Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 20:47   #4981
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

ale jaki rozmiar majtek bo mnie to zastanawia, czy może lepiej kupic juz ten tydzien, dwa po porodzie i się jakoś zmierzyc
Stary 2010-01-07, 20:48   #4982
soraya1
Raczkowanie

Moje drogie,

czas sie zegnac...jutro od rana szpital... wroce do Was juz z dzidzia... trzymajcie kciuki za powodzenie akcji!! postaram sie byc dzielna

soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:49   #4983
agusiamatyldka
Raczkowanie

filka no to masz podobnie jak ja...ja sie mam byc jutro na ktg i badana , potem w nd sie umowilam z polozna i jak dalje nic to we wtorek na oddzial..strasznie sie boje tego wywolywania...

zjadlam pol ananasa i czekam
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:50   #4984
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

tak piszecie o tych majtach i pasach, ze chyba sobie sprezentuje tylko jaki to rozmiar kupic jak to dobierac ?
No niestety - musisz dopasowac do obwodu brzucha po porodzie
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:53   #4985
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Moje drogie,

czas sie zegnac...jutro od rana szpital... wroce do Was juz z dzidzia... trzymajcie kciuki za powodzenie akcji!! postaram sie byc dzielna

Trzymam za Was kciukasy

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:54   #4986
Kancia
Zakorzenienie

celka no to czekam na PO

soraya zazdroszczę
Stary 2010-01-07, 20:56   #4987
filka2
Zadomowienie

soraya bedzie dobrze,trzymamy kciuki.

agusiamatylda a czemu ty już na wtorek masz do szpitala?mi kazał na 18 jakby nic sie nie dzialo i kilka dni obserwacja i potem zelem i oxytocyna beda wywoływać
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:58   #4988
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja po wizycie... no i nie usłyszelismy dobrych wieści,małej sie w ogóle nie spieszy.rozwarcia nima,tylko na opuszek szyjka taka jak była,dostałam skierowanie do szpitala jak nie urodze do 18ego to mam sie już zgłosic tam,po kilku dniach będa wywoływaćzwariuj e chyba jak ona sie nie pospieszy,no ale kto wie może ona tak nagle wyskoczy!!!
własnie mi sie przypomniało ze zapomniałam ananasa kupić,bedziemy sie sexić jak coś,tylko teraz tz mówi ze dziś nie bo jutro ma sporo w pracy do zrobieniano zobaczymy bo mnie po badaniu okropnie boli wszystko na dole,ale badał delikatnie...
ide was nadrobić

Cytat:
Moje drogie,

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
filka no to masz podobnie jak ja...ja sie mam byc jutro na ktg i badana , potem w nd sie umowilam z polozna i jak dalje nic to we wtorek na oddzial..strasznie sie boje tego wywolywania...

zjadlam pol ananasa i czekam
dziewczynki trzymam mocno kciukole żeby poród nie musiał być wywoływany

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Ulcia no powiem Ci, że jak troszkę Ci czopu odeszło to sie szykuj Kochana. Chociaż mi chop odszedł (teraz juz wiem, że to był czop) 13.11., a urodziam 29-go.
I do wszystkich "pierwiastek" jak Was boli podbrzusze tak jak na okres to zwiększa się rozwarcie - przy najmniej u mnie tak było. Słyszałam, że najgorszy ból jest przy 7 cm i potwierdzam to.
.
no mi już ponad tydzień temu zaczął odchodzić , tak myślę że to był czop (miał lekko żółtawą barwę i no taki śmimak był a infekcji napewno nie mam) dziś po umyciu łazienki ( troszkę się nagimnastykowałam ) znowu mi go sporo wypłyneło
nie wiem ile go ma dokładnie być , ale tego chyba nikt nie wie

fajnie że pępuszek w dobrym stanie , rzeczywiście długo kikut się trzymał , ale chyba to sprawa indywidualna

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:58   #4989
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

Zapros mnie prosze na obiadek, bo ja juz ktorys dzien z rzedu wcinam ogorkowa... Nagotowalam wielki gar, bo mi sie nie chce gotowac...

Zapraszam serdecznie, pod warunkiem, że weżmiesz ogórkową, bo strasznego smaka mi narobiłaś
Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Ja obwiązywałam się bandażami - tak mocno go naciągałam, że wszystko było płasciutkie, potem obierałam majtki sciągające. Jeden feler jest z tymi bandażami, że zsuwają się. Teraz już się nie obwiązuję, bo co się miało wciągnąc to się wciągnęło. Oczywiście mam fałdki na brzuchu, ale nad tym musze popracowac sama...
Ja zakładałam po 5 dniach od porodu Sn.

Byłam pooddychać na szkole i posłuchałam o porodzie, za tydzień też idę. A najlepsze jest, to, że mam to gratis. Moja położna stwierdziła, że mnie zaprosiła jako gościa i kasy nie weźmie Jak przyjdzie na patronaż to jej jakiś kosz damy Od razu jakoś lepiej się czuję i pewniej

Soraya trzymam kciuki wszystko będzie dobrze i czekamy na wieści.

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2010-01-07 o 21:00
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:00   #4990
rybcia2309
Wtajemniczenie

soraya1 jestem z Tobą i troszkę zazdroszczę, jutro zobaczysz swojego dzidziusia, a ja to nie wiem kiedy, co prawda mam wizytę w poniedziałek, ale nie mam pojęcia na co sie szykować, matko ja już chcę, to czekanie mnie dobija
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:16   #4991
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

pochwal się zakupem
a kurde dalej nie mam aparatu...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:22   #4992
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Moje drogie,

Na pewno wszystko będzie dobrze
Odezwij się jak będziesz mogła i czekamy na relacje po

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Już chyba czas przenieść się na nowy wątek.. idę się zameldować
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:24   #4993
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Powiem tak: ludzie w tym hotelu w pokojach obok pewnie myślą, że jakaś wariatka tu się zatrzymała bo ciągle się śmieje jak glupia do sera Dziewczyny dzisiaj nadrabiałam od 158 strony i usmiałam się jak norka dosłownie. Widzę, że niektóre już mają glupaweczkę

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Pysiam....ty to masz dobrze z tym twoim mężem.Mój to kiedyś też często mi kwiaty dawał bez okazji,ale te czasy minęły.Teraz to bez okazji to raz,góra dwa razy w roku.Szkoda troszkę

Lenia mam totalnego.Pranie wstawiłam i ogólnie niewiele mam do zrobienia dzisiaj,ale normalnie położyłabym się spać i tak do porodu

Co do karmienia piersią i zrzucania wagi ja w to nie wierzę.Na kilka moich koleżanek co karmiły i liczyły,że zrzucą udało się to jednej !!! Reszta bez zmian,czyli musiały dać sobie radę same .Także hop siup wcale o nie jest.
Miałam to samo Pysi powiedzieć... Kurcze takie uwielbienie dla żony i kwiaty co miesiąc... Takiego to chyba z ogarkiem szukać...
Heh pusty śmiech bo jakbyście zobaczyły jakie mój cuda odwalal na początku naszego związku to teraz to jest w ogóle jakaś inna osoba, ale mniejsza z tym.

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Brzuszki .
Witam również Nowe Mamusie.
Mam kłopoty z netem i nie jestem w stanie Was nadrobić.
Byłam we wtorek u gina, miałam rozwarcie na opuszek, ponoć je powiększył na palec. Niby mogę zacząć rodzić w każdej chwili, ewentualnie spacery, siedzenie po turecku, masowanie brodawek ( o seksie nie mówił, ale to też wypróbujemy).
Dziś miałam jechać do szkoły na zalkę, ale auto nie odpaliło ( stary diesel), a autobusami z dwoma przesiadkami nie mam siły jechać.
Także wieczorem zaczynamy starania o wywołanie.
Mam ogromnego stracha, chwilami wręcz przerażenie mnie ogarnia. Jak przypominam sobie poprzedni poród, to było ok, niedługo, trochę bolało, nie wiem skąd ta moja panika.
Najbardziej przejęta jest teściowa, dzwoni po pieć razy dziennie, martwi się jak to będzie z Agatką jak zacznę nocą rodzić itd...
Chwilami to jest zabawne, ponoć urodziła 2 własnych dzieci, a babcia z którą mieszka 3 dzieci, ale czasami bardzo irytujące .
U nas w końcu remontu nie było , ale u sąsiadów jak najbardziej. Jedni wiercą na dole, drudzy nad nami i wrrrr już mam dość, Agata jest przestraszona tymi hałasami, wisi na kolanach ciągle itd...
Kolęde miałam w zeszłym tygodniu, ksiądz nosi własne kropidło ( takie metalowe, którego używa również w kościele). Niewiele wie o porodach, bo był zaskoczony, że mam rodzić w przyszłym tygodniu, a normalnie funkcjonuję.
Ogólnie rok stary zakończył się fatalnie, nowy rozpoczął jeszcze gorzej, ogólnie mam kryzys wiary i brak nadziei na poprawę.
Mój małż naiwnie sądzi, ze będzie dobrze i nie wiem czy od razu go zamordować, czy lepiej się rozwieść .
Heh widzę, że kilka kobitek tez ma na pieńku ze swoimi TŻ-tami. Ehhh no takie życie.
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Po porodzie spadło mi równo połowę kilogramów czyli 8,5...
Reszta to od karmienia piersią...

Ja wiem, że to zdrowo dla dziecka karmić go piersią, ale czuję się jak dojna krowa cały czas... Dobrze chociaż, że waga od tego spada...

Macie jakieś sposoby na pozbycie się zwisającego brzucha?
Moja mama ostatnio mi powiedziała: "O, widzę, że ci brzuch ładnie spadł" na co musiałam jej odpowiedzieć: "Tak, do kolan..."
Oj Kamyczku napewno nie jest tak źle, i pięknie Ci waga spada

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
kurcze, nie takiej odpowiedzi oczekiwalam ino gumek nima folia kuchenna obwiaze- bedzie gites.

a tak w ogole to gdzie sie podziala Castilia, pisala wczoraj, ze jej mega dlugiego posta wcielo i ze sie rano odezwie i nie ma jej
Ooooo ktoś się stęsknił za mną... Jakie to mile uczucie Dziękuję kochana za troskę
Ja dzisiaj walczę z netem bo w tym hotelu jakoś gów....no chodzi badziewie i ciągle mnie wywala.

Powiem Wam strasznie się usmiałam z tych waszych postów na temat kolędy i metod na wodę święconą hahaha co jeden to bardziej wyszukany.
Widzę tu już niezłą desperację, ze strony niektórych pospóźnianych brzuchatek i powiem szczerze, że wcale się nie dziwię bo takie wywoływanie w szpitalu to chyba żadna przyjemność. Nie stresujcie się jednak dziewczyny bo to też może powodować, że poród się opóźnia. Tak jak kobitki które nie mogą zajść w ciążę i stresem jeszcze to pogarszają tak może u Was też stres działa na zwłokę... Relax, sex, ciepłe kąpiele i po prostu wrzućcie na luzik sobie

Ja wczoraj jadłam lunch z moim TŻ-tem który zadzwonił i nieśmialo zapytał czy przyszlabym do domu bo gotuje lunch (wczoraj był dzień wolny tutaj w Austrii).
No to poszłam tak trochę od niechcenia. Strasznie był czuły i nawet nieśmiało próbował mnie przytulać. Nie oponowałam, ale też nie robiłam nic by to odwzajemniać. Niech się stara.....
Powiedział, że dużo o nas myslal i że wizja życia beze mnie i Olusia, którego jeszcze nawet nie widział, ale już wie że bardzo kocha jest na tyle przerażająca, że płakał we wtorek wieczorem jak wrócil do domu a mnie tam nie było.
Dzisiaj rano dostalam sms-a (uwaga tłumaczę): ''Gdybyś byla tutaj teraz wycałowalbym całą Twoją twarz przed pójściem do pracy, ale Cię nie ma więc wysyłam tego sms-a pełnego mojej milości do Ciebie. Bardzo Cię kocham''

Hmmm, nadal mam mieszane uczucia, ale cieszy mnie ta jego czułość..
Myślicie, że to dobrze wróży??? Zastanawiam się czy nie za szybko i czy to nie jest jakies takie na wpół udawane, ale to chyba trochę paskudne tak myślec...

Ja dzisiaj rano zjadłam sobie mega śniadanko, przyszłam do pokoju i poszłam spowrotem spać. spałam od 11-13:00 potem o 14:00 poszłam na masaż, a potem siedziałam sobie w SPA i znowu 2 sauny i jaccuzi.

Dodatkowo dowiedziałam się, że po wielu nieudanych próbach moja ukochana kuzynka (która jest nota bene niepełnosprawna - dziecięce porażenie mózgowe) wreszcie znalazła pracę. To była najlepsza dzisiaj wiadomość.

Ściskam Was wszystkie!!!!!!!!!!!!!!:c mok: Trzymam kciuki za te spóźnione, żeby się piękne i szybciutko rozpakowały.
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:37   #4994
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Masz racje. Dziekuje bardzo
A proszę bardzo Musimy się trzymać, ja też mam czasem kiepskie dni
ula jeszcze razA z tż to różnie bywa, ale raczej nie przegina, to ja nieraz musiałam mu przypominać, że z brzuchem niektóre rzeczy już trudniej mi wykonać
zebra cierpliwości, myślę że niedługo już się zmieścisz w te spodnie
filka do 18 jeszcze bardzo dużo czasu, kto wie może będzie tak jak u Malgi - ostatniego posta pisała bodajże chwilę po północy i nic się nie zapowiadało, a tu rano już dobre wiadomości
Agape za pępek
Aldii też pisała o gencjanie, więc wygląda na to, że jednak w szpitalach żegnają się ze spirytusem.

Cytat:
Moje drogie,

Mam nadzieję, że cyknęłaś sobie ostatnią fotkę z brzuszkiem na pamiątkę

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

castilia co do zachowania tż, to chyba tylko ty będziesz w stanie najlepiej ocenić, bo żadna z nas go przecież nie zna. Ale jak sie stara to dobrze
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:42   #4995
youyou
Zakorzenienie

castilia uważaj proszę ze zbyt wczesnym powrotem.... to wymaga czasu, życzę Ci żeby zachowanie TŻ było szczere i prawdziwe, ale na razie odpocznij trochę ( a w tym hotelu masz do tego super warunki )

I to wcale nie jest paskudne myślenie z Twojej strony, w końcu to on złamał Twoje zaufanie i teraz ciężko Ci uwierzyć w szczerość zachowania TŻ....
Stary 2010-01-07, 21:43   #4996
Kancia
Zakorzenienie

laencje napiszmy te 5 postó i idzmy tam bo sie gubie, gdzie odpisywac
Stary 2010-01-07, 21:54   #4997
gosbaj
Zadomowienie

Ale lecimy widze na dwa fronty.......
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:55   #4998
addicted to wizaz
Zadomowienie

No właśnie, coś dziewczyny strajkują. Myślałam, że już nie zdążę odpisać w starej części, a tu masz jeszcze nam brakuje trochę do tych 5 tys.
Tylko tytuł tej części nie do końca nam się udał - bo z wielkiego rozpakowywania wyszło tylko 10 rozpakowanych mamusiek
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:59   #4999
ula 87
Zadomowienie

kochane nie wiem gdzie mam was szukać na dwa fronty to ja tak nie potrafię
kończymy ta część

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:59   #5000
youyou
Zakorzenienie

dobra to ja napiszę ostatniego posta i będzie z głowy

A teraz frruuu na drugi wąteczek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16319599
Stary 2010-01-07, 22:03   #5001
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
castilia co do zachowania tż, to chyba tylko ty będziesz w stanie najlepiej ocenić, bo żadna z nas go przecież nie zna. Ale jak sie stara to dobrze
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
castilia uważaj proszę ze zbyt wczesnym powrotem.... to wymaga czasu, życzę Ci żeby zachowanie TŻ było szczere i prawdziwe, ale na razie odpocznij trochę ( a w tym hotelu masz do tego super warunki )

I to wcale nie jest paskudne myślenie z Twojej strony, w końcu to on złamał Twoje zaufanie i teraz ciężko Ci uwierzyć w szczerość zachowania TŻ....
Macie rację.. Ja mam dużo takich paskudnych myśli i czasem mam ochotę wbić mu szpilę jak jestem akurat w jego otoczeniu, ale chamuję się z tym bo chcę by widział, ze mam klasę i potrafię sobie z tym poradzić bez chamskich odzywek. Zresztą sama czuję się w ten sposób lepiej ze sobą bo z natury jestem osobą życzliwą i nie lubię nikomu dogadywać, tyle, że jednak teraz mam w sobie trochę tego żalu, bólu i goryczy i czasem taka żółć ma ochotę ze mnie wypłynąć.
On się mnie zapytał, czy gdyby mi przysiągł, że już więcej nigdy mnie nie skrzywdzi i zawsze będzie ze mną szczery i że ze wszystkich sil będzie się starał zebym była szczęśliwa znowu to czy bym mu wybaczyła.
Ja odparłam, że napewno bardzo chcialabym w to wierzyć, ale że na wybaczenie potrzebuję czasu....
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 00:41   #5002
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
kocurazab najważniejsze, żebyście byli zadowoleni z tego kolesia i że robota w sumie nieźle idzie, kasę jakoś da się przeboleć jak sie popatrzy na efekt
Pierwszy szok cenowy minął i też już tak myślę

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
byc moze to zalezy do warunków jakie PZU przedstawia Firmie. Tutaj nie ma żadnej karencji jesli chodzi o poród Specjalnie pani dzwoniła do PZU przy mnie zeby się dokładnie dowiedziec bo nie ja jedna pytałam
No to super, że masz taki pakiet, u mnie jest rok karencji, a że ja płacę już 3 lata, to też dostanę tylko zastanawiamy się z mężem, jak to jest, bo on u siebie w pracy też opłaca taki pakiet z PZU - i chodzi o to, czy i ja i on dostaniemy kasę, bo przecież od obojga idą składki, niby dziecko jedno, ale kasę biorą podwójnie...?

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja to bym się też dziwiła Tobie ale raczej tego czemu Ty wcześniej nie poszłaś na zwolnienie?
Bo dostawałam szału, jak siedziałam parę dni na zwolnieniu chorobowym i dlatego nie poszłam na takie. Nie miałam co ze sobą zrobić, do tego ten ciągły syf przez remont i tak to wyszło
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 07:20   #5003
agusiamatyldka
Raczkowanie

dzien dobry

ananas nic nie dal...a z innych sposobow wczoraj ja zasnelam...

jade na ktg ale pewnie znowu wroce..tak wiec do wieczora
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:15   #5004
pysiamn
Zakorzenienie

Donoszę, że Durczok w Faktach nic nie mówił ...bo nie urodziałam w CH

Za to Pysia TVN 24 (jak to mawia mój mąż )Dostała o 4:30 sms-a

Wieści od Eudaimonia:

..."Adaś urodził się o 3 porod nawet OK. Teraz leżę sobie z nim w łóżku
Jutro (tj. miała chyba na mysli dzisiaj tylko pozniej hihi) napisze więcej "...

GRATULUJEMY mamusiu !

A ja mam całą mase postów do nadrobienia
Ale to za chwilkę.... idę po piciuuuuuuuuu

PS.Piszmy już w V części

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:26
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:27   #5005
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

wątek zamykam, ciąg dalszy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16319599
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości