Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 12:14   #4861
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Kalka - nie jestem nauczycielką ale z odpowiedzi Kuratorium wynika, że nauczyciel ma prawo do co najmniej 10 tygodni urlopu wypoczynkowego - z czego duża jego część przypada na okres wakacji, ferii. Jeśli Twój urlop macierzyński przypadnie w trakcie trwania ferii, wakacji (które zgodnie z przepisami są częścią urlopu wypoczynkowego) to w następnym roku szkolnym będziesz mogła wykorzystać włąśnie TEN zaległy urlop wypoczynkowy niestety w okrojonym wymiarze - bo tylko 8 tyg. ( a nie co najmniej 10 tygodni jak to jest powiedzmy w normalnej, standardowej sytuacji)

Kalka w razie czego pytaj bo może niezbyt jasno napisałam. __________________
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:31   #4862
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Youyou - dzieki za pomoc ! to juz wiem jakie lozeczko kupic
Proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Dzięki za pamięć o mnie Jestem cały czas w dwupaku i codziennie odwiedzam nasze forum, ale miałam małego dołka i nie było weny do pisania Dowiedziałam się, że naprawa mojego małego seicento, które lekko skasowałam jeszcze przed świętami (może pamiętacie) będzie nas kosztować 2,5 tys Załamka, zwłaszcza przy obecnie zwiększonych wydatkach
Poza tym jutro jadę na cc także dołączę do wypakowanych mamusiek i tak jak kilka z was chciałabym i boję się
Oj to trzymam mocno kciuki Jutro Twój Wielki Dzień

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!

Nie było mnie zaledwie 3 dni na wizażu,a tu tyle stron naskrobałyście, że szok!!!!!

Spróbuję co nie co nadrobić, chociaż pewnie wszystkiego mi się nie uda

Ale przede wszystkim
fleurdelacour, majkela12, Kasya82, malga19 wieeeeeeelkie gratulacje!!!!!! klask i:
Witaj Madziulka, a ja myślałam że ty może na porodówce już leżysz

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Już nie nadrobię, tego co napisałyście, ale mam nadzieję że u Was wszystko ok
Gratulacje dla rozpakowanych mamuś i kciuki za te co jeszcze w dwupaku

Już jesteśmy w domku od wczoraj od 19 (strasznie późno dostaliśmy wypis). Wszystko z nami ok. Choć mały na początku troszkę stracił na wadze bo nie miałam pokarmu. Teraz pokarmu mam tyle, że mi cyce rozwala Adaśko odpukać jest aniołkiem. W ogóle nie płacze
Zaraz się obudzi, ale może uda mi się w następnej drzemce do Was zajrzeć

ps. Poród był dla mnie wielkim szokiem, jak pamiętacie nie miałam żadnych objawów. No ale opiszę go później jak znajdę troszkę czasu i zdjęcia też pokażę, a jak
Witamy w domku i z niecierpliwością czekamy na opis porodu i fotki Adasia

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Bylam pobrac ten wymaz i w zartach mowie do gina, no to przy okazji zobaczymy, czy przypadkiem glowki juz nie widac.On przystepuje do badani i mowi - jest A ja w szoku - ale co juz ??? No i czuje jak mi tak bardzo niziutko gmera i mowi - ooo tu jest !
Rece mi opadly...Zaczal sie smiac i mowi spokojnie, mala jest juzpraktycznie wpasowana w kanal rodny, ale wszystko pozamykane.No to pytam, czy doczekam do terminu.A on mi na to, ze na tym etapie w ciagu kilku h wszystko moze sie zmienic i tak na prawde nikt nie jest w stanie przewidziec kiedy sie zacznie porod.Na koniec zapytalam o te skurcze w pachwinach, to powiedzial, ze to juz sa takie porodowe i zebym sie lepiej spakowala.Bardzo sie cieszyl jak mi to wszystko mowil (ja troche mniej). Nooo to dolaczam do grona rodzacych w kazdej chwili
Po tym baganiu chodzic nie moge, tak mnie boli kosc lonowa i cos czuje, ze ta torba mi sie przyda wczesniej niz jestem w stanie to sobie wyobrazic....
Trzymajcie kciuki, zeby Lu nieszcze nie chciala wychodzic, bo wciaz czekam na zestaw do pobrania krwi

Narazie nie mam sily Was nadrobic.Musimy troche polezec, co by nie urodzic jeszcze

no no to mała Lu może wszystkich zaskoczyć i namieszać w kolejce
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:35   #4863
kalka
Zadomowienie

Aldii teraz dopatrzyłam, że ty przecież masz jeszcze czas na rozdwajanie! Ej dziewczyny nie wpychajcie się w kolejkę!!!
A serio to może lepiej zaciskaj nózki, zeby mała się jeszcze nie wydostała, chociaż ta główka w kanale....... mnie aż ciarki przeszły

Kwiatuszku a może ty w kuratorium pracujesz??? Dzięi za próbę interpretacji, ale ja nadal ciemna jestem...

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-01-07 o 12:39
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:41   #4864
filka2
Zadomowienie

a ja mam dziś nieplanowana wizyte,zadzwoniłam do gina i on powiedział ze powinnam juz byc tydzien temu zbadana(miałam do szpitala niby),więc mam wizyte o 15.45,ciekawe jak tam moja córcia....czy ma zamiar sie nami spotkać czy poczakamy sobie
malinkadziekuje
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:48   #4865
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Gratuluję kolejnych narodzin

Mojego płaczka udało się wczoraj uśpić przed 23 Na dodatek nie obudziła się o magicznej 2... Dopiero o 3 na karmienie...
Mój mąż powiedział, że Kropka usnęła bo nie mogła znieść mojego śpiewu

A teraz sobie słodko śpi już od 10.30... Mam nadzieję, że powoli zaczyna nam się klarować plan dnia...

Do tego odkąd bierze Infacol nie ma kolek

Poza tym pochwalę się, że z 17 kg nadprogramowych zostało mi już tylko 4,5 kg...
Stary 2010-01-07, 12:53   #4866
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ingrid80 co tam samochód, to tylko pieniądze, najważniejsze, żę jutro już będziesz miała swój skarbek przy sobie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
witam
no u mnie nic sie nie dzieje i tak jak olivia cały czas mysle tylko o tym kiedy to nastapi i czekam na skurcze lub wody!!!!
tż sie tak nakręcił ze to nastapi 7 (on ma 7 ur ale wrzesnia),ze nie mógł zasnąc i czekałwiec ja sie tez wkręciłam i nie mogłam spać.tz chciał nawet wywoływać,co niepodobne do niego i kazał mi iśc na dwór ze śmieciami zebym urodziła.obudziła m sie teraz taka jakas nie do zycia i połamana.ciekawe czy któras mamusia dziś urodzi
oj też bym mu przyłożyła za taki żart

malinka my nie ćwiczyliśmy oddychania, tylko nam mówili jak to robić i poza tym, żeby się poddać naturze, bo w końcu ona najlepiej nam pomorze. A na pierwszej SR ćwiczyliśmy i to sporo. A co do przypominania, to u mnie dłuższa przerwa, więc z tym może być różnie

majkela a ja właśnie sie zastanawiałam, kiedy cię wypiszą - fajnie, że już jesteście w domku i oczywiście jak będziesz miała czas to napisz co i jak i załącz zdjęcia Adaśka. A propos w którym szpitalu w końcu rodziłaś?

aldii
może on tylko tak gadał
U mnie gina też wyczuwała główkę, a ja szyjkę mam jeszcze długą. Ale na wszelki wypadek trochę poodpoczywaj, bo torbę to już chyba masz spakowaną
rybcia u mnie po wczorajszym też zero objawów, a tym naciśnięciem brzuszka to bym się jakoś mocno nie przejmowała, skoro napisałaś że synuś zaczął się ruszać i brzuch też nie bolał. A teraz idę zjeść ananaska - pewnie i tak nie pomoże, ale najważniejsze, że ananaski lubię

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Mojego płaczka udało się wczoraj uśpić przed 23 Na dodatek nie obudziła się o magicznej 2... Dopiero o 3 na karmienie...

A teraz sobie słodko śpi już od 10.30... Mam nadzieję, że powoli zaczyna nam się klarować plan dnia...

Poza tym pochwalę się, że z 17 kg nadprogramowych zostało mi już tylko 4,5 kg...
No to dzisiaj należą się same brawa
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:53   #4867
fleurdelacour
Rozeznanie

hej. wreszcie dobre wiadomosci. paciorkowiec sie mojej corci nie zlapal. dzis wreszcie bedziemy wychodzic do domku. yupiiii
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:54   #4868
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Witam mamuśki

No widać, że mała zaczyna sie dopasowywać do mamusi... I bardzo ładnie, że śpi coraz dłużej
A te kilogramy... ja tez chciałabym tak szybko wracać do formy ;( Ale to sie okaze za jakis czas... Gratulacje kamyczku

Fleur cudownie!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:58   #4869
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Kalka - nie nie pracuje w kuratorium. Kiedys słyszałam, że na kuratorium mówi się w środowisku nauczycieli ****atorium heheheh. Bardzo mnie to rozbawiło. Zapomniałam Ci jeszcze napisać, że jeśli nie wykorzystasz w tym roku szkolnym urlopu, a macierzyński przypadnie Ci na okres ferii i wakacji to w przyszłym roku szkolnym bedziesz mogła wziąść 8 tygodni urlopu. Jeśli jednak weżmiesz w tym roku szkolnym kilka dni urlopu takiego normalnego pracowniczego albo Twój macierzyński nie przypadnie na cały okres wakacji np skonczy się 25.08. to od tych 8 tygodni odejmujesz np tydzień czy dwa( w zależności ile go wykorzystasz w tym roku szkolym) i reszta przysługuje Ci do wykorzystania w następnym roku szkolnym.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

ojej pokazały się znaczki to znaczy, że tu nie wolno używać brzydkich słów
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:59   #4870
joli31
Rozeznanie

Dzień dobry Brzuszki .
Witam również Nowe Mamusie.
Mam kłopoty z netem i nie jestem w stanie Was nadrobić.
Byłam we wtorek u gina, miałam rozwarcie na opuszek, ponoć je powiększył na palec. Niby mogę zacząć rodzić w każdej chwili, ewentualnie spacery, siedzenie po turecku, masowanie brodawek ( o seksie nie mówił, ale to też wypróbujemy).
Dziś miałam jechać do szkoły na zalkę, ale auto nie odpaliło ( stary diesel), a autobusami z dwoma przesiadkami nie mam siły jechać.
Także wieczorem zaczynamy starania o wywołanie.
Mam ogromnego stracha, chwilami wręcz przerażenie mnie ogarnia. Jak przypominam sobie poprzedni poród, to było ok, niedługo, trochę bolało, nie wiem skąd ta moja panika.
Najbardziej przejęta jest teściowa, dzwoni po pieć razy dziennie, martwi się jak to będzie z Agatką jak zacznę nocą rodzić itd...
Chwilami to jest zabawne, ponoć urodziła 2 własnych dzieci, a babcia z którą mieszka 3 dzieci, ale czasami bardzo irytujące .
U nas w końcu remontu nie było , ale u sąsiadów jak najbardziej. Jedni wiercą na dole, drudzy nad nami i wrrrr już mam dość, Agata jest przestraszona tymi hałasami, wisi na kolanach ciągle itd...
Kolęde miałam w zeszłym tygodniu, ksiądz nosi własne kropidło ( takie metalowe, którego używa również w kościele). Niewiele wie o porodach, bo był zaskoczony, że mam rodzić w przyszłym tygodniu, a normalnie funkcjonuję.
Ogólnie rok stary zakończył się fatalnie, nowy rozpoczął jeszcze gorzej, ogólnie mam kryzys wiary i brak nadziei na poprawę.
Mój małż naiwnie sądzi, ze będzie dobrze i nie wiem czy od razu go zamordować, czy lepiej się rozwieść .
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:00   #4871
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Po porodzie spadło mi równo połowę kilogramów czyli 8,5...
Reszta to od karmienia piersią...

Ja wiem, że to zdrowo dla dziecka karmić go piersią, ale czuję się jak dojna krowa cały czas... Dobrze chociaż, że waga od tego spada...

Macie jakieś sposoby na pozbycie się zwisającego brzucha?
Moja mama ostatnio mi powiedziała: "O, widzę, że ci brzuch ładnie spadł" na co musiałam jej odpowiedzieć: "Tak, do kolan..."
Stary 2010-01-07, 13:00   #4872
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z pod prysznica, wypachniona, wymalowana czekam na księdza hehehehehe A tak po kolei to poodkurzałam mieszkanie, naszykowałam łóżeczko maluszka do poświęcenia, pościerałam kurze i strasznie się napociłam, a małemu w to graj i tylko się kręci. Coś czuję, że nie wyjdzie prędko na świat, chyba nie chce zobaczyć swojej mamusi
Objawów zero, zaraz zjem ananasa, seksik oczywiście nie pomógł, ale chyba powinnam się tego spodziewać, każdy dzwoni i pyta czy już no to zatrudniłam mamę do odbierania telefonów, dzięki temu ja unikam strasu.

A i taka historia z wczoraj: mąż przełazi przeze mnie do łazienki i BACH nacisną mi na brzuch, no to ja panika i histeria, ale, że mały zaraz zaczął się ruszać, brzuch też nie bolał to się uspokoiłam, chyba to nie powinno zaszkodzić?
A od której godziny chodzi u was ksiądz? U nas zaczyna od 16:30 ale spodziewam się, że do nas nie dojdzie przed 18 Chociaż o 16 to już będę gotowa
DO mnie na szczęście nikt jeszcze nie dzwoni, ale jeszcze do terminu trochę czasu

Cytat:
Witam mamuśki

Ze spaniem będzie coraz lepiej
A z tym śpiewem to na dwoje babka wróżyła Albo zasneła bo jej się podobało albo właśnie odwrotnie BY miec spokój

Ja też już posprzątałam przed dzisiejszą wizytą księdza, najbardziej zmachałam się przy odkurzaniu - brzuszek pobolał, ale jako że może coś się z tego rozkręcić to nie przestawałam. I jak już skończyłam sprzątać i siedzę na kanapie to nic Cisza

Ale wiecie co jest najlepsze? Puściłam sobie na pełen głos nową płytę Chylińskiej no i tak się gibam w rytm piosenek, bioderkami kręcę i spojrzałam na siebie w lustro to tak się zaczęłam smiać Nieźle wygląda taki gibający się grubasek

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:02   #4873
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Brawo Fleur...
Stary 2010-01-07, 13:05   #4874
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

rybcia miałam się jeszcze zapytać o to święcenie łóżeczka, tak się robi? Nigdy o czymś takim nie slyszałam...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-07, 13:06   #4875
kolka222
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny w nowym roku, Rozpakowane i Nierozpakowane!
Gratulacje dla Mam i pięknych Maluszków!!!Powodze nia dla Rozpakowujących się Na Dniach...
Śledzę Was własciwie prawie cały czas, ale tak trochę z ukrycia...Przed nowym rokiem przezyłam mały szok, bo mój gin orzekł:"Zostało pani jakieś półtora tygodnia..".Oniemiałam i taka pozostałam aż do wczoraj, kiedy to wyjaśnił,że chodziło mu tylko o bezpieczny tydzień ciązy , a nie konkretny termin!!!Boshe, ci lekarze doprowadzą mnie kiedyś do zawałuA ja już w przerażeniu zaczęłam łykać tabletki przeciw skurczom....W każdym razie i tak się cykam, bo mam już wyznaczony termin cc na 22 stycznia i tylko mam nadzieję,że dotrzymam, bo ponoć jestem "zamknięta", ale "krótka". A miałam nadzieję, że już poszaleję

Nie będę już cytowała, ale odniosę się do kilku spraw...
Wydaje mi się ,że w przypadku przeterminowania należy się 100% płatne L4 i to w dodatku wydane przez gin, bo termin porodu jest jakimś terminem tak naprawde umownym i niepewnym, a poza tym to kwestia ilości dni ,jakie przypadaja na zwolnienie - nie pamiętam dokładnie, ile tego jest, ale coś ponad 200 dni, gorzej.

W przypadku nauczycieli, to niestety , ale ferie nie wchodzą w to, jestem pewna na 90%, ale najlepiej zapytać nie w kuratorium, a w urzędzie administrującym szkołę w gminie.

Postaram się pisać częściej, co by Wam pomóc szybciej "przejść" do następnej części
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:13   #4876
soraya1
Raczkowanie

Rybcia - u mnie tez nic nie dziala, to wywolywanie to jakas lipa jeszcze tylko ananasa nie jadlam...

Ingrid - ja tez jutro ide do szpitala - bede mi wywyolywac porod... zobaczymy, ktora z nas szybciej wroci.... nie przejmuj sie samochodem... dzidzia teraz najwazniejsza...
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:14   #4877
kolka222
Raczkowanie

Zostałam wczoraj zwazona u gina i z przerażeniem stwierdziłam,że robi się ze mnie wielorybica- 16 kg na plus, ło matko, liczę na to ,że po porodzie szybko zrzucę...Ja preferuję dietę typu MŻi trochę ćwiczyć, bo nie miałabym zdrowia i siły analizować , co mogę zjeść w danej chwili, a czego nie...i w dodatku pilnować faz..Podziwiam i gratuluję wytrwałości
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:15   #4878
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Moja mama ostatnio mi powiedziała: "O, widzę, że ci brzuch ładnie spadł" na co musiałam jej odpowiedzieć: "Tak, do kolan..."
hahaha, o matko ale dobry tekst Muszę go zapamietać

Sposobów na pozycie się brzucha to nie wiem, ćwiczenie pewnie pomoże ale to po połogu a w czasie połogu to chyba pozostaje się tylko obwiązywać tymi specjalnymi pasami uciskającymi albo przeczekać.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-07, 13:19   #4879
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Ja bez okacji też dostaję ... a już jesteśmy razem 11 rok
Ostatnio w sobotę poszedl na spacer z Kubą ... a ja dostałam pospacerkową piękną prymulkę

Moja mama się smieje że jak tak będzie to niegdlugo będziemy mieszkać w oranzerii

Ja tez mam lenia giganta

hop siup to na pewni nie jest
Te hop siut to przypadki wyjątkowe ....

Witamy
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Brzuszki .
Witam również Nowe Mamusie.
Mam kłopoty z netem i nie jestem w stanie Was nadrobić.
Byłam we wtorek u gina, miałam rozwarcie na opuszek, ponoć je powiększył na palec. Niby mogę zacząć rodzić w każdej chwili, ewentualnie spacery, siedzenie po turecku, masowanie brodawek ( o seksie nie mówił, ale to też wypróbujemy).
Dziś miałam jechać do szkoły na zalkę, ale auto nie odpaliło ( stary diesel), a autobusami z dwoma przesiadkami nie mam siły jechać.
Także wieczorem zaczynamy starania o wywołanie.
Mam ogromnego stracha, chwilami wręcz przerażenie mnie ogarnia. Jak przypominam sobie poprzedni poród, to było ok, niedługo, trochę bolało, nie wiem skąd ta moja panika.
Najbardziej przejęta jest teściowa, dzwoni po pieć razy dziennie, martwi się jak to będzie z Agatką jak zacznę nocą rodzić itd...
Chwilami to jest zabawne, ponoć urodziła 2 własnych dzieci, a babcia z którą mieszka 3 dzieci, ale czasami bardzo irytujące .
U nas w końcu remontu nie było , ale u sąsiadów jak najbardziej. Jedni wiercą na dole, drudzy nad nami i wrrrr już mam dość, Agata jest przestraszona tymi hałasami, wisi na kolanach ciągle itd...
Kolęde miałam w zeszłym tygodniu, ksiądz nosi własne kropidło ( takie metalowe, którego używa również w kościele). Niewiele wie o porodach, bo był zaskoczony, że mam rodzić w przyszłym tygodniu, a normalnie funkcjonuję.
Ogólnie rok stary zakończył się fatalnie, nowy rozpoczął jeszcze gorzej, ogólnie mam kryzys wiary i brak nadziei na poprawę.
Mój małż naiwnie sądzi, ze będzie dobrze i nie wiem czy od razu go zamordować, czy lepiej się rozwieść .
no proszę- tu się schowałyście.
ale nie dziwię się. buziaki wielkie dla was. dla was i wielkie

joli- więcej optymizmu.wszystko bedzie dobrze
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:25   #4880
rybcia2309
Wtajemniczenie

Z tym łóżeczkiem to ja po prostu chcę żeby poświęcił, bo nie zaszkodzi, a w moim przekonaniu będzie jakoś tak przytulniej
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:06   #4881
bardotka_a
Wtajemniczenie

Witam z rana dopiero wstałam, ale poszłam spać po 6 wiec jestem usprawiedliwiona

Aldii widzę, że u Ciebie coraz bliżej

Kamyku wyniki rewelacyjny, po połogu troszkę się poruszasz i pewnie spadnie Ci więcej niż przed ciążą

Idę jeść śniadanko

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A miało być tak pieknie
Teściowa #$%@@##$$#@#$#$%$^^&^^%$% $T$$#%$$#%

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Szlak mnie trafia, cholera dorosły człowiek powinien mieć swoje życie a nie do cholery żyje życiem innych, nienawidze takiego codziennego wydzwaniania wypytywania jak widze, że ona znowu dzwoni to normalnie mnie na wymioty zbiera.

Musiałam gdzies sie wyżalić
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:10   #4882
malinka118
Rozeznanie

Bardotka moja też do mnie każdy dzień dzwoni i pyta jak się czuję. Doprowadza mnie to już powoli do szału, ale ona strasznie to przeżywa.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:15   #4883
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Bardotka moja też do mnie każdy dzień dzwoni i pyta jak się czuję. Doprowadza mnie to już powoli do szału, ale ona strasznie to przeżywa.
malinka wiem, że ktoś może pomyśleć , że jestem wredna ale gów*** mnie to obchodzi, a pozatym to nie tylko jak sie czuje ale np. a wiesz jestem teraz np. obok jakiegos sklepu i ide do domu a ja po drugiej stronie jak wariatka nie wiem co mam powiedziec co mnie to do cholery obchodzi?????
Jak dzwoni moja mama to sie zapyta jak sie czuje i rozmawiamy o sprawach istotnych a takie pieprzenie o dupie maryni tej babie się nudzi ie ma co z soba zrobić i mnie tylko wk****
matko no sie juz nie nakrecam bo urodze
Stary 2010-01-07, 14:17   #4884
Ingrid80
BAN stały

Malinka to ty mieszkasz w cieszynie?! To blisko mnie bo ja w bielsku! Gdzie będziesz rodzić? Ja w eskulapie w wapienicy.
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:18   #4885
pysiamn
Zakorzenienie

hey robaczki

Pospalam razem z Kubusiem

Majkela
Witamy czekamy na relacje i fotki

Kamyczku duże a na brzuszek to nie ma prostego sposobu...
Ja smarowalam się po porodzie tak jak w ciąży ...trzeba dać skórze troszkę czasu ...ale zapewniam że zwisu do kolan nie będzie

No i brzuszki też są OK ale to dopiero po pologu

Są zwolennicy pasów poporodowych ,,,,, zastanawiałam się nad tym ...ale nie mialam więc sie nie wypowiem

Joli przepraszam ale napiszę to samo co u mam jesiennych ...może do Ciebie coś dotrze !

... ja przepraszam ...ale strasznie dużo tego pesymizmu i utrzymuje się on tyle miesięcy ... cyt:
Cytat:

Nie trzeba duzo kasy...kosztowności ...i nie zawsze wszystko ukąłda się po naszej mysli ...czasem w życiu napotykamy przeszkodę za przeszkodą....
Masz fajnego męża ...zdrową prawie 2,5 letnią córeczkę ...drugie zdrowe niebawem na świecie ...Dziewczynoooooo

Ale proszę Cię odnajdz RADOŚĆ ŻYCIA ...takiego DNIA CODZIENNEGO...

Tego Ci szczerze życzę
I nie gniewaj się...szczerosć za szczerość
życie jest za krótkie by żyć z takim pesymizmem...

Reszty jeszcze nie doczytałam ....wstawię obiadek i podczytam

Bardotka :

cyt :
Cytat:
A miało być tak pieknie
Teściowa #$%@@##$$#@#$#$%$^^&^^%$% $T$$#%$$#%
Rozbawiłaś mnieeeee teściową...

A moja tfu tfu ...na razie ma chyba sen niedzwiedzi ...bo cisza

Tylko by wiosna za szybko u niej nie nastała

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-07 o 14:26
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:29   #4886
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
malinka wiem, że ktoś może pomyśleć , że jestem wredna ale gów*** mnie to obchodzi, a pozatym to nie tylko jak sie czuje ale np. a wiesz jestem teraz np. obok jakiegos sklepu i ide do domu a ja po drugiej stronie jak wariatka nie wiem co mam powiedziec co mnie to do cholery obchodzi?????
Jak dzwoni moja mama to sie zapyta jak sie czuje i rozmawiamy o sprawach istotnych a takie pieprzenie o dupie maryni tej babie się nudzi ie ma co z soba zrobić i mnie tylko wk****
matko no sie juz nie nakrecam bo urodze
Kochana, ale ja nie myślę, że jesteś wredna .Takie akcje to robi mój teść jak Ty piszesz. Może nie odbieraj telefonów od niej. Ja czasem tak robię, potem mówię, że spałam, że miałam wyciszony itp.

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Malinka to ty mieszkasz w cieszynie?! To blisko mnie bo ja w bielsku! Gdzie będziesz rodzić? Ja w eskulapie w wapienicy.
Tak ostatnio byłam w Bielsku w sferze na moich ulubionych lodach
Rodzę u siebie w Cieszynie, mam nadzieję, że uda się naturalnie, a jak nie to mój lekarz robi fantastyczne cesarki - ma jakąś nową metodę szycia. Trzymam kciuki za jutro.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Kamyku ja używałam pasa Pani Teresa, kupiłam w sklepie medycznym. Nie nosiłam go cały czas, tylko 2, 3h dziennie i starałam się "wciągać brzuch" i brzucha po kolana nie miałam, a do szczupłych nie należę. Nie można go nosić cały czas, bo mięśnie rozleniwia.

Majkela fajnie, że tak szybko w domciu. I czekamy na foteczkę małego Skarba.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:31   #4887
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Kochana, ale ja nie myślę, że jesteś wredna .Takie akcje to robi mój teść jak Ty piszesz. Może nie odbieraj telefonów od niej. Ja czasem tak robię, potem mówię, że spałam, że miałam wyciszony itp.
Właśnie tak robię ja 3/4 telefonów od niej nie odbieram i wykręcam się spaniem ale ona jest tak namolna ze potrafi dzwonić non stop i tak np. przez 15 minut Jak to samo przechodzisz z teściem to masz na pocieszenie

Pysiamn zazdroszcze

MadzikUK ty chciałaś tej ogórkoweja ja wszystko wczoraj w nocy pochłonęłam ale następnym razem będe o Tobie pamiętać
Stary 2010-01-07, 14:32   #4888
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
hej. wreszcie dobre wiadomosci. paciorkowiec sie mojej corci nie zlapal. dzis wreszcie bedziemy wychodzic do domku. yupiiii

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
D
Najlepiej przeczekać

Cytat:

Myślę, że z jakimiś ćwiczeniami to musisz poczekać na koniec połogu

kolka to następnym razem musisz dopytać gina o co konkretnie chodzi, żebyś nie musiała się znowu stresować

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Rybcia - u mnie tez nic nie dziala, to wywolywanie to jakas lipa jeszcze tylko ananasa nie jadlam...

Ingrid - ja tez jutro ide do szpitala - bede mi wywyolywac porod... zobaczymy, ktora z nas szybciej wroci.... nie przejmuj sie samochodem... dzidzia teraz najwazniejsza...
Już Pysia pisała, że żadne sposoby jej nie pomogły i z tym ananasem to też mógł być czysty przypadek. Ale co tam, można popróbować.
A to wywoływanie to już tak na 100%?
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:39   #4889
soraya1
Raczkowanie

addicted - wiem, ze nie ma stu procentowej metody na wywyolanie, ale trzeba sprobowac wszystkiego... ehhh
niestety jutro mam stawic sie z torba i beda wywolywac w szpitalu
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:41   #4890
brzoskwinia82
Zadomowienie

Oj zaraz pędzę zakładać nowy wątek bo ten już dużo postów nie pomieści

Wróciłam od koleżanki, ma śliczną 4 miesięczną córeczkę, istny aniołeczek, śliczna jak z obrazka, po prostu jak na nią patrzyłam to już chciałam też mieć mojego słodziaka, a tu nic się nie zapowiada no ale jak ma przyjść w ten syf remontowy to lepiej żeby się wstrzymał jeszcze do końca tygodnia z wychodzeniem

Ja na pewno zapodam takie majtki uciskające na brzuch, moje siostry stosowały i miały płaściutkie brzuchy - cała ta skóra naciągnięta się wchłonęła ładnie.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości