WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-07, 12:36   #151
Agatau88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 006
Dot.: co pomo¿e na powazne wypadanie w³osów??...jakies sposoby na pobudzenie porostu

A ja polecam watek i pozosta³e jego 3 czesci

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=394597
Agatau88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:39   #152
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Ja równie¿ przy³±czam siê do pytania:
monic840628 jakie mia³a¶ problemy ze skór± g³owy? Wspomnia³a¶, ¿e w³osy Ci siê przet³uszcza³y bardziej, czy mia³a¶ ³ojotok? I jak± wódkê kupowa³a¶?Bo ja jestem antyalkoholowiec i siê nie znam kompletnie. Kusi mnie ten Twój sposób
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:57   #153
kurtyzana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

mnie te¿ kusi, ale jednak bojê siê tego alkoholu... kiedy¶ wciera³am samorobione wcierki na bazie wody pokrzywowej, ale nic nie pomaga³y. dopiero jak przerzuci³am siê na lipoderminowe serum z mazide³, co¶ siê zaczê³o dziaæ. jednak wci±¿ wypada ich ok 30 przy codziennym myciu i 50 kiedy przetrzymam. przy samym myciu. a w ci±gu dnia te¿ kole 30 napewno.
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683
kurtyzana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:04   #154
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Cytat:
Napisane przez eyee Poka¿ wiadomo¶æ
nie uzywasz juz chronostimu??robi³as badania hormonów??
u¿ywam, ale nadal mi lec± a ma³y test mi nie zaszkodzi chyba
kiedy¶ tak i mia³am wszystko w normie, nied³ugo chce powtórzyæ badania krwi....

Cytat:
Napisane przez mastiff Poka¿ wiadomo¶æ
I jak± wódkê kupowa³a¶?Bo ja jestem antyalkoholowiec i siê nie znam kompletnie. Kusi mnie ten Twój sposób
ja u¿y³am wyborowej
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:25   #155
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
ja u¿y³am wyborowej
Bejjka, wspomnia³a¶ o podra¿nieniu. Piek³a Cie g³owa? mia³a¶ zaczerwienienie? Jak±¶ wysypkê? I czy Ci ju¿ to podra¿nienie przesz³o.
Te¿ s³ysza³am kiedy¶, ¿e wyborowa to jedna z lepszych wódek
Stary 2010-01-07, 15:38   #156
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Bejjka, wspomnia³a¶ o podra¿nieniu. Piek³a Cie g³owa? mia³a¶ zaczerwienienie? Jak±¶ wysypkê? I czy Ci ju¿ to podra¿nienie przesz³o.
Te¿ s³ysza³am kiedy¶, ¿e wyborowa to jedna z lepszych wódek
podczas aplikacji nic mnie nie piek³o.
podczas trzymania w czepku i czapce te¿ nie.
dopiero po umyciu i wyschniêciu w³osów poczu³am ni to pieczenie ni to mrowienie ni to swêdzenie, które utrzymuje siê ju¿ drugi dzieñ skóra g³owy zrobi³a siê wra¿liwsza, o ile wcze¶niej lubi³a masa¿e to teraz odczuwam lekki dyskomfort jak dotykam skalpu dodam, ¿e skóra wygl±da normalnie, nie jest ani zaró¿owiona, ani podra¿niona, ¿adnych wysypek czy krostek te¿ nie ma....u¿ywaj±c s³owa podra¿niona mia³am na my¶li t± nadwra¿liwo¶æ skalpu
Stary 2010-01-07, 15:44   #157
kurtyzana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

a du¿o wiêcej w³osów wypad³o przy wcieraniu, podczas mycia, czy czesania po tej wcierce?
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683
kurtyzana jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 16:01   #158
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
podczas aplikacji nic mnie nie piek³o.
podczas trzymania w czepku i czapce te¿ nie.
dopiero po umyciu i wyschniêciu w³osów poczu³am ni to pieczenie ni to mrowienie ni to swêdzenie, które utrzymuje siê ju¿ drugi dzieñ skóra g³owy zrobi³a siê wra¿liwsza, o ile wcze¶niej lubi³a masa¿e to teraz odczuwam lekki dyskomfort jak dotykam skalpu dodam, ¿e skóra wygl±da normalnie, nie jest ani zaró¿owiona, ani podra¿niona, ¿adnych wysypek czy krostek te¿ nie ma....u¿ywaj±c s³owa podra¿niona mia³am na my¶li t± nadwra¿liwo¶æ skalpu
No trochê mi siê to nie podoba, ¿e tak siê sta³o. Daj znaæ jak Ci przejdzie, i czy faktycznie zauwa¿y³a¶ (podejrzewam, ¿e nie od razu) zmniejszone wypadanie w³osów. Je¶li by ta mikstura dzia³a³a, to by³oby super. Raz-¿e problem z g³owy, dwa- ile pieniêdzy zostaje w portfelu! A przyznam siê szczerze, ¿e to mega do³uj±ce kiedy wydaje siê kupê kasy na leki które nie dzia³aj±
Stary 2010-01-07, 16:02   #159
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kurtyzana Poka¿ wiadomo¶æ
a du¿o wiêcej w³osów wypad³o przy wcieraniu, podczas mycia, czy czesania po tej wcierce?
nie zauwa¿y³am ¿adnej ró¿nicy ni¿ przy innych. sporo wylecia³o (kilkadziesi±t) przy wcieraniu, mniej przy myciu. przy czesaniu kilka....w sumie ostatnio tak mam, ¿e jak nie wcieram to wydaje mi siê, ¿e jest ciut lepiej, bo gubiê mniej w ci±gu dnia, ale podczas mycia i czesania jest katastrofa palce mam ca³e czarne od w³osów
zosta³o mi jeszcze tej cebulowej wódeczki i dam jej szanse a nu¿ zadzia³a
czy powinnam nadal trzymaæ ja w temp pokojowej czy ju¿ w lodówce? bo odla³am sobie trochê a reszta nadal moczy siê w cebuli?
Stary 2010-01-07, 18:08   #160
kawis1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Cytat:
Napisane przez Katelicious Poka¿ wiadomo¶æ
kawis1 a o który seboradin dok³adniej chodzi? Niger czy regeneruj±cy? I czy o lotion, balsam lub szampon ?
Od pi±tku u¿ywam na noc lotionu seboradin niger, co jakie¶ 2 dni balsam regeneruj±cy seboradin na skalp i w³osy i przez pare dni u¿ywa³am szamponu niger (ale mia³am po nim matowe w³osy ) ale teraz u¿y³am johnsona. Liczê na szybszy porost i zaprzestanie wypadania - chocia¿ ju¿ widzê ¿e mniej w³osów mi wypada

Lotion Seboradin Nigier do wlosow przetluszczajacych sie i sklonnych do wypadania Jak zdam sesje to wkleje to kukuryku po¶miejecie sie

Dziewczyny oplaca sie robic badanie pierwiastkowe z wlosa?? Kosz 235 zl troszke duzo jak na studencka kieszen Wklejam przykladowy link do firmy ktora to oferuje mozna sobie o tym badaniu poczytac
http://www.biomol.pl/index.php/pol/s...astkowa_wlosow

Kurcze.... tylko czy warto :conf used:
kawis1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:37   #161
bajeczka000
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 737

Jestem po badaniach hormonalnych, wizycie u endokrynologa i wszystko jest ok. A w³osy jak lecia³y tak lec±. Bojê siê, ¿e wizyta u dermatologa to strata czasu - bo zostanê odes³ana z kwitkiem. Ryczeæ ju¿ mi siê chce. W takim tempie zostanê ³ysa do wakacji

Cytat:
Napisane przez marrellic
Je¿eli Wiza¿ jest bezradny, to nic tylko skakaæ z mostu

bajeczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 20:59   #162
Katelicious
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 203

przed chwil± podczas nak³adania maseczki na w³osy (¿el aloesowy, oelejek rycynowy, nafta, oliwka Hipp) wypad³o mi z 30 w³osów przy rozczesywaniu

mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin±

Katelicious jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:18   #163
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

30 w³osów to i tak dobrze, ja wczoraj przy wcieraniu ampu³ki seboradin straci³am 70 w³osów +jakie¶ pojedyncze na pod³odze(((w w ¶wiêta by³o tak dobrze, kilka w³osów dziennie. przypuszczam ¿e mi tak polecia³y po farbowaniu chocia¿ farbowa³a apteczna farba bez amoniaku.
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:45   #164
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem po badaniach hormonalnych, wizycie u endokrynologa i wszystko jest ok. A w³osy jak lecia³y tak lec±. Bojê siê, ¿e wizyta u dermatologa to strata czasu - bo zostanê odes³ana z kwitkiem. Ryczeæ ju¿ mi siê chce. W takim tempie zostanê ³ysa do wakacji
w jakim dniu robi³as badania hormonów i jakich??

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-08, 00:32   #165
monic840628
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Cytat:
No trochê mi siê to nie podoba, ¿e tak siê sta³o. Daj znaæ jak Ci przejdzie, i czy faktycznie zauwa¿y³a¶ (podejrzewam, ¿e nie od razu) zmniejszone wypadanie w³osów. Je¶li by ta mikstura dzia³a³a, to by³oby super. Raz-¿e problem z g³owy, dwa- ile pieniêdzy zostaje w portfelu! A przyznam siê szczerze, ¿e to mega do³uj±ce kiedy wydaje siê kupê kasy na leki które nie dzia³aj±
witam, widze tu dosc duzo pytan odnosnie wcierki z cebuli i wodki.. wiec postaram sie po trochu odpowiedziec na kazde... przy pierwszych paru wcieraniach tez mialam dziwne uczucie skory glowy, niby nie byla zaczerwieniona ani podrazniona ale czasem cos mnie zaswiedzialo tak jakby jedak cos tam sie dzialo, tak jak mowie po dwoch uzyciach juz zauwazylam ze wlosy tak nie wypadaja, a po nastepnych juz prawie wogole,wiec dziewczyny nie zniechecajcie sie po pierwszym uzyciu, jesli nalozycie to na glowe 2 lub trzy razy wtedy piszcie czy podzialalo. jeszcze raz zaznaczam, nie bojcie sie tej wodki, w kazdym prawie leku w aptekce na wypadanie wlosow jest alkohol, to to samo. ja kupuje zwykl± wodke nawet nie pamietam nazwy, mowie tylko ze ma byc 40% i to wszystko. czasem pod czepkiem lekko piecze, ale nie zawsze, lekarz powiedzial mi ze to normalne i mam sie nie martwic. Powiedzial dokladnie tak... moja zona miala bardzo duzy problem z wypadaniem wlosow zaczela stosowac t± wcierke i jak reka odiol i ma lepsze wlosy niz przed wypadaniem i ze daje mi gwarancje na 200% ze mi to pomoze, ja tak szczerze nie wierzylam bo lekarze duzo obiecywali ale pomyslalam co mi szkodzi, sprobuje. teraz niedawno moj tata byl u tego lekarza i zapytal mojego tate czy corce pomoglo, tata powiedzial ze tak a on na to... a tak nie wierzyla ze jej cos pomoze... pamietal moje slowa. ktos tam pytal jaki problem mialam ze skora glowy... dokladnie nie wiem... dermatolodzy nie potrafili stwierdzic a tak naprawde to na 6 dermatologow tylko jeden zajrzal mi w skore glowy... endokrynolog zrobil wszyctkie badania ktore mogl i wyniki ok... bardzo przetluszczaly mi sie wlosy... moze to tez byl powod wypadania .. ³ojotok i na to pomogla cebula i wodka... Uzyjcie wcierki kilka razy i piszcze rezultaty, jestem ciekawa czy wam tez pomoze... trzymam kciuki! pozdrawiam

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

nie wkladam wcierki wogole do lodowki , stoji caly cza w kuchni, i przypominam ze nakladam tak aby starczyla tylko na dwa razy bo boje sie ze jak by postala juz ponad 2 tyg to moze by juz nie miala tylu wartosci.
monic840628 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-08, 01:20   #166
mastiff
Zadomowienie

Pytanko do kobietek siedzacych w temacie tarczycy:
nie by³am u endokrynologa, ale mia³am dwukrotnie robione badania. W³a¶nie je wygrzeba³am, i:
19/11/2008 TSH 3.240 N: o.27 - 4.20
17/07/2009 TSH 2.040 N: o.27 - 4.20
ft3 4.51 N: 2.8 - 4.20
ft4 16.93 N:12 - 22

Czy to mo¿liwe, ¿e w tak krótkim okresie czasu poziom tarczycy tak skacze? Nie bra³am ¿adnych leków, ani hormonów w tym czasie.
Stary 2010-01-08, 09:22   #167
Bejjka
Zakorzenienie

nie skre¶li³am cebulowej wódeczki za kilka dni zrobiê kolejne podej¶cie...i tak chce stosowaæ j± ok miesi±ca, my¶lê, ¿e po takim czasie powinny byæ ju¿ jakie¶ efekty

poczyta³am w necie o cebuli, faktycznie jej sok dobrze oddzia³owuje na w³osy
Stary 2010-01-08, 09:51   #168
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 394

a ja muszê siê pochwaliæ
mo¿e nie do koñca polecam niesystematyczno¶æ w moim dzia³aniu, ale sta³ sie cud i mam wiêcej w³osków (kilkuletnie stosowanie Palette przerzedzi³o mi znacznie w³osy od czo³a do ¶rodka, z ty³u jeszcze jako¶ to wygl±da³o, ale grzywka by³a smêtna i w³a¶ciwie nie da³o siê jej u³o¿yæ. Tj na pewno nie dawa³o siê u³o¿yæ prostej ).

Od wrze¶nia u¿ywa³am:
szamponu Joanny- z apteczki babuni - wzmacniaj±cego (od ponad miesi±ca te¿ szampon Accent do br±zowych, ale on tu raczej nie mia³ wp³ywu)
¿elu Dermena (wciera³am co 2-3-5 lub rzadziej , jak zapomina³am dni, tylko w grzywkê)
maseczka Gloria, co tydzieñ - dwa
czasem, jak mi siê przypomnia³o - suplement dla kobiet (te¿ ma w sk³adzie Skrzyp itd) Vita-min plus z Olimpu
oprócz tego stara³am siê nie farbowaæ farbami trwa³ymi (tylko raz u¿y³am Nutrisse, jakie¶ 2 - Garnier Color & Shine do 28 myæ, a reszta to szamponetki - Marion i Joanna )

Wyros³y mi nowe w³oski poni¿ej lini w³osów (nie do¶æ, ¿e mam wysokie czo³o, to jeszcze przez wypadanie linia siê przesunê³a wcze¶niej - w górê), w³osy ogólnie s± gê¶ciejsze, bo nie wypadaj± , kucyk jest grubszy, jak ju¿ dawno nie by³, nie ma prze¶witów i mogê robiæ grzywkê
Stary 2010-01-08, 09:54   #169
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
nie skre¶li³am cebulowej wódeczki za kilka dni zrobiê kolejne podej¶cie...i tak chce stosowaæ j± ok miesi±ca, my¶lê, ¿e po takim czasie powinny byæ ju¿ jakie¶ efekty

poczyta³am w necie o cebuli, faktycznie jej sok dobrze oddzia³owuje na w³osy
Bejjka, zdawaj relacje na bie¿±co Jak zauwa¿ysz poprawê to g³o¶no krzycz. I czy faktycznie zmniejszy Ci siê wydzielanie ³oju. Bo rozumiem, ¿e Ty te¿ masz problem z nadprodukcj± sebum.
Stary 2010-01-08, 10:01   #170
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Bejjka, zdawaj relacje na bie¿±co Jak zauwa¿ysz poprawê to g³o¶no krzycz. I czy faktycznie zmniejszy Ci siê wydzielanie ³oju. Bo rozumiem, ¿e Ty te¿ masz problem z nadprodukcj± sebum.
no w³a¶nie nie mam w³osy moglabym spokojnie myæ dwa razy w tygodniu....ostatnio ciut bardziej mi siê przet³uszczaj±, ale nie wiem czy to nie wina zbli¿aj±cej siê @ i szamponu z apteczki babuni wzmocnienie (czyta³am, ¿e nasila przet³uszczanie siê skóry g³owy)

skórê g³owy mam bezproblemow±, ani siê jako¶ nie przet³uszcza ani nie mam sk³onno¶ci do ³upie¿u.
my¶licie, ¿e mogê sobie zaszkodziæ takimi wcierkami?
Stary 2010-01-08, 10:05   #171
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
no w³a¶nie nie mam w³osy moglabym spokojnie myæ dwa razy w tygodniu....ostatnio ciut bardziej mi siê przet³uszczaj±, ale nie wiem czy to nie wina zbli¿aj±cej siê @ i szamponu z apteczki babuni wzmocnienie (czyta³am, ¿e nasila przet³uszczanie siê skóry g³owy)

skórê g³owy mam bezproblemow±, ani siê jako¶ nie przet³uszcza ani nie mam sk³onno¶ci do ³upie¿u.
my¶licie, ¿e mogê sobie zaszkodziæ takimi wcierkami?
u mnie nic takiego siê nie sta³o, chocia¿ mam w³osy podatne na przet³uszczanie (tj. wzmaganie tego przez niektóre szampony)
Stary 2010-01-08, 10:17   #172
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Poka¿ wiadomo¶æ
u mnie nic takiego siê nie sta³o, chocia¿ mam w³osy podatne na przet³uszczanie (tj. wzmaganie tego przez niektóre szampony)
a jak czêsto myjesz wlosy? pierwszego dnia po umyciu i u¿yciu od¿ywki z tej serii w³osy mam boskie, b³yszcz±ce, puszyste, pe³ne ¿ycia a nastêpnego ju¿ zbijaj± siê w str±ki...gdy u¿yje innego szamponu i od¿ywki w³osy wygl±daj± przez trzy dni dobrze
Stary 2010-01-08, 10:48   #173
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
a jak czêsto myjesz wlosy? pierwszego dnia po umyciu i u¿yciu od¿ywki z tej serii w³osy mam boskie, b³yszcz±ce, puszyste, pe³ne ¿ycia a nastêpnego ju¿ zbijaj± siê w str±ki...gdy u¿yje innego szamponu i od¿ywki w³osy wygl±daj± przez trzy dni dobrze
Ja nie u¿ywam od¿ywki z tej serii, w ogóle staram siê u¿ywaæ od¿ywek tylko wtedy, kiedy mam problemy z rozczesaniem (moje w³osy s± raczej z tego zadowolone ).
Po samym szamponie (i np. minimalnej ilo¶ci od¿ywce w sprayu Gliss Kurr - ró¿owej) s± ³adne nawet 2 dni, co jest u mnie raczej nieczêste (zazwyczaj powinnam myæ codziennie, bo drugiego dnia ju¿ s± klapniête i nie¶wie¿e)...

Zazdroszczê Ci, ¿e mo¿esz tak rzadko myæ w³osy
Stary 2010-01-08, 12:00   #174
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Poka¿ wiadomo¶æ
Zazdroszczê Ci, ¿e mo¿esz tak rzadko myæ w³osy
gdyby nie to wypadanie to by³abym bardzo zadowolona ze swoich w³osów
jestem brunetk±, wiêc z kolorem nie mam wiêkszych problemów (oprócz pojawiaj±cych siê siwych w³osów), s± grube i mocne, nie rozdwajaj± siê, nie niszcz± (oczywi¶cie przy odpowiedniej pielêgnacji), nie przet³uszczaj±, nie mam problemu z ³upie¿em....tylko czemu codziennie mi ich ubywa
Stary 2010-01-08, 12:47   #175
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
gdyby nie to wypadanie to by³abym bardzo zadowolona ze swoich w³osów
jestem brunetk±, wiêc z kolorem nie mam wiêkszych problemów (oprócz pojawiaj±cych siê siwych w³osów), s± grube i mocne, nie rozdwajaj± siê, nie niszcz± (oczywi¶cie przy odpowiedniej pielêgnacji), nie przet³uszczaj±, nie mam problemu z ³upie¿em....tylko czemu codziennie mi ich ubywa
robi³as badania na tarczyce??mia³as jakies stresujace sytuacje?masz problemy z zo³adkiem?? duzo spisz? masz nadwage?? swedzi Cie skóra g³owy? a moze jest przesuszona??
bada³as poziom zelaza?? rodzi³as??

ja mia³am problemy z ³ojotkoiem-zaleczy³am go, teraz czekam na badania hormonalne-sama zap³ace...morfologia ok,bada³am nawet ka³-by wykluczyc obecnosc pasozytów, najwiecej w³osów wypadami w po³owie cyklu-zapisuje w kalendazu ilosc w³osów-i zawsze 12-15 dzien cyklu wypada ich masa, a pozniej w normie, trosze odrastaja ale mam przerzedzenia na czubku... na ³ojotok pomog³y mi wcierki i szampon emolium, zauwazy³am ze najwiecej w³osów wypada mi po chemicznych szamponach tzn z duza iloscia chemikali.... najwieksze problemy mia³am po szamponie H&S -po nim dosta³am ³ojotoku!!! wiele dziewczyn tak mia³o
Do wypróbowania mam jeszcze tabletki anacaps i revalid, z szamponów kerium la-roche posay, i kerium delikatny
Super by³ chronostim i szampon vichy z aminexilem
zamówi³am jeszcze w saszetkach wszystkie rodzaje szamponów vichy

walcze dalej

pije teraz duzo wierzbownicy i pokrzywy

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:28   #176
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
robi³as badania na tarczyce??
ok 2 lata temu. wyniki mia³am w normie. 18 stycznia chcê powtórzyæ i zrobiæ inne badania krwi

Cytat:
mia³as jakies stresujace sytuacje?
nie, jak to w ¿yciu raz jest lepiej a raz gorzej, ale nie nale¿ê do ludzi szczególnie nerwowych

Cytat:
masz problemy z zo³adkiem??

Cytat:
duzo spisz?
staram siê spaæ 8 godzin dziennie czasem wiêcej

Cytat:
masz nadwage??

Cytat:
swedzi Cie skóra g³owy? a moze jest przesuszona??
nie swêdzi ani nie jest przesuszona (olejuje). Wydaje mi siê, ¿e skórê g³owy mam zdrow±....
Cytat:
bada³as poziom zelaza??
zawsze mia³am niedobor, dlatego ³ykam suplement....ale ¿elazo te¿ bêdê bada³a

Cytat:
rodzi³as??
nigdy

generalnie od¿ywiam siê zdrowo i staram siê ¿yæ w miarê zdrowo...z problemem wypadania borykam siê ju¿ pare lat, z ró¿nym natê¿eniem, by³am u wielu lekarzy i wszytskie badania zawsze mia³am w normie
Stary 2010-01-08, 14:41   #177
kalale23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

ja jestem za natur±. Raz pomogla mi pokrzywa, ale jak zabraklo to broblem wrocil. Teraz stosujê nalewkê z czarnej rzepy. Po miesi±cu widaæ bardzo du¿± róznicê. Nalewkê robi siê tak: czrn± rzepê obieramy i kroimy na ma³e kawa³ki zalewamy pó³ na pó³ wódk± 40% z wod±. I tak musi postaæ z 2-3 tygodnie, potem odcedzamy i wcieramy w skórê g³owy.
kalale23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:44   #178
mastiff
Zadomowienie

A nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie odno¶nie tarczycy?
Stary 2010-01-08, 15:21   #179
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

Cytat:
Pytanko do kobietek siedzacych w temacie tarczycy:
nie by³am u endokrynologa, ale mia³am dwukrotnie robione badania. W³a¶nie je wygrzeba³am, i:
19/11/2008 TSH 3.240 N: o.27 - 4.20
17/07/2009 TSH 2.040 N: o.27 - 4.20
ft3 4.51 N: 2.8 - 4.20
ft4 16.93 N:12 - 22

Czy to mo¿liwe, ¿e w tak krótkim okresie czasu poziom tarczycy tak skacze? Nie bra³am ¿adnych leków, ani hormonów w tym czasie.
eh naprawde nie masz sie czym martwiæ,wcale duzo ci nie skoczylo,jest ok bierzesz jakies leki ?
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-08, 15:36   #180
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
eh naprawde nie masz sie czym martwiæ,wcale duzo ci nie skoczylo,jest ok bierzesz jakies leki ?
No w³a¶nie zmala³o. I to mnie zastanawia. Ale nie bra³am ¿adnych leków ani wtedy ani pó¼niej. Ale dziewczyny co¶ wspomina³y, ¿e dla m³odych kobiet norma jest ni¿sza 1-1,5. Nie by³am u endokrynologa, no bo te wyniki jakby nie sk³ania³y do tego, ¿eby siê do niego wybraæ, i lekarz ogólny równie¿ nie widzia³ takiej potrzeby. Ale mój lekarz ogólny (obecnie ex, bo jestem nieubezpieczona), to w ogóle dziwny typ. Ca³y czas mi tylko powtarza³, ¿e by³a u niego miss regionu z tym samym problemem, i ¿e jej samo przesz³o, wiêc u mnie bêdzie tak samo. Ale chyba to, ¿e pogapi³ siê na biust misski by³o istotniejsze w tej wypowiedzi Wiêc nie jest to dla mnie wiarygodny cz³owiek.
Mnie tylko zastanawia to, czy faktycznie poziom hormonów tarczycy mo¿e tak skakaæ?

Edytowane przez mastiff
Czas edycji: 2010-01-08 o 15:38
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.