|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
ja sojową jadłam, ale wędlinkę (na PW) pycha
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Kasiulka, Lanka, Stozynka, Parvati - dziękuję za Wasze odpowiedzi
Teraz mi rażniej Bo jakoś tak poczułam sie trochę persona non grata i niefajnie mi z tym było... A od poniedziałku właśnie przechodziłam pierwszy poważny"kryzys dietowy" i wczoraj chciałam poprosić o radę jakąś... a tu forumowe trzęsienie ziemi się zdarzyło
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ...ale to jest zmienne |
|
|
|
#3723 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Serki - to są te trójkaciki FIT z Hochlanda chyba. ale ok sprawdziłam, one w 100g maja 13% tłuszczu , zmyliła mnie mozłiwosc ich spozywania na SB i napis 40% tłuszczu mniej No wiec dobrze bedzie bez serków trójkacików, a z czosnkowym sosem, ehhh.. :/ to jednak cos jeszcze dołoże do tego obiadu, samo mięcho z rzadkim sosem to mało Pasta z chudego sera : łyżka stołowa chudego sera,odrobine jogurtu nat. dla uczynienia papki, przyprawy, szczypior, normalnie wrzuciłabym jeszcze zmiksowane gotowane jajko, ale z racji tego ze na sniadanie mam dwie, na kolacje jedno - to sobie daruje) mam dla was sugestie jedna odnosnie wątku przepisowego, zaczerpnięta z watku przepisowego South Beach. Tam na tym wątku tytuły, czyli nazwy przepisów ( np. Sałatka z tunczyka ) wpisujemy na kolorowo w zależności od fazy na która sie nadaje ( kazda faza ma inny kolor, 1 - czerwony, 2 - niebieski, 3 - zielony czy jakos tak ), to znacznie ułatwia "młodym" dietującym rozeznanie sie w przepisach. Nie kazda z Was wpisuje który z przepisów jest na która faze ( nei mówię ze wszystkie zeby nie było, pisze tylko ze niektóre). W sumie to moze jednak nie bede sie wtracac bo mnie nie polubicie na starcie i tyle bedzie ....
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli mogę zasugerować to jak nie lubisz sosu jogurtowo-czosnkowego to wyczytałam gdzieś u nas w przepisowni przepis na sosik z serka wiejskiego 3% + szczypiorek + troszkę czosnku - to wszystko do gara i podgrzewać aż kulki z serka się roztapiać będą - wypróbowałam i bardzo smaczny, dodałam tylko do niego troszkę skrobi bo zbyt płynny był. Co do pasty - ale ten serek to chodzi Ci o chudy biały ser/twaróg? Czy jaki ser? No i jogurt mam nadzieje niskotłuszczowy? ![]() Co do kolorków - mi się podoba sugestia |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- jezeli jestes z manchestera to napewno dostaneisz je w tesco i hollands & barret
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Mi fajny wychodzi właśnie ze szczypiorkiem, jogurt naturalny(najsmaczniejszy jest activii, niech skonam), czosnek jak mam to prawdziwy, jak nie to granulowany, zioła prowansalskie/czubrica/albo oregano - co mam pod ręką, czerwona papryka, ciutkę soli i pieprz. I całkiem to znośnie, rzekłabym, że nawet smaczne :P Podobny w smaku, do tego co robiłam do pizzy, pamiętacie pizzę?
Ale tam była śmietana 12-18%, majonez i wiele innych pysznych rzeczy, których nam nie wolno... :PI jeszcze pragnę dodać, że dziś matka moja i chłop mój, jakby się uwzięli żeby mnie uwieść zapachem, frytki przy mnie jedli. Tylko, że zanim się im upiekły (bo mama kulturalnie w piekarniku bez tłuszczu robiła), to ja się najadłam piersią, plackiem i jajkiem i miałam ich fryty w nosie, nawet ślinka nie leciała... ;D Dobranoc
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-06 o 23:30 |
|
|
|
#3728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poszukam w hollands & barret - mam niedaleko a jest jakas specjalna nazwa na te otreby?
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa jeszcze co do sosów to ostatnio dodałam do takiego typowego jogurt+czosnek+zioła prowansalskie...łyżeczkę musztardy - smaczny
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie i dodałam troszkę przecieru pomidorowego, mam jakiś z Niemiec w tubce co jest bez cukru z odrobiną soli.
![]() teraz na serio dobranoc :P
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#3731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kryzys zażegnałam silną wolą - nie wiem skąd ją wzięłam - i arytmetyką Skoro jestem dopiero w 1/3 fazy II, to nie miałam innego wyjścia, niż sobie przetłumaczyć, że osiągnęłam już całkiem sporo i żeby tego nie zmarnować, trzeba wziąć się w garść.
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ...ale to jest zmienne |
|
|
|
|
#3732 |
|
Raczkowanie
|
jakiej musztardy używacie? są jakieś bez cukru?
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie ma, ale Dukan w książce zezwolił na niewielkie, rozsądne (w ramach przyprawy) ilości musztardy.
Ja sobie na samym początku diety wyznaczyłam, że będzie to u mnie max. 1 mała łyżeczka dziennie i tego się trzymam |
|
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
Musztarda Dijon nie zawiera cukru. Ja dotąd stosowałam firmy Develey, a dzisiaj kupiłam Kamisa. Obie dość ostre w smaku.
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
oatbran na owsiane i wheatbran na pszenne a w hollandzie to jeszcze soyabran znalazlam ktore maja ledwie 7g wegli a za to 60g blonnika. w tesco owsiane sa w przezroczystym woreczku na polce z fasolami, kuskusem i kaszami a owsiane robi Jordan i sa przy platkach kuku
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
właśnie wiem, że odrobinkę można, ale łudziłam się, że macie jakąś bez dodatku cukru
![]() dzięki ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- o super, sprawdzę Dijon ![]() bo bardzo lubię wielkie dzięki ;*
|
#3737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo Ci dziekuje za te informacje !!
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
Czesc i czolem.
Wlasnie wrocilam z Tesco z zakupow.Masakra.Wydalam 114 ziko na spozywke sama.No ale coz....Musztardy Dijon-moja ukochana-nie bylo Kamisa,a Develey nie znosze,tak samo tej z Carrefour.Kupilam rosyjska,przynajmniej nie da sie jej zjesc duzo Wczoraj zmieszalam jogurt z czosnkeim i musztarda,w tym maczalam pieczona,pokrojona uprzednio w paski piers kuraka.Dzis 5 (! ,ale mniam) jajek,3 plastry szynki (zapomnialam sie i zjadlam wieprzowa poledwice :/),potem krewety z jogurtem,czosnkiem i koperkiem-nawet smaczne.Nie moge wciaz uwierzyc,ze na caly ten czas musze zapomniec o oliwie z oliwek,ktora najchetniej dodawalam do ww. skorupiakow i salaty ;( Panie Boze,zeby rano bylo mniej na wadze ![]() Do jtr,Walczace Dziewczeta. P.S. Pol godz zajelo mi az chyba przeczytanie Waszych postow Ale czuje sie przez to lepiej
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zakupow w UK to mam kilka podpowiedzi:
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2010-01-07 o 03:10 |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry .jednak nie zasnelam mimo szczerych checi
no i przypomnialo mi sie,zezapomnialam zapytac Was o jedna rzecz. Ten cholerny korniszon....Gdzie ja go dostane?????Nigdzie nie widzialam,a bylam juz w wielu miejscach.... Milego dnia!
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Korniszon? W zasadzie wszędzie ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Poza tym: dzień dobry )Dziś rano zamiast oczekiwanego spadku miałam wzrost o 0,5 kg ![]() ...a już tak pięknie spadało
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak już się przymierzałam na jedne, tylko się zastanawiałam ze wzgl. na cukier w zalewie....Czyli mogę sobie takie pikantne zakupić? pięknie! I jeszcze jedno....Skoro to ma służyć ,jako przyprawa tylko,to ile właściwie należy użyć,co by nie przedobrzyć?Pytanie tyczy sie również musztardy,bo czasem,gdy głodna na jakiejś diecie byłam to zjadałam łyżeczkę lub i dwie, więc korci mnie chwilami,by zrobić to samo. A z waga....och,ja sie boje dzis na nia wchodzic,czuje,ze po obrzarstwie wczorajszym lepiej by bylo nie sprawdzac .... :/ Btw,0,5 kg w te czy wewte to normalne przeciez ![]() No wlasnie....waga bez zmian Wiedziałam,że tak będzie.
Moje szczęście przyszło na świat Edytowane przez adia82 Czas edycji: 2010-01-07 o 07:40 |
|
|
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
j\Dzień doberek Kochane!
Postanowiłam nadrobić lekturę przy śniadanku i kawce ![]() No nie było mnie wczoraj :P miałam dwa zaliczenia później poszłam do swojej uczennicy na angielski do matury przygotowywać a później godzinka basenu. Jakoś o 23 weszłam na forum i chciałam nadrobić lekturę i się odezwać ale tyle naskrobałyście, że poszłam spać Ja grzecznie prowadzę dietkę i powoli spada i niedługo zrzucę poświąteczną nadwyżkę adia82 Co do pikantnych korniszonów to oczywiście, że tak Wiem z doświadczenia, bo od początku diety jem właśnie takie, domowej roboty Myślę, że z łyżką czy dwiema musztardy nie będzie wielkiego problemu, problemem był by cały słoik
|
#3744 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dukanki po Swiatecznej przerwie i zycze wszystkim szczescia i pomyslnosci w nowym roku,a zwlaszcza utraty kilogramow!
Po swietach nie przytylam nic a nic,ale byl tydzien do Sylwestra a zostaly nadwyzki slodyczy,a poniewaz nie przytylam to pozwolilam sobie,no i w Nowy Rok...+2 Kg, ale po zastosowaniu 1 dodatkowego dnia Prot juz wszystko dobrze. Wiecie,dla mnie dni prot byly bardzo ciezkie,dlatego aby przelknac to wszystko dodawalam korniszony i cebule w ilosci przekraczajacej ilosc przyprawowa. Ale ja juz jestem starsza i nie umiem sie katowac,pomyslalam,ze trudno,najwyzej bede dluzej chudla. No ale akurat nie bylo zle...z tym,ze rozbestwilam sie tym probowaniem mojego metabolizmu,czy da rade temu ciasteczku czy lodzikom-chyba skonczyla sie jego laskawosc i jednak cholera trzeba uwazac. Teraz nie wiem czy pobyc jeszcze na 3 fazie-tak dla dyscypliny-czy moze juz walic na 4-ta? |
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Lanka co Ty robisz przy komputerze tak późno ![]() U mnie mały spadek 0,3 kg no ale zawsze to coś do podpisu jeszcze trochę brakuje.
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze jedno - czemu 3 jajka to dużo? Białko jaja jest najbardziej białkowym produktem jaki możesz zjeść, więc jeśli masz dobry cholesterol, to je wcinaj ile wlezie. Ja z R potrafiliśmy zeżreć 100 w ciągu tyg. w dodatku oboje badani przed i po mamy teraz lepsze wyniki, niż na początku diety witam tak w ogóle
|
|
|
#3747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Boże! Czy wy chcieliście wykończyć biedne kury?
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
Ufff.... doczytałam i ja.A tak w ogóle to dzień dobry
Dziwnym sposobem moja waga nagle zaczęła znowu działać a myślałam że bateria siadła,ale i tak nawet nie zdążyłam dziś rano się zważyć bo spieszyłam się żeby małego do przedszkola zaprowadzić.Śniegu nawaliło tyle że szok,chyba z godzinę potem podjazd do garażu odgarniałam i chodnik A ile przy tym kalorii spaliłam![]() ![]() A u mnie w sklepie o nazwie Stokrotka ostatnio nie ma ani jogurtów 0% ani serków z ostrowi 0%.Nerw mnie bierze już. A może wszyscy wykupują przede mną i mi już nie starcza . Musiałam się zaopatrzyć w biedronce w jogurty ,niestety już nie 0%,ale cóż a serek homo z biedronki,naturalny oczywiście ma 7% tłuszczu,odpuściłam sobie a makrela wędzona jakoś mi się przejadła ostatnio bo ciągle jakaś za bardzo słona mi się trafia. Dziś dzień proteinowy w końcu zrobiłam,ciekawe jak go przetrzymam,bo coś czuje że ciastka do mnie się odzywają ,ale nie,nie,nie dam się
|
#3749 | |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczeta
![]() u mnie chyba z 15 cm sniegu przybylo przez noc i brrr wiatr jakis niefajny ![]() Isabelll daaawno cie nie bylo, fajnie ze juz jestes ewik1962 - jak nie jestes pewna to pobadz jeszcze na trzeciej, ja bym tak zrobila ![]() milego dnia ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Raczkowanie
|
a bo jakoś ciężki okres na moich studiach wstrętnych
dzisiaj też mam zaliczenie na 18 a jutro już jadę z sekcją na narty i wrócę w niedziele i pewnie będę miała do przeczytania z 50 stron
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

- i arytmetyką

A ile przy tym kalorii spaliłam