|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Dziewczyny
Cytat:
Aldii nie wydaje mi się być to możliwym ![]() Lind - ja czasami jak rozmawiam z moim TZ to tez mi się wydaje, ze mówię do niego po arabsku i on nic nie rozumie. Kretencjo - gratuluje mieszkania. I rzymam kciuki za Ciebie i za Tatą - jsteście berdzo dzielni Mój TZ jedzie dziś do Norwegii wraca w środę - nie wiem jak to będzie, bo nigdy nierozstawaliśmy się na tak długo. No i nielubię zostawać sama, boję się troche sama spać w nocy.
|
|
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dzisiaj.
dzien taki ponury,az sie nic nie chce. podobnie jak kolezanka takze mam egzamin na prawko ale w poniedzialek.juz odczuwam stres.a przez te nerwy .... co do facetow,niewiem jakiego jezyka oni sie w szkole ucza,mozna sie proddukowac pol dnia a on i tak nic nie zrozumie.pozdrawiam was goraco w ten mrozny poranek!lece po kawke
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, nawet nie będę komentować zachowania Twojej Mamy
Weruczek, tak, mieszkam w Łodzi. Fakt, z tego co wiem, obecnie Łódź jest pod względem stosunkowo tania. Zgadnij, dzięki Starlett, również dzięki Aldii, autorem książki jest dr David Servan-Schreiber. Naprawdę dobrze się czyta i myślę, że warto przeczytać, bo podobno stosowanie zawartych w niej zasad (mniej lub bardziej ortodoksyjnie) pomaga również zapobiegać powstawaniu nowotworów... Siedzę sobie właśnie przy kompie, w moim cudnym "misiowym" szlafroku, który dostałam na gwiazdkę i jem śniadanie Mąż wróci z pracy ok.12-tej, a na 13,45 jedziemy do banku
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kretencja no nie wiem czy taka tania jest Łódź... akurat może na Retkinii takie ceny są , ale u mnie na osiedlu obok za 3 pokojowe zapłacisz 350 żeby bloki tyle kosztowały scio czemu mama tak zwraca się do Ciebie? przecież nie podpadałaś jej chyba całe życie.. takie teksty to sa zaskakujące ;/ monia9980 za egzamin i daj znać już po
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-01-08 o 08:44 |
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, wiadomo, że tania to niewłaściwe określenie
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
nie dziekuje Olliwka
![]() Maya24 ja teraz to juz tez nic nie mowilam mezowi,kalkulator dni poszedl w ruch,wypada na 23.01 bo teraz mnie niestety odwiedzila @!! chyba bardziej zaczne obserwowac cykl. moj maz przez te 5 lat jakie juz ma nasza coreczka nie chial drugego bobaska,ale ona juz jest taka duza.boje sie ze dorasatjac nie bedzie sie rozumiala z rodzenstwem i na odwrot.jesli sie uda to bedzie jednak prawie 7 lat roznicy. zazdroszcze mieszkanka! gratuluje ,ach tez bysmy chcieli byc na swoim.narazie mieszkamy z tesciami,ale mamy osobne wejscie i male mieszkanko,lecz to nie to samo co samodzielne M.uciekam kobitki bo na 12 mam jazde, |
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki
Scio, nie rozumiem zachowania Twojej mamy... Zero wsparcia, zrozumienia, rzeczowej rozmowy A to szanowanie sie to niby co to miało być? Wyszłaś za mąż nie jako gówniara tylko mądra, dorosła kobieta, założyłaś rodzinę, teraz chcecie dziecko i co, to jest niby "nie szanowanie się"? ![]() Kretencjo, cieszę się z powodu postępów u taty, serdeczne pozdrowienia dla niego ![]() Aldii, kochana, następnym razem to nie trzymaj nas tak długo w niepewności Bo lanie będzie Lindsley, TŻta za wsiarz i afere porządną zrobić, bo tak nie może być ![]() Mój wczoraj focha strzelił o byle co i z tej złości pomył górę naczyń![]() A' propos mieszkań... We Włocławku za 211 tys można kupić w centrum 3 pokoje z 40metrowym tarasem ![]() Jadę dziś na pogrzeb kolegi... I wiecie co, wygląda na to, że oprócz Przemka najbliższego kolegi nikogo więcej z klasy naszej nie będzie ![]() ![]()
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Aldii: pisz nam, co i jak ![]() Jasiulek, trzymaj się na tym pogrzebie... Co do mieszkań, to ja jestem załamana cenami w Warszawie, tutaj jest zdecydowanie najgorzej:/ Kakusia, a gdzie teraz pracujesz? Ciekawe , jak tam malga i mała ![]() Ide znów się ucfzyć, o 1200 przychodzi do mnie kolezanka, pogadamy sobie. A wczoraj był fajny wieczorek z TZtem. Lubię jak ma dla mnie czas i ze mną pogada
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Scio biedactwo. Wyobrażam sobie jak musi być Ci przykro...Najbardziej bolą takie słowa z usta własnej matki. A zapytam, czy Twoja mam może na coś choruje? Pytam bo z doświadczenia wiem, że moja ma fazy nieprzyjemności jak jej coś dolega.
lindsley normalnie mi Twój mąż podpadł ![]() aldii no to ładnie nas nastraszyłaś Trzymam kciuki, żeby Lu wytrzymała jeszcze troszkę w brzusiu ![]() monia9980 kciuki za egzamin Tez bym nie chciała, żeby była duża różnica wieku między moimi dziećmi. Tak sobie wymarzyłam, żeby je urodzić prawie taśmowo ![]() I apropos (nie wiem jak to się pisze) mojego zdrowa, dzisiaj siedzę z zawalonym gardłem w domu. Nie da się w pracy wysiedzieć tak tam zimno. Tak więc chyba przezimuję w domu...
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
a tu coś dla Aldii, ale wklejam tutaj bo może komuś jeszcze się przyda, jest to masaż blizny, który pomaga ją uruchomić i zapobiega powstaniu zgrubień i wciągnięć blizny. Wykonuje się go po wygojeniu rany. Można zastosować specjalną maść na blizny contractubex ( w aptece).
Etap 1 kierunek opracowania do blizny:
Etap 2 kierunek opracowania od rany:
Etap 3 uruchomienie blizny: chwyt kciukiem po jednej stronie blizny, palcami II – V po drugiej stronie, wykonanie ruchów przesuwających bliznę rolowanie wzdłuż brzegów blizny i przez nią w kierunkach promienistych, głębokie rozcieranie opukiwanie i delikatne oklepywanie blizny, hartowanie blizny – cel: usunicie zrostów głębokich, chwyt na środku blizny między kciuki a palce II –V i wykonaniu mieszenia w przeciwnych kierunkach do końców blizny. I tak dla wyjaśnienia głaskanie: dłoń leży na ciele i wykonujemy takie pocieranie, które ma na celu rozgrzanie skóry i rozszerzenie naczyń, głaskanie głebokie: rękę wciskamy mocniej w brzuch i głaszczemy głębiej rozcieranie; ręka leży na ciele i rozcieramy palcami II-V ruch posuwający się do przodu a palcami rozcieramy tak jakby okręgi. Mam nadzieję że w miarę prosto to wyjaśniłam ![]() |
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojjj Scio ja też nie lubię
jak TŻ jedzie na szkolenie to wszędzie mam światła wyroświecane zanim pójdę spać i nasłuchuję się każdego dźwięku ![]() Cytat:
obiecał, że dziś to zrobi, więc pomogę Mu dotrzymać słowa i nie ruszę ani jednego talerza ![]() A focha o co strzelił? Bo powiedziałam, że nie mam czasu w sobotę robić sałatki dla dziewczyny szwagra powiedziałam, że dobrze wie jaka niedziela mnie czeka i ma mi głowy nie zawracać - zaprosił ich to niech przygotowuje ![]() Bo jednak szwagier z dziewczyną przychodzą na chwilę tylko cholerka mam problem: jak tu wybrnąć z sytuacji, żeby mnie ta dziołcha po brzuchu nie macała napiszę chyba szwagrowi dziś żeby swojej lubej przekazał ![]() Cytat:
Aldii ale Nas pogoniłaś z tymi kciukami Lindsley jak z TŻtem?? Gabisun zapomniałam że przecież Ty jesteś Naszą osobistą fizjoterapeutką
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-08 o 10:38 |
||
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia
no mam nadzieję, że wam choć troche pomogłam ![]() a twój tż to na lanie zasłużył, przecież ty masz teraz mnóstwo nauki, a on gości sprasza i jeszcze to ty masz im coś przygotować przecież zrobienie sałatki to żadna filozofia, daj mu przepis i niech robi a z naczyniami też fajnie zrobiłaś, muszę zacząc brać z ciebie przykład ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- proszę na początku wydaje się troche skomplikowane, ale jest naprawdę proste w wykonaniu |
|
|
|
#4485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Strasznie dużo naskrobałyście od wczoraj, ale już nadrobiłam i odpisuję
![]() fryzjer też dobrze działa na poprawe humoru ![]() monia witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witaj maya, nie słyszałam chyba wcześniej o tym zastrzyku depo ![]() Cytat:
kretencja a ja mam taki pomysł, ze może poszłabyś do fryzjera w dzień studniówki, fryzjerka by podcięła i od razu ułożyła coś ładnego?? Chociaż ty mozesz nie lubić "sztucznych" fryzur....Ja bardzo lubie mieć coś ładnego na głowie, lubię byc czesana ![]() Scio nie spodziewałabym sie, ze takie słowa można usłyszeć od własnej mamy, przecież sama ma ciebie (i nie pamietam czy masz rodzeństwo) to przecież wie co to znaczy być w ciąży, chciec dziecka i czekac potem jego narodzin....To naprawdę straszne co usłyszałas. mocno mocnono w końcu! trzymam żebyś wytrzymała do odbioru wyników
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, nie da rady
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może znasz jakieś skuteczne?Ja nie wymagam żeby mnie wyręczał, ale szaf to chyba przenosić nie mogę co? Czasami nie daje mi kartonu z sokiem z auta do domu zanieść a innym razem oczekuje, że będę robić wszystko jak przed ciążą... Wszyscy inni bardziej o mnie dbają niż Tz. Wczoraj mi wykrzyczał, że rozmowy czy spokojne, czy nie nic nie dadzą, że on się nie zmieni... I wiele innych przykrych rzeczy... A w nocy przepraszał i dziwił się, że zła jestem. Przysłał sms-a z pracy... A ja mam to gdzieś bo jest mi źle i mam go dosyć. Nie chcę z nim gadać ale będzie łaził za mną cały wieczór. A ja nawet nie mam do kogo sobie pójść...
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia, nie daj się, po prostu powiedz, że nie lubisz, jak cię ktoś dotyka po brzuchu i tyle. I dobrze, niech tŻ sałatkę robi sam
![]() Aldii, jak się w ogóle czujesz? Scio, już trochę lepszy humor masz? Tity, a może po ciązy będziesz miała w ogóle lepsze zdrowie? |
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem doskonale o czym mówisz... W jednej chwili do rany przyłóż a w innej oczekuje od kobiety w ciąży równouprawnienia ![]() Też często ze złością wyrzywa się na mnie mówiąc, że na każdym kroku wykorzystuję to że jestem w ciąży byle by tylko nie robić a Jego zaganiać do wszystkiego... Uwierz, znam takie sztuczki. A potem okazuje skruchę, jest słodziutki, milutki, znów do rany przyłóż, brzuszek głaskać by chciał.... A ja długo takie rzeczy trawię W niedzielę tuż po świętach było ładne u Nas kazanie z okazji święta Rodziny - żeby mężowie dbali o swoje żony w błogosławionym stanie, bo teraz najbardziej tego potrzebują i tych momentów nie da się nadrobić, powtórzyć, to jest jedyny czas kiedy mogą Nam się naprawdę wykazać, kobiety w błogosławionym stanie na zawsze zapamiętają to jak ich mężowi je wtedy traktowali... Weruczku ale nie wiem jak to powiedzieć żeby nie wyszło że jakaś nawiedzona jestem ona jeszcze to tak niedyskretnie robi, że wręcz obmacuje! i przekracza moje granice prywatności....Wolę jednak żeby w ogóle nie zbliżała się do mojego brzuszka niż obmacywała a ja musiałabym ją upominać... Byłaś już u fyzjera??
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-08 o 11:56 |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weruczku nie mam dibrego humoru, bo mój TZ wyjeżdza dziś do Norwegi i wróci dopiero w środę.
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Lindsley, wpadaj do Warszawy
Kupiłam właśnie babkę cytrynową Odpoczniesz od TŻta:P---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- UUU, to rzeczywiście kiepsko Scio:/ Ja też nie lubię sama zostawać. Jak latałam , to w hotelu zawsze spałam z zapalonym światłem i tvn24, by się nie bać Ale zaraz twój TŻ wróci i będzie mial dla ciebie pewnie jakąś fajową niespodziankę
|
|
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba sobie zrobie budyń... Jakoś (po tej reklamie) poprawia mi humor
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jakiej reklamie?
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam firmy ale była jakaś smutna sytuacja i tekst "a może budyń?" Ostatnio jak była siostra Tz-a i byłyśmy złe każda na swojego to też rzuciłam to hasło i na poprawę humoru był budyń
|
|
#4495 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, co mi utkwiło w główce, też nie lubie jak ktoś mie po brzuchu dotyka
BROŃ BOŻE ![]() To kazanie też było u nas w kościele Kretencjo powodzenia ![]() Aldii dotrwaj do pon ![]() Nie przyszła jeszcze do mnie przesyłka z all a jeszcze kolo nie napisał mi nr przesyłki więc nawet zadzwonić nie mogę
|||||||||||||||||||||
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ironizowałam TŻtowi, że jak ona do Nas przyjdzie jutro to ja sobie na brzuch nalepię karteczkę - NIE DOTYKAĆ Lindsley aż mi narobiłaś smaka na ten budyń!!! |
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam niestety, u mnie to pewnie tez bedzie wyglądało jak wojna
kretencja od razu czułam, że nie lubisz lakierowanych fryzur. też doradzam w takim razie obciąć po studniówce
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a tak to może brat, bratowa, szwagier(tz siostry a on to jak starszy brat) dotknęli tak na chwilkę - bo chcieli się z małym pożegnać jak wyjeżdżaliśmy![]() To sobie zrób
|
|
#4499 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu spodnie i spódnica
Na pocztę dopiero mogę zadzownić, jak będę miała nr, bo teraz nic nie chcą po nazwisku szukać Lindsley smacznego
|||||||||||||||||||||
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Abz jakos dalam rade sie spakowac, ale caly dzien mi to zajelo
Weruczku dziekuje - dzis juz o niebo lepiej Kakusiu najlepeij od razu jak tylko wejda, zacznij sie smiac i powiedz - tylko bez dotykania brzuszka prosze, bo dostaje szalu jesli ktos to robi.Pozwolenie ma tylko moj maz.Powinno dotrzec, a jak nie, to planij ja w leb ![]() Scio Zgadnij Lindsley u mnie wczoraj krolowal budyn
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

Zamiast Cię pocieszyć pogadać to jeszcze Cię zdołuje to po co Ci to. Wyżal się Tz lub nam a mamę olej bo nie warto sobie szarpać nerwów. Ja wiem, że to mama i chciało by się mieć z nią dobry kontakt (moja zrozumiała jak przez kilka miesięcy nie chciałam do domu jechać bo mi też coś przykrego powiedziała, teraz uważa bardziej na słowa) Może kiedyś sama przyjdzie i wyciągnie rękę... 

Mąż wróci z pracy ok.12-tej, a na 13,45 jedziemy do banku

za egzamin i daj znać już po 

napiszę chyba szwagrowi dziś żeby swojej lubej przekazał 
BROŃ BOŻE 
a jeszcze kolo nie napisał mi nr przesyłki więc nawet zadzwonić nie mogę