Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 22:46   #1891
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
20zl kryzys w koncu
z reszta nie zasluzyl na nie
za 20zl to moglby troche pogadac

?
A mój hojny mąż dał 50zł mówiłam ze chyba zgłupiał
A nasz ksiądz to taki materialista,że jeszcze dobrze ze schodów nie zszedl i juz patrzył w kopertę

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Idę na to samo szczepienie

"Zakażenie układu moczowego u dzieci cz.2
Zakażenie układu moczowego (ZUM) w dużym uproszczeniu należy rozumieć jako obecność nadmiernej liczby bakterii w moczu, który w prawidłowych warunkach nie powinien ich zawierać (jest jałowy).

Liczba bakterii w 1 mililitrze moczu, upoważniająca do rozpoznania ZUM, jest zależna od metody pobierania: w moczu pobranym bezpośrednio z pęcherza przez nakłucie igłą i strzykawką, bakterii być nie powinno; w moczu pobranym z pęcherza cewnikiem za zakażeniem przemawia obecność ponad 1000 kolonii w 1 ml; w moczu uzyskanym ze środkowego strumienia powyżej 100.000 kolonii w 1 ml. Liczba ponad 100.000 bakterii w dwukrotnym badaniu jest w 95% wiarygodnym dowodem na obecność zakażenia.
(...)
Na koniec należy podkreślić, że uzyskanie prawidłowego wyniku badania ogólnego moczu eliminuje potrzebę wykonywania badań bakteriologicznych. Obecność bakterii w moczu bez zmian w badaniu ogólnym nie musi świadczyć o chorobie. Dopuszczalna ich liczba w 1 ml moczu, zależna jest jak wyżej opisano od metody pobierania."
http://www.twojlekarz.pl/
Chociaż jak siebie znam to pewnie i tak bym powtórzyła, aż byłby jałowy.
Ja dzisiaj dałam na ogólne, wynik jest okej, na razie wstrzymam się z posiewem.
No,to idziemy razem

za te wiadomosci o ZUM-ie,w razie czego wiadomo do kogo się udać z jakimś pytaniem

Ja dzisiaj już idę spac,jakas wymięta jestem
Dobrej nocki życzę

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:48   #1892
Sweet_21
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

poucinalo mi cytaty

zaraz zmykam bo już jestem na w pół śpiąca:ziewa:

Dziękuje wszystkim za kciukasy

Wiecie, że w Irlandii taka zima, że dzisiaj ani autobusy ani taxi nie jeździły.Super
Mielismy taxi jutro jechać na szczepienie, a teraz to nie wiem

Kasiu
, waga ponad pół kilo mniej
wiem o marchewce, tak samo fasolki szparagowej na redukcji nie powinno sie jeść, ale przecież ja nie jem tego kg wiec chyba nic sie nie stanie

Muszko
przykro mi z powodu pieska
Texasiku, z kondycją na pewno będzie lepiej, trzeba dać sobie trochę czasu

dobrej nocy

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:49   #1893
Texasik
Rozeznanie

Ja zmykam spac do juterka dziewczyny

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:50   #1894
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie szaleństwo
Bosz... ale cisnienie mi sie podnioslo
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
U nas juz był ksiądz. Wizyta okropna, tylko na kase sie oglądał. Pytał o sprawy materialne, tj. gdzie pracujecie, jak firma presperuje, jak sie sprzedaje (pyt. do mojego TŻ). A np, o Kube nic nie zapytał, nawet na nieo nie spojrzał
Smutne to. wiem, ze takich ksiezy jest sporo
Ja mialam szczescie, ze poznalam innych, oddanych ludziom i parafii. Na tyle mocno zostawili swiat w mojej rodzinie, ze moj brat pomimo iz na drugim roku studiow chyba ponownie rozwaza pojscie do seminarium.
A ja przestalam chodzic do kociola. Po czesci z zalu, po czesci ze zlego samopoczucia. Pokrecone to wszystko.
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
boję się tylko wizyty przeozonego bo jest okropny strasznie nie lubi jak ktoś w godz pracy siedzie przed netem, a my mamy osobny specjalny komp do netu, bo na tym co pracuje to nie może byc netu bo za dużo tajności, i tak siedze z boku jak na gwoździach, ale sia wyżższa z wami wizażować
Marica jestes bardzo odwazna
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzwoniłam do laboratorium i właśnie robili antybiogram , czyli są bakterie . Pani mówiła, że nie ma ich dużo i mogą być spod napletka, więc jutro robimy badanie ogólne i powtórzymy posiew.

I jeszcze chciałam się podzielić radosną wiadomością - Kubuś przekręcił się dziś z plecków na brzuszek , kilka razy
Trzymam kciuki za ponowne wyniki.
I bardzo sie ciesze, zie sie doczekalas
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
i drugie pytanie:
- ile mlecznych posiłków powinno jeść 6-miesięczne dziecko?
ja małego staram się przystawiać do piersi po sloiczku, ale nie zjada zbyt dużo, a ze słoiczka dostaje obiadek i deserek, samo mleko je na sniadanie, po słoiczkach ewentualnie i na kolację dostaje tylko cyca albo kaszkę i cyca (zależy ile mam pokarmu)
w nocy cycuś ( u mojego standardowo ok 3 razy)
U mnie mowia , ze 4 razy. dla mam butelkowych: w zaleznosci od wielkosci i potrzeb dziecka wciaz 800-1000ml na dobe.
Moj jak wypije 600 mleka/dobe to jest bardzo duzo Pieknie za to zjada inne posilki.
Wiecie jednak ze ja mam luzny stosunek to wszystkich tabeli, dla mnie jest ok, jak dobrze przybiera na wadze i ladnie pnie sie po siatce centylowej. Do tematu dzieciowego mam takie samo podejscie jak do moich pacjentek- uwazam, ze kazdego trzeba traktowac indywidualnie i brak pod uwage wszystkie "okolicznosci przyrody"
Cytat:
już sobie wyobrażam co się u Was działo - u nas jak spadnie trochę śniegu to się wszystko korkuje, a jak byśmy mieli letnie opony to strach pomyśleć

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

mariolko, nie miałam jeszcze okazji Ci powiedzieć, że masz śliczny nowy avatar
Wiesz, mina mocno mi zrzedla, gdy zobaczylam, ze samochod przede mna stacza sie z gorki... Zrobilam runde naookolo domu i stwierdzilam, ze maz musi dac rady z Antosiem w domu. To juz nawet nie chodzi o to, ze ja sie boje, ale jestem przerazona brakiem umiejetnosci ze strony innych kierowcow. W sumie mieszkam tu 5 lat, snieg pada drugi raz, w zeszlym roku po raz pierwszy od 13 bodajze lat i byl az 3 dni

I dziekuje, chociaz wcale tak nie czuje i sie nie czuje. Czuje sie gruba i brzydka. A to zdjecie z wigilii chyba.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-06 o 22:54
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:56   #1895
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No chuda wolowina, chuda szynka, chudy indyk o kurze nic nie stojało jak mawiala moja babcia

na ONZ tylko jestes dzien do przodu bo ja dzis wystartowalam
czy Ty chcesz baty dostac? dlaczego nie czytasz dokladnie?

jak byk jest napisane KURCZAK (BEZ SKORY)
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:57   #1896
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja jednak się pojawiłam, moja ćwiartka spi (niestety nie zawsze jest połówką ), więc mogę szaleć

Rozmawiałam dzisiaj z bratową i ona chodzi do tej już wspomnianej pediatry Jakie ona dzisiaj jej rzeczy nagadała, tzn ja o czymś takim nie słyszałam, ale mogę sie mylic.
Cały czas się upiera przy dwóch możliwościach dawania glutenu, czyli jak nie teraz to dopiero 10-ty miesiąc
A po drugie mówiła, żeby dosypywac do słoiczków itp nie kaszkę manną np tylko....łyżeczkę surowej mąki... Czy któraś z Was o tym czytała, słyszała???
Ja wiem, że maka to gluten, ale surową mąkę do małego słoiczka??
Ja juz nic tej mojej bratowej nie mówiłam, Ona tak zachwala tych "swoich" lekarzy, to niech sie stosuje..

A kiedyś już miałam napisać, że dostał Antoś od cioć kosmetyki Skarb Matki. Na razie uzywam tylko pianki (http://allegro.pl/item866826967_skar..._i_dzieci.html) i jest super. Skórka mięciutka, zapach b. ładny (wg mnie)
Nie ruszone stoi jeszcze:
http://allegro.pl/item866826981_skar...ka_250_ml.html
http://allegro.pl/item866826918_skar...nia_60_ml.html
http://allegro.pl/item853592313_pude...howy_140g.html
Jak uzyję to napiszę opinię

Mariolu, avatarek rzeczywiście super

Kasiu, ja kiesyś myslałam, ze Sushi jest fuj. Małż przyniósł z pracy (we środy zawsze mają po promocyjnych cenach) i się zakochałam. Uwielbiam. Juz Małz mnie namawia, zebym zrobiła w domu, myslę, że może kiedyś
Stary 2010-01-06, 22:57   #1897
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja juz zmykam dziewczyny bo TZ mnie wkurza i zaraz go walne
ide sie myc

a maly nie spi

dobranoc
Stary 2010-01-06, 22:57   #1898
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Gratuluje udanego szczepienia
Dzieci juz nie przybieraja po 800g -1000g miesiecznie w tym wieku. Sprawdzalas na siatce centylowej?

U nas tez sniegu troszke, a dzis rano byla szklanka na drodze. Oczywiscie u mnie wszyscy na letnich oponach, a ze jest pelno gorek i dolin oraz co kilka metrow zakret, to mozesz wyobrazic sobie, co sie dzialo na drogach. Maz czul sie zle, wiec zostal z Antosiem w domu, ominelo mne wiec jechanie do niani. Dodam tylo, ze do pracy jade 5 minut, dzis jechala 1 godzine
Wszystko na temat.

Nawet nie skomentuje

no niby tak ... do siatki nie patrzyłam ale zaraz luknę

no to nieźle musiało zakorkować drogi
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór kobietki!!!
Miałam zajęte całe popołudnie,przyjechał brat z żoną i synkiem-pisałam Wam kiedyś,że bratowa jest w ciąży,no i właśnie dowiedziała się że będą mieć dziewczynkęTrochę powspominaliśmy,poplotkow aliśmy i tak zleciało do 17,później kąpanie,kolacja no i wizaż
Czy Wam tez tak leci dzień za dniem,czy tylko misie tak zdaje?Dopiero był poniedziałek,jutro juz czwartek
noooo leci jak cho...ka - szczególnie jak się ciągle siedzi samej w domu - każdy dzień jest taki sam

Sweet, Tulip za jutrzejsze szczepienia!!!!

aaaaaaaa chciałam Wam jeszcze napisać, ze stała sie rzecz straszna ... dostałam okres .... buuuuu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:59   #1899
UnholyOne
Ola-Unhola

Aaa, jeszcze co do księdza, w tym roku dałam 20 zł, a co. Zawsze dawałam 50, ale całkiem niedawno dostali "co łaska" 200 zł za chrzest, to uznałam, ze 20 wystarczy. I tak bedę juz chyba zawsze dawała
Stary 2010-01-06, 23:04   #1900
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja jednak się pojawiłam, moja ćwiartka spi (niestety nie zawsze jest połówką ), więc mogę szaleć

Rozmawiałam dzisiaj z bratową i ona chodzi do tej już wspomnianej pediatry Jakie ona dzisiaj jej rzeczy nagadała, tzn ja o czymś takim nie słyszałam, ale mogę sie mylic.
Cały czas się upiera przy dwóch możliwościach dawania glutenu, czyli jak nie teraz to dopiero 10-ty miesiąc
A po drugie mówiła, żeby dosypywac do słoiczków itp nie kaszkę manną np tylko....łyżeczkę surowej mąki... Czy któraś z Was o tym czytała, słyszała???
Ja wiem, że maka to gluten, ale surową mąkę do małego słoiczka??
Ja juz nic tej mojej bratowej nie mówiłam, Ona tak zachwala tych "swoich" lekarzy, to niech sie stosuje..

A kiedyś już miałam napisać, że dostał Antoś od cioć kosmetyki Skarb Matki. Na razie uzywam tylko pianki (http://allegro.pl/item866826967_skar..._i_dzieci.html) i jest super. Skórka mięciutka, zapach b. ładny (wg mnie)
Nie ruszone stoi jeszcze:
http://allegro.pl/item866826981_skar...ka_250_ml.html
http://allegro.pl/item866826918_skar...nia_60_ml.html
http://allegro.pl/item853592313_pude...howy_140g.html
Jak uzyję to napiszę opinię

Kasiu, ja kiesyś myslałam, ze Sushi jest fuj. Małż przyniósł z pracy (we środy zawsze mają po promocyjnych cenach) i się zakochałam. Uwielbiam. Juz Małz mnie namawia, zebym zrobiła w domu, myslę, że może kiedyś

ja już nie czytam o tym glutenie ... daję po pół łyżeczki do zupki i już ... ale o mące nie słyszłam

czekam na opinię, bo ostatnio stwierdziłam, że J&J jest beee

Sushi ... bleee
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ide sie myc

a maly nie spi

dobranoc
a jak główka? Boli jeszcze? ... współczuje tej migreny

... a walnij mu!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 23:08   #1901
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ide sie myc

a maly nie spi

dobranoc
Walnij, walnij Jak zasłuzył oczywiście
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

no niby tak ... do siatki nie patrzyłam ale zaraz luknę

no to nieźle musiało zakorkować drogi

noooo leci jak cho...ka - szczególnie jak się ciągle siedzi samej w domu - każdy dzień jest taki sam

Sweet, Tulip za jutrzejsze szczepienia!!!!

aaaaaaaa chciałam Wam jeszcze napisać, ze stała sie rzecz straszna ... dostałam okres .... buuuuu
Współczuję okresu
Ciekawe kiedy do mnie sie przypałęta, mam nadzieje, że jak najpóźniej się da

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:

ja już nie czytam o tym glutenie ... daję po pół łyżeczki do zupki i już ... ale o mące nie słyszłam

czekam na opinię, bo ostatnio stwierdziłam, że J&J jest beee

Sushi ... bleee

... a walnij mu!
Ja juz o glutenie nie czytam, nie słucham i po prostu będę dawać i już. Pal licho z nim

No na J&J ogólnie się skarżą, a to, że uczula a to, że cos tam. Tylko chusteczki są fajne. A ten Skarb Matki nie jest taki drogi i naprawdę fajny
Stary 2010-01-06, 23:08   #1902
katarzynka00
Zakorzenienie

Aniu- nie wiem czy bedzie w ciazy ale wynikalo by chyba ze tak
ja ogladam bo to pora wieczornego mleka u malej
staram sie wkrecic, ale szalu nie ma

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

I dziekuje, chociaz wcale tak nie czuje i sie nie czuje. Czuje sie gruba i brzydka. A to zdjecie z wigilii chyba.
a jak idzie z dieta?
co zajadsz bo nic nie piszesz.Glodkowka

Cytat:
czy Ty chcesz baty dostac? dlaczego nie czytasz dokladnie?

jak byk jest napisane KURCZAK (BEZ SKORY)
heh
co racja to racja
Cytat:
to chyba nie jest wyzsza szkola jazdy
ja jakos sie zniechecilam, nie ciagnie mnie a do pracy sie nie wybieram zeby pojesc,tymbardziej pracowac

Cytat:
ide sie myc
coz znowu?
o co mu sie rozchodzi?

Ja juz tez ide, bede ogl tv bo spac to mi sie nie chce jeszcze
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 23:11   #1903
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
co racja to racja

to chyba nie jest wyzsza szkola jazdy
ja jakos sie zniechecilam, nie ciagnie mnie a do pracy sie nie wybieram zeby pojesc,tymbardziej pracowac

coz znowu?
o co mu sie rozchodzi?

Ja juz tez ide, bede ogl tv bo spac to mi sie nie chce jeszcze
Nie, wyższa nie. Tylko nie wiem czy mi się chce w to bawić, krojenie, moczenie zawijanie

Dobranoc
Stary 2010-01-06, 23:11   #1904
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

... a walnij mu!
boli
Cytat:
Walnij, walnij Jak zasłuzył oczywiście
ale Wy podjudzacze jestescie
Cytat:
coz znowu?
o co mu sie rozchodzi?
ja nie wiem
bo to po prostu GNOM jest i tyle

teraz juz naprawde ide
dobranoc
Stary 2010-01-06, 23:12   #1905
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ale sie usmialam bo bylam na takiej stronce gdzie pisza znaczenie imion na wesolo i padlam

ide sie myc i spac

Cytat:

ja po kapieli malej sama sie polozylam i do 20 spalam
Wspominalam rano ze jestem spiaca,i mimo ze potem spalysmy do okolic9 to mega szybki spacer z młodą pchajac wozek po sniegu mnie wypompowal
Zaliczylam jeszcze zakupy do dietki bo braki a teraz jade wg planu
no to zes sie wyspowiadala

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Wpadam na moment, bo obiecalam. Jutro idziemy na szczepienie, wazenie, mierzenie. Choroba powoli puszcza, oby odeszla na dobre
Musze sie polozyc. Dobrej nocy!

Cytat:

Zauwazylyscie ze wcale mniej mnie nie ma?
mąż zabawia mala , sam w wlasnej woli
Ale numer dzis tez zrobi
Ja na wizazu przed kapial malej a oni mieli sie bawic na lozku i wietrzyc funie (dobre to okrelenie )
Wiec mnie tu szpony trzymaja przy kompie a w pokoju dziwnie cicho,a córka juz na poł wyłączona,jedna noga w krainie snu ,wzrok mętny,wyciszona maxymalnie, a on zapatrzyl sie na Sad rodzinny czy co tam dzis lecialo ...

Laski brzydulowe, patrzycie na Majke?
no niezle ja zabawial ze zasnela prawie

Cytat:
A mój hojny mąż dał 50zł mówiłam ze chyba zgłupiał
A nasz ksiądz to taki materialista,że jeszcze dobrze ze schodów nie zszedl i juz patrzył w kopertę
ja dalam stowke i mama tezale nasz ksiadz jest super i mnostwo modernizacji i nowosci wprowadza wiec widac gdzie kasa idzie
parafianie sa zadowoleni bo poprzedni ksiadz to jezdzil grac w karty i na dziwki

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Wiecie, że w Irlandii taka zima, że dzisiaj ani autobusy ani taxi nie jeździły.Super
Mielismy taxi jutro jechać na szczepienie, a teraz to nie wiem
a to dlatego pytalas kiedy bylam w IE.......

Cytat:
ide sie myc

a maly nie spi

dobranoc
co zas narozrabial??

Cytat:
!

kiedys to musialo nastapic

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 23:25   #1906
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja tez już lulu, bo już za mniej niż 7 godz pobudka i jeszcze kilka w nocy
Do juterka, spokojnej nocki
Stary 2010-01-06, 23:54   #1907
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
a jak idzie z dieta?
co zajadsz bo nic nie piszesz.Glodkowka

nie, nie glodowka, tylko smuci mnie to, ze nie mam czasu w pracy jesc regularnie, niekiedy wcale nie mam przerw. A potem sie dziwic, ze nie chudne. Nie mam nic specjalnego w lodowce i nie wiem, czy jutro z powodu drog dojade do sklepu, aby jakies zakupy zrobic. To znaczy mam rzeczy w lodowce, ale dietetyczne juz zjadlam
Za to liste Svineckowa mam juz napisana
I nie lubie pisac o jedzeniu, bo wtedy czuje sie tak, jakby moj dzien krecil sie wokol jedzenia/chudniecia-albo-nie i samopoczucie mocno mi sie obniza. Jesli to ma jakis sens...
Stary 2010-01-07, 00:15   #1908
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja jeszcze weszlam bo moje okrutne dziecko dalej nie spi
a mi zostalo juz mniej niz 7 godzin spania z przerwami
Stary 2010-01-07, 05:35   #1909
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Katarzynko nie miała, czasu zrobic obiadu dlatego tak mało, a serek to taki podobny do mozarelli tylko chudszy

Mały juz wstał, to jest dopiero ranny ptaszek
Stary 2010-01-07, 08:22   #1910
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dzien dobry

myslalam ze juz kawe tu pijecie a tu pusto

moj malz ma dzisiaj urodziny i zjedzie sie rodzinka wiec musze cos upichcic dobrego wiec po poludniu nie bede miala szans zajrzec........
ten snieg moglby juz nie padac, bo jest juz go sporo

Wercia dostala wczoraj od mojego brata fajna sukienke taka elegancka jak na wesele(tak mi sie kojarzy) i musze ja kiedy wystroic w nia

czytalam te diete co Svinecka podeslala mi i razem z moja przyszla bratowa postanowilysmy ze sprobujemy czy dieta faktycznie dziala

ogladalam tez diete zgodna z grupa krwi-moja kumpela ja stosuje i schudla juz 8 kg -tam jest spis dozwolonych produktow jakie mozna jesc, a ktore sa niewskazane i lista tych drugich za nia nie przemawia do mnie bo sa w niej rzeczy ktore jem na codzien

chociaz moze tez ta dieta dziala skoro ta kumpela ja przestrzega

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-07, 08:28   #1911
katarzynka00
Zakorzenienie

witam sie z kawka
Svinecko czy idzie u ciebie kupic ten chleb z otrebami lub owsiany?
czy samemu trzeba sobie upiec?
wyslalam meza do piotra i pawla, tam stoisko piekarnicze jest duuuze,wszystkie inne dzikie chleby sa a takich nie ma

Ja dzis sie wyspalam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:15   #1912
mariolasl
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Z filizana kawy w rece i w dobrym humorze (dzis mam wolne) witm was serdecznie
Cytat:
Svinecko czy idzie u ciebie kupic ten chleb z otrebami lub owsiany?
czy samemu trzeba sobie upiec?
Ja pewnie bede musiala upiec
Patrzylam juz nawet skad wezme make owsiana i wyszlo, ze mozna zmielic platki owsiane w blenderze
Stary 2010-01-07, 09:17   #1913
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja się nie wyspałam...
Cześc

Dobijaja mnie te pobudki o 6,15 i maszerowanie do autobusu..., ale wolę już, zeby Bartuś byl punktualny, bo z Małżem to się codziennie spóźniał minimum 15 min, a to juz przecież szkoła i nie wypada. Ale weź wytłumacz głupkowi - On uważa, że 7,45 to zdecydowanie za wcześnie na rozpoczynanie się zajęć i on się nie będzie stosował. A szkoła trwa oprócz tego roku jeszcze 6 i co, miałby zawsze przyjeżdzać po 7, bo tatusiowi się nie chce. Oj szkoda słów.
Dlatego maszerujemy na autobus i przynajmniej w oczach wychowawczyni nie wypadamy jako rodzice spóźnialscy (umówmy się, dzieci w szkole przez nauczycieli postrzegani są przez pryzmat rodziców, no bo co taki maluch 7-letni czy 10-cio może zdecydować o sobie - nic).

Czekoladko, wszystkiego naj dla Tz-ta i udanej imprezki

Wszystkiego Naj dla Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi
Stary 2010-01-07, 09:26   #1914
magi77
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

...
moj malz ma dzisiaj urodziny i zjedzie sie rodzinka wiec musze cos upichcic dobrego wiec po poludniu nie bede miala szans zajrzec........
ten snieg moglby juz nie padac, bo jest juz go sporo

Wercia dostala wczoraj od mojego brata fajna sukienke taka elegancka jak na wesele(tak mi sie kojarzy) i musze ja kiedy wystroic w nia

...
sto lat dla Małża

Jak wystroisz, to cyknij fotę dla ciotek

---------------------------------------------------------------------

Możecie powiększyć listę Gnomów o Gnoma Gnomowatego A myślałam, że mnie to ominie. Gnom jeden

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:27   #1915
UnholyOne
Ola-Unhola

Gnomów Ci u nas dostatek, można by niezłe Gnomowisko zbudować....

Magi
Stary 2010-01-07, 09:41   #1916
megi b
Wtajemniczenie

Bry
Czekoladko 100 lat dla Tż no i koniecznie tą kieckę Werci pokaż

Widzę, że Gnomy na tapecie ja na razie nie narzekam odpukać bo u nas to ja rządzę taaaaak hetera jestem ja 156cm Tż 177 cm czasem śmiesznie to wygląda

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:48   #1917
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
a już pamiętam Cass wyślę Ci zaraz na pw moje dane

i chciałam napisać jeszcze, że nie wytrzymałam i stanęłam rano na wagę i waga drgnęła
ciekawe ile będzie 12

Cytat:
a ile po ile ml??

no Wercia tez czasem dyskutuje przy jedzeniu i pierdzi ustami jak ma jedzonko i wtedy wszystko jest upackane
robię jej 120 ml i zawsze wypije całość, w sumie w ogólnym rachunku wychodzi tak jak powinno, ok 720 ml, no ale jednak

Cytat:

A ja tak z innej beczki;mamusie ile dajecie ksiedzu na kolędzie?jeśli to nie tajemnica oczywiście

ja dałam 50 a ministrantom 10..TŻ mówił żeby dać 20, nie wiem co mi strzeliło

Cytat:
mamusie już pytałam, ale nikt nie zauważył więc powtórzę

- czy kaszka manna, którą się miesza z woda jak mleko zawiera gluten w dawce ekspozycyjnej czy normalnej - podaję gluten od ponad miesiąca i nie wiem czy mogę zrobić małemu całą porcję na kolację
w poradniku, który pocztą dostałam pisze, ze 2-3g produktu glutenowego = 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BOBOVITA

Cytat:
Czy Wam tez tak leci dzień za dniem,czy tylko misie tak zdaje?Dopiero był poniedziałek,jutro juz czwartek
leeci, czasem nawet nie panuję jaki dzień tygodnia jest, nie mówiąc o dacie

Dzień doberek, pustki tu coś dzisiaj, gdzie jesteście? do mnie ma dzisiaj wpaść koleżanka z 2 laetnią coreczką, fajnie tylko zawsze zastanawiam się czemu po odwiedzinach znajomych, rodziny z dziećmi zostaje mi w domu Sajgon? Nie mam nic przeciwko zabawie, wiem że dzieciaki bałaganią ale jako rodzić postarałabym się uprzątnąć razem z dzieckiem co nieco przed wyjściem, choćby po to, żeby nauczyć je porządku, no może dziwna jestem, ale rodzice zawsze nas uczyli: sprzątajcie zabawki bo idziemy do domu a ja zawsze mam zostawione wszystko gdzie popadnie

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

Dobijaja mnie te pobudki o 6,15 i maszerowanie do autobusu..., ale wolę już, zeby Bartuś byl punktualny, bo z Małżem to się codziennie spóźniał minimum 15 min, a to juz przecież szkoła i nie wypada. Ale weź wytłumacz głupkowi - On uważa, że 7,45 to zdecydowanie za wcześnie na rozpoczynanie się zajęć i on się nie będzie stosował. A szkoła trwa oprócz tego roku jeszcze 6 i co, miałby zawsze przyjeżdzać po 7, bo tatusiowi się nie chce. Oj szkoda słów.
Dlatego maszerujemy na autobus i przynajmniej w oczach wychowawczyni nie wypadamy jako rodzice spóźnialscy (umówmy się, dzieci w szkole przez nauczycieli postrzegani są przez pryzmat rodziców, no bo co taki maluch 7-letni czy 10-cio może zdecydować o sobie - nic).

No ja bym chyba nie odpuściła...zwalałabym z łóżka skoro świt i suszyła głowę, że mają już jechac...inna sprawa, ze czasem nie da się OSOBNIKA zwalić z łózka

Także wszystkiego dobrego życzę naszym kochanym maluszkom

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Możecie powiększyć listę Gnomów o Gnoma Gnomowatego A myślałam, że mnie to ominie. Gnom jeden
oj, to chyba żadnej z nas jednak nie ominie, ten chłopski ród

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:49   #1918
UnholyOne
Ola-Unhola

Sajgon po dzieciach to normalne, a zobaczysz jak twoja niunia podrośnie i razem z innymi dziećmi zrobią sajgon
Kiedyś mi to mniej przeszkadzało, ale teraz jak ja się nasprzatam, a potem wpada dwójka rozbójnic i razem z Bartkiem narobi bałaganu nie tylko w swoim pokoju, a Mamusia nie zwraca uwagi to mnie cholera trzaska. Kiedyś Bartuś był jeszcze w przedszkolu a młodsza córka mojej przyjaciółki pomazała kredkami dwie ściany w pokoju dzieci. A jej Mama nawet nie zwróciła uwagi, ja musiałam zabrać kredki. A tekst jaki padł mnie rozbroił - One tak maja, ze rysują...
Ok, ale dlaczego u mnie. U siebie niech sobie zamaluja cale mieszkanie, ale u mnie z dala od kredek. I tak by moznabyło mnożyć przykłady...
Stary 2010-01-07, 09:51   #1919
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czekoladko, wszystkiego naj dla Tz-ta i udanej imprezki

dzieki
tez dolaczam sie do zyczen dla maluszkow:roz a:

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

sto lat dla Małża

Jak wystroisz, to cyknij fotę dla ciotek

pewnie ze cykne tylko ta suknia jest na 74

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Bry
Czekoladko 100 lat dla Tż no i koniecznie tą kieckę Werci pokaż

pokaze w calosci na modelce

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

robię jej 120 ml i zawsze wypije całość, w sumie w ogólnym rachunku wychodzi tak jak powinno, ok 720 ml, no ale jednak

a pije w nocy??
moja pije po 120ml a wczoraj wypila 160

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-07, 10:01   #1920
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a pije w nocy??
moja pije po 120ml a wczoraj wypila 160
Pije minimum raz, zazwyczaj dwa, ale dla niej noc trwa od 18.30 do 7 rano, więc nie wymagam cudów
Za jakiś miesiąc, półtora postaram się jej wygospodarować większą przerwę w nocy, no nic, zawsze tu głośno mówiłam, że moje dziecko to żarłoczek gdybym dała jej 150 to też by wsunęła, a potem ulewałaby jej się przez następne 3 godziny

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości