Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 410 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 16:54   #12271
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dawno się nie odzywałam - wątek rozrasta się w imponującym tempie więc i podczytywać nie zawsze nadążałam...

Jednak pojawił się u mnie mały dylemat i zwracam się do Was z prośbą o radę

Przekonałam się do mycia odżywką i po wykończeniu różowego yunga używam aktualnie aolesowego potterssa i raz w tygodniu szamponu fitomedu (w weekend przed waxam l'biotica )

Ostatnio zakupiłam sobie odżywkę nivei na noc:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...egeneracja.htm

i zastanawiam się czy obecność Amodimethicone nie powinna wpłynąć na mój schemat mycia włosów (odżywką co drugi dzień i w weekend szampon)? Mam na myśli czy w takiej konfiguracji jednak szampon nie jest wskazany częściej?

Będę wdzięczna za sugestie
Ta odżywka może obciążyć włosy przy takim trybie mycia, ale nie musi. 100% pewności, że tak się nie stanie nikt Ci nie da i należy się liczyć z obciążeniem, ale najlepiej będzie sprawdzić samej i zdać relację. Twoja opinia w tym temacie będzie bardzo cenna
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 16:55   #12272
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
hejj Dziewczyny podczytuję Was od dłuższego czasu, ale wątek jest tak obszerny że nie dałam rady przebrnąć jeszcze przez cały

chciałam spytać o Wax o którym często piszecie. Jest ponoć jakiś polski i niepolski, i z tego co wyczytałam polski jest lepszy. Jakiej on jest firmy? Bo teraz w Superpharm jest w promocji jakiś Wax firmy L'biotica. Czy to ten?? jeśl tak to bym sobie go chyba sprezentowała
Dla ułatwienia, link do pigułki o Wax-ach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250363

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 16:57   #12273
wilczex
Zadomowienie

Dziewczyny, czy ten zachwalany przez Was Jantar wygląda tak? http://img.bazarek.pl/43770/6412/247...2f9332928e.jpg Bo ja własnie coś takiego zamówiłam ,dziś odebrałam i jak otworzyłam butelkę to się okazało, że to wygląda jak płyn jakiś a nie odżywka. I zastanawiam się ,czy używacie jej zgodnie z zaleceniami czy macie jakieś swoje sposoby? Oczywiście jeśli o to

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:01   #12274
Edith3F
Zadomowienie

Wilczex tak, to jest to dziewczyny stosują to albo wcierając w skórę głowy (odżywia cebulki,wzmacnia i wpływa na porost),
albo przelewają do atomizerów i stosują jako psikacz

Stary 2010-01-08, 17:02   #12275
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ten zachwalany przez Was Jantar wygląda tak? http://img.bazarek.pl/43770/6412/247...2f9332928e.jpg Bo ja własnie coś takiego zamówiłam ,dziś odebrałam i jak otworzyłam butelkę to się okazało, że to wygląda jak płyn jakiś a nie odżywka. I zastanawiam się ,czy używacie jej zgodnie z zaleceniami czy macie jakieś swoje sposoby? Oczywiście jeśli o to
To to
Używam na dwa sposoby:
- wcieram w skalp, solo, ale raczej z dodatkami
- dodaję do psikadła do włosów (przepisy w receptariuszu)
Stary 2010-01-08, 17:07   #12276
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
A co do składów interesuje mnie skład odżywki z Rossmann Accent Brown ale nie mogę znalezc składu szukam na całym wizażu i w necie i nic
Może któraś miała do czynienia z tą serią?
Podłączam się do prośby
Cytat:
Tak to ten Wcierałam go codziennie wieczorem w skórę głowy. Można też sporządzać na jego bazie inne wcierki, bądź psikadła do włosów.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:07   #12277
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

a czy mogłabyś powiedzieć gdzie w tym składzie jest ceramid, którym się chwalą?
ceramid (syntetyczny) to 2-oleamido-1,3-octadecanediol.
kosmetolog1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:09   #12278
wilczex
Zadomowienie

ufff to dobrze, już się bałam ,ze coś nie takiego kupiłam. No to będę wcierać. Psikacza na razie nie mam, ale bedę nakładać na włosy jak jedwab. A raczej wniatać

Stary 2010-01-08, 17:10   #12279
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmetolog1 Pokaż wiadomość
ceramid (syntetyczny) to 2-oleamido-1,3-octadecanediol.
Dziękuję ponownie
Stary 2010-01-08, 17:22   #12280
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Ta odżywka może obciążyć włosy przy takim trybie mycia, ale nie musi. 100% pewności, że tak się nie stanie nikt Ci nie da i należy się liczyć z obciążeniem, ale najlepiej będzie sprawdzić samej i zdać relację. Twoja opinia w tym temacie będzie bardzo cenna
Dziękuję

Obciążenie - hmm...
Odnoszę wrażenie, że nie zdarzyło mi się to nigdy po jakimkolwiek kosmetyku, przy czym ma tu na myśli zbyt szybkie przetłuszczenie się włosów. Moje loczki pozostają suche (dzięki pielęgnacji nierozdwojone, błyszczące i grube ale jednak suche w dotyku). Dla przykładu nie zauważam żadnych efektów działania jedwabiu do włosów (wax) np. w ilości 3 sporych kropel..
Natomiast oklapnięcie włosów na drugi dzień po myciu (czyli po nocy) i utrata skrętu to zjawisko nękające mnie permanentnie (z którym dzielnie walczę - zwilżanie, nivea curly).
Jeżeli przez obciążenie miałabym jednak rozumieć drugie zjawisko to muszę uważniej poobserwować włosy, czy nivea na noc go nie spotęgowała.

Mój dylemat w związku ze stosowaniem tej nivei na noc przy jednoczesnym myciu odżywką odnosi się bardziej do tego, czy nie spowoduje nagromadzenia tego silikonu (delikatnego, ale jednak) i nie zablokuję tym samym dopływu substancji z seboradinu balsamu (stosowany po każdym myciu).. Wiem, że to zjawisko miałoby miejce prędzej przy stosowaniu szamponów z silikonami, ale nuta zwątpienia pojawiła się..

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:29   #12281
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

Mój dylemat w związku ze stosowaniem tej nivei na noc przy jednoczesnym myciu odżywką odnosi się bardziej do tego, czy nie spowoduje nagromadzenia tego silikonu (delikatnego, ale jednak) i nie zablokuję tym samym dopływu substancji z seboradinu balsamu (stosowany po każdym myciu).. Wiem, że to zjawisko miałoby miejce prędzej przy stosowaniu szamponów z silikonami, ale nuta zwątpienia pojawiła się..
Tutaj wchodzimy chyba w sferę domysłów.
Kosmetolog1 wysnuła przypuszczenie, że również długotrwałe mycie odżywką mogłoby utrudnić dostęp substancji odżywczych do włosa.
Odżywka Nivei ma w składzie prócz tego silikonu polyquaternia, które też są usuwalne za pomocą szamponu.
Z drugiej strony stosujesz szampon raz w tygodniu a nie np. co miesiąc, więc nie wiem czy powody do zmartwienia są duże.
W razie wątpliwości mogłabyś zwiększyć częstotliwość mycia szamponem z 4 razy w miesiącu do 5 czy 6.
Stary 2010-01-08, 17:48   #12282
veronimo94
Raczkowanie

Witam dziewczynki,przyłączam się do wątku
veronimo94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:51   #12283
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Tutaj wchodzimy chyba w sferę domysłów.
Kosmetolog1 wysnuła przypuszczenie, że również długotrwałe mycie odżywką mogłoby utrudnić dostęp substancji odżywczych do włosa.
Odżywka Nivei ma w składzie prócz tego silikonu polyquaternia, które też są usuwalne za pomocą szamponu.
Z drugiej strony stosujesz szampon raz w tygodniu a nie np. co miesiąc, więc nie wiem czy powody do zmartwienia są duże.
W razie wątpliwości mogłabyś zwiększyć częstotliwość mycia szamponem z 4 razy w miesiącu do 5 czy 6.
Bardzo dziękuję - pomogły mi Twoje rzeczowe spostrzeżenia i rady

Sądzę, że faktycznie stosunkowo częste mycie szamponem zapobiegnie problemom, w razie czego po prostu zrobię to jeszcze nieco częściej
I faktycznie zagłębiając się dalej możemy polemizować o tym dostępie subst. odżywczych.
Czyli postaram się zachować "złoty środek" choć to może w tym wypadku pojęcie subiektywne

Pozdrawiam!

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:02   #12284
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez veronimo94 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki,przyłączam się do wątku
Witamy

Cytat:
Bardzo dziękuję - pomogły mi Twoje rzeczowe spostrzeżenia i rady

Sądzę, że faktycznie stosunkowo częste mycie szamponem zapobiegnie problemom, w razie czego po prostu zrobię to jeszcze nieco częściej
I faktycznie zagłębiając się dalej możemy polemizować o tym dostępie subst. odżywczych.
Czyli postaram się zachować "złoty środek" choć to może w tym wypadku pojęcie subiektywne

Pozdrawiam!
Proszę bardzo
Stary 2010-01-08, 19:01   #12285
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Dla ułatwienia, link do pigułki o Wax-ach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250363
dziękiKochana

przeczytam uważnie bo byłam dziś w SPh, były tylko szampony i odżywka bs (taka psikana) i szczerze mówic trochę zgłupiałam ... bo w tej odżywce cyclodimethicone na drugim mscu bodajże!! i nie qpiłam nic
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:07   #12286
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Jak się ginko sprawdza? ładnie pachnie? Mi aloesowego pottersa zostalo na jedno mycie, a w zapasie czeka nowy yung wygładzający
Poison- ginko jeszcze nie używałam, stoi sobie grzecznie w łazience, bo mam aloes jeszcze do wykończenia. Ale jak tylko zacznę nim myć- to na pewno zdam relację.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie kojarzę
Oh, już sobie przypomniałam, jak ona się nazywała..To Thalia. Tu info o niej:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Thal%C3%ADa
A tu link do zdjęcia:
http://imagecache2.allposters.co m/images/pic/MMPH/259167~Thalia-Posters.jpg

Cytat:
Jestem zachwycona szamponetką Mariona- nie ma ogromnej różnicy w kolorach choć widać, że końcówki są jaśniejsze. Ale naprawdę jestem zachwycona.
Zdjęcia zamieszczę później, bo te, co zrobiłam wieczorem do niczego się nie nadają Może TŻ da się ponownie namówić. Albo spróbuję zrobic w pracy, jak nikt nie będzie patrzył. Tylko że tutaj ciągle ktoś łazi
Mi też Marion przypasował. Zwłaszcza konsystencja, sposób nakładania i łagodność szamponetki (kolor wychodzi bardzo fajny, a nie niszczy włosów..i nie śmierdzi!). Tylko u mnie z kolorem poszło kiepsko...bo orzechowy brąz, który robiłam..okazał się być niemal identyczny z moim naturalnym kolorem i nie było widać różnicy...Muszę więc spróbować jakiegoś innego.

Cytat:
Jak juz mówimy o kręconowłosych aktorkach, to ja dorzucę tą panią http://obgadani.pl/_c/osoby/1549/56e...de5341ab,1.jpg
Jest to Monika Mrozowska, czyli Majka z rodziny zastępczej W nowszych odcinkach serialu ma bardzo ładne loki.
O tak, tak...Monika Mrozowska ma super loczki. W ogóle...(może mam jakiś spaczony gust, więc wybaczcie )...uważam, że ona jest bardzo ładna, a już przynajmniej "ma coś w sobie". Milczeniem pominę jej stylizacje; chodzi mi raczej o czystą fizjonomię.
No i zdjęcia do męskiej gazety ( ) ma udane:
http://femmes.blox.pl/resource/600x4...rozowska07.jpg
http://images32.fotosik.pl/390/978b1a8860b87588med.jpg
http://c.wrzuta.pl/wi19343/7399c63e0...ozowska%202008
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:42   #12287
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
A Ty chcesz poeksperymentować z silikonami?
Pantene dawno nie używałam, oglądałam ostatnio skład którejś, był mocno emolientowy, ale z silikonami naturalnie.
Romansowałam ostatnio z drogeryjnym Elseve przeciw łamaniu się włosów, całkiem ok, w składzie amodimethicone.
Wynalazłam i zakupiłam, ale jeszcze nie próbowałam maskę Elseve Total Repair, z keratyną, proteinami i ceramidami: skład tutaj (rety, gdzie tu jest jakiś silikon? na pierwszy rzut oka nie ma, ale na pewno jest coś silikonopodobnego, a może nie?).
I Kosmetolog1 mnie ubiegła One zawsze się chowają, wyglądając niegroźnie. Jednak silikon jest dość daleko, więc czemu nie?
Cytat:
Właśnie, i tak się wszystko rozbija o to czy jest wilgotno czy nie
Dokładnie tak... A przecież święta były wiosenne. Ech, zatęskniłam za lokami...
Cytat:
jak to się mówi: co się odwlecze, to nie uciecze, zamówię jak wykończę Bingo (które cenowo jest jeszcze bardziej atrakcyjne, za pół litra płaciłam ok. 8zł)
Bingo do dostania w Karfurze, prawda? Cena też mnie zachwyca. Czytałam kiedyś wątek o tych odżywkach i opinie były niezłe. Jeśli za pół litra 8 zł to nawet taniej od Lorysa i Kallosa wychodzi Dla mnie litr odżywki to za dużo. Nudze się szybko (ja, nie włosy )
Cytat:
Krótkie też są ładne Też się czasem zastanawiam jak dbać o kręciołki u dziecka. Jako 2, 3 letnie dziecię miałam loczki jak aniołek, potem było już tylko gorzej, bo mama rozczesywała mi je na sucho szczotką. Domyślacie się jak wyglądałam- Zapewne stąd się wzięła moja wieloletnia niechęć do własnych włosów.
Bidulka Ale w zasadzie moge to powiedzieć chyba każdej z nas. Sobie też Miałam znajomą w pięknym kraju, której córcia miała śliczne blond loczki (może Wam kiedyś zeskanuję zdjęcie). I podejście koleżanki mnie urzekło - nie czesała małej loków w ogóle, rzadko myła jej główkę. Aniołek po prostu. Druga jej córka ma imię takie, jak ja ciekawe, czy tez ma loczki. Byłaby zabawa, bo nie dość, że nosi moje imię, to i jedną z czworga chrzestnych byłam Nie widziałam ich już ponad 4 lata
Cytat:
Eloee77 wow aż 50 minut, to dłużej niż ja (ostatnio było40min)
TŻ uchyla się od zrobienia zdjęć zamieszczam więc dwa nieudane.
Cytat:
Pragnę poinformowac wszystkie kręcone,że od poniedziałku(11 stycznia) jest promocja żelu Paloma w Rossmann! jedyne 7,79 zł
Dobrze wiedzieć

Wilczex jako fanka Jantara używam go jako: wcierki do włosów, psikadła do włosów w funkcji reanimatora i odświeżacza skrętu w ciągu dnia. Kiedyś nakładałam go jako odżywkę b/s, ale wolę te o mlecznej konsystencji. Jest boski
Koniecznie przelej do psikadła, jak tylko jakieś znajdziesz. Nie dość, że zmniejsza się ilość zużycia - co przy zakończeniu produkcji jest ważne - to jeszcze lepiej się rozprowadza. Wcześniej waliłam butelką o głowę
Cytat:
Obciążenie - hmm...
Odnoszę wrażenie, że nie zdarzyło mi się to nigdy po jakimkolwiek kosmetyku, przy czym ma tu na myśli zbyt szybkie przetłuszczenie się włosów.
Nie? Polecam brylantynę Joanny Tłuszczyk murowany! Zwis nieozdobny włosów jak malowanie Jeśli jeszcze nie doświadczyłaś, spróbuj. Coś takiego miałam po psikadle aloesowo-olejowo-wodnym (antyfrizz).

Dołączam zdjęcie "kręconowłosej", która idealnie pasuje do mojej galerii podpostowej. Znalazłam ten hit na pudelku oczywiście Zawsze go czytam celem wyłączenia mózgu.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-08 o 20:44
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:51   #12288
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
I Kosmetolog1 mnie ubiegła One zawsze się chowają, wyglądając niegroźnie. Jednak silikon jest dość daleko, więc czemu nie?
Dokładnie tak... A przecież święta były wiosenne. Ech, zatęskniłam za lokami...

Dołączam zdjęcie "kręconowłosej", która idealnie pasuje do mojej galerii podpostowej. Znalazłam ten hit na pudelku oczywiście Zawsze go czytam celem wyłączenia mózgu.
Eloe, ta pani reprezentuje Twój ideał kolorystyczny i strukturowy?

Kolor wyszedł fajowy

No właśnie, ta maska Elseve całkiem sensowna jest, co prawda ten ceramid gdzieś tam daleko, ale trochę protein, emolientów i gliceryna, silikon też hen daleko, chyba nie jest źle. A teraz w SuperPharmie na promocji ok. 15zł kosztuje.
Stary 2010-01-08, 21:03   #12289
Haylee
Zakorzenienie

Edith3F, Skład odżywki Accent do brązowych włosów z Rossmanna :
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium chloride, dicocoylethyl hydroxyethymonium methosulfate, dimethicone, isopropyl palmitate, parfum, propyle glycol, panthenol, tocopheryl acetate, quaternium-80, methylparaben, benzophenone-4, propylparaben, jugals regia seed extract, glucose, lactic acid, sodium benzoate, potassium sorbate, caramel, basic brown 16, basic brown 17, basic blue 99

Edytowane przez Haylee
Czas edycji: 2010-01-08 o 21:05
Haylee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:04   #12290
Eloe77

Syrenko i kolorystyczny i strukturowy Jestem jej fanką także ze względu na unikalny wokal

Edit: Edith a co Ty chcesz robić z tą odżywką? Ma poprawić/"konserwować" kolor? Bo ja się boję tego, co w drugiej linijce składu podała Haylee...

TŻ dał się namówić na zdjęcia. I oto będzie dowód na moje oklapnięcie i ogólny fatal włosowy Ale może przyda się do keratynowej rozprawki
Dodam, że włosy wczoraj były myte, potraktowane balsamem Nivea i minimalną ilością żelu lnianego, 2 razy kaszkiet i spanie popołudniowe (ach, to słodkie lenistwo!). Tylko się nie wystraszcie!
I jeszcze - zdjęcia próćz pierwszego robione z lampą, ale oddają kolor

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-08 o 21:08
Stary 2010-01-08, 21:18   #12291
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
Edith3F, Skład odżywki Accent do brązowych włosów z Rossmanna :
Aqua, Cetearyl Alcohol - emolient, Cetrimonium chloride - antystatyk, dicocoylethyl hydroxyethymonium methosulfate - substancja odżywiająca, antystatyczna, dimethicone - silikon, isopropyl palmitate - emolient, parfum, propyle glycol - humektant-nawilżacz, panthenol, tocopheryl acetate - witamina E, quaternium-80, methylparaben, benzophenone-4, propylparaben, jugals regia seed extract, glucose, lactic acid, sodium benzoate, potassium sorbate, caramel, basic brown 16, basic brown 17, basic blue 99
Większość fajnych rzecz niestety po zapachu albo na samym końcu :/
Stary 2010-01-08, 21:47   #12292
wilczex
Zadomowienie

ELOE77, wystarczy przelac do jakiejś buteleczki ze spryskiwaczem czy trzeba z cztmś rozrobić? Odświeżacz loków, powiadasz...? Wilgotymi dłońmi nakładasz czy suchymi? Hmmm.. chyba zamówię w takim razie jeszcze jedną buteleczkę tego Jantara. Właśnie jestem po pierwszym użyciu i jak naładują się baterie do aparatu, to jeszcze dziś wrzucę zdjecia. Przy okazji zobaczę, czy mi urosły od ostatniej wrzuty A jutro rano przetestuję Jantara jako odnawiacza loczków Coś czuję, że będzie mi go brakować... ;/

Stary 2010-01-08, 22:25   #12293
wilczex
Zadomowienie

No i dorobiłam się zdjęć. Zmieniłam kolor ( prawie jak naturalny), ale tu i tam prześwitują przez farbę rude pasemka. Miałam nadzieję, ze urosły, ale chyba nie bardzo. Porównawcze zdjęcia zamieściłam w pochwalmy się swoimi włosami, a tutaj wrzucam tylko stan dzisiejszy.

Stary 2010-01-08, 22:28   #12294
spadam_z_dachu
Rozeznanie

wilczex

Jakie sliczne!!!!!!!!!
Stary 2010-01-08, 22:33   #12295
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
No i dorobiłam się zdjęć. Zmieniłam kolor ( prawie jak naturalny), ale tu i tam prześwitują przez farbę rude pasemka. Miałam nadzieję, ze urosły, ale chyba nie bardzo. Porównawcze zdjęcia zamieściłam w pochwalmy się swoimi włosami, a tutaj wrzucam tylko stan dzisiejszy.
Co tu dużo mówić

Marsz do Dziennika!

Eloe wstawiła nowy wpis
W końcu druga strona, myślałam, że nigdy się nie uda
Stary 2010-01-08, 22:50   #12296
Eloe77

Cytat:
ELOE77, wystarczy przelac do jakiejś buteleczki ze spryskiwaczem czy trzeba z cztmś rozrobić? Odświeżacz loków, powiadasz...? Wilgotymi dłońmi nakładasz czy suchymi? Hmmm.. chyba zamówię w takim razie jeszcze jedną buteleczkę tego Jantara. Właśnie jestem po pierwszym użyciu i jak naładują się baterie do aparatu, to jeszcze dziś wrzucę zdjecia. Przy okazji zobaczę, czy mi urosły od ostatniej wrzuty A jutro rano przetestuję Jantara jako odnawiacza loczków Coś czuję, że będzie mi go brakować... ;/
Po pierwsze piękne włosy i ta długość! Ech... pozazdrościć...
I do tego zgrabna dziewczyna.

Wystarczy przelać do czystej buteleczki ze spryskiwaczem, można też rozrobić wodą lub skorzystać z przepisu Syrenki z receptariusza
. Jak wolisz.
Nakładam suchymi - spryskuje włosy i je ugniatam. Uważaj tylko, bo w Jantarze jest glikol, który należy do humektantów. Jeśli nie zabezpieczyłaś włosów, a wybierasz się na dwór, to może się skończyć po jakimś czasie suszą... Przetestuj w domu.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-08, 22:51   #12297
wilczex
Zadomowienie

Pomyslę o tym dzienniku, ale to nie dziś, bo musiałabym dooobrze pogrzebać w fotkach, a to będzie trudne, bo są rozstrzelone po różnych płytkach Ale dziękuję za komplementy Miło, że chociaż nie widać różnicy w długości to przynajmniej dobrze wyglądają Chociaż nadal szukam czegoś na ożywienie loków

ELOE77, dziękuję Zapuszczam cały czas, dlatego nie pocieniowałam, zrobię to na wiosnę ( późną). Chce mieć jak najdłuższe, ale najbliższy cel - swobodny dostęp do pasa.

No to jutro sobie daruję bo jadę na cąły dzień i to do faceta, wiec wolę nie ryzykować suchot

Edytowane przez wilczex
Czas edycji: 2010-01-08 o 22:53
Stary 2010-01-08, 23:12   #12298
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jutro sobie daruję bo jadę na cąły dzień i to do faceta, wiec wolę nie ryzykować suchot
Tutaj możesz przeczytać dlaczego należy uważać na glikol propylenowy (który jest humektantem) gdy powietrze jest suche.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...35&postcount=2
Stary 2010-01-08, 23:15   #12299
Edith3F
Zadomowienie

wilczex aaaale piękne i ta długośc! o takiej marzę
jaki to kolor i czym go zmieniałas?
Eloee77 ładny brąz Ci wyszedł widac że koncówki lekko jaśniejsze ,ale nie martw się , u mnie też niektóre pasma się odróżniają

Myślałam o tej odzywce Accent bo podobno naprawdę utrwala brąz(czytałam w KWC),ciekawił mnie tylko skład.Ale co tam,trudno,podejrzewałam że tak będzie... Nie kupię

Ja przez tą moją manię to czasami nie kładę się w dzień spac mimo że mam ochotę na drzemkę, bo przecież się włosy wygniotą...

Stary 2010-01-08, 23:25   #12300
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Bingo do dostania w Karfurze, prawda? Cena też mnie zachwyca. Czytałam kiedyś wątek o tych odżywkach i opinie były niezłe. Jeśli za pół litra 8 zł to nawet taniej od Lorysa i Kallosa wychodzi Dla mnie litr odżywki to za dużo. Nudze się szybko (ja, nie włosy )
W karfurze niestety nie ma. Są na pewno w auchanie, leclercu i tesco. tez się szybko nudzę odżywkami, dlatego używam kilku na zmiane
Cytat:
Bidulka Ale w zasadzie moge to powiedzieć chyba każdej z nas. Sobie też Miałam znajomą w pięknym kraju, której córcia miała śliczne blond loczki (może Wam kiedyś zeskanuję zdjęcie). I podejście koleżanki mnie urzekło - nie czesała małej loków w ogóle, rzadko myła jej główkę. Aniołek po prostu. Druga jej córka ma imię takie, jak ja ciekawe, czy tez ma loczki. Byłaby zabawa, bo nie dość, że nosi moje imię, to i jedną z czworga chrzestnych byłam Nie widziałam ich już ponad 4 lata
Żalu do mamy nie mam, nie robiła tego świadomie, ale chciałabym uniknąć w przyszłości jej błędów. Tak sobie myśle, że jest duże prawdopodobieństwo, że jeśli będę miała dziecko, odziedziczy włosy po mnie. U mnie w rodzinie wszyscy mają kręcone włosy, a gen za nie odpowiadający jest chyba dominujący.
.[/QUOTE]

Cytat:

TŻ dał się namówić na zdjęcia. I oto będzie dowód na moje oklapnięcie i ogólny fatal włosowy Ale może przyda się do keratynowej rozprawki
Dodam, że włosy wczoraj były myte, potraktowane balsamem Nivea i minimalną ilością żelu lnianego, 2 razy kaszkiet i spanie popołudniowe (ach, to słodkie lenistwo!). Tylko się nie wystraszcie!
I jeszcze - zdjęcia próćz pierwszego robione z lampą, ale oddają kolor
Kolorek śliczny, a włosy bardzo ładnie się trzymają jak na tak nieprzychylne warunki atmosferyczne Widać, że sporo urosły
Cytat:
Piękne Marze o takiej długości, ale chyba z moimi włosami jest ona nieosiągalna

Idę czytać nowy wpis w dzienniku
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości