![]() |
#151 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
Dot.: co pomo¿e na powazne wypadanie w³osów??...jakies sposoby na pobudzenie porostu
A ja polecam watek i pozosta³e jego 3 czesci
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=394597 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Ja równie¿ przy³±czam siê do pytania:
monic840628 jakie mia³a¶ problemy ze skór± g³owy? Wspomnia³a¶, ¿e w³osy Ci siê przet³uszcza³y bardziej, czy mia³a¶ ³ojotok? I jak± wódkê kupowa³a¶ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
mnie te¿ kusi, ale jednak bojê siê tego alkoholu... kiedy¶ wciera³am samorobione wcierki na bazie wody pokrzywowej, ale nic nie pomaga³y. dopiero jak przerzuci³am siê na lipoderminowe serum z mazide³, co¶ siê zaczê³o dziaæ. jednak wci±¿ wypada ich ok 30 przy codziennym myciu i 50 kiedy przetrzymam. przy samym myciu. a w ci±gu dnia te¿ kole 30 napewno.
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
u¿ywam, ale nadal mi lec±
![]() ![]() ![]() kiedy¶ tak i mia³am wszystko w normie, nied³ugo chce powtórzyæ badania krwi.... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas trzymania w czepku i czapce te¿ nie. dopiero po umyciu i wyschniêciu w³osów poczu³am ni to pieczenie ni to mrowienie ni to swêdzenie, które utrzymuje siê ju¿ drugi dzieñ ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
a du¿o wiêcej w³osów wypad³o przy wcieraniu, podczas mycia, czy czesania po tej wcierce?
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zosta³o mi jeszcze tej cebulowej wódeczki i dam jej szanse ![]() ![]() czy powinnam nadal trzymaæ ja w temp pokojowej czy ju¿ w lodówce? bo odla³am sobie trochê a reszta nadal moczy siê w cebuli? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Cytat:
Lotion Seboradin Nigier do wlosow przetluszczajacych sie i sklonnych do wypadania ![]() ![]() Dziewczyny oplaca sie robic badanie pierwiastkowe z wlosa?? Kosz 235 zl troszke duzo jak na studencka kieszen Wklejam przykladowy link do firmy ktora to oferuje mozna sobie o tym badaniu poczytac http://www.biomol.pl/index.php/pol/s...astkowa_wlosow Kurcze.... tylko czy warto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 737
|
Jestem po badaniach hormonalnych, wizycie u endokrynologa i wszystko jest ok. A w³osy jak lecia³y tak lec±. Bojê siê, ¿e wizyta u dermatologa to strata czasu - bo zostanê odes³ana z kwitkiem. Ryczeæ ju¿ mi siê chce. W takim tempie zostanê ³ysa do wakacji
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
przed chwil± podczas nak³adania maseczki na w³osy (¿el aloesowy, oelejek rycynowy, nafta, oliwka Hipp) wypad³o mi z 30 w³osów przy rozczesywaniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
30 w³osów to i tak dobrze, ja wczoraj przy wcieraniu ampu³ki seboradin straci³am 70 w³osów +jakie¶ pojedyncze na pod³odze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
w jakim dniu robi³as badania hormonów i jakich??
#165 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- nie wkladam wcierki wogole do lodowki , stoji caly cza w kuchni, i przypominam ze nakladam tak aby starczyla tylko na dwa razy bo boje sie ze jak by postala juz ponad 2 tyg to moze by juz nie miala tylu wartosci. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Pytanko do kobietek siedzacych w temacie tarczycy:
nie by³am u endokrynologa, ale mia³am dwukrotnie robione badania. W³a¶nie je wygrzeba³am, i: 19/11/2008 TSH 3.240 N: o.27 - 4.20 17/07/2009 TSH 2.040 N: o.27 - 4.20 ft3 4.51 N: 2.8 - 4.20 ft4 16.93 N:12 - 22 Czy to mo¿liwe, ¿e w tak krótkim okresie czasu poziom tarczycy tak skacze? Nie bra³am ¿adnych leków, ani hormonów w tym czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
nie skre¶li³am cebulowej wódeczki
![]() ![]() poczyta³am w necie o cebuli, faktycznie jej sok dobrze oddzia³owuje na w³osy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 394
|
a ja muszê siê pochwaliæ
![]() ![]() mo¿e nie do koñca polecam niesystematyczno¶æ w moim dzia³aniu, ale sta³ sie cud ![]() ![]() ![]() Od wrze¶nia u¿ywa³am: szamponu Joanny- z apteczki babuni - wzmacniaj±cego (od ponad miesi±ca te¿ szampon Accent do br±zowych, ale on tu raczej nie mia³ wp³ywu) ¿elu Dermena (wciera³am co 2-3-5 lub rzadziej ![]() maseczka Gloria, co tydzieñ - dwa czasem, jak mi siê przypomnia³o - suplement dla kobiet (te¿ ma w sk³adzie Skrzyp itd) Vita-min plus z Olimpu ![]() oprócz tego stara³am siê nie farbowaæ farbami trwa³ymi (tylko raz u¿y³am Nutrisse, jakie¶ 2 - Garnier Color & Shine do 28 myæ, a reszta to szamponetki - Marion i Joanna ![]() Wyros³y mi nowe w³oski poni¿ej lini w³osów (nie do¶æ, ¿e mam wysokie czo³o, to jeszcze przez wypadanie linia siê przesunê³a wcze¶niej - w górê), w³osy ogólnie s± gê¶ciejsze, bo nie wypadaj± ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() skórê g³owy mam bezproblemow±, ani siê jako¶ nie przet³uszcza ani nie mam sk³onno¶ci do ³upie¿u. my¶licie, ¿e mogê sobie zaszkodziæ takimi wcierkami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po samym szamponie (i np. minimalnej ilo¶ci od¿ywce w sprayu Gliss Kurr - ró¿owej) s± ³adne nawet 2 dni, co jest u mnie raczej nieczêste (zazwyczaj powinnam myæ codziennie, bo drugiego dnia ju¿ s± klapniête i nie¶wie¿e)... Zazdroszczê Ci, ¿e mo¿esz tak rzadko myæ w³osy ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
gdyby nie to wypadanie to by³abym bardzo zadowolona ze swoich w³osów
![]() jestem brunetk±, wiêc z kolorem nie mam wiêkszych problemów (oprócz pojawiaj±cych siê siwych w³osów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
bada³as poziom zelaza?? rodzi³as?? ja mia³am problemy z ³ojotkoiem-zaleczy³am go, teraz czekam na badania hormonalne-sama zap³ace...morfologia ok,bada³am nawet ka³-by wykluczyc obecnosc pasozytów, najwiecej w³osów wypadami w po³owie cyklu-zapisuje w kalendazu ilosc w³osów-i zawsze 12-15 dzien cyklu wypada ich masa, a pozniej w normie, trosze odrastaja ale mam przerzedzenia na czubku... ![]() Do wypróbowania mam jeszcze tabletki anacaps i revalid, z szamponów kerium la-roche posay, i kerium delikatny Super by³ chronostim i szampon vichy z aminexilem zamówi³am jeszcze w saszetkach wszystkie rodzaje szamponów vichy walcze dalej pije teraz duzo wierzbownicy i pokrzywy
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
ok 2 lata temu. wyniki mia³am w normie. 18 stycznia chcê powtórzyæ i zrobiæ inne badania krwi
![]() nie, jak to w ¿yciu ![]() ![]() ![]() staram siê spaæ 8 godzin dziennie ![]() ![]() ![]() nie swêdzi ani nie jest przesuszona (olejuje). Wydaje mi siê, ¿e skórê g³owy mam zdrow±.... zawsze mia³am niedobor, dlatego ³ykam suplement....ale ¿elazo te¿ bêdê bada³a ![]() nigdy ![]() generalnie od¿ywiam siê zdrowo i staram siê ¿yæ w miarê zdrowo...z problemem wypadania borykam siê ju¿ pare lat, z ró¿nym natê¿eniem, by³am u wielu lekarzy i wszytskie badania zawsze mia³am w normie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
ja jestem za natur±. Raz pomogla mi pokrzywa, ale jak zabraklo to broblem wrocil. Teraz stosujê nalewkê z czarnej rzepy. Po miesi±cu widaæ bardzo du¿± róznicê. Nalewkê robi siê tak: czrn± rzepê obieramy i kroimy na ma³e kawa³ki zalewamy pó³ na pó³ wódk± 40% z wod±. I tak musi postaæ z 2-3 tygodnie, potem odcedzamy i wcieramy w skórê g³owy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
A nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie odno¶nie tarczycy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie tylko zastanawia to, czy faktycznie poziom hormonów tarczycy mo¿e tak skakaæ? Edytowane przez mastiff Czas edycji: 2010-01-08 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.