Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 11:52   #2281
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
na łokietka raz wparowalam bo szukalam zwyklego internisty hehe :P zreszta pracuje obok, w pasazu a-z :P

on przyjmuje na wyzwolenia i na rydla na prawobrzezu. przyjmuje prywatnie ale bierze 80 zl. bynajmniej ode mnie no i w to wchodzi normalne badanie i usg. na wyzwolenia bylam tylko raz, ale jakis tam remont maja i byl maly bajzel zreszta usg ma na rydla. poczytaj sobie o nim na znany lekarz. ma same pozytywne opinie. ja go z cala pewnoscia goraco polecam 18 stycznia ide na przesiewowe ale do jakiegos innego goscia co niby jest extra w usg, czajkowski sie chyba nazywa. ale to ponoc milczek hehe
Jak na Wyzwolenia to by mi pasowało bo tam mieszkam a w którym miejscu jest ten gabinet? Nie wiem czy mam kombinować teraz bo już powinnam 4 być na wizycie a teraz znowu odkładać i szukać nowego lekarza? a on jak tam przyjmuje? trzeba sie wcześniej umawiać?a ja jutro rano chyba będę przechodzić obok Twojej pracy bo idę tam na łokietka na 9 hehe. A u Czajkowskiego byłam na usg właśnie od razu po wizycie u tej jędzy Fajny facet, ponoć jest świetny w wykrywaniu różnych chorób bardzo wcześnie no i ponoc bardzo szybko potrafi określić płeć taki dziadzia starutki ale bardzo konkretny facet, nie milczał wcale, przy parku kasprowicza ma gabinet, nie pamiętam jaka ulica
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:02   #2282
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczyny! Zazdroszczę tym, które wyszły już poza I trymestr
U mnie ciągle mdło, końcówka 9 tc. Jak już minie 12 tydzień to też kupię jakieś pierwsze ubranko dla dzidzi.
Z tymi bólami krzyża to się ostatnio nieźle przestraszyłam. Poczułam mocny ból pleców, który nie puszczał przez cały dzień. W internecie naczydałam się różnych bzdur i pognałam do lekarza. Na szczęscie wszystko ok, fasolka rośnie

Pszczółka, współczuję traumy u lekarza, zmiej go koniecznie.
Wasi lekarza pozwalają wchodzić na usg z tatusiami?
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:11   #2283
bajka1807
Zakorzenienie

na wyzwolenia miedzy rossmanem a kwiaciarnia jest taka niby przychodnia, on tam przyjmuje. ja bylam tam w czwartek, przyjmuje chyba od 17, nie pamietam dokladnie bo wtedy cos mi sie porabalo i zawedrowalam tam 1,5 h za wczesnie nie trzeba sie wczesniej umawiac, poprostu idziesz i czekasz w kolejce heh. lepiej przyjsc wczesniej bo on ma czasem niezle oblezenie, ale to chyba bardziej na rydla bo tam robi usg.

co do czajkowskiego to moj gin mowi ze byl pionierem jesli chodzi o usg w szcz, i wszyscy co usg robia w szcz to sie u niego uczyli hehe mowil mi ze to starszy facet i czasem ma dni milczenia ale ze jest naprawde bardzo dobrym lekarzem, przekonam sie za dwa tygodnie napiszesz mi jak on przyjmuje dokladnie? bo kurka na necie nie moge znalezc godzin przyjec. moj mi napisal na kartce ze chyba przyjmuje poniedzialki, srody i piatki od 15 do 18. ale wolalabym sie upewnic

justynacz80 moj lekarz pozwala wchodzic z tż. ja wczoraj z moim bylam, a mialam jeszcze usg dopochwowe. dziwnie sie czulam jak dwoch facetow stalo przy moim tylku ale tż to zapatrzony byl w ekran monitora bo pierwszy raz na zywo widzial swojego pierworodnego

powiem wam, ze ja tez mam tylozgiecie, ale zadnych boli krzyza nie mam. jedynie kiedy mnie bolalo to podczas wspolzycia, ale o tym juz zapomnialam bo 2,5 miesiaca juz bez przytulanek ale czego sie nie robi dla dzidziolka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:20   #2284
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
na wyzwolenia miedzy rossmanem a kwiaciarnia jest taka niby przychodnia, on tam przyjmuje. ja bylam tam w czwartek, przyjmuje chyba od 17, nie pamietam dokladnie bo wtedy cos mi sie porabalo i zawedrowalam tam 1,5 h za wczesnie nie trzeba sie wczesniej umawiac, poprostu idziesz i czekasz w kolejce heh. lepiej przyjsc wczesniej bo on ma czasem niezle oblezenie, ale to chyba bardziej na rydla bo tam robi usg.

co do czajkowskiego to moj gin mowi ze byl pionierem jesli chodzi o usg w szcz, i wszyscy co usg robia w szcz to sie u niego uczyli hehe mowil mi ze to starszy facet i czasem ma dni milczenia ale ze jest naprawde bardzo dobrym lekarzem, przekonam sie za dwa tygodnie napiszesz mi jak on przyjmuje dokladnie? bo kurka na necie nie moge znalezc godzin przyjec. moj mi napisal na kartce ze chyba przyjmuje poniedzialki, srody i piatki od 15 do 18. ale wolalabym sie upewnic

justynacz80 moj lekarz pozwala wchodzic z tż. ja wczoraj z moim bylam, a mialam jeszcze usg dopochwowe. dziwnie sie czulam jak dwoch facetow stalo przy moim tylku ale tż to zapatrzony byl w ekran monitora bo pierwszy raz na zywo widzial swojego pierworodnego

powiem wam, ze ja tez mam tylozgiecie, ale zadnych boli krzyza nie mam. jedynie kiedy mnie bolalo to podczas wspolzycia, ale o tym juz zapomnialam bo 2,5 miesiaca juz bez przytulanek ale czego sie nie robi dla dzidziolka
ja byłam u niego około 14 chyba, w domu mam jego ulotkę to Ci jutro napiszę kiedy przyjmuje. A Ty mówisz o tym rossmanie przy rondzie giedroycia przy manhattanie? Patrzyłam na stronę tego Twojego Łokociejewskiego i tam jest napisane że trzeba się umawiać telefonicznie i nie ma podanych żadnych godzin:/ A on na Wyzowolenia nie robi usg? Bo na prawobrzerze to mam troszeczkę daleko. A szczerze mówiąc po przeczytaniu opinni na jego temat chętnie bym się do niego wybrała No i najważniejsze że jest niedrogi bo 200 zł za wizytę w życiu bym nie dała

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-06 o 12:23
Stary 2010-01-06, 12:27   #2285
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
my tez juz ok 1msc nie ten teges... moj P sie boi ze dzidzi krzywde zrobi i ja tez jakos sie nie pale... ale tulimy sie i calujemy caly czas
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:30   #2286
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
my tez juz ok 1msc nie ten teges... moj P sie boi ze dzidzi krzywde zrobi i ja tez jakos sie nie pale... ale tulimy sie i calujemy caly czas
a ja się zrobiłam totalnie aseksualna.. w ogóle nie myślę o takich rzeczach.. Ponoć to normalne i niektóre kobiety tak mają w ciąży. Mój mężuś biedactwo moje za to by bardzo chciał, ale jest dla mnie wyrozumiały
Stary 2010-01-06, 12:40   #2287
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

a u mnie jest bez zmian teraz przymusowa abstynencja bo TZ poza domem ale jak w nim jest to czasu nie tracimy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:41   #2288
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Hej! mogę się dołączyć?

Wg kalkulatora termin przypada mi na drugą połowę sierpnia, na razie do gina nie wybrałam sie, ponieważ poprzednio jak poszłam jak się tylko dowiedziałam o ciaży to kazali my przyjść za jakiś tam czas więc sobie oszczędzę tych kilku godzin siedzenia w kolejce.

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:44   #2289
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nirshya.dwbh Pokaż wiadomość
Hej! mogę się dołączyć?

Wg kalkulatora termin przypada mi na drugą połowę sierpnia, na razie do gina nie wybrałam sie, ponieważ poprzednio jak poszłam jak się tylko dowiedziałam o ciaży to kazali my przyjść za jakiś tam czas więc sobie oszczędzę tych kilku godzin siedzenia w kolejce.
witam hmmm z tego co wiem to najlepszy jest 8tc na pierwsza wizyte u ginka
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:50   #2290
bajka1807
Zakorzenienie

nie, o tym miedzy placem zolnierza a placem rodla.

nie trzba sie wcale umawiac telefonicznie, bynajmniej ja tego nie robie i przyjmuje mnie bez problemu. na wyzwolenia ja bylam w traklcie remontu i nie przyjmowal w gabinecie w ktorym przyjmuje zazwyczaj. ale babka w kolejce powiedziala mi ze on tu usg nie ma. swoj gabinet ma na rydla 18 i przyjmuje we wtorki od 16:30-17:30, srody od 17:30-18:30 i piatki 16:30-17:30. telefon do niego 601 834 975. non ogolnie jest ordynatorem oddzialu ginekologiczno-polozniczego w pyrzycach.
dzisiaj bede u kolezanki ktorej ciaze prowadzil. zapytam sie jej czy chodzila do niego tylko na wyzwolenia. mi teraz jest wygodniej na rydla, bo juz w centrum nie mieszkam. ale chyba warto przjechac sie te pare km wiecej

co do przytulanek, to ja mam ogromna ochote ale zakaz od lekarza przez plamienia. wiec niestety tż jakos musi wytrzymac, ale na szczescie jest wyrozumialy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-06, 12:54   #2291
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
U mnie tak wyszło, że ponieważ chodziłam do jednego lekarza, ale w dwóch gabinetach, 2 pierwsze wizyty w 1, kolejna i w czwartek w innym (lepszy sprzęt) to nie mam jeszcze karty, bo mieliśmy założyć z położną w tym pierwszym gabinecie. Już chyba o to zapytam, bo to 14 tydzień.
Nie chce Cie straszyc, ale sprobuj zalatwic jakos sobie wsteczna karte ciazy jesli chcesz dostac becikowe bo kobiety, ktore nie zalozyly jej do 10 tyg. nie dostana becikowego a 1tys piechota nie chodzi. Masz tu linka
http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...h_zdrowie.html

Na kazde Usg moj facet chodzi od nossni wczesniejszeo pytania

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:57   #2292
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunia1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi czy wam tez jest zimno, mnie dosłownie trzesie z zimna rece i stopy dosłownie mi zamarzaja w domu a co dopiero dzieje sie na polu. szoooook. Oby jak najszybciej przszła wiosna .... życze milego dnia
Tak tez mi zimno, chociaż jestem ciepło ubrana , w pracy dwie pary skarpetek w domu tez bluza , spodnie i tak mi zimno
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:58   #2293
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Nie chce Cie straszyc, ale sprobuj zalatwic jakos sobie wsteczna karte ciazy jesli chcesz dostac becikowe bo kobiety, ktore nie zalozyly jej do 10 tyg. nie dostana becikowego a 1tys piechota nie chodzi. Masz tu linka

A czy to jest z 10 tyg włącznie? Bo mi ta jędza też nie założyła karty a idę jutro do gin a to będzie właśnie 10 tydzień.
Stary 2010-01-06, 13:00   #2294
itakasia
Zakorzenienie

witajcie
jesli chodzi o becikowe to bedzie potrzebne zaswiadczenie ze jest sie pod opieka lekarza od conajmniej 10tc. a to macie wpisane w karte i wtedy gin wystawi zaswiadczenie
Stary 2010-01-06, 13:06   #2295
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
A czy to jest z 10 tyg włącznie? Bo mi ta jędza też nie założyła karty a idę jutro do gin a to będzie właśnie 10 tydzień.
Itakasia juz odpowiedziala

Ide z piesem na spacer i wracam do was.

A i od tego roku weszlo cos jak taciezynski urlop Tata dzidz moze wziac tydzien urlopu w tymm roku i tydzien w nastepnym, ktory nie koliduje z naszym urlopem ani maciezynskim ani wychowawczym i jest 100% platny Fajna sprawa mysle, ze mozemy miec tz przy sobie bo jednak te poczatki moga byc trudne ja tez sie panicznie boje malenstwa takiego malego i kruchego o losie!!!!

Maciuś
Stary 2010-01-06, 13:07   #2296
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

ja mialam zalozona karte w 11 tc ale wpisala mi tez wizyte z 7 tc

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witajcie
jesli chodzi o becikowe to bedzie potrzebne zaswiadczenie ze jest sie pod opieka lekarza od conajmniej 10tc. a to macie wpisane w karte i wtedy gin wystawi zaswiadczenie
dokladnie. mi ginka pokazala ten druk zaswiadczenia i powiedziala ze to wypelnia na podstawie karty w przychodni czyli bede miala wpisane ze jestem od 5 tc pod opieka lekarza
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 13:12   #2297
entertete
Rozeznanie

Cytat:

hmm, jak się kiedyś orientowałam to na stronie ministerstwa był projekt wzoru zaświadczenia, które lekarz ma wypełnić, więc myślę, że wystarczy dokumentacja medyczna zwykła (karta), w której ma zapisane, że zgłosiłam się w tym i w tym tygodniu, i jakie badania były. No ale dopytam

Swoją drogą to głupi przepis, bo nawet z opisywanych tu przypadków wiadomo, że czasem kobieta do 10 tyg może nie wiedzieć, że jest w ciąży i się nie zgłosić jeszcze.

Mój lekarz pozwala na wspólne wizyty, przy dopochwowym też (innego jeszcze nie miałam).
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 13:13   #2298
niezawsze
Zakorzenienie

No tak tylko, jak niektore dziewczyny zmieniaja ginow itp to pozniej trzeba by bylo chodzic tu i tam a jak sie ma juz karte ciazy to jest to podstawa tez do tego becikowego, to tak dla ulatwienia, niestety ja mam zle doswaidczenia z niektorymi urzedami i nie raz mi cos gubiono i ja tam wole miec wszystko na papierze bo np teraz mnie scigaja z ubezpieczenia ze niby 2 lata temu nie zaplacilam, ale to inna bajka.

Maciuś
Stary 2010-01-06, 13:18   #2299
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Jak ciąża jest nie jest zagrożona to można do woli jak to mi gin powiedziała, i nawet dzidzia wtedy szczęśliwsza, bo czuje to co mamusia
U Nas zależy od zmęczenia ale raczej często i super jest
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-01-06, 13:23   #2300
kashha
Zadomowienie

Dwa dni mnie nie było a Wy tyle naskrobałyście... <brawo>
Ja robiłam dziś badania i dostałam skierowanie na usg przesiewowe, ale to dopiero z 2-3 tygodnie bo narazie za wcześnie. Oczywiście pierwsze co robię to zaczynam się stresować żeby wszystko było ok...
O ciuszkach, wózkach i innych rzeczach myślę jeszcze mało, choć nie mówię, że nie odwiedzam sklepów i nie sprawdzam cen, bo wydatki przed nami ogromne, a ja nawet nie do końca wiem co kupić...
Narazie ciągle jestem na etapie oswajania się z myślą, że będę mamą.
Ostatnio rozmawiałam z bratem, powiedziałam mu, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoją reakcją, pomimo, że jest ode mnie młodszy zachował się bardzo dojrzale, okazał mi więcej serca niż ojciec Fasolki, ale to już nieważne!

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 13:35   #2301
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dziewczyny poza tym jest napisane co najmniej od 10 tygodnia ciąży. Ja to rozumiem tak, że 10 tydzień to najwcześniejsza data jaka jest wymagana. Myślę, że jak gin założy kartę w 11 czy 12 tc to nic się nie stanie. Przecież nawet nie każdej dziewczynie wypada wizyta w takim tygodniu. Myślę, że nie ma co panikować.
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 13:38   #2302
itakasia
Zakorzenienie

lazurowa
super ze rozmowa z bratem cie pokrzepila. a przepis satnowi ze najpozniej do 10tc trzeba sie zglosic do lekarza. karta ciazy nie jest wtedy wymagana bo jak juz pisalam zaswiadczenie lekarz wypisuje na podstawie historii
Stary 2010-01-06, 13:41   #2303
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny poza tym jest napisane co najmniej od 10 tygodnia ciąży. Ja to rozumiem tak, że 10 tydzień to najwcześniejsza data jaka jest wymagana. Myślę, że jak gin założy kartę w 11 czy 12 tc to nic się nie stanie. Przecież nawet nie każdej dziewczynie wypada wizyta w takim tygodniu. Myślę, że nie ma co panikować.
Mnie moja pani ginekolog powiedziała, że karte ciąży trzeba założyć do 10 tyg. bo później są jakieś problemy ze świadczeniami (becikowe chyba)
Także myślę, że warto się dowiedzieć dokładnie, żeby później te kilka stóweczek nie przeszło koło nosa, a wiadomo każdy grosz się liczy.

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 13:43   #2304
itakasia
Zakorzenienie

tu jest wszystko
http://www.becikowe.com/
Stary 2010-01-06, 13:44   #2305
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
z tego co ja się orientuje 10 tydzień to "najpóźniejszy" w którym powino się właśnie być pod opieką lekarza więc sformułowanie "co najmniej" jest tu źle użyte . nie wiem jak to się ma do karty ciąży bo te zakładają przecież różnie mimo wcześniejszych wizyt więc to już trzeba się dopytac swojego gina ale wydaje mi się że jeżeli w kartach u ginekologów jest zapisana ciąża już wcześniej nie powinno być problemów tym bardziej że to zaświadczenie wystawia ginekolog prowadzący ( chodz może też gin w szpitalu po porodzie ale wtedy to właśnie podejrzewam że na podstawie karty ciąży )
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:24   #2306
kociamborek
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny! Przyjmiecie kolejną przyszłą mamusię? Mam 25 lat. Jest to moja pierwsza ciąża, termin porodu ginekolog wyznaczył mi na 08.08.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:39   #2307
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny! Przyjmiecie kolejną przyszłą mamusię? Mam 25 lat. Jest to moja pierwsza ciąża, termin porodu ginekolog wyznaczył mi na 08.08.
pewnie że przyjmiemy
Stary 2010-01-06, 14:43   #2308
muminek88
Zadomowienie

wiolek spokojnie jak juz bedzie dzidzia to bedziesz bardzo czujna...to same przychodzi i mimo strasznego zmeczena dasz rade wstawac po raz setny. Mi nawet jak ktos chcial wziasc malego bym sie wyspala to przez dwoje drzwi go slyszalam i nie umialam spac :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:18   #2309
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Witaj gratulacje
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-01-06, 15:18   #2310
bajka1807
Zakorzenienie

pszczolka a ty na kiedy masz termin ? moze razem bedziemy chodzic na spacerki a w ogole planujesz isc do szkoy rodzenia ?
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości