![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Udało się!!
Na początku tygodnia pojawiły się u mnie dwie kreseczki!! Termin wg moich obliczeń przełom sierpnia/września ![]() Umówiłam się już, na przyszły tydzień, na wizytę do midwife. Jak wygląda takie spotkanie? O co pytają? I jeszcze, może wiecie, odnośnie kotów i toksoplazmozy, ba każdy mnie nią straszy. Mamy 4 miesięcznego samca, odrobaczany i zaszczepiony pełną wersją szczepień. Kotek jest nie wychodzący. Czy to zmniejsza ryzyko zakażenia skoro nie ma kontaktu z innymi kotami, bakteriami itp. ? |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi bardziej chodziło o pozytywne opinie jako o dobrze wykonane cięcie i zrobione znieczulenia etc, bo jednak w Polsce słyszałam, że zdażało się, iż cięcie było zbyt głębokie bądź zbyt wysoko i właściwie to słyszałam coś o tym non stop swego czasu :/ Magdus, a czy koleżanki miały tutaj robione cc? Tzn chodzi mi bardziej o epidural. Ponieważ ja zdecydowałam się na ten zastrzyk, a decyduję się na niego, bo słyszałam i tak też mi poradzono, że kobieta po porodzie, która miała epidural czuje się po prostu lepiej, mniej zmęczona etc a mi bardzo zależy na tym by móc zajmować się dzidzią od razu.. I troszkę się przestraszyłam tym zanikiem czucia od pasa w dół ![]() Miałam USG i oczywiście miałam się zapytać o to cc na żądanie i oczywiście tego nie zrobiłam ![]() ![]() Ja zażądam cc jeżeli dzidzia będzie za duża, choć mam nadzieję, że sami stwierdzą, że to najlepsze wyjście. Na chwilę obecną synek waży już ponad 3kg a jeszcze zostały mi ponad 2 tygodnie i martwię się, że urodzi się grubszy czy większy niż przeciętne dziecko i ja na tym ucierpię, tzn będę porozrywana 'wszędzie' (mama była aż na pośladku ![]() ![]() Kurcze, mam tyle obaw i wątpliwości, mam nadzieję, że położna je rozwieje ![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- Cytat:
![]() Ja wiem, że odsyłają jak odejdą wody ale nie ma skurczy (tych porodowych), ale nie na więcej niż 36h, bo wiadomo, dla maleństwa nie zdrowe. Również, jeżeli masz zbyt rzadko lub zbyt długie skurcze. Ja raz dzwoniłam już ![]() Ale z doświadczenia koleżanki wiem, że ona miała rzadziej niż 5minut i dłuższe niż 60sec i chcieli ją odesłać do domu (nie dzwoniła, tylko pojechała bezpośrednio na porodówkę i właściwie to dobrze zrobiła) a w ciągu paru dosłownie minut wszystko się zmieniło! Ale jestem ciekawa jak to u mnie będzie ![]() ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Cytat:
Anilka, gratulacje ![]() O spotkaniach z midwife chyba dużo napisane jest na pierwszej stronie, ale wizyta 1wsza to troszkę formalności, historia zdrowia Twoja i partnera oraz rodziny bliskiej, pobieranie krwi, mocz, jeżeli jakieś choroby to umawianie na spotkania w tej sprawie, umówienie na test na syndrom Downa etc Co miasto to bywa troszkę inaczej. U mnie na 1 spotkanie położne przychodzą do domu, w innych miastach kobiety muszą iść do położnej do kliniki. Niestety na temat kotków nie mam pojęcia. Może dziewczyny coś poradzą, a możesz też poczytać w googlach na innych forach. Się rozpisałam ![]() Pozdrowienia ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-01-07 o 07:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Witam Anilka, gratulacje. Odnosnie kotow to ja moze Ci torche pomoge, bo mam swojego kocurka od prawie 2lat. Ale najpierw odrazu Ci mowie, ze sie nie martw i nie stresuj wszystkimi pukaniami czy bolami brzucha, sa lekkie jakby przed okresem, ja to sie stresowalam straszliwie i bez potrzeby, zreszta do dzis tak mam, jak za bardzo m sie brzuch napina od czasu do czasu albo mniej sie rusza albo cos zaciagnie to juz 100tys mysli w glowie ale lekarze mnie troche uspokoili.. na poczatki ciazy wszystko sie w brzuszku Ci powoli rozwija i dlatego mozesz miec takie bole, mam nadzieje, ze nie bedziesz krwawic, bo ja ok 12tg lekko krwawilam i nawet dziwny galaretowaty skrzep wylecial, myslalam, ze to jzu start poronienia, przerazona pojechalismy do szpitala, oczywiscie kilka godzin czekania, skanu nie moga zrobic teraz i dostepny termin moze byc na jutro, nie przejmuja sie takimi wczesnymi ciazami, i mam dostac zawalu przez cala dobe czekajac na te usg nastepengo dnia i sprawdzic czy choc zyje czy nie, dobrze , malo co ich tam nie zjadlam, stwierdzialm, ze mimo, ze jestem w szpitalu to i tak mi nie pomoga, zadzwonilam do polskiej przychodni, pojechalam tam, lekarz mnie w miare szybko przyjal, z Dzieckiem w szystkow porzadku, a ten przyapdek umnie to przez to, ze mam bardzo ukrwiona macice i podczas tych wszystkich rozbudowujacych sie zmian tak sie stalo, drugi lekarzp otem to potwierdzil, wiec troszke mi ulzylo. Takze pamietaj, cokolwiek sie stanie takiego nie mysl o najgorszym, oczywiscie zawsze jest jakies niebezpieczenstwo ale nie mozna odrazu poprostu myslec o najgorszym, no to sie rozpisalam
![]() a odnosnie kota to ja mojego wogole nie wypuszczam z domu, najlepiej dawac mu tylko sucha karme ie jakas okra bo w miesnie jeszcze moga byc bakterie, i pamietac, zeby nie zmieniac mu kuwety bo koty jezeli am te bakterie to przez kontakt z jego kalem mozna sie zarazic, ponoc czesciej mozna sie zarazic przez surowe mieso czy podczas jakis prac ogrodowych i grzebania w ziemi. Niestety niewiem czy jak kot jest zarazony to pewne, ze Ty sie zarasisz i czy to napewno odrazu przechodzi do pldu./..no chyba nie ![]() ja jak bylam w 9tc to zrobilam sobie w Polsce badania na toxoplazmowe i wyszlo mi , ze nigdy nie przechodzilam i nie mam, tkai wynik ponoc trzeba skontrolowac w pozniejszych miesiacach na wszelki wypadek, ale ja juz w Poslce nie bylam i do porodu sie jzu nie wybieram, a jak zapytalam oto moja polozne to powiedziala, ze Polki sa bardzo przewrazliwione i czesto oto pytaja, i ze oni nigdy nie robia badan krwi na to i zebym sie nie przejmowala, ciekawe gdyby cos bylo nie tak, do kogo mialabym miec pretensje ? Sama juz niewiem, mam jednak nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, trzymaj sie tych zasad i mam nadzieje, ze nic nie bedzie. Jednak na Twoim miejscu zrobilabym soie jaos to badanie choc raz wiedzac czy moze nie jestes chora na to, bo jak wyjdzie, ze nie to chyba nie ma sie po co stresowac. Pozdrawiam serdecznie ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Kasia uk uwazasz, ze przez 2 tyg dziecko moze az tak bardzo urosnac? Wiem, ze szybko sie rozwija ale moze nie bedzie tak zle, czesto waga jest ok3600 , mam nadzieje, ze dasz rade i szybko i szczesliwie to przejdziesz zreszta jak kazda z nas ![]() a powiedz czy jestes zadowolona ze ebdzie Synek? mi na poczatku w 4mies powiedziano, ze nci nie widac miedzy nozkami i mozliwe,ze to dziewczynka, moja Rodzina szczesliwa, bo juz jeddn wnusio jest w Rodzine i by bylo miec Wnusie teraz, bylam nastawiona na Corke , nie wyobrazalam sobie inaczej i potem po 20tyg podczas szczegolowego skanu wyszlo na praktycznie 100% Chlopczyk to pierwsza reakcja zamiast usmiechu byl smutek. Sama sie pozniej na siebie wscieklam, ze ludzie czesto sie staraja i nie moga miec dzieci a ja tu sie martwie, ze bedzie inna plec niz chcialam, a przeciez to moje Dziecko, teraz sie ciesze ze bedzie Chlopczyk i jestem zla na siebie, ze tak moglam myslec wczesniej. Teraz gorzej z imieniem.. caly czas sie zastanawiam.. ![]() pozdrawiaamm ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Pytanie do Kobitek po 6miesiacu czy mialyscie tez czasami napiety brzuszek? ja mam napiety czasami wieczorem i rano i niewiem czemu tak sie robi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Witam! U nas (Buckinghamshire) pełno śniegu, ludzie drugi dzień nie jeżdżą do pracy, mimo, że drogi przejezdne
![]() Piszę sceptycznie o epiduralu, bo od początku ciąży nastawiałam się na cc, nie rozważałam innego sposobu porodu. W PL miałabym zrobione cc ze względu na zalecenia medyczne, właściwie miałam jechac rodzic w Polsce, ale zmieniły się warunki i muszę zostac tutaj. Czuję paniczny lęk przed porodem naturalnym, chyba można to określic jako tokofobię. Miałam już dwa spotkania z lekarzami, teraz jestem przypisana do specjalnej konsultantki z którą rozmawiałam o moich obawach. Dostałam materiały o epiduralu, również w języku polskim, jeśli któraś z Was chce, mogę podesłac na maila. KasiaUK, może Tobie się przydadzą? Na następnej wizycie chcą mnie zabrac na oddział, żebym obejrzała sobie warunki w jakich kobiety przebywają w trakcie porodu (kiedys to było standardem, teraz wizyty na oddziałach są wstrzymane ze względu na grypę), w sumie nie wiem czy mnie to zachęci ![]() Kasiowa24, czasem też mam napięty brzuch, to ponoc normalny objaw, choc dośc niemiły i bolesny, czasem nie mogłam się wyprostowac z bólu. Anilka, ja pierwsze spotkanie z położną miałam dwa dni przed pierwszym skanem w 12tyg, trwało ponad półtorej godziny. Położna przyszła do nas do domu, pobrała kilka próbek krwi, mocz, wypełniła mnóstwo dokumentów, pytała o historię chorób w rodzinie, jeśli nie znasz niektórych nazw, przygotuj sobie wcześniej. Acha, mnie intuicja podpowiadała, że będziemy miec synka, dopiero około 25 tyg dowiedzieliśmy się na 100%, że będzie dziewczynka. Też czułam się fatalnie, bo byłam trochę rozczarowana po skanie, strasznie głupie uczucie. Nie mam nadal imienia dla dziewczynki, jakoś żadne mi nie pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Indiria to swietna masz polozna,
umnie to sa spotkania 20min, pierwsze bylo dluzsze ze wzgledu na zakladania maternity book. Umnie ze wzgledu glupie nastawienie imie dla dziewczynki poszlo by latwo, gorzej z chlopczykiem , narazie jestesmy na Alexie i mozliwe, ze tak zostanie ![]() Ja mieszkam w Leicestershire, nie az tak daleko od Buckinghamshire i tez troche popadalo choc dla ja nie widze jakiejs poteznej zimy, ale kilka ludzi nie przyszlo do pracy, w radiu slyszlaam o zamkneciu szkol, zabawne to jest ![]() a jak Dziewczyny z zakupami? Wozek itp juz jest? ja np. rozne dodatki do lozeczka kupilam na polskim allegro i za 200zl mam baldachim, posciel, ochraniacze itppp tutaj to dosc drogo akurat jezeli chodzi ote rzeczy...pozdraiwam serdecznie, Synek mnie troche kopie - jakie to swietne uczucie ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Indiria : jezeli ponoc ktos sie panicznie boji porodu i tak to zle psychicznie dziala na Ciezarna to ponoc w takim przypdkach wykouja cesarskie ciecia, wiadomo, ze beda chcieli Ci przetlumaczyc ale jezeli nie da to rady to raczej Ci powinni zrobic, przeciez jezeli jest to powazne to moze Ci sie odbuc na Twojej psychice, trzymam za Ciebie kciucki, ja tez chcialam wczesniej zawsze cc, ale jakos zmienilam zdanie, jestem dosc twarda na bol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||||
Rozeznanie
|
Hej mamuski dlugo mnie nie bylo, ale nadrobilam co naskrobalyscie.
Jeszcze w dwupaku, 2 tyg zostaly i odliczam (jak i Kasia zapewne tez ![]() Cytat:
![]() mi sie zdaje, ze nawet jesli sie wchlonie w koszule to i tak slad zostanie ![]() no i teraz nie wiem, czy moge meza zbalamucic czy nie. ![]() ![]() Cytat:
24h to tez dlugo, mi powiedzieli w szpitalu, ze jak sie mala nie rusza 4h to mam przyjezdzac od razu!!! a co do znieczulenia to ja jeszcze nie zdecydowalam, no bo skad mam wiedziec jak to bedzie bolalo?! i jaka metoda bedzie najodpowiedniejsza w danym momencie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a pierwsze spotkanie to trwalo u mnie tez kolo 1h, papierki, papierki, krew, mocz. i bylo w przychodni, akurat u mnie nie chodza polozne po domach. na temat kotow niestety nie wiem nic, nieposiadam, ![]() cos jeszcze chcialam napisac,ale zapomnialam ![]() ![]()
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Hej, pewnie mnie juz nie pamietacie, to sie przypomne. Jestem w 16 tyg ciazy z drugim dzieckiem, a nie pisalam przez jakis czas, bo nie mam weny. Pare ladnych tygodni choruje a to grypa, a to przeziebienie. teraz tylko gardlo i jeszcze katar mam, ale mam dosc tych chorob.
A widze, ze niektore z Was juz maja tak bliziutko, super. Ja tez jestem z bucks i jestesmy zasypani a w dodatku mieszkamy na gorce i nie mozna nigdzie wyjechac. Nawet z psa nie moglismy wziac do weterynarza na zmiane opatrunku, wiec maz musial sam to zrobic. Kota tez mamy i tez mnie wkurza, ze nie robia tych badan na toxoplazmoze.Nasza kicia wychodzi na dwor, wiec to moze i gorzej, ale mam nadzieje, ze bedzie ok. Pozdrawiam Was! |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oni mają jakieś inne dane tutaj.. Też tak miałam na początku z płcią dziecka. Cały czas miałam przeczucie, że to dziewczynka i bardzo chciałam dziewczynkę, ale szybciutko mi przeszło i stwierdziłam, że właściwie to nawet lepiej. Mówi się, że z dziewczynkami więcej problemów ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Zastanawiałam się właśnie jak to jest jak ktoś się panicznie boi.. Bo ja się boję, że po prostu zemdleję albo przestanę przeć, gdy ból będzie nie do zniesienia i nie będę myślała o maluszku tylko o sobie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
W ciągu siedmiu miesięcy miałam spotkania z trzema różnymi położnymi
![]() MadzikUK, wydaje mi się, że decyzję o tym jaki środek znieczulający masz dostac musisz podjąc przed porodem. Nie wiem, niech mnie ktoś poprawi, ale w trakcie akcji ewentualnie możesz zrezygnowac, jeśli będziesz czuła, że dasz radę "na żywca". Mnie przeraża samo myślenie o skurczach, o tym, że mogą mnie odesłac do domu, nie obejrzałam żadnego wideo z porodu, brrr... Co do wyprawki, to ciuszków dla noworodka mam na tony, troszkę kupiliśmy a większośc dostałam od znajomej z pracy. Jest tego tyle, że zastanawiam się, czy ona w ogóle zdążyła założyc dziecku niektóre rzeczy dwa razy. Dla przykładu: ponad 30 bodziaków z krótkim rękawem rozmiar newborn ![]() Łóżeczko z materacykiem kupiliśmy w Ikea na przecenie, mieliśmy niesamowitego farta, kosztowało nas to 50 funtów! Za to jestem w lesie z kosmetykami dla maluszka i rzeczami dla siebie. Będę Was podpytywac o to co kupic... |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Ujawniam się. Podczytuję z ciekawością od jakiegoś czasu. Mam synka, który urodził się w UK a za kilka miesięcy będziemy się starać o drugiego maluszka. ![]() Indiria kosmetyki na początku będą ci mało potrzebne. Najlepiej kupić małe opakowania w razie, gdyby malucha uczulały (ponoć Johnson's uczula dość często. Nas uczulenie ominęło i Johnson's się sprawdził). Warto mieć pod ręką Sudocrem. Jak również warto sprowadzić z Polski maść majerankową na wypadek kataru maluszka. Do szpitala kosmetyków dla maleństwa pomijając krem do twarzy sensu większego nie ma. A ubrania dla mamy: najlepiej takie, które są wygodne i wyglądają ładnie ![]() Ja np. kupiłam sobie zwykłe koszule nocne z Primarka (żaden tam szał) rozpinane z przodu, by było łatwo karmić. Sprawdziły się. Poza tym do szpitala myślę, że warto wziąć zamiast majtek jednorazowych, najtańsze bawełniane. (są o wiele wygodniejsze). Pozdrawiam mamusie serdecznie i trzymam kciuki za was i maleństwa.
#251 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jesli ktoś chce mozna rodzić w wodzie (co też łagodzi bóle). O tym czy epidural można podać zadecyduje lekarz. Ja nie miałam planu porodowego. (jakoś tak wyszło.) Wiedziałam, że chcę poród w wodzie (z którego nic nie wyszło niestety z przyczyn medycznych).
![]() |
#253 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Luna, a czy oni dają kosmetyki, jeżeli ich nie masz a zostajesz na dłużej? U mnie zatrzymują kobiety, które chcą karmić piersią na o wiele dłużej niż te, które chcą karmić butelką. No bo kąpać malucha i niczym nie smarować po to nie dobrze, prawda? Ja tam schowałam kremik do buźki i ciałka Johnson, taki mały oraz linomagi ![]() Ja mam spakowane i zwykłe majteczki i takie jednorazowe właśnie. Ja zresztą mam spakowane sporo rzeczy i podejrzewam, że połowy nie użyję ![]() ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Cytat:
Nie wiem jak jest w innych miastach, ale u mnie nie trzeba zgłaszać nic wcześniej, jedynie jak zaczynasz rodzić to jak dzwonisz to powiedzieć przed przyjazdem, że chce się epidural, żeby po prostu się przygotowali i wezwali anestozjologa. Ale nie trzeba nic robić z żadnym wyprzedzeniem. O wszystko masz prawo poprosić na ostatnią chwilę właśnie dlatego, ponieważ nie wiesz jak to będzie, jaki będzie ból- tak powiedziały mi położne. Oczywiście, epidural daje się w odpowiednim momencie, ale jeżeli przyjedziesz do szpitala wcześniej i dopiero stwierdzisz po bólach, że nie dajesz rady i jest czas aby zrobić owy zastrzyk, to zrobią, jak tylko przyjdzie anestozjolog. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Kasiu nie sądzę by mieli kosmetyki dla osób, które zostają dłużej.
Ja zostałam 72h po cc (mogłam dłużej, ale nie chciałam) i nic takiego nie zauważyłam. Zresztą oni uważają, że przez ten krótki czas dziecko nie potrzebuje żadnych kosmetyków. Niekoniecznie również wykąpią je więcej razy w przeciągu 3 dni niż raz. (moje dziecko ani razu nie było kąpane w szpitalu). Co do zmiany pieluszek w szpitalu stosują wodę i waciki (do mycia dziecka) i doradzają, by używać nawilżonych chusteczek jak najmniej.
#255 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do Johnsona, to masakra jakas tutaj jest. jest niesamowicie maly wybor w kosmetykach innych firm, przewaznie Johnson ![]() a to Ty masz Green Book?? bo ja mam czerwona ![]() z tym dzwonieniem jak sie jest w drodze, to tak troche dziwnie, bo przeciez ile razy nam sie wydaje, ze juz rodzimy a jak dojezdzamy do szpitala okazuje sie ze nas cofaja do domu bo to nie to jeszcze?!
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ten list to pojecia nie mam, zalezy od regionu chyba. ja nie dostalam zadnego listu ![]() -------------------- PS. omg, od 15min wisze na tel do councilu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
W przyszłym tygodniu wybieram się kompletowac wyprawkę dla mnie
![]() Jeśli chodzi o kosmetyki, to wolałabym w ogóle nie kupowac Johnsona, bardzo napaliłam się na Babydream, ponoc nie mają tylu sulphatów i innych szkodliwych dodatków, tylko nie wiem, czy ktoś będzie mógł mi je z PL dowieźc. Czy zamierzacie kupowac jakies kosmetyki organiczne dla maluszków? sama często muszę się w takie zaopatrzac, choc nie wszystkie też mi pasują, np. szampony organiczne u mnie w ogóle się nie sprawdziły. Mam Sudafed, bo sama go czasem używam, czy to wystarczy do smarowania pupy? gdzies czytałam, że przy dłuższym stosowaniu bardzo wysusza skórę. Wracając do tematu porodu, moja znajoma była odsyłana do domu trzy razy! tego się obawiam najbardziej... że pojadę tam i akcja porodowa mi się zatrzyma ze strachu Ewa, po wizycie u GP dostałam list zapraszający na pierwszy skan w szpitalu, położna dzwoniła żeby się umówic na wizytę. U GP wypełniałam taki dokument z danymi kontaktowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o Twoją bezsenność, to mam dobry sposób. Zawsze gdy nie moge spać to złączam kciuka z palcem wskazującym w obu rękach. Przy takim układzie rąk leże sobie. Coś takiego bardzo wycisza i uspokaja. Ten zabieg pozwala mi spokojnie zasnąć. Spokój odczujesz mniej więcej po 3 minutach trzymania w ten sposób.
A wracając do Twojej ciąży na obczyźnie... Bardzo Ci współczuje. Musi być bardzo ciężko siedzieć zdala od rodziny. Brak wsparcia dobiłby mnie. Mam nadzieje, że Twoja ciąża, poród uda się w 100% i dziecko będzie całe i zdrowe. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
Magdzik i Kasia uk jak tam sie czujecie?Nie oge sie zdania relacji ![]() Luna a co bylo przyczyna u Ciebie, ze nie moglas rodzic w Wodzie? Gratuluje Ewa1985..j Odnosnie kosmetykow to niestety tutaj wiekszosc to tylko Johnsonss, mi sporo przywiezli bambino z Polski.. Mam glupie pytanie jako, iz to moje pierwsze Dziecko, czy kremuje sie tylko np. sudocreamem pupke Niemowlaczka, a co z pudrem? Jego sie tez uzywa? Bo z polaczeniem z kreme to iewiem czy bylby dobry efekt.. Powiedzcie mi czy tez miallyscie/macie biale uplawy? Umnie to 27tydzien I ciagle je mam I sie zastanawiam czy moze to jednak jakas nie infekcja? Pozdrawiam seerdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogłam rodzić w wodzie, bo miałam zatrucie ciążowe i ciśnienie szalało straszliwie. Co do kosmetyków istnieje linia dla wrażliwców. Oilatum ![]() Sprawdza się dobrze, chociaż pewnie ceny są nieco wyższe niż Johnson's.
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli upławy są białe to raczej wydaje się wszystko w porządku, gorzej jakby miay kolorek jakiś. Ja też miałam upławy (mam nadal, coraz gorsze). Ale jeżeli się martwisz możesz pójść do lekarza. Ja czuję się strasznie, jestem osłabiona i mam ciągle zgagę, coraz gorszą i nie wysypiam się przez nią. W ciągu 2h potrafię obudzić się 4 razy. Jestem wyczerpana fizycznie i psychicznie, niestety. Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-01-08 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |||
Zakorzenienie
|
Ja mialam yellow book (yelllow pages
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krem to chyba mialas na mysli Sudocrem, jego sie uzywa jak juz sa odparzenia a nie profilaktycznie. Profilaktycznie polecam Bepanthen. Cytat:
![]() Jak uzywasz kremu do pupy to juz odpuszczasz sobie zasypke. Z kremow polecam Bepanthen. Zaspki tez moga byc bardzo dobre, ale nie te oparte na talku. Jest fajna zasypka Burt's Bees bez talku i kiedys byla dostepna taka Johnson's oparta mace kukurydzianej. Jak sie dowiedzialam, ze ja wycofuja to kupilam na zapas 5 opakowan bo jest cudowna, zero podraznien i odparzen u maluszka. Moze jeszcze do dostania gdzies... |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() jestem w 29 tyg ciazy i takze mieszkam w uk mam pytanie odnosnie wyprawki kompletnej mamy i maluszka do szpitala. co dokladnie potrzebowac bede ja a co malenstwo. termin porodu mam na 27 marca....i nie wiem nawet w co ubrac maluszka wychodzac ze szpitala....jest to moj pierwszy bejbik...dlatego taka zielona jestem ![]() ![]() ![]()
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Listę otrzymasz od położnej. A maluszka trzeba ubrać zgodnie z tym jaka będzie pogoda.
![]() |
#266 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() Dla siebie zabierz koszule nocne, może dwie czy trzy? I nie gruby szlafrok. Każdy mówi o koszulach inaczej, jedne, że wystarczy jedna, inne że tyle ile się da, bo tak się krwawi ponoć ![]() Dla dzidzi weź bodki i kaftaniczki, których nie musisz zakładać przez szyjkę, bo to będzie lepsze i da dzidzi i dla Ciebie. Czapeczki, rękawiczki i skarpetki. Ja również spakowałam jedne spodenki, dwie pary śpioszków i wezmę ze sobą rożek oraz grube zimowe śpiochy, ponieważ rodzę niedługo a zimno na zewnątrz! Wszystko też zależy od tego jak długo będziesz w szpitalu, ale partner zawsze jakby co może coś Tobie dowieźć jeżeli nie przygotujesz się odpowiednio ![]() Ja wzięłam również mini kosmetyki, tkj żel do kąpania i szamponik, podpaski duuuże ![]() Dla dzidziusia wzięłam linomagi i kremik do ciałka i buźki oraz pampersy i chusteczki mokre. Na upartego nie wzięłam smoka ![]() Jako iż rodzisz w marcu, na pewno nie będzie tak zimno jak teraz i znając moją mamę to ona poradziłaby Tobie ubrać maluszka w śpioszki albo samego pampersa i kaftanik i zakryć w rożek i otulić jeszcze kocem. I koniecznie zakryć buźkę na dworze. Mi tak radziła, ale stwierdziłam, że bez przesady, za zimno teraz jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Co do szpitala: szukałam list w necie. Jednak zapytałam położnej i wówczas listę dostałam.
Co szpital co obyczaj ![]() Szczerze mówiąc to ja bym wiele nie zabierała o ile jest ktoś kto może rzeczy dowieźć. Najwcześniej po porodzie naturalnym u nas wypuszczają po 6h (po przebadaniu dziecka i mamy). Poza tym dodam, że u nas była reguła: dziecko bez fotelika samochodowego lub wózka (o ile wracało do domu autobusem) ze szpitala nie wyjdzie.
#268 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]() a moze orientujecie sie co do masci na sutki.do stosowania przed porodem i po porodzie.moze orientujecie nazwy i mozecie jakas polecic ![]() KASIA na kiedy masz termin ![]() ![]()
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy okazji dzięki, że napisałas co zabierasz do szpitala, zapiszę sobie i będę bezczelnie zgapiac ![]() Aaliyah, jasne, że chodziło mi o sudocream! czasem czuję, że zwoje mózgowe mi się w ciąży wyprostowały ![]() Chyba faktycznie postawię na organiki, Burt's Bees jest w mojej okolicy nie do dostania w ogóle, może coś udałoby się upolowac na ebay. Agnieszka09, a Ty kiedy rodzisz? ja też jestem w 29 tyg, może mamy podobne terminy. U mnie ok.22.03 Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-01-08 o 23:07 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.