|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
ma zaczerwieniony koniec siusiaka, ale robię tylko w dzień, w nocy nie robiłam, ale może będę . Dzięki, że napisałaś, że to o to chodzi Chyba pójdę w Twoje ślady My nie mamy siatki na zioła , do rybki polecam jeszcze odrobinkę pieprzu cytrynowego ![]() Dzięki za kciuki
|
|
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Cytat:
he, he więcej uwagi dla małego no i ten rywanol ![]() nie wiem co pomaga, ale coś na pewno ![]() ach i dziękujemy na kciuki trzymajcie dalej
|
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jestem ciekawa wynikow wazenia ![]() Cytat:
![]() ![]() i moje i Weroniki zacisniete!!Cytat:
Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu" Dlaczego waga nie spada? Podczas odchudzania, zdarza się, że waga przestaje spadać. Wynika to z następujących przemian, które zachodzą w organizmie podczas diety: 1. Lekki spadek wagi. Przy ograniczeniu pokarmu i spożywaniu większej ilości warzyw, przyspieszających perystaltykę jelit, przewód pokarmowy jest prawie pusty, co natychmiast odzwierciedla waga. 2. Waga nie zmienia się. Stosujesz dietę ale masa ciała nie zmienia się. W tym czasie organizm chroni jeszcze zmagazynowany tłuszcz. 3. Lekki spadek wagi. Organizm rozpoczął czerpać zapasy z tkanki tłuszczowej. 4. Waga znów się nie zmienia. Uruchomienie mechanizmów obronnych organizmu. Oszczędne spalanie energii. 5. Nagły spadek wagi. Organizm przystosował się do nowych warunków czerpiąc energię z zapasów. 6. Waga nie zmienia. Organizm przestawia się na jeszcze oszczędniejsze gospodarowanie energią. 7. Waga stoi w miejscu. Przyzwyczajanie organizmu do aktualnej wagi. 8. Nagły spadek wagi. Organizm korzysta jednak ze zgromadzonej energii w tkance tłuszczowej. 9. Waga nie zmienia się. Organizm przyzwyczaił się do nowej wagi. Zaakceptował zmniejszone zapasy energii. zdrowe chudniecie to ok. 1 kg na tydzien to go zapytaj udalo sie wreszcie pospi u nas zapisuja
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item871064011_...ta_ba123n.html w tym też jest program do konfitur, ale ja ich nie robiłam ![]() Cytat:
nie, zbieraliśmy znowu do woreczka, bo u nas przyjmują w woreczku ogólne też wyszło źle
|
|
|
#1775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Przepraszam, ale wkurza mnie takie podejscie laborantow. Przeciez osoby pracujace w labolatorium maja odpowiednie wyksztalcenie, wiedze i chyba nie jest dla nich dziwne, ze bakterie bardzo szybko sie namnażają. Wystarczy jedna bakteria, zeby po kilku minutach było ich tysiace. A woreczek ma stycznosc ze skora, i nawet porzadne jej umycie nie wyeliminuje wszystkich bakterii. Stad moga byc zle wyniki. A po co pozniej zdrowe dziecko faszerowac antybiotykiem?! Jakie mlliscie szczepy? Duzo? A w ogolnym co wyszło? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Kasiu z tym doładowanie konta na NK sie sprawdziło? Działa to?
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że czegoś nie dopisałam, ale młody mi się rozpłakał przez sen i poleciałam do niego, niestety jak przyszłam to zapomniałam o tym
niby zapisuje, ale ostatnio chyba zapomniała wpisać do książeczki ma zapisane z swoim zeszycie w karcie małego, więc na następnej wizycie przypomnę żeby dopisała ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
a mocz na posiew przyjmują max do 2 godzin od pobrania z ogólnego wyszło że mocz jest lekko mętny, są leukocyty, białko w moczu, urobilinogen lekko wzmożony, erytrocyty dodatnio, ... a to chyba nie świadczy o tym, że jest dobrze tak jak napisałam, jak wrócę do pracy też mi będzie brakowało czasu dla małego
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pamietasz jak było u nas. Robiłam pierwszy raz na posiew do woreczka i wyszła E. coli. Za drugim razem juz inne bakterie (po prawidłowym pobraniu) ale w malych ilosciach ale mocz ogolny wyszedł bardzo dobrze.
|
|
|
#1779 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
dziewczynki dzieku za gratki Cytat:
a na pleśniawki stosawałam Nystatyne (zawiesine) i smarowałam małej języczek pieluszka nasączona ta Nystatyna (chyba 1ml 3xdziennie) Cytat:
Cytat:
Cytat:
To by sie mogli z moja Zuzanka pokrecic, kreci sie jak szalona w 3 sek juz jej niema. I wczoraj zauwazylam pierwsze próby pełzania do tylu ![]() A wczoraj miełam premiere brokuł i niestety pluła dalej niz widziała, sprobuije jeszcze raz dzis ![]() No i jak widze wcieło mi pare cytatów. M. in ten z waga Svinecki, ty naprawde chcesz 43 wazyc ja mam tylko 2 cm wiecej od ciebie i waze 54 a chciałabym 50/52. Ale 43 to juz niedowaga chyba ![]() No i jeszcze eleerii, bedziesz powtarzac badania. Mam nadzieje ze to nic groznego
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-06 o 11:37 |
||||
|
|
|
#1780 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Różnie to bywa Cytat:
Cytat:
z całej siły zaciśnięteCytat:
Obawiam się,że to mogło być powodem![]() U mnie nie zapisują Sama to robię.Cytat:
dla Kubcia,mały siłacz |
|||||
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety dalam sie nabrac, a myslalam ze to dziala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
trzymamyCytat:
![]() Cytat:
zdolna córeńka.Przcież musiałam zajrzeć,bo później jak zwykle nie ogarnę ![]() Idę dalej gotować. U Was też tak sypie? |
||
|
|
|
#1783 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ciezka noc - maly sie obudzil przed 22 i chyba zasnal dopiero o 1, w dodatku od wczoraj mam mega migrene i zdycham chyba poloze sie zaraz z malym Cytat:
![]() teraz jest chyba promocja i bodajrze 43zl chca a normalnie chyba 73 Cytat:
Cytat:
i jak Ci sie sprawuje? a Stas miesci sie w gondoli? bo moj maly juz nie Cytat:
![]() Cytat:
TZ ma przywiezc takie urzadzenie do cwiczenia - nie wiem jak sie nazywa i teraz Ci nie powiem bo umieram i ide zaraz sie polozyc, i bede na tym tez cwiczyc Cytat:
wygladam jak mors z waga 52, moze Ty wygladasz dobrze a ja nie - ja nawet jak waze 47 to jestem zbyt zaokraglana 43 jest idealnie, tyle juz wazylam po ciazy z Erykiem a i tak mialam bruszek troche mam lekkie kosci i potrzebuje malej wagi mam taka kolezanke co ma 165cm i przy wadze 45 tez wyglada idealnie wszystko zalezy id figury, od wagi kosci i od ilosci miesni, ktore waza wiecej niz tluszcz
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, bidulko, szybko wracaj do formy
a ja sie ulatniam dzis koleda musze do mamy po obrus podskoczyc, przy okazji spacer z mala zalicze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1785 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() nam pomógł bardzo sudocrem fajnie Cie 'widzieć' na forum ![]() Cytat:
szkoda dzieciaczka![]() mam nadzieję, że paraliż się cofnie !Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cdn
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moja siora ma 49 i wzrost taki jak ja i wyglada jak szkieletor A teraz z innej beczki: Zuzia ma zaczerwienione jedno oczko, wczoraj wieczorkiem zauwazyłam ale rano było gorzej, nie rozprzestrzenia sie to i tylko w kaciku ma ale sie martwie, oda rana jest bez zmian TZ dzwonił do naszego lekarza ten kazal to obserwowac i jak sie pogorszy to do okulisty. Ale juej to chybsa nie bpoli, bo nie trze oczek, ani nie łzawi. mialyscie cos takiego?
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri trzymam kiucki za Matiego
dobrze, że zrobiłaś posiew
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w koncu te grzywke podciac
![]() acha przyslali mi dzis list z Disneya czy chce nalezec do ich klubu i co miesiac wysylaja paczki tylko ze jest haczyk trzeba placic 30zł ![]() to mam w dupie takie prezenty!! tż zabiera mi laptopa ale sprobuje od brata wyciagnac z pokoju bo spi ![]() Svinecka masz racje z ta budowa- ta sama waga i wzrost a 2 rozne osoby moga wygladac inaczej przy tych samych wymiarach acha mala ruszyly te wczorajsze śliweczki i dzis tak sie skupkala ze cala funia byla przykryta ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- bylam przez 2 lata 2006-2008 i wrocilismy 2 tygodnie przed slubem juz na stale
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za kciuki, ale ... Małż mi zabrał klucze od mieszkania i wózka i doopa z wizyty u lekarza. Musiałam odwołać, pójdę jutro, ale myślałam, ze dzisiaj się coś wyjaśni
|
|
#1790 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() UnholyOne Antoś po walce z naleśnikiem Tulipfever zdrowiej kobitko muszka66 przykro mi z powodu suni ![]() Cass fajny ten fotelik ![]() marica5 ja też na odparzenia stosowałam Tormentiol a jak już przeszło to Sudocrem Cytat:
tylko żeby kurczę lekarze pomogli.Cytat:
Amelka też zaczęła pełzać ale na razie umie tylko do tyłu i jak nie może doczołgać się do jakiejś zabawki to zła taka Cytat:
ale wizyta u lekarza na pewno Cię uspokoi Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() ![]() Ogłaszam, że moje dziecko pierwszy raz dzisiaj w nocy nie jadło ostatnio tak robi. Pobawiła się trochę z Tż i usnęła ok 22. W nocy do niej wstawałam chyba z 5 razy bo przy każdym przebudzeniu kładła się na brzuch i wciskała głowę w poduszkę bałam się, że jak tak uśnie to się jeszcze udusi, no i tak ją przekręcałam całą noc Ale widać coś za coś skoro nie chciała jeść to się chociaż pokręciła ![]() Dziewczyny ja już nie mam nerwów mamy strasznie wilgotno w mieszkaniu bo 70% przy temperaturze ok 23 stopni Ło mamciu właśnie poszłam sprawdzić i mamy 79% ma ktoś jakiś pomysł ?PS sorki, że tak smęcę
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-01-06 o 12:32 |
||||
|
|
|
#1791 |
|
Ola-Unhola
|
Ja już się zmywam na spacerek. Odezwę się później
|
#1792 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamuski.
wpadłam tak na szybko przed pracą podziekowac wam za rady, spróbuje ten tormentiol i bepanten a jak nie pomoze do pt to pójde w pt rano do lekarza, aż tak mocno nie ma ma czerwone ale strasznie sie boję. kochane jesteście spadam sie szykowac do pracy, jak mi się uda to sie odezwe w pracy o ile podłączyli juz neciora papatki miłego popołudnia |
|
|
|
#1793 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Sylka, przykre to co piszesz o synku koleżanki
Mogę tylko napisać, że jak leżałam w CZD, to były dzieci właśnie z zapaleniem/porażeniem nerwów twarzy. Jedyna możliwość, tak mówiła mama dziewczynki, która miała już drugi raz porażenie, szybka rehabilitacja i podawanie sterydów. Na koniec pobytu w szpitalu nie widziałam u tej małej różnicy.Cytat:
Cytat:
Nie wiem sama na co zwalić.Wypisz wymaluj Maciek Wiercipięta ![]() Oj macie Wy się z tą wilgocią. Wiem, że do pleśni są specjalne prepararty, np. z serii HG. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Ja mieszałam Tormentiol z Sudocremem. Jeżeli mogę podpowiedzieć, pisałam już o tym kiedyś, nieważne czym smarujesz, ale nie żałuj smarowidła. Wal b.grubą warstwę, tak żeby siuski czy koopa nie podrażniały odpażenia.
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Przez wczorajszy powrót małża z delegacji nawet nie miałam chwili, zeby coś napisać ... ale przeczytalam co naskrobałyście do godz. 20.00, bo produkcja coś osłabła ... No więc po szczepieniu ok ... Bartus zapłakał jak pielęgniarka wbiła igłe ... a potem nawet szybko udało mi się go uspokoić ![]() Następne szczepienie dopiero w sierpniu Niestety z wagi nie jestem zadowolona ... od 10 grudnia prztył niecałe 300 g ... teraz waży 7200 g. Cytat:
Mojej kolezanki synek ma właśnie takie czerwone plamki na czole, plechać i udzie ... doktorka powiedziała że to naczyniaki ... podobno urosną i same pękną
|
|
|
|
|
#1795 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
A Ty idziesz na 3 czy 4 szczepienie? Cytat:
Trzymam , żeby to były ząbki.Cytat:
Mój z tego wszystkiego sam uczy się gotować (czasem wychodzi Mu lepiej niż mi )Cytat:
Bo On nie będzie jeździł, tylko zwiedzał pieszo ![]() Dziewczyny, a jak jest z cenami słoiczków? Wszędzie takie same, czy da się wybrać tańszy sklep w tym temacie? (nie piszę o promocjach, ale o stałych cenach właśnie)
|
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
To chyba jakiś pomór... Wszystkim dzieciaczkom coś dolega
Dziewczyny, trzymajcie się! Moja Stasina coś z apetytem dziś nietęgo... teraz śpi, może po przebudzeniu zje wreszcie pełną porcję ![]() Nie mam weny, mam za to 4 plastry schabu w zamrażarce na jutro... Myślałam, co by tu zrobić (no bo tylko kotlety umiem ) i znalazłam fajny przepis na schab z rodzynkami - fajny, bo wymaga ode mnie zero wysiłku Idę. Znowu prasuję ![]() Aaaa, Svinecko Wózek super, zero zastrzeżeń, tylko z gondolą czas się pożegnać... Zastanawiam się, czy, póki nie kupię jakiegoś śpiworka do spacerówki, nie wozić Stasia w foteliku
|
#1797 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak ogolne tez zle, to nieciekawie Cytat:
![]() Od doroslych przyjmuja tylko w kubeczkach, wiec nie moga wymagac tylko woreczkow od dzieci, z reszta z woreczka i tak w laboratorium musza przelewac, wiec same sobie nieco utrudniaja. Eleeri wybrala woreczek, miala takie prawo i to jest Jej decyzja. Cytat:
![]() Iles tam tysiecy, to nie tak duzo, moze to tylko drobne zakazenie. Granica jest 100 000 bakterii jednego szczepu - wtedy jest zle. Tylko, ze ten ogolny u Ciebie , jak leukocytow jest duzo to zum raczej pewne. I bialko ![]() Cytat:
Masz dobra wentylacje? _________________ Nie wiem dlaczego, w tym poscie nie wychodza u mnie znaki diakrytyczne
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny ale u nas sniegu nawalilo az milo, stesknilam sie za taka pogoda
. Nawet bylam z Danielem na spacerze , ale sie troche nameczylam bo tu jeszcze nic nie odsniezone.Cass fotelik fajny , tez musze niedlugo taki sprawic Danielkowi bo w tym swoim cos ostatnio nie chce siedziec moze mu juz za ciasno ![]() Eleeri brawa dla Matiego za nocke ![]() Svinecka ja Twojego wzrostu jestem tez ze mnie taki karzel hehe ale zawsze sobie mowie ze male jest piekne . Tylko teraz troche przygrube bo waze 56 a dla mnie odpowiednia waga to 48.
|
#1799 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a z wilgocia to nie zazdroszcze i nie pomoge niestety ![]() Cytat:
![]() Co do wagi, to moim zdaniem ładnie wazy To powiem ci tylko ze córka koleżanki (skonczyła 7 m-cy) wazy 6700 i jej to raczej nie martwi Choc ja jej mowiłam ze to chyba troche mało bo jest ponizej siatki centylowej ale ona chyba sie cieszy ze jej mała jest chudy. jak jej ptalam ile je to ona niewiem. Mało, czasem 60 ml czasem 90ml a ile razy dziennie to niewie, czsem tylko 2 łyki pociagnie. Pomijam ze zuzywa 2 pampki dziennie ![]() Zuza tez ma takie plamki na szyjce pod włoskami, i miala na powiece ale ta prawie znikła. Lekarze w szpitalu mowili ze to czasem znika a czasem zostaje ale nic sie z tym nie robi
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-06 o 14:14 |
|||
|
|
|
#1800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla dzielnego Bartusia i dzielnej mamy też ![]() 7200g to całkiem niezły wynik Naczyniaki nie mają prawa same pęknąć. Należy nie dopuszczać do uszkodzenia, bo mogą powstawać owrzodzenia i inne takie. Większość naczyniaków z wiekiem sama się wchłania (a kiedy, to zależy od rodzaju, wielkości itp.). Kolejna dziedzina w której się doktoryzuje .W lutym jedziemy z naczyniakiem Maćka do chirurga ![]() Cytat:
Dzięki, oby wytrzymał (i ja też) do jutra Jeszcze się nie orientowałam w cenach, bo na razie testuje co małemu smakuje. Kupuję, gdzie spotkam pojedyncze sztuki, ale chyba katarzynka kupuje już większe ilości.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

ma zaczerwieniony koniec siusiaka, ale robię tylko w dzień, w nocy nie robiłam, ale może będę
. Dzięki, że napisałaś, że to o to chodzi
, do rybki polecam jeszcze odrobinkę pieprzu cytrynowego 

nie kreci Ci sie w głowie od nadmiaru snu? 
. Kuba też ma czerowne na końcu siusiaka, ale nie wiem, czy to nie po badaniu, jak doktor oglądała napletek
, bo po tym udało mi się trochę go odciągnąć.
ciekawa jestem jakie wyniki będą po poniedziałkowym ważeniu, ja staję na wadze codziennie i chyba kiepsko będzie

Wysylam buziaki, trzymam kciuki za Eleeri i Miramej i lece do coreczki. Wroce wieczorem
Sama to robię.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
ale wizyta u lekarza na pewno Cię uspokoi
Ło mamciu właśnie poszłam sprawdzić i mamy 79%