|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Dukanki właśnie opieram się pokusie, Delicje obok mnie na biurku leżą i u śmiechaja się do mnie,( a wszystko przez datę ważności do 15.01.2010)
A ja tylko zapachem moge sie podelektować ale ta czekolada ma cudny zapachMiłego wieczory życzę |
|
|
|
#3842 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny, dawno mnie nie bylo - jak zwykle bark czasu
to już mój 6 dzien na uderzeniowce. Czuje się dobrze jednak mam dwa problemy 1) to ze metabolizm sie zbuntował i zastopował - wcale nie chodze do toalety co mnie bardzo martwi (choć wcinam otręby) - ale też wiem że tak być może 2) kochane jak radzicie sobie z nieświeżym oddechem skoro gumy ani cukierków nie można jeść ( samo mycie zębów to za mało) ![]() inspirujecie mnie i motywujecie - dziękuje |
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
yyy.. u mnie nic nie ma..
|
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejuuuu... tak sobie pomyślałam, że można by zrobić coś takiego: upiec kruche ciasteczka - chyba mi się obiły gdzieś w przepisowni, ale nie pamiętam czy któraś z Was testowała przepis? zalać je taką prawie już stężałą galaretką bezcukrową... i posmarować taką trochę rzadszą nutelką Takie dukanowe delicje ![]() Niech no tylko dorwę Lidla i garetkę
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzis wieeelki dzień Waga ruszyła (kocham cię złota) juz mało co mi brakuje do tego co w opisie
|
#3846 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
siemka,dziewczyny co niektóre piszą,że z 3 fazy przechodzą znów na 2 ,ja myślałam ,,,,,,,,,,,że z 3 fazy idzie się na 4
,może się mylę
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z innych sposobów podobno imbir i coś jeszcze (jakaś przyprawa), ale wyleciało mi z głowy jaka - są rewelacyjne na nieświeży oddech (wyczytałam gdzieś przy okazji dukana). |
|
|
|
|
#3849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to wlasnie ja pisze! juz tlumacze... przechodze z 3 fazy na 2 faze...bo jednak stwierdzilam,ze chcialabym wiecej schudnac,waga moja spadala 10kg i chyba jednak chce wiecej,dlatego wracam na 2 faze zeby jeszcze troche schudnac a prawidlowo powinno sie byc na 3 (kazdy kg -tydzien)
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#3850 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki Parvati - właśnie z tymi gumami też mi się coś z ksiązki kojarzyło a imbir uwielbiam - zupelnie o nim zapomnialam dziękuje za rady
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Sorry ale muszę Cię poprawić
: na każdy 1 kg straconej wagi 10dni fazy III |
|
|
|
#3852 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny! zalogowałam sie tu tylko ze wzgledu na diete Dukana
od jutra zaczynam i dołączam do Was solidarnie.Wstepnie wszystko przestudiowałam i mam jakies pojecie;p pytanie - kawa moze byc z cukrem?? ps. zamierzam schudnąc min. 20 kilo... trzymajcie kciuki za mnie mocno )) z tamtym rokie rzucilam papierosy po 13 latach palenia. W tym roku chudne!
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy przeczytałaś książkę ??? -lekturę OBOWIĄZKOWĄ ??? Polecam też 1 str tego wątku i 1 post |
|
|
|
|
#3854 |
|
Raczkowanie
|
Nie no,nie wyrabiam na zakrętach z doczytaniem was,uf.....
Jak zasiadam do lapka to mąż się ze mnie śmieje że może się założyć że na pewno forum będę przeglądać ![]() bo jak by inaczej![]() Proteinowy dzień zaczął się dobrze,zakupy w Kaufllandzie bo braki były w lodówce,ale po południu zeżarłam kawałek ciasta 3 bit ,osz.... ja mówię,najgorsze jest to że nawet wyrzutów sumienia specjalnie nie miałam.Nie lubię tej III fazy bo mnie za daleko niesie Niech to ciasto szybko się kończy a tu jeszcze pół blachy zostało Na kolację za to grzecznie placki serowe,kilka plasterków szynki i herbatka z L-karnityną.
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe czy sa ludzie którzy nie schudną, a wręcz przytyją na tej diecie, np ci którzy normalnie bardzo mało jedzą i tu muszą więcej albo ci co są już i tak szczupli a chcą np 1 kg stracic.
|
|
|
|
#3856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to masz turbo odchudzanie !!! wspolczuje .... Masz racje jelitowke trzeba spokojnie przejsc .... Mozesz jesz gotowana marchew ...no i otreby namoczone w wodzie... taki kleik ...
|
|
#3857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dołączam do Waszego wątku. Dziś kupiłam książkę dr Dukana, a od soboty rozpoczynamy z mamą dietę. |
|
|
|
#3859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wcale to nie jest smieszne ,,, Elita ,,,,, stra gwardia ,,,,, Nie dalyscie szansy wyboru, czy ktos chce z wami plotkowac ,czy nie........ a ,moze trzeba ladnie ...lanke.. poprosic o przyzwolenie ....... i to sie nazywa miec klase ...... tak wam sie wydaje ,ze reszta to banda nieudacznikow . Jak mozna tak traktowac nowych odkrywcow dukana .... zero toleracji .....A wydawalo mi sie ,ze jestescie przyjazne ...... Sama zadawalam wiele pytan choc czytalam ksiazke nie raz ....... Widze , ze w kazdej swerze zycia sa rowni i rowniejsi .. Pozdrawiam STARE DUKANKI !!!
|
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie wieczorową porą
dawno mnie tu nie było (pamięta mnie jeszcze ktoś w ogóle? ), ale nie zrezygnowałam i nie zniknęłam bez śladu. Przypomnę, że u mnie waga prawie od dwóch miesięcy stała... A jak już się ruszała, to tylko w górę...Na święta całkiem zapomniałam o Dukanie (pilnowałam się tylko co do ilości, ale tak średnio mi wychodziło), potem bałam się wejść na wagę ,ale o dziwo... Spadło jakieś 0,5 kg Co sądzicie o tym, żeby spróbować odchudzać się na III fazie? |
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sie co obrazac/frustrowac i zachowywac jak przedszkolak, zwlaszcza ze "stare" Dukanki dalej tu wchodza, czytaja, pomagaja tym co widac ze znaja zasady diety, rozmawiaja. i wybacz, ale jak ktos pyta, czy moze na tej diecie pic kawe z cukrem itp. bzdury, to jak dla mnie nie ma co z nim dyskutowac, i nie jest to kwestia tolerancji. Jak kto woli, ja lubie rozmawiac z ludzmi, ktorzy wiedza, co robia, a nie przechodza na diete, o ktorej nie maja pojecia i wypisuja tysiac piecset postow z pytaniami, na ktore odpowiedzi powinny MIEC W MALYM PALUSZKU, zwlaszcza ze wiolqn udostepnia zyczliwie ksiazke.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#3862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny mam pytanie !Ja wczoraj miala trzeci dzien protein ..i dzisiaj jak rano wstalam .. tzn nie mialam nawet siłzeby z niego wstac ! oslabiona na maksa jestem ! i na sama mysl o jogurcie naturalnym rybie czy jakimsmiesku gotowanym robi mi sie nie dobrze.... mialyscie tak???
Chyba ta dieta nie jest mi pisana :/ ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- a wlasnie powiedz mi... jak schudlas te dwa kilogramy..robilas wszystkie fazy??? Bo np mi tez zlecialo w tej 1 fazie 2 kg... i zdecydowalam ze to mi wystarcz\y bo wygladam juz ok... i co teraz mam przejsc odrazu do 3 ?? bo w 3 juz jest w miare normalne jedzenie.. bo jak pisalam wyzej po 1 fazie czuje sie fatalnie...
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Kasiulsko;16320799]dziewczyny mam pytanie !Ja wczoraj miala trzeci dzien protein ..i dzisiaj jak rano wstalam .. tzn nie mialam nawet siłzeby z niego wstac ! oslabiona na maksa jestem ! i na sama mysl o jogurcie naturalnym rybie czy jakimsmiesku gotowanym robi mi sie nie dobrze.... mialyscie tak???
Chyba ta dieta nie jest mi pisana :/ hej ja mialam gorzej bo nawet zemdlalam raz,ale to bylo dawno temu na poczatku..wstalam i padlam w nocy dobrze ze maz uslyszal ze walnelam o panele jak dluga.. no ale do dzis to tajemnica owiane czy przez diete. moze zmien sobie teraz na PW zebys troche odzyla no i koniecznie witaminy bierz
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#3866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Troszkę dobija mnie, jak pomyśle, że przez ten czas (można powiedzieć, że stracony) powinnam być o ok 10 kg mniejsza. Test dukana wykazał, że do końca stycznia powinnam była osiągnąć te wymarzone 60 kg. Możliwe, że to przez problemy z tarczycą. No cóż... Jeszcze się nie poddaję. |
|
|
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a moze wlasnie zrob na odwrot sprobuj innego jedzenia tj. dukanowych slodyczy itp moze cos sie wtedy ruszy... ja mialam chwilowy zastuj i zalamke poszlam na karaoke wypilam 4 łychy z cola i dwa kg mniej pozniej i zaczelo sie ruszac.. :P
|
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
a wlasnie powiedz mi... jak schudlas te dwa kilogramy..robilas wszystkie fazy???
Bo np mi tez zlecialo w tej 1 fazie 2 kg... i zdecydowalam ze to mi wystarcz\y bo wygladam juz ok... i co teraz mam przejsc odrazu do 3 ?? bo w 3 juz jest w miare normalne jedzenie.. bo jak pisalam wyzej po 1 fazie czuje sie fatalnie... zrobiłam sobie uderzeniówkę, 2 dni, potem normalnie II fazę i ponieważ zasmakowało mi smażenie bez tłuszczu to go nie używam, nie jem też ziemniaków ani makaronu, ale za to normalnie ciemny chleb, ser żółty. Dużo jogurtów naturalnych, serków wiejskich light tych 3 % .... dużo pije. Sporo też ćwiczę. no i przy 168 waże sobie te 55 kg i jest ok.
|
|
|
|
#3869 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ehh... niewiem zobacze kilka dnia jak nic nie da ...to porpostu te 4 kg.. na siłowni zrzuce.. ) Zdrowiej ;p 4 kg to wsumie nie tak duzo wiec dam rade !!A Dziewczyna zycze powodzenia ! I dobrych wynikow na wadze ))
|
|
#3870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

A ja tylko zapachem moge sie podelektować
ale ta czekolada ma cudny zapach

) do 63 kg.

Na kolację za to grzecznie placki serowe,kilka plasterków szynki i herbatka z L-karnityną.

schudlam sobie 2 kg i nie potrzebuje więcej.