Offtopowe zapuszczanie część X - jubileuszowa :D - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 14:28   #781
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: Offtopowe zapuszczanie część X - jubileuszowa :D

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
a kiedy dokładnie macie studniówkę?
16 stycznia, czyli w przyszłą sobotę.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:28   #782
n0emi
Zakorzenienie

klaudiczka jestemtroche w szoku. Ale twojego zachowania i TZ, on cie ponizyl ty mu przywalilas...
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:29   #783
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
bierz go

Fructisy mam na spółkę z mamą i TŻem, poza tym ja muszę mieć przynajmniej 3 szampony w użyciu, najpierw myję jakimś drogeryjnym np. Dove, a potem drugi raz aptecznym

szczotki były na promocji, 2 za 11,99zł, ja zmieniam co 4 tyg. więc szybko mi idą
Aaa to wszystko wyjaśnia mieszkacie wszyscy razem?

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Kupuj..ja używałam kiedys szamponu 1l i odzywki kadusa tej serii fioletowej...był to dość fajny zestaw ale serum na koncówki nie miałam...
A słuchajcie wogóle co dzis zrobiłam była mała wymiana zdań z tż i tak mnie wkurzył,ponizył ze żuciłam w niego szczotką do włosów i dostał prosto między oczy...aż szczotka sie połamała ooo my gad...ale sie wystraszyłam a on był taki wściekły
Omg, ale jesteś wybuchowa nic mu się nie stało?

Dymuś nie odpisałaś mi co to tam masz z Kadusa...

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:34   #784
n0emi
Zakorzenienie

Hehe ja chyba dobrowolnie oddam wladze kasowa dla TŻta. U mnie jest odwrotnie, to ja szastam pieniedzmi. Czasem mam ich sporo i powydaje i pozniej i tak nic sensownego nie mam;//
Za to TŻ umie i oszczedzic i wybrac co jest naprawde potrzebne, a ja jak wrona: blyszczy, jest kolorowe, ma ladny zapach, smak : bym kupowala wszystko;//
Stary 2010-01-06, 14:35   #785
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość

od ponad roku tak, wcześniej mieszkaliśmy sami (w Olsztynie), ale teraz przez większosć czasu mieszkamy z moimi rodzicami a kiedy ojciec TŻa wyjżdza w delegację przenosimy się do niego, a większość weekendów mieszkamy w Olsztynie
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:39   #786
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Hehe ja chyba dobrowolnie oddam wladze kasowa dla TŻta. U mnie jest odwrotnie, to ja szastam pieniedzmi. Czasem mam ich sporo i powydaje i pozniej i tak nic sensownego nie mam;//
Za to TŻ umie i oszczedzic i wybrac co jest naprawde potrzebne, a ja jak wrona: blyszczy, jest kolorowe, ma ladny zapach, smak : bym kupowala wszystko;//
Ja mam podobnie większość kasy wydaje na kosmetyki przeważnie te do włosów a na ciuchy już nie starcza zawsze obiecuję sobię że kupię coś sensownego do ubrania a wychodzi inaczej później cierpię że mam parę bluzek na krzyż no ale jak pójdę do pracy pewnie problem się zmniejszy, będzie mi wystarczać i na ciuchy i na kosmetyki

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:39   #787
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
od ponad roku tak, wcześniej mieszkaliśmy sami (w Olsztynie), ale teraz przez większosć czasu mieszkamy z moimi rodzicami a kiedy ojciec TŻa wyjżdza w delegację przenosimy się do niego, a większość weekendów mieszkamy w Olsztynie
Ja bym wolała już na swoim, z rodzicami za ścianą tak trochę... dziwnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 14:41   #788
kruszyna90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
początkowo okazał bunt, co rozumialam, ale zrobiłam mu prosty rachunek, jak wygląda nasz budżet na przełomie lipiec-listopad jak mieszkamy razem i kasa jes oddzielna, a jak wygląda od grudnia kiedy "przejełam" jego wypłate
tak wiec prostym rachunkiem udowodniłam mu ze umiem rządzic sie w domowym budżecie i tak bedzie do ślubu, po slubie, na zawsze
motylku i dobrze zrobilas. nie wyobrazam sobie zeby w malzenstwie pieniadze byly osobne. u mnie jest tak ze mama chce kupic sobie cos bierze pieniadze i tyle, tata tak samo. ale rachunek maja wspolny. ale roznie bywa bo mojej kolezanki rodzice juz okolo 30 lat po malzenstwie i rozliczają sie: jej mama do jej taty -> zrobilam zakupy do domu oddaj mi polowę pieniedzy. albo ty w tym miesiącu placisz za prąd a ja za gaz, w nastepnym odwrotnie itd. dla mnie to troche niezrozumiale.. mieszkac razem, miec wszystko wspolne a o kazdy grosz się wypominać
Stary 2010-01-06, 14:44   #789
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym wolała już na swoim, z rodzicami za ścianą tak trochę... dziwnie
a kto by nie chciał ale lepsze to niż na ulicy
Stary 2010-01-06, 14:47   #790
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie większość kasy wydaje na kosmetyki przeważnie te do włosów a na ciuchy już nie starcza zawsze obiecuję sobię że kupię coś sensownego do ubrania a wychodzi inaczej później cierpię że mam parę bluzek na krzyż no ale jak pójdę do pracy pewnie problem się zmniejszy, będzie mi wystarczać i na ciuchy i na kosmetyki
Identyczna sytuacja. Ale ja najwiecej wydaje na kosmetyki do ciala, i twarzy. Jeszcze czesto jak jestem na miescie to kupuje po zakupach jedzenie (czesto musze placic podwojnie bo rodzice TŻta nie chca mu dawac zadnej kasy, ledwo na ubrania dostaje. A jak mam kase to czemu nie mialabym mu postawic? Pozniej jak on ma to tez wiekszosc na mnie wydaje) na uczelni tez jem obiady i tak grosz do grosza i nawet nie wiem kiedy wydaje cala kase.
Mam jeszcze 1 problem, nie zabardzo umiem wynajdywac ladne tansze ubrania.
Stary 2010-01-06, 14:50   #791
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszyna90 Pokaż wiadomość
motylku i dobrze zrobilas. nie wyobrazam sobie zeby w malzenstwie pieniadze byly osobne. u mnie jest tak ze mama chce kupic sobie cos bierze pieniadze i tyle, tata tak samo. ale rachunek maja wspolny. ale roznie bywa bo mojej kolezanki rodzice juz okolo 30 lat po malzenstwie i rozliczają sie: jej mama do jej taty -> zrobilam zakupy do domu oddaj mi polowę pieniedzy. albo ty w tym miesiącu placisz za prąd a ja za gaz, w nastepnym odwrotnie itd. dla mnie to troche niezrozumiale.. mieszkac razem, miec wszystko wspolne a o kazdy grosz się wypominać
O jezu, jak w mieszkaniu studenckim dziwne, no ale może niektórym to pasuje...

Cytat:
a kto by nie chciał ale lepsze to niż na ulicy
No wiadomo jakbym miała możliwość mieszkać TŻ u rodziców zamiast osobno jak teraz to wiadomo że wybrałabym 1 na wszystko przyjdzie czas (to zresztą jest hasło przewodnie mojego )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 14:51   #792
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Muszę pochwalić Tż, latał po całym mieście szukał dla mnie kodeksu pracy i znalazł Niedługo mam egz i podobno można będzie z niego korzystać

Stary 2010-01-06, 14:52   #793
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
nie chodz do galerii, tylko do małych sklepików, hurtowni i na bazarek, na allegro też są tanie ciuszki i w szmateksach
Stary 2010-01-06, 14:52   #794
mOna01
Zakorzenienie

Ja wbrew pozorom na kosmetyki nie wydaję dużo, bo kupuję tanie nie jakieś profesjonalne najwięcej na ciuchy i jedzenie które się potem marnuje bo nie miałam na nie ochoty.. To mój największy problem, kupuje dużo jedzenia a później tego nie zjadam. A kasa leci

Stary 2010-01-06, 14:52   #795
n0emi
Zakorzenienie

A u mnie wlasnie rodzice maja oddzielne konta, ale nie rozliczaja sie do kazdego grosza. Ale jest podzielone : tata placi rachunki za dom i za budowe gory i cale wykanczanie domu, a mama placi rachunki za telefon, na jedzenia i na mnie i na brata
Jest czasem cos takiego, ze mowia "pozycz" mi do tego, nie wyciagaja sami z nieswoich kont kasy.
A za to u TŻ ojciec trzyma nawet jego mamy kase. I dla mnie strasznie glupio to wyglada jak slysze jak ona prosi meza o pieniadze
Stary 2010-01-06, 14:54   #796
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie wlasnie rodzice maja oddzielne konta, ale nie rozliczaja sie do kazdego grosza. Ale jest podzielone : tata placi rachunki za dom i za budowe gory i cale wykanczanie domu, a mama placi rachunki za telefon, na jedzenia i na mnie i na brata
Jest czasem cos takiego, ze mowia "pozycz" mi do tego, nie wyciagaja sami z nieswoich kont kasy.
U mnie jest podobnie

Stary 2010-01-06, 14:55   #797
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodz do galerii, tylko do małych sklepików, hurtowni i na bazarek, na allegro też są tanie ciuszki i w szmateksach
Ale najczesciej w tych malych sklepikach nie ma rozmiarow xs. Albo sa uniwersalne albo dopiero od duzego S. Nawet w galeriach nie we wszystkich sklepach sa rozmiary xs
Stary 2010-01-06, 15:02   #798
201607180946
Konto usunięte

ja mam swoje konto, TŻ ma swoje, jedno mamy na oszczędności i do wszystkich mamy oboje dostęp nie wyobrażam sobie prosić TŻ o pieniądze, albo spowiadać mu się z zakupów, oczywiście większe wydatki konsultujemy ze sobą, i mniejsze w sumie też żadne z nas samo nie szasta kasą, nie kupujemy markowych ciuchów, kosmetyków czy drogiego jedzenia, prawie nie jadamy poza domem, jak już to w tanim Green Wayu, w kinie ostatni raz byliśmy 1,5 roku temu na większe szaleństwa pozwalamy sobie w czasie wyprzedaży, jak wczoraj albo kiedy mamy przypływ gotówki
Stary 2010-01-06, 15:03   #799
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
no właśnie.. mnie tam raczej nie podrażniają, ale często mam matowe włosy, sztywne i bardziej splątane niż w standardzie
szczęściara
Cytat:
przepraszam Kochanie - nie zauważyłam pytania
Mam balsam do końcówek - przeciw rozdwajaniu, już go milion razy zachwalałam
Stary 2010-01-06, 15:05   #800
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Identyczna sytuacja. Ale ja najwiecej wydaje na kosmetyki do ciala, i twarzy. Jeszcze czesto jak jestem na miescie to kupuje po zakupach jedzenie (czesto musze placic podwojnie bo rodzice TŻta nie chca mu dawac zadnej kasy, ledwo na ubrania dostaje. A jak mam kase to czemu nie mialabym mu postawic? Pozniej jak on ma to tez wiekszosc na mnie wydaje) na uczelni tez jem obiady i tak grosz do grosza i nawet nie wiem kiedy wydaje cala kase.
Mi w sumie na kolorówkę najwięcej kasy idzie bo jest najdroższa Na uczelni też trochę kasy wydaje ale też zarabiam, ojciec daje mi sporo kasy jak mam zjazd a ja zjem skromniej i takim sposobem odkładam sobie np na włosowe kosmetyki

Stary 2010-01-06, 15:05   #801
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
No i kupiłam

Klaudiczka - nie zrobiłaś mu krzywdy?
Nie nic mu sie nie stało ale myslałam że mnie chyba zabije...

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:07   #802
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam swoje konto, TŻ ma swoje, jedno mamy na oszczędności i do wszystkich mamy oboje dostęp nie wyobrażam sobie prosić TŻ o pieniądze, albo spowiadać mu się z zakupów, oczywiście większe wydatki konsultujemy ze sobą, i mniejsze w sumie też żadne z nas samo nie szasta kasą, nie kupujemy markowych ciuchów, kosmetyków czy drogiego jedzenia, prawie nie jadamy poza domem, jak już to w tanim Green Wayu, w kinie ostatni raz byliśmy 1,5 roku temu na większe szaleństwa pozwalamy sobie w czasie wyprzedaży, jak wczoraj albo kiedy mamy przypływ gotówki
ja tak wlasnie wyobrazam sobie nasze poczatki mieszkaniowe. Niestety, ale na poczatku trzeba zacisnac pasa.
Wiem tez ze latwiej wydac nie swoje pieniadze ( np od mamy) niz swoje wlasne zarobione
Stary 2010-01-06, 15:09   #803
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
klaudiczka jestemtroche w szoku. Ale twojego zachowania i TZ, on cie ponizyl ty mu przywalilas...
Ja niestety jestem bardzo wybuchowa i czasami dochodzi do rękoczynów z mojej strony...on musi to wszystko znosić jest dużo bardziej opanowany ode mnie...chociaż czasami tez mu nerwy puszczają i potrafi mną potrzasnąć

Cytat:

Omg, ale jesteś wybuchowa nic mu się nie stało?

nic mu nie było..kawał chłopa ma 192cm więc gdyby mi oddał ....

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:11   #804
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Ja niestety jestem bardzo wybuchowa i czasami dochodzi do rękoczynów z mojej strony...on musi to wszystko znosić jest dużo bardziej opanowany ode mnie...chociaż czasami tez mu nerwy puszczają i potrafi mną potrzasnąć

nic mu nie było..kawał chłopa ma 192cm więc gdyby mi oddał ....
Troche Cie rozumiem bo moj tez raz dostal z liscia ode mnie...
A chociaz juz pogodzeni jestescie??
Stary 2010-01-06, 15:12   #805
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
szczęściara

przepraszam Kochanie - nie zauważyłam pytania
Mam balsam do końcówek - przeciw rozdwajaniu, już go milion razy zachwalałam
Ahhh soo może sobie go sprawię

Stary 2010-01-06, 15:13   #806
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Ale najczesciej w tych malych sklepikach nie ma rozmiarow xs. Albo sa uniwersalne albo dopiero od duzego S. Nawet w galeriach nie we wszystkich sklepach sa rozmiary xs
eeee jakoś można sobie poradzić ja też jestem xs a jakoś daję radę
w galeriach kupuję już tylko na dziecięcych działach, gdzie na w H&M ciuch są o wiele tańsze niż na dorosłym dziale mają tam świetne spodnie do 70 zł, sukienki i płaszczyki takie same jak dorosłe wersje tylko tańsze

w Tesco też są w miarę tanie i fajne dziecięce ciuchy, mam kilka takich sweterków na 14 lat F&F i są świetne, a kosztowały grosze
trochę przyduże sukienki spinam paskiem w tali, niektóre rzeczy sama przerabiam, robię jakieś marszczenia itp, większość rzeczy kupujemy na przyszły sezon rok wcześniej, często w sieciówkach na wyprzedażach np. płaszcze, torby czy buty
W szmateksach bardzo często widzę rozmiar 0 czy 32, 4, tylko ostatnio jakoś w nich drogo przynajmniej u nas
Stary 2010-01-06, 15:15   #807
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Ahhh soo może sobie go sprawię
polecam - już drugie opakowanie kończę - jedno przy oszczędnym stosowaniu starcza na pół roku.

Szpinaczek już mi się gotuje
Stary 2010-01-06, 15:19   #808
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Szpinaczek już mi się gotuje
Nie jadłam nigdy szpinaku

Stary 2010-01-06, 15:21   #809
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Troche Cie rozumiem bo moj tez raz dostal z liscia ode mnie...
A chociaz juz pogodzeni jestescie??
ja nie uznaję przemocy, nie raz się pokłóciliśmy i to porządnie, lały się łzy itd, ale się nie biliśmy, nawet nie mówiliśmy do siebie w wulgarny sposób, raz zdarzyło mi się powiedzieć coś bardzo przykrego TŻowi, do dziś nie mogę tego sobie darować

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Nie jadłam nigdy szpinaku
to żałuj naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Stary 2010-01-06, 15:23   #810
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
eeee jakoś można sobie poradzić ja też jestem xs a jakoś daję radę
w galeriach kupuję już tylko na dziecięcych działach, gdzie na w H&M ciuch są o wiele tańsze niż na dorosłym dziale mają tam świetne spodnie do 70 zł, sukienki i płaszczyki takie same jak dorosłe wersje tylko tańsze

w Tesco też są w miarę tanie i fajne dziecięce ciuchy, mam kilka takich sweterków na 14 lat F&F i są świetne, a kosztowały grosze
trochę przyduże sukienki spinam paskiem w tali, niektóre rzeczy sama przerabiam, robię jakieś marszczenia itp, większość rzeczy kupujemy na przyszły sezon rok wcześniej, często w sieciówkach na wyprzedażach np. płaszcze, torby czy buty
W szmateksach bardzo często widzę rozmiar 0 czy 32, 4, tylko ostatnio jakoś w nich drogo przynajmniej u nas
U mnie w "szmateksach" za spodnie wołają 30 zł... Tyle samo co na bazarze za nowiutkie. W ogóle jakoś nie dość, że podrożało to towar gorszy....

Chyba sobię kupię żel Palomy i oliwkę. Po oliwce mam mega włosy

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości