Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 15:04   #2431
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

czescdziewczyny
ja wlasnie nadrabiam zaleglosci-widze mam ich sporo
dzis sie zle czuje od 4:45 nie spalam katar w nocy mnie meczyl potem zaczelam myslec o glupotach i przez to dodatkowo zasnac znowu nie mogalm:/i tak bylo do prawie6rano.jak juz zasnelam to o 8moj TZ mnie obudzil ze mam szybko sie szykowac bo jedziemy po auto:/ wczoraj tez zasnac nie moglam do 24 sie meczylam i mojego TZ zebysmy poszli na hot doga z shella pierwszy raz mialam zachcianke ciazowa dotyczaca jedzenia-malo ciekawa sprawa biorac pod uwage ze TZ powiedzial ze nie ma sily ze on juz spi :/ no nic nadrabiam dalej zaleglosci zeby wiedziec co ciekawego popisalyscie

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:07   #2432
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
czescdziewczyny
ja wlasnie nadrabiam zaleglosci-widze mam ich sporo
dzis sie zle czuje od 4:45 nie spalam katar w nocy mnie meczyl potem zaczelam myslec o glupotach i przez to dodatkowo zasnac znowu nie mogalm:/i tak bylo do prawie6rano.jak juz zasnelam to o 8moj TZ mnie obudzil ze mam szybko sie szykowac bo jedziemy po auto:/ wczoraj tez zasnac nie moglam do 24 sie meczylam i mojego TZ zebysmy poszli na hot doga z shella pierwszy raz mialam zachcianke ciazowa dotyczaca jedzenia-malo ciekawa sprawa biorac pod uwage ze TZ powiedzial ze nie ma sily ze on juz spi :/ no nic nadrabiam dalej zaleglosci zeby wiedziec co ciekawego popisalyscie
my wczoraj o 23 zamawialiśmy pizzę bo taką miałam ochotę, po czym zjadłam 1 kawałek i już nie mogłam bo niedobrze mi się zrobiło hehe
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:10   #2433
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

Co do pedantyzmu i bałaganiarstwa to mój mąż należy raczej do tej drugiej grupy.. ja niestety też, dlatego nasz dom czasami wygląda jak po jakiejś niezłej bitwie:P
u nas jest tak samo i postanowilismy postarac sie zmienic zanim dzidzia sie urodzi. juz widac pierwsze postepy bo wieczorem nie rzucamy ubran na podloge

Cytat:
A na internecie znalazłam słodkie spodnie które sobie napewno zamówię http://www.pieknamama.pl/2780-Ogrodniczki-Farmer.htm
rzeczywiscie slodkie ale nie w moim stylu

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-07 o 15:12
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:15   #2434
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
u nas jest tak samo i postanowilismy postarac sie zmienic zanim dzidzia sie urodzi. juz widac pierwsze postepy bo wieczorem nie rzucamu ubran na podloge

rzeczywiscie slodkie ale nie w moim stylu
my tak samo, ale ciężko zmienić nawyki, najciężej przychodzi mi zmywanie po każdym przygotowaniu posiłku, zazwyczaj robiłam to dopiero gdy ze zlewu się wysypywałohehe

A co do spodenek to też nie ubieram się tak na codzień ale w ciąży chętnie w takich pochodzę, muszę też zaopatrzyć się w jakieś wygodne buciki bo narazie w mojej szafce znajdują się prawie same obcasy
Stary 2010-01-07, 15:19   #2435
aniaa22
Zakorzenienie

ja z butami problemu nie mam bo nienawidze obcasow no i ze zmywaniem tez nie bo mamy na szczescie zmywarke
Stary 2010-01-07, 15:23   #2436
bajka1807
Zakorzenienie

no moj tz ma to samo... rzuca wszystko na fotel i jest juz pokazna sterta hehe a mi sie ani sni po nim sprzatac :P ze zmywaniem garow to ja jednak wole na bierzaco zmywac bo wlasnie nie lubie tej sterty bo jest nie wygodnie to wszystko ogarnac :P

z butami mam ten sam problem, same 10-12 cm szpile .... uwielbiammmmm aczkolwiek na zime kupilam dwie pary oficerek... ale co dalej? bedzie trzeba zrezygnowac z kochanych bucikow na rzecz adidaskow chyba hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:24   #2437
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
ja z butami problemu nie mam bo nienawidze obcasow no i ze zmywaniem tez nie bo mamy na szczescie zmywarke
a ja uwielbiam obcasy nie wysokie bo mój mąż do wysokich nie należy a nie lubię być od niego wyższa, ale jakiś tam obcasik musi być Poza tym bez obcasa moja noga wygląda jak kajak (r.41). A co do zmywarki to my też mamy, ale w piwnicy bo osoba od której wynajmujemy mieszkanie nie zgadza się na jej podłączenie bo musielibyśmy trochę jedną szafkę rozbroić
Stary 2010-01-07, 15:46   #2438
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Basia śliczny brzuchol!!! A tak wogóle.. pochwalić się chciałam!! cos mnie zaczyna wybrzuszać!!! nie dopinam sie w swoje spodnie!
no i tylko sie cieszyc nawet sie nie obejrzysz jak szybko urosnie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Witajcie kochane, wczoraj wzięłam się za nadrabianie zaległości, odpisałam ładnie, dodaję post, i co? Komputer mi się wyłączył... załamka dosłownie. Aż mi się łezki w oczach pojawiły, włączyłam raz jeszcze, w nadziei, że post może się dodał i dupa blada. Dlatego chyba teraz będe dodawać po trochu i edytować post. By nie stracić wszystkiego. Nowy komputer dopiero kupimy jak dostaniemy zwrot z podatku, wiec trzeba jeszcze troche poczekac.

Ja po wizycie u lekarza, wszystko dobrze, choc grzybek sie pojawil. Wrrrr w poprzedniej ciazy mialam to samo. Kolejna wizyta za trzy tygodnie. Do tego czasu mam nadzieje,ze odwiedze kardiologa, bo niestety ale cos problem z sercem mam. Pobolewa mnie trzeci dzien, dzis bylam u swojego lekarza, zrobil mi EKG, i jest lekka arytmia. Mam nadzieje, ze to nic poważnego.

Potem postaram sie wkleic foto mojego bobaska. No i dzisiaj byłam tez na zakupach i kupilam sobie dwie bluzeczki. Tzn jeden golf i bluzeczka. Dzisiaj chce porobic zdjecia rzeczy, bo ostatnio robilam porzadki, i wrzucic na ciuchlandie. Moze uda sie upolowac jakies fajne tuniczki albo cos w zamian. I bizuterie moze jakąś swoją wrzucę
dobrze ze na wizycie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja biore 20.02 w taka zimnice
kochana my jak bralismy 19.12 bylo -12C

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja tez tu jestem sama w de
kochana ja mimo ze jestem w polsce to tak jak bym byla sama bo moja mama pracuje w de a tesciowej nie mam bo meza wychowywali dziadkowie ktorzy juz nie zyja wiec jedyne co bede mogla zrobic gdy bede chciala o cos spytac to telefon do siostry ktora mieszka 100km ode mnie i jest bogatsza w doswiadczenia bo ma dwie coreczki a z drugiej strony nawet bym nie chciala zeby po porodzie przez jakis czas mama czy kto kolwiek poza tz'tem z nami byl za bardzo egoistyczna jestem

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem co robić zobaczyłam właśnie u siebie troche krwi nie leci mi ani nic ale zobaczyłam maleńką kropeczke na papierze i jak "wsadziłam" palec to troszeczke na palcu jest bo tak to nie leci i nie wiem za bardzo mam jechać na pogotowie czy co ? telepie mnie jak nie wiem. przez ostatnie 3 noce używałam clotrimazolum czepków ale nie wydaje mi się żeby one mogły coś mi zaszkodzić
ja jak w poprzedniej ciazy zaczelam plamic (bylo to brazowe plamienie bez boli) zadzwonilam do ginki ktora od razu kalazla mi sie spakowac i jechac do szpitala bo ona poiwedziala ze moze mnie zbadac ale i tak skieruje mnie do szpitala
daj znac kochana jak po wizycie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ja też dziś na czczo do pracy przyjechałam, bo dopiero dziś na badanie krwi i moczu poszłam.

Nie wyobrażam sobie zjeśc drożdzówki, ani czegokolwiek, co ma zapach...

Wczoraj kupiłam Prenatal Complex, ale nie miałam jescze okazji go wziąć. Oby chociaż troche pomógł.
prenatal to zestaw witami? ja moge go brac przzed snem bo mnie po nim mdli

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Kurcze a ja mam cały czas temperaturę 37,3 już od miesiąca.
to raczej normalne w ciazy

Cytat:
bajka bo właśnie co do tego bólu to od rana mam taki strasznie delikatny jak przy okresie właśnie.momentami go tylko wyczuwam bo taki delikatny a nie miałam wcześniej takiego bo jak coś czułam, to tylko małe kłucie. ale masz racje nie będe się denerwować jakby się chyba coś poważnego działo to bym miała duże bóle albo plamienia ale zawsze to tak jest jak coś sie zobaczy to potem sobie człowiek wkręca jutro się wszystkiego dowiem a dzisiaj postaram się spokojnie przyszła mi kolejna paczka z allegro z ciuszkami ale one słodkie są
jak bedziesz sie lepiej czola to roz zdjecia ciuszkow i wklej chetnie poogladam

Cytat:
mój obecny mąż oświadczył mi się po 5 miesiącach znajomości szybki jest strasznie ale się zgodziłam bo byłam pewna że to ten jedyny ślub wzięliśmy po 1,5 roku od zaręczyn 28 czerwca 2008, no i teraz w ciążę zaszłam Szczerze mówiąć dziwię się że dopiero teraz to nastąpiło bo jakoś za specjalnie się nie zabezpieczaliśmy od czasu ślubu Wcześniej owszem bo ja sobie tak wymarzyłam że dziecko chcę po ślubie dopiero i koniec, no i spełniło się

Co do pedantyzmu i bałaganiarstwa to mój mąż należy raczej do tej drugiej grupy.. ja niestety też, dlatego nasz dom czasami wygląda jak po jakiejś niezłej bitwie:P
a moj oswiadczyl mi sie po 11mc a wzielismy slub po 19mc znajomosc choc od poczatku mowil ze jestem jego zona moj TZ jest umiarkowanym balaganiarzem czesto jest tak ze nie musze mu mowic a on sam wyciaga odkurzacz czy cos w tym stylu jedyne co robi czego nie lubie to jak sie rozbiera i zostawia mi ciuchy na pufie lub brudne rzeczy na koszu na pranie a nie "w"

ja juz naszczescie w domu strasznie mi sie spac chce chyba sie poloze a jutro na 8.30 na usg dzisiaj w nocy po luteinie poczulam cos "mokrego" w okolicach intymnych lecialam jak szurnieta do wc bo balam sie ze krwawie i to dwa razy boje sie tej wizyty mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
ostatnio caly czas mi sie plakac chce przez to ze TZ wyjechac

idealnecialo
jak po wizycie?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to wczorajsze zdjecie mojej kruszynki
slodkie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
a teraz sie pochwale brzuszkiem pelne 14 tygodni, dopiero na zdjeciu zobaczylam jak urosl. przy okazji zrobilam przymiarke do bluzki ciazowej a jutro zaczynamy 15 tydzien
ojjj jaki sliczny brzusio
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:47   #2439
bunia1234
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ja własnie odebrałam swoje wyniki progesteronu i mam na poziomie 25,02ng/ml( koniec 10tc), a duphaston biore juz od 25-11, ostatni mój wynik progesteronu miałam niski na poziomie 15,48(koniec 8tc) wowczas mówił ze gdyby był na poziomie 20 nie musiałabym brac juz tabletek. Zobaczymy co mi jutro powie na moje wyniki.
bunia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 16:16   #2440
aniaa22
Zakorzenienie

moj kochany maz mial juz tak dosc mojego niegotowania ze kupil taki elektryczny palnik i usmazyl miesko do spaghetti na balkonie
Stary 2010-01-07, 16:24   #2441
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
moj kochany maz mial juz tak dosc mojego niegotowania ze kupil taki elektryczny palnik i usmazyl miesko do spaghetti na balkonie
hehe masz pomysłowego męża Ja mogę gotować normalnie, ale nie wszystko, nie zjem ryby za żadne skarby, wędzony kurczak jest fuu, parówki ble, kurczak też niedobry i generalnie wolę raczej delikatne rzeczy o mało intensywnym zapachu i smaku. I mam tak że wydaje mi się że mam na coś ochotę i w trakcie jedzenia stwierdzam że jednak mi to nie smakuje
Stary 2010-01-07, 16:54   #2442
aniaa22
Zakorzenienie

on juz od dawna to planowal ale mowilam ze nie ma sensu bo pewnie po 12 tc mi przejdzie a tu niestety zaczyna sie 15 tc a mdlosci pozostaly
Stary 2010-01-07, 17:03   #2443
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ale natworzyłyście!! Nawet nie wszystko czytałam! Zaczne od tego, że zrobiłam sobie pyszny deserek. Jogurt z bananem, pomarańczą, orzechami i żurawiną. Pychotka!
Byłam u tego gina we wtorek, ale było tyle kobiet przede mną , że z bólem zrezygnowałam i jadę jutro. Tylko sie zważyłam i znowu schudłam 1 kg. Ale nie dziwię sie, bo na mało rzeczy mam ochotę.
Przez 2 dni cos mnie zbierało i bałam się, że mnie rozłoży, ale jest duzo lepiej. Tylko mnie w gardle drapie. Poszłam do apteki po jakies tabletki. Pani mi tymianek i podbiał poleciła, bo ziołowe. Przeczytałam ulotke w domu, a tam zakaz zażywania przez kobiety w ciąży. Zastanawiam sie czy producent asekuracyjnie nie pisze o zakazie. No nic, nie wezmę ich a jutro dopytam sie gina.
Zaczęłam już 4 miesiąc więc kupiłam sobie Zajakę na rozstępy. Tylko żeby mi się smarować ciało. Po oliwce w żelu nadal mam krostki które bardzo swędzą! Zresztą czasem całe ciało mnie swędzi. Tez tak macie?
Stary 2010-01-07, 17:11   #2444
wiolek1
Zadomowienie

[QUOTE=niezawsze;16309038]Wiolek nie martw sie nic. Ja wczoraj rozmawialam z kolezanka z pracy i ona dostala krwawienie, ktore przy okazji wizyty w toalecie zobaczyla byla ok w 12 tyg. i mowila, ze nawet krew byla na desce przerazila sie tez no bo pewnie kto by sie nie przestarszyl, ja to bym zawalu dostala, nastepnego dnia miala usg i lekarz jej powiedzial, ze poprostu wszystko jest teraz bardziej ukrwione i tak moze byc krew z nosa tez moze leciec itp niestety. Mysle, xe jakby bylo cos nie tak to bys byla pewna a 100% Wiem, ze latwo pisac "nie martw sie" jesli to kogos innego dotyczy, ale naprawde mysle ze ok wszystko QUOTE]
dzięki jeszcze bardziej mnie pocieszyłaś tym bardziej że faktycznie co 2-3 dni przy smarkaniu (bo ja wieczny alergik jestem) leci mi krew z nosa więc może to się łączy
co do oświadczyn to u mnie wyszło tak że się nawet mój tż nie oświadczył poprostu któregoś dnia stwierdziliśmy że już czas się pobrac hehe
Cytat:
my tak samo, ale ciężko zmienić nawyki, najciężej przychodzi mi zmywanie po każdym przygotowaniu posiłku, zazwyczaj robiłam to dopiero gdy ze zlewu się wysypywałohehe
oooo skąd ja to znam to u mnie czasem zmywanie było dopiero jak nie było już na czym jeść ja poprostu nienawidze zmywać i robie to jak najrzadziej zazwyczaj ja gotuje a tż zmywa bo jak on nie pozmywa to leży i następny dzień to samo

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja jak w poprzedniej ciazy zaczelam plamic (bylo to brazowe plamienie bez boli) zadzwonilam do ginki ktora od razu kalazla mi sie spakowac i jechac do szpitala bo ona poiwedziala ze moze mnie zbadac ale i tak skieruje mnie do szpitala
daj znac kochana jak po wizycie

jak bedziesz sie lepiej czola to roz zdjecia ciuszkow i wklej chetnie poogladam
no jutro mam na 12 więc potem dam znać co i jak a zdj pewnie zrobie za niedługo
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:14   #2445
Alguien
Zadomowienie

Marta witaj z powrotem ale Twoj deser brzmi smakowicie mniam ;-) ja ostatnio zajadam sie avocado, orzeszkami pistacjowymi (osobno oczywiscie) lub mozarella z bazylia i pomidorkiem

Mam nadzieje, ze te z Was, ktore nie czuja sie za dobrze, poczuja sie lepiej.
Ciesze sie, ze wszystkie wizyty u gin przebiegly pomyslnie.

Kasandra bylas wczoraj w gap? Upolowalas cos?

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-07 o 17:17
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:18   #2446
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Marta witaj z powrotem ale Twoj deser brzmi smakowicie mniam ;-) ja ostatnio zajadam sie avocado, orzeszkami pistacjowymi (osobno oczywiscie) lub mozarella z bazylia i pomidorkiem
Polecam bo pyszny i zdrowy Ja uwielbiam pomidory z mozzarellą i octem balsamicznym. Moge powiedzieć uwielbiałam. Mam dziwa niechęć do pomidorów. Kupiłam sobie dużo koktajlowych pomidorków i wszystkie wyrzuciłam. Ale za to dzis zjadłam prawdziwy obiad. Kotlet schabowy, ziemniaczki i mizeria. A teraz gotuje żurek na jutro. Jakoś zupy najbardziej mi podchodzą. Szczególnie barszczyk.
Stary 2010-01-07, 17:20   #2447
niezawsze
Zakorzenienie

Marta_d1 mnie tez wszystko swedzi, ale to normalne raczej nogi mnie najbardziej swedza :/ brzuch czasem, uzywam vichy na rozstepy i naprawde zadowolona jestem skroa elastyczna, nawilzona i mniej swedzi niz po oliwce.

Odnosnie sprzarania ja w domu mam tak, ze prania mi nie wolno zrobic dzis zostalam skrytykowana jak ja podloge zle umylam i wogole jak cokolwiek zrobie albo probuje robic to zle bo gdzie ja sie moge rownac do pedanta i uwierzcie mi z balaganiarzem latwiej niz z pedantem

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:28   #2448
Linka24
Wtajemniczenie

Marta widzę ze mamy na to samo chęć. JA to wogóle warzyw nie przyswajam, mogłabym jeśc tylko zupki, owoce, pierogi i sosy
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:47   #2449
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
ja może i bym się nie czuła komfortowo gdy banda studentów patrzyła by się jak rodzę, ale myślę że bym się zgodziła na ich "towarzystwo" w końcu na kimś muszą się nauczyć, a gdyby tak każdy odmawiał to by nam ginekologów i położników w końcu zabrakło
podobno podczas porodu jest wszystko jedno

Cytat:
a ja uwielbiam obcasy nie wysokie bo mój mąż do wysokich nie należy a nie lubię być od niego wyższa, ale jakiś tam obcasik musi być Poza tym bez obcasa moja noga wygląda jak kajak (r.41). A co do zmywarki to my też mamy, ale w piwnicy bo osoba od której wynajmujemy mieszkanie nie zgadza się na jej podłączenie bo musielibyśmy trochę jedną szafkę rozbroić
ja też lubię ale nie chodzę często, a mój tż wysoki bo ponad 190cm ja mam 171cm wiec do niskich tez nie należę.

Zjadłam 2 szyszki i mi nie dobrze.... wczoraj też się męczyłam po mleku.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:49   #2450
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Marta widzę ze mamy na to samo chęć. JA to wogóle warzyw nie przyswajam, mogłabym jeśc tylko zupki, owoce, pierogi i sosy
JA z warzyw to marchewkę w każdej postaci Uwielbiam sok marchewkowy. Mam sokowirówkę, ale nie mam sił jej myć , rozkręcać, obierać 2 kg marchwi. Leń jestem
niezawsze a w jakiej cenie jest ten krem Vichy? Ja za Ziajke dałam 15 zł. Niestety kremy na rozstępy sa bardzo drogie. A Ziajka ma dobre opinie na KWC, dlatego chciałam ja wypróbować. Jeszcze była w sklepie maśc z tej serii do brodawek. Ciekawe.
Stary 2010-01-07, 17:53   #2451
bajka1807
Zakorzenienie

niezawsze z jednej strony masz fajnie bo na dobra sprawe nie musisz sparzatac... przeciez tz zrobi to lepiej wiec sie wypnij na niego tylkiem i powiedz ze jak chce to niech sam to robi ale zeby pozniej do ciebie pretensji nie mial ze nic nie robisz to mu sie odechce krytyki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:57   #2452
Alguien
Zadomowienie

Pytalyscie o swedzaca skore. Z tego, co wiem, to niedobry znak jest, jesli swedzi cale cialo, nawet stopy. Trzeba wtedy lekarzowi powiedziec. Natomiast jesli mniej wiecej brzuch tylko, to ja dostalam cos takiego sprawdzonego przez inna mamuske:
http://www.drugstore.com/qxp92683_33...itchy_skin.htm
Nie wiem, czy jest jakis polski odpowiednik, ale ta oliwka podobno dziala (mnie nie swedzi narazie nic, wiec nie moge powiedziec).
Stary 2010-01-07, 17:59   #2453
wiolek1
Zadomowienie

dodaje ciuszki sorki za jakość ale robione telefonem i się jeszcze cienie porobiły ;/
wszystko zamówiłam na allegro
1 zdj cały komplet
2 zdj też cały komplet
3 zdj bodziaki też były w komplecie dałam za nie 20 zł a są super jakości
Stary 2010-01-07, 18:02   #2454
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Pytalyscie o swedzaca skore. Z tego, co wiem, to niedobry znak jest, jesli swedzi cale cialo, nawet stopy. Trzeba wtedy lekarzowi powiedziec. Natomiast jesli mniej wiecej brzuch tylko, to ja dostalam cos takiego sprawdzonego przez inna mamuske:
http://www.drugstore.com/qxp92683_33...itchy_skin.htm
Nie wiem, czy jest jakis polski odpowiednik, ale ta oliwka podobno dziala (mnie nie swedzi narazie nic, wiec nie moge powiedziec).
O to mnie troszkę nastraszyłaś. Ale dobrze wiedzieć, bo powiem jutro ginowi. Stopy mnie nie swędzą. I ten świąd nie jest stały, tylko czasem. Myślę, że na nogach to może być wina rajstop. A brzuch pewnie dlatego, bo sie skóra naciąga. Ale plecy, czy ręcę to nie wiem dlaczego.
A widzisz mnie po oliwce właśnie wysypało.
Stary 2010-01-07, 18:10   #2455
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
O to mnie troszkę nastraszyłaś. Ale dobrze wiedzieć, bo powiem jutro ginowi. Stopy mnie nie swędzą. I ten świąd nie jest stały, tylko czasem. Myślę, że na nogach to może być wina rajstop. A brzuch pewnie dlatego, bo sie skóra naciąga. Ale plecy, czy ręcę to nie wiem dlaczego.
A widzisz mnie po oliwce właśnie wysypało.
To raczej nie masz sie czym martwic. Brzuch to wiadomo, ze skora sie rozciaga Powiedz jutro ginowi i zapytaj moze, czy zna jakies kojace preparaty. Nie pomoge niestety, co moznaby kupic, bo zwyczajnie nie wiem, co w pl jest. Jest tez krem u nas zamiast tego olejku, jesli olejek Cie uczula, to rzeczywiscie lepiej poszukac innej postaci.
Stary 2010-01-07, 18:12   #2456
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zaczęłam już 4 miesiąc więc kupiłam sobie Zajakę na rozstępy. Tylko żeby mi się smarować ciało. Po oliwce w żelu nadal mam krostki które bardzo swędzą! Zresztą czasem całe ciało mnie swędzi. Tez tak macie?
Ja tez kupiłam Ziajkę a własciwie to mi tz sprezentował, do tej pory smarowałam sie oliwka w żelu johnsona i nic mi nie dolegało.
Dziś zakończył się 13 tydzień i chyba zacznę ja już stosować...albo poczekam jeszcze tydzień coby napewno dzidziolowi nie zaszkodzić.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Marta_d1 mnie tez wszystko swedzi, ale to normalne raczej nogi mnie najbardziej swedza :/ brzuch czasem, uzywam vichy na rozstepy i naprawde zadowolona jestem skroa elastyczna, nawilzona i mniej swedzi niz po oliwce.

Odnosnie sprzarania ja w domu mam tak, ze prania mi nie wolno zrobic dzis zostalam skrytykowana jak ja podloge zle umylam i wogole jak cokolwiek zrobie albo probuje robic to zle bo gdzie ja sie moge rownac do pedanta i uwierzcie mi z balaganiarzem latwiej niz z pedantem
Ja tez bym sie na niego wypięła jak to już pisała jedna z dziewczyn. Skoro jesteś zła we wszystkim co robisz to niech to sam zrobi lepiej i tyle ale wtedy niech nie ma pretensji, że mu nie pomagasz.
Ja to bym powiedziała "rób sam, widziały gały co brały lub to se zmień" ale to chyba tylko ja jestem taki cham, gbur i prostak

A tak ogólnie to:
byłam wczoraj u mojego gina i zbadał mnie tylko, spojrzał na wyniki badań krwi i moczu i orzekł, że wszystko jest ok. I na wizytę za miesiąc. Na to ja że chciałabym może usg jakieś! No to wymusiłam i na 4 lutego jestem zapisana. Nie robi przesiewowego, twierdzi, że w naszym mieście nie robia nigdzie i że trzeba na własna rękę i polecił jedno miejsce gdzie może mają taki sprzęt
Z leków to niczego mi nie przepisywał a ja sama wykupiłam prenatal (ma w sobie kwas foliowy) i dodatkowo zapijam wapno musujące i magnez.
Czy Was też nie bolą już piersi? Bo mnie od jakiegoś miesiąca już wcale i trochę mnie to dziwi bo chyba powinno się tam wszystko przygotowywać do produkcji...
Z kulinarnych zachcianek to dziś miałam ochotę na kebab.. i jak go zjadłam to stwierdziłam że wcale mi sie go tak nie chciało :P
Za to ostatnio porzuciłam pomidory i wsuwam parówki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:15   #2457
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
To raczej nie masz sie czym martwic. Brzuch to wiadomo, ze skora sie rozciaga Powiedz jutro ginowi i zapytaj moze, czy zna jakies kojace preparaty. Nie pomoge niestety, co moznaby kupic, bo zwyczajnie nie wiem, co w pl jest. Jest tez krem u nas zamiast tego olejku, jesli olejek Cie uczula, to rzeczywiscie lepiej poszukac innej postaci.
Zastanawiałamsie jeszcze czy można w ciąży pic wapno. Zawsze mi pomagało na wszelkiego rodzaju uczulenia. Zawsze jade z lataniem do gina Ale lepiej zapytać u specjalisty niz się męczyć.
A jak wasze naczynka krwionośne. Ja mam cerę naczynkową i boje sie, że może mi się pogorszyć po ciąży i porodzie. Od czasu do czasu przy smarkaniu leci mi krew z nosa. Wcześniej mi sie to nie zdarzało. Ale to podobno standard w ciąży. Moja koleżanka zażywała 8 rutinoscorbinów dziennie przez te krwotoki. Ja z wielką obawą biorę jeden dziennie
Stary 2010-01-07, 18:33   #2458
wiolek1
Zadomowienie

marta_d1 wapno ( wapń ?) można na pewno oczytałam się o tym dużo i wiem że to właśnie jest jedyna rzecz co na alergie można w ciąży ja przez 1 miesiąc piłam codziennie teraz juz jakoś przestałam bo troche mi sie alergia uspokoiła ale raz na tydzien albo na 2 biore 1 tabletke cet alerginu, wiem że się nie powinno ale czytałam i lekarz też potwierdziłz że lepiej wziąść tą tabletke niż przez 2 czy 3 dni się męczyc smarkac drapać czy jakie kto ma tam objawy
Stary 2010-01-07, 18:35   #2459
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta_d1 wapno ( wapń ?) można na pewno oczytałam się o tym dużo i wiem że to właśnie jest jedyna rzecz co na alergie można w ciąży ja przez 1 miesiąc piłam codziennie teraz juz jakoś przestałam bo troche mi sie alergia uspokoiła ale raz na tydzien albo na 2 biore 1 tabletke cet alerginu, wiem że się nie powinno ale czytałam i lekarz też potwierdziłz że lepiej wziąść tą tabletke niż przez 2 czy 3 dni się męczyc smarkac drapać czy jakie kto ma tam objawy
Takie wapno na wysypkę. To jeszcze sie gina poradzę jakie i kupie. Dziekuje za odpowiedź. A nie wiecie jakie tabletki do ssania mozna?
Stary 2010-01-07, 18:44   #2460
aniaa22
Zakorzenienie

aaa zapomnialam wam sie pochwalic ze pisalam do naszych slubnych fotografow w sprawie tej sesji ciazowej czy byla by mozliwosc i jaki koszt. no i odpisali ze jak najbardziej a jak dla nas koszt zaden bo bedzie im milo znowu z nami pracowac tak jakos milo nam sie zrobilo bo widac ze par ktorym robia zdjecia nie traktuja przedmiotowo. no i mamy im tylko dac znac kiedy bysmy chcieli zeby przygotowali studio strasznie sie ciesze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości