|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
2. Moja mała ma sucha skóre, uzywam specjalnego kremu aptecznego, na buzie na wyjsca NIVEA na kazda pogode, kapalam w Oilatum, teraz w SOFEO (praktycznie to to samo), pupcia SUDOCREM (rewelka), nosek frida + Sterimar ale podobno disnemar lepszy, chusteczki wszelakie, po zadnych nie było wysypek (obecnie PAMPERS SENSITIV), jak sobie cos jeszcze przypomne to ci dopisze Cytat:
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
niestety, fotki wkleję jutro, muszę już zmykać, pa
Svinecko -
|
#2133 |
|
Ola-Unhola
|
Ja na razie też już idę.
Svinecko, pomyślę
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do glutenu - ja juz nie biore tak do siebie daje codziennie po trochu i juz i mi i mi ![]() ja tez chce linka ![]() Cytat:
dla Marcelkazdolniacha z niego ![]() ja Ciebie tez zaraz dopadne ![]() chociaz wiem jak wygladasz bo juz dawno ogladalam Twoje zdjecia ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- megi dzieki za zaproszenie ja juz Ci kiedys wysylalam.... |
||
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorową porą
Miramej Magi dla Maciusia! ![]() My po rehabilitacj - dojechaliśmy spokojnie, ale jak zwykle sie spóźniliśmy - wyłaczyli nam prąd i jakos nie pomyślałam, ze brama na pilota ![]() Tulip ... jak sobie poradziłaś z zastojem??? Mi się własnie zrobił w jednej piersi boli jak chol...a ... Bartek nic nie moze wyssac, próbowałam laktatorem, ale tez nie pójdzie |
|
|
|
#2136 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A mi zostało trochę ciasta francuskiego przy robieniu parówek i zrobiłam ciasteczka z jabłkami i cynamonem ![]()
|
|
#2137 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#2138 |
|
Ola-Unhola
|
Ale tu ruch...Oczopląsu można dostać
|
#2139 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Czy ktos myslał o mnie jak mnie nie było? ![]() Nie wirabiam sie z czasem, Kuba jest nieznosny, caly czas jęczy, nic mu nie pasuje. Juz mnie plecy bolą, jeszcze troche a dyski mi powypadaja ![]() Teraz spi a ja zamiast sprzatac po obiedzie od razu włączyłam kompa ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za udana wizyte. Cytat:
![]() Cytat:
Juz nie bedzie malą bolało. Cytat:
![]() Dzisiaj nawet pare razy kleknał na kolankach i podparł sie na dłoniach, tak jakby chciał raczkowac. A siedzi juz Amelka? Duzo gaworzy? Ile wazy? (Sto pytań do )Cytat:
![]() Super! Chyba juz wiekszosc dzieciaczkow ma ząbki a moj mały prawie najstarszy i zeba brak ![]() O jejku, to sie musiałas najesc strachu Dobrze, ze szybko zareagowałaś. Cytat:
P.S. Tego posta pisałam od 14 i dopiero teraz znalazłam chwilke zeby dokonczyc.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-01-08 o 18:36 |
|||||||
|
|
|
#2140 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mieszkam aktualnie w mieszkaniu dwupoziomowym. Schody w Holandii to prawie standard. A strome sa takie, ze na poczatku kilka razy zjechalam po nich na pupie ![]() Cytat:
![]() aanuulkoo wspolczuje przezycia, wspaniale zareagowalas ![]() Cytat:
![]() Ania spi w body z dlugim rekawem i w spiworze z dlugim rekawem, czyms w tym stylu: http://www.prenatal.nl/shop/product....roductid=81362 dawaj dawaj
|
|
#2141 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kubuś śpi w pajacykach, mam też takie pajacyki "bez stópek", zakładam Mu wtedy skarpetki, które Mały oczywiście zaraz zsuwa, ale śpi w śpiworku, więc nie marznie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Zanotowałam ![]() Cieszę się, że Wasza wizyta udana ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() *** Nie zaszczepiliśmy Kubusia. Ma infekcję układu moczowego, dostał Furagin, a na siusiaka Triderm. Po 10 dniach kontrola. Dostaliśmy też skierowanie do poradni nefrologicznej. Kubuś urósł 5 cm przez 2 miesiące - teraz mierzy 68 cm Trochę ten Triderm mnie niepokoi, bo to steryd, oczywiście z groźną listą powikłań i przeciwskazaniami stosowania na okolice odbytu i narządów płciowych . Zna się któraś z Was Nie zapytałam lekarki, bo przeczytałam dopiero w domu.Bardzo Wam kochane dziękuję
|
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ![]() Cytat:
![]() Czekam więc na spostrzeżenia, bo krzesełko mi się podoba i jak bedziesz zadowolona to też takie kupię
|
|
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tuli mieszkanko wspaniałe
Gorgulek, Kuba jak jest głodny to ładnie je, szeroko otwiera buzke i grzecznie siedzi. Ale jak juz troszke podje to zaczyna mu sie chyba nudzic bo wieci sie, zsuwa z bujaczka, pluje itp. Musze wtedy go zagadywac, spiewac zeby zjadł reszte. ![]() A jesli chodzi o to w czym Kuba spi to jest to najczesciej wlasnie pizamka, lub body z dlugim i polspiochy albo body z krotkim + pajacyk. Cytat:
Na samym poczatku kąpałam małego w płynie do kąpieli Oilatum Soft (do kupienia w aptece). Tym płynem był tez kapany w szpitalu i pielegnirki go polecały. Po kapieli smarowałam oliwka Bambino. Do buzki nic nie stosowałam. Pozniej jak mały dostał krostek na twarzy (podejrzenie skazy) kupilam a aptece krem specjalny Emoilium( bardzo dobry krem, pomaga na sucha skóre). Teraz zamiennie stosuje Emolium, tak co 3 dzien, krem pielegnacyjny z Hippa a jak idziemy na dwor krem na każdą pogodę z Nivea. Mały kąpany był w roznych płynach, Hipp - super, polecam (mozna stosowac juz od pierwszysch dni zycia), płyn Nivea Sensitive (srednio mi sie podobał, niezbyt ladny zapach i sie wogole nie pienił), płyn z oliwka Cleanica (ok), płyn Babydream z Rossmana, ten niebieski (polecam). Uzywamy jeszcze zelu z Nivea (tez dobry) a po kapieli oliwke Hippa. I to chyba tyle... ![]() Cytat:
|
|
|
#2144 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() juz wyslalam Tobie zaproszenie ![]() mayaha Tobie rowniez Cytat:
moja tez praktycznie caly czas marudzi dzis byla grzeczna mysle ze to zabki i stad te pojekiwania i stekanie, bo to na pewno nasze dzieciaczki boli przepisy wkleje ale juz jutro albo wieczorkiem brakiem zabkow nie przejmuj sie bylam ost na wizycie i doktorka powiedziala ze jak pozniej wyjda to lepiej chociaz ja chcialabym zeby juz wyszly bo i Zuzia sie meczy i nam daje popalic ![]() Cytat:
Cytat:
wiec moze jednak przekonam sie do tej pizamki... kupie jedna i zobacze jak bedzie sie sprawdzala Miramej zycze zebyscie to paskudztwo jak najszybciej wyleczyli ![]() strasznie mi szkoda Kubusia mam nadzieje ze go to nie boli i nie jest mocno uciazliwe no no no model nam rosnie ![]() Zuzia wazyla ostanio 7500 ale ona urodzila sie duza bo 3750 i miesiac wczesniej niz Kubus wiec mysle ze i tak ladna wage osiagnal nie pomoge w sprawie tych lekow bo nic o nich nie slyszalam niestety po to tu jestesmy |
|||
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie przepisała antybiotyku? Bo Furagin to chyba nie antybiotyk A ten maści Triderm niestety nie znam, moze poczytaj opinie na necie. Tą mascia masz smarowac siusiaka? Zeby to czerwone sie wygoiło, dobrze mysle? I brawa dla Kubusia duzy juz niego chłopczyk.
|
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
stwierdzam ze cos ten moj synus zaszybko sie rozwija w sumie tak chcialam ale sie martwie - i weź tu dogódz babie
|
#2147 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosmetyki-wierna jestem hippowi, do pupy linomag masc i krem, na spacer probka hippa, lub jakas dziecieca nivea hmm chyba czegos nie doczytalam bo nie moge zakumac o co loto Cytat:
dzis np zapomnialam ![]() Cytat:
myslalam ze tylko ja taka agentka co ma brame na pilota a nie ma w razie awarii klucza, ale widze ze jest nas wiecej ![]() Cytat:
?moja nie ma.Ma białe kreski i ja tez Cytat:
Cytat:
Cytat:
glowa zaczyna mnie bolec wizyta sie przeciagnela ![]() ale bylo dosc sympatycznie z naciskiem na dosc ![]() Mala dostala fajny prezent Smoczek ze srebra- Apart, otwierany z miejsem na pierwszy zabek, z tarcza zegara zeby wygrawerowac godzine porodu i miejsce na date. Mysle ze sie domysacie co w jakich miejsach na tym smoczku Svinecko czekam na propo twojego menu bo jutro praktycznie same bialeczka Moje menu: *3kawy z mlekiem *1herbatka slim *gruszka, pomarańczko *wieśniak z szynka *grejfrut, jablko *tuńczyk z wiesniakiem water
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-08 o 20:04 |
|||||||
|
|
|
#2148 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale napewno szybko sie wyleczy - trzymam za to kciuki ![]() a ten triderm to hmmmm nie wiem jak to jest z powiklaniami i stosowaniem u dzieci ale pamietam, ze ja kiedys go stosowalam na stan zapalny i mi bardzo pomogl ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() 2. super prezent dostala ![]() 3. u mnie dzis bylo: serek + szynka jajecznica na szynce miala byc salatka z tunczyka ale mi sie nie chcialo i zjadlam orzechy laskowe owoce a mleka nie mozna aaaaaaaaa byl u nas ksiadz niedawno - pierwsza wizyta w nowym mieszkaniu oczywiscie musielismy sie przyznac do braku slubu ale na szczescie okazal sie calkiem wyrozumialy pytal tylko dlaczego itp, no i wyjasnilismy, ze TZ rozwodnik ![]() ale juz mu bylo glupio sie przyznac, ze Eryk z innego ojca ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- ahaaaa Unholy allegromaniaczko prosze znajdz mi takie nauszniki ![]() ![]() ![]() http://www.ja333.com/showroom/model/...30372640008141 mnie sie udalo znalezc jedynie z czarna opaska a ja chce jasna
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Mały już śpi a ja się muszę uczyć , wpadłam tylko jeszcze na chwileczkę zobaczyć co u Was
![]() a ja muszę się uczyć niestety zamiast wizazowac ![]() Miramej 3mam kciuki zeby przegonić szybko te bakterie a kysz ![]() Co do dietki to tak średnio dziś ![]() Aż nie chce mi się pisać tak szczerze powiedziawszy bo baty by były Svinecko chętnie bym się zapoznała z tą dietą ONZ , ![]()
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz wlasnie poszedl mi po fistaszki i laskowce.Lubie jeszcze nerkowce, zwykle arachidki tez, ale ta dieta drooogo by wyszla na maksa wtedy Tak łapczywie pochłanialam ten raport ze kurczak mi uciekl i juz uzupelnilas brak mej niewiedzy, a teraz dumam co z tym mlekiem ![]() wlasciwie nic innego nie jem oprocz rzeczy z listy(raz tylko ten banan) a mam jogurt naturalny i se myslalam ze jak tyle bialka to raz wiesniak a raz jogurt, czy zakaz? eee co glupio? oni pewnie po kilka a kazdy z inna kobieta maja rozsiane po swiecie (Nie bije do kazdego)a co ?bal sie ze lewa reka sie przezegna?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
podaj maila
niedlugo podam Ci typy dywanow ale nie dobilam jeszcze do konca tych 200 stron ![]() Cytat:
a ostatniego zdania nie rozumiem kto sie bal?
|
|
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dlaczego pozniej? nie zapytalam bo raptem wizyta dobiegla konca bo sie okazalo ze bedziemy szczepic Zuzie za tydzienwiec we wtorek zapytam jak nie zapomne ![]() prezent fajny Zuzia dostala na chrzciny lyzeczke z wygrawerowana data ur, waga, cm i godz urodzenia i imieniem ![]() Svinecko tez poprosze o ta dietke musze tz odchudzic troche ![]() WrednaAfrodyta dzieki za zaproszenie Eleeri odezwij sie prosze
|
||
|
|
|
#2153 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Do kapieli J&J, krem na wysjcie moja siostra zachwalala z Musteli (u nas nie ma, uzywam Weledy, nie wiem, czy jest w Polsce), do pielegnacji chusteczki Pampers sensitive. Zycze milej reszty ciazy. Wypoczywaj! Cytat:
Po drugie to minie, wierz mi. Ja na poczatku stalam caly dzien pod prysznicem goracym, rozgrzewalam piers i potem probowalam laktatorem. Dlugotrwale, ale skuteczne. Mozesz przy tym robic sobie delikatny masaz piersi- koleczka od pachy, do brodawki, stukanie jak na maszynie- ale delikatnie! Liscie kapusty- super sprawa, choc smierdzaca. Zamroz sobie listki kapuchy, rozbij je tluczkiem i nos w biustonoszu (poswiec jakis, bo robia sie plamy). Zmien oklad po 20 minutach. Naprawde pomaga. A na noc robilam sobie oklady takie: do woreczka dawalam troche ryzu i zamrazalam- potem przykladalam do piersi. Zimno dziala na piers przeciwzapalnie. Kontroluj sobie temperature, abys faktycznie zapalenia nie dostala. Bidulko, wiem, jak cierpisz ![]() A mysmy byli zobaczyc ten dom. Powiem Wam, ze zdjecia czynia cuda. W rzeczywistosci dom byl malenki, strasznie stloczony, a gdy siedzialam z Ania na dole slyszalam, jak rozmawiaja ze soba sasiedzi To chyba jednak nie to. Przy tym ciagle porownuje do domu, w ktorym sie zakochalam. Ten jest troche wiekszy, 135 metrow kw., ma zamkniety ogrod, przed domem sciezka, 100 metrow do malego placu zabaw. osiedle zielone, 5 minut od szkoly dla Anulki. Zobaczcie i ocencie:http://www.funda.nl/koop/voorburg/hu...ntuin-6/fotos/
|
|
#2154 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawaj zdjęcia ![]() Tak? To co ja z nim zrobiłam Pewnie znowu coś zamieszałam. Sorry.Cytat:
Złośliwość rzeczy martwych Ja nie pomogę, ale ![]() Cytat:
Szkoda Kubcia Ja furagin podaję strzykawką. Dodaję troszkę płynu - mleka, herbatki lub samą wodę, furagin sam się rozpuszcza-nie trzeba rozgniatać. Piszę to, może Ci trochę pomogę. brawa za piękny wzrost i wagę.O tej maści nic nie wiem i nie mogę pomóc Co do krzesełka, to będę informować na bieżąco. Tuli, a już myślałam, że tylko w Polsce tak drogo ![]() Cass, dzięki w imieniu Maćka ---------------------------------------------------------------------- Co ja to miałam jeszcze Nie pamiętam. Spadam już (wiecie why ). Do poniedziałku
|
|
|
#2155 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy i leczenie przyniesie skutki
Gratuluję Kubusiowi wagi Svinecko, na szybko znalazłam takie podobne http://www.allegro.pl/item872674509_...produkcja.html n14 w miarę jasna opaska http://www.allegro.pl/item866836102_...or_gratis.html tu tylko z ciemną a tu całe białe i b. włochate http://moda.allegro.pl/item875094882..._emo_punk.html Kasiu, Antoś dostał ten sam prezent na chrzciny Idę Bartkowi kąpiel zrobić.
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze do Svinecki, a raczej do Maciego
dla akrobaty!!!!
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
magi77 chcialam dodac, ze model przepiekny, a Twoja choinka mnie zachwyca
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcecie go kupic? Pewnie kosztuje fortune. Jakie są ceny nieruchomosci w Holandii?
|
|
|
#2159 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gorgulek podaj maila
Tulip dom super kurcze ta sypialnia, te wielkie okna....
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Ups! Chyba juz o tym pisałaś a ja nie doczytałam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

:

(w bodziaku i pampku), została zaszczepiona, nie płakała bardzo. Ogólnie jest zdrowa i silna, tak ze zadowolona jestem z wizyty.

dla Marcelka
boli jak chol...a ... Bartek nic nie moze wyssac, próbowałam laktatorem, ale tez nie pójdzie 

albo zsuwa sie z tego krzeselkai jeczy bo jej niewygodnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)