|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
a w którym miejscu jest ten gabinet? Nie wiem czy mam kombinować teraz bo już powinnam 4 być na wizycie a teraz znowu odkładać i szukać nowego lekarza? a on jak tam przyjmuje? trzeba sie wcześniej umawiać?a ja jutro rano chyba będę przechodzić obok Twojej pracy bo idę tam na łokietka na 9 hehe. A u Czajkowskiego byłam na usg właśnie od razu po wizycie u tej jędzy Fajny facet, ponoć jest świetny w wykrywaniu różnych chorób bardzo wcześnie no i ponoc bardzo szybko potrafi określić płeć taki dziadzia starutki ale bardzo konkretny facet, nie milczał wcale, przy parku kasprowicza ma gabinet, nie pamiętam jaka ulica
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Zazdroszczę tym, które wyszły już poza I trymestr
![]() U mnie ciągle mdło, końcówka 9 tc. Jak już minie 12 tydzień to też kupię jakieś pierwsze ubranko dla dzidzi. Z tymi bólami krzyża to się ostatnio nieźle przestraszyłam. Poczułam mocny ból pleców, który nie puszczał przez cały dzień. W internecie naczydałam się różnych bzdur i pognałam do lekarza. Na szczęscie wszystko ok, fasolka rośnie ![]() Pszczółka, współczuję traumy u lekarza, zmiej go koniecznie. Wasi lekarza pozwalają wchodzić na usg z tatusiami? |
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
na wyzwolenia miedzy rossmanem a kwiaciarnia jest taka niby przychodnia, on tam przyjmuje. ja bylam tam w czwartek, przyjmuje chyba od 17, nie pamietam dokladnie bo wtedy cos mi sie porabalo i zawedrowalam tam 1,5 h za wczesnie
nie trzeba sie wczesniej umawiac, poprostu idziesz i czekasz w kolejce heh. lepiej przyjsc wczesniej bo on ma czasem niezle oblezenie, ale to chyba bardziej na rydla bo tam robi usg.co do czajkowskiego to moj gin mowi ze byl pionierem jesli chodzi o usg w szcz, i wszyscy co usg robia w szcz to sie u niego uczyli hehe mowil mi ze to starszy facet i czasem ma dni milczenia ale ze jest naprawde bardzo dobrym lekarzem, przekonam sie za dwa tygodnie napiszesz mi jak on przyjmuje dokladnie? bo kurka na necie nie moge znalezc godzin przyjec. moj mi napisal na kartce ze chyba przyjmuje poniedzialki, srody i piatki od 15 do 18. ale wolalabym sie upewnic ![]() justynacz80 moj lekarz pozwala wchodzic z tż. ja wczoraj z moim bylam, a mialam jeszcze usg dopochwowe. dziwnie sie czulam jak dwoch facetow stalo przy moim tylku ale tż to zapatrzony byl w ekran monitora bo pierwszy raz na zywo widzial swojego pierworodnego ![]() powiem wam, ze ja tez mam tylozgiecie, ale zadnych boli krzyza nie mam. jedynie kiedy mnie bolalo to podczas wspolzycia, ale o tym juz zapomnialam bo 2,5 miesiaca juz bez przytulanek ale czego sie nie robi dla dzidziolka
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i najważniejsze że jest niedrogi bo 200 zł za wizytę w życiu bym nie dała
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-01-06 o 12:23 |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie jest bez zmian teraz przymusowa abstynencja bo TZ poza domem ale jak w nim jest to czasu nie tracimy
|
|
#2288 |
|
CraftMod
|
Hej! mogę się dołączyć?
![]() Wg kalkulatora termin przypada mi na drugą połowę sierpnia, na razie do gina nie wybrałam sie, ponieważ poprzednio jak poszłam jak się tylko dowiedziałam o ciaży to kazali my przyjść za jakiś tam czas |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
nie, o tym miedzy placem zolnierza a placem rodla.
nie trzba sie wcale umawiac telefonicznie, bynajmniej ja tego nie robie i przyjmuje mnie bez problemu. na wyzwolenia ja bylam w traklcie remontu i nie przyjmowal w gabinecie w ktorym przyjmuje zazwyczaj. ale babka w kolejce powiedziala mi ze on tu usg nie ma. swoj gabinet ma na rydla 18 i przyjmuje we wtorki od 16:30-17:30, srody od 17:30-18:30 i piatki 16:30-17:30. telefon do niego 601 834 975. non ogolnie jest ordynatorem oddzialu ginekologiczno-polozniczego w pyrzycach. dzisiaj bede u kolezanki ktorej ciaze prowadzil. zapytam sie jej czy chodzila do niego tylko na wyzwolenia. mi teraz jest wygodniej na rydla, bo juz w centrum nie mieszkam. ale chyba warto przjechac sie te pare km wiecej ![]() co do przytulanek, to ja mam ogromna ochote ale zakaz od lekarza przez plamienia. wiec niestety tż jakos musi wytrzymac, ale na szczescie jest wyrozumialy
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...h_zdrowie.html Na kazde Usg moj facet chodzi od nossni wczesniejszeo pytania |
|
|
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
jesli chodzi o becikowe to bedzie potrzebne zaswiadczenie ze jest sie pod opieka lekarza od conajmniej 10tc. a to macie wpisane w karte i wtedy gin wystawi zaswiadczenie
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide z piesem na spacer i wracam do was. A i od tego roku weszlo cos jak taciezynski urlop Tata dzidz moze wziac tydzien urlopu w tymm roku i tydzien w nastepnym, ktory nie koliduje z naszym urlopem ani maciezynskim ani wychowawczym i jest 100% platny Fajna sprawa mysle, ze mozemy miec tz przy sobie bo jednak te poczatki moga byc trudne ja tez sie panicznie boje malenstwa takiego malego i kruchego o losie!!!!
|
|
|
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą to głupi przepis, bo nawet z opisywanych tu przypadków wiadomo, że czasem kobieta do 10 tyg może nie wiedzieć, że jest w ciąży i się nie zgłosić jeszcze. Mój lekarz pozwala na wspólne wizyty, przy dopochwowym też (innego jeszcze nie miałam). |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
No tak tylko, jak niektore dziewczyny zmieniaja ginow itp to pozniej trzeba by bylo chodzic tu i tam a jak sie ma juz karte ciazy to jest to podstawa tez do tego becikowego, to tak dla ulatwienia, niestety ja mam zle doswaidczenia z niektorymi urzedami i nie raz mi cos gubiono i ja tam wole miec wszystko na papierze bo np teraz mnie scigaja z ubezpieczenia ze niby 2 lata temu nie zaplacilam, ale to inna bajka.
|
|
|
|
#2299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U Nas zależy od zmęczenia ale raczej często i super jest
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Dwa dni mnie nie było a Wy tyle naskrobałyście... <brawo>
Ja robiłam dziś badania i dostałam skierowanie na usg przesiewowe, ale to dopiero z 2-3 tygodnie bo narazie za wcześnie. Oczywiście pierwsze co robię to zaczynam się stresować żeby wszystko było ok... O ciuszkach, wózkach i innych rzeczach myślę jeszcze mało, choć nie mówię, że nie odwiedzam sklepów i nie sprawdzam cen, bo wydatki przed nami ogromne, a ja nawet nie do końca wiem co kupić... Narazie ciągle jestem na etapie oswajania się z myślą, że będę mamą. Ostatnio rozmawiałam z bratem, powiedziałam mu, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoją reakcją, pomimo, że jest ode mnie młodszy zachował się bardzo dojrzale, okazał mi więcej serca niż ojciec Fasolki, ale to już nieważne!
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poza tym jest napisane co najmniej od 10 tygodnia ciąży. Ja to rozumiem tak, że 10 tydzień to najwcześniejsza data jaka jest wymagana. Myślę, że jak gin założy kartę w 11 czy 12 tc to nic się nie stanie. Przecież nawet nie każdej dziewczynie wypada wizyta w takim tygodniu. Myślę, że nie ma co panikować.
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa
super ze rozmowa z bratem cie pokrzepila
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także myślę, że warto się dowiedzieć dokładnie, żeby później te kilka stóweczek nie przeszło koło nosa, a wiadomo każdy grosz się liczy.
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
tu jest wszystko
http://www.becikowe.com/
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny! Przyjmiecie kolejną przyszłą mamusię?
Mam 25 lat. Jest to moja pierwsza ciąża, termin porodu ginekolog wyznaczył mi na 08.08.
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
wiolek spokojnie jak juz bedzie dzidzia to bedziesz bardzo czujna...to same przychodzi i mimo strasznego zmeczena dasz rade wstawac po raz setny. Mi nawet jak ktos chcial wziasc malego bym sie wyspala to przez dwoje drzwi go slyszalam i nie umialam spac :P
|
|
|
|
#2309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka a ty na kiedy masz termin ?
moze razem bedziemy chodzic na spacerki a w ogole planujesz isc do szkoy rodzenia ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

no i w to wchodzi normalne badanie i usg. na wyzwolenia bylam tylko raz, ale jakis tam remont maja i byl maly bajzel zreszta usg ma na rydla. poczytaj sobie o nim na znany lekarz. ma same pozytywne opinie. ja go z cala pewnoscia goraco polecam
a w którym miejscu jest ten gabinet? Nie wiem czy mam kombinować teraz bo już powinnam 4 być na wizycie a teraz znowu odkładać i szukać nowego lekarza? a on jak tam przyjmuje? trzeba sie wcześniej umawiać?a ja jutro rano chyba będę przechodzić obok Twojej pracy bo idę tam na łokietka na 9

nie trzeba sie wczesniej umawiac, poprostu idziesz i czekasz w kolejce heh. lepiej przyjsc wczesniej bo on ma czasem niezle oblezenie, ale to chyba bardziej na rydla bo tam robi usg.
ale czego sie nie robi dla dzidziolka

moze razem bedziemy chodzic na spacerki