|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
lece ogarnac chatke...potem moze coś do was powiem...albo nie
![]()
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Wtajemniczenie
|
znalazłam dziś jeszcze jedną tunikę i nie wiem na którą się zdecydować
http://moda.allegro.pl/item869364819..._tunika_m.html i http://moda.allegro.pl/item869310154..._turkus_m.html może podpowiecie troszkę mi, bo ja nie umiem wybrać:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Wtajemniczenie
|
Mi się podoba bardziej ta turkusowa, ale to dlatego że uwielbiam ten kolor
![]() Najlepiej zastanów się w którym kolorze Ci bardziej do twarzy. A jeśli i w jednym i drugim tak samo dobrze się czujesz to wybierz ten kolor którego masz mniej w szafie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2946 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie ja też się tak zastanawiam czy aby za często jej nie karmię ![]() Cytat:
![]() Anulka właśnie doczytałam, że babcia ma przyjechać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Jawłasnie skończyłam rozmawiac z moją super promotorką i swoje uwagi dyktowała mi przez tel. i jeszcze z tydzień i koniec jednej cześci koszmaru, póxniej się jej nauczyc i obronic
![]() ![]() iwciag - no ja nie wiem o co mu chodzi, a nerwowy sie taki zrobił że szok, i marudnik do kwadratu. O rany co za gówniarze takie cos zrobic, no nie mieści mi sie, to w głowie, wandale, banda. Hmmmm obie sa ładne ale chyba druga mi się bardziej podoba. pakusia - no co ty zas opowiadasz za bajki, jaka niechciana, ty ty bo oberwiesz zaraz za pisanie głupotek ![]() anulka anulka - juniorki sa super, takie słodziutkie przez ten brak soli. A jakas opiekunka? a jak by to było z wami byscie je odwiedzali co jakis czas czy jak? strasznie czarna wizja. A na wychowawcze nie da rady, a pracujecie z tz na te same zmiany? A pytanko mam takie jaki kisiel dajecie własnej roboty czy kupiony w sklepie? Jak robiony to napiszcie jak robicie plisss ![]() Spadam zrobic sobie jakis obidek dietetyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Wtajemniczenie
|
Kalina nie sądzę, to ludziska z bloku. Naświetle sytuacje, w bloku mamy3wózki i zazwyczaj zostawialiśmy je w wejściu do bloku, bo sporo miejsca jest, nic nie ma tam prócz skrzynek. Na noc wózki wnoszone są do wózkowni, wózkownia na1.5piętrze i nie ma wjazdu. Sąsiad złożył po tym jak wypchneli jego 2 wózki na deszcz podanie do spółdzielni o zrobienie tych szyn czy jak to się nazywa by wjeżdżać i z tego co mi powiedział, sąsiedzi się zgodzili by na dzień wózki stały w tym przejściu odpowiednio ustawione, by do skrzynek można było się dostać oczywiście do momentu zrobienia tego wjazdu. I ja zostawiałam wózek, a tż jak wracał z pracy to go wnosił do wózkowni, a dziś do mnie dzwoni, że pompował wózek i znowu powietrze zeszło, obejrzał i oby dwa koła przednie są uszkodzone
![]() CHAMSTWO, rozmawiałam kiedyś z kobietą która jeździ na wózku inwalidzkim czy jej nie przeszkadza wózek i czy może skrzynkę otwierać a ona, że nie ma najmniejszego problemu przy takim ustawieniu wózków, więc skoro jej nie przeszkadza to nie rozumiem dlaczego innym przeszkadzały te wózki. A druga sprawa to jeśli komuś tak bardzo przeszkadzał wózek, to wystarczyło powiedzieć, a nie takie świństwo Marika ja robię kisiel sama, gotuję owoce z kompotu, czy zamrożone w wodzie oczywiście później dodaję tak łyżkę mąki ziemniaczanej rozmieszanej w wodzie do gotującego się kompotu, mieszam, chwile jeszcze całość gotuje i włala! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-07 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||||
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() serio nie ma jakiegos wyjscia? a moze jakas opiekunke? moze znalazl by sie ktos tak "po znajomosci" godny zaufania, albo tak jak piszesz niech mama przyjedzie, pod warunkiem ze ma gdzie nocowac... Cytat:
![]() ta pierwsza tez ladna ale taka wyjsciowa... ![]() ![]() Cytat:
![]() duzo opuscilam i teraz trudno sie tak "wbic" jak nie wiem o co za bardzo chodzi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
http://pumpkinkitchen.blogspot.com/2...jmodszych.html Kisielek dla tych co pytały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm..52kg ![]() ![]() U mnie niestety przyt cycowaniu tez waga idzie do gory...bo tez sobie pozwalam na jedzonko,twierdzac,ze odchudzac sie bede jak skonczy sie karmienie ale to moze wtedy dobije nawet do wagi z 9m-ca ciazy ![]() Marika-juz dobrze..dziekujemy ![]() na paszport,czekamy teraz do konca stycznia..I wlasnie nie wiem..Ursull,cos wspominala,ze moga wyslac do domu? ale Tz,ma jeszcze tydz.urlopu na poczatku lutego ,wiec pewnie pojedzie ![]() ale zaproponowal mi ,zebym to ja sie wybrala...i od razu polatala sobie po sklepach,bo Oxford St.jest od ambasady rzut beretwm..a tam takie sklepy..ze naweet jak szlismy ostatnio to myslaalm,ze glowa mi sie urwie ![]() pakusia-ja ogladalam cos podobnego,i choc nie mam dobrej pamieci do filmow to ten zapamietalam..maskra...I nie dziwie Ci sie ze spac po tym nie moglas ![]() Katrin-u nas w dalszym ciagu-cycus to podstawa ![]() 6 rano dzien zaczynamy od cyca 9.30-10.00 kaszka ryzowa, malinowa/bananowa/brzoskwiniowa Bobovity 13.00-obiadek 15.00-piers i pora spania 18.00-deserek 19.00-kaszka na dobry sen Bobovity a w nocy(po 22.00) piers(najczesciej 3-4razy) ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ja jak opowiadalam moje przygody,nie raz oplatane "igraszkami"z moim Tz,mojemu kumplowi Kac'iemu (jest Arabem,pochodzi z Algierii i tam wrocil niedawno ![]() ![]() ![]() Ja wiem,ze oni pozakrywani..a juz w szczegolnosci kobiety... To kwestia wiary..i rozumiem ich..My europejczycy jestesmy pod tym wzgledem bardziej "odwazni" ![]() Wiesz,na poczatku jak bylismy na spacerku i zobaczylam tych golakow,to myslalm ze z karpy spoadne tak sie smialam ![]() a potem do nich dolaczylam ,bo mnie to kusilo okropnie i nie zaluje,wrecz przeciwnie ![]() wiesz,gole 20-letnie cialo jest ok.. ale tam ,gdzie my nylismy to babcie takie sobie siedzialy,porozkraczne..c zytajace ksiazke..hmm..widok raczej malo ciekawy.. My znalezlismy sobie miejsce po srodku skal,one nas tak jakby oslanialy przed wszystkimi wokolo..Tylko tam Tz dal sie namowic na "pelna swobode"i biegiem do wody ![]() ![]() Okazalo sie tylko,ze m-sce,w ktorym sie rozbilismy,przebiegala droga,przez ktora potem wszyscy przechodzili ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Iwciag, dla mnie fajniejsza druga
![]() ![]() DORIS, no właśnie mnie się do spacerówki też jakoś nie spieszy. Hehe, mnie do wagi z końca ciąży wcale wiele nie brakuje, przed porodem miałam 57-58 kg. I liczyłam że miesiąc po porodzie wrócę do starej wagi...naiwna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Wtajemniczenie
|
Gosik dla mniue58 to szzcyt marzeń w chwili obecnej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | ||
Zadomowienie
|
dzisiaj powiedziała, ze by mogła, chociaz ja bym wolała radzic sobie sama, bo ja taka Zosia samosia jestem, ale w takim wypadku, chyba bedzie najlepsze, jesli nam mama jednak pomoze.
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo mnie zmartwiła ta sytuacja zezłobkiem, ale juz mi troche lepiej... jak to dobrze ze was mam ![]()
![]() |
#2956 | ||
Wtajemniczenie
|
Spacer zaliczony, nie bylo latwo po sniegu rece mi wysiadaly pod gore...
Ostatnio mam malo pokarmu, czuje... a aleks niezawsze chce sie czegos napic... ewentualnie podczas jedzenia,a przeciez pic musi... Zastanawiam sie czy nie dawac mu chociaz raz dziennie butli ze sztucznym bo on ostatnio bardzo malo je... mojego mleczka moze r5az gora dwa, no i w ciagu dnia doslownie DWA ŁYKI cyca plus maly sloik zupki i deserku, wieczorem niecala porcja kaszki i wszystko. Dziekuje ![]() Cytat:
![]() Niestety nie mam zdjecia a szukałam własnie, ale ja widzialam go na zywo i najbardziej sie rozkładal, chociaz cudow nie ma ale np chicco podobal mi sie ale byl pod katem 90 stopni wg nawet "po rozłozeniu" Cytat:
Anulka Jezu wspolczuje, ale wierze ze cos wymyslicie bo nie dacie rady coreczek oddac na tyle dni. Nie no straszne... ![]() doris oj ja chyba bym sie nie odwazyla tak bez stoju kapielowego... krepowaloby mnie takie rozneglizowanie i zaraz wyobrazam sobie ze sa tam takie ekstra seksi laski a Tz sie slini na ich widok, bo np robia cos wypiete tylkiem na nas... ![]() Pakusia głupoty gadasz... tzn o tym ze cie nie lubimy ![]() Gosikk moj cyc tez ostatnio olewany... ![]() iwciag SZOK co za ludziska!!! naz wozek tez stoi na klatce schodowej. Tuniczki obie ladne, ale moze wybralabym ta pierwsza... szkoda ze nie mozna zobaczyc jak lezą na ciele.
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
sorka że Was nie czytałam ale mam humor nie ciekawy
![]() laski ja jestem wkurzona na maksa ![]() paczka na która czekam ponad tydz prawdopodobnie trafiła do Łodzi do paczek nie odebranych czy jakoś tak. dzwoniłam 4 raz na moją pocztę paczki brak.Dzwonie na rozdzielnie na Poznań p.mówi że paczka doszła ale ślad gdzie zaginął mam dzwonić do kierownika.Kier mówi że trzeba złożyć reklamacje bo nie wiadomo gdzie ona jest( już nie wspomnę o tym że chyba z 10 min szukał w różnych kompach tej paczki bo niby nie działały).I nic się nie wyjaśniło.Po naszej rozmowie dzwoni i mówi że taka paczka dotarła ale bez adresu bo pytał pracowników( doszli to tego po wadze i opakowaniu bo ja wiedziałam jak to wygladało).I że niby odesłali do Łodzi maja protokół.Mam dzwonić do Łodzi więć dzwonię ale u nich nie ma takiej paczki.Dzownie znowu do kier z Poznania on mi podaje inny numer paczki niż ten co mia lam bo zmienili jak ja wysyłali.Dzwonie do Ł podaje tamten numer a ona ze to nie numer tylko kod kreskowy ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy coś zrozumiałyście z mojego opisu ale humor mam do doopy cały czas siedziałam w domu albo prosiłam żeby ktoś siedział jak mieliśmy wyjść. |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
Blondynka o kurcze ale pech!
Jesli to wozek to pewnie troche kosztowal... ciekawe czy sie odnajdzie...no chyba musi...ale kto wie w Polsce wszystko moze sie zdarzyc.
#2959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chodzi mi bardziej o to czy macie jakis wolny pokoj, czy tak na salonie ![]() zobaczysz ulozy sie wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mialam fajna sytuacje na allegro ![]() kupowalam w sierpniu 2 termometry elektroniczne (te do uszka) no i wszystko ladnie ... przyszly i ja pojechalam do irl... i kuzwa po niecalym tygodniu moj termometr nie chcial mierzyc temp. wogole!!! dzwonie do mamy a mama mowi ze jej termomrtr pokazuje caly czas 34 st. ![]() ![]() ![]() ![]() a tak apropo tej paczki... to tylko w pl moze sie tak zdarzyc... !!! ja wyslalam kartki swiateczne z irl w ilosci 25 sztuk... i do niemiec doszly 5 dni przed wigilia a do polski jeszcze nie doszly ![]() ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2010-01-07 o 16:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
jestem załamana a nie doszła do mnie bo gdzieś podrodze odleciały dane adresowe.Ale numer paczka miała bo przecież dostają do kontenera list przewozowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Iwciag, ja mam tylko 162 cm więc 58 to byłoby dużo za dużo. Moja aktualna waga jest w zasadzie najwyższa w życiu bo nigdyu nie miałam więcej niż te 52-53. I było to już lata temu bo od wieków nie przekraczałam 50. A teraz nie chce spaść
![]() ![]() ![]() Mell, Aleks faktycznie niewiele jada ale widocznie tyle mu starcza, w końcu dzieci są różne. Blondynka, zamotane z tym wózkiem ale mam nadzieję że odzyskacie przesyłkę. Pakusia, hihi nasza poczta jest niezawodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
ło matko,nawet napłodziłyście co nieco
![]() Milucha pozbyła się katarku,za to ma lekką gorączkę ![]() ![]() ![]() Gossik litości,ja mam 164 cm i moja idealna waga to ok 60kg,a ja dobrze czuję się w 64 kg,gdy ważyłam 53 to wyglądałam jak kościotrup.Twoja idealna waga to jakies 54kg,przy czym zlezy to również od grubości kości. Iwciag znaczy się,utuczyłaś swojego TZ i teraz go zjesz? Jak zła baba-jaga? ![]() 9- 150ml mleka 11-11:30-miseczka kaszki mleczno ryzowej 13-mleko z kleikiem 150ml 15- deserek 16 mleko 150ml 18 obiadek,czasem nawet cały słoiczek po 7mc (duży) 20 mleko z kleikiem 150ml Milusia waży 9kg,więc chyba wszystko ok ![]() A z tym wózkiem to już przegięcie,jak wogóle można tak zrobić.Kompletnie tego nie rozumiem ![]() Ta druga tuniczka ładniejsz,bo możesz ją na każdą okazje włożyc.Ja nie przepadam za tkimi,połyskującymi ciuchami jak ta pierwsza. Haruno mi kilka razy listy zaginęły,więc nie odważyłabym się wysłać kasy pocztą.Kiedyś do mojej mamy dotarł list rozcięty,ewidentnie ktoś,czegoś tam szukał ![]() Mell poraz setny ![]() Kaalinaa właśnie to samo mamy z Milenką,z nami śpi jak aniołek ![]() ![]() ![]() A to pecha miałaś z tym Egiptem.Milucha urodziła się z bujną fryzurką,myślałam,że wytrą jej się włoski,a one zgęstniały i teraz mamy blondyneczkę ![]() Pakusia nienawidzę filmów tego rodzaju i nie oglądam.Nie mogłam spać naet po "Znakach",a to lajcik przecież.I nie dołuj tutaj,ja też dietę zaczynam codziennie i codziennie ją kończę ![]() ![]() ![]() Anulka to masz problem nie lada ![]() ![]() ![]() ![]() Marika współczuje nocki.Ja też o śliniaku zapominam,a TŻ to chyba nawet nie wie,że coś takiego istnieje ![]() ![]() ![]() Fajnie,że pracę masz już napisaną i brawa dla siły woli. Doris ale miałas przygody chętnie posłucham więcej.A ja miałam wrażenie,że ty to taka grzeczna dziewczynka jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selka a myślisz,że my to zadbane,w domkach posprzątane,a dzieciaczki jak zegarki? ![]() ![]() Katrin karmisz podobnie jak ja.Myśle,ze dzieci same dadzą nam znac jeśli będą miały dość.Milenka zaciska usta i odwraca główkę jak ma dość. blondynka masakra z tą paczką,a możesz odzyskać kasę w razie czego? Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-07 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() [/QUOTE] Przecież ty chudzina jestes,więc o co chodzi? Ja już mam doświadczenie i wiem,że w ciązy nie nalezy się obżerać.Ja przytyłam 22kg,bo żarałam jak leci i podjadałam w pracy sery,a do tego mało się ruszałam.Teraz nie popełnię tego błędu. Ja też uciekam,bo rano pan elektryk przychodzi ![]() ![]() ![]() Dobranoc kochana ma ![]() No ja chudzina z nadwaga jestem ![]() Dziekuje w imieniu Olusia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Od Olusia : Dzieki !!! ![]() Mialam Wam cos napisac, ale... zapomnialam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szanuje to i kropka. Nie chce gadac na temat moich stosunkow z Eve, to sprawa dosc dziwna ![]() A Kuba wcina SMA. i juz coraz lepiej.... skorzystalam z przepisow Eve i szybko przechodzi z czego sie ciesze. Brawa dla Milenci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2965 |
Wtajemniczenie
|
Ursull brawa dla Milki
![]() goracza pod koniec choroby? moze to ta trzydniowka? No dziołchy ja dzis cale popołudnie dla was (tzn PRAWIE całe) a tu niewiele sie dzieje i wieczorkiem rozniez widze tylko 3 podgladaczy łacznie ze mna ![]()
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ursull buziaczki dla Olusia
![]() ![]() nie wiem czy odzyskam paczkę jutro sprzedająca skala reklamacje mówiłam jej żeby dokładnie opisała paczkę.Bo ja na niej nie ma danych to inaczej nie udowodni ze to ta paczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Wtajemniczenie
|
No w końcu doprowadziłam się do ładu
![]() Mój chłop zwariował! Jest jakiś nie teges, już 3 godziny siedzi przed projektem i coś ciągle zmienia! Jeżuu co za nudziarz! Ursull dziwne z tą temperaturą! Co do wózka, to na prawdę totalne świństwo i jak tu sąsiadom dzień dobry mówić ![]() Blondynka mnie też kiedyś zaginęła paczka, okazało się, że źle adre moja siostra napisała, ale paczka wróciła do niej czyli do nadawcy, a adresu jej nawet nie było ![]() Także może się i u Ciebie coś wyjaśni |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2969 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
Ja czytam i czytam o tych fotelikach i moze faktycznie warto w troszke drozszy zainwestowac...
![]() ten jes ciekawy i bardzo wysoko w testach http://www.allegro.pl/item865748116_...a_24h_waw.html ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- no dlaczego ursull buziaczki dla Olusia? Olusia ma Eve ![]() Chyba ze o czyms nie wiem ![]() ![]() Jaka tuniczke wybralas?pewnie obie... co ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.