|
|
#1951 | ||
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar XII
Cytat:
) O dziwnych weselach tylko czytałam, byłam na standardowych, niestety znajome lubią podróbki i wszystkie się zaciumkały na widok córki jednej z pracowych koleżanek.Cytat:
|
||
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie uraziłas .Pewnie,że mnie też śmieszą pewne zachowania kobiet,matek, czasami wkurzają,ale staram się nie wypowiadać krytycznych opinii na forum,gdyż niechcący mogę obrazić uczucia lubianej przeze mnie osoby. ...I już chyba koniec tematu,bo mnie stąd wywalą za przynudzanie i moralizowanie |
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1954 |
|
Nindżopesz
|
No to gra
Ale żeby nie było, nie uważam, że tylko skromne, tanie wesela bez żadnych atrakcji są jedyne słuszne a cała reszta to głupi szpan. Aleee może lepiej rzeczywiście się nie zagłębiajmy w temat bo nas obie wywalą ![]() Echh, z tym urażaniem innych to ciężka sprawa bo jakimikolwiek poglądami można komuś podpaść ![]() To o co się teraz kłócimy? O nietrzymanie moczu?
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam wasza rozmowę i widzę ze Twój kot "zaciurliwuje" "ł" na "u". Ja wcześniej rozmawiałam z śmieciuchem podobnie (odnoscie 2 części wypowiedzi). Teraz muszę stosować łagodniejsze formy perswazji: z "spadaj sierściuchu" na " Kota idź stad" z " a poszedł won ze stołu" na "Kota twoja miska jest tam" itp. Co do reszty. - "bachory" faktycznie rzadko spotykam publicznie rzadko, prywatnie tez bo staram się nieczęsto odwiedzać koleżanki z takimi dziećmi, (nie dotyczy to znajomych które maja dzieci z podejrzeniem ADHD) - do nauczycieli nie mam zastrzeżeń, natomiast jestem za przywróceniem: zostawania po lekcjach w celach wychowawczych, oślej ławki i stania w kacie, - na weselach z wariacjami byłam kilku ale były to nie wariacje w celu księżniczko-przesadzeniowym a w kierunkach nie standardowych - matek ciumciajacych nie znam natomiast opiekunek i babć kilka i do mojego dziecka czasami ciumciają (jestem wtedy wredna i stwierdzam ze jak sie do mojego dziecka mówi normalnie to ono tez rozumie). - na opiekę medyczna moja i mojego dziecka nie narzekam. Jak Ewa leżała w szpitalu po operacji to mnie wręcz wyganiały na spacer czy żebym sie przespała a one się zajmą Małą. Jak raz wyszłam do sklepu po powrocie zastałam śpiewająca pielęgniarkę "lulajacą" Ewę na rekach.
|
|
#1956 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Kciuki też trzymam. Ale wirtualne, bo prawdziwe przeszkadzałyby mi w trzymaniu ołówka. Cytat:
Cytat:
Jakby się nad tym zastanowić, to "ciumkanie" wychodzi matkom instynktownie. Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Yes!
Zacznę od tego ze mam problemy z trzymaniem moczu (a także notorycznie opluwam monitor ) jak czasem czytam
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2010-01-08 o 11:53 |
|
|
|
#1958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny,jesteście bossskie! To co,przyznać się zaraz,która/y nie trzyma moczu ![]() |
||||
|
|
|
#1959 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Kiedy mój miał okres sterczenia pod drzwiami i darcia mordki próbowałam przemawiać do niego łagodnie i z uczuciem: "kochanie, czemuż tak rozpaczliwie "miau"? Kotek ma jakieś problemy emocjonalne?" Ale niestety, pomogła tylko kastracja Cytat:
Ale nadal, do bobasa i dzidzi się nie przekonam ![]()
|
|||
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Za pewna dozą nieśmiałości
(czyt. ktoś stoi mi z bejzbolem nad głową) przyznaje sie bez bicia (czyt. nadal stoi z tym bejzbolem)ze mi sie czasem zdarza "popuścić " .
|
#1961 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale jak to ? ze "aligugaga slićne bobo dośtanie ciucia" jest potrzebne? do rozwoju emocjonalnego? pierwsze słysze... emocjonalnie dziecko reaguje na ton wypowiedzi-a mozna mówic normalne słowa czułym tonem, a co do opanowania mowy to czytałam duzo na ten temat i raczej na odwrót-w sensie ze trzeba mówic normalnie chyba ze to jakieś ostatnie badania-bo szczerze powiedziawszy od jakiś 4 lat nie zgłębiam tematu...
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-08 o 12:08 |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wszytko ładnie, grzecznie, pod kontrolą
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo moja Xerówka słucha i wszystko kopiuje.
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
am - jedzenie hop - skakanie papa - do widzenia baba - babcia itp.
|
|
#1964 |
|
Nindżopesz
|
Aaa, rozumiem.
No nie, znowu mam taki dzień, że robota leży i kwiczy. Perfum nowych mi się chce. |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1966 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A skąd to pytanie? Ja po prostu rzuciłem temat do dyskusji, nic więcej ![]() I jeszcze bym przytył... piękna perspektywa... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Wściekli się dzisiaj - jak nie telefon, to dzwonek do drzwi
|
||||
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1968 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dziś urodziny aliena ze zdjęć poniżej
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1971 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
- ja mogłam zgłębiać jakieś starsze. Chociaż chyba oba podejścia od dawna funkcjonują; pamiętam, że była o tym mowa w książkach L.M.MontgomeryWydaje mi się, że chodzi też o to, że "aligugaga slićne bobo dośtanie ciucia" (omg, jak to wygląda napisane) wymawiasz innym tonem niż "a teraz córeczko dostaniesz cukierka" -- no ja bym to przynajmniej inaczej wymówiła. A o ton głównie chodzi w przypadku niemowlaków. Albo może mówimy o dwóch różnych rzeczach? Ja miałam na myśli "mowę matczyną" (?) (ang. motherese) i w pierwszej chwili skojarzyłam to właśnie z ciumkaniem. EDIT: A nie, dobrze, to to samo. Znalazłam w wiki listę angielskich słówek z tłumaczeniem. To chyba właśnie ciumkanie?
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-01-08 o 12:59 |
|
|
|
|
#1972 |
|
To ja :)
|
Coś mi się porobiło i cytować nie mogę
![]() W każdym bądź razie dzięki za trzymane kciuki -pomogły Dostałam zgodę na powrót do pracy. Warunkową i nieco wymuszoną, ale dostałam A najważniejsze, że płuca już czyste.Z kotami gadam, pewnie... Zwłaszcza jak Artur około północy zaczyna swoje mrrragrrauuuu!
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przykłady polskie: siusiu, sisi, psi - mocz, sikanie am - jedzenie papa - do widzenia kici - kot lulu - spanie si - gorące hati - spacer itp.
|
|
#1974 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Czyli nasze "dzidzia cie moćka"
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
raczej tylko 1 rocznego... 1,5 roczne dziecko powinno łączyc wyrazy i odmieniać je (niekoniecznie poprawnie, np moze mówić piesa zamiast psa ) , a 3 latek powinien mówić płynnie zdaniami złożonymi, a jego mowa powinna byc zrozumiała w 80 % dla osób mających z nim kontakt po raz pierwszy- i poprawna gramatycznie.
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-08 o 13:19 |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, może z tym ciumkaniem zależy od niewiem czego....
W każdym razie synek mojej przyjaciółki w wieku 1,5 roku, ( mniej więcej) potrafił mi powiedzieć ''ciocia, bluza zimno i'' choć Bartuś, zasunę Ci ją '' nie, sam''mimo że m się plątało i wogóle do góry nogami.... A nigdy nie ciumkał nikt do niego. Wydaje mi się , że szybciej zaczął mówić tak, żeby w sumie obcy ludzie ( nie domownicy ) mogli go zrozumieć.... ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
właśnie to napisałam, tylk innymi słowami ![]() a mi się wydawało, że on tak szybko nauczył się mówić, a to chodzi chyba o to że poprostu inni go rozumieją.... nie zna tych dziwnych słów, to ich nie używa, normalne...mówił jak reszta otoczenia... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2010-01-08 o 13:22 |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małe kobietki są bardziej gadatliwe... i tak im już zostaje
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-08 o 13:29 |
|
|
|
|
#1978 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Jak wieść gminna niesie ja w wieku 14 misięcy mówiłam całymi zdaniami "jak stara" i podobno w miasteczku ludzie mieli mnie za karzełka chodzi o to ze 1,5 roku dziecko powinno mówić- babcia kupa ! a nie baba yyyy uuuu dobra! dawac następny temat moze etapy demencji starczej?-nie znam sie ale chętnie posłucham
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-08 o 13:30 |
|
|
|
|
#1979 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() --- Nikt nie skomentował wklejonego Davida Bowie
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Nindżopesz
|
Bo my tu o poważnych rzeczach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

) O dziwnych weselach tylko czytałam, byłam na standardowych, niestety znajome lubią podróbki i wszystkie się zaciumkały na widok córki jednej z pracowych koleżanek.
.
O nietrzymanie moczu?

To ostatni dzień mojego zwolnienia, a od środy czuję się już na tyle dobrze, że mogę się cieszyć wolnym.
(a także notorycznie opluwam monitor 

(czyt. ktoś stoi mi z bejzbolem nad głową) przyznaje sie bez bicia (czyt. nadal stoi z tym bejzbolem)
.

właśnie to napisałam, tylk innymi słowami