|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
No to i ja sie melduje z rana.
Wiedzialam, ze ktoras mamusia sie rozpakuje ![]() o rety jakie slodziutkie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale masz brzuchala ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ------------------------------------- a ja dzis spac nie moglam, tzn spie do pierwszego przebudzenia na siku, pozniej sie wierce, i rano brzuchol mnie bolal. Tz o 6.20 wstal do pracy, a ja lezalam w lozko i wstalam o 7. ![]() lodowka mi zwariowala ![]() a najlepsze jest to, ze lodowka chyba mocniej mi mrozi od zamrazarki ![]()
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek dziewczynki
![]() Malga-gratulaaaacje!! ja noc miałam całkiem znośną,początkowo myślałam,że wykorzystam Tż:P ale dzisiaj przychodzi kumpela na plotki i nie chce znowu mieć przy niej akcji...akcje za to miałam w nocy-ale spokojnie leżałam-nie ma to jak przyzwyczajenie,heh. Ja jakbym wiedziała,że mam rodzić za 2,3 dni to bym się nie obżerała...bo boję się,że później na kiblu nie dam rady<hahaha> Już bym chciała poniedziałek i wizytę u gina,no i wyniki z posiewu bo chce wiedzieć co i jak-tyle,że weekend będzie mi się dłużył bo Tż jedzie na uczelnie do Krakowa i nie będzie go do wieczora:/ w ogóle teraz w styczniu lipka-bo aż 3 weekendy ma w szkole a to 100km i jakby się co działo to nie ma kto mnie odwieść do szpitala...
#4803 |
Zakorzenienie
|
Agape ...fajnie spacerować z wózeczkiem i z małą ...co
![]() Co do kropelek to nie wiem...ja nie zakraplałam nic...nie musiałam ...i sądze że nikt nie da Ci złotego środka ...musisz chyba cierpliwie zaczekać ...a może ją zainteresowawać i pokazac jedna ręka coś kolorowego wtedy będzie tam patrzyła a ty siup kropelkę ![]() Ulcia ...no co ty przecież z tym siurkiem to były żarty ![]() ![]() Ja sieprzyznam że też mam stracha USG mam w poniedziałek ...u innego lekarza ...i ciekawa jestem po pierwsze czy wszystko OK, a po drugie czy potwierdzi to co ten poprzedni ![]() ************************* ****** Wczoraj zapomniałam ....był 6 stycznia Puchatek skończył 2 latka i 3 miesiace .... ![]() Myslalam, że mąż juz zapomniał o swym rytuale ....ale nie wieczorem poszedł z psem ....długo go nie było ...już miałam dzwinić czy coś sięstało ????? Ale za chwilkę usłyszałam domofon.... Wszedł z podziekowaniami i z takim prześlicznym mini-cipi storczykiem ![]() Nie chwale się Wam kwiatami co miesiąc ...ale ten musicie zobaczyć ...bo jest CUDNY!
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-07 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Gratulacje dla kolejnego Maluszka!!!! Piękne macie brzuszki ![]() po moim ślad gdzieś zaginął - aż dziwnie się bez niego czuję ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
|
O rany, ale narobiłam zamieszania
![]() Ulcia mea culpa ![]() ![]() ![]() ![]() A brzucholinek masz, że ho ho |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Weszłam na Wasz wątek z sentymentu... ![]() ![]() ![]() ![]()
#4807 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry laseczki
![]() Wpadłam zobaczyć czy mamuśki z dzisiejszego terminu już na porodówce siedzą.Trzymam kciuki oby tak było ![]() ![]() ![]() ![]() Malga....GRATULUJĘ CÓRCI ![]() Co do diety po porodzie to ja zastosuję swoją sprawdzoną,która mi za pierwszym razem pomogła czyli 1000 kalorii.Oczywiście zobaczymy jak to będzie wyglądało ze spadkiem wagi podczas karmienia i w ogóle. Ale mam w planie dietę + ćwiczenia,bo wg mnie taki zestaw dał mi najlepsze rezultaty w ciągu 3 miesięcy. Poza tym tak tylko wspomnę,że podczas połogu się nie ćwiczy.Ja próbowałam i krew mnie zalała,ale na szczęście bez przesady,także odczekajcie te 60dni czy ile tam trzeba,bo już nie pamiętam.
#4808 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a storczyk jest cudny, uwielbiam storczyki ![]() Cytat:
![]() ---------------------------- no to i ja Wam wklejam fotke, chyba z poniedzialku. ![]()
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
Nadal jestem w dwupaku
![]() kocurazab najważniejsze, żebyście byli zadowoleni z tego kolesia i że robota w sumie nieźle idzie, kasę jakoś da się przeboleć jak sie popatrzy na efekt gooha ![]() eudaimonia trzymam kciukaski za wizytę w szpitalu, no i jakbyśmy jutro albo i dziś dostały sms-a to by było fajnie ![]() Agape ja też nie pamiętam, żebym musiała takiemu maleństwu wkraplać kropelki. Może uda się sposób pysiamn, albo ktoś pomoże ci przytrzymać malutką, żeby się za bardzo nie wierciła madzik to nie zazdroszczę z tą lodówką A na zdjęciu wyglądasz superowo ![]() pysia - powodzenia na usg i kciuki za dziewczynkę (tym razem się nie pomyliłam ![]() A storczyk ![]() [QUOTE=lila12;16304308] po moim ślad gdzieś zaginął - aż dziwnie się bez niego czuję ![]() [\QUOTE] ![]() ****************** Mam pytanko do dziewczyn, którym tak jak i mi upływa tp w tym tygodniu. Czy macie wystawione zwolnienia do tp i co jeśli się przeterminujecie? Bo o ile się nie mylę, to gin raczej wystawia zwolnienie tylko do tp Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-07 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda, ze nie zdazyłam ustabilizowac wagi i niestety organizm sobie nadrobił ![]() ![]() byc moze to zalezy do warunków jakie PZU przedstawia Firmie. Tutaj nie ma żadnej karencji jesli chodzi o poród ![]() ![]() Malga gratulacje ![]() no lasencje na porodówki smigac nie ma blokowania kolejki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się zgłaszam, choć mam tak średnio dobry humor, to już raczej staje się standardem :/
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() u mnie dzisiaj TP i póki co cisza ![]() mam nadzieję, że dzisiaj coś się zacznie dziać bo zwariuję, nie mogę się na niczym innym skupić tylko czekam na pierwszy skurcz albo na to, że mi wody odejdą ![]() a tak mnie wszyscy straszyli, że urodzę wcześniej i co ![]() nawet już nie wiem co mam pisać bo głowę mam zajętą tylko myślami kiedy w końcu się zacznie.. oby dziś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps. piękna mamusia z Ciebie Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Raczkowanie
|
Dzien Dobry...
Ja mam dzis beznadziejny dzien od rana , musze sie wyzalic sytuacja poranna bo siedze i placze od pol godz i jakos mi nie moze przejsc(pewnie hormony)...otoz mieszkamy z moimi rodzicami w domu, mamy jednak swoj duuuuzy pokoj nad garazem z mala lazienka i aneksem kuchennym...nigdy nie moglam sie dogadac z moja matka ktora traktowala mie jak rywalke(sama o tym mowila) , w ciazy dokonala sie u niej przemiana o 180 stopni ogolnie nie ma zle oprocz tego ze ma czasami napady szalu i robi awantury...jednak jakies 3 tyg temu zaczely sie jej problemy hormonalne ma 45 lat dopiero i ma total jazdy... zwlaszcza sie to skupia( na szczescie ) na ojcu... to taki wstep... w kazdym razie dzis rano zaczela siue drzec po mnie( 8 rano ,jescze nie zdazylam z lozka wstac )ze mam wstawac i sie zabrac za porzadki bo calymi dniami nic nie robie ![]() wyzalilam sie choc wcale mi nie jest lepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pysiu storczyk brzydki ![]() ![]() a ty dostajesz co miesiąc kwaitek ? ja też tak chcę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no sliczna mamusia a brzusio zgrabniutki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też chcę tż-ta wykorzystać, a on się boi. Mówi, że w tej ciązy zawsze po seksiku coś się działo i on nie chce. Tłumacze mu, że teraz to ma się dziać, a on ma blokadę. Może w weekend go dopadnę. Trzymam kciuki za wizyty i mamusie na terminie ![]() ![]()
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
agusiamatyldka wiem, ze to się łatwo mówi ale ja własnie dla świętego spokoju mieszkam tylko z męzęm i synkiem, zrobilismy co tylko się dało,zeby do tego doprowadzic a nie było łatwo. Nie wyobrazam sobie mieszkac z kimkolwiek z rodziny męża czy mojej. Kazdy ma swoje sprawy a wywalanie ich na kogos to dla mnie jest nieporozumienie
![]() malinka zbałamuc Tz w srodku nocy ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-07 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Plan na 1000 kalorii będzie jeżeli się da.
![]() |
#4819 |
Raczkowanie
|
Pysia - ja uwielbiam storczyki - a ten Twoj jest sliczny !
Madzik - brzuszek boski ![]() nie udalo nam sie nic wywolac.... jedyny skurcz jaki mialam w nocy.. .to skurcz lydki ... shit .... umylam podlogi i nic.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() agusiamatyldka nie stresuj się, ja też nie mam za dobrych stosunków ze swoją mamą, ale jak możesz tylko to po prostu się odseparuj, ochłoń trochę i staraj się o tym nie myśleć. Ciekawe jak masz teraz pod koniec ciąży naginać na szmacie ??? madzikUK dieta Dukana to tzw dieta proteinowa czyli białkowa i składa się z 4 faz. w pierwszej (5-10 dni) jesz tylko same białkowe produkty (zero warzyw, owoców, cukrów), w drugiej na zmianę 5 dni (więcej albo mniej też można ustalić) samo białko, 5 dni białko+warzywa i tak aż osiągniesz swoją wymarzoną wagę. Potem jest następna faza, jesz białko+warzywa i możesz wprowadzać inne produkty, jeden dzień w tygodniu czyste białko. A czwarta faza to już jesz wszystko trzymając się zdrowych nawyków i jeden dzień w tygodniu czyste białko i codziennie chyba dwie łyżki (nie pamiętam dokładnie ile) otrębów. Ale Patka doczytałam w książce i pisze że w czasie karmienie nie jest zalecane rozpoczynanie tej diety ew. trzymanie się 3 fazy z wprowadzenie dodatkowych produktów i bez czysto białkowego dnia... więc ja przynajmniej na początku nie narzucam tej diety (oczywiście jeżeli będę karmić piersią) tylko postaram się ograniczyć niezdrowe jedzenie, którego notabene i tak nie będę mogła jeść (smażone, tłuste, słodycze, fastfoody) a to co zostanie to jak skończę karmić to będę zbijać dietą. W ogóle wszędzie pisze że w czasie karmienia nie wolno żadnych diet stosować... Za niedługo jadę do koleżanki, jak wrócę to pewnie nowy wątek trzeba będzie zakładać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
brzoskwinia ale karmienie to prawie jak dieta a juz na pewno jak dziecku duzo rzeczy szkodzi
![]() pod tym względem karmienie sux ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Agusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
dziekuje za wsparcie
![]() mialam wczoraj ambitny plan wywolywac porod ... poszlam sie myc, wracam a moj maz spi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dieta Dukana - jak chcesz to prześlij mi adres @ to wyślę Ci materiały z tego co mam na kompie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczna mamuśka z brzuszkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle było do zacytowania, że aż mi się wszystko nie zacytowało ![]() Ula ale masz duuuuuuuuuuuuży brzuszek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki!
gooha3 ![]() ![]() aldii to trzymam kciuki żeby główkę było widać ![]() eudamonia no to czekamy na tego smsa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
Kasya, Malga 19 - GRATULACJE ![]() ![]() Dziewczyny nie wiem co mam o tym myśleć. Dziś odebrałam wyniki badań krwi z których wynika, ze mam bardzo wysoką ilość leukocytów (WBC )we krwi. Podana norma wynosi 4-10, a ja mam 15,5. W poprzednich badaniach miałam 11,4, a wcześniej na początku ciąży 8,6. Jestem zdrowa, nie mam żadnych infekcji - przynajmniej tak mi się wydaje. Denerwuje się, że ta duza liczba leukocytów może mieć wpływ na dzidziusia ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
youyou - a jaki masz model lozeczka ??? bo teraz wlasnie ogladam te z drewexu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynka zawsze mi się marzyla i marzy .... Ale mam podobne przeczucie co gosia że może tam jednak siurek jest ![]()
![]() |
#4830 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale absolutnie nie zgadzam się z tym że potem już leci macierzyński ... Owszem na twoją prosbę może tak byc że macierzyńki będzie wczesniej zaczęty przed porodem....ale po co go sobie skracać???? Rozwiązanie jest proste trzeba po wizycie u gina iść do swego internisty da wam zwolnienie na jakieś np 2 tyg .... A jak urodzicie wczesniej zwolnienie się przerywa i standardowo od dnia porodu zaczynaci macierzynski ![]() Wiem bo to przerabiałam ....2 lata temu ...Kuba przecież 2 tyg po terminie urodzony ....moja gin nie mogła mi dać L4 a internista owszem ![]() Nie słyszałam o tej diecie ...musze poszperać ...mi ostatnio podpasowaala SB ...i o niej myślałam po rozwiązaniu ![]() Może coś sięruszy ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie przejmuj się... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() (kiedyś sądziłam że to będzie trwało do 12 miesięcy życia Kuby ...ale trwa ponad 2 lata ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mam 2 kolezanki które jak karmiły piersią to były duzo szczuplejsze niż kiedykolwiek je widziałam ![]() ![]() Ale marzenie ściętej głowy ![]() ****** no nie przez ten czas jak smarowala te 2 posty to Wy napisałyście z 6 ![]() Chyba przejdę sie na spacer z Puchatkiem i babcią ...jakiegoś ludzia innego niż domownik zobaczę ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-07 o 09:58 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.