|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Witam dziewczynki
![]() Miłego dnia życzę i lece do pracy ![]() wczoraj mnie straasznie zgaga męczyła i piersi bolały a w pracy nie chce nic mówić...i sie męczyłam...
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
A ja tam mam zamiar pracować tak długo jak będę mogła. Pracuję co prawda w laboratorium, ale dobrze wiem co mi wolno a czego nie powinnam robić, więc myślę, że nie powinno być problemu. Mamy też elastyczny system pracy- ja np przychodzę na 7, ale niektórzy przychodzą na 8 , 9, 10 czy czasem nawet 11- co kto lubi i jak mu pasuje dłużej siedzieć. Zresztą szef nie patrzy na zegarek
![]() Zastanawiam się tylko co szef na to jak mu powiem kiedyś o ciąży. Bo jak mówiłam- firma mała (<10 osób) a koleżanka z pokoju jest w ciąży (ma termin na kwiecień). No a mnie wychodzi termin na początku września a umowę mam teraz do końca września...no cóż, w odpowiednim czasie się przekonam
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Mialyscie racje- test sie nie mylil- jestem w 4-5 tygodniu ciazy! beta 296! Nie moge sie pozbierac, smieje sie i placze na raz; przyszly tatus ma podobnie
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marto, obejrzałam przed chwilą Twoją ślubną sesję i jestem pod wrażeniem Śliczna jesteś, lubię bardzo taką niezwykłą urodę Widzę, że z pryszczami nie jestem osamotniona ![]() Mąż powiedział mi ostatnio coś, co mnie szoknęło: powiedział, że już myślał, że nie doczekamy się swoich dzieci.
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
oj nie jesteś osamotniona
|
|
|
|
#247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie lepiej jakby. Rano o 7-ej byłam na badaniach. Pan doktor nazywa się Porwolik (koło 60-tki) i na jakimś forum (Wrocław) słyszałam o nim dobrą opinię. Za to położna ( w wieku menopauzalnym) miła jak kwas solny. Dziwnie się na mnie popatrzyła jak poprosiłam o przysłonięcie okna, bo widok na osiedlowe bloki , a ja tu tyłkiem świecę na fotelu, więc chyba mam prawo się czuć dyskomfortowo! Widocznie inne babki bały się jej to powiedzieć, bo zabija wzrokiem jak Bazyliszek. Ale ciąża ok, 6 tygodni. Plamienia się zdarzają, nie ma paniki, mam sie tym nie martwić. Przepisał luteinę na podniesienie progesteronu i kazał się oszczędzać, hehehe- jasne , z moimi małymi chłopakami, to będzie sam relaks
|
||
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Anilkadro Aniu, bardzo się cieszę i gratuluję jeszcze raz
Martucha, ja też się martwię o moje szkolne dzieci. Tym bardziej, że dziś dowiedziałam się, że jedna z moich wychowanek była molestowana sprawa już w sądzie, dziewczyny mają do mnie zaufanie to przyszły. Normalnie chodzę tak nabuzowana na tego gnoja, że bym go wykastrowała ręcznie! I jeszcze na wywiadówki do mnie przychodził Anilkadro, ja pewnie będę robić badania te najpotrzebniejsze - czyli gdzieś w 11tc przezierność karkowa i w 20tc połówkowe Mariolcia, ty mi nie mów i panience fasolowej, bo ja w takim razie mam groszka w środku - pryszcze znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ![]() Mpik, u mnie dwa dni temu zaczęła się zgaga i nie opuszcza Mam nadzieję, że u ciebie będzie lepiej, podobno migdały pomagają, dziś sprawdzę.Ninaad, a kiedy masz zamiar szefowi powiedzieć? Agnyska, a jak długo się staraliście, że mąż tak myślał? My nieoficjalnie od sierpnia, a tak na maksa od września i mój to zawsze mnie pocieszał, że jeszcze czas, a to ja bardziej myślałam, że się nie uda ![]() Szokoladko, fajnie, że na miłego lekarza trafiłaś. A położna pewnie rzeczywiście porządną menopauzę ma i leków nie bierze To tobie po dwóch chłopakach pewnie marzy się dziewuszka?Ja dziś znowu dość ciężki dzień w szkole, chodzę cała nerwowa, bo okazało się, że jeden z opiekunów molestował moją wychowankę ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 |
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ot zwykla ja ![]() Cytat:
a co do tej dziewczynki to wspolczuje takich to sie powinno zaglodzic...
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jeszcze. Ale raczej dopiero po wizycie u lekarza. No a skoro wizytę planuję tak 6-8 tyg, to chyba wychodzi tak nie wcześniej jak na początku lutego...dobrze liczę?
|
|
|
|
#251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To panowie wyprognozowali! ja mysle ze on ciagle nie wierzy do konca Smieje sie ze mnie, ze to sprawka szczeniaka, ktorego przygarnelismy ponad miesiac temu, bo malenstwo wzbudza macierzynskie instynkty u kazdego..Jestem ciekawa kiedy wybieracie sie do lekarza; podobno dobrze poczekac do ok. 6tyg - co o tym myslicie? Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-01-06 o 12:13 |
|
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pomidoro, strasznie o tym czytać, a nie wyobrażam sobie uczestniczyć w tym w jakikolwiek sposób (jako ofiara to już wcale) na żywo
![]() Cytat:
Pigułek nie stosowałam nigdy, od początku były obserwacje + prezerwatywa w okresie potencjalnie płodnym. Potem i z tego zrezygnowalismy, ale "specjalnie trafić" nie staraliśmy się nigdy. Właściwie to raczej nieświadomie omijaliśmy te najbardziej płodne dni. Ja monitorowałam swoje cykle, mąż pewnie nie zawsze był na bieżąco, stąd mogło mu się wydawać, że ileś tam okazji wykorzystaliśmy i nie udało się. A ja wiem, że aż tylu tych straconych okazji nie było ![]() Taka raczej zwykła - niezwykła ![]() Mój to chciał chyba bardziej niż ja A to pewnie dlatego, że nie brał w ogóle pod uwagę, że coś może pójść nie tak (poronienie, choroba, niepełnosprawność), taki niepoprawny optymista w kwestii dzieci Bo w innych kwestiach to raczej nie.A ja to znowu z tych, co to rozważają wszystkie "za" i "przeciw" i zawsze wydawało mi się, że nigdy nie będę na to w pełni gotowa Dlatego liczyłam na przypadek ![]() Cytat:
7 tygodni plus 3 dni. Chciałam wcześniej, ale mężowi kolidowało to z pracą, a bardzo chcieliśmy być przy tym oboje Jak już wczoraj pisałam lekarz powiedział mi, że najlepiej zgłosić się na pierwszą wizytę między 6 a 8 tygodniem Nie wiem co mam z tym siku Latam często, nocy całej przespać nie mogę spokojnie, bo budzę się nad ranem To chyba kolejny objaw się pojawił, wcześniej nigdy tak nie miałam.Czy to prawda, że objawy ciąży są w jakiś sposób dziedziczne? Chodzi mi o to, czy jak moja mama miała na przykład gigantyczne mdłości, to i większe prawdopodobieństwo, że mnie to czeka? A miała
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-06 o 15:32 |
||
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
odebralam wyniki....
drobne zapalenie w moczu wyszlo.. i niewielka anemia... czyli u mnie standard.. do tego sie dowiedzialam ze chorowalam na toxo... tzn mam przeciwciala ale juz niejestem chora wiec wrazie potencjalnego zachorowania jestem chroniona.. nawet niewiedzialam ze kiedys kiedys bylam chora ![]() w piatek nasza 2 wizyta pierwsza byla dokladnie w 7 tygodniu.. teraz kontrolna czy juz wszysstko sie uspokoilo bedzie w 8 tygodniu i 5 dniu mam nadzieje ze lekarz powie ze wsyztko jest w porzadku.. tak sie o to martwie...a i najwazniejsze wkoncu potwierdzimy czy to jednak 8 tydzien... i porod bedzie w sierpniu jak wskazuje usg czy tak jak mowi om we wrzesniu
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-01-06 o 16:22 |
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A co do toksoplazmozy- wiele osób na niąchoruje, większość przechodzi bezobjawowo- czyliwłaśnie nie wie, że przechodziło chorobę. Największy problem jestgdy toxo zarazi się kobieta w ciąży.
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej nikt nie będzie mnie przed kotem przestrzegał.
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak właściwie liczyć, w którym jestem tyg? Bo w różnych kalkulatorach wylicza albo od dnia ostatniej miesiączki, albo od zapłodnienia? Bo już nie wiem kiedy do tego lekarza iść
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ani nic no zobaczymy co powie lekarz![]() ja nie mam pojecia bo okres mialam jak bylam w ciazy.. wiec lekarz mi powiedzial ze to 7 tydzien i sobie teraz dodaje... aczkolwiek jak pojde jeszcze raz teraz to to sie potwierdzi wiec... poki co licz z ostatniej miesiaczki kolo 12-14 tyg bedziesz miala usg w ktorym najwiarygodniej poda ile dzidzius ma i bedziesz wsio wiedziec...
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Ninaad, dobrze liczysz z tym 6-8 tc. Już na pewno zobaczysz serduszko wtedy
Aniu, całkiem możliwe, że piesek was odstresował i stąd wzięło się maleństwo ![]() Mpik, to u ciebie wizyta u lekarza zbliża się wielkimi krokami Agnyska, ja też latam siku jak głupia W szkole jednej lekcji nie mogę wytrzymać, co przerwę latam do ubikacji. A myślałam, że dopiero jak ma się większy brzuch, to uciska na pęcherz i się wiecznie sika. Co to będzie w takim razie później ![]() Martucha, to w piątek w końcu będziemy wiedzieć, jaką datę porodu ci w końcu wpisać Dobrze, ze wszystko w porządku - zazdroszczę tej toxo, ja nie przechodziłam i muszę uważać podwójnie ![]() Lenka, to się lekarz zdziwi - na monitorowanie cyklu umówiona, a z ciążą przychodzi Cytat:
Dziewczyny, codziennie mam wrażenie, ze dochodzą mi nowe objawy. Dziś jestem taka śpiąca, ze ledwie stoję na nogach. Spałam w nocy porządnie (oprócz wtawania na siku), w dzień dwie godziny i ciągle niedospana jestem. Niech ten tydzień się skończy
|
|
|
|
|
#261 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomidorko, a ja się z kolei martwię, że objawów nie mam:/ Śpię naprawdę dużo i ciągle się czuję wręcz przespana. Piersi mam od początku takie obolałe, ale to tyle.. No, może brak apetytu. Ja chyba jeszcze jeden test ciążowy zrobię
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Choć od jakiegoś czasu kuwetę sprząta w naszym domu kto inny Ja jednak mam głupi zwyczaj obściskiwania i całowania kota, no ale trudno się powstrzymać, jak się ma taką piękną Halinę w domu Wrzucę w załącznik, żeby pochwalić się moim pięknym czarnym futrzakiem
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() agnyska81, fajny kociaczek
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to nie wiem do jakiego lekarza mam iść, opcje są takie: 1)swojej lekary (NFZ) - w sumie nie narzekam na nią, chociaż jest trochę dziwna i pacjentki traktuje tak trochę bezosobowo (no ale może tak jest jak 90% kobiet przychodzi po recepty na anty). Ta lekarka prowadziła ciążę mojej koleżanki- i w sumie dziewczyna była zadowolona 2)do innego lekarza (NFZ)- ale nie wiem do jakiego i nie ma mi kto doradzić 3)do innego lekarza (prywatnie) - ale tu też nie mam się kogo poradzić. Nie mówiąc już, że 100zł/mc +za dodatkowe badania to nie jest mało. Wiem, nie powinno się na maleństwie oszczędzać, ale pieniądze piechotą nie chodzą, a my jesteśmy na etapie kupowania mieszkania, więc każdy pieniądz się liczy.... eh..
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska, ja moją Procę też co chwilę tulę i całuję - to takie moje futrzane maleństwo
Teraz się martwię, bo jest świeżo po rui (bardzo się męczyła ) i trzeba ją wysterylizować, a muszę to zrobić jak będę miała kilka dni wolnego, żeby z nią posiedzieć. Nie wiem, jak dam radę patrzeć na jej cierpienie po zabiegu. A to moja księżniczka kochana
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to uważam za zbędne chodzenie prywatnie. Ja wolę te pieniądze wydać na maluszka |
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajne kotki dziewczyny
![]() ja trochę boję się jutrzejszej wizyty ![]() A moje objawy są bardzo niespecyficzne: bóle podbrzusza prawie wcale, wstręt do jedzenia i bezsenność już od ponad tygodnia ![]() widzę że mamy nowe mamusie |
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na którą masz lekarza? Ale ty jesteś tydzień dalej z ciążą niż ja, u ciebie już pewnie coś zobaczy. A u mnie pewnie nic
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie! Chyba bede musiala dopisac sie do wątku...
zrobilam dzis test -35 dzien cyklu - i są jak mur beton "II" )) ... wychodzi wiec wg obliczen ze leci 3 tydzien od zaplodnienia. Obajwow praktycznie brak, poza odbrobine bolacym piersiami... ale zwykle miewalam tak przed przed @... obarnelo mnie tylko jakies dziwne przeczucie... i oto dzis - tescik pozytywny ))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Śliczna jesteś, lubię bardzo taką niezwykłą urodę 

Pigułek nie stosowałam nigdy, od początku były obserwacje + prezerwatywa w okresie potencjalnie płodnym. Potem i z tego zrezygnowalismy, ale "specjalnie trafić" nie staraliśmy się nigdy. Właściwie to raczej nieświadomie omijaliśmy te najbardziej płodne dni. Ja monitorowałam swoje cykle, mąż pewnie nie zawsze był na bieżąco, stąd mogło mu się wydawać, że ileś tam okazji wykorzystaliśmy i nie udało się. A ja wiem, że aż tylu tych straconych okazji nie było
Przynajmniej nikt nie będzie mnie przed kotem przestrzegał.