|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
wazne, ze spada cicho
|
|
|
#1952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów i ekstra kwiatek ![]() Cytat:
ja też miałam kiedyś takiego gościa, przyszła koleżanka z dzieckiem, my siedzimy w pokoju a dziecko obrabia mi wszystkie szafki i szuflady w kuchni matka zero reakcji dobrze, że wszystkie szuflady mamy z blokadami i żadna nie wyleci ale średnia przyjemność, jak dziecko brudnymi łapami mi wszystko maca, w dodatku w jednej z szafek stoi butla gazowa ... dopiero jak zwróciłam uwagę to matka wzięła dziecko do siebie ![]() nie lubię takich "bezstresowo wychowywanych dzieci", a raczej wcale nie wychowywanych dzieci Cytat:
![]() mój też takie bobki plastelinowe sadzi no właśnie ale ... ale są sytuacje kiedy rodzic powinien ukrócić radosną twórczość swojej pociechy zwłaszcza jeśli są w gościach Cytat:
![]() wiosna co
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
my odkad jemy rozne rzeczy to juz inne kupy nie ma jak twardsza i plastelinowata.Jest juz przeciez taka dorosla
ze nie spodziewam sie zoltej luznej noworodkoej kupy ![]() jestem po godzinnym szybki marszu pchajac wózek.Az zglodnialam ale korytko dopiero o 15 zapcham sie woda i zajme zabawa z mala to zleci
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamuski
teskno mi za Wami ![]() bede czytac nadal ale udzielac sie rzadziej niz dotychczas to bylo mala ost marudna strasznie, w dzien gorzej sypia jak juz usnie to marze zeby polezec a tu zawsze jeszcze obiad, jeszcze sprzatanie jak juz Was nadrobie to budzi i musze sie nia zajac ![]() przepraszam ze nic nie zacytuje ale ni dam rady, tyle tego Eleeri jeszcze raz ![]() Miramejku i Magi rowniez ![]() zdrowka dla Marcelka Svinecki i innych chorowitkow dobrego dnia, bez marudzenia, jekow i stekania ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- no i pewnie dlatego mniej sie udzielam ze sen z powiek spedza mi powrot do pracy ![]() wlasnie Katarzynko doczytalam ze w domu zostajesz, ciesze sie bardzo ![]() moze i mi uda sie cos wykombinowac bo jak nie to w pon czeka mnie praca... nawet niani nie mam, no ale w pogotowiu mam moja mame... buuuu
|
|
|
|
#1955 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja wlasnie wcinam serek z wkrojona szynka - dobre
(posilek bialkowy)dzwonilam do TZ - zjadl tez serek i na kolejny posilek nie ma miejsca bo mowi, ze sie najadl, zoladki nam sie juz kurcza ![]() no to teraz ja ide na spacerek - dzis premiera spacerowki ze spiworkiem i kombinezonem nowym
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie delikatnie pruszy,wiec kombinezon tylko kocykiem nakrylam,jeszcze spiworka nie testowalam od kapletu bo on bardziej ozdobny niz ocieplany
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1957 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, wkurzył się na mnie, bo zamiast Mu pomagać, to weszłam na wizaż (dodam - na 5 minut). Chciałam wziąć Maćka i uśpić, to oznajmił, że On usypia i Go zabrał. Obraził sie, jakbym Mu pół rodziny wymordowała. Ja też się obraziłam, a co i poszłam spać po 21.Cytat:
Marzenie... ![]() Cytat:
przykro, że mała marudna Dzięki ----------------------------------------------------------------------- Ja uciekam, bo Maciek marudzi strasznie. Pewnie dzisiaj nie zajrze do Was, bo jak Gnom w dom to nici z wizażu.
|
|
|
#1958 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...rop-150ml.html może mieć inne opakowanie popieram w 100% Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poprosimy o fotki ze spacerku idę robic kalafiora na parze i w koncu z sosem smiet. - koperk.
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
teraz koncze na spokojnie bo poszlam ja polozyc
Dziewczyny ktore stosuja ONZ czy robicie przerwe w diecie po9dniach czy jedziecie od nowa? to pewnie ma zwiazek z tym co ja nadmienialam-zeby oszukac przysadke Tylko raz czytalam ze dzien przerwy a potem ze 3 i nie wiem, musialabym wrocic jeszcze raz do lektury i doczytac braki
|
|
|
#1960 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za życznie dla Zuzinka
![]() A od nas wszystkiego naj dla Adasie, Danielka i Sebastianka Swoja droga kamilka sie baaaaaaaardzo dlugo nie odzywała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszytskiego naj naj naj dla TZ Cytat:
A z waga ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To ja ide do kuchni, dzis serwuje risotto i muffiki (dla równowagi )A te wczorajsze bułeczki to takie zwykłe były, najlepiej smakowały cieple z masełkiem
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz na te jej marudzenie tak nie narzekam moze dalej tak marudzic obym z nia mogla w domu siedziec... dzieki nad tym wlasnie pracuje ale nie urzadzaja mnie 2 tyg a z dluzyszm ciezko... wiedzialam ze jak wejde i zaczne pisac to bede tylko smecic o tym ze musze wracac do pracy ![]() ciezko mi i wolalam nie pisac bo wtedy mniej chyba o tym mysle a tak wyc mi sie chce |
|
|
|
|
#1962 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A figa! Chyba że przyjdzie mi kaprys na społeczne samobójstwo![]() Ja jak ja, ale nasz pies... ![]() ![]() Trzymam kciuki Na pewno będzie dobrzeCytat:
![]() Cytat:
), nie mówiąc już o innych pamiątkach...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba zacznę mówić Ci "master"![]() Wszystkiego najlepszego dla Zuzki A u mnie właśnie dusi się schab z cebulką i rodzynkami W życiu bym nie powiedziała, że JA będę coś takiego robić Bo czy ZROBIĘ, to jeszcze nie jest pewne![]() Staś dopiero kwadrans temu usnął. I - nie wiem, może mam jakieś schizy - ale od wczoraj wydaje mi się troszkę zażółcony... ![]()
|
|
#1963 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny jestem zalamana
spiwor jest za maly to zn za waski - zaczelam zapinac malego, oczywiscie schowalam mu rece a tu doopa nie ma takiej mozliwosci zeby go zapiac, w koncu stwierdzilam no dobra wyciagne malemu te rece, z ledwoscia ale zapielam ale tak, ze maly mial rece na wierzchu - a ja tak nie chce fotke srzelilam na szybko, pozniej wstawie gorgulku czy Ty miescisz malej rece do spiwora i zapinasz go? on jest niby tylko o 3 cm szerszy od mojego, ale w sumie zapina sie po srodku to latwiej chyba. nie pamietam juz na tej Twojej fotce czy mala byla pod szyje w tym kombinezonie Cytat:
|
|
|
#1964 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za MaciusiaCytat:
Cytat:
Cytat:
, Ania tez teraz ma pore marudzenia. Co do pracy, lacze sie w bolu, ja tez juz niedlugo ![]() Cytat:
![]() My juz po spacerze, zimno! Dzisiaj w nocy ma byc -12 stopni. Teraz corcia dosypia w wozeczku. Wiecie co, moja siostra miala wczoraj wypadek samochodowy. Na szczescie nic Jej sie nie stalo, ani Jej synkowi. Tir jechal srodkiem jezdni, probowala zjechac na pobocze i wpadla w poslizg. Cale szczescie, nic nie jechalo, bo Ja obrocilo i wyladowala w rowie . Strasznie sie przestraszyla, Witus plakal. Dziewczyny-kierowcy, badzcie ostrozne na jezdniach, szczegolnie tych gorzej odsniezanych. Dzisiaj byla piekna akcja w przychodni. Przez ten telefon o wypadku mojej siostry bylam bardzo roztrzesiona i pakowalam nas w pospiechu. Na miejscu okazalo sie, ze nie wzielam pieluch Musialam sepic u innych mam o pieluche. Wszystkie dzieci byly wieksze, wiec dostala pieluche siegajaca Jej niemal kostek
|
|
#1965 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha poza tym ten spiwor jest z welny owczej wiec jest bardzo gruby w srodku i to tez napewno robi swoje
|
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
A jakie ma bialka oczu?
|
#1967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie umiem pocieszyć ![]() pozostaje zazdrościć tym którzy zostają w domach z dziećmi ![]() Cytat:
przytulam Cię mocno ![]() mój też wczoraj zabrał się za usypianie małego ![]() oczywiście z zerowym skutkiem, musiałam wystąpić z cycem, bo młody tak spazmował że aż czkawki dostał na koniec he, he ciekawe że jak mój jest w domu to tez jakoś mam mniej czasu ![]() Cytat:
ja też jeszcze nie wywołałam zdjęć ze ślubu nawet nie wiem gdzie jest płyta ![]() może za duzo marchewki zjada i koloryt skóry mu się zmienia
|
|
|
#1968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie podawali wymiarow na szerokosc?
|
|
#1969 |
|
Ola-Unhola
|
Skierka się do mnie odezwała
![]() Napisała, że Amelka zdrowa, tylko wczoraj spadła z rogówki. Byl płacz, ale na szczeście nic się nie stało. Nie ma też żadnych siniaków. Przewraca się swobodnie z brzuszka na plecy i odwrotnie, na gluten dobrze reaguje, tylko po kaszce na mleku mod. ma po kilku dniach krostki na buzi, więc musi odstawić. Mają już urządzony salon, czeka na karnisz, firanki i lampę stojącą. reszta gratów na korytarzu. Sypialnie nie złożona, bo facet zapomniał przysłac stelaż, śpią na razie na materacu. W nastepna sobote maja parapetówke. Nie wiadomo kiedy bede mieli net, ale nie predko. Macie pozdrowienia.
|
#1970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1971 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha z tego wszystkiego zapomnialam sie pochwalic, ze Marci dzis sie przewrocil z plecow na brzuch
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze a z tym spadaniem to jakas plaga ostatnio u nas ![]() gorgulku juz znalazlam ta fatke i widze, ze mala ma raczki na wierzchu, jednak widac, ze kombinezon jest luzno zapiety a ja zapielam go ledwo ledwo o tak to wyglada moim zdaniem powinien miec wyzej zapiety ale sie nie da
|
|
|
#1972 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
he he... Samo życie ![]() Cytat:
![]() Co chcesz, to jest myślenie przyszłościowe - jeszcze Ania do tej pieluchy dorośnie ![]() Specjalnie się przyglądałam i wydają mi się ok, tzn. białe, ale przez najbliższe dni będę wariować... Cytat:
Albo po prostu wymyślam.He he, to się zamińmy - ja wywołam Twoje, a Ty moje
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja się boję jeździć autem nie z obawy o swoje, czy małża umiejętności, tylko o to że z przeciwka może jechać ktoś np. nabzdryngolony i to większym autem dobrze, że znalazł się ktoś kto pożyczył pieluchę ![]() Cytat:
pozdrów ją a moja maruda już sie zbudziła a ja jeszcze nie zjadłam obiadu i należy mi się doopę - sama sobie przyłożę ![]() zjadłam przed obiadem pół tabliczki mlecznej czekolady
|
|
|
#1974 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
w zasadzie wszystkie te spiwory maja mniej wiecej taka sama szerokosc ale mysle, ze duzo zabiera ta welna jednak, jest strasznie gruba a polar nie jest wiec moze jak kupie z polaru jednak to bedzie sie miescil?
|
|
|
#1975 |
|
Raczkowanie
|
Svinecko, wysłałam Ci mejla z linkami
![]() A teraz lecę oglądać twoją listę Eleeri, jak ja Cię doskonale rozumiem... Właśnie wcinam czekoladę, tyle że gorzką
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie wyjdzie Ci ten schab to dam Ci przepis na duszony z pieczarkami i cebulka, mi wychodzi i jest pyszny nie martw sie moze tylko Tobie sie tak wydaje mam nadzieje ze to tylko urok jedzenia marcheweczki Cytat:
jak jest zimniej to chowam jej raczki, czasem sama sobie chowa a jak spory mroz to naciagam ten spiworek wyzej i wystaje jej tylko buzka ![]() mozliwe ze Twoj dlatego tyle mniejszy bo wklad duuuzo grubszy ale ja mysle ze Marcelek nie powinien zmarznac nawet jak raczki ma na wierzchu |
||
|
|
|
#1977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie juz nawet jej stekanie to marudzenie, bo jak tak jeczy to nie umiem jej zostawic samej sobie tylko zabawiam, wyglupiam sie, spiewam ten powrot do pracy jest straszny ![]() o matko! ![]() na szczescie sa cali i zdrowi! trzeba bylo powiedziec ze na chwile pozyczylas pieluszke i zaraz ja oddasz wlascicielowi ![]() Cytat:
![]() tez to zauwazylam tz wyszedl dzis z domu, wiec go pytam czy wroci jeszcze bo chce zeby Zuzia sie zajal a ja w tym czasie cos porobie no i wrocil, wychodzac do pracy zostawil po sobie taki balagan ze mialam wiecej sprzatania niz pomocy ![]() Cytat:
fajnie ze odezwala sie usciskaj ja i ucaluj Cytat:
![]() ja tez chcialam pochwalic Zuzie ![]() tak jak Weroniczka czekoladki potrafi juz od jakiegos czasu podawac "czesc" i probuje pelzac jak zablokuje jej nozki to tak fajnie podciaga sie i pelza do przodu, dupke smiesznie ciagnie za soba ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- nie widzialam dzis Miramejka mam nadzieje ze u nich wszystko ok.... |
||||
|
|
|
#1978 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
poza tym Zuzia widze, ze ma dosc wysoko ten kombinezon a Marcel ma do pasa praktycznie ehh - dalej nie wepchne
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie.... dzieki Chryzolit sobie przypomnialam
![]() dziekujemy z Zuzia bardzo za wszystkie komentarze ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1980 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdrościmy bezbolesności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ee, daj niech się dziewczyna pocieszy Svinecko gratuluje spadku wagi, aż motywacja od razu rośnie, prawda? (no i co z tego, że woda )
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

wazne, ze spada cicho

, ciagnelo koty za ogony lub probowalo nimi rzucac o podloge (komentarz mamy: "nie lap kota bo sie zbrudzisz" Dodam tylko, ze koty sa domowe, nieywchodzace, karmione specjalna karma, szczepione i regularnie badane przez weterynarza).
matka zero reakcji
. Płakał jak ja robił bardzo. Jak już przestał poszłam zmienic mu pieluszkę, a tam taki rogalik jak plastelina (i w konsystencji i taki wałeczek jak w opakowaniach plasteliny są), patrzę, a tu jeszcze dalej idzie. Zrobił jeszcze dwa takie rogaliki. Bidulek tak się namęczył. Mam nadzieję, że za kilka dni ta laktuloza zacznie działać i troszkę mu ułatwi.

W tym wypadku usypiają go chyba rockowe kawałki
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a ja myślałam, ze Twój małż nigdy nie zostanie gnomem
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

), nie mówiąc już o innych pamiątkach...
Ja chyba zacznę mówić Ci "master"