|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
kurde poczytalam troche w necie i niby pisze ze 22dc to szanse sa niewielkie bo jest to faza poowulacyjna...
![]() no a moje cykle : ostatni byl 30 dniowy a 3 poprzednie 28 dniowe ......wiec mozna powiedziec ze w miare regularne wiec owulacja byla miedzy 12-18 dc......a byla bo pisalam jeszcze tu ze mnie boli podbrzusze tylko nie pamietam dokladnie w ktory dzien to bylo(chyba jakis tydzien temu )jak dostane @ to pedze do lekarza po tabsy albo plastry
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-09 o 11:30 |
|
|
|
#2252 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Hej
![]() Ja tylko na chwileczkę Karolinka prosi o trzymanie kciuków za Zuzkę. Dzisiaj idzie do szpitala na badanie i Karola ma nadzieję, że na tym się skończy. Boi się okropnie. Macie pozdrowienia od nich. Trzymajmy kciuki, bo wiadomo jaką mają moc. ![]() ![]() ![]() Buziaki, odezwę się później
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka dobra jesteś z tymi zakupami
Morska no kiepska sprawa z mamą musisz mieć sporo cierpliwości żeby to wszystko znosić ale musisz coś z tym zrobić teraz bo potem może być jeszcze gorzej, tylko nie mam pojęcia co (no to pomogłam )czekoladka21 no to czekamy na @ u Ciebie a jak nie to ![]() eleeri tak mi szkoda Mateuszka, bidulek ![]() aannuullaa to ja kusicielka dawałam ten przepis ![]() katarzynka00 wyczaiłam Cię na nk zaproszenie poszło ![]() Jaki jest u Was zwyczaj na kolędzie ? U nas daje się dwie koperty jedna na kościół druga dla księdza ale w tym roku po raz pierwszy w naszym nowym mieszkaniu sama przyjmuję i nie uśmiech mi się dawać na księdza bo niby czemu czy jakaś dziwna jestem ?
|
#2254 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w 7 tyg 1250g jej przybylo ![]() Cytat:
ni powiem ci jaka farba, bo ja to u fryzjerki robie wiem ze nazywa sie red blond w katalogu jak wybieralam, ale tylko za 1 i 2 razem taki soczysty wyszedł, pozniej nie był taki, ale teraz jak robiłam poprosiłam ja zeby zrobiła wszystko zeby znów taki wyszedł i dodała wiecej czewieni i jakas ampułke ozywiajaca kolor i udalo sie ![]() ewent jak bede znów to zapytam ja jakiej formy ta farbka ale tyle o mnie bo ty TY LASKA JESTES !!!!!!!!!! Ach, faecetem byc ![]() poszło ![]() Cytat:
ja tez sie tak strsowałam bo w 19 dniu tabletki nie wziełam jak na złośc i miałam stresa ze hej, w sumie to jeszcze sie martwie bo okres coprawda dostałam ale to jescze o niczym nie świadczy przy tabletkach ![]() Unholy, czeko jak wy mnie wylukałyscie
|
|
#2255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas daje sie 1 koperte na kosciol Cytat:
ja znalazlam cie u Oli
|
|
#2256 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja się staram wytrzymywać i tłumaczyć, ale równie dobrze mogłabym nic nie mówić, Mama nawet nie słucha, tylko coś tam sobie robi, ogląda ściany itd. Albo słucha i mówi coś w stylu "mamy ją w dupce". Nie mam nerwów ze stali i nie wszystko jestem w stanie znieść. Zwłaszcza, że mamy ogromne zatargi z czasów mojego dzieciństwa i bardzo wczesnej młodości Później przez niemal 15 lat żyłam samodzielnie utrzymując kontakt, tak w okrojonej wersji i wtedy odżyłam. Ale odkąd jest Tymek, a Mama chce uczestniczyć w jego życiu to jest ciągła szarpanina Nie chcę być zmuszona do tłumaczenia dziecku kiedyś, dlaczego nie może spotykać się z babcią, więc pozwalam na jako takie kontakty, ale różnie się to może skończyć. Mama to osoba niby na stanowisku, wykształcona, (choć wiem, że to żaden wyznacznik) i traktuje ludzi (z wyjątkiem swych koleżanek) z góry, uważa, że wszystkimi może rządzić i patrzy na nich przez pryzmat np. stanu konta. A mnie to już w ogóle uważa za swoją własność, którą można zarządzać i która nie może mieć własnego zdania. Nie nabrała do mnie szacunku przez 33 lata mojego życia, więc nie nabierze i teraz. Powtarza tylko, że nie może się doczekać, aż Tymek sam pozna drogę do Babci i nie będzie musiała z nami ustalać wizyt. Domyślam się, co będzie się działo. Oczywiście kocham Mamę i szanuję również za wiele rzeczy, ale Jej sposób postępowania i światopogląd to dla mnie obca bajka. Liczę jeszcze na mojego Męża, bo ma u mojej Mamy większe poważanie niż ja.Miał je zanim Go zobaczyła na własne oczy. Nie zgadniesz dlaczego. Bo pochodzi z Zakopanego. A podobno w Jej kręgach wypady w to miejsce są modne, więc zięć z Zakopanego to rarytas. No i tak to mniej więcej wygląda. ![]() A pisałam już, że kiedyś na spacerze szła z boku wózka, nagle dopadła do niego i zaczęła śpiącemu Tymkowi wyciągać rączki do góry, aby miał je nie wzdłuż ciała, tylko tak koło główki? Bo tak lepiej wygląda. Tłumaczenia moje nic nie dadzą. Prawdę mówiąc nie wiem, co mam robić. Kiedyś Jej przyjaciółka starała się wytłumaczyć, że nie powinna u mnie w domu zaglądać do mych szafek, kiedy na chwilę zostanie sama np. w pokoju i nie dała rady! Mama twierdzi, że chyba własnej córce może zaglądać. Także mogę sobie pogadać. ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Aha, galeria zablokowana, no tak Wysłałam zaproszenie ![]() Cytat:
Ale dzięki za chęci ![]() U mnie daje się jedną
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
aha
dopiero teraz przegladnelam twoje foteczki i musze powiedziec ze ty jako króliczek no ikolejna lasencja morska, niefajnie masz nie wiem co ci doradzic, najgorsze ze i Tymek moze brac w tym udział
|
#2258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
np. tym że guma przy tych piszczących zabawkach jest bardziej miękka niż w zabawkach dla dzieci
Cytat:
to juz drugi antybiotyk, a młody ma dopiero pół roku ![]() Cytat:
![]() współczuję zatoru przeszło choć troszkę ? Cytat:
![]() a nie masz namiaru na jakiegoś gina prywatnie ? a do kogo chodziłaś w ciąży ? dzięki ja za Kubusia też trzymam ![]() żeby była odpowiednia ![]() dzięki Cytat:
bo chyba przeoczyłam ale trzymam oczywiście ![]() Cytat:
![]() u nas daje się jedną kopertę "co łaska" no i ministrantom też pieniążka ![]() w tym roku ministranci robili zapiski na kartce ile kto dał
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nauczyłam się już, że nie ma się co szarpać, nawet jeśli jest to rodzic. To jest samonakręcająca się machina nerwowości dla Ciebie i dla Tymka. Może to podziałałoby na Twoją mamę otrzeźwiająco ![]() Cytat:
Dzięki
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2010-01-09 o 13:18 |
|
|
|
|
#2261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no nic musze czekac na@...... idziemy dzisiaj na urodziny wiec znowu mnie nie bedzie wieczorem....
|
|
#2262 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ja w zeszłym roku kupiłam botki brązowe do płaszcza i ra ubrałam, a teaz już mi się nie podobaja Cytat:
a to może moja mała po pradziadkach odziedziczyła geny ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2263 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2264 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
oczywiscie noc - tragedia ![]() maly zasnal o 1 a potem do 5 co godzine wstawal ehhh ja juz nie wiem co mam z nim robic dzieki ![]() nie wpadaj w panike, napewno nie zajdziesz w ciaze albo wez sobie tabletke "po" - ja kilka razy w zyciu wzielam jak nie bylam pewna czy nie zajde w ciaze a nie byl odpowiedni moment Cytat:
mam nadzieje, ze szykbo sie polepszy hehe szajbus to moje drugie imie ![]() Cytat:
![]() dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja w sumie ubieram sie bardzo roznie i do kazdej rzeczy praktycznie mialabym co ubrac - mam i ciuchy eleganckie i sportowe i codzienne.... Cytat:
oczywiscie trzymam ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ja tak mam z wieloma rzeczami ahaa Cass nie przejmuj sie brakiem zabka - my tez nie mamy, nasz lekarz mowil, ze srednio wychodza dzieciom w 8 miesiacu i Erykowi tak wyszedl wlasnie morska wspolczuje Ci bardzo
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chyba tez przeoczyłam
ale kciuki trzymam ![]() ![]() eeeeeeee bo sie zarumienie no to śmiało, przeciez masz mnie w znamych na nk
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-09 o 15:40 |
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Cytat:
łączę się w bólu, u mnie noc też do najciekawszych nie należała ![]() pytałam nawet ostatnio pediatry o to spanie to pocieszyła mnie że niektóre dzieci do 2 r.ż. budzą się w nocy ![]() dzięki i z tego wszystkiego zapomniałam Wszystkiego najlepszego dla Marcela
|
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do gina to bedzie chyba za pozno juz w poniedzialek Cytat:
![]() taaa tylko skad ja wziac? ide zrobic makeup ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo juz się pogubiłam kogo mam, a kogo nie mam
|
|
|
#2269 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() Cytat:
a recepte moze Ci wypisac kazdy lekarz, nie musi byc gin - nie masz jakiegos znajomego?
|
|
|
#2270 |
|
Ola-Unhola
|
Karolinka a ni chyba żadna z Was nie pisały.
Zuzia ma cos niepokojacego na główce, nie uderzyła sie, wiec nie wiadomo od czego. Była u chirurga, ale on nie chcial sam diagnozy stawiac, wiec wysłał na badania do szpitala. ![]() Eleeri, współczuje Matiemu zastrzyków. Mam nadzieję, że pomorze i nie wróci juz żadne cholerstwo. Miramej, smarowałaś juz siusiaczka maścia, pomaga cos? Czekoladko, kciuki za brak fasolki , chociaż...![]() Ja bym się cieszyła ![]() Svinecko, Antoś też wstaje co godzinę, albo i częściej, ja już się przyzwyczaiłam... Morska, współczuję przepraw z Mamą. Ja nie wiem, jakbym się zachowała w takiej sytuacji ![]() Napisałam Skierce, że żadna z Was nie ma odstąpić netu niestety. Będą myśleć z Mężem co zrobić, bo jeszcze 4 miesiące bez to sporo czasu ![]() Przekazałam oczywiście pozdrowienia, za które bardzo dziękuję i Was również pozdrawia. Idę na gołąbki
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciągle zapominam
![]()
eleeri i co myślisz o tym świetliku Playskool? Zadowolona jesteś?
|
|
|
#2272 |
|
Ola-Unhola
|
Skleroza nie boli
Wszystkiego Naj Marcelku - śpij w nocy dłużej ![]()
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakąś narośl, plamę - ale jestem wścibska dzięki mmm, gołąbki, ale bym zjadła ![]() Cytat:
![]() już pisałam do sprzedawcy ![]() więc dalej czekam
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itpCytat:
![]() musze poczekac tydzien, bo za tydzien wlasnie mam dostac@.....a jak nie to bede musiala powoli oswoic sie z ta mysla ![]() tak makijaz zrobiony, mala spi, ide poprasowac ciuchy i jak sie obudzi dam jej mleko i pojedziemy-chociaz boje sie bo straszne sliskie drogi sa
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
poszło
Cytat:
No i oczywiscie wszystkiego naj dla Marcelka!!!!!!!
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, biedna Zuzia ![]() Posmarowałam raz rano, na razie bez zmian Ja nie wiem, jak ma Mu się ten siusiak wygoić, przecież przy każdej zmianie pieluszki tam muszę umyć, staram się robić to bardzo delikatnie, ale ciągle tam trzeba dotykać ![]() , i co odpisał?
|
|
|
#2277 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() hmm a ja nie moge sie przyzwyczaic dziekujemy ![]() Cytat:
![]() kurcze pol roku ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- dzieki
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko podgrzewałaś w tym swoim podgrzewaczu słoiczki? Jesteś zadowolona?
Teraz te podgrzewacze są pod innym logo podobno - u tej samej sprzedającej.
|
|
#2279 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja w ogole jak kupowalam ten podgrzewacz to on nie byl z takim misiem tylko bez zadnego nadruku
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a to nastawienie temperatury nie działa poprawnie?Teraz nazywa się Sisi, czy jakoś tak.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

)

musisz mieć sporo cierpliwości żeby to wszystko znosić
ale musisz coś z tym zrobić teraz bo potem może być jeszcze gorzej, tylko nie mam pojęcia co
)

zaproszenie poszło 

teraz bede w strachu czekac az dostane@

, i co odpisał?