Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja' - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 17:09   #1501
star15
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
miłych zakupów i udanego weekendu z TŻ

Ewciu miłej zabawy
musisz się nam pochwalić jak ślicznie wyglądasz

a ja jem na obiad faworki
bo nie chciało mi się odgrzewać
Dziękuję. ;* Muszę wstać przed 5,00. bo TŻ ma na 9,30 wykłady, mamy na 6,00 autobus do Warszawy i prawie 2,5h jazdy. Nie lubię podróżować. Ani samochodem, ani autobusem, niczym.
Uwielbiam faworki mojej babci. A teraz mi trochę słabo po tym oddaniu krwi...

Ewa, pokaż się nam!
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-01-08 o 17:10
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:10   #1502
BeaS
Zakorzenienie

Cze.
na seke jestem, bo idę po buty. Znalazłam!

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
poza tym jeszcze wkurzył mnie fakt, że zapraszaliśmy WSZYSTKICH nauczycieli, gdzie np. 3/4 nas NIGDY nie uczyło.
a o emerytach zapomnieli.
a też na początku była umowa, że zaproszenia dajemy tym, którzy nas uczą bądź uczyli + obsługa i dyrekcja, a co do reszty nauczycieli to wielkie zaproszenie na brystolu w pokoju nauczycielskim i standardowa lista, gdzie się każdy nauczyciel może zapisać na studniówkę,zarówno ten co dostał zaproszenie do ręki bo nas uczy(ł) i ten, który nie dostał.
Nie zapraszacie wszystkich nauczycieli na studniówkę? Dziwnie trochę.

My zapraszaliśmy księgową, kilka ważniejszych pań z sekretariatu, kierowniczkę internatu, przedstawicieli Rady Rodziców i wszystkich nauczycieli, nawet takich, którzy uczyli rok w naszej szkole.

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Ja chcę ! Ja!
Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Beata ja chcę to, co znalazłaś
Wysyłam PW. Jeszcze raz ostrzegam. Lepiej, żebyście odczekały jakiś czas po jedzeniu jeśli nie macie mocnych nerwów.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:16   #1503
star15
Zakorzenienie

U mnie też wszyscy nauczyciele są zaproszeni, bez wyjątku.. Z osobami towarzyszącymi.
Jedyny problem, jaki mnie trapi to: czy TŻ powinien przyjechać po mnie taksówką, skoro nie ma prawa jazdy czy ma zawieźć nas mój tata? Nie wiem, z tym tatą to trochę niepoważnie bym się czuła.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-01-08, 17:23   #1504
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
U mnie też wszyscy nauczyciele są zaproszeni, bez wyjątku.. Z osobami towarzyszącymi.
Jedyny problem, jaki mnie trapi to: czy TŻ powinien przyjechać po mnie taksówką, skoro nie ma prawa jazdy czy ma zawieźć nas mój tata? Nie wiem, z tym tatą to trochę niepoważnie bym się czuła.
Mnie zawozi tata. Tzn. zawozi tylko pod szkołę (spod szkoły mamy autokar do hotelu, w którym mamy studniówkę)
Ceny taksówek są u mnie tak drogie, że mało kto z nich korzysta

w ogóle zapisałam się do fryzjera. Wcisnęłam się w ostatniej chwili, bo kobita miała komplet na 30. Jestem umówiona na 9:30. Jak fryzura przetrzyma mi do tej 18 to będzie cud...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:25   #1505
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

my mieliśmy zaprosić wszystkich, ale imiennie, jest taka tradycja, zaprasza się u nas tylko tych co uczyli bądź uczą + dyrekcję, sekretarki, bibliotekarki, pielęgniarkę, pedagoga, woźnych, sprzątaczki.

reszta jest zapraszana ogólnie, takie zaproszenie wywieszone w pokoju nauczycielskim.
lista wisi miesiąc i każdy nauczyciel przy swoim nazwisku może napisać czy jedzie czy nie i czy z os. towarzyszącą czy bez.
ogólnie będzie 10 nauczycieli, bibliotekarka, dyrektorka,pani pedagog i trzy sprzątaczki z osobami towarzyszącymi.

u nas rzadko w ogóle nauczyciele przychodzą na 100dn, właśnie przez takie gadanie jak kolegi, że :"nauczyciele zawyżają koszty, a jak chcą to niech sami sobie płacą za swoje osoby towarzyszące".

ogólnie w tym roku to zero organizacji jest.

edit: myślę, że lepiej chyba taksówka ;]
chociaż mnie chyba rodzice zawiozą, bo chcą zobaczyć poloneza.

w ogóle dzisiaj była znowu próba.
kolejne podnoszenia !

Majki musi mnie wziąć na ręce, tak przed siebie, wiecie, pod pachę i pod kolana ...i zrobić mną taki rzut do tyłu jak w ju ken densie
baba chyba nie sikała, przecież mi buty pospadają jak on się mną tak zamachnie !

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2010-01-08 o 17:27
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:32   #1506
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
my mieliśmy zaprosić wszystkich, ale imiennie, jest taka tradycja, zaprasza się u nas tylko tych co uczyli bądź uczą + dyrekcję, sekretarki, bibliotekarki, pielęgniarkę, pedagoga, woźnych, sprzątaczki.

reszta jest zapraszana ogólnie, takie zaproszenie wywieszone w pokoju nauczycielskim.
lista wisi miesiąc i każdy nauczyciel przy swoim nazwisku może napisać czy jedzie czy nie i czy z os. towarzyszącą czy bez.
ogólnie będzie 10 nauczycieli, bibliotekarka, dyrektorka,pani pedagog i trzy sprzątaczki z osobami towarzyszącymi.

u nas rzadko w ogóle nauczyciele przychodzą na 100dn, właśnie przez takie gadanie jak kolegi, że :"nauczyciele zawyżają koszty, a jak chcą to niech sami sobie płacą za swoje osoby towarzyszące".

no coś Ty. To nie dziwię się, że żaden nauczyciel nie chce pomóc w organizowaniu.
Nie jestem pewna, ale w mojej szkole nauczyciele chyba sami płacą za osoby towarzyszące. My płacimy za nauczycieli, bo przecież to nasi goście
Ale jakby jakiś nauczyciel w mojej szkole usłyszał taki tekst to nie byłoby za ciekawie. Jeden rocznik sie zbuntował- to znaczy chcieli za wszelką cenę mieć alkohol. Pokłócili się z nauczycielami, wiec nauczyciele nie pomogli im w przygotowaniach. Po jakimś czasie przeprosili nauczycieli bo sami sobie nie mogli poradzić z organizacją

W ogóle ja nie rozumiem dlaczego jedna osoba w Twojej szkole zajmuje się organizacją. Nie dobrał sobie nikogo do tego? Nie bał sie takiej odpowiedzialności za to wszystko? Nie mógł poprosić Radę Rodzicą o pomoc?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:37   #1507
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję. ;* Muszę wstać przed 5,00. bo TŻ ma na 9,30 wykłady, mamy na 6,00 autobus do Warszawy i prawie 2,5h jazdy. Nie lubię podróżować. Ani samochodem, ani autobusem, niczym.
Uwielbiam faworki mojej babci. A teraz mi trochę słabo po tym oddaniu krwi...
a ja wręcz uwielbiam podróżować
jak będę miała już autko, to rzadko będę siedziała w domu

musisz jeść dużo cukrów

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
na seke jestem, bo idę po buty. Znalazłam!
opisz je , bo jeśli dobrze pamiętam z powodu problemów z kompem nie możesz zrzucać na niego zdjęć?

Cytat:
kolejne podnoszenia !

Majki musi mnie wziąć na ręce, tak przed siebie, wiecie, pod pachę i pod kolana ...i zrobić mną taki rzut do tyłu jak w ju ken densie
baba chyba nie sikała, przecież mi buty pospadają jak on się mną tak zamachnie !
ja bym czuła się niepewnie w szpilkach, tańcząc jakieś takie podnoszenia

(1/7/10) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
: D

bziii ♡.

Edytowane przez rehab4181
Czas edycji: 2010-01-08 o 17:40
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 17:45   #1508
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
no coś Ty. To nie dziwię się, że żaden nauczyciel nie chce pomóc w organizowaniu.
Nie jestem pewna, ale w mojej szkole nauczyciele chyba sami płacą za osoby towarzyszące. My płacimy za nauczycieli, bo przecież to nasi goście
Ale jakby jakiś nauczyciel w mojej szkole usłyszał taki tekst to nie byłoby za ciekawie. Jeden rocznik sie zbuntował- to znaczy chcieli za wszelką cenę mieć alkohol. Pokłócili się z nauczycielami, wiec nauczyciele nie pomogli im w przygotowaniach. Po jakimś czasie przeprosili nauczycieli bo sami sobie nie mogli poradzić z organizacją

W ogóle ja nie rozumiem dlaczego jedna osoba w Twojej szkole zajmuje się organizacją. Nie dobrał sobie nikogo do tego? Nie bał sie takiej odpowiedzialności za to wszystko? Nie mógł poprosić Radę Rodzicą o pomoc?
ja mu na początku pomagałam, załatwiłam salę w hotelu, dogadałam się z babką, potem on wszystko sam robił i wielka tajemnica z tego była prosiłam go od listopada o szczegóły, to mówił, że nic nie policzył jeszcze, chciałam to zrobić, powiedział, że mi nie da list klas bo zgubię, to sorry.

mówiłam, żeby zaangażować w to rodziców to on i takie dwie dziewczynki stwierdzili, że jesteśmy na tyle dorośli, że sami to zrobimy.

więc umyłam ręce od tej studniówki i się wycofałam, skoro mnie nie słuchali, a teraz jak nic nie jest załatwione to on się burzy, że musiał wszystko sam robić i wszyscy mieli go w .
i szuka naiwnych kto teraz za to weźmie odpowiedzialność.

u nas w szkole zawsze rodzice organizowali studniówki, nauczyciele są gośćmi i studniówka tak naprawdę nie jest imprezą szkolną.
wszystkie umowy są spisywane na osoby prywatne, a nie na szkołę

Cytat:
ja bym czuła się niepewnie w szpilkach, tańcząc jakieś takie podnoszenia

ja mam szpilki 10cm dlatego nie chcę tych przerzutów, dzisiaj protestowałam (ja i kilka innych osób) bo i tak mamy udziwnionego tego poloneza. Podnoszenia w kółku, później jakieś kwiaty robimy, pełno łańcuszków.. i jeszcze dwóch chłopaków pod koniec podnosi swoje partnerki na jednym ramieniu i tez robią łańcuszek tak jakby.. no i na koniec te rzuty partnerkami miałyby być, ale ja jestem przeciwna, za mało prób było, żeby teraz jeszcze te rzuty cwiczyć.

Warren Buffet
Stary 2010-01-08, 17:50   #1509
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że na wybór sieci wpływa to w jakiej jest większość naszych znajomych, bo to w końcu z nimi się pisze najwięcej.
ale jeśli chodzi o smsy, to myślę, że oradż (xD) jest najsensowniejsze.

jakie dodatki do granatowej sukienki?

masz w sumie rację z tą orkiestrą, ale też czemu ktoś z poza szkoły ma wam obniżać koszt orkiestry. jakby te osoby nie szły to cena by była większa, a cena żarcia dla towarzyszących nie wpływa na to ile wy zapłacicie.
Dokładnie. Jak dobie kolega kupił Playa, to wszyscy go teraz wyzywają. I też mam 600 smsów za 6 zł

Srebrne?

Zacznijmy od ego, że ja nie będę miała orkiestry tylko pseudo-zespół disco polo już bym wolała DJa, który by chociaż nie fałszował u mnie tam jest 140 zł za osobę, na oficjalnej liście większość jest pojedynczo, kto wpisał osobę z zewnątrz płaci x2 i nie ma żadnych ceregieli
Cytat:
Za tydzień też pójdę, by mnie bardziej opaliło. Kobita powiedziała, że jeszcze co najmniej 5 razy powinnam iść, ale ja jej wolę nie słuchać, bo sama była lekko przypieczona

Stypendystka ma doła. Dostała 2 na semestr z jednego z przedmiotów. Poszła po lekcji zapytać się czy może podnieść sobie ocenę, ale nie dało rady, bo nie pisała jednego sprawdzianu, a wczoraj babka miała konsultacje i Stypendystka nie przyszła go napisać
Uwielbiam takie coś. Kiedyś była taka babka lat 50-60, skóra spalona, obwisła "8 min? nic nie da, weź 12"

Ale nie rozumiem, w jaki sposób stypendystka może mieć 2? Skoro dostała stypendium (zakładam, że naukowe), to 4 powinna za dużo nawet nie mieć.
Cytat:
Justyna, a dlaczego ja mam sponsorować kwiaty, kolację dla nauczycieli i autokar (z którego moja klasa i tak nie skorzysta) dla kogoś, kto też powinien to opłacić?
nie dajmy się zwariować, tak to wszyscy, którzy idą sami , podobieraliby się w pary w szkole i koszt i tak by wzrósł, więc na jedno wychodzi.
Nie napisałam NIC o kwiatach ani kolacji dla nauczycieli. Tylko o jedzeniu, muzyce i autokarze, jeśli wszyscy by z niego skorzystali.

Ja rozumiem, że jesteś zła, że on teraz zmienia. Ale ja tylko mówię, że dla mnie to jest dziwnie ustalone
Cytat:

Ja nawet nie wiem, kto u mnie będzie z nauczycieli ale ogólnie będziemy mieli trzech wychowawców z mężami/żoną

Ale przecież masz sandałki, one się powinny trzymać
Cytat:

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:52   #1510
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie zawozi tata. Tzn. zawozi tylko pod szkołę (spod szkoły mamy autokar do hotelu, w którym mamy studniówkę)
Ceny taksówek są u mnie tak drogie, że mało kto z nich korzysta

w ogóle zapisałam się do fryzjera. Wcisnęłam się w ostatniej chwili, bo kobita miała komplet na 30. Jestem umówiona na 9:30. Jak fryzura przetrzyma mi do tej 18 to będzie cud...
No u mnie przejazd spod domu TŻta pod moją szkołę wyniósłby trochę ponad 10 zł, więc nie majątek.
Nie martw się, ja mam fryzjera na 13:30.

Cytat:

edit: myślę, że lepiej chyba taksówka ;]
chociaż mnie chyba rodzice zawiozą, bo chcą zobaczyć poloneza.

kolejne podnoszenia !

Ale Majkel pewnie teraz pakuje, żeby dać radę
Przypomniał mi się występ w Mam talent, jak pewna grupa zrobiła występ jak z księgi dżungli i też takie podrzuty robili.
A my żadnej próby poloneza jeszcze nie mieliśmy!

Kurde, no u nas też niektórzy psioczą, że nauczyciele się za nasze bawią, ale bez przesady. Kultura tego wymaga, żeby zapłacić za gości. ;]

Cytat:
a ja wręcz uwielbiam podróżować
jak będę miała już autko, to rzadko będę siedziała w domu

musisz jeść dużo cukrów
No już zjadłam pół czekolady, może wystarczy?

Studentka
Stary 2010-01-08, 18:14   #1511
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
co byś zrobiła ;>
mi kiedyś pakiet 600 starczał na max 2 tyg, ale to było jakiś rok temu jak byłam młoda i głupia

do granatu to kurczę mówiąc szczerze tylko mi intensywna czerwień przychodzi do głowy :P
aaa i kiedyś widziałam gdzieś połączenie granatu z kremowym i też mi sie podobało
zapłaciła 5 razy większy rachunek bo ja może tych 600 nie wykorzystuje w miesiacu, ale z 500 to tak zależy.

też czerwień mi przychodzi, kremowy i srebrny, jak Justyna sugeruje.
ale nie wiem jak to połączyć, w sensie... nie wezme przeciez kazdego dodatku srebrnego, albo wszystkich czerwonych (np i buty i torebka i kokarda, chyba za duzo trochę na raz )
już z mamą wczoraj kombinowałam czerwoną kokardę i czerwone buty, srebrna torebkę i srebrną biżuterię. albo srebrne buty ... a co dalej?

Cytat:

A widziałaś ten UAM-u? Świetny.

Dziewczyny, przyszłam się pożegnać. Na weekend jadę z TŻtem do Warszawy, na dżakupy. I nawet jego rodzice nie mają nic przeciwko, może dlatego, że nie będziemy spali sami nawet w pokoju. A sukienkę będę miała ostatecznie pożyczoną od koleżanki. Taniej wyjdzie, w miejsce tego kupię sobie jakieś ciuchy.
A dziś nie byłam w szkole - oddawałam krew
nie widziałam
O, gdzie mogę was spotkać ?

coś się ruszyło z rodzicami jego?

Cytat:
Ekonomia a ona chce iść przecież na studia ekonomiczne.

i pewnie doła ma na cały wieczór

Cytat:
a ja jem na obiad faworki
bo nie chciało mi się odgrzewać

Cytat:
Wysyłam PW. Jeszcze raz ostrzegam. Lepiej, żebyście odczekały jakiś czas po jedzeniu jeśli nie macie mocnych nerwów.
nie ruszają mnie takie rzeczy
(może po korkach, ciągle mi tam pokazuje jakieś takie a co choroby skóry, weneryczne, a to mózg z tasiemcem bąblowcem)
poza tym, co innego zdjęcie, co innego na żywo.

jedyną ohydą na zdjęciach, która mnie brzydzi są jakieś zwierzaki chore...

Cytat:
jak masz sie niepoważnie czuć, to lepiej taksówka. nas pewnie mój tata zawiezie.
specjalnie auto umyje i "garniaka" wciągnie jak szofer

Cytat:
też mam na 9:30 i już widzę jak świeżo o 19 będa te loki wyglądały

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość

ale to takie sałdanki, które nie mają paska w okół kostki

Cytat:

niiie

nie martw się, nie pójdzie w boczki, to na zdrowie
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 18:22   #1512
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Jak dobie kolega kupił Playa, to wszyscy go teraz wyzywają. I też mam 600 smsów za 6 zł

Srebrne?

Zacznijmy od ego, że ja nie będę miała orkiestry tylko pseudo-zespół disco polo już bym wolała DJa, który by chociaż nie fałszował u mnie tam jest 140 zł za osobę, na oficjalnej liście większość jest pojedynczo, kto wpisał osobę z zewnątrz płaci x2 i nie ma żadnych ceregieli

Uwielbiam takie coś. Kiedyś była taka babka lat 50-60, skóra spalona, obwisła "8 min? nic nie da, weź 12"

Ale nie rozumiem, w jaki sposób stypendystka może mieć 2? Skoro dostała stypendium (zakładam, że naukowe), to 4 powinna za dużo nawet nie mieć.

Nie napisałam NIC o kwiatach ani kolacji dla nauczycieli. Tylko o jedzeniu, muzyce i autokarze, jeśli wszyscy by z niego skorzystali.

Ja rozumiem, że jesteś zła, że on teraz zmienia. Ale ja tylko mówię, że dla mnie to jest dziwnie ustalone

Ja nawet nie wiem, kto u mnie będzie z nauczycieli ale ogólnie będziemy mieli trzech wychowawców z mężami/żoną

ja jak chodziłam na solarium (przez te plamy na rękach) to byłam 5 razy po 12 minut
i wcale nie byłam tak bardzo opalona ogólnie.

ale za mojego partnera nikt za jedzenie nie płaci
ja opłacam, tak samo autokar, ale nie skorzystam, a jednak ponoszę te koszty bo się rozkłada na wszystkich równomiernie.
i jestem zdania, że choćby jedna para na 70 chciała wracać do domu inaczej niż samochodem to wszyscy się na to musimy złożyć bo takie były ustalenia.

tak samo miał być autokar do hotelu, a będzie tylko z powrotem.
i takie ustalanie z niepoważnymi ludźmi.
i mnie już wcale nie chodzi o pieniądze tylko o to, że jak się coś ustala, wszyscy się na to zgadzają, to niech później 2 tygodnie przed 100dn nie wychodzą takie cyrki.
a kolega ma pretensje, że się obudziliśmy na dwa tygodnie przed studniówką, sorry, gdyby wcześniej było wszystko załatwione to byśmy się wcześniej przyczepili.

kiedy pytałam w grudniu o orkiestrę to mi powiedział, że on ma święta i na razie mam mu dać spokój ze studniówką. za każdym razem kiedy poruszałam temat studniówki on uważał, że już ma tego dosyć i nie chce mu się o tym gadać..i tak wszystko odkładał aż do teraz.. to co on się dziwi, że ktoś się czepia?

Cytat:
No u mnie przejazd spod domu TŻta pod moją szkołę wyniósłby trochę ponad 10 zł, więc nie majątek.
Nie martw się, ja mam fryzjera na 13:30.

Ale Majkel pewnie teraz pakuje, żeby dać radę
Przypomniał mi się występ w Mam talent, jak pewna grupa zrobiła występ jak z księgi dżungli i też takie podrzuty robili.
A my żadnej próby poloneza jeszcze nie mieliśmy!

Kurde, no u nas też niektórzy psioczą, że nauczyciele się za nasze bawią, ale bez przesady. Kultura tego wymaga, żeby zapłacić za gości. ;]

ja mam fryzjera na 15:00, a o 17:30 wychodzę z domu.. więc akurat, z godzinę będzie mnie czesała, zdążę się ubrać u umalować.

dokładnie
przykładowo, zapraszasz gości na wesele i mówisz :"zapraszam Cię z osobą towarzyszącą, ale musisz za nią zapłacić" bez przesady.

Warren Buffet
Stary 2010-01-08, 18:36   #1513
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
też czerwień mi przychodzi, kremowy i srebrny, jak Justyna sugeruje.
ale nie wiem jak to połączyć, w sensie... nie wezme przeciez kazdego dodatku srebrnego, albo wszystkich czerwonych (np i buty i torebka i kokarda, chyba za duzo trochę na raz )
już z mamą wczoraj kombinowałam czerwoną kokardę i czerwone buty, srebrna torebkę i srebrną biżuterię. albo srebrne buty ... a co dalej?

też mam na 9:30 i już widzę jak świeżo o 19 będa te loki wyglądały

ale to takie sałdanki, które nie mają paska w okół kostki
A np granatowa torebka?

Ja na 16

Ale na pięcie, to powinny się utrzymać, tak mi się wydaje
Mnie jak podrzucali na 18stce, to właśnie mi buty spadywały, jednym kolega dostał w głowę
Cytat:
ja jak chodziłam na solarium (przez te plamy na rękach) to byłam 5 razy po 12 minut
i wcale nie byłam tak bardzo opalona ogólnie.

..........

dokładnie
przykładowo, zapraszasz gości na wesele i mówisz :"zapraszam Cię z osobą towarzyszącą, ale musisz za nią zapłacić" bez przesady.
Ale mnie szybko łapie, po 8 minutach jestem kilka godzin czerwona, potem brązowieję. Pójdę raz na 8, raz na 10 i mi wystarczy. Ale takie babki zawsze się znają lepiej, jak ktoś się opala...

Martyna, ja naprawdę rozumiem, że chodzi Ci o to, że tak późno jak dla mnie macie dziwne ustalenia, a nie to, że teraz Ci nie odpowiada, że wszystko w proszku
Tak samo z tym autobusem, czemu wszyscy się na niego składają, wg mnie od razu powinno być, kto skorzysta, osobna składka.

Na wesele zapraszasz kogo chcesz na studniówkę już raczej nie, jak dla mnie wystarczyliby sami wychowawcy + dyrektorzy. A pewnie będzie pełno innych jeszcze

Stary 2010-01-08, 19:11   #1514
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
A np granatowa torebka?

Ja na 16

Ale na pięcie, to powinny się utrzymać, tak mi się wydaje
Mnie jak podrzucali na 18stce, to właśnie mi buty spadywały, jednym kolega dostał w głowę

Ale mnie szybko łapie, po 8 minutach jestem kilka godzin czerwona, potem brązowieję. Pójdę raz na 8, raz na 10 i mi wystarczy. Ale takie babki zawsze się znają lepiej, jak ktoś się opala...
no, jest to jakiś pomysł tylko nie wiem, czy to nie za dużo, srebro, czerwień, granat.
żeby wiecie, nie było tak... nas.rane

dobra we ja już do tej 19 to będę zmęczona, jak wstanę o 8 zeby do fryzjera zdązyc

ojoj, biedny... but

no, te panie zawsze mądre szczególnie widać po ich zniszczonej cerze
Stary 2010-01-08, 19:14   #1515
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
no, jest to jakiś pomysł tylko nie wiem, czy to nie za dużo, srebro, czerwień, granat.
żeby wiecie, nie było tak... nas.rane

dobra we ja już do tej 19 to będę zmęczona, jak wstanę o 8 zeby do fryzjera zdązyc

ojoj, biedny... but
A jakby np buty albo torebka w kolorze sukienka, a wtedy reszta dodatków w jednym innym Mi o to chodziło wtedy

Wiesz, ja sobie wstanę gdzieś o 10

Bo on 1,95 m, to był najbliżej mam genialny filmik, jak sobie głowę rozciera

-----
Lecę Żbiki na... halowe (można by pomyśleć, że na starość robi się ze mnie fan piłki ) opijać moje i kolegi prawko zaraz inny kolega po mnie przyjedzie

Stary 2010-01-08, 19:15   #1516
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ja bym zrobiła z 100 smsami ?
mam w orange - 600 smsów za 6 zł w pakiecie do orange z czego ze znajomych, z którymi piszę, tylko tata ma w innej sieci. karta za 50 zł starcza mi czasem na kilka miesięcy, a czasem się nie skapnę, że już nie mam nic na koncie i jest zonk
dzwonię też raczej do orange, a do taty puszczam sygnały, bo on ma dużo darmowych minut. do mamy też sygnały, bo ona do mnie dzwoni za 3 gr

myślę, że na wybór sieci wpływa to w jakiej jest większość naszych znajomych, bo to w końcu z nimi się pisze najwięcej.
ale jeśli chodzi o smsy, to myślę, że oradż (xD) jest najsensowniejsze.
A ja mam Playa i nie żałuję:P Najliźsi znajomi którzy mają do mnie dorogo wiedzą żeby puszczac sygnał to oddzwonię a reszta jak coś chce to zadzwoni :P No i mam co miesiąc 1000 darmowych sms do wszystkich sieci więc płacę tylko za te połączenia gdzie mam 29gr za min do wszystkch więc i tak całe nic wychodzi :P

Cytat:
Do mnie nic nie doszło

Cytat:
Ja do mojej fryzjerki zapisałam się w listopadzie i został termin na 18 może zdążę żeby zobaczyc poloneza bo o 19 się zaczyna z tym że od fryzjera już prosto do szkoły

Hmm tak się zastnanawiam jakie dodatki do tej mojej fioletowej sukienki ? klasyczny czarny? Bo jutro rano mam dentystę i sobię mogę potem po sklepach pochodzic bo innym razem mogę nie miec czasu... :F

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:16   #1517
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
ja mam szpilki 10cm dlatego nie chcę tych przerzutów, dzisiaj protestowałam (ja i kilka innych osób) bo i tak mamy udziwnionego tego poloneza. Podnoszenia w kółku, później jakieś kwiaty robimy, pełno łańcuszków.. i jeszcze dwóch chłopaków pod koniec podnosi swoje partnerki na jednym ramieniu i tez robią łańcuszek tak jakby.. no i na koniec te rzuty partnerkami miałyby być, ale ja jestem przeciwna, za mało prób było, żeby teraz jeszcze te rzuty cwiczyć.

to ja trzymam kciuki za Was, żeby te podnoszenia Wam wyszły i buty dziewczynom nie pospadały

Cytat:

Cytat:
nie wystarczy
jeszcze jedną całą przynajmniej musisz zjeść
chciałam zawsze oddawać krew, ale ważę 48-49kg i nie chcieli mi pobrać

ja tam jeszcze nie wiem jak się dostanę i jak wrócę, ale mam na to jeszcze czas
raczej nas ktoś zawiezie

bziii ♡.
Stary 2010-01-08, 19:34   #1518
BeaS
Zakorzenienie

Wróciłam, buty zakupiłam i widziałam śliczną podwiązkę.

Mieliśmy dziś badania w szkole z zaskoczki. Ważyła, mierzyła itp. Urosłam. Mam teraz w dowodzie za mało wpisane.
Wiecie ile mierzę? 165 cm.

Cytat:
[też w majtkach się opalam - w stringach zazwyczaj. ]
Ja też.

Cytat:
Dlaczego niepoważnie? Ale skoro Twój Tż chce pojechać po Ciebie taksówką to niech to zrobi. Ale uważam, że gdyby podwiózł Was Twój tata to nie byłoby głupio.

Cytat:

Dziwnie trochę, ale rozumiem, że możecie mieć inne zwyczaje.

Chciałabym zobaczyć Twojego poloneza.

Cytat:
opisz je , bo jeśli dobrze pamiętam z powodu problemów z kompem nie możesz zrzucać na niego zdjęć?
Dobrze pamiętasz. Może znajdę na stronie, bo w CCC kupiłam.

Cytat:
Srebrne?
Też bym powiedziała, że srebrne. Sama mam granatową sukienkę i myślę, że założę taki brylancik na srebrnym łańcuszku na szyję i tyle. Nie lubię się przebierać.

Cytat:
A ile dostałaś? To tyle powinnaś zjeść.
Haha, żartuję. Nie da się tylu na raz zjeść. xD

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Do mnie nic nie doszło

Hmm tak się zastnanawiam jakie dodatki do tej mojej fioletowej sukienki ? klasyczny czarny? Bo jutro rano mam dentystę i sobię mogę potem po sklepach pochodzic bo innym razem mogę nie miec czasu... :F
Jeszcze raz wysłałam.

Kurde, ciężko. A jakie dodatki chcesz? Naszyjnik, bransoletka, torebka?

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-01-08, 19:34   #1519
czijo
Zadomowienie

Witajcie wybaczcie że tak chamsko na 51. stronie V części, ale jestem tu nowa, a nie chcę zaczynać swoich wywodów bez przedstawienia się
A więc do wzoru z pierwszej strony: mam na imię Olga i mieszkam w województwie małopolskim. Na maturze zdaję: polski PP, francuski PP, matematykę PP, matematykę PR i angielski PR. Na studia mam mnóstwo pomysłów, ale na pewno będą to studia w Krakowie. O ile się dostanę oczywiście myślałam o różnych kierunkach: matematyce stosowanej, automatyce i robotyce, elektronice (AGH), zaawansowanych materiałach i nanotechnologii (UJ) oraz finansach i rachunkowości i informatyce z ekonometrią (UEK). Generalnie jestem trochę nerdem
Ciekawostka: chodzę do klasy o profilu polski-historia
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 19:35   #1520
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
co za odpowiedzialność

pewnie tata ma jeszcze zagraniczny numer?
bo tak to koszta nie są większe, jeśli to polska siec.

hm, dlatego ja nie widze sensu miec telefonu na abonament...
pewnie ma niemiecką siec jej tata ale kurde taki wysoki racunek , no bez przesady ;]

a ja jednak wolę miec na abonament , bo nie mam problemu z pustym kontem. jeśli mam pustki, chcę zadzwonic to nie ma problemu.
tata mi płaci rachunki także jest git
a abonament mam 55zł , pakiet sms 350 do orange, darmowe minuty w weekendy do orange i darmowy dostęp do internetu także mi to odpowiada

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Ja też jestem dość blada
W dodatku solarium mam jak wyjdę z klatki no dosłownie 2 metry, w bloku :P mogłabym tam chodzić w piżamie xd
może kiedyś się przełamie
ja zimą ogólnie też jestem bladsza bo opalenizna szybko mi schodzi ;]
wystarczy że pójdę 3 razy i będzie dobrze

Cytat:
Stypendystka ma doła. Dostała 2 na semestr z jednego z przedmiotów. Poszła po lekcji zapytać się czy może podnieść sobie ocenę, ale nie dało rady, bo nie pisała jednego sprawdzianu, a wczoraj babka miała konsultacje i Stypendystka nie przyszła go napisać
oj jak mi przykro

Cytat:
Dziewczyny, przyszłam się pożegnać. Na weekend jadę z TŻtem do Warszawy, na dżakupy. I nawet jego rodzice nie mają nic przeciwko, może dlatego, że nie będziemy spali sami nawet w pokoju. A sukienkę będę miała ostatecznie pożyczoną od koleżanki. Taniej wyjdzie, w miejsce tego kupię sobie jakieś ciuchy.
A dziś nie byłam w szkole - oddawałam krew
udanego weekendu !

Cytat:
-----
Lecę Żbiki na... halowe (można by pomyśleć, że na starość robi się ze mnie fan piłki ) opijać moje i kolegi prawko zaraz inny kolega po mnie przyjedzie
Żbiku udanego wieczoru ! ;*

no i Ewcia udanej zabawy na studniówce !!!
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:51   #1521
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Mieliśmy dziś badania w szkole z zaskoczki. Ważyła, mierzyła itp. Urosłam. Mam teraz w dowodzie za mało wpisane.
Wiecie ile mierzę? 165 cm.

Chciałabym zobaczyć Twojego poloneza.

Jeszcze raz wysłałam.

Kurde, ciężko. A jakie dodatki chcesz? Naszyjnik, bransoletka, torebka?
Gigant

No polonez Martyny cos czuje będzie hitem :d

Dziękuję
A dodatki nie za dużo to na pewno Głownie chodzi mi o kolor butów , torebki itd

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Witajcie wybaczcie że tak chamsko na 51. stronie V części, ale jestem tu nowa, a nie chcę zaczynać swoich wywodów bez przedstawienia się
A więc do wzoru z pierwszej strony: mam na imię Olga i mieszkam w województwie małopolskim. Na maturze zdaję: polski PP, francuski PP, matematykę PP, matematykę PR i angielski PR. Na studia mam mnóstwo pomysłów, ale na pewno będą to studia w Krakowie. O ile się dostanę oczywiście myślałam o różnych kierunkach: matematyce stosowanej, automatyce i robotyce, elektronice (AGH), zaawansowanych materiałach i nanotechnologii (UJ) oraz finansach i rachunkowości i informatyce z ekonometrią (UEK). Generalnie jestem trochę nerdem
Hej to po pierwsze
Po drugie widzę że kolejna trafiła z wyborem profilu

A Ewa miłej zabawy I pokaż się nam potem

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:53   #1522
Karmenka
Zakorzenienie

Dobry

Wiecie co ja robię cały dzień ?
UCZĘ SIĘ

Z matmy, postanowiłam że się w końcu za to wezmę, dostaliśmy książki ze szkoły to mam motywacje.
ABC Maturalne Matematyka
I Vademecum z Operonu, w ramach projektu możesz zostać Pitagorasem czy coś

I jutro wybieram się na zakupy, trzymać kciuki.
I nie mam partnera, koleżanka chce mi jakiegoś kolegę podrzucić ale nie wiem czy się na to godzić, nie znam go przecież. Podobno fajny, ale wiadomo

Cytat:
Hej

Dopisać Cię do listy na 1 stronie ?
Stary 2010-01-08, 19:53   #1523
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Ciekawie brzmią Twoje kierunki?

------------

Wiecie co? Cały tydzień smęciłam z moją koleżanką, która też zrezgynowała z matmy. Ale my głupie jesteśmy, haha. Mówiła w środę, że nie mogła sobie miejsca znaleźć, bo zawsze całe popołudnie Kiełbasę robiła, a teraz, jak nie musi, snuła się z kąta w kąt.

Byłam dziś w bibliotece i dorwałam 'Genetykę' Lewińskiego. Uwielbiam jego podręczniki. Jak się zoologii uczyłam to się śmiałam co jakiś czas. Zawsze jakiś komentarz w indeksie dopisze. Ma człowiek poczucie humoru.

Się rozpisałam, idę czytać, bo fajną książkę wypożyczyłam. Znaczy domyślam się, że będzie fajna, bo wszystkie książki tej autorki, do tej pory były świetne!
No to miłego wieczoru.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-01-08, 19:56   #1524
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
A jakby np buty albo torebka w kolorze sukienka, a wtedy reszta dodatków w jednym innym Mi o to chodziło wtedy
no wiem wiem, że o to ale biżuteria zawsze będzie srebrna
jeszcze muszę wziąć pod uwagę, że granatowych butów mogę nie znaleźć

Cytat:
A ja mam Playa i nie żałuję:P Najliźsi znajomi którzy mają do mnie dorogo wiedzą żeby puszczac sygnał to oddzwonię a reszta jak coś chce to zadzwoni :P No i mam co miesiąc 1000 darmowych sms do wszystkich sieci więc płacę tylko za te połączenia gdzie mam 29gr za min do wszystkch więc i tak całe nic wychodzi :P

ale ja np. bym do playa nie pisała

chyba czarny albo też jakiś srebrny...

Cytat:
Wróciłam, buty zakupiłam i widziałam śliczną podwiązkę.

Też bym powiedziała, że srebrne. Sama mam granatową sukienkę i myślę, że założę taki brylancik na srebrnym łańcuszku na szyję i tyle. Nie lubię się przebierać.
pokaż buty, jak odnajdziesz na stronie

no, że biżuteria srebrna to ja wiem, ale nie wezmę i kokardy i butów i torebki jeszcze także srebrnych

ja chce do tego klasycznego koloru dodać coś... wyjątkowego, innego, zwracającego uwagę, niezwykłego.
Ty masz pewnie czarne dodatki?

zastanawiam się nad pofarbowaniem włosów, tzn. szamponem koloryzującym

Cytat:
Witaj
lepiej mieć mnóstwo pomysłów, niż na każdy narzekać ()
Stary 2010-01-08, 20:00   #1525
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Gigant

Dziękuję
A dodatki nie za dużo to na pewno Głownie chodzi mi o kolor butów , torebki itd
Myślałam, że zawsze będę miała 163 cm, a tu takie zaskoczenie.
Wiecie co jest najlepsze? Ubrania mi spadają, a kilogramów więcej. Mówiłam, że mięśni mi przybywa, haha. I .. stopa mi dalej maleje. Dobiło do 37.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
I nie mam partnera, koleżanka chce mi jakiegoś kolegę podrzucić ale nie wiem czy się na to godzić, nie znam go przecież. Podobno fajny, ale wiadomo

A nie mówiłam Wam. Zdecydowałam się kogo wezmę na stuniówkę i już zaprosiłam. Jea.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Jednak trochę zostanę.

Cytat:
pokaż buty, jak odnajdziesz na stronie

Ty masz pewnie czarne dodatki?
Właśnie szukam. Nie są one w najpopularnejszych, więc muszę się trochę namęczyć, żeby je znaleźć.

Czarne buty, czarna torebka i coś srebrnego na szyję.
Też mi się podoba czerwień z granatem.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-01-08, 20:02   #1526
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mówiłam Wam. Zdecydowałam się kogo wezmę na stuniówkę i już zaprosiłam. Jea.
Kogo ?
Stary 2010-01-08, 20:02   #1527
BeaS
Zakorzenienie

Ukrywają się, kurde ...

~ Thomas Fuller ~

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 20:02   #1528
czijo
Zadomowienie

@martus9191 - tak, jak widać bardzo celny strzał to był XD w gimnazjum lubiłam czytać, ale okazało się, że lubienie nie wystarczy ^^ teraz tylko siedzę jak debil na tym polskim, oni jadą pojęciami, a ja nie wiem o co chodzi o_O kolega się ze mnie śmieje, że "*** [Niebo złote ci otworzę...]" to dla mnie "p wtedy i jeno wtedy, gdy q"
@Karmenka - bardzo proszę miałam właśnie nadzieję się tam znaleźć i nie daj sobie wcisnąć obcego faceta! Chyba że go wcześniej poznasz i się zachwycisz ale nic na siłę. Moja mama zawsze mi powtarza że poszła z jakimś gościem bo to fajnie iść z kimś... i do dziś żałuje
@BeaS - brzmią ciekawie, ale jak wyglądają w praktyce to się okaże... ale póki co bardzo mi się podoba odsetek facetów na Wydziale Mechaniki i Robotyki AGH
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:08   #1529
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Kogo ?
A takiego kolegę. Tancerzem jest. Tańczy od 7 roku życia.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
@BeaS - brzmią ciekawie, ale jak wyglądają w praktyce to się okaże... ale póki co bardzo mi się podoba odsetek facetów na Wydziale Mechaniki i Robotyki AGH

---------------

takie tylko czarne, a nie czerwone. Nie mogę znaleźć czarnych.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-01-08, 20:09   #1530
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze pamiętasz. Może znajdę na stronie, bo w CCC kupiłam.
więc czekamy

Cytat:
Witamy !
świetnie, że dołączyłaś do nas

Cytat:
Wiecie co ja robię cały dzień ?
UCZĘ SIĘ

Z matmy, postanowiłam że się w końcu za to wezmę, dostaliśmy książki ze szkoły to mam motywacje.
ABC Maturalne Matematyka
I Vademecum z Operonu, w ramach projektu możesz zostać Pitagorasem czy coś

łał zamiast odpocząć w piątek to Ty się uczysz
dostaliście książki ze szkoły ?
też tak chcę

trzymamy kciuki

może najpierw się z nim spotkaj ?

Cytat:
kogo?
zaproszenie dla TŻ leży jeszcze niewypisane, poczekam z tym.
różnie bywa, więc nie wiem co będzie za tydzień.
jak się pokłócimy do tam je komuś innemu

bziii ♡.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości