|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytaty mi nie zadziałały
![]() Hosenko, tu mam miniaturki fotek, nnazwa serii to chyab CAMOUFLAGE i jednak widzę, z enie ma zielonych kuleczek. To mogło być jakiś rok temu mniej więcej, moze na niemieckim ebayu jeszcze są ![]() Em, nie wiem czy gdyby lepiej tego nie przyrządzili to moze byłoby lepsze? jadłam Whopera- zimny, cebula krojona chyba siekierą- taka gruba i twarda i mięso też twarde i zimne. A Big King już był lepszy- przynajmniej cieplutki i miesko też jakieś miększe. cebula tylko też za grubo ciosana. Jeszcze mam ochotę cos od nihc spróbować i na pewno ciasteczkowe lody ![]() dziś ukulturalniania się ciag dalszy- wizyta z koleżanką na wystawie obrazów Goy'i a potem przy herbatce i kominku u niej rozmowy o sztuce z nią i jej chłopakiem- rzeźbiarzem ![]() Fajna ta gazetka SP- interesowałby mnie krem Nivea do twarzy z pierwszej strony- miałam próbke i bardzo fajny był,a teraz używam peelingu z tej serii. do tego balsamik do ust himalaya (niestety jako zapas ) i gdyby tak TŻ się spodobały Tokyo Kenzo to mógłby je dostać
Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2010-01-07 o 22:25 |
|
|
|
#2852 |
|
Przyjaciółka KWC
|
My niedawno jedliśmy z TŻ w Burger Kingu i też byliśmy niezadowoleni.
Ale za to dzisiaj pierwszy raz jadłam kebaba z oliwkami co prawda oliwki miały chyba związek z głupimi dogadywankami i usmieszkami pana robiącego kebab, ale i tak było pyszne.![]() W ogóle to dzisiaj wpadłam na moment do GC i jutro rezerwuję więcej czasu i wracam: kłębi się tam tłum szalejących kobiet wybierających resztki z półki z kosmetykami, bo jest likwidacja i -70%. Gdyby nie kolejka, to na pewno bym miała coś nowego w kolekcji. ![]() Zamówiłam sobie za to wysuszacz do lakieru SH z serii Salon (oby był lepszy niz Insta-Dri ) i odżywkę Nail Quencher, tez SH, bo cos mi się rozwarstwiają pazurki ostatnio.
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
A na co jest 70% w GC? jak byłam we wtorek to na wszystko było 20% i tylko 40% na brudne i usyfione resztki z Gosha
a z perfum coś jets przecenione?
|
#2854 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cześć.
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle, to chyba dopadł mnie jakiś wirus podobny do grypy żołądkowej. Dziś zostałam w domu, mam nadzieję, że do poniedziałku mi przejdzie.
|
||
|
|
|
#2855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moze by powysylac maile do producentów z zapytaneim o matujące kulki Może Joko by się pokusiło? ![]() Cytat:
![]() Kiedyś jakaś dziewczyna miala w awatarze ... moje oko ![]() Cytat:
![]() Zapomnialam napisać, że razem z meteorytkami kupiłam brązer Hoola za 58 zł W brązerze Deborah dno sie powiększa i przed wakacjami pewnie zużyję ![]() Kupiłam wczoraj kolczyki - w Rossmannie za 9,99 Mam je własnie założone i są super ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1262888199
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Fuksja
Cytat:
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
fuksja zdrówka życzę, kuruj się ![]() Hosenko fajne kolczyki, skojarzyły mi się z czarną porzeczką ![]() A ja znów marznę w pracy, ale przynajmniej siedzę koło grzejnika i od czasu do czasu kładę na nim ręce i mi cieplej.
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Czasami można kupić coś fajnego w Rossmannie ![]() Rzeczywiście O pudrze Jadwigi rzeczywiscie czytalam w innym wątku - dostanę odsypkę do wypróbowania
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś nigdy tam nic nie wpadło w oko ale dziś się przyjrzę dokładniej skoro takie cudeńka tam są.
|
#2860 |
|
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
--- Wcinam migdały od rana Wczoraj intensywnie dyskutowałam z przyjaciółką na temat skuteczności diet - ona, 35 lat, 175 cm, 63 kg, piękne, idealnie gładkie ciało, żadnego celulitu, nic. W dzieciństwie była bardzo aktywna fizycznie, ale od 10 lat nie robi właściwie nic, je co chce - ale nie objada się, pije jeszcze więcej a to ciało.... Ja, 10 lat młodsza, nawet porównywać się nie śmiem. Zastanawiałyśmy się, co, poza genami ofkors, wpływa na to jak wyglądamy. Np sól. Jecie sól? Powszechnie uważa się, że bardzo zatrzymuje wodę w organizmie i optymalną ilością jest 1 łyżeczka dziennie. Tylko skąd ja mam wiedzieć ile soli jem? Sery, mięsa itp są przecież solone, skąd mam wiedzieć jak i ile? |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, ja bez soli nie dam rady nic zjeść
Nawet jeśli jest niezdrowa to trudno.Mogę ograniczyć np. cukier, ale bez soli nic mi nie smakuje. Tak samo muszę dodawać do potraw dużo pieprzu.
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vibesko: w produktach jest duzo soli, dlatego warto unikać dodawania jej świadomie. Np. - ser jest słony więc po co posypac nią jeszcze pomidora położonego na ser czy szynkę. Ziemniaki czy makaron mozna solić mniej. Ja soli uzywam w minimalnej ilości - nawet ziemniaki mogą być nie słone. Gdy mama gotuje ziemiaki, to dla mnei zawsze są za slone podczas gdy tata twierdzi, ze mogłoby być więcej soli. A gdy ja sole to juz wogóle dla nich nie są zjadliwe - muszą dosalać na talerzu. Większość zup które robi moja mama sa dla mnie za słone - wg. rodziców wcale nie. Kwestia przyzwyczajenia po prostu. Nie solę frytek ![]() Kanapek z pomidorem nie solę dokładnie od wakacji po I roku czyli o ok 6 lat, kiedy do na wakacjach z ówczesnym TZ byliśmy na Węgrzech i nie mieliśmy soli Nie solę jajka na miękko ani na twardo, a jajecznice minimalnie, ale nie solą a wegetą, nie solę kanapki z samym masłem (hmmm ze świeżutkim, jeszcze cieplym chlebem ), nie solę też ogórka na kanapce. Wole użyć pieprzu Zdrowszy od soli, choć przesadzać z nim tez nie można.Mimo tego nie zauważyłam, abym nie miała cellulitu ani problemuz tłuszczykiem Więc to chyba mit No chyba, że byloby jeszcze gorzej ![]() Soli unikam raczej ze względu na problemy z ciśnieniem, które mam za wysokie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-08 o 09:43 |
|
|
|
|
#2864 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Chociaż ja akurat plastrów w ogóle nie używam. ![]() Co do soli, ja tak jak Hosenka, niczego nie solę, ale i też niczego nie pieprzę (
|
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
praktycznie solę wszystko, co nie powinno być słodkie kwestia przyzwyczajenia, ale niesolone mi nie smakuje.. o ile ze słodkim starczą mi 2 tyg. żeby się odzwyczaić tak z solą chyba by było trudniej, nie lubię "trawy" ![]() i uwielbiam sól morską w młynku, ale wtedy ziarenka soli są duże (jak na np. paluszkach) i automatycznie na potrawie znajduje się jej się więcej z drugiej strony podobno jest zdrowsza od tej "normalnej"
|
|
#2866 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim!
Niestety... Ja całkiem niedawno kupiłam ten zestaw specjalnie dla kremu i nie wczytywałam sie w opakowanie, dopiero w domu zobaczyłam, jak mało jest kremu ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym akurat kończą mi się kremy na dzień i na noc więc zakup i i tak konieczny![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Cię nie rozłoży.
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja solę ale umiarkowanie, warzywa lubię sobie na kanapce posolić, nie cierpię też ziemniaków bez soli. Ale same potrawy gotowe już mniej, wolę doprawić jakimiś innymi przyprawami. Mam dzisiaj ochotę na jakieś kosmetyczne szaleństwa. Jutro muszę zrobić dzień rolnika bo już mi czasu w tygodniu nie starczało. No i sypie u mnie mokry śnieg, fuuj! Fuksjoo Tydzień temu też tak się męczyłam z grypą jelitową :/ Dużo zdrówka życzę
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa tak
Tak instensywnie myślę o Tobie ![]() Co do solenia, to jedyna rzecz której nie wyobrażam sobie bez soli to szpinak.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-08 o 10:12 |
|
|
|
#2869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziwna sytuacja... ale mimo wszystko komplement dla Twojego oka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie solę prawie niczego (oprócz frytek ): nawet gotując makaron sypię tyle soli, co jest jej naturalnie w wodzie Właściwie w każdym gotowym jedzeniu jest sól - nawet w ciastkach, czy w wodzie (w końcu to chyba nie chodzi tylko sól kuchenną?). Więc myślę, że ta jedna łyżeczka spokojnie znajduje się właśnie w gotowych produktach i nie trzeba jej jeszcze samemu dodawaćNo i nasz wygląd nie zależy przecież od samego jedzenia soli, to tylko jeden ze składników ![]() Elu! Zaglądasz tu czasem? Odezwij się
|
|
#2870 |
|
|
Co do solenia, to ja nie używam zbyt wiele soli. W zasadzie solę jedynie przy gotowaniu - ziemniaki, ryż, makaron, kaszę a i tak dodaję jedynie odrobinę. Dla podniesienia smaku wolę używać innych przypraw i ziół niż soli.
Ale frytki solę. Podobnie jak Vibeska, mam ochotę na małe kosmetyczne szaleństwo - chcę nowy podkład, róż, czarny eyeliner, puder sypki i jakiś błyszczyk lub pomadkę. W sumie to nie takie małe szaleństwo, no ale..
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2010-01-08 o 10:22 |
|
|
|
#2871 |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę, każda z nas zupełnie inaczej soli (i pieprzy, jak słusznie zauważyła Em
)...Ja też, niestety, sól lubię - na białym serze, pomidorze, ogórku, w zupach. Nieposolone ziemniaki, ryż czy makaron są dla mnie nie do przełknięcia. Na szczęście nie przepadam za to za słodyczami, ulubionym słodyczem jest dla mnie śledzik ![]() Myślę, że najbardziej szkodzi mi jednak alkohol - bardzo lubię piwo i kolorowe drinki, a to przeca same puste kalorie. Dlatego nie ma co się oszukiwać - chuda to ja nie będę nigdy Natomiast chodzi o to, a by nie przytyć już bardziej - zatem muszę, ale po prostu muszę się zacząć intensywniej ruszać. Z mojej siłowni 3 razy w tyg. już nic nie zostało, bo pracuję daleko od centrum (gwoli ścisłości w innym mieście ), ale wracam do tańca |
|
|
|
#2872 |
|
Miss Pudernica
|
Nie mogłam dzisiaj usnąć do 3
Co do soli, to też bardzo mało solę. W zasadzie tylko frytki, ziemianki, makaron. Wolę pieprz. Ale nie zmienia to faktu, że częściej mam ochotę na słone przekąski, a nie słodkie i z wagą też różnie bywa. Ostatnio od świąt zrzuciłam kilka kilo i tak podczytuje Dietetykę i wątek o jadłospisach. Kiedy porównuje ile ja muszę jeść, żeby utrzymać w miarę normalną wagę - 53-55 kg przy 163 cm, a ile jedzą tam dziewczyny, to stwierdziłam, że mój metabolizm to siedzi na tyłku i nic nie robi Nie jem słodyczy, fast foodów, oduczam się jedzenia czipsów, nie podjadam wieczorami po kolacji, piję tylko zieloną/czerwoną herbatę i wodę ewentualnie czasami jakiś sok, napojów gazowanych też nie piję. Przy tym wszystkim faktycznie nie tyję, ale trochę luzu i od razu w spodniach ciaśniej
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Pakosta: taniec? Super
![]() Ja od wtorku zaczynam znowu chodzić na fitness - przez grudzień nie chodziłam, bo mialam kurs po pracy, co niestety odbiło się już na wadze Przytułąm glównie w udach, biodrach i brzuchu (czyli jak wykle) no i policzki mam jakby pełniejsze ![]() W ten wtorek zrobiłam sobie ostatni dzień laby, ale od następnego już koniec
|
#2874 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Dam na pewno Cytat:
Cytat:
A co do tego kremu Vichy, to ja cały czas jestem zadowolona - i z nawilżenia, i z łagodności, i z całego używania go. Pod koniec promocji mam zamiar dokupić go sobie na zapas.Co do solenia potraw, to ja solę wszytko i dużo. Potrawy z małą ilością soli są dla mnie bez smaku i nie czuję przyjemności z jedzenia ich, poza oczywiście zaspokojeniem głodu. Podobnie z pieprzem - jak ja coś przyprawię, to pozostałym członkom rodziny ciężko zjeść. Myślę że na cellulit od soli większy wpływ ma brak ruchu. Ja się ostatnio obijam i efekty negatywne niestety są. Planowaliśmy z TŻem załatwić sobie karty Multisport, ale nie mamy dojścia do nikogo, kto załatwia na razie i chyba nic z tego nie będzie. Trzeba będzie po prostu wrócić na fitness chyba.
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Co do soli, to ja solę tylko jak gotuję makaron, ziemniaki, zupy. Domownicy i tak uważają, że jest za mało słone, no ale nie będę dla siebie gotować osobno i jem to co wszyscy. A kanapek i innych przekąsek nie solę w ogóle.
Ja miałam się odchudzać od 1 stycznia. wprawdzie nie jem dużo, ale już zdarzyło się nam iść na kebab i prawda jest taka, że całymi dniami siedzę przy komputerze- na wizażu, oglądam seriale ściągnięte. Dziś może pójdziemy z TŻ na basen jak nam się będzie chciało, bardziej chcę się wymasować i posiedzieć w saunie no i zmęczyć trochę pływaniem, bo już czuję jak się mój i tak krzywy kręgosłup krzywi, cały mnie boli od tego skurczonego siedzenia całymi dniami i kolana też. Musze sobie zaraz nagrać płytę i trochę poskakać. Już jestem w desperacji, bo patrzyłam nawet na All rowerki stacjonarne- są już od 87zł! Chętnie bym sobie kupiła, tylko w bloku nie mam gdzie wstawić!
|
#2876 |
|
Miss Pudernica
|
Złożyłam zamówienie w Inermisie
:- masło do ciała kasztan i karoten Bielenda - masło kawowe i waniliowe Joanna - masło słonecznikowe Eveline - serum do rąk Blue Lagoon Farmona - serum do stóp Blue Lagoon Farmona - peeling z mikrogranulkami bardzo mocny Ziaja Pro - rozjaśniający krem pod oczy Ziaja Pro - żel myjący normalizujący Ziaja Pro - maska do rąk i paznokci Ziaja Pro
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to już jest, jesteś tym co jesz, jak traktujesz swój organizm, tak wyglądasz Możesz ją uświadomić ![]() Uważa się, że jeżeli spożywasz wysoko przetworzone, te zawierające same w sobie mnóstwo głównie sodu i fosforanów, to nie powinnaś już w ogóle niczego dosalać. W wielu przypadkach jest to niemożliwe, bo potrawy byłyby zbyt jałowe, a wyeliminowanie nie wchodzi w grę (co nie jest teraz przetworzone? ), dlatego jedna łyżeczka w ciągu doby Warto poczytać o zaleceniach dla pacjentów z niewydolnością nerek, zwłaszcza przewlekłą, bo oni muszą długofalowo (najlepiej od okresu niewydolności wyrównanej, bo dłużej zachowują dzięki temu resztkową czynność nerek i wskaźniki tak szybko nie wzrastają= oddalają moment leczenia nerkozastępczego bądź transplantacji). Chodzi mi oczywiście o produkty zakazane bogate w powyższe, bo na białko nie ma co patrzeć. Zdrowy człowiek nie musi, a nawet nie powinien go tak ograniczać To samo tyczy się płynów ![]() Edyacja- Hosenko, wegeta i wszystkie te zarenka smaku/inne pierdoły, to sama sól, ewentualnie z polepszaczami (nierzadko). W rezultacie równe a nawet i większe świństwo sobie fundujesz
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2010-01-08 o 11:39 |
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Aante_e – zaszalałaś
![]() Jelonku: wiem, że wegeta też zawiera sól ale jednak smak jest inny i np. do zupy wolę dać więcej wegety niż samej soli.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-08 o 11:46 |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego tłumaczę, że oprócz soli, zawiera sporo świństwa, więc robisz sobie większą krzywdę. Wystarczy wczytać się w skład
Ale nie mój interes Ja po prostu mam świra na tym punkcie, bo jestem niestety za bardzo świadoma, jak to wszystko wpływa na poszczególne układy i narządy. Czasami wolałabym tej świadomości nie mieć, o ile życie byłoby prostsze
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasowałoby nic nie jeść, albo miec własny ogródek gdzies na krańcu świata żeby czasem spaliny nie zaszkodziły itp. , hodować w nim warzywa, owoce, posiać zboże (żeby chleb z wlanej mąki robic), wode mieć z własnej studni wykopanej w perfekcyjnie czystej ziemi itp. itd. Ale tak się nie da.Trzeba zachować tylko umiar – skoro już o tej wegecie: nie jem jej codziennie łyżkami
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

) i gdyby tak TŻ się spodobały Tokyo Kenzo to mógłby je dostać 
co prawda oliwki miały chyba związek z głupimi dogadywankami i usmieszkami pana robiącego kebab, ale i tak było pyszne.

) i odżywkę Nail Quencher, tez SH, bo cos mi się rozwarstwiają pazurki ostatnio.

), nie solę też ogórka na kanapce. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie jem słodyczy, fast foodów, oduczam się jedzenia czipsów, nie podjadam wieczorami po kolacji, piję tylko zieloną/czerwoną herbatę i wodę ewentualnie czasami jakiś sok, napojów gazowanych też nie piję. Przy tym wszystkim faktycznie nie tyję, ale trochę luzu i od razu w spodniach ciaśniej
Planowaliśmy z TŻem załatwić sobie karty Multisport, ale nie mamy dojścia do nikogo, kto załatwia na razie i chyba nic z tego nie będzie.
Trzeba będzie po prostu wrócić na fitness chyba.
: