|
|
#1681 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar XII
Cytat:
![]() Nie pamiętam Elixiru bo wąchałam go przelotem i chyba tylko z fiolki. A na sosnę się nie załapałam więc nie wiem czy odświeżaczowa - dostałam już letko zwietrzały papiurek Jak dorwę próbkę to się wypowiem. W każdym razie słodkie to to.Ja rozumiem, że obecnie mowa o zachowaniu "puszczam się przed ślubem i nie ma w tym nic złego bo każdy się puszcza i po grzyba się z tego spowiadać, to normalne w dzisiejszych czasach!" Ale może coś źle zrozumiałam bo robię sprawozdanie drugim okiem ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Justyno, dobrze, że już jesteś, cała i prawie zdrowa
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
to moze zacznę od wybijania współzycia z głowy
Cytat:
|
|
|
#1683 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Justyno, dobrze że już jesteś
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że już jesteś Cytat:
aa... to my się chyba nie dogadamy - lepiej skończyć temat ![]() (dla mnie słowo "puszczanie" oznacza zwykłe dziwkarstwo i bzykanie z kim popadnie napaliłam się na te lutensowską pannę na szpilach... Gdzie to można potestować?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-06 o 12:53 |
||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Chcę się wyrazic jasno- jeśli ktoś jest katolikiem a uważa ze sex przed ślubem nie jest niczym złym to jest to hipokryzja- i to nie wynika z moich poglądów tylko z definicji hipokryzji. i nie twierdze ze zyjesz w zakłamaniu-moje rozwazania są czysto teoretyczne,nie mówie o nikim konkretnym nawiazujac jednak do puszczania sie...dla kościoła nie ma to większego znaczenia czy z jednym wiele razy czy po 1 razie z wieloma...
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-06 o 13:04 |
|
|
|
|
#1687 |
|
To ja :)
|
"Z głowy" powiadasz...
![]() Justyno witaj!! ![]() A ja właśnie sobie przypomniałam, że mam prostownicę do włosów, w amoku pobiegłam, wyciągnęłam, użyłam i... Wyglądam jak Ziemuś z kabaretu Olgi Lipińskiej...
|
#1688 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
W Douglasach chyba jeszcze nie ma? ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#1689 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
eee...chyba jest w Douglasach.... przynajmniej ja od przed świąt sie wybieram w tym celu do Douglasa, wiec skads musiało mi sie to wziąć ze juz jest
|
|
|
#1690 |
|
BAN stały
|
Jest w Douglasach, już przed świętami była
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
china nie... w tamtym tyg. w Tarasach nie widziałam A to nie w galilu mają? edit: oo.... a wa Tarasach, chamy, nie mieli, jak byłam Za to stał Musc Khoublai Khan, ale za szybą (co by nikt nie dotknął nawet Dzisiaj musze koniecznie leciec i sprawdzić
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-06 o 13:25 |
|
|
|
|
#1692 |
|
|
Pokrętnie odpowiem -inaczej
Jakby piorun dupnął w rabarbar, takie siano paskudne...Chyba w bejsbolówce bym zaczęła chodzić, gdyby nie glempopodobne uszyy...
|
#1693 | |
|
BAN stały
|
Serio?
![]() Cytat:
![]() Azjatą też nie Ano, staramy się ![]() --- Parę minut przed siódmą obudziła mnie kłótnia, świetnie po prostu... Spadam się malować i wypad na busa ![]() Justyno |
|
|
|
|
#1694 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
chociaz zmartwie Cię-stosowanie kalendarzyka tez moze byc grzechem-bo grzechem nie jest antykoncepcja sama w sobie tylko "postawa antykoncepcyjna". Tak samo sex oralny moze byc grzechem ,ale nie musi-jeśli wynika z postawy antykoncepcyjnej-czyli oral zamiast "normalnie: zeby nie miec dzieci -to jest to gzrech,a jako jeden z elementów współzycia-nie jest grzechem. Zmierzam do tego ze jesli chodzi o chrzescijanstwo i hipokryzje-nie zawsze ważne są czyny, ale postawy i sposób myslenia leżące u podstaw tych czynów Tak jak z tym przedślubnym mieszkaniem-kiedy zrozumiałam o czym mówi Kamena to ją poparłam, chociaz na początku wyglądało to tak ze mam inne zdanie-ale ja mówiłam o innej postawie i innym sposobie myslenia niz ona. W przypadku postawy o której mówiła Kamena zgadzam sie z nia w 100 %
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawać mi tu nazwiska, to tak... ![]() że się odechce śniegu na 10 lat Pier*********** zima
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Justyno
To chyba przez te Twoje kabanoski mam ostatnio nawrót snów erotycznych Cytat:
![]() Mój tata kupił w poniedziałek nowego kanarka (po śmierci poprzedniej parki staruszków przed świętami) i dziś zadzwonił do mnie tylko po to, bym posłuchała przez telefon jak śpiewa ![]() Cytat:
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-06 o 13:55 |
||
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śnieg jest fajny, śnieg jest suuuper ![]() ![]() Justyno - |
|
|
|
|
#1698 |
|
Nindżopesz
|
O, widzę, że się w międzyczasie dogadłyście o tym sekszeniu
No więc podsumuję jeszcze, że to, co ja napisałam wcześniej + to, co napisała Polly + Kamena = że prawie każdy żyje w grzechu, jest hipokrytą i nie powinien brać ślubu. Wszyscy będziem się smażyć w piekle! ![]() Dobra, biorę się za robotę. |
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro o 6 rano widzę Cię pod moim domem z łopatą i odśniezasz mi cały wyjazd, żebym mogła samochodem na pociąg i do roboty dojechać. I bez gadania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cóż, zostanę starą panną i na końcu wyląduję w piekle - fajne mam perspektywy ![]() edit: ach, to stąd te zadymione perfumy! Przyzwyczajasz się już za życia do roli potępieńca?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-06 o 14:22 |
||
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie mam blisko do Ciebie
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
i możesz jeszcze kierować
![]() Bo ja nienawidzę jazdy wąziutką, śliską i ośnieżoną drogą
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze jedno chciałam
![]() Nigdy nie myślałam o tym, żeby zamieszkać z narzeczonym/chłopakiem przed ślubem. A po czasie okazuje się, że jakbym to zrobiła, to pewnie rzuciłabym go prędko w diabły Po ślubie, jak ze sobą zamieszkaliśmy, było po prostu masakrycznie "Wyprowadzałam się" niezliczoną ilość razy, on wychodził po nocy żeby ochłonąć, kłóciliśmy się codziennie, spięcia i tarcia były straszne. Byłam jedynaczką, zawsze miałam swój pokój, w którym lubiłam się zamknąć i choć z TŻ spotykaliśmy się codziennie o różnych porach dnia i nocy, to jednak jego ciągła obecność w domu (ja przez kilka miesięcy po ślubie siedziałam w domu, a on pracuje na zmiany 12stogodzinne, więc też często bywał) była nieznośna. Dom był za mały dla nas dwojga, nie umielismy się zgrać, dogadać, robić wielu rzeczy wspólnie. Były momenty, że trzymała mnie przy nim bardziej niż miłość ta dana mu obietnica. No i powoli jakoś to wszystko poukładaliśmy, rozkręciliśmy, dotarło się i jest naprawde dobrze ![]() U nas ksiądz bywa z kolędą zawsze pierwszego dnia po świętach, więc już mamy to za sobą ![]() Bardzo tęsknię za księżami z poprzedniej parafii, bo kilku z nich było naprawdę świetnych, a ten jest no ... taki sobie. Ale od jakiegos czasu patrzę na niego jak na normalnego człowieka, z ograniczeniami, kompleksami i już nie jestem dla niego taka surowa. Stara się na miarę swoich możliwości
|
#1703 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
jesli nie chcesz mieć dzieci to próba przystąpienia do sakramentu ślubu jest świętokradztwem, a sam sakrament nie dojdzie do skutku-mówiąc potocznie będzie nieważny.
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-06 o 14:30 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
![]() ja się już zdecydowała, najbliższej przyszłości zamierzam podpisać akt apostazji i wreszcie nikt mnie nie będzie statystycznie do katoli zaliczał - się w religie jakiekolwiek nie bawię (Rodzicielka kazala poczekać, aż Babcia umrze, bo taka wiadomość - a na pewno się to to rozniesie po "parafii" - jeszcze bardziej by ją zdołowała. Wiadomo, Babcia cały czas ma nadzieję, że wnusia dzielna katoliczka)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-06 o 14:36 |
|
|
|
|
#1705 | |
|
|
Cytat:
Tak, czy inaczej, wypełniaja 2 strony, oddzielnie. Musi się wszystko zgaadzać, typu -jeśli on napisze, że ma chorobę psychiczną w rodzinie, a ty, że nie ma (znaczy zataił), może to byc przyczyną odmowy udzielenia sakramentu, bądź też później przyczyną jego unieważnienia.Brałam udział jako świadek w procesie unieważniania. Nic to przyjemnego...
|
|
#1706 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mhhh...ja nie wypełniałam nic takiego ![]() a co do niewaznosci-katolik musi sobie zdawac sprawe ,ze w takim przypadku sakrament po prostu "nie staje się" nawet jeśli sie tego potem nie udowadnia w "sądzie kościelnym" to trzeba miec świadomośc ze żyje sie bez ślubu, choc ceremonia sie odbyła -wiec po co go brac?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-06 o 14:42 |
|
|
|
|
#1707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to byłam w szoku, jak się w wieku 17-18 lat dowiedziałam, że zdaniem KK małżeństwo bierze się tylko żeby płodzić dzieci, a każdy stosunek powinien prowadzić do poczęcia ![]() Ja to kiedyś myslałam, że ślub, to żeby oficjalnie i sakramentalnie być razem itp... Cytat:
Ja z kolei jestem wierząca w Boga, ale do Kościoła miewam zastrzeżenia - zwłaszcza w kwestii np. antykoncepcji czy niektórych przypadków aborcji Cytat:
![]() pierwsze słyszę, choć moja siostra brała 5 lat temu ślub konkordatowy... Cytat:
Dla mnie ktoś, kto by dał przysięgę wiedząc z góry na co się decyduje, a potem chciałby unieważnić, to osoba nieodpowiedzialna
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-06 o 14:55 |
||||
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- taki ze mnie alien Ale kiedyś się nauczę - jak będzie mnie stać na samochód, bo na razie to chyba bez sensu. ![]() Cytat:
Agnyska - fajnie że Wam się udało.
|
||
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To do pierwszego.A do drugiego - znowu dobrze prawisz Ja ankiety nie wypełniałam osobiście, pisemnie. Po prostu ksiądz u którego byliśmy zadawał po kolei te pytania, najpierw jednemu, potem drugiemu, na osobności. Lady Poison - dalej jestem samotnikiem, mąż zresztą też jest, czasem lubimy sobie pobyć sam na sam. On zaszywa się w garażu, jedzie "na zakupy" (a tak naprawdę połazić po mieście), ja idę sobie poczytać lub porozmyślać w samotności, sama wybywam do lasu. Jakoś sobie trzeba radzić Najważniejsze jest to, że oboje bardzo chcemy być razem
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-06 o 14:59 |
|
|
|
|
#1710 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Taa, jeszcze kupię sobie za życia łańcuchy żeby nimi potępieńczo brzękać...Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam sprawozdanie, ufff, i napawam się Fille. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Sylwester rzeczywiście był niszowy.