|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Jakbys nie napisala, to za cholere bym nie zczaila Małgosi
![]() Moje gratulacje dla szczesliwych rodziców ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
zeby to juz było "to" podczas testowania
||||||||||||||||||||||
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to aldii szykuj się ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za II
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-01-06 o 22:25 |
||
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Tity ale ja jeszcze nie chce !!!!!!!!!!!!!
Abz,Zgadnij ja tak sobie wydedukowalam, ze to o nia chodzi, ale moze ja sie myle ![]() Lindsley tego sie wlasnie obawiam.... Ishka witaj
|
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla swierzo upieczonych rodziców
Lindsley Co moge o sobie opowiedziec hehe Jestem młodą żonką bo od września 2009r dopiero Mam skończone 24 latka i pragniemy z mężem bardzo bobasa ale przez ta moja wczesniejsza ciąze biochemiczną to mam obawy czy czasem ze mna wszystko w porzadku i czy sie uda tym razem wtedy bardzo to przeżyłam...za bardzo staram sie nie nakręcac pozyjemy zobaczymy jeszcze duzo czasu do testowania heh a nie chce za wczesnie testowac zeby niepotrzebnie sie nie denerwowac... ale trzeba byc dobrej mysli jak to mowi moj Mąż
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
I dobrze mówi...
Uciekam lulu... Dobranoc dziewczyny
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
OGROMNE GRATULACJE DLA MALGI!!!
Ależ ten czas leci! Pamiętam jakby dopiero co nam powiedziała, że w ciąży jest... A tu już dzidziuś na świecie! Witaj Ishka Coś mi wygląda na to, że pierwsza dziś jestem. Idę dziś wyjątkowo do pracy na ósmą, ledwo się z łóżka zwlokłam... Ale i tak mam lepiej, niż mąż, bo on na "zerówkę", czyli wyszedł z domu... o 6,20 ![]() Dobrego dnia Wam życzę!
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Tal dawno mnie nie było że chyba nigdy nie nadrobię czytać to co napisałyście. Mam nadzieje że u Was wszystko OK. Ja doczekałam się skoku tempki i teraz grzecznie czekam na @ bo pewnie przylezie chociaż bardzo bym nie chciała ![]() Ściskam Was mocno i biegnę do pracy Buziaczki PAPAPA
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
MALGA GRATULUJE
( a jednak Jowitka ) ![]() gabisun na usg umówiłam się na poniedziałek a po usg pojdę do lekarza rodzinnego z wynikami.. tzn nie tego samego dnia , ale w przyszłym tyg. abz a jakie fotki wstawiłaś fajne na nk wczoraj ![]() lenka nie musze już robić , tylko usg zostało , ale badanie hormonów z koleji przede mną kiedy masz wizyte u lekarza?
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zczaiłam, że to o Malge chodzi bo DUMNY TATUŚ się na dole podpisał ![]() Miałam dziś wstać jak TŻ wychodził czyli o 6 ale musiałam być nieprzytomna bo TŻ kazał mi spać dalej w rezultacie wstałam dopiero o 9, a tu tyle pisania, tyle nauki, zakupy jeszcze takie bzdury mi się rano śniły - że chodziłam i każdemu powtarzałam że chce już zobaczyć swoje dzieciątko Ale i tu pochwalę się, że wkońcu dzinsy ciążowe zakupione ![]() No i stelaż z wanienką i wkładką dla niemowlaka zakupiona - teraz musimy w Krakowie ją odebrać Witam Ishke! Cytat:
Ciężki i nieprzyjemny okres, nie lubię do tego wracać myślami. Ale pamiętam, że swój smutek i rozpacz choć troszkę zrozumiałam jak przyszła do mnie koleżanka jeszcze z czasów piaskownicy, która była w identycznej sytuacji jak ja. Jak opowiadałyśmy o swoich odczuciach -niczym się nie różniły! Wtedy zrozumiałam, że nie jestem beznadziejna, tylko każdy w takiej sytuacji tak się czuje. Trochę lepiej poczułam się jak poszłam na SUM, choć w te weekendy miałam swoje sprawy, zajęcia, obowiązki, których brakowało mi na codzień. A już całkowicie stanęłam na nogi idąc na staż. Niby grosze z tego stażu, ale najważniejsze, że nie siedziałam w domu! (zresztą bardzo często wtedy rozmawiałyśmy Kochana, pamiętasz). Uwierz mi, że przetrwasz i Ty ten okres Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-07 o 09:55 |
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę nie tylko ja taka kumata Bo ja to przez chwile jeszcze myslałam, ze to skopiowana wiadomość z jakiegos watku mamusiowego moze ![]() a no wstawiłam, za to z mojego prawdziwego konta 3/4 zdjeć wczoraj usunęłam
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
Malga19 Gratulacje dla Ciebie i dumnego TŻ ;-)
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Ishka i abz bede testować w podobnym terminie razem z Wami , bo ja ostatnią @ miałam 22.12.
Po prawdziwej rozpaczy przychodzi zwykle prawdziwa radość i wtedy zapomina się o tym, jak wyglądał świat, kiedy tej radości nie było Edytowane przez melisa129 Czas edycji: 2010-01-07 o 09:58 |
|
|
|
#4422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę trzymać kciuki za styczniowy wysyp II
|
#4425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobry Pomysł lindsley ! ;-) Jak sie uda to czemu nie ;*
|
|
#4426 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Weruczko sama to przechodziłam 3 lata temu, życze powodzenia ![]() Kakusiu, pełne szaleństwo My mamy w planie zakupy na koniec miesiąca, jeżeli ckolowiek zostanie z mojej wypłaty ![]() Ja już pobyt na powietrzu zaliczyłam Uffffffff aż się zmęczyłam ![]() Czekam aż J. wróci ze sklepu, bo śmignął na zakupy i po wodę dla mnie, bo już ostatnie podrygi a pełnych butelek brak
|||||||||||||||||||||
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam pytanie o owulację
Otóż wiem kiedy mam dni płodne i teoretycznie wiem kiedy mam owulkę, ale chyba jej nie odczuwam, nie umiem zwrócić uwagi na ten "ból". No bo jak pęcherzyk pęka to raczej jest to krótkotrwałe kłucie tak? Nigdy nie zwracałam na to uwagi, a wczoraj mnie kuło coś i dzisiaj tez ewidentnie z jednej strony. WG dni cyklu wychodzi, ze to owulka, ale ciekawa jestem jak to u was wyglada? Potraficie jakos ten ból opisać, przede wszystkim jego długość? (Czuję sie jakbym miała 12 lat i pisała list do bravo girl no ale kto mi pomoze jak nie wy?)Miałam w tym cyklu też robic testy owu, ale odpusciłam, ze niby wyluzowałam, co wcale nie jest prawdą bo swoje i tak myślę...Ale mężowiu staram sie nie marudzic jak za pierwszym razem. Im bedzie mniej świadomy, tym większą będzie miał niespodziankę jak już sie w końcu uda, bo nie bedzie miał pojecia kiedy testuje
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie trzymam mocno kciuki |
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
abz z tą owulką to nie tak o
Niektórzy nie muszą odczuwać kłucia, ani nic innego a mają owu. Ja miałam kłucia i nie miałam owu, więc ciężko stwierdzić...
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
aha, bo jeszcze sam gin kazał mi zwrócić uwage czy bedę miała kłucie jakieś...Najważniejsze, ze wiem kiedy dni płodne i, że owu mam najprawdopodobniej 14dc, ja tam jej odczuwać nie muszę, ale tak sie zaciekawiłam.
Dzięki za odpowiedzi no i moze macie jeszcze jakieś inne sposprzezenia.
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
Abz, u mnie owu też nie zawsze objawia się kłuciami, w sumie troszkę podobnymi do kolki, tylko wiadomo, że niżej
Ale to był jedyny raz, kiedy dało się to odczuć. Co do obserwacji, czy jest owu, czy nie, to fajnie jeszcze zaobserwować śluz oraz wysokość i twardość szyjki ![]() Więc stosunkowo późno
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczynki
co do mojej owulacji to różnie bywa z tymi bólami...należe do tych kobitek co sa bardzo wrażliwe i zazwyczaj czuje co się dzieje w moim organizmie. Ja bóle owulacyjne mam średnio co drugi cykl...są to takie kłucia w okolicy jajników zazwyczaj kłuje w prawym albo w lewym...takie kłucia jakby ktoś wbijał igłe i zaraz ją wyciągał i tak co jakiś czas...tylko raz w życiu mialam tak silny ból owulacyjny...pamietam jak dziś wstałam w nocy z płaczem siedziałam i wyłam z bólu na łóżku a moj mąż nie wiedzial co robić bo w sumie pomóc zabardzo nie miał jak...to trwało jakies 1,5-2 godziny masakra heh a co do odczuć jeśli chodzi o moją przygode z ciążą biochemiczną to wiedziałam czułam ze coś sie dzieje w moim brzuszku...jednak kobietki maja przeczucia dobre i moje mnie nie zmyliło...poszłam wtedy na betke i rzeczywiście wychodziło że jestem w 3 tygodniu ale przyszedł spóźniony @ i betka od razu spadła...no coż zobaczymy jak będzie tym razem.Jednak boje sie ze może być podobnie jak ostatnio... Teraz odczuwam od naszego przytulanka lekki ból właśnie w okolicach jajników...ciekawe cio to moze byc....
|
|
|
|
#4433 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja chyba będę wczesniej bo ostatnia @- 7.12
ale nadzieji sobie nie robię,mam przeczucie że i w tym cyklu nic z tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Prowadzę kalndarzyk miesiączkowy od roku i w 90% moje obserwacje pokryły się z cyklem Acha,moja mama zawsze mówi (nie wiem na ile to prawda) że owulacja jest zawsze na 14 dni przed krwawieniem,tyle że to działa w tył,można sobie policzyć jak się dostanie @ i mi to się też zgadzało z notatkami i śluzem dodatkowo. Ishka, witaj ![]() Padnięta jestem na maxa,znowu byliśmy na górkach,nie mam pojęcia skąd dzieci biorą tyle energii
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia gratuluje zakupow
Gabisun dziekuje za info odnosnie masci Abz ja pamietam, ze czasami mialam bole jak na @, a czasami nic Dzisiaj kurier akurat przyniosl zestaw do krwi wiec mam juz wszystko (ale torba nadal nie spakowana )Dziewczyny a u mnie byc moze TA chwila nastapi juz dzisiaj Pozniej Wam wszystko opisze co i jak, bo zajrzalam tylko tak na chwilke, zebyscie wiedzialy, ze jak znikne to znaczy, ze JUZ
|
|
|
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To będzie już druga styczniowa kobietka na wątku
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aldii jak coś to napisz mi na pw swój nr tel to ja Ci wyśle mój i potem będziesz mogła ze szpitala przekazać info
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA MELGI I TATUSIA!
JOWITKO WITAJ ![]() cześć dziewczynki, dziś już lepszy humorek, była u mnie psiapsióla, teraz lecę do fryzjera papatki
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Malga, gratulacje !!!
![]() Ishka, to trzymamy kciuki żeby się udało ![]() Olliwka, to dobrze, porób wszystkie badania potrzebne. Ja idę do lekarza we wtorek, będę wreszcie spokojna czy wszystko jest ok. A w poniedzialek przed wizytą idę na betę, bo jeszcze nie byłam. abz, ja miałam takie kłucia przez kilka dni w każdym cyklu, ale podobno mialam bezowulacyjne, więc sama nie wiem aldii, trzymamy kciuki, kochana! Wracaj z małą Lu
|
#4440 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
ale ja dzisiaj marzne brrrrrrrrr cały dzień biegam po urzedach i zamiast się rozgrzać to mi przeokrutnie zimno - cholercia katar nawet mam chyba to nie jakieś przeziębienie bo się wkurze agness813 dziekuje Malga19 i dumny tatuśku wielkie gratulacje Ishka witaj aldii czekamy na wieści ![]() wiecie co robie wcinam rolmopsy normalnie pochłaniam już 6 szt i nie moge sie najeść,wczoraj wciągnęłam bigosik normalnie zachciewajki jak w ciąży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Pozdrawiam gorąco wszystkie Panie
zeby to juz było "to" podczas testowania

Pamiętam jakby dopiero co nam powiedziała, że w ciąży jest... A tu już dzidziuś na świecie!
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
jeszcze takie bzdury mi się rano śniły - że chodziłam i każdemu powtarzałam że chce już zobaczyć swoje dzieciątko
Nic mi nie pomaga