|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() http://photos01.allegroimg.pl/photos...5/00/840150065 i dokupiłam do nich kółeczka (z opcją blokady) żeby łóżeczko można było łatwo przesuwać... To pewnie przez te kółeczka jest taki dodatkowy luz na stopę ![]()
![]() |
#4832 |
Rozeznanie
|
Addicted, Agape, Ula, Patka, Pysiamn
![]() ![]() Agape, bede glaskac malenstwo ![]() ![]() Agusiamatyldka no to mezus sie chyba nie przejal wywolywaniem skoro zasnal, dzis go dopadnij znienacka ![]() Przykro mi, ze masz taka sytuacje, ale chyba najlepiej teraz unikac mamy, albo powiedziec jej prosto, ze jak ma jakis problem to niech sie nie wyzywa na Tobie, albo powie konkretnie o co chodzi. Brzoskwinia, Patka, dietka brzmi ciekawie, zobacze ile mi zostanie kg, ktorych pozbyc sie nie bede mogla i moze skorzystam. Patka, napisze Ci PW i jak bedziesz miala chwile to przeslij mi prosze co tam masz ![]() Youyou ![]() ![]() ![]() a Twoja dieta tez dobra i powiem szczerze, ze chyba tez sie skusze. bo ja troche nerwicy dostaje jak mam sie trzymac scisle okreslonych regul, ze 2 plasterki czegos + 10g czegos ....itd. chyba nie mam silnej woli za bardzo, bo mi jak sie chce zrec, to musze !! ![]() --------------------- a ja to chyba ide gdzies polazic po sklepach, moze cos upoluje ciekawego, o ile sie nie zakopie w tym sniegu
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-01-07 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
Pysia to bedziesz niedlugo dostawac 2 kwiatki miesiecznie
![]()
#4835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z dietami mam tak samo, nie dałabym rady jeść z gotową z góry narzuconą listą, że dziś to i to , tyle i tyle, odmierzanie itd ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
Pysia - skad Ty wzielas swojego meza ???
![]() Youyou - dzieki za pomoc ! to juz wiem jakie lozeczko kupic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Patka 84 - dzięki wielkie. Uspokoiłaś mnie trochę.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie tak jak radzi Patka przejdę się do lekarza rodzinnego i wezmę zwolnienie, o ile zajdzie taka potrzeba. agusiamatyldka twoja mama pewnie miała zły dzień i musiała się na kimś wyżyć, tylko szkoda, że akurat trafiło na ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do seksu, to mój tż też z tych ostrożnych. Myślę, że jednak pomógł fakt, że chodziliśmy razem na SR i tam położna mówiła o dobrym wpływie seksu na możliwe przyśpieszenie porodu. Jakby to usłyszał tylko ode mnie to raczej nie dałby się przekonać. No ale oczywiście woleliśmy poczekać do czasu, że synuś będzie donoszony. agusiamatyldka no to może dziś się uda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Pysiam....ty to masz dobrze z tym twoim mężem.Mój to kiedyś też często mi kwiaty dawał bez okazji,ale te czasy minęły.Teraz to bez okazji to raz,góra dwa razy w roku.Szkoda troszkę
![]() Lenia mam totalnego.Pranie wstawiłam i ogólnie niewiele mam do zrobienia dzisiaj,ale normalnie położyłabym się spać i tak do porodu ![]() Co do karmienia piersią i zrzucania wagi ja w to nie wierzę.Na kilka moich koleżanek co karmiły i liczyły,że zrzucą udało się to jednej !!! Reszta bez zmian,czyli musiały dać sobie radę same ![]() ![]()
#4840 |
Rozeznanie
|
A ja z kolei zamierzam wrócić do sposobu odżywiania Montignaca. Na początku na czas karmienia 2 faza, a jak jeszcze będzie trzeba po odstawieniu malutkiej to przejdę na 1. Schudłam na tej diecie przed ciąża prawie 20kg i pomimo, że nie zdarzyłam przejść na 2 fazę stabilizacji na razie w 38tc mam na plusie 13, ale może byloby mniej gdybym w sumie 4 miesiące nie leżała. Szczerze polecam, je się bardzo zdrowo i urozmaicone, nie ma liczenia kalorii ani ograniczeń porcji. Ogólne założenia mogę wysłać zainteresowanym na PW.
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ten ciemny brąz to na swięta pofarbowałam ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
BAN stały
|
Dzięki za pamięć o mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym jutro jadę na cc także dołączę do wypakowanych mamusiek i tak jak kilka z was chciałabym i boję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
ja też mam zamiar wykorzystać męża
![]() tylko wolę sie zapytać giny jak to jest jak czopu nie mam ![]() ja to już bym teraz chciała ( od jakiś 3miesięcy mam zakaz) ale mąż jakoś się boji a tak swoją drogą o myślałam że z rozwarciem i krótką miękką szyjką szybciej sie rozpakuję ...a tu masz ci los - cisza jak makiem zasiał ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Nie było mnie zaledwie 3 dni na wizażu,a tu tyle stron naskrobałyście, że szok!!!!! Spróbuję co nie co nadrobić, chociaż pewnie wszystkiego mi się nie uda ![]() Ale przede wszystkim fleurdelacour, majkela12, Kasya82, malga19 wieeeeeeelkie gratulacje!!!!!! ![]() ![]() ![]()
#4845 |
Zadomowienie
|
witam
no u mnie nic sie nie dzieje i tak jak olivia cały czas mysle tylko o tym kiedy to nastapi i czekam na skurcze lub wody!!!! tż sie tak nakręcił ze to nastapi 7 (on ma 7 ur ale wrzesnia),ze nie mógł zasnąc i czekał ![]() ![]() ![]() ![]() malinka ja poprosze tą dietke Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-01-07 o 10:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
Małgosiu i szczęśliwy dumny tatusiu gratuluję dużej córeczki!!!
Ulcia brzuszek duży ![]() Dziewczyny nauczycielki? Napisałam do kuratorium ![]() ![]() ![]() Odpowiadając na Pani pismo przesłane pocztą elektroniczną w dniu 4 stycznia 2010 r. informuję, iż w świetle art. 64 ust.1 ustawy Karta Nauczyciela nauczycielowi zatrudnionemu w szkole, w której w organizacji pracy przewidziano ferie letnie i zimowe, przysługuje urlop wypoczynkowy w wymiarze odpowiadającym okresowi ferii i w czasie ich trwania. Oznacza to, że w praktyce urlop wypoczynkowy wynosi co najmniej 10 tygodni lub więcej. Jeżeli jednak nauczyciel nie wykorzystał urlopu wypoczynkowego w całości lub w części w okresie ferii szkolnych z powodu niezdolności do pracy wywołanej chorobą lub odosobnieniem w związku z chorobą zakaźną, urlopu macierzyńskiego, odbywania ćwiczeń wojskowych albo krótkotrwałego przeszkolenia wojskowego, zgodnie z art. 66 ust.1 Karty Nauczyciela przysługuje mu urlop w ciągu roku szkolnego, w wymiarze uzupełniającym do 8 tygodni. Oznacza to, że przepis ten zawsze gwarantuje nauczycielowi urlop wypoczynkowy w wymiarze 8 tygodni w sytuacji, gdy nie mógł wykorzystać urlopu w czasie ferii letnich i zimowych zgodnie z art. 64 ust.1 tej ustawy. Ustalenie prawa do urlopu uzupełniającego może być realizowane dopiero po zakończeniu roku szkolnego, tj. po 31 sierpnia. Jeżeli się okaże, że nauczyciel wykorzystał co najmniej 8 tygodni urlopu wypoczynkowego, to nie będzie miał już prawa do urlopu uzupełniającego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Addicted poprzednio też chodziliśmy na szkołę. Teraz ze względu na 3 miesiące leżenia nie udało się. Ale dzisiaj idę na 1 zajęcia do szkoły rodzenia mojej znajomej położnej, która też jest nasza śdowiskową (chcodziliśmy do niej poprzednio). SPrawdzi czy dobrze oddycham i ma zajęcia o porodzie to sobie przypomnę ![]()
![]() |
#4849 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Proszę bardzo, ja tak tylko myślę na chłopski rozum, może ktoś się jeszcze wypowie na ten temat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() No włąsnie nie wiem jak to będzie ![]() Nie wiem co mężuś palnuje ![]() Cytat:
Nawet na zupelnym głodzie ...tak zwilniłam sobie kiedyś metabolizm ...że nawet nic nie jedząć ... nic nie chudłam ![]() Poznalam na weselu wujka ![]() Cytat:
![]() Ostatnio w sobotę poszedl na spacer z Kubą ... a ja dostałam pospacerkową piękną prymulkę ![]() Moja mama się smieje że jak tak będzie to niegdlugo będziemy mieszkać w oranzerii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te hop siut to przypadki wyjątkowe .... Cytat:
![]()
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Już nie nadrobię, tego co napisałyście, ale mam nadzieję że u Was wszystko ok ![]() Gratulacje dla rozpakowanych mamuś ![]() ![]() ![]() Już jesteśmy w domku od wczoraj od 19 (strasznie późno dostaliśmy wypis). Wszystko z nami ok. Choć mały na początku troszkę stracił na wadze bo nie miałam pokarmu. Teraz pokarmu mam tyle, że mi cyce rozwala ![]() ![]() Zaraz się obudzi, ale może uda mi się w następnej drzemce do Was zajrzeć ![]() ps. Poród był dla mnie wielkim szokiem, jak pamiętacie nie miałam żadnych objawów. No ale opiszę go później jak znajdę troszkę czasu i zdjęcia też pokażę, a jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Pysiamn
![]() ![]() Majkela witajcie w domu. Czekamy na wieści i oczywiście zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Majkela witaj
![]() na mnie tez zadne diety nie działały dopuki nie znalazłam Dukana ![]() tak samo jak Pysia mam zrabany metabolizm na maksa ale to od dziecka. Od zawze męcze sie z wagą i będę się meczyc do śmierci ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-07 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Mamuski ja tez dostalam druga przesylke z Loveli
![]() Ula piekny, duzy brzunio ![]() Gosbaj zauwazylam u siebie tez cos takiego Gooha ![]() Agape pieknie przybiera Olenka, oby tak dalej ![]() ![]() Bylam pobrac ten wymaz i w zartach mowie do gina, no to przy okazji zobaczymy, czy przypadkiem glowki juz nie widac.On przystepuje do badani i mowi - jest ![]() Rece mi opadly...Zaczal sie smiac i mowi spokojnie, mala jest juzpraktycznie wpasowana w kanal rodny, ale wszystko pozamykane.No to pytam, czy doczekam do terminu.A on mi na to, ze na tym etapie w ciagu kilku h wszystko moze sie zmienic i tak na prawde nikt nie jest w stanie przewidziec kiedy sie zacznie porod.Na koniec zapytalam o te skurcze w pachwinach, to powiedzial, ze to juz sa takie porodowe i zebym sie lepiej spakowala.Bardzo sie cieszyl jak mi to wszystko mowil (ja troche mniej). Nooo to dolaczam do grona rodzacych w kazdej chwili ![]() Po tym baganiu chodzic nie moge, tak mnie boli kosc lonowa i cos czuje, ze ta torba mi sie przyda wczesniej niz jestem w stanie to sobie wyobrazic.... ![]() Trzymajcie kciuki, zeby Lu nieszcze nie chciala wychodzic, bo wciaz czekam na zestaw do pobrania krwi ![]() Narazie nie mam sily Was nadrobic.Musimy troche polezec, co by nie urodzic jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no to sie szykuj kochana, bo jak widac Lu sie juz grzeje do wylotu ![]()
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Ingrid
![]() aldii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
aldii ale ty miałas miec cc!!nie masz umówionej daty jeszcze?jak sie zacznie to dopiero beda ci robic?
![]() ide spać dalej,trzeba korzystać póki niuni nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||
Zadomowienie
|
]
Cytat:
![]() Cytat:
a na kiedy masz termin ? to kochana popakuj wszystko bo nigdy nie wiadomo ![]() a ja zabrałam sie za mycie kafelek w łazience , umyłam jedną ścianę i muszę odpocząć bo to strasznie męczące jest ![]() jak pomyje i obiadek ugotuje to będę zbierać się na USG , kiedy chcę mogę przyjechać bo gina ma dyżur
||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wróciłam z pod prysznica, wypachniona, wymalowana czekam na księdza hehehehehe
![]() ![]() Objawów zero, zaraz zjem ananasa, seksik oczywiście nie pomógł, ale chyba powinnam się tego spodziewać, każdy dzwoni i pyta czy już ![]() A i taka historia z wczoraj: mąż przełazi przeze mnie do łazienki i BACH nacisną mi na brzuch, no to ja panika i histeria, ale, że mały zaraz zaczął się ruszać, brzuch też nie bolał to się uspokoiłam, chyba to nie powinno zaszkodzić?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.