Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 08:46   #2041
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilę - miałam paskudny dzień - niania wyszła bez słowa jak małż wrócił do domu i potem przysłała nam sms'a, ze sytuacja ją przerosła i ze więcej nie przyjdzie

co za dziecinada - nie dość, ze zostawia nas z dnia na dzień to jeszcze nie umie tego powiedzieć wprost!!!

i nie wiem dzwonic do niej i żądać wyjaśnień czy dać sobie spokój...
Faktycznie dziecinada. Ja bym to zostawila i juz z nia nie rozmawiala. Tak naprawde nie powie Ci niczego nowego- znowu uslyszysz te same narzekania na swojego syna. Mam nadzieje, ze znajdziecie kogos kompetentnego

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Pewnie coś co Ci sprawi przyjemność A między czym możesz wybierać?

Albo cos ze spiewem, albo z czytaniem, a moze podszkole sobie holenderski?

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski
Bylismy dzis u lekarza prywatnnie bo Tż nie był w pracy i chcielismy sprawdzic czy wszystko z Małym ok. I wszystko w najlepszym porządku. W ogole pytałam się czy trzeba odciągac napletek żeby się bnie zarosło i lekarz zabronił powiedział że to sprawia dzieciom tylko ból i albo zarosnir albo nie i odciaganie nie ma tu znaczenia

Tomasz waży 7500 więc kawał chłopa z niego
Ho ho, waga konkretna

Cytat:
I jeszcze kręgosłup coś czuję
Moze z przemeczenia? Niech Ci maz masaz zrobi

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość

jutro mam rozmowę z pierwszą kandydatką-trzymajcie kciuki

Mocno trzymam kciuki za wizyty Mayah i Ani

Okropne te historie z nianiami, zlobkami i przedszkolami. Ja sie chyba zaplacze, gdy bede musialam Aneczka poslac

Moje dziecko pokochalo sen. Wczoraj polozylam Ja spac o 20, spala bez przerwy do 7 Wstala, nakarmilam Ja, odlozylam do lozka, pogadala sobie z misiem i znowu zasnela

Dzisiaj idziemy ogladac nowy dom. Chcecie zobaczyc?
http://www.funda.nl/koop/voorburg/hu...elust-5/fotos/

A co tu tak pusto?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:55   #2042
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Tulip a ty nie miałas Ani zostawiac w zlobku, na przeciwko swojej pracy? bo cos tak kojarze
Stary 2010-01-08, 09:00   #2043
katarzynka00
Zakorzenienie

tuli-bombowa chatka
ma swoj styl
podoba mi sie
z jakiego metrazu na jaki wskakujecie-ten wydaje sie duuuuzy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:01   #2044
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Okropne te historie z nianiami, zlobkami i przedszkolami. Ja sie chyba zaplacze, gdy bede musialam Aneczka poslac

Moje dziecko pokochalo sen. Wczoraj polozylam Ja spac o 20, spala bez przerwy do 7 Wstala, nakarmilam Ja, odlozylam do lozka, pogadala sobie z misiem i znowu zasnela

A co tu tak pusto?
nie chcialam nikogo nastraszyc a tym bardziej Ciebie
bo ile w tym prawdy to sama nie wiem
bardziej chodzilo mi o to ze tak samo mozna trafic na nianke ktora bedzie katowala dziecko i tak samo w zlobku-przedszkolu moze sie takie "wychowawczynie" trafic

a tak jak ktoras z mam tu napisala, w zlobku jedna drugiej na rece patrzy i moze lepiej niz z niania
ja nie mam wyjscia bo u nas przyjmuja dzieciaczki dopiero od roku bo rozwazalam taka opcje

a Ty sie nie martw (łątwo mowic a sama tu wczoraj smecilam i biadolilam) jakos sie ulozy
wiem co czujesz i rozumiem Ciebie
przytulam mocno i lacze sie w bolu

dla Aneczki
pieknie pospala
za to moja niunka dzis sie wiercila w nocy a mamusia nieprzytomna bo poszla spac przed 1

a domek cudo!
juz sobie wyobrazilam jak wiosna zazieleni sie i bedziecie mieli piekny widok z sypialni zaraz po przebudzeniu
albo sniadanka na swiezym powietrzu, spacer z Ania po ogrodzie mmm.... rozmarzylam sie, tez chce domek
strasznie mi sie podoba i ja bym sie nie zastanawiala
naprawde slicznie tam

dzien dobry mamuski
mimo niewyspania - melduje sie

Miramejku napisz choc slowko co u Was

Eleeri Ciebie tez wieczorkiem wczoraj nie widzialam....

przytulam Was dziewczyny

pozostalym mamusiom udanego dnia!
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:37   #2045
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzieeeń doobry

witam się z kawką, bólem głowy, bolącym zębem i kupą czekającej ma mnie roboty

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

postaram się nadrobić, na razie życzę miłego dnia dzisiaj, ja zaczęłam od półgodzinnego namawiania małej, żeby się zsiusiała - muszę zrobić badanie kontrolne moczu...nie udało się

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:52   #2046
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, sprzedajemy mieszkanie w centrum i kupujemy jakis domek w spokojniejszej dzielnicy Hagi.

za Maciusia

...
za powodzenie.

Dzięki.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
...

przytulam Cię mocno

mój też wczoraj zabrał się za usypianie małego
oczywiście z zerowym skutkiem, musiałam wystąpić z cycem, bo młody tak spazmował że aż czkawki dostał na koniec

he, he
ciekawe że jak mój jest w domu to tez jakoś mam mniej czasu
...
ja też jeszcze nie wywołałam zdjęć ze ślubu
nawet nie wiem gdzie jest płyta
...

Ja też

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Skierka się do mnie odezwała
Napisała, że Amelka zdrowa, tylko wczoraj spadła z rogówki. Byl płacz, ale na szczeście nic się nie stało. Nie ma też żadnych siniaków.
Przewraca się swobodnie z brzuszka na plecy i odwrotnie, na gluten dobrze reaguje, tylko po kaszce na mleku mod. ma po kilku dniach krostki na buzi, więc musi odstawić.
Mają już urządzony salon, czeka na karnisz, firanki i lampę stojącą. reszta gratów na korytarzu. Sypialnie nie złożona, bo facet zapomniał przysłac stelaż, śpią na razie na materacu.
W nastepna sobote maja parapetówke.
Nie wiadomo kiedy bede mieli net, ale nie predko.
Macie pozdrowienia.
Dzięki za info. Pozdrów Skierkę

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
...

He he, to się zamińmy - ja wywołam Twoje, a Ty moje
A kto moje

Cytat:

...
Dziewczyny, zapisujecie sie na jakies kursy? Robicie cos "dla siebie"? Chce sobie znalezcie cos mojego i wlasnie sie zastanawiam co. Kiedys chodzilam do klubu ksiazki, ale to w czwartki przed poludniem, z Ania raczej nie pojde, wiec musialam w tym roku zrezygnowac. Dostalam dyspenze od meza, ze moge cos sobie na weekend znalezc. Teraz glowkuje, co
Ja tak sobie myślę i już wymyśliłam, ale czasu brak na realizację

Cytat:
dzięki

ja tylko na chwilę - miałam paskudny dzień - niania wyszła bez słowa jak małż wrócił do domu i potem przysłała nam sms'a, ze sytuacja ją przerosła i ze więcej nie przyjdzie

co za dziecinada - nie dość, ze zostawia nas z dnia na dzień to jeszcze nie umie tego powiedzieć wprost!!!

i nie wiem dzwonic do niej i żądać wyjaśnień czy dać sobie spokój...
szkoda słów. Nie szarp sobie nerwów telefonami.

Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Pokornie melduję się, ale chyba lepiej później niż wcale
Nie mam praktycznie czasu na siedzenie przy kompie, mam spore zaległości. Milenka jest już duża, jeżeli można tak powiedzieć o 5 miesięcznym bobasku. Nadal na piersi. Zaczynam wprowadzać inne posiłki, przede wszystko dlatego że wróciłam do pracy. Marcinek poszedł dziś po raz pierwszy do przedszkola. Co prawda tylko na 1.5 godz, ale dla niego to ważny dzień. Oby się dobrze zaaklimatyzował

Musze nadrobić i trochę was poczytać, aby się częściej włączyć do rozmów. Póki co pozdrawiam serdecznie i ściska wszystkie słodziutki bobaski
Witaj
Zaglądajdo nas jak tylko będziesz mogła
za przedszkolaka

Cytat:
...
...
Bardzo ładne. Jaki metraż i ile pomieszczeń?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dzieeeń doobry

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

postaram się nadrobić, na razie życzę miłego dnia dzisiaj, ja zaczęłam od półgodzinnego namawiania małej, żeby się zsiusiała - muszę zrobić badanie kontrolne moczu...nie udało się
przytulam wirtualnie.
-----------------------------------------------------------------------

Maciek ma nieżyt gardła, więc nici ze szczepienia. . Następne podejście za tydzieDr powiedziała, że górne dziąsła ma już rozpulchnione, ale do ząbków jeszcze troszkę. Te zęby to szybciej mnie wykończą

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-01-08 o 09:53
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:02   #2047
UnholyOne
Ola-Unhola

Witajcie
Ja dzisiaj zaspałam i Bartek nie poszedł do szkoły...
Jakoś nie mogłam się podnieść, co pięć minut dzwoniła drzemka, ja wyłączałam i w końcu zasnęłam na amen i obudziłam się o 7,30
Bartek miał do mnie pretensje, bo dzisiaj można przynosić zabawki, a chciał sie pochwalić klockami
Na szczęscie mogą jeszcze w poniedziałek, czyli niedługo. Ale dla dziecka to wiecznosc

Tuli, bardzo fajny domek, ma swój styl. Też taki troszkę inny, nie zwykły kwadrat i działka tez tak z zakamarkami (takie wrażenie z fotek).
My niestety musimy poczekać jeszcze dwa/trzy lata. W tej chwili badaliśmy zdolnośc, oszczędności, kaskę za ew. sprzedaż mieszkania i trochę brakuje. Szczególnie, że ja za 2 mies. bez pieniędzy z pracy będę.
A banki teraz taaaakie warunki mają, że rata wychodzi prawie 2 razy większa niż jeszcze 2/3 lata temu...
Ew. mamy jeszcze w planach zakup w okolicy działki rolnej i odrolnienia jej, ale to temat do wgłębienia
A tak już bym chciała urzadzać chatke i wtedy można by już mysleć nad córeczką

Idę dać Małemu troszkę śliwek (po raz pierwszy), ostatnio jadł 3 dni jabłko i było ok. Mam nadzieję, że ruszy coś koopeczką
Stary 2010-01-08, 10:03   #2048
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

p4w niania zachowala sie naprawde jak gowniara
mam nadzieje ze teraz trafisz na lepsza
wiem ze ciezko bedzie Tomaszkowi sie przyzwyczaic ale jak mus to mus

zgadzam sie z Mariola ze zlobki i przedszkola sa nie lepsze
jak bylam w stanach to poznalam pewna dziewczyne ktora pracowala wlasnie w takim zlobku-przedszkolu, niewiele nam chciala mowic co sie wyrabia ale powiedziala ze nigdy swojego dziecka tam nie wysle bo to gorsze niz nianka (nie mowie ze tak wszedzie jest)

m.in. zeby zamknac niegrzecznym dzieciom buzie to przedszkolanki dawaly im mase slodyczy, zeby jak najdluzej dzieci mialy zajecia
innym znow razem obwiazywaly rece i nogi tak ze dziecko przez iles tam godz nie moglo sie ruszyc jak cos nabroilo
ona mowila ze nie potrafila tam pracowac i po niedlugim czasie zrezygnowala bo nie mogla na to wszystko patrzec

nie wiem ile z tego prawdy, pisze co uslyszalam
mysle ze nie klamala, bo to byla przyjaciolka mojej znajomej
weźcie nie straszcie - dobrze, że ja wybrałam już przedszkole - z monitoringiem i rodzice mają kod dostępu i z pracy mogą patrzeć na swoje dziecko

Cytat:
Boże,dorosła kobieta a zachowała się gorzej niż niejedna smarkula
W tej całej sytuacji szkoda Tomaszka,bo będzie musiał się przyzwyczaić do nowej niani.Mam nadzieję,że wreszcie traficie na kogoś naprawdę godnego nazwy niania i że Tomaszkowi także przypadnie do gustu

Co za babsztyl bez odwagi

Straszne to co opisujesz,jak można wyrabiac takie rzeczy z małymi dziećmi
Co do pytań do niani,to nie pomogębo nigdy nie miałam.
Wiem jedno,gdybym musiała zostawiać swoje dziecko pod opieką niani,na pewno bym się postarała,aby była bacznie obserwowanaTyle sie teraz słyszy,że bezpieczeństwo dziecka najważniejsze.
Na pewno nie jesteś przewrażliwiona,ja Cie rozumiem
Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
o matko! nie wierzę ! co za podłość!

no to teraz zasnę ...
Svinecko co to był za program z tymi nianiami? masz moze jakies namiary na ten program o nianiach?
a co do kobiety, która dowiedziała się tych okropności o niańce- zgłosiła sprawę na policję-dostarczyła dowody w postaci wydruków rozmów gg-jakoś specjalnie zrobionych przez informatyka, aby nie było podstawy do odrzucenia ich w sądzie-i postanowiła dodatkowo na własną rękę zepsuć dziewczynie opinię na studiach-ma zamiar upublicznić te rozmowy gg...przynajmniej tak napisała a co będzie dalej, to się okaże

p4w zazdroszczę podejścia do sprawy-ale może to i dobrze-bez zbędnej szarpaniny-dobrze, ze rodzice są a miejscu
u mnie ta opcja odpada-dziadkowie mieszkają od nas 120 km a siostry jeszcze dalej-więc musimy radzić sobie sami

jutro mam rozmowę z pierwszą kandydatką-trzymajcie kciuki

Mariolu zapomniałam napisać,ale mam wrażenie, ze Twoja buźkę już gdzieś widziałam -w realu, i nie wiem jak to możliwe skoro jesteś na wyspachtak skojarzyłam to sobie, po zdjęciach, które ostatni wklejałaś
(nogi pierwsza klasa)

tym razem już na pewno kończę i idę spać-znowu będę rano nieprzytomna ze zmęczenia- na własne życzenie
dobranoc
dzięki dziewczyny

a ten program z nianiami to "zawody" na tvn style

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Dorosła kobieta, a zachowała się jak przedszkolak.

Też ciągle nad tym myślę. Nie wiem jak mam zostawić dziecko obcej babie, a czasem i nieobcy są nieodpowiedzialni. Pewnie też zainstalowałabym coś w domu, kamerki, a na pewno jakiś dyktafon czy coś.. Rozważam też żłobek, wiem, że choroby itd. ale wmawiam sobie, że jeśli pracuje tam kilka osób, to może wszystkie nie są złe.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

No właśnie Ale tak sobie myślę (wmawiam sobie), że w kilkunastoosobowym gronie taki człowiek będzie miał przynajmniej częściowe opory przed ujawnianiem swej złej natury. Chyba, że trafi swój na swego
Ale niania z takim charakterem pozostawiona sama z dzieckiem, to już w ogóle hulaj dusza I co robić?

Nie tak dawno w tv trąbili o jakimś przedszkolu chyba we Włoszech, gdzie też "wychowawczynie" maltretowały dzieci. Był pokazany krótki filmik jak je biją itp. Szok normalnie, co za ludzie?

Oj, Sylko, Ty to o wszystkich pamiętasz

Niech Ci się aniołki śnią

Kiepski dzień miałam dzisiaj.
Zaczęło się od tego, że położyłam się z Tymkiem na drzemkę o 11. Zwykle śpi ok. pół godziny, a dzisiaj obudziliśmy się o.... 14
No i wszystko się poprzestawiało, poprzesuwało w czasie, dzień wariata.
Wyszłam też później niż zwykle na spacer i dlatego moja Mama po pracy dołączyła do nas na dworze. Tymek jeszcze nie spał, a Mama zaczęła oczywiście do niego gadać, nie dość, że znowu te swoje dziecinne "cio" itd. to jeszcze widzę, że dziecko chce spać (zawsze zasypia po kilku-kilkunastu minutach), trze oczy - mówię więc, żeby przestała, bo nie może przez to zasnąć - jak się nachyla nad wózkiem (jadącym) i Go zabawia, to Tymek się patrzy i nie zaśnie. A Ona mi na to, że bzdury opowiadam, bo widocznie nie chce się Mu spać, gdyby się chciało, to by zamknął oczy i spał. A Tymek w końcu wybuchnął płaczem, takim, że myślałam, że Go nie uspokoję, wkurzyłam się, przyspieszyłam i poszłam w innym kierunku. Oczywiście teraz będzie ze 2 - 3 tygodnie milczenia, bo każda z nas będzie obrażona.
Ja już nie mam siły normalnie. Nerwy mi puszczają, a później mam wyrzuty sumienia, że tak Mamę traktuję. Mam dość.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Dziewczyny, co z Miramej? Tak długo się nie odzywała.. Mam nadzieję, że wszystko u Nich w porządku.
współczuje sytuacji z mamą

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

boze co za ludzie nieopowiedzialni sa
ja bym jej nawet mie zaplacila

super wiesci i waga fajna
ja się z nią rozliczałam tygodniowo a przed świętami prosiła o zaliczkę za początek stycznie, więc nic jej nie jestem winna

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:10   #2049
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Oj, Sylko, Ty to o wszystkich pamiętasz

Niech Ci się aniołki śnią

Kiepski dzień miałam dzisiaj.
Zaczęło się od tego, że położyłam się z Tymkiem na drzemkę o 11. Zwykle śpi ok. pół godziny, a dzisiaj obudziliśmy się o.... 14
No i wszystko się poprzestawiało, poprzesuwało w czasie, dzień wariata.
Wyszłam też później niż zwykle na spacer i dlatego moja Mama po pracy dołączyła do nas na dworze. poszłTymek jeszcze nie spał, a Mama zaczęła oczywiście do niego gadać, nie dość, że znowu te swoje dziecinne "cio" itd. to jeszcze widzę, że dziecko chce spać (zawsze zasypia po kilku-kilkunastu minutach), trze oczy - mówię więc, żeby przestała, bo nie może przez to zasnąć - jak się nachyla nad wózkiem (jadącym) i Go zabawia, to Tymek się patrzy i nie zaśnie. A Ona mi na to, że bzdury opowiadam, bo widocznie nie chce się Mu spać, gdyby się chciało, to by zamknął oczy i spał. A Tymek w końcu wybuchnął płaczem, takim, że myślałam, że Go nie uspokoję, wkurzyłam się, przyspieszyłam i poszłam w innym kierunku. Oczywiście teraz będzie ze 2 - 3 tygodnie milczenia, bo każda z nas będzie obrażona.
Ja już nie mam siły normalnie. Nerwy mi puszczają, a później mam wyrzuty sumienia, że tak Mamę traktuję. Mam dość.

.
Jak mogłabym nie pamiętać o koleżance z nocnej zmiany

Wiadome,mama to mama,ale mogłaby choć troszkę szanować Twoje zdanie,w końcu to Twoje dziecko,a ona już miała możliwość wykazania sięNie zazdroszczę przepraw.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Aaaai jeszcze jedno
wczoraj mąż kupil suni zabawke, ale powiedzialam mu ze wlasciwie to bym wolala zeby nie miala takich zabawek bo potem młodej bedzie kradla wydajac sie ze to jej.
Sprawa sie rozwiazala bo sunia w ogole nie byla zainteresowana ową zabawka
To takie płaskie kółko gumowe w srodku z piszczykiem a na gorze smieszna buzka, srednica ok 10cm
Zabawka zostala wyparzona i Laura od wczoraj chichocze do niej i na dugo potrafi ja zainteresowac.
Dzis od ok 6
Macha łapkami a to piszczy, ugryzie piszczy, ale nie jakos uciazliwie

Tani sklep z zabawkami odkrylismy w takim razie
Nie uszczęśliwiło suni,to uszczęśliwiło Laurkę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mam za 2 godziny wizyte u dentysty

narazie jej nie ucze, ale mowie jej "cyku,cyku" i patrzy sie na wlacznik swiatla

za dentystę

Dla Bartosza cyk,cyk to zegar na ścianie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Nie mam praktycznie czasu na siedzenie przy kompie, mam spore zaległości. Milenka jest już duża, jeżeli można tak powiedzieć o 5 miesięcznym bobasku. Nadal na piersi. Zaczynam wprowadzać inne posiłki, przede wszystko dlatego że wróciłam do pracy. Marcinek poszedł dziś po raz pierwszy do przedszkola. Co prawda tylko na 1.5 godz, ale dla niego to ważny dzień. Oby się dobrze zaaklimatyzował
Witaj

No więc za Marcinka,żeby mu dobrze było w przedszkolu.

Cytat:
Albo cos ze spiewem, albo z czytaniem, a moze podszkole sobie holenderski?

Moze z przemeczenia? Niech Ci maz masaz zrobi

Jakieś pomysły już masz,teraz tylko się zdecydować

Zrobił,zrobił nawet nie tylko kręgosłupa

dla Aneczki,za piękny sen.

A mieszkanie cudne

Cytat:
Miramejku napisz choc slowko co u Was

Eleeri Ciebie tez wieczorkiem wczoraj nie widzialam....

przytulam Was dziewczyny

pozostalym mamusiom udanego dnia!

Właśnie Miramej, Eleeri odezwijcie się

Dziękujemy i wzajemnie
Cytat:
Dzieeeń doobry

aby wszystkie dolegliwości zniknęły.

Powodzenia w łapaniu siusiek

Wszystkie wizytujące dziś mamusie i dzidziusie

Dzieńdoberek.
My już po śniadanku i trzeba się brać za jakąś robotkę,bo później znowu nie wyrobię
Damiana coś boli gardło,chyba będzie lekarz po południu
Wpadnę później a na razie:MIŁEGO DNIA

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Maciek ma nieżyt gardła, więc nici ze szczepienia. . Następne podejście za tydzieDr powiedziała, że górne dziąsła ma już rozpulchnione, ale do ząbków jeszcze troszkę. Te zęby to szybciej mnie wykończą

za zdrowie Maciusia,co by nieżyt szybko ustąpił

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:26   #2050
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Musze nadrobić i trochę was poczytać, aby się częściej włączyć do rozmów. Póki co pozdrawiam serdecznie i ściska wszystkie słodziutki bobaski

jak milo Cie tutaj widziec kochana Mam nadzieje, ze przedszkole sie Marcinkowi spodoba

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Tulip a ty nie miałas Ani zostawiac w zlobku, na przeciwko swojej pracy? bo cos tak kojarze
Ale to i tak daleko, ja to bym chciala, zeby Ania blisko przy mamusi byla

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tuli-bombowa chatka
ma swoj styl
podoba mi sie
z jakiego metrazu na jaki wskakujecie-ten wydaje sie duuuuzy
Teraz mamy kolo 100, szukamy czegos z dodatkowymi sypialniami i duzym ogrodem. Ten, ktory wkleilam ma piekny duzy ogrod

Cytat:
a domek cudo!
juz sobie wyobrazilam jak wiosna zazieleni sie i bedziecie mieli piekny widok z sypialni zaraz po przebudzeniu
albo sniadanka na swiezym powietrzu, spacer z Ania po ogrodzie mmm.... rozmarzylam sie, tez chce domek
strasznie mi sie podoba i ja bym sie nie zastanawiala
naprawde slicznie tam
Po Twoim opisie tez sie rozmarzylam

Cytat:

Ja tak sobie myślę i już wymyśliłam, ale czasu brak na realizację

Bardzo ładne. Jaki metraż i ile pomieszczeń?

A co wymyslilas, pochwal sie

dzieki! Metraz 110, 4 sypialnie, pokoj dzienny, kuchnia, 2 lazienki

Biedny Macius, biedna Ty

Ania pospala do 9, zjadla mleko i teraz szaleje na macie. A mnie czeka bankowosc, ale taaak mi sie nieee chceee...
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:27   #2051
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
weźcie nie straszcie - dobrze, że ja wybrałam już przedszkole - z monitoringiem i rodzice mają kod dostępu i z pracy mogą patrzeć na swoje dziecko
ja naprawde nie chcialam straszyc nikogo
poza tym to nie bylo u nas
ale wiadomo ze rozne rzeczy dzieja sie

ja sama chce zapisac Zuzie do zlobka

Cytat:
Dzieeeń doobry

Cytat:
Dzieńdoberek.
My już po śniadanku i trzeba się brać za jakąś robotkę,bo później znowu nie wyrobię
Damiana coś boli gardło,chyba będzie lekarz po południu
Wpadnę później a na razie:MIŁEGO DNIA
zdrowka dla Damiana

Stary 2010-01-08, 10:45   #2052
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

A co wymyslilas, pochwal sie

dzieki! Metraz 110, 4 sypialnie, pokoj dzienny, kuchnia, 2 lazienki

Biedny Macius, biedna Ty

Ania pospala do 9, zjadla mleko i teraz szaleje na macie. A mnie czeka bankowosc, ale taaak mi sie nieee chceee...
Na razie sza. Jak się przygotuję, to poproszę o ocenę z Waszej strony Tylko niech Maciej mi trochę zluzuje.

Spory metraż i jak dobrze zuważyłam na zdjęciach, to piętrowy budynek. Fajnie, może my też dojdziemy do tego, ale to daleka droga. Czy w Holandii drogie są mieszkania, domy? Chodzi mi o to jak to ma się do zarobków, bo jak wiesz w Polsce jak się nie zadłużysz to nic nie masz i tak przed nami jeszcze 20 lat spłacania, dwa mamy za sobą.

Mój Bin Laden nie lubi maty, nie lubi fotelika, nie lubi krzesełka, wszystko jest beee.

Wstawiam zdjęcia Maćka w nowym foteliku, sory ale model nie chciał pozować

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-08, 10:48   #2053
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja naprawde nie chcialam straszyc nikogo
poza tym to nie bylo u nas
ale wiadomo ze rozne rzeczy dzieja sie

ja sama chce zapisac Zuzie do zlobka

wie, wiem - po tym programie "zawody" nie poszlibyśmy ani do lekarza, ani do fryzjera itd.
dla mnie przerażające jest to, że są podli, nieuczciwi ludzie i tacy się niestety trafiają w każdym zawodzie

tulip

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-08, 10:49   #2054
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Dziękuję za pamięć , kochane jesteście

Czytam cały czas

W moczu Kuby wyszły bakterie E. coli, niedużo, bo 10000/ml, ale laborantka mówiła, że to raczej nie z zanieczyszczenia próbki, bo wtedy byłyby też jakieś inne. Wynik badania ogólnego Małż ma odebrać ok. 12-ej.
Kuba ma rany na siusiaku, okropnie to wygląda , chyba Go nie boli, bo jak zmieniamy pieluszkę i myjemy, to nie płacze. Robię przymoczki z rywanolu za radą magi , ale na razie nie ma poprawy, bo te rany są w środku . Dzisiaj na 14.15 mamy wizytę, miało być szczepienie, ale nawet gdyby lekarka chciała Go zaszczepić, to się nie zgodzę. Zobaczę, co powie, może coś przepisze i dopiero wtedy powtórzymy badanie.

Szkoda mi mojego Krasnoludka

Piszcie, piszcie, ja tu jestem i czytam

Całuję Was mocno

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:49   #2055
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Bin Laden nie lubi maty, nie lubi fotelika, nie lubi krzesełka, wszystko jest beee.

ja bylam przekonana ze Zuzia polubi krzeselko bo to wysoko i wszystko widac ale chyba mylilam sie
moze jej sie odmieni

jak to nie chcial pozowac?
pozuje jak zawodowiec
slicznosci
Stary 2010-01-08, 10:52   #2056
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:
Witam wszystkie mamusie

ciesze sie ogromnie, ze wpadlas , szczegolnie, ze jestes bardzo zajeta mamusia. ciesze sie, ze Marcinek poszedl do przedszkola, mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy
Cytat:
Poprawy samopoczucia zycze
Cytat:
Francja elegancja

Sylka zdrowia dla Damiana
-----------------
Dzis noc minela spokojnie. Jedna pobudka na pare lykow wody, a potem kolejna o 6, Antonio wypil ladnie mleko i poszlismy dalej spac, bo ja dzis mam wolne, wiec nie bylo sensu tak wczesnie wstrawac.

Dzisiaj musimy udac sie na poczte i do sklepu. Wczoraj nie udalo kupic mi sie orzechow i ryb, dzisiaj musze to nadrobic

Dzisiaj dietuje z wami. Na sniadanie jablko i gruszka. Udalo mi sie nawet kupic jablka ktore mi smakuja, bo zazwyczaj swiat dla mnie moglby istniec bez jablek
Doczytalam, ze w dalszych dnaich jest wiecej bialek. Bardzo sie ciesze, bo na prawie samych weglach pewnie bym nie dala rady.
Stary 2010-01-08, 10:53   #2057
chryzolit
Raczkowanie

Cześć kochane,

miałam taki piękny plan: poczytać, pocytować, popisać, pośmiać się... Ale dzień przerósl mnie przed 11.00 rano... Nie mam siły, wybaczcie, czekam tylko do wieczora, bo dziś piatek - TZ przejmuje dowodzenie domem.

Gorgulku, dzięki za przepis Aannuullkkoo swój wkleję też Sylko, noga ze mnie i to lewa: tak naprawdę nie wiem, czy wyszło, bo nie wiem, co miało wyjść, grunt, że jadalne Nie uwierzysz, ale dziś gotuję dopiero drugi raz w tym tygodniu (przypom inam,, że mamy piątek) - TZ jest w tym zdecydowanie lepszy p4w - jak by dosadnie powiedział mój TZ: olej nianię sikiem prostym ... Tulip, piękny dom, taki pełen zakamarków, jak to określiła Unholy... I pomyśleć, że my mamy w planie zamienić lepsze mieszkanie na gorsze Morska współczuję i rozumiem, wcale mi nie do śmiechu, bo doskonale wiem, jak ciężko lawirować między szacunkiem i miłością dla własnej matki a własnym odmiennym zdaniem (choćby ta nasza przyszła przeprowadzka...) Cieszę się, że u Skierki jakoś się układa Trzymam kciuki za wszystkie katarki i nieżyty (magi), za drogi na szczepienie (Maya) i ogólnie za was wszystkie...
Eleeri, Miramej - kończcie, co macie kończyć i wracajcie
Stary 2010-01-08, 10:53   #2058
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie sza. Jak się przygotuję, to poproszę o ocenę z Waszej strony Tylko niech Maciej mi trochę zluzuje.

Spory metraż i jak dobrze zuważyłam na zdjęciach, to piętrowy budynek. Fajnie, może my też dojdziemy do tego, ale to daleka droga. Czy w Holandii drogie są mieszkania, domy? Chodzi mi o to jak to ma się do zarobków, bo jak wiesz w Polsce jak się nie zadłużysz to nic nie masz i tak przed nami jeszcze 20 lat spłacania, dwa mamy za sobą.

nie taki zły ten model
fajne to krzesełko
i ładne masz zasłony - moje kolory

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-08, 10:54   #2059
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Czytam cały czas

W moczu Kuby wyszły bakterie E. coli, niedużo, bo 10000/ml, ale laborantka mówiła, że to raczej nie z zanieczyszczenia próbki, bo wtedy byłyby też jakieś inne. Wynik badania ogólnego Małż ma odebrać ok. 12-ej.
Kuba ma rany na siusiaku, okropnie to wygląda , chyba Go nie boli, bo jak zmieniamy pieluszkę i myjemy, to nie płacze. Robię przymoczki z rywanolu za radą magi , ale na razie nie ma poprawy, bo te rany są w środku . Dzisiaj na 14.15 mamy wizytę, miało być szczepienie, ale nawet gdyby lekarka chciała Go zaszczepić, to się nie zgodzę. Zobaczę, co powie, może coś przepisze i dopiero wtedy powtórzymy badanie.

Całuję Was mocno

ciesze sie ze napisalas

biedny Kubus nie dosc ze bakterie to jeszcze te ranki
zycze szybkiego wytepienia tego paskudztwa i zagojenia ranki

(bedac w ciazy zlapalam gdzies te bakterie e-coli, na szczescie pozbylam sie ich szybko, mam nadzieje ze u Kubusia tez tak bedzie)

myslimy o Was i calujemy
specjalny buziak od Zuzi dla przyszlego meza
Stary 2010-01-08, 10:55   #2060
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Czytam cały czas

Całuję Was mocno
Miramejku, jak dobrze, ze sie odezwalas
Myslalam o Tobie.

Przykro mi z powodu Kubusia, sciskam cie mocno, wiem, jak sie zamartwiasz. Napisz koniecznie jak bedziesz juz po wizycie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-08 o 10:56
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:59   #2061
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bylam przekonana ze Zuzia polubi krzeselko bo to wysoko i wszystko widac ale chyba mylilam sie
moze jej sie odmieni

jak to nie chcial pozowac?
pozuje jak zawodowiec
slicznosci
Ja też tak myślałam, ale nie polubił. Może jak będzie ciut większy i będzie mógł sięgać zabawki z tacki, bo na razie to brodą sięga do tacki

Znaczy się, nie chciał się uśmiechać

Miramej będzie dobrze. U nas przy nieżycie gardła nie chciała szczepić i dobrze. U Was też nie powinni. Trzymam kciuki za wizytę i wyniki moczu. Daj znać, bo my tu nerwowe jesteśmy

Eleeri, a co u Was, bo nie pamiętam kiedy macie mieć wyniki.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-08, 11:00   #2062
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane,

miałam taki piękny plan: poczytać, pocytować, popisać, pośmiać się... Ale dzień przerósl mnie przed 11.00 rano... Nie mam siły, wybaczcie, czekam tylko do wieczora, bo dziś piatek - TZ przejmuje dowodzenie domem.

Gorgulku, dzięki za przepis Aannuullkkoo swój wkleję też...
mnie czasem tez wszystko przerasta
dzis wyjatkowo pisze bo malo mam do zrobienia (chyba )
mamy ksiedza wiec nie gotuje bo wpadnie pewnie w porze obiadowej a ja rybki nie mam a miesem nie bede go draznila - dzis piatek

swoj tez wstaw, ja chetnie zgapie i ugotuje
Stary 2010-01-08, 11:02   #2063
mariolasl
Zakorzenienie

Tulipfever, dom wydaje sie byc bardzo ciekawy. Mam nadzieje, ze na zywo bedzie jeszcze ladniejszy

Cytat:

fotelik bardzo ladny, ale model cudnosci

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Chryzolit sciskam mocno
Stary 2010-01-08, 11:07   #2064
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć kochane,

Gorgulku, dzięki za przepis Aannuullkkoo swój wkleję też Sylko, noga ze mnie i to lewa: tak naprawdę nie wiem, czy wyszło, bo nie wiem, co miało wyjść, grunt, że jadalne Nie uwierzysz, ale dziś gotuję dopiero drugi raz w tym tygodniu (przypom inam,, że mamy piątek) - TZ jest w tym zdecydowanie lepszy p4w - jak by dosadnie powiedział mój TZ: olej nianię sikiem prostym ... Tulip, piękny dom, taki pełen zakamarków, jak to określiła Unholy... I pomyśleć, że my mamy w planie zamienić lepsze mieszkanie na gorsze Morska współczuję i rozumiem, wcale mi nie do śmiechu, bo doskonale wiem, jak ciężko lawirować między szacunkiem i miłością dla własnej matki a własnym odmiennym zdaniem (choćby ta nasza przyszła przeprowadzka...) Cieszę się, że u Skierki jakoś się układa Trzymam kciuki za wszystkie katarki i nieżyty (magi), za drogi na szczepienie (Maya) i ogólnie za was wszystkie...
przytulam Cię. Chyba nic się nie stało?
Dzięki za kciuki

Cytat:
nie taki zły ten model
fajne to krzesełko
i ładne masz zasłony - moje kolory
Dzięki
moje też

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
....

fotelik bardzo ladny, ale model cudnosci

...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-08, 11:11   #2065
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane,
(...)
Ależ ja tu jestem, tylko milcząco, a wiadomo, czym jest milczenie...

Cytat:
ciesze sie ze napisalas

biedny Kubus nie dosc ze bakterie to jeszcze te ranki
zycze szybkiego wytepienia tego paskudztwa i zagojenia ranki

(bedac w ciazy zlapalam gdzies te bakterie e-coli, na szczescie pozbylam sie ich szybko, mam nadzieje ze u Kubusia tez tak bedzie)

myslimy o Was i calujemy
specjalny buziak od Zuzi dla przyszlego meza

Zastanawiam się, czy On ma te bakterie, bo ja coś zaniedbałam? Higienę?

Ucałuję od narzeczonej, ale później, bo teraz drzemie

Cytat:
Miramejku, jak dobrze, ze sie odezwalas
Myslalam o Tobie.

Przykro mi z powodu Kubusia, sciskam cie mocno, wiem, jak sie zamartwiasz. Napisz koniecznie jak bedziesz juz po wizycie
Wiem, że o mnie myślicie, czuję to, czytam i tak mi jakoś lżej
Napiszę

Cytat:
Miramej będzie dobrze. U nas przy nieżycie gardła nie chciała szczepić i dobrze. U Was też nie powinni. Trzymam kciuki za wizytę i wyniki moczu. Daj znać, bo my tu nerwowe jesteśmy
, nie powinni, ale wiesz, jacy lekarze potrafią być
Zdrówka dla Maciejki

Bardzo mi się podoba krzesełko, jest solidne? Zadowolona jesteś?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:13   #2066
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Czytam cały czas

Całuję Was mocno

Cytat:
Dzien dobry

ciesze sie ogromnie, ze wpadlas , szczegolnie, ze jestes bardzo zajeta mamusia. ciesze sie, ze Marcinek poszedl do przedszkola, mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy

Poprawy samopoczucia zycze

Francja elegancja

Sylka zdrowia dla Damiana
a co - zaszalałam

Cytat:
Cześć kochane,

niezły tekst
też uważasz, że powinnam ją pozostawić w tej komfortowej sytuacji i wymagać wyjasnień - choćby dlatego, zeby poczuła jak jest nie fair?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-08, 11:18   #2067
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, współczuję
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki i wizytę, będzie dobrze

Magi, zdrówka dla pieknego modela. Ślicznie wygląda w tym krzesełku i chyba zadowolony

Gorgulku
, księdza lepiej nie drażnić
Ps, ja mam dzisiaj parówki w cieście franc. - nie chce mi się pichcić (no i pozostałości wczorajszego kalafiora w śmietanie i koperku)

p4w, współczuję syt. z nianią. Ale może to wyjdzie na dobre - na pewno .
Baba widocznie się nie nadawała, a jak jeszcze taka nie szczera, bo nie potrafi porozmawiać i powiedzieć prosto w oczy, że np nową pracę znalazła, to tym lepiej.

Kupiłam ten laktator aventu - isis i nic mi nie leci. Próbowałam już 5 razy po kilka min i nic....Mały się przyssał, to poleciało, a sprzętem zero...
Mam cos nie tak z piersiami???
Stary 2010-01-08, 11:25   #2068
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczyny
ja tylko na momencik bo jedziemy z malym na wymaz a potem moze z tym zasilkiem zalatwic

odezwe sie potem

doczytalam tylko o bakteriach u malego Miramej - wspolczuje i trzymam kciuki zeby wyniki byly lepsze

AnnGe witaj wpadaj czesciej

milego dnia
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:26   #2069
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

witam z samego "rana"

dzis znów popołudniówka to sobie pospałyśmy na maksa

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA RADY CO DO KOKOSI, WIELKIE BUZIAKI W SZCZEGÓLNOŚCI DLA MAGGI I SVINECKI : cmok: jestem wam bardzo wdzięczna, pomogła ta masc co piałyście, wymieszałam z sudocrememn i bardzo grubo smarowałam i kokosia wyleczona, juz nawet plamki czerwonej nie ma kochane jestescie buziolki wielkie

dzis nie dam rady na poopołudniówce do was wpasc bo mamy dzialania, to bede tyrała
Stary 2010-01-08, 11:30   #2070
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, ja cie bardzo prosze- tylko sie ne obwiniaj. Kto jak kto, ale z twojej strony na pewno zadnego zaniedbania higienicznego nie bylo!

Marica, tylko sie nie przemeczaj dzisiaj

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości