|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Kiedyś tu przeklejałam taki artykuł. Trochę zieleniny tam było i nic więcej.
Nie jeść mięsa, nie pić mleka, nie jeść nabiału... no porażka. A na forum gazety to się w ogóle już śmieją, że pić tylko wodę i herbaty ziołowe z własnoręcznie zbieranych ziół - w terenach ekologicznych oczywiście.
|
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3184 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja myślę, że my to teraz tylko powietrzem powinnyśmy żyć i miłością
![]() Obżarłam się gigantycznymi mandarynkami. Bezwstydnie mamę i ciotkę objadam Idę zaraz spać, rano pobudka o 7... W sobotę! |
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamusie
pamiętacie mnie jeszcze? spróbuję troszkę Was nadgonić i zaglądać do Was ![]() póki co gratki dla wszystkich szczęśliwych mamuś ich maluchów
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko poprostu będzie się zajmować moim dzieckiem.Nie wiedziałam,że muszę wykorzystać 14 tyg.W przepisach jest napisane,ze urlop macierzynski nie jest przymusem i można go łączyć z pracą na pół etatu
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-01-08 o 22:16 |
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Fajna jest, a ile tyg?
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
piękne zdjecie
który tydzien?Twoja dzidzia chyba jest starsza od mojej
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co u Was? |
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16338415]
córcia - marzenie ![]() [/QUOTE] Dzięki babeczki Cytat:
Cytat:
Pewnie, że pamiętamy |
||
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16339080]
ładne, praktyczne. a nie myślałaś, żeby zamiast kołyski łóżeczko turystyczne kupić? Bo kołyska na krótko starczy. O lozeczku turystycznym nie myslalam , ale myslalam zeby do tego kompletu co jest na fotkach nie kupowac lozeczka z tej firmy tylko inne , tansze . Komplet jest cacy ale lozeczko przewyzsza cene normalnego lozka dla malego , nie zalezy mi za bardzo na jednakowym lozeczku poniewaz napewno wykozystam je przy nastepnym dziecku i jeszcze nie wiem czy nie postoi u mnie w sypialni zamiast w pokoju malego , a jak mi sie nie bedzie chcialo wstawac? Wiec model lozeczka nie jest taki istotny , to meble chce ladnie skompletowac a te sa strasznie praktyczne . Pokoik dziecka jest na pietrze , nie wysoko ale zawsze a na dole mam kuchnie z otwartym salonem gdzie spedzamy wiekszosc czasu i tu tez bym cos chciala zeby maly byl przy mnie , moze zeczywiscie to lozeczko turystyczne to lepszy pomysl? Zawsze mozna je dluzej wykozystac , no zobaczymy , A myslalyscie dziewczyny o zakupie elektronicznej niani? Bo ja sie do niej przymiezam ,taka z monitorem oddechu i takimi tam , dla mnie praktyczna zecz , przeciez nie bede siedziec 24 na dobe przy malym jak bedzie spal , w domu zawsze jest cos do zrobienia a i ogrod mam wielki wiec jak wyjde na chwilke to ta niania jak znalazl . Np. taka jak w linku , znalazlam ja w jednej z gazet dla kobiet w ciazy http://www.bazarek.pl/produkt/0/3836...re-ac-420.html lub http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/monitor-oddech...ania-angelcare
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe-a jakiej firmy są te mebelki? cudne
co do niani to my mamy właśnie aniołka z monitorem(2link) i bardzo sobie chwaliłam,myślę,że teraz również będzie nam pomocna. Moja bratowa mająca dom,również.A moja kuzynka twierdzi,że aniołek uratował życie jej córeczce,więc moja cała rodzina jest ZA i kupuje aniołki. A samą nianię można wykorzystać kiedy dziecko śpi w wózku na dworze albo uśnie w aucie ma bardzo dobry i daleki zasięg i właściwie żadnych zakłóceń Cena owszem dosyć spora,ale to naprawdę solidnie wykonana niania można też popatrzeć za używanymi albo kupić i później odsprzedać komuś aaaa.... i nie pisałam Wam,ale wczoraj rano przepisałam się do nowej lekarki,co by nie musieć jeździć na drugi koniec miasta i poszłam do niej po skierowanie na badania na moją prośbę usłyszałam,że jak mnie stać na prywatnego ginekologa to stać mnie na prywatne badania... wspaniała pomoc ciężarnym w tym kraju nie ma co |
|
|
|
#3193 | ||||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję Dziewczynom, które poznały płeć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3194 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Już po usg, serducho bije i rośnie jak trza, od 19 grudnia Agatka urosła sporo, z 20dag na 35, i z 14cm na 17,5 Rzecz jasna, znów stópki pokazywała![]() ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków Dafreen, gdzieś babo była, jak cię nie było? Witaj ponownie |
|
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w porządku, Bruno bryka, brzuszek rośnie za chwilę zaczynamy 25 tydzień, mamy 3-4 kg do przodu. na usg połówkowym 22 grudnia Brunia ważył 370 g i miał ok 19 cm od dupki po czubek główki ![]() siedzimy w domku, na zwolnieniu, mamy duże ryzyko przedwczesnego porodu, a gin chce żebyśmy się doturlali do 36 tyg więc jeszcze chwila przed nami... powoli kupujemy rzeczy dla małego, szczególnie szukamy okazji na przecenach... udało nam się ostatnio dopaść w 5 10 15 bawełniane koce po 19 zł a wczoraj przyjechał wózek, dostaliśmy bon na wózek od Mikołaja i trafiła nam się okazja, więc zakupiliśmy i wczoraj dojechał... więc mamy już brykę
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2010-01-09 o 10:12 |
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16345776]Hej Już po usg, serducho bije i rośnie jak trza, od 19 grudnia Agatka urosła sporo, z 20dag na 35, i z 14cm na 17,5 Rzecz jasna, znów stópki pokazywała![]() ![]() [/QUOTE] Super. Cytat:
![]() A pokażesz brzuszek teraz? I wózeczek?
|
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16345776]Hej
Już po usg, serducho bije i rośnie jak trza, od 19 grudnia Agatka urosła sporo, z 20dag na 35, i z 14cm na 17,5 Rzecz jasna, znów stópki pokazywała![]() ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków Dafreen, gdzieś babo była, jak cię nie było? Witaj ponownie o proszę jaka dużo dziewczynka gratki dla mamusi i malucha Cytat:
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Duża, wygodna spacerówka i super koła.
Dwa bajery, na które zwracałam uwagę przy wyborze.
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Mutsy miałam okazje wypróbować w różnym terenie i porach roku jak opiekowałam się dzieckiem, jak dla mnie jeden z najlepszych wózków dostępnych na rynku i odpowiada mi też wizualnie...
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny jest, zgrabny taki.
Przede mną teraz pranie wykładziny, zakup łóżeczka i materaca... Wózek potem.
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no i zasłony bo u mnie słońce w okna świeci a rolety mam dosyć jasne więc musze zrobić lekkie zaciemnienie żeby Bruno o 5 rano nie wstawał wózek dostaliśmy od Mikołaja i akurat trafił nam się kolor fajny więc dlatego kupilismy... teraz bedziemy się do łóżeczka przymierzac i fotelika samochodowego, to ostatnie "duże" zakupy jakie musimy zrobić... drobiazgi staram się kupować w miarę na bieżąco, ale i tak końca listy nie widać....
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meble sa z firmy FS Favorit Szczytno firma dzialajaca na zlecenie duzej szwajcarskiej firmy -po prostu szwajcarska dokladnosc , dlatego takie fajne i praktyczne ten moj zestaw nazywa sie CAMELOT tym bardziej mezowi sie spodobal , imie dla malego wybral on - no i Aleksander od razu skojazyl mu sie z Aleksandrem Wielkim a chyba nie musze pisac kim bym wiec te meble pasuja mu jak ulal![]() maja tylko troche kosmiczne ceny ale im dluzej szukam tym znajduje tansze Tu jest link do strony gdzie sa te meble , mamuska ktore spodziewaja sie dziewczynek polecam wejsc w galerie mebli Cinderella naprawde piekne i takie pewnie bedzie miala kiedys moja corka zawsze mi sie podobaly .http://www.fsfavorit.pl/katalog.php?idk=19
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ałła - gratuluję Maciusia
![]() Kees - śliczna dzidzia ![]() co do herbat - przed ciążą uwielbiałam czarną mocną gorzką i gorącą (nigdy nie wyciągałam torebki z kubka po zalaniu wodą). teraz robię sobie słabszą i wyciskam cytrynkę, a oprócz tego piję dużo zielonej z opuncją (też nie wiem czy to dobrze, ale to moja ulubiona), czasem białą lub owocowe. Cytat:
Cytat:
uważaj na siebie, a na pewno będzie dobrze. wózek bardzo fajny. wzięliście taki kolor dla Bruna, czy to przykłądowe fotki? muszę Wam jeszcze powiedzieć, że wczorajsza droga na Wrocłąw, to była masakra. pierwsze pługi zobaczyliśmy dopiero po przejechaniu ponad 70 km... a tak naprawdę porządnie odśnieżona autostrada była dopiero 40 km przed Wrockiem. małż bał się mnie zabierać w tę niebezpieczną trasę i o mały włos mnie nie zostawił w domu tuż przed wyjściem w każdym razie nie żałuję, że z nim pojechałam. dzidek najwyraźniej lubi długie trasy, bo się ewidentnie ożywił i tym razem jestem pewna, że to było TO. najpierw czułam "rybkę", a potem coś jakby rączką albo nóżką przesunął wzdłuż kawałka brzucha, co mnie tak fajnie załaskotało. mam nadzieję, że teraz będzie się tak odzywał częściej ![]() w piątek mamy kolejną wizytę, zwykłe usg, ale może się dzidek ujawni i da się ocenić jakiej płci jest.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-01-09 o 11:14 |
||
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śnieżyca! Straaszna. Nic nie widać. miałyśmy z mamą jechac na zakupy.. ale strach gdziekolwiek się ruszyć, zwłaszcza do warszawy gdzie drogi nie są odśnieżane
![]() A miałam kupić rzeczy do spania dla maluszka.. bo w tym miesiacu na tym się skupiam.. Daff fajny wózeczek Śliczny ma kolorek Własnie tez musze jakiś dywanik kupić.. Mamy gołe panele i tak myśle nad jakimś małym, ładnym dywanikiem.. i żaluzję, żeby słońce własnie nie świeciło. Herbaty nie, w ciązy? Słyszałam tylko o mocnej by za dużo nie pijać. Ale ja nie wyobrażam sobie dnia bez herbaty z cytrynką. Zwłaszcza zimą.. |
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wózek na zdjęciach to dokładnie nasz wózek... zdjęcia mam zapisane z oferty i dokładnie ten kupilismy
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16345776]Hej Już po usg, serducho bije i rośnie jak trza, od 19 grudnia Agatka urosła sporo, z 20dag na 35, i z 14cm na 17,5 Rzecz jasna, znów stópki pokazywała![]() ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków [/QUOTE] Wspaniale, że wszystko w porządku Ja wizytę mam we wtorek. Ciekawe czy zrobi mi USG ![]() U nas sypie od rana, a mąż musiał do Torunia jechać na zebranie firmowe Później musimy na jakieś zakupy jechać, trza coś jeść. ... i widziałam w ofercie Carrefoura fajne kocyki dla dzieci, pojadę obadać.
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ale zazdroszczę. U mnie jest na plusie i wszystko się topi. Właśnie ze sklepu wróciłam... całą czapę mam mokrą, tak z drzew leci... gałęzie mają jeszcze lodowe skorupki, auta nawet otworzyć nie mogę bo lodem pokryte, ale z drzew leci jakieś cholerstwo, czyli odwilż... Do popołudnia wszystko spadnie, a potem zamarznie i będzie... lodowisko. :/ |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
I u mnie same 'grube' rzeczy zostały
i wczoraj olśnienia dostałam jak policzyłam że to tylko 4 miesiace zostało.. ![]() Podzieliłam wszystko sobie na miesiace, żeby w jednym miesiacu nie kupić samych duperelek a w następnym same drogie rzeczy.. ![]() Teraz, teraz.. Jest biało, w odległości kilku metrow nic nie widać, śnieg zasuwa jak nie wiem, a na ulicach lezy po kolana. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

Nie jeść mięsa, nie pić mleka, nie jeść nabiału... no porażka.

Później musimy na jakieś zakupy jechać, trza coś jeść. ... i widziałam w ofercie Carrefoura fajne kocyki dla dzieci, pojadę obadać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)