzne: bóle podbrzusza prawie wcale, wstręt do jedzenia i bezsenność już od ponad tygodnia
widzę że mamy nowe mamusie gratulacje dziewczyny
A gdzie byłaś jak cię nie było To jutro razem będziemy się stresować Na którą masz lekarza? Ale ty jesteś tydzień dalej z ciążą niż ja, u ciebie już pewnie coś zobaczy. A u mnie pewnie nic

28.09.2014

Stary 2010-01-06, 21:21   #270
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Witajcie mamusie! Chyba bede musiala dopisac sie do wątku... zrobilam dzis test -35 dzien cyklu - i są jak mur beton "II")) ... wychodzi wiec wg obliczen ze leci 3 tydzien od zaplodnienia. Obajwow praktycznie brak, poza odbrobine bolacym piersiami... ale zwykle miewalam tak przed przed @... obarnelo mnie tylko jakies dziwne przeczucie... i oto dzis - tescik pozytywny))
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości