|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Duzy dzidziolek
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
ojoj to ja myślałam o innej Gosi bo niedoczytałam że to w osobie pierwszej TZ pisał
|
|
#4773 |
|
Rozeznanie
|
Malga gratulacje
jejku ja też już bym chciała być po.. cały czas mam nadzieję, że w nocy coś ruszy.. dzisiaj łaziłam po domu i masowałam brzuch, zrobiłam pare przysiadów.. w sobotę jak pójdę na to ktg i będzie mój gin na dyżurze to mam zamiar pogadać z nim o wywołaniu bo w sumie to rozwarcie jest a ja bardzo chcę urodzić naturalnie a nie przez cc a boję się, że jak mała podrośnie to nie dam rady.. zresztą chyba już to pisałam. No nic, póki co czekam |
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4776 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już na niej byłam przed ciążą i schudłam 8 kilo, bardzo dobra była dla mnie i mam nadzieję że tym razem też tak będzie, ale nie wiedziałam że można w okresie karmienia ją zaczynać![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
OO WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!! fleurdelacour - ja tylko dopytam coby listę uzupełnić, bo wydaje mi się że rodziłaś naturalnie ale wolę się upewnić ? |
||||
|
|
|
#4777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny ale wam zazdroszczę ![]() Cytat:
a jeszcze wczoraj pisałaś ze rozwarcie na palec i nic sie nie dzieje
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski ide spac, bo cos zle sie czuje i spuchlam okropnie
![]() Milej nocki |
|
|
|
#4779 | |||
|
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam, przynajmniej mam taką nadzieję
![]() Patka pisałaś o odczuwalnych skurczach - ja takie odczuwalne po raz pierwszy miałam w nocy z niedzieli na poniedziałek, po seksiku, ale odwróciłam się na drugi bok i przeszło ![]() Olivia - szkoda, że tak wyszło, bo już myślałam, że dziś się rozpakujesz. No i teraz to czekanie ![]() kalka, rybcia - seksik dziecku nie zaszkodzi, bo ono jest dobrze zabezpieczone ![]() Aldii kciuki za wymaz , a te linki to jakaś porażka, zupełnie nie to co chciałam (miało być o kolesiu, który "upiększył" sobie ciało oraz gwiazdy z lat 80-tych). Tak to jest jak sie nie sprawdzi od razu bardotka fajnie, ze już w sobotę będziecie w nowym mieszkanku. A jak byłam dziś w kościele, to woda święcona stała w wiadrze przy wejściu, tak że każdy mógł sobie nalać Kamyk zdjętych szwów, przyrostu Paulinki, no i jej paznokietków. Nasz Michaś miał za to cudne oczy, a w zasadzie długaśne rzęsiska i większość matek mówiła, że to niesprawiedliwe, żeby chłopak miał takie piękne oczy i ich dziewuszki nie. Teraz jak ma już te prawie 6 lat to już nie robią takiego wrażeniapysiamn przepisik na sałatka z tuńczyka wklejony, a że wszystkie składniki mam w domku, to będę mogła przy okazji wypróbować. Ananas u teściowej też zamówiony najwyżej nie pomoże, ale tonący brzytwy się chwyta ula trzymam kciukaski za jutrzejsze usg i na pewno będzie chłopak. A próbek z loveli też nie dostałam, ale w ogóle nie miałam od nich żadnego potwierdzenia, że przyjęli moje zgłoszenie mamaidy przyłączam sie do zachwytów nad Mają i jej włoskami Kancia a propos załączonego linka - tak to jest jak dzieci mają dzieci, no i trzymam kciuki, żebyś wytrzymała do tego upragnionego 1.02 ![]() gooha na kciuki za wizytę już za późno, ale czekamy na relację z wizyty patinka to się trochę strachu najadłaś tymfałszywym alarmem lila ja pierwsze wychodne miałam, jak pojechałam na zdjęcie szwów , ale przy okazji wstąpiłam też po drobne zakupyelcia w końcu jednak masz zdjęcie na śniegu a gdzie zdjęcie brzuszka kasiorekzeta ktoś tu się chyba miał pochwalić nową fryzurką![]() eudaimonia no ciekawe co tam jutro w szpitalu ![]() malinka - to widzę, że miałaś podobnie do mnie pobudzaną szyjkę, tyle że u mnie mieściły się 2 palce i to luźno (no ale masz termin jakieś 2 tygodnie po mnie). A jak u ciebie z plamieniem, bo ja już zmieniłam 3 wkładki i niedługo pędzę sprawdzać kolejną, skoro mam zamiar wykorzystać tż ![]() Sensuel ja jak inne dziewczyny nie widzę żadnego słonika na tych zdjęciach, chyba się przejdę do okulisty ![]() zebra fajny ssaczek Cytat:
To szkoda. My jak robiliśmy remont ponad rok temu, to zaprosiliśmy ekipę, zeby nam wyceniła co i jak i w sumie niewiele się potem cenowo różniło od tego co padali. Agape0 niuńka śliczna, zwłaszcza na 2 zdjęciu, bo wygląda jakby puszczała do nas oczko Cytat:
![]() agusiamatyldka i powodzenia, bo my też z tż mamy na dziś plany , tylko muszę najpierw was nadrobić i mam nadzieję, że tż nie uśnie w tym czasie ![]() Cytat:
A imiona zupełnie inne od podawanych typów, ale Jowita bardzo mi się podoba **************** Zgodnie z waszymi kciukami i zaleceniami, mam niecne zamiary w stosunku do tż i mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. W najgorszym (albo w najlepszym przypadku) będzie chociaż przyjemnie
|
|||
|
|
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
pochwalę sie wczorajszym brzuszkiem i zmykam spać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaa... ale wieeeeeelki !!!
![]()
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Agape i Zeberka śliczne te wasze dzidziolki
Ula brzusio sliczny i jaki duzyyyyy, a mamusia jaka ladna A ja odkad zauwazylam ze mi sie brzuch obnizyl to zaczelam strasznie puchnac. Mam przynajmniej taka nadzieje ze to jest zwiazane z opadnieciem brzucha......Stopy i dlonie mam spuchniete juz od rana. Strasznie sie z tym czuje, no i na wadze to widac bo przez 3 tygodnie przytylam 2kg a wczesniej przez 2 tyg tylko 0,5kg. W poniedzialek ide do ginka to mu o tym powiem. Oki zmykam do lozeczka z ksiazeczka i grzac miejsce mezusiowi bo o 3 wraca z pracy
|
|
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
ula!!!!!ale masz duuży brzuszek
![]() a myśle ze addicted ... sie pomyliła lub zartowała że chłopak....zrobiłam sobie galaretke i czekam az sie schłodzi bo mam na nią chęcmusze isć sie podgolić ,tz mi pozwolił swoja golarka elektr,patrząc na nasze rozpakowane nigdy nic nie wiadomo wiec może dzis.....będe juz przygotowana.tylko że wy sie bierzecie za tż a ja nie...,no ale może galaretka pomoże |
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
filka mam nadzieję że u Ciebie dziś to będzie TA noc
a ja zmykam spać...
|
#4786 |
|
Rozeznanie
|
ula jaka śliczna mamuśka! a brzusio piłka! bardzo ładnie
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba skorzystać z bloku gdzie jest winda wjechać i schodzić, np dużo schodów ma pałc kultury tylko kto by z nich zszedł |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula śliczny duży brzusio
![]() Wy widze spać pouciekałyście a ja jem ogórkową i oglądam Dirty Dancing
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sorki ale fakt, faktem, że chyba nigdy nie wychodzi tyle, ile człowiek liczył, że wyda ![]() ************************* ********** A ja Was nadrabiam - z 2 dni i końca nie widać. Ja nie wiem, jak ja jutro wstanę o 6:00 do pracy mam na 7:30.Wczoraj mąż wymył mi całą kuchnię -okno, szafki, wszystko. A ja siedziałam z nim w kuchni, by miał raźniej, więc się do Was nie odzywałam. No i wczoraj wypróbowaliśmy pierwszy raz zmywarkę myślałam, że ciszej chodzi to urządzenie... Dzisiaj wstawiłam drugą partię, bo wszystko jest tak zakurzone, że...U nas dzisiaj cały dzień padał śnieg, ale zimno nie było. Zobaczymy, jak będzie rano, gdy będę szła do pracy. ************************* ** Wiecie co, Ci rodzice moich dzieci to są nienormalni - nie chcę nikogo urazić, zwłaszcza tych co prowadzają dzieci do szkoły ![]() Chodzi mi o to, że ja mówię do nich, że nie wiem, czy będę pracowała do końca stycznia, a oni robią oczy jak 5 zł... No wiecie co... Wiedzą, że mam termin na koniec lutego, bo pytali, a są wielce zdziwieni, że mogę w każdej chwili iść na zwolnienie... Nie rozumiem ich...A może to ja jestem dziwna, że mnie to wkurza, ich zachowanie, sama już nie wiem... ************************* *** Jutro mój mąż ma zapłacić resztę kasy za remont i ma jeszcze rozmawiąc n/t pokoji... Zobaczymy co ustalą... Ach wszystko dobrze dopóki nie trzeba płacić.... No, ale fakt, faktem, że w tak krótkim czasie mam skończone 2 pomieszczenia, a tak to nie wiem kiedy byłby koniec. Zobaczymy jeszcze co jutro ustalą.---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
bo tak to pewnie też byśmy byli inaczej nastawieni od razu na koszty. Tak poza tym, to jestem trochę zła na to, że mój mąż robił z tym 1 kolesiem, bo ten drugi był tylko 2 razy, więc myślałam, że policzy taniej - policzył taniej 5 zł z metra Ale z drugiej strony cieszę się, że mam chociaż połowicznie skończony ten syf, a kasa trudno jakoś damy radę - musimy, wyjścia nie mamy ![]() Ja daję jeszcze czas temu bałaganowi do końca stycznia, później nie chcę go widzieć, bo na koniec lutego mam termin, a muszę jeszcze przygotować wszystko dla Maluszka - poprać, poprasować, pokupować różne rzeczy, także niech się dzieje co chce, do końca stycznia ma być koniec (nie wiem jak ale ma być) bo później ja nie chcę oglądać tego syfu.---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- No dobra idę się myć i zmykam spać, dużo snu mi nie zostało ale za to może jutro będę mogła spać, bo tak to nie mogę spać w nocy.A tak apropo snów, to mi się śniło dzisiaj, że mój mąż rozmawia przez brzuch z Glutkiem jak się obudziłam, to już nie pamiętam o czym rozmawiali, ale pamiętam, że sobie dyskutowali przez mój bębenek ![]() No dobra spadam, bo wkońcu mi się oczy kleją. Pa! Tylko nie piszcie jutro zbyt dużo, bo znowu nie będę mogła Was nadrobić
|
|||
|
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wysmarowałam super długiego posta i mi go zeżarło, a oczy mam w tej chwili na zapałkach....
Jutro napiszę od nowa. Buźka!!!!!! GRATULACJE DLA KOLEJNEJ ROZPAKOWANEJ MAMUSI
|
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
No ładnie, zostawić Was na kilka godzin i już 5 stron do nadrabiania
![]() Zasiedzieliśmy się troche u siostry Tż-ta i dopiero wróciliśmy do domu. Z wieści od lekarza wszystko w porządku, jestem pozamykana i raczej nie urodze w najbliższych dniach ![]() Jedynie ten poziom cukru nie za dobry. Nie jest źle, ale ze słodzeniem herbat i słodyczami koniec. Za 3 tyg. mam powtórzyć test obciązenia glukozą, ale nie wem czy to coś zmieni bo to już bedzie 36 tyd, więc trochę późno na stosowanie jakiejś dokładniejszej diety. Dostałam od szwgierki glukometr do kontrolowania poziomu cukru. Dzisiaj wyszło mi prawidłowo. Zobaczymy jak bedzie przez kolejne dni. ------------------------ Malga WIELKIE GRATULACJE ![]() i widzę że kwestia imienia roztrzygnięta również gratuluje ![]() --------------------------- zmykam spać, jutro ponadrabiam pa
|
#4794 |
|
Rozeznanie
|
ja już się melduję. wstałam ale z ogromnym trudem. tż wychodził do pracy i się obudziłam.. i niby spać się chce a usnąć nie mogę
zresztą nie wiem, czy się opłaca, bo o 10.30 tż zostawi pacjenciaków i jedziemy do tego szpitala. mam przeczucie, że już zostanę i jutro dostaniecie smsa z niusami![]() a tymczasem idę się napić kompociku z wiśni od mojej mamy
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tym chłopcem u Uli ...bo ja nie zrozumiałam
adicted wytłumacz proszę Kochane za wszystkie dzisiejsze USG i wizyty ![]() No i porody też ... ![]() Ulcia śliczna mamusia mój przy twoim to jak piwny eudaimonia to czekamy na sms-a
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-07 o 08:16 |
|
|
|
#4796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za wyjasnienia eudaimonia No to fakt Ula tak ślicznie wyglądasz , że będzie siusior jak nic
|
|
#4798 |
|
Raczkowanie
|
MALAGA - GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!
Agape, Zeberka - dzidzie boskie !!! az milo popatrzec !! Ulcia - sliczna masz pileczke ![]() Brzoskwinia, Kasiorek - dzieki za rade co do szuflady pod lozkiem - w sumie nie wpadlam na to, ze ona moze przeszkadzac ! |
|
|
|
#4799 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy. Tak jedna z fotek jest spacerowa. W końcu wyszłam z Olą na spacer. Dziś tez mam zamiar
Cytat:
Cytat:
W zeszłą środę ważyła 2750 g. Teraz trochę dokarmiam ją sztucznym ( ale większośc z piersi) i pewnie na chwilę obecną waży jakieś 2850 - 2900 g - tak sobie myślę. Dokarmiam sztucznym, bo wisi ze dwie godziny na cycusiu i jeszcze jest nienajedzona, a mnie tak sutki bolą że szok. Więc idę w takich sytuacjach na łatwiznę i podaje jej czasem 40 czasem 80 ml mleka w zależności ile zjadła naturalnego. Cytat:
A tak na serio to jest takinasz mały pirat - często Jej się zdarza otwierac tylko jendo oko. Ulcia ale dddddduuuuuuuuuuuużżżżżżż żżżżżżyyyyyyyyyyyyyy!!! *********** A teraz pytanie do doświadczonych mam: czy macie jakiś sposób na skuteczne wkroplenie dzidzi kropelek do oczu? Mam jej wkraplac antybiotyk bo jej ropka leci, a Ola tak się kręci, że nie zawsze uda mi sie jej to dobrze zrobic. A problem jeszcze tkwi w tym, że nie mam tego wkraplac na źrenice tylko zrobic taką "kieszonkę" z dolnej powieki i tak zakraplac....
|
|||
|
|
|
#4800 | ||||
|
Zadomowienie
|
dziewczynki ja i mój brzusio dziękujemy za komlementy
ale ja czuje sie brzydsza i strasznie napuchnięta ![]() brzuszek rzeczywiście podrósł , przez ostatnie dni to miałam wrażenie ze mi pępek pęknie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie przewiduję takich niespodzianek , bo ciuszki mam prawie wszystkie różowe a co do brzusia to okrągły jest bo byłam pojedzona , normalnie leci trochę ze skosa a jak sobie porządnie pojem to żołądek wypycha i powstaje piłka ![]() dziewcznki nie krakać mi tu że chłopak będzie bo się stresuję ![]() przez ponad 3 miesiące żyłam z świadomością że noszę pod serduchem córeczkę i zwracałam sie do niej po imieniu ( lub wszyskie zdrobnienia żeńskie) na ostatnim USG nie pokazała co ma niędzy nogami ![]() mam nadzieję że jednak siurek nie wyrósł , chociaż z drugiej strony najważniejsze żeby było zdrowe ... no ale szok by był
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

"
Duzy dzidziolek 

za skonczona kuchnie i lazienke (w sumie najgorsze za wami) i kciukasy za niska stawke

- że będzie mi niewygodnie kłaść Glutka do niego, bo nie będę miała jak nogi postawić, bo ta szufada będzie mi przeszkadzała. No, a jak juz jedna z Was - bodajże Pyska
i bede miala wzgodnie 

, a te linki to jakaś porażka, zupełnie nie to co chciałam (miało być o kolesiu, który "upiększył" sobie ciało oraz gwiazdy z lat 80-tych). Tak to jest jak sie nie sprawdzi od razu
kasiorekzeta ktoś tu się chyba miał pochwalić nową fryzurką
zawsze mi się wydaało, ze rowiera się dopiero jak sie skróci 

az sie schłodzi bo mam na nią chęc