Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 10:01   #1921
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kiedyś Bartuś był jeszcze w przedszkolu a młodsza córka mojej przyjaciółki pomazała kredkami dwie ściany w pokoju dzieci. A jej Mama nawet nie zwróciła uwagi, ja musiałam zabrać kredki. A tekst jaki padł mnie rozbroił - One tak maja, ze rysują...
Ok, ale dlaczego u mnie. U siebie niech sobie zamaluja cale mieszkanie, ale u mnie z dala od kredek. I tak by moznabyło mnożyć przykłady...

Ja mam podobne podejscie jak ty i tez mnie trzesie, kiedy widze, ze mamie wszystko jedno, co jej dziecko robi w czyims domu. A kto ma za nim latac? Ja? A bo to moje dziecko? Wtedy jeszcze nie mielismy dziecka i nie uwazam, ze musze miec dom przystosowany do ich dzieci. To rodzice odwiedzajac mnie powinni byc odpowiedzialni za to, co robi ich dziecko pod ich opieka.

Ja naprawde rozumiem, ze dziecko to jest dziecko, ale chyba mozna zwrocic uwage, aby nie sciagalo wszystkiego z mebli, wieszalo sie na firnakach itp, ciagnelo koty za ogony lub probowalo nimi rzucac o podloge (komentarz mamy: "nie lap kota bo sie zbrudzisz" Dodam tylko, ze koty sa domowe, nieywchodzace, karmione specjalna karma, szczepione i regularnie badane przez weterynarza).

tak mnie wychowano i pewnie juz tego w sobie nie zmienie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-07 o 10:06
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:03   #1922
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Ja mam podobne podejscie jak ty i tez mnie trzesie, kiedy widze, ze mamie wszystko jedno, co jej dziecko robi w czyims domu. A kto ma za nim latac? Ja? A bo to moje dziecko?

Ja naprawde rozumiem, ze dziecko to jest dziecko, ale chyba mozna zwrocic uwage, aby nie sciagalo wszystkiego z mebli, wieszalo sie na firnakach itp
widzę że mnie rozumiecie, właśnie o to mi chodzi

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:11   #1923
UnholyOne
Ola-Unhola

A wczoraj Antos sie tak meczył z kupką . Płakał jak ja robił bardzo. Jak już przestał poszłam zmienic mu pieluszkę, a tam taki rogalik jak plastelina (i w konsystencji i taki wałeczek jak w opakowaniach plasteliny są), patrzę, a tu jeszcze dalej idzie. Zrobił jeszcze dwa takie rogaliki. Bidulek tak się namęczył. Mam nadzieję, że za kilka dni ta laktuloza zacznie działać i troszkę mu ułatwi.

Dzisiaj nad ranem zrobił kuleczkę i tez popłakiwał. Pupka cała zaczerwieniona, więc od razu posmarowałam bepanthenem.

Cieszę się, że zrobił dzień po dniu i nic mu nie zalega, ale chciałabym, żeby się tak nie męczył

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:

Ja mam podobne podejscie jak ty i tez mnie trzesie, kiedy widze, ze mamie wszystko jedno, co jej dziecko robi w czyims domu. A kto ma za nim latac? Ja? A bo to moje dziecko?

Ja naprawde rozumiem, ze dziecko to jest dziecko, ale chyba mozna zwrocic uwage, aby nie sciagalo wszystkiego z mebli, wieszalo sie na firnakach itp
No własnie, od tego są rodzice. Przecież nie będę ciągle latała za czyimiś dziećmi i zwracała uwagi ( a wierzcie tym córom mojej przyjaciólki mozna non stop). Zaraz wychodze na jakąś pedantkę i wariatkę (w jej oczach), że nie pozwalam niczego dotykać jej dzieciom. No ale, jeżeli córka ucząca się np chodzić w wieku 1 roku zaczyna łapkami, w których wcześniej "trzymała" a raczej ciapała banana, opierać się o wszystkie szafki w kuchni i salonie łącznie ze sprzętem Małża (Playstation, kino, głośniki), a ona nic... Zaczęłam zastawiać krzesłami, żeby juz tylko je paćkała....Ale żadnej reakcji ze strony Mamusi nie było

Jak ja do kogos idę, a wiem, że Bartek nie jest dzieckiem idealnie grzecznym i czasami przychodza do głowy rózne pomysły - szczególnie w kupie maluchów, to patrzę co robi, zwracam uwagę, mówię - odłóż, nie ruszaj itp. Dla mnie to naturalne.
A u innych pełna samowolka....

Dzieci, dziećmi i to rozumiem w 200 %, no ale...
Stary 2010-01-07, 10:28   #1924
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Z filizana kawy w rece i w dobrym humorze (dzis mam wolne) witm was serdecznie

Ja pewnie bede musiala upiec
Patrzylam juz nawet skad wezme make owsiana i wyszlo, ze mozna zmielic platki owsiane w blenderze
nie wiem czy i mi nie przyjedzie go upiec
niby szystkie skladniki mam, ale wyrbianie tego ciasta i jeszcze pozostaje pytanie czy mi wyrosnie
Moze masz jakis prosty przepis?

musze dzis chaupe posprzatac, bo jutro przyjezdza srednio lubiana ciotka...i na bank wszystkie katy zwiedzi i bedzie rozpuszczala po rodzinie jaki to jubel widziala
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:28   #1925
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja mam 2 kolezanki ktore maja male dzieci- jedna to moja przyjaciolka ktora ma 3 letnia corke i zawsze jak z nia przychodzi to mala jest bardzo grzeczna -oglada bajki a my gadamy oczywiscie zdarzy sie ze cos wyleje czy nakruszy jak wafelka je i ja to rozumiem bo to dziecko a jej mama zaraz to sprzata bo nie chce zostawic syfu jak wyjda i ma u mnie wielkiego plusa za to

druga znajoma co ma rocznego synka(ta co nie wiedziala co to gluten) przyjechala raz z malym i wziela chodzik dla niego i puscila na samopas- o malo mi kwiata nie przewrocil, sciany poobijal , a ta jeszcze rzucila haslem" niech Ania wie ze u niej dziecko bylo" -myslalam ze mnie rozwali w srodku

ide pic kawe i wlosy musze wysuszyc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:30   #1926
chryzolit
Raczkowanie

Hej
Widzę, że na tapecie temat wychowywania Oj, ja za Staśkiem świata nie widzę, ale nie ma opcji, żeby wyprawiał takie historie, jak piszecie Myślę, że w sytuacji krytycznej i tyłeczek
mógłby się znaleźć w opałach

Od 47 minut kołyszę stopą bujaczek ze Staśkiem i dopiero zaczyna usypiać W tym wypadku usypiają go chyba rockowe kawałki Wy piszecie o takich ładnych melodiach jak "muzyka dla bobasa", a u mnie, w pierwszych dniach po porodzie, TZ "odkrył" muzyczne gusta małego No w sumie, to coś w tym jest - uwielbia Rolling Stonesów i Lenny'ego Kravitza, U2 obdarza mniejszą estymą, a ostatnio, razem z mamusią () szaleje za tą samą piosenką - "Resistance" grupy Muse... Czasem się wygłupiam i tańczę przed Stasiem, by go rozśmieszyć, a że tańczyć nie umiem, to łatwo mi to przychodzi - odstawiam wszystkie numery z "Gorączki sobotniej nocy"...

Svinecko, jak główka?... Ciśnienie chyba nie teges, bo i ja dziś ledwo widzę Ale nie moge nie zauważyć, że schab wzywa mnie rozdzierającym głosem... Dam znać, co udało mi się zmajstrować. Unholy, piszesz o sushi, a mnie zwykłe zrazy przerastają (nigdy nie próbowałam).

Kupki u nas to ostatnio temat rzeka - dosłownie, bo maleńki strzela nimi niefrasobliwie 4-5 razy dziennie A ja to sprzątam. ostatnio Staś dał radę nawet podłogę zapaskudzić - na szczęście mamy panele, więc umyte bez problemu, ale chyba nie będę się z tego zwierzać ewentualnym nabywcom

Gratuluję obrotów Kubusia A u nas wciąż nic - jeden obrót z boczku na brzuszek...

Wiecie, że już 7. stycznia? Wiosna idzie
Stary 2010-01-07, 10:33   #1927
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mysle ze ta dawka expozycyjna to to pol lyzeczki,ale moge sie mylic

wg schematu z gazety 6mc dziecko:3x mleko modyfikowane-180ml, 1x kaszka a na bebiko tez jest napisane ze 5-6mc dziecko powinno jadac 4porcje
Moja je 3

Wlasnie chcialam ja pochwalic ze dzis bez pobudek, a ona w krotkim czasie 2x dopomniala sie o korka i teraz wypila duuuzo herbatki, nie wiem czy mleka nie powinna dostawac.Co myslicie?
od kad pije herbatke budzi sie co noc
to chyba wystarczy mleka mojemu śmykowi - pewnie jak mu brakuje to się w nocy częściej budzi...

o kurczę ja dałam mu chyba ze 2-3 razy tą kaszkę - było napisane od 6 miesiąca ale jakoś mi nie pasowało
więcej nie dam, bo mu zalepię kosmki jelitowe

kiedy mój prześpi całą noc chociaż dziś nie było źle

Cytat:

U mnie mowia , ze 4 razy. dla mam butelkowych: w zaleznosci od wielkosci i potrzeb dziecka wciaz 800-1000ml na dobe.
Moj jak wypije 600 mleka/dobe to jest bardzo duzo Pieknie za to zjada inne posilki.
Wiecie jednak ze ja mam luzny stosunek to wszystkich tabeli, dla mnie jest ok, jak dobrze przybiera na wadze i ladnie pnie sie po siatce centylowej. Do tematu dzieciowego mam takie samo podejscie jak do moich pacjentek- uwazam, ze kazdego trzeba traktowac indywidualnie i brak pod uwage wszystkie "okolicznosci przyrody"

Wiesz, mina mocno mi zrzedla, gdy zobaczylam, ze samochod przede mna stacza sie z gorki... Zrobilam runde naookolo domu i stwierdzilam, ze maz musi dac rady z Antosiem w domu. To juz nawet nie chodzi o to, ze ja sie boje, ale jestem przerazona brakiem umiejetnosci ze strony innych kierowcow. W sumie mieszkam tu 5 lat, snieg pada drugi raz, w zeszlym roku po raz pierwszy od 13 bodajze lat i byl az 3 dni

I dziekuje, chociaz wcale tak nie czuje i sie nie czuje. Czuje sie gruba i brzydka. A to zdjecie z wigilii chyba.
wiem, że nasze samopoczucie często odbiega od rzeczywistości - w każdym razie avatarek ładny bez ściemy

4 razy mleko - to posiłków może nie starczyć jak dziecko przesypiałoby całą noc - mój je w dzień 4 główne posiłki (o 8, 12, 16, 20 - w między czasie cycuś)

Cytat:

A kiedyś już miałam napisać, że dostał Antoś od cioć kosmetyki Skarb Matki. Na razie uzywam tylko pianki (http://allegro.pl/item866826967_skar..._i_dzieci.html) i jest super. Skórka mięciutka, zapach b. ładny (wg mnie)
Nie ruszone stoi jeszcze:
http://allegro.pl/item866826981_skar...ka_250_ml.html
http://allegro.pl/item866826918_skar...nia_60_ml.html
http://allegro.pl/item853592313_pude...howy_140g.html
Jak uzyję to napiszę opinię

Mariolu, avatarek rzeczywiście super

Kasiu, ja kiesyś myslałam, ze Sushi jest fuj. Małż przyniósł z pracy (we środy zawsze mają po promocyjnych cenach) i się zakochałam. Uwielbiam. Juz Małz mnie namawia, zebym zrobiła w domu, myslę, że może kiedyś
czekamy na relacje o kosmetykach
a można je dostać w sklepie stacjonarnym?

ja też lubię sushi

Cytat:
A ja się nie wyspałam...
Cześc

Dobijaja mnie te pobudki o 6,15 i maszerowanie do autobusu..., ale wolę już, zeby Bartuś byl punktualny, bo z Małżem to się codziennie spóźniał minimum 15 min, a to juz przecież szkoła i nie wypada. Ale weź wytłumacz głupkowi - On uważa, że 7,45 to zdecydowanie za wcześnie na rozpoczynanie się zajęć i on się nie będzie stosował. A szkoła trwa oprócz tego roku jeszcze 6 i co, miałby zawsze przyjeżdzać po 7, bo tatusiowi się nie chce. Oj szkoda słów.
Dlatego maszerujemy na autobus i przynajmniej w oczach wychowawczyni nie wypadamy jako rodzice spóźnialscy (umówmy się, dzieci w szkole przez nauczycieli postrzegani są przez pryzmat rodziców, no bo co taki maluch 7-letni czy 10-cio może zdecydować o sobie - nic).

Czekoladko, wszystkiego naj dla Tz-ta i udanej imprezki

Wszystkiego Naj dla Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi
ach Ci faceci - mój się po ostatniej akcji mocno przymila

Cytat:
Gnomów Ci u nas dostatek, można by niezłe Gnomowisko zbudować....

Magi
a ja myślałam, że już mamy Gnomowisko

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Widzę, że Gnomy na tapecie ja na razie nie narzekam odpukać bo u nas to ja rządzę taaaaak hetera jestem ja 156cm Tż 177 cm czasem śmiesznie to wygląda
no niby ja też rządzę, ale zaczynam mieć dość tego, że bez polecenia nic nie zrobi, a i to nie zawsze mu się uda w ferworze codziennej walki z życiem

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

w poradniku, który pocztą dostałam pisze, ze 2-3g produktu glutenowego = 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BOBOVITA

oj, to chyba żadnej z nas jednak nie ominie, ten chłopski ród
dzięki - już wiem, że zwiedziona napisem na opakowaniu dałam za dużo

Cytat:

Ja mam podobne podejscie jak ty i tez mnie trzesie, kiedy widze, ze mamie wszystko jedno, co jej dziecko robi w czyims domu. A kto ma za nim latac? Ja? A bo to moje dziecko? Wtedy jeszcze nie mielismy dziecka i nie uwazam, ze musze miec dom przystosowany do ich dzieci. To rodzice odwiedzajac mnie powinni byc odpowiedzialni za to, co robi ich dziecko pod ich opieka.

Ja naprawde rozumiem, ze dziecko to jest dziecko, ale chyba mozna zwrocic uwage, aby nie sciagalo wszystkiego z mebli, wieszalo sie na firnakach itp, ciagnelo koty za ogony lub probowalo nimi rzucac o podloge (komentarz mamy: "nie lap kota bo sie zbrudzisz" Dodam tylko, ze koty sa domowe, nieywchodzace, karmione specjalna karma, szczepione i regularnie badane przez weterynarza).

tak mnie wychowano i pewnie juz tego w sobie nie zmienie
też to przeżywałam z córką sąsiadów - z impetem wyrzucała szufladki z naszej ręcznie robionej komody, wyrzucając wszystko co jest w środku, a tatuś siedział obok i popijał kawkę
coś nam wtedy zginęło z którejś szufladki, ale już nie pamiętam co
do tej pory ich nie zaprosiłam po raz kolejny

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:48   #1928
Texasik
Rozeznanie

Dzien dobry dziewczyny. Dziekuje bardzo za zyczonka dla Danielka . nie moge uwierzyc, ze mam juz polrocznego kawalera w domu jak ten czas leci...

Mam dzisiaj straszne zakwasy po wczorajszym aerobiku , normalnie czuje wszystkie mniesnie swojego ciala.

Svinecka wyslalam Ci zaproszenie na nk , mam nadzieje , ze nie masz nic przeciako , ze Cie odszukalam.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:58   #1929
chryzolit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny. Dziekuje bardzo za zyczonka dla Danielka . nie moge uwierzyc, ze mam juz polrocznego kawalera w domu jak ten czas leci...
Najlepsze życzenia dla półrocznego kawalera!!
Stary 2010-01-07, 11:03   #1930
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Hej
Widzę, że na tapecie temat wychowywania Oj, ja za Staśkiem świata nie widzę, ale nie ma opcji, żeby wyprawiał takie historie, jak piszecie Myślę, że w sytuacji krytycznej i tyłeczek

Od 47 minut kołyszę stopą bujaczek ze Staśkiem i dopiero zaczyna usypiać W tym wypadku usypiają go chyba rockowe kawałki Wy piszecie o takich ładnych melodiach jak "muzyka dla bobasa", a u mnie, w pierwszych dniach po porodzie, TZ "odkrył" muzyczne gusta małego No w sumie, to coś w tym jest - uwielbia Rolling Stonesów i Lenny'ego Kravitza, U2 obdarza mniejszą estymą, a ostatnio, razem z mamusią () szaleje za tą samą piosenką - "Resistance" grupy Muse... Czasem się wygłupiam i tańczę przed Stasiem, by go rozśmieszyć, a że tańczyć nie umiem, to łatwo mi to przychodzi - odstawiam wszystkie numery z "Gorączki sobotniej nocy"...
hehe to moj tż puszczal malej kolysanki typu Iron Maiden czy Metallica(moj tż jest fanem muzyki metalowej) i ona spala jak mis przy tym
ja tez ostatnio tancze z mala-puszczam vive albo mtv i spiewam jej i mowie "tanu-tanu" a ona sie cieszy

zapomnialam wam napisac o nowej umiejetnosci Weroniki - nauczylam ja dawac czesc
jak ktos do niej podejdzie i mowie"czesc" to ona reke wyciaga i daje

teraz juz sie oddalam
musze zrobic tiramisu, pianke czekoladowa
salatke gyros, salatke ziemniaczana i bede robic roladki z lososia jako przekaske, oczywiscie zimna plyta a potem kielbaski na goraco-ide na latwizne bo nie chce mi sie jakiejs szykownej kolacji robic

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-01-07 o 11:04
Stary 2010-01-07, 11:10   #1931
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hehe to moj tż puszczal malej kolysanki typu Iron Maiden czy Metallica(moj tż jest fanem muzyki metalowej) i ona spala jak mis przy tym
ja tez ostatnio tancze z mala-puszczam vive albo mtv i spiewam jej i mowie "tanu-tanu" a ona sie cieszy

zapomnialam wam napisac o nowej umiejetnosci Weroniki - nauczylam ja dawac czesc

teraz juz sie oddalam
salatke gyros, salatke ziemniaczana i bede robic roladki z lososia jako przekaske, oczywiscie zimna plyta a potem kielbaski na goraco-ide na latwizne bo nie chce mi sie jakiejs szykownej kolacji robic
dla Weronisi zdolniacha z niej.
Ale pysznosci przyrzadzasz az slinka cieknie

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:15   #1932
chryzolit
Raczkowanie

Cytat:

teraz juz sie oddalam

Najlepsze życzenia dla TZ-ta
Stary 2010-01-07, 11:17   #1933
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
A nasz ksiądz to taki materialista,że jeszcze dobrze ze schodów nie zszedl i juz patrzył w kopertę
Zenada

Wszystkiego najlepszego dla Daniela

Kochane, wpadam na moment. Bylismy na szczepieniu, Ania biedna sie splakala, a ja razem z Nia Za to teraz spi jak susel. Zwazylismy Ja, alez sie pulpet zrobil- teraz wazy 6570, przez miesiac przybrala 1 kilogram Ma 65,6 cm dlugosci. Rozwija sie wszystko pieknie. Pani doktor kazala sie wstrzymac z poszezrzaniem diety, wiec na razie lecimy nadal na mleku. Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o ten gluten

Teraz koncze, zaraz przychodza ludzie ogladac nasze mieszkanie. Moze zechca kupic Wpadne pozniej. papa!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:32   #1934
chryzolit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Kochane, wpadam na moment. Bylismy na szczepieniu, Ania biedna sie splakala, a ja razem z Nia Za to teraz spi jak susel. Zwazylismy Ja, alez sie pulpet zrobil- teraz wazy 6570, przez miesiac przybrala 1 kilogram Ma 65,6 cm dlugosci. Rozwija sie wszystko pieknie. Pani doktor kazala sie wstrzymac z poszezrzaniem diety, wiec na razie lecimy nadal na mleku. Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o ten gluten

Teraz koncze, zaraz przychodza ludzie ogladac nasze mieszkanie. Moze zechca kupic Wpadne pozniej. papa!
No, pięknie dziewczynka rośnie
Siostro
Stary 2010-01-07, 11:34   #1935
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Gnomów Ci u nas dostatek, można by niezłe Gnomowisko zbudować....

Magi
O i to wielkie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
...
w poradniku, który pocztą dostałam pisze, ze 2-3g produktu glutenowego = 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BOBOVITA

....

oj, to chyba żadnej z nas jednak nie ominie, ten chłopski ród
Fajnie, że napisałaś, bo się zastanawiałam. Tylko, że ja muszę najpierw tą kaszkę kupić, he, he.

Ciekawe jak oni nas nazywają? Może lepiej nie wiedzieć

Cytat:
A wczoraj Antos sie tak meczył z kupką . Płakał jak ja robił bardzo. Jak już przestał poszłam zmienic mu pieluszkę, a tam taki rogalik jak plastelina (i w konsystencji i taki wałeczek jak w opakowaniach plasteliny są), patrzę, a tu jeszcze dalej idzie. Zrobił jeszcze dwa takie rogaliki. Bidulek tak się namęczył. Mam nadzieję, że za kilka dni ta laktuloza zacznie działać i troszkę mu ułatwi.

Dzisiaj nad ranem zrobił kuleczkę i tez popłakiwał. Pupka cała zaczerwieniona, więc od razu posmarowałam bepanthenem.

Cieszę się, że zrobił dzień po dniu i nic mu nie zalega, ale chciałabym, żeby się tak nie męczył
...
Bidulek Oby Lactuloza zaczęła szybciutko działać

Cytat:
Hej

...
Kupki u nas to ostatnio temat rzeka - dosłownie, bo maleńki strzela nimi niefrasobliwie 4-5 razy dziennie A ja to sprzątam. ostatnio Staś dał radę nawet podłogę zapaskudzić - na szczęście mamy panele, więc umyte bez problemu, ale chyba nie będę się z tego zwierzać ewentualnym nabywcom
...
He, he wrzuć na You tube, to sobie też popatrzymy A swoją drogą uwielbiam U2 i Lenego

Musisz sobie sprawić kombinezon ochronny

Cytat:

...
Przyłączam sie do życzeń dla Danielka

Cytat:
...

teraz juz sie oddalam
Mój Maciek też posiadł tą umiejętność

Podrzuć trochę żarełka koleżance, brzmi smakowicie

Cytat:
Zenada

Bidulka, ale dobrze, że już po. Widzę, że Ania rośnie jak na drożdżach

za potencjalnych kupców. Nie doczytałam chyba, że chcecie sprzedać mieszkanko.

----------------------------------------------------------------------

My idziemy dzisiaj na 16 (do lekarza), klucze są Jak będzie wszystko ok z Maciulem, to zaszczepimy bąka.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:40   #1936
UnholyOne
Ola-Unhola

Tuli, super, że juz po szczepieniu. Jedna rzecz z głowy
A jaki ładny wyniki, 1 kg w ciągu miesiąca...hoho słuzy mleczko

Magi, kciuki za wizytę

A ja własnie zamówiłam 100 odbitek na superfoto. Musiałam to zrobić dzisiaj, bo na odbitki 10*15 w czwartki jest promocja 0,35 gr , ale zamawiałam też większe
Muszę w końcu zrobić ścianę ze zdjęciami, czeka i czeka a mi się nie chciało.
Mam nadzieję, ze w przyszłym tygodniu dotrą i będą ładne

Idę coś zjeść i ogarnąć kuchnię
Stary 2010-01-07, 11:42   #1937
eleeri
Zakorzenienie

Cześć
wpadłam na szybko póki mały spi

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Eleeri - jutro wyniki tego kolejnego posiewu, czy już były a ja nie doczytałam?
kolejnego

sami prywatnie robilismy ogólne badanie moczu i posiew
potem ze skierowania ogólne i znowu prywatnie posiew bo nie chcemy tracić czasu, a tak to jutro juz będzie antybiotyk

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Dobre Mój stosuje tylko urynoterapię, ale o kałoterapii nie słyszałam

rozbawiłaś mnie do łez

Zmiana Maciek teraz walczy ze snem = wrzeszczy, a Mati co porabia?

A później dziwnie się patrzą jak przychodzimy do nich ze zdobytą wiedzą.

w tym czasie kiedy Twój wrzeszczał, mój jęczał i nosiłam go na rękach, a potem to juz wyłączyłam komputer

taaa, wiedzą podobną do ich

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:56   #1938
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Magi, kciuki za wizytę

A ja własnie zamówiłam 100 odbitek na superfoto. Musiałam to zrobić dzisiaj, bo na odbitki 10*15 w czwartki jest promocja 0,35 gr , ale zamawiałam też większe

Dzięki

A jak z jakością? Też się zastanawiałam czy tam nie wywołać. Dwa lata temu robiłam tam kalendarz i wyszedł super

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:59   #1939
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlatego ze taka ilosc i zapach, czy co cie zniechecilo czy to taki zarcik tylko?
bo jak wiesz ze to skutkuje a mlody sie zapcha to pewnie po nie siegniesz
bp się mi obkidał aż po pas

no jak się zapcha to pewnie sięgnę, nie bedę przecież patrzeć ja mi sie dziecko męczy

Cytat:

tzn ty je jadlas i mlody wyssal od ciebie i na to mu deser jeszcze sliwkowy si?
młody jadł

Cytat:

Eleeri rowniez ogladalam dzisiaj zdjecia Matiego i on naprawde wyglada na aniolka sliczne ma oczka.
dziękuję

On jest przykładem jak to pozory mogą mylić

Stary 2010-01-07, 12:05   #1940
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dzięki

A jak z jakością? Też się zastanawiałam czy tam nie wywołać. Dwa lata temu robiłam tam kalendarz i wyszedł super
Zamawiam po raz pierwszy, zobaczymy.
Ale jest cos takiego jak dostosowywanie rozdzielczosci do wybranego rozmiaru i jak zdjęcie wyszłoby za bardzo np. rozmazane, nieostre to wtedy pojawia sie symbol przy rozmiarze. Także myślę, ze będzie ok.
Można też np. skorygować czerwone oczy, wybrać czarno-białe lub sepię.
Dziewczyny, które zamawiały wcześniej były zadowolone, to myślę, że i ja będę.
Stary 2010-01-07, 12:07   #1941
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
ale sie nie wyspalam maly zasnal chyba o 1 a za dwie godz sie obudzil i ciagle jojczal i tak cala noc, mial tak zapchany nosek, ze oddychac nie mogl...ja juz nie wiem

aha i mamy skierowanie na wymaz bo pewnie zlapal bakterie od Eryka

widze, ze temat dzieci w domu na tapecie ja jak jestem z Erykiem u kogos to dla mnie jest oczywiste, ze za niego odpowiadam i zadne wandalizmy nie wchodza w gre, zadne brudzenie, przewracanie kwiatow itp.....zreszta on juz ma ten etap za soba, ale zawsze jak wychodzimy to kaze mu pomoc posprzarac pokoj z kolega

u mnie jak sa jakies dzieci to nigdy nie zmuszam ich do sprzatania jesli ich matka tego nie zrobi, w koncu to goscie wiec nie wypada niby im kazac, a jesli juz to matka powinna to zrobic - aczkolwiek dzieci maja sie bawic w swoim pokoju a nie latac po calej chacie - ostatnio pisalam, ze byly u mnie dwie kolezanki z dziecmi, jeden 4,5latek wariat na maksa, ciezko nad nim zapanowac, co chwile przylatywali z Erykiem z piskiem do dalonu ale z kumpela ich skutecznie wyganialysmy
drugi roczniak, co to chodzi jeszcze przy meblach - na szczescie grzeczniutki, zajmowal sie soba, jedyna rzecz to byla taka, ze bral chrupki, lapal sie lawy tymi obslinionymi i obchrupkowanymi paluszkami i cala ja packal - kumpela powiedziala odrazu, ze troche mi lawe pobrudzi ale ja powiedzialam, ze bez przesady posprzatam pozniej i zabralam tylko ozdobne podkladki - no bo przeciez nie popadajmy w skrajnosc, takie male dziecko nie zdaje sobie sprawy a matka przeciez nie przywiaze go na smyczy do nogi, poza tym to tylko lawa, ktora mozna wytrzec

oczywiscie jezeli to by byla sytuacja jak u Unholy to znacie mnie napewno zwrocilaym uwage zeby pilnowali dziecka chyba, ze chca TZowi odkupic playa

Cytat:
czytalam te diete co Svinecka podeslala mi i razem z moja przyszla bratowa postanowilysmy ze sprobujemy czy dieta faktycznie dziala
dziala dziala - nie wytrzymalam i stanelam na wage (obiecuje ostatni raz) a tam? 1.8kg mniej a dzis trzeci dzien dopiero wow
Cytat:
witam sie z kawka
Svinecko czy idzie u ciebie kupic ten chleb z otrebami lub owsiany?
czy samemu trzeba sobie upiec?
wyslalam meza do piotra i pawla, tam stoisko piekarnicze jest duuuze,wszystkie inne dzikie chleby sa a takich nie ma
TZ wczoraj byl w piotrze i pawle i mowil, ze byl ale nie wzial bo nie wiedzial, ze mozna

kurcze ale bym wciela buleczke z maselkiem
Cytat:
Svinecko, jak główka?... Ciśnienie chyba nie teges, bo i ja dziś ledwo widzę
na szczescie przeszlo
Cytat:
Svinecka wyslalam Ci zaproszenie na nk , mam nadzieje , ze nie masz nic przeciako , ze Cie odszukalam.
oczywiscie, ze nie - przyjelam, poznalam Cie po zdjeciu z awka
Cytat:

ja tez zamawiam w czwartki

a pokazesz sciane?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:16   #1942
muszka66
Rozeznanie

dziekuje wam wszystkim za cieple slowa. powli staram sie nie myslec o piesku, choc czasem ciezko
wczoraj bylam na aerobiku, mala odskocznia, maz zostal z mala.
chcialam sie pochwalic, ze przebil sie 1 zabek slychac jak stukam lyzeczka nie wiem nawet kiedy hehe.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

dałam mu dzisiaj suszone śliwki potem jabłuszko, obiadu dzisiaj nie serwowałam, chciałam, żeby się biedny wykupkał bo sadził takie małe plastelinowe bobki
no i zączął robić, stękał zrobił sie jak pomidor czerwony
ale jak zrobił kupę, to klękajcie narody
ilość jak na starego chłopa przystało,
zapaszek powalający

więcej żadnych sliwek
tez mielismy problem z kupa i jak zrobila po 4 dniach to hoho! akurat mala byla sama z tata tz sie smial, ze mialam pomysl ze sliwkami, bo zjadla 2 lyzeczki a przy 4 zaczela robic. ale to zbieg okolicznosci

wczoraj dalam jej zupe jarzynowa, dzis skonczyla, choc nie do konca. ale powim wam, ze robila takie miny jakby sie dlawila. moze cos nowego w buzi to dlatego. a jutro wprowadzam kaszke z Bobovity. ale dam taka po 4 miesiacu i dosypie ciut glutenowej po 6 miesiacu. moze tak byc? ile tego dosypac?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Svinecka gdzie moge zobaczyc Twoje zdjecie? cos pisaly dziewczyny, ze fajna laska z ciebie, ze szczuplutka i tez bym chetnie cie zobaczyla
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:18   #1943
eleeri
Zakorzenienie

Czekoladko czekam i ja na fotki

Cytat:

No nie już nie mogę słuchać takich wiadomości ostatnio też gdzieś wyczytałam, że matka pijana koleszków sobie sprowadziła i całe towarzystwo piło, a gdy matka usnęłą to zgwałcili 13-sto miesieczne dziecko Boże ja nie wiem co się dzieje na tym świecie.

ja nie wiem jaka kara za to by była sprawiedliwa
jedynie tortury aż do śmierci

i na pewno zrobili z dziecka kalekę

Cytat:
I dziekuje, chociaz wcale tak nie czuje i sie nie czuje. Czuje sie gruba i brzydka. A to zdjecie z wigilii chyba.
własnie też chciałam napisać że śliczne zdjęcie

Cytat:
Ja jednak się pojawiłam, moja ćwiartka spi (niestety nie zawsze jest połówką ), więc mogę szaleć

Rozmawiałam dzisiaj z bratową i ona chodzi do tej już wspomnianej pediatry Jakie ona dzisiaj jej rzeczy nagadała, tzn ja o czymś takim nie słyszałam, ale mogę sie mylic.
Cały czas się upiera przy dwóch możliwościach dawania glutenu, czyli jak nie teraz to dopiero 10-ty miesiąc
A po drugie mówiła, żeby dosypywac do słoiczków itp nie kaszkę manną np tylko....łyżeczkę surowej mąki... Czy któraś z Was o tym czytała, słyszała???
Ja wiem, że maka to gluten, ale surową mąkę do małego słoiczka??
Ja juz nic tej mojej bratowej nie mówiłam, Ona tak zachwala tych "swoich" lekarzy, to niech sie stosuje..
mąka ...
coś mi się kołata w głowie, że moja mama mi kiedyś mówiła że dawniej to mąkę z wodą mieszali i dawali dzieciom
jako kleik - zamiast kleiku

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

aaaaaaaa chciałam Wam jeszcze napisać, ze stała sie rzecz straszna ... dostałam okres .... buuuuu
współczuję

sama juz kilka razy miałam - nic przyjemnego, zwłaszcza że się człowiek juz odzwyczaił

Cytat:
Możecie powiększyć listę Gnomów o Gnoma Gnomowatego A myślałam, że mnie to ominie. Gnom jeden
co małż zmajstrował

a moje dziecko już się zbudziło, więc uciekam
bo juz jojczy

eh nie doczytam do końca

Stary 2010-01-07, 12:33   #1944
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
jutro wprowadzam kaszke z Bobovity. ale dam taka po 4 miesiacu i dosypie ciut glutenowej po 6 miesiacu. moze tak byc? ile tego dosypac?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Svinecka gdzie moge zobaczyc Twoje zdjecie? cos pisaly dziewczyny, ze fajna laska z ciebie, ze szczuplutka i tez bym chetnie cie zobaczyla
gratuluje zabka
kaszki glutenowej ja dodaje zawsze lyzeczke

zdjecia to na nk
Stary 2010-01-07, 12:35   #1945
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziala dziala - nie wytrzymalam i stanelam na wage (obiecuje ostatni raz) a tam? 1.8kg mniej a dzis trzeci dzien dopiero wow

TZ wczoraj byl w piotrze i pawle i mowil, ze byl ale nie wzial bo nie wiedzial, ze mozna

kurcze ale bym wciela buleczke z maselkiem

na szczescie przeszlo

oczywiscie, ze nie - przyjelam, poznalam Cie po zdjeciu z awka

ja tez zamawiam w czwartki

a pokazesz sciane?
gratuluje spadku wagi

Ściana na razie pusta, cała brązowa, jak powiesze fotki i portrety dzieci rysowane węglem, to na pewno się pochwalę

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

mąka ...
coś mi się kołata w głowie, że moja mama mi kiedyś mówiła że dawniej to mąkę z wodą mieszali i dawali dzieciom
jako kleik - zamiast kleiku
Ale to kiedys, a teraz to nie słyszałam...

idę szykować się na spcer.
dzisiaj bez sanek, bo ręce trochę bolą
Stary 2010-01-07, 12:37   #1946
sylka79
Wtajemniczenie

Cześć dzieweczki!!!
Wpadam tylko na chwilkę przywitać się i lecę do obiadu,dzisiaj jakoś na wszystko brakuje mi czasu.Będę nadrabiać wieczorem.

Miłego popołudnia

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:41   #1947
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów! - Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi

no i dla TŻ-ta Czekoladki też
Cytat:
A ja się nie wyspałam...
Cześc

Dobijaja mnie te pobudki o 6,15 i maszerowanie do autobusu..., ale wolę już, zeby Bartuś byl punktualny, bo z Małżem to się codziennie spóźniał minimum 15 min, a to juz przecież szkoła i nie wypada. Ale weź wytłumacz głupkowi - On uważa, że 7,45 to zdecydowanie za wcześnie na rozpoczynanie się zajęć i on się nie będzie stosował. A szkoła trwa oprócz tego roku jeszcze 6 i co, miałby zawsze przyjeżdzać po 7, bo tatusiowi się nie chce. Oj szkoda słów.
Dlatego maszerujemy na autobus i przynajmniej w oczach wychowawczyni nie wypadamy jako rodzice spóźnialscy (umówmy się, dzieci w szkole przez nauczycieli postrzegani są przez pryzmat rodziców, no bo co taki maluch 7-letni czy 10-cio może zdecydować o sobie - nic).
o nieee ... ja to bym nie dała za wygraną! ... pogoniła bym małża
Cytat:
Możecie powiększyć listę Gnomów o Gnoma Gnomowatego A myślałam, że mnie to ominie. Gnom jeden
a ja myślałam, ze Twój małż nigdy nie zostanie gnomem
Cytat:
Widzę, że Gnomy na tapecie ja na razie nie narzekam odpukać bo u nas to ja rządzę taaaaak hetera jestem ja 156cm Tż 177 cm czasem śmiesznie to wygląda

Cytat:

mam nadzieję, ze wiecej już się nie będzie tak męczył! ... u nas laktoza zadziałała chyba po 4 dniach ... no i teraz dalej kupka jest raczej twarda, ale Bartosz już nie płacze jak ją robi ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:42   #1948
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

teraz juz sie oddalam

... hmmm na łatwizne???
Cytat:
Zenada

Cytat:

My idziemy dzisiaj na 16 (do lekarza), klucze są Jak będzie wszystko ok z Maciulem, to zaszczepimy bąka.
za wizytę!!!
Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
dziekuje wam wszystkim za cieple slowa. powli staram sie nie myslec o piesku, choc czasem ciezko
wczoraj bylam na aerobiku, mala odskocznia, maz zostal z mala.
chcialam sie pochwalic, ze przebil sie 1 zabek slychac jak stukam lyzeczka nie wiem nawet kiedy hehe.

tez mielismy problem z kupa i jak zrobila po 4 dniach to hoho! akurat mala byla sama z tata tz sie smial, ze mialam pomysl ze sliwkami, bo zjadla 2 lyzeczki a przy 4 zaczela robic. ale to zbieg okolicznosci

gratuluję pierwszego ząbka!!!

hehe co do śliwek to u nas było tak samo ... Bartek po kilku łyzeczkach zaczął robić kupkę

oczywiście ucieło mi cytaty

dla Ani! Piękna waga! ...

Svinecko - dla Marcelka! Ten katar cś Go nie chce opuscic!

........................
no to sobie popisałam ... Bartosz właśnie się obudził ... a ja zamiast umyć głowę, zjeść śniadanie, rozpalić w kominku - to ja co? na wizazu!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:50   #1949
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no tak zapomnialabym
wszystkiego najlepszego dla Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi

i sto lat dla TZ czeko
Stary 2010-01-07, 13:13   #1950
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wpadlam na moment bo maruda tak marudzi ze nic zrobic nie mozna-odlozylam ja do lozeczka i steka -czekam az zasnie

Cytat:
dla Weronisi zdolniacha z niej.
Ale pysznosci przyrzadzasz az slinka cieknie

podesle jak cos zostanie

Cytat:

Najlepsze życzenia dla TZ-ta
dzieki

Cytat:
no rosnie ci pannica ze hej
Cytat:

Mój Maciek też posiadł tą umiejętność

Podrzuć trochę żarełka koleżance, brzmi smakowicie

----------------------------------------------------------------------

j.w
trzymam za wizyte

Cytat:
dzień dobry

Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów! - Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi

no i dla TŻ-ta Czekoladki też
dziekuje

Cytat:

... hmmm na łatwizne???
wiesz jak mama miala urodziny to byl wybor mies na kolacje min. schab ze sliwkami, roladki ze szparagami z kurczaka, piers z porem(taka kula), bogracz
a ja ino kielbaski

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no tak zapomnialabym
wszystkiego najlepszego dla Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi

i sto lat dla TZ czeko
dzieki

acha ciesze sie ze waga ci leci ale pamietak narazie tracisz wode i po 11 dniach odchudzania dopiero spada tluszcz

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości