|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
na pewno nie wróci
Cytat:
Cytat:
,mój mąż jak mu właśnie powiedział,że nie te czasy,że teraz ciężko,to on na to że ich było 5dzieci w domu i mama cały dzień pracowała za koszyk ziemniaków i dzieci wyżywiła i gadaj tu z mądrzejszymCytat:
Cytat:
Cytat:
Nic nie mówiła o rehabilitacji Idę do Damiana spojrzeć na lekcje
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-01-06 o 15:56 |
|||||
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
http://demotywatory.pl/689035/MATKA życiowa prawda
Byłam dziś z młodą w pracy. Wytrzymała 1 h jazdę w każdą stronę Wracam rabotać od lutego.
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ksiądz też parę razy wyjechał o tym ile kredytu mają za dzwon, albo, że muszą godnie mieszkać i dlatego plebanię większą od kościoła budują, a dodam, że wtedy mieszkal z jeszcze jednym księdzem w takim mieszkaniu jak wszyscy parafianie z osiedla ! parafianie za to mogą mieszkać "niegodnie" i kredytu na mieszkanie też nie mają... ja mam naczelną zasadę nie dyskutować tylko przytakiwać księżom
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-01-06 o 16:08 |
|
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
Już przyjełam zaproszenia
![]() A pomysl na nick przyszedl przypadkiem jak po 50 probie zarejestrowania się pisalo ze juz jest taki nick. A poza tym kiedys inetersowalam się starozytną grecją
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sylka79;16289867]na pewno nie wróci
Cytat:
Cytat:
![]() mały marudek ![]() Ooo i mój się zbudził to pa.
|
|
|
#1837 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no raz w tygodniu
![]() normalnie nie moge funkcjonowac - nic dzis nie zrobilam Cytat:
i tam jest masakra - a glownie brzuch wlasnie i musze to zrzucic - mam brzuchol jak w szostym miesiacu ![]() ale dziekuje za komplement ja zawsze bylam szczupla i dla mnie troche boczkow i brzucha to juz koszmar - a Tz z tych co lubia wieszaki ![]() Cytat:
![]() dzis nie zrobie fotek bo nie mam mocy ale moze jutro - a najlepiej juz z Marcelem w srodku ![]() 158cm , waga 52kg, cel 43 Cytat:
a chcesz we wzory tak?
|
|
|
#1838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jednak uklad moczowy Cytat:
a po czym poznac u dziewczynek ze cos moze byc nie tak? ty poznalas cos po kolorze moczu a u dziewczynek jest tak samo? Cytat:
![]() U nas juz był ksiądz. Wizyta okropna, tylko na kase sie oglądał. Pytał o sprawy materialne, tj. gdzie pracujecie, jak firma presperuje, jak sie sprzedaje (pyt. do mojego TŻ). A np, o Kube nic nie zapytał, nawet na nieo nie spojrzał ![]() U nas podobnie. Małza nie ma całymi dniami, wiec chociaz mama mi pomoze. Ostatnio nawet tata czesto zaglada na gore i zajmuje sie małym. W sumie są plusy i minusy mieszkania z rodzicami. Tak na stale nie chce z nimi mieszkac (stad pomysł z budowa domku) ale teraz jak jestesmy młodzi to bardzo ich potrzebujemy. Dlatego zastanawiam sie nad drugim dzieckiem, dopoki mieszkam z nimi zawsze pomogą w opiece. A jak bede mieszkac sama w takim duzym domu, gdzie trzeba pojsc po zakupy, rozpalic w piecu i wiele innych opowiazkow to chyba sobie bym nie poradziła z małymi dziecmi. Dzisiaj np. gaz mi sie skonczył a tu zupa sie gotuje, wiec szybko tata podłączył nowa butle i moglam gotowac dalej. A tak bym musiala czekac do wieczora na małża ![]() Oczywiscie minusy też są i to całkiem sporo ale jakos da sie wytrzymać ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Svinecko podaj jeszcze raz dane do listy [/QUOTE]u nas tez ksiadz pytal ale tylko co robie, gdzie tż pracuje , wpisal mala do jakiejs ksiegi i mowil ze zasilila rocznik 2009 w najwieksza liczbe urodzin wlasnie u nas sie przyjemnie mieszka wiec podobnie jak u ciebie choc tż mowi ze jak kidys bedziemy miec duzo kasy to jeszcze wybudujemy sobie dom ![]() Cytat:
![]() mala zwalila kupe znowu
|
|
#1839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=eleeri;16290224]Sorrry
Wybaczysz? ![]() Może i mały, ale jaki ciężki Cytat:
Zdjęcia śliczne, bo modelę piękni ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
U dziewczynek objawy są takie same jak u chłopców. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
U dziewczynek objawy są takie same jak u chłopców. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Miramej, jak wyniki moczu??? eleeri, teraz mój łobuz śpi
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
i znowu funia obkupkana
![]() chyba reszte sliwek dam jej jutro a dzis inny deser bo by byla jutro sraka pultaka a ja na podwieczorek zjadlam salatke z jablka,marchewki i banana Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-06 o 16:49 |
|
|
|
|
#1841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepraszam ale chyba tego nie doczytałam Cytat:
a naczyniaczki mam nadzieje ze znikna a mi tez pachnie ![]() wlasnie upieklam bułeczki ![]() Cytat:
![]() a ja 22 stycznia ![]() Wredna wysłalam ci zaproszenie, przyjmiesz ![]() tez bym chetnie twoje foty oglsdneła ![]() Svinecka, ogladałam wlasnie twoje foty, alez ty śliczna jestes niewiele brakowało a spaliłabym bułeczki, tak sie zapatzryłam w twoje foteczki
|
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
mayaha, przyjmij zaproszenie
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#1843 | ||||
|
Rozeznanie
|
udao się, zrobili mi neciora w robocie więc co pierwsze jak wszyscy wyszli zasiadam do was
ale na chwilkę bo kooooooopa roboty czeka a mi się tak nie chce Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie polecam.spadam popracować i wpadnę jeszcze ponadrabiać co straciam, kurde ale lipna klawiatura spacja szwankuje, i wszystkie literki nie wchodzą |
||||
|
|
|
#1844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sama jak ten palec...Ale jak trzeba bylo to bardzo duzo pomagala moja mamusia.Szczegolnie jak w ciazy musialam lezec Cytat:
jeszcze takiej odklepanej nie przezylam a kolede co roku przyjmowalismy jak z rodzicami mieszkalam po pierwsze to ksiadz na tzw wypomożce moim zdaniem jak sam nieogarniaja, to koleda powinna byc co 2lata i wtedy swoj ksiadz/proboszcz dotarlby do wszystkich swoich parafian A ten ani 5min u nas nie zabawil, na progu zmrozila go Supri.Poprosil zeby ją zamknąc he he heWzia koperte i tyle go widzielismy, nic nic nic zadnej dyskusji,pytan, ani gadki o pogodzie- bo to najczestszy temat jak nie ma o czym, ani o malej no poracha na maxa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki Jak dobrze zrozumiałam, to jak wietrzysz Małej kokochę, to bez smarowidła, tylko do pieluszki trzeba grubo smarować. I nie obwiniaj się, różne rzeczy się nam przytrafiają, wierz mi. Jesteś najlepszą mamą dla swej kruszynki Wpadaj częściej - praca nie zając
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-01-06 o 17:21 |
|
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
sie robi
![]() dziekuje za kciuki hmmmmmm bede sie musiala pogodzic ![]()
|
#1847 |
|
Ola-Unhola
|
Zaraz będę się zajadała jedzonkiem z parowara.
Zrobiłam piers, bukiet warzyw i buraczki ![]() Miałam jeszcze sosik śmietanowy zrobić, no ale bez śmietany to nie bardzo ![]() Lecę na amciu, bo zaraz ogłuchnę od tego marsza w kichach ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- A my w tym, roku bardzo fajną kolede mieliśmy, zreszta jak co roku - fajni księża w parafii po prostu. Ale w zeszłym roku nie wiem jaki chodził, bo nie otworzyłam Wymiotowalam dalej niż widziałam, od rana do wieczora w łóżku, bajzel jak w stodole, to gdzie księdza przyjmować. A w tym roku posiedział 20 min, pogadałam z nim troszkę (bo on nowy w parafii, więc opowiadał gdzie wczęśniej był), a to o dzieciach, Bartka się trochę wypytywał -jaka szkoła itp. Małża nie było, więc kazał pozdrowić. Bardzo przyjemnie
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na dzisiaj kończę - Małż w drodze i dzidź sie zbudził.Pa.
|
|
#1849 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
boję się tylko wizyty przeozonego bo jest okropny strasznie nie lubi jak ktoś w godz pracy siedzie przed netem, a my mamy osobny specjalny komp do netu, bo na tym co pracuje to nie może byc netu bo za dużo tajności, i tak siedze z boku jak na gwoździach, ale sia wyżższa z wami wizażować ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
u nas same modziki to tylko wpadają i zaraz wypadają nawet nie porozmawiają, no jedynie wypytają o kota ) ciekawe jak w tym roku mam nadzieję że martynia go bardziej zainteresuje, i chyba kota w 2 pokoju zamknę
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-01-06 o 17:35 |
||
|
|
|
#1850 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ania0104 brawo dla Bartusia za odwagę przy szczepieniu
a co do wagi to chyba nie jest tak źle bo teraz maluszki wolniej przybierają.To chyba raczej nie to bo okna są starego typu i wieje przez nie a wentylacja też ok, robili w zeszłym roku i teraz wiatr po głowie hula jakl się stanie przy wywietrzniku ![]() Cytat:
i za piątkowe szczepienie Zuzi. A co do koleżanki to ![]() Cytat:
Cytat:
hmm muszę zagadać do Tż może też coś takiego zmajstruje, dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio też gdzieś wyczytałam, że matka pijana koleszków sobie sprowadziła i całe towarzystwo piło, a gdy matka usnęłą to zgwałcili 13-sto miesieczne dziecko Cytat:
![]() Cytat:
Tż ostatnio zmywał pleśń wodą utlenioną ![]() Ja już nie karmię ok 2 miesięcy ![]() Czy wasze pociechy przekręcają się w obie strony ? Bo Amelka tylko w lewą przekłądam jej nóżkę to się przewróci w prawą, ale tylko jeśli jej pomogę
|
|
#1851 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
boszzz ja nie wiem co sie dzieje, czysci mnie dzis na maksa
co chwile do toalety latam - czyzbym zalapala cos na wczorajszych zakupach?Cytat:
![]() nie przesadzajmy z tymi komplementami ![]() ale dziekuje Ci bardzo ![]() a Ty rzeczywiscie chuderlak jestes - ja jak waze powyzej 50 kg to mam taka opone, ze koniec padles? powstan! wizaz.pl! a ja dzis mialam obiad z samego bialka wiec musialam zjesc mieso (indyk) i jajka na twardo z niskotluszczowym majonezem
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzwoniłam do laboratorium i właśnie robili antybiogram
, czyli są bakterie . Pani mówiła, że nie ma ich dużo i mogą być spod napletka, więc jutro robimy badanie ogólne i powtórzymy posiew.I jeszcze chciałam się podzielić radosną wiadomością - Kubuś przekręcił się dziś z plecków na brzuszek
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo zeby tylko w wannie nie pusila kupy jak wczoraj
Wercia tez pije mleko 3 razy a obiadki je te male sloiki ale dzis wypila po poludniu 160ml wiec wiecej niz zwykle ![]() Cytat:
i dla zwinnego Kubusia
|
|
#1854 |
|
Ola-Unhola
|
Brawa dla Kubusia
![]() ![]() Widzisz i Ty się doczekałaś A te bakterie jak nieliczne, to na pewno nieszkodliwe. Powtórzcie badanie, a wierzę, że będzie ok ![]() Ja się najadłam z parowara, a Małż przyniósł Sushi... ![]() Całe szczęście, ze to nie tuczy i jest lekkie, to z czystym sumieniem zjadłam ![]() Ja już wstępnie się żegnam, bo Małż pewnie zaraz zasiądzie, a ja pójdę kapac itp.
|
#1855 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mi kazaliCytat:
Cytat:
chuderlak? że niby ja? akurat Cytat:
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu dzis takie pustki sa???
|
#1857 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no i beawa dla Kuby ![]() a moj dalej nic ![]() no a jak - chudzielec jestes, zwlaszcza to widac np na zdjeciu nad woda - ja tak nie wygladam jak waze powyzej piecdziesiatki
|
|
|
#1858 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pleśń/grzyb pojawia się u nas w tych miejscach, w których "przemarzają" ściany, na razie ścieramy to po prostu czystą szmatka, ale tak jak pisałam, malutko tego jest no i wiatraczek pomógł Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Martynka pije mleko 5 razy
|
|
#1859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski: dla kubusia ![]() Moja maa to leniwa, jak leże na pleckach to się przekręci na brzuszek jak jej się chce i jak jakąś zabawkę zbystrzy, albo jak siedzi i chce coś sięgnąć to na brzusio ale zaraz krzyk bo za dugo na brzusiu nie lubi i nawet nie myśli brać się do raczkowania no ale ja podobno też nie raczkowam tylko w 9 mies zaczęam chodzić.
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Eryk raczkowal dopiero jak mial 10miesiecy a nie mial jeszcze 12 jak zaczal chodzic i nigdy juz nie wrocil do raczkowania
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY

dla Eryczka
żeby główka szybko przestała boleć

znowu
Ja bym spróbowała

i