Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 23:54   #2221
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

teraz naprawde juz mowie dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 23:59   #2222
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
jestem na tym watku
te co jedza 6 sa na diecie turbo
wlasnie doszlam do tego
zaczelam od srodka, od poczatku i od konca i tam cie namierzylam
Zglebialas go bardziej? nie jemy za malo?mialy jojo?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

napisz ...

no to brawa dla małża ... mój włąsnie ostatnio stwierdził, że po pracy chce sobie odpocząć bo jest zmęczony ... a ja nie jestem? A on mi na to - przeciez Ty nie pracujesz ....

Boszzzzz .... zaraz padne!!!!!!! kolejny GNOM!!!!! ............. wrócił z baru po 4 godzinach! ... bez obiadu! smród papierosowy mnie zabija! i do tego ugotował sobie żołądki ... naprawde zaraz zwymiotuje! Wysłałam go pod prysznic, ale to był chyba zły pomysł, bo własnie słysze jakieś hałasy
brawa ciche i ukryte
nie przyklasnelam mu, za to milusio mi sie zrbilo
A dzis wspomnialam ze smoczki musze malej kupic na te 6-18 bo te juz jej za male- nie wiem why na to nie wpadlam, ale okazuje sie ze mozna?
polecial mi po te fistaszki i kupil canpola, a my nuki...no ale moze mloda nie odrozni.Ksztalt zbizony bardzo

Tej ciotki syn jest swierzuchnym tatusiem... i se pomyslalam czy to nie jesden z "entych"smoczkow sprezentowanych na jej chrzest
Prezent sam w sobie bardzo fajny i naprawde mi sie podoba ale czy to jest odpwiednie dla prawie 6mc dziewczynki ktora zaraz zacznie siedziec i dostanie zabki?
Takie to typowe na chrzest
a moze ja zbyt podejrzliwa jestem, nie wiem
Nie wiem nawet ile to kosztuje.Musialabym looknac na alle, ale oni to dusigrosze i watpie by chcialo im sie pofatygowac po TAKI prezent dla naszego dziecka...

Cytat:

nie pokaze bo bedziecie sie smialy
ja???
z ciebie???
no wiesz
wstydz sie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
no tak, ja tu zwarta i gotowa do wizażowania z amore pomidore pod ręką a tu pewnie wszystkie lulu poszłyście, no ale może chociaz troszke ponadrabiam zebyście mnie nie wyrzuciły z forum
mission imposible

Ja ide do lozeczka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:06   #2223
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
A moja córcia to ewenement ma jasne włoski, niebieskie oczka a mamusia i tatuś maja ciemne wloski i brązowe oczka, moi rodzice i tż też ciemni z ciemnymi oczami a myszka blondi chociaz troszkę jej ciemnieja juz włoski
hihih to po kim te oczka???

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

A dzis wspomnialam ze smoczki musze malej kupic na te 6-18 bo te juz jej za male- nie wiem why na to nie wpadlam, ale okazuje sie ze mozna?
polecial mi po te fistaszki i kupil canpola, a my nuki...no ale moze mloda nie odrozni.Ksztalt zbizony bardzo
ja wlasnie dzisiaj kupilam nowego smoka malej i tez chcialam wziac ten 6-18 mcy ale jakis duzy mi sie wydawal wiec wzielam 0-6 -mala odrazu zaczela ssac i teraz tez spi namietnie ssac silikonowa gume

spadam sie myc i do lozka bo malz ma chcice i ja chyba tez

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:15   #2224
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz co jakis czas temu zrobilam? hehe az samej z siebie mi sie chce smiac "wymyslilam" sobie jakie chce buty, no i oczywiscie musialy byc takie i ani ciut inne - przeszukalam wszystkie strony na allegro jakie sa mozliwe z butami, chyba pare setek ich bylo, no i znalazlam - ideal ale jakos nie wiem czemu ociagalam sie z kupieniem i co? ktos wykupil. z nadzieja pisze maila do sprzedawcy czy posiada moj rozmiar jeszcze w tym kolorze - oczywiscie nie posiadal. zaczelam szukac ich od nowa - nigdzie nie bylo. w akcie desperacji napisalam do dziewczyny, ktora je kupila, z nadzieja iz jeszcze w nich nie smigala z propozycja odkupienia nawet drozej niz kupila - mialam farta bo jeszcze w nich nie chodzila i napisala abym dala propozycje - zaproponowalam jej 35zl wiecej niz kosztowaly na aukcji i sie zgodzila - i mam te buty
ale nie to jest najlepsze - mialam je na sobie raz

no bo gdzie mam w nich chodzic - przeciez nie na spacer po sniegu
ale sie uśmiałam! Poprawiłaś mi humor
Cytat:
no tak, ja tu zwarta i gotowa do wizażowania z amore pomidore pod ręką a tu pewnie wszystkie lulu poszłyście, no ale może chociaz troszke ponadrabiam zebyście mnie nie wyrzuciły z forum
no wiesz ...
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
i mialam czerwony gorset
alez byla sensacja pod kosciolem
mysleli ze ja druhna
ja też chce zobaczyć ten czerwony gorset ...
Cytat:
Tej ciotki syn jest swierzuchnym tatusiem... i se pomyslalam czy to nie jesden z "entych"smoczkow sprezentowanych na jej chrzest
Prezent sam w sobie bardzo fajny i naprawde mi sie podoba ale czy to jest odpwiednie dla prawie 6mc dziewczynki ktora zaraz zacznie siedziec i dostanie zabki?
Takie to typowe na chrzest
a moze ja zbyt podejrzliwa jestem, nie wiem
Nie wiem nawet ile to kosztuje.Musialabym looknac na alle, ale oni to dusigrosze i watpie by chcialo im sie pofatygowac po TAKI prezent dla naszego dziecka...
hmmm ... szczerze to tez bym sobie tak mogła pomysleć

smoczek taki ... widziałam juz kiedys takie cudo
http://www.allegro.pl/item867669494_...a_chrzest.html

dobra to ja tez spadam spać, gnom chrapie na fotelu niech sobie śpi ... od prysznica odpadła uszczelka /tylko/

dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:18   #2225
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
morska Twoje przeprawy z mamą nie wyglądają tragicznie-(nie pomyliłam?)to, co opisujesz jest zabawne właszcza to :mamy mamcię w dupcirozumiem,z e wygląda to inaczej z drugiej strony.
Czasami warto przymknąć oko na niektóre rzeczy-moi rodzice ostatnio umyli małego w bidecie...bo było im wygodniej...
a ostatnio tao chcaiał Mikiemu dać mandarynke do spróbowania-no myślałam, ze padnę
a swoją drogą kiedy mozna podać np.banana nie ze słoiczka?
Ale mam przymknąć oko na to, że moje dziecko nie może spać i płacze, bo moja Mama ma ochotę wtedy się z nim bawić?
Wierz mi, że na wiele rzeczy przymykam oczy - inaczej już dawno zerwałabym kontakty, bo nerwowo byłabym wykończona.
To, co piszę może i jest zabawne (nie dla mnie, ale nie gniewam się, że Was to bawi ), ale to i tak jest wierzchołek góry lodowej.
A to o dupci to był tylko zaczątek tego, co mnie czeka w przyszłości - podkopywanie mojego autorytetu, dążenie do tego, by Tymoteusz wolał babcię niż mnie.

Na słoiczkach z bananami jest napisane, że po 4 miesiącu, choć sama jeszcze nie dawałam.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, ale to się skądś wzięło, prawda? Samo z siebie przecież nie
E tam, czasem się bierze samo z siebie. A jak dziecko jest w grupie ryzyka, ma np, refluks pęcherzowo-moczowodowy to i największa sterylność nie pomoże.
Nie smutaj, to na pewno nie Twoja wina

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzęsę się jeszcze cała (...)

Cytat:
ja tak z innej beczki
mam dwa pytania:

1. czy Wasze dzieci jak jedza obiadek/deserek tez tak sie wyginaja na wszystkie strony? tez interesuje je wszystko inne tylko nie jedzenie?
ja z lyzka z prawej ona w lewo sie patrzy, ja z lewej - ona na prawo, ja do gory, ona glowe w dol i je sliniak albo zsuwa sie z tego krzeselkai jeczy bo jej niewygodnie

2. w czym spia Wasze dzieciaczki? na Zuzie wszystkie pajace sa juz za male praktycznie i chce cos kupic. Ogladalam wlasnie takie fajne pizamki, tylko ze to bluzeczka i spodenki, gole stopki by miala i plecki, zakladac pod to body? co ze stopkami?
1 - różnie to bywa, czasem tak jak piszesz.

2 - mój najczęściej w pajacyku, czasem w body z długim rękawem i śpiochach. Dzisiaj właśnie byłam na zakupach, bo powyrastał z pajaców i nie ma w czym spać, kupiłam kilka rzeczy w 5-10-15, w tym taki komplet - koszulka i półśpiochy - też wypróbuję do spania.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-09 o 02:07
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:22   #2226
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hihih to po kim te oczka???

ja wlasnie dzisiaj kupilam nowego smoka malej i tez chcialam wziac ten 6-18 mcy ale jakis duzy mi sie wydawal wiec wzielam 0-6 -mala odrazu zaczela ssac i teraz tez spi namietnie ssac silikonowa gume

no własnie po kim......
mój brat tez taki odmienieć blondyn o niebieskich oczach to moze geny gdzieś pobłądziły i do Martyni dotarły

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
ale sie uśmiałam! Poprawiłaś mi humor

no wiesz ...

hmmm ... szczerze to tez bym sobie tak mogła pomysleć

smoczek taki ... widziałam juz kiedys takie cudo
http://www.allegro.pl/item867669494_...a_chrzest.html

dobra to ja tez spadam spać, gnom chrapie na fotelu niech sobie śpi ... od prysznica odpadła uszczelka /tylko/

dobranoc
moja mysia dostala taki smoczuś na chrzciny od prababci, ma nawet wygrawerowane że od prababci lusi, bardzo mi sie podoba bedzie pamiatka na lata

to jak wszystkie mamcie poszły lulu to co, ja tez mykam ............ kolorowych snów mamuski ;*

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2010-01-09 o 00:26
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:25   #2227
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
tez mi sie wydawalo ze malo
poczytalam o tej diecie i mozna wiecej oby nie przejadac sie

tez jestem strasznie ciekawa jak wygladaja

ale ja jem zeby sie najesc

oj jak znajde to pokaze moze
Cytat:
a mi sie marzyly ciemne
do tej pory robie eksperymenty i co jakis czas pofarbuje na ciemno a pozniej stekam ze mi zle i nie moge sie doczekac kiedy farba sie zmyje
mam to samo
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka jest taka
Nikt z nia nie chce chodzic na zakupy, bo najpierw sobie cos wymysli, a potem idzie kupowac. Dodam, ze zawsze jest to cos oryginalnego. Potem ma zly humor i psuje humor innym. W sklepach jest niegrzeczna, glosno marudzi i obwinia sprzedawczynie, ze nie maja danej rzeczy w asortymencie . Tak wiec zakupom z nia mowie nie.

Svinecko, dobrze, ze ty tylko po allegro chadzasz za tymi wysnionymi rzeczami
to ja mam troche inaczej - ogolnie mnie sie pieniadz nie trzyma i potrafie wydac fortune na ciuchy - jesli sie na cos upre to szukam na necie bo jakbym miala po sklepach chodzic to bym bzika dostala

a w sklepach to jest przewaznie tak, ze zobacze cos fajnego i wiem, ze to chce i kupuje, czasem nawet bez przymierzania, potrafie wejsc do centrum handlowego i po godzinie miec pelne torby ciuchow, gdzie np. kolezanka, z ktora jestem nic jeszcze nie zdazyla przymierzyc

no ale to oczywiscie jak mam pieniadze a to ostatnio zdarza sie baaaardzo rzadko
Cytat:
wlasnie doszlam do tego
zaczelam od srodka, od poczatku i od konca i tam cie namierzylam
Zglebialas go bardziej? nie jemy za malo?mialy jojo?
wiesz co nie zaglebialam sie za bardzo....a czy jemy za malo nie wiem - ja zjadam tyle zeby sie najesc - np jak jem kurczaka na obiad to zjadam dwa filety i 2 jajka i jestem najedzona
albo miche salatki na kolacje

Aniu ciesze sie, ze sie na cos przydalam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:36   #2228
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

znalazlam na kompie nawet fotki z tej aukcji tych butow

i teraz tak - nie chodzi o to, ze sa wywijane bo jest takich pelno a ja i tak nosze je nie wywiniete, chodzilo o to zeby rozciecie mialy z przodu wlasnie, a zadne inne nie mialy
no i o taki obcas chodzilo i zeby nie byly zamszowe i koniecznie szare

wieeeeeeeeeeeem glupia ja

ale dalej mi sie bardzo podobaja
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 02:04   #2229
morska
Zadomowienie

Cytat:
Nie zaszczepiliśmy Kubusia. Ma infekcję układu moczowego, dostał Furagin, a na siusiaka Triderm. Po 10 dniach kontrola. Dostaliśmy też skierowanie do poradni nefrologicznej.

Kubuś urósł 5 cm przez 2 miesiące - teraz mierzy 68 cm , z wagą też nie aż tak źle - waży 7025 g (przez 2 miesiące przybrał 765 g). Lekarka mówiła, że ona bierze poprawkę na wagę urodzeniową i bardziej patrzy na tę przy wypisie ze szpitala.

Trochę ten Triderm mnie niepokoi, bo to steryd, oczywiście z groźną listą powikłań i przeciwskazaniami stosowania na okolice odbytu i narządów płciowych . Zna się któraś z Was Nie zapytałam lekarki, bo przeczytałam dopiero w domu.
A jednak
Czemu to skierowanie? Czy to coś poważnego, czy tak, na kontrolę?

za Kubusia wymiary i wzdłuż i wszerz

Może zapytaj na forum gazetowym? - tam jest jedno o ZUM i wadach ukł. moczowego.

Cytat:
, wydaje mi się, że Go ten siusiak nie boli, bo nie płacze przy przewijaniu, ani jak robi siku, ale wygląda to okropnie

W ogólnym było lekko podwyższone pH (co sprzyja zakażeniu) i trochę za mały ciężar właściwy, poza tym OK, ale lakarka powiedziała, że taka ilość bakterii E. coli u małego dziecka świadczy o infekcji. Posiew robiliśmy z antybiogramem, i tam były wypisane i antybiotyki i Furagin, więc pediatra wybrała Furagin.
Tak, Triderm na siusiaka, ale on nie jest tylko czerwony, skórka popękała
Biedny siusiak

A nie było podwyższonej liczby leukocytów? Zazwyczaj przy infekcjach jest. No ale zazwyczaj.
Dajecie coś na zakwaszanie, np. Cebion?

Trzymam za szybką poprawę

Cytat:
po szczepionce organizm zawsze jest oslabiony
nam zalecaja zawsze smarowanie miejsca wklucia oliwka lub kremem i na to gazik z soda, wymieniac jak zrobi sie suchy
soda obniza temp w razie czego i zmniejsza obrzek gdyby sie pojawil
U mnie zalecają Altacetem w żelu.

Cytat:
Miramej niestety jestem-niedoświadczonym, ale jestem
A w czym się specjalizujesz? - zapytała zaciekawiona morska

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:
a wiesz co jakis czas temu zrobilam? hehe az samej z siebie mi sie chce smiac "wymyslilam" sobie jakie chce buty, no i oczywiscie musialy byc takie i ani ciut inne - przeszukalam wszystkie strony na allegro jakie sa mozliwe z butami, chyba pare setek ich bylo, no i znalazlam - ideal ale jakos nie wiem czemu ociagalam sie z kupieniem i co? ktos wykupil. z nadzieja pisze maila do sprzedawcy czy posiada moj rozmiar jeszcze w tym kolorze - oczywiscie nie posiadal. zaczelam szukac ich od nowa - nigdzie nie bylo. w akcie desperacji napisalam do dziewczyny, ktora je kupila, z nadzieja iz jeszcze w nich nie smigala z propozycja odkupienia nawet drozej niz kupila - mialam farta bo jeszcze w nich nie chodzila i napisala abym dala propozycje - zaproponowalam jej 35zl wiecej niz kosztowaly na aukcji i sie zgodzila - i mam te buty

Hehe, dobra jesteś

Cytat:
gorgulek!!!! ale z Ciebie jest cudna laska!!!!! normalnie sie nie spodziewalam
No tak, a człowieka ciekawość zżera..
Weź mi się pokaż, przyśnij czy co..

---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ----------

Ale u mnie śnieg sypie normalnie jestem w szoku, tyle już go jest.
Jak będzie po kolana, to jak ja wyjdę na spacer?

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

Już sobota, a zatem miłego weekendu
Stary 2010-01-09, 08:36   #2230
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc laski

wczorajszy sexik tragedia znaczy samo bzykanko nie tylko to co pozniej sie dzialo......pekla nam gumka 1 raz!!!! i zeswirowalam potem ze nie chce byc w ciazy, ze nie dam rady psychicznie bo juz sobie wyobrazalam latajaca Wercie ktora wszedzie wlezie i malego bobasa......
nie moglam zasnac potem..........
nie wiem co myslec to byl moj 22 dc wiec raczej dni nieplodne ale kto wie teraz bede wyczekiwac @ ..... a jak nie przyjdzie???

Cytat:
no własnie po kim......
mój brat tez taki odmienieć blondyn o niebieskich oczach to moze geny gdzieś pobłądziły i do Martyni dotarły

u nas wszyscy maja oczy piwne a ja mam prawie czarne po dziadku
urodzilam sie lysa a jak zaczely mi rosnac wloski to mama myslala ze z przodu lyda bede bo wszedzie czarne a tam nic.....dopiero jak sie przyjrzala zobaczyla ze rosna ale blond!!! no i mam takie jasne pasemko jedno ktore zakrywam wlosami(tez po dziadku)
Cytat:

i teraz tak - nie chodzi o to, ze sa wywijane bo jest takich pelno a ja i tak nosze je nie wywiniete, chodzilo o to zeby rozciecie mialy z przodu wlasnie, a zadne inne nie mialy

fajne te botki

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-09, 08:41   #2231
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A można kleik robić na własnym?
Mnie wczoraj lekarka mówiła, że można na własnym mleku albo na wodzie zrobić kleik, jeśli karmię piersią i nie chcę modyfikowanego wprowadzać

Cytat:
tu link do pizamek
http://allegro.pl/item874433556_jaba..._14wzorow.html

bedzie bedzie
dobrze ze ten antybiogram zrobiliscie
u mnie trwalo to 7 dni (dostalam antybiotyk wtedy a bylo ryzyko bo zadnego z nich tak naprawde w ciazy nie powinnam brac)
i jak zrobilam ponownie badania to juz nic nie bylo, z tym ze ja czekalam kilka dni po odstawieniu antybiotyku
Fajne piżamki

Antybiogram zrobiliśmy za radą lekarki. My też mamy powtórzyć badanie 2-3 dni po skończeniu kuracji Furaginem.

Cytat:
ja mam taki
http://allegro.pl/item870804710_baby...troniczny.html

ale moze ten z miekka koncowka bedzie lepszy?
, wezmę taki z miękką końcówką

Cytat:
Miramej niestety jestem-niedoświadczonym, ale jestem
Czemu niestety? A jaką masz specjalizację (jeśli można wiedzieć)?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
No widzisz a u nas jak wyszło E. Coli kazała powtorzyc. W ogolnym tez ciezar był chyba nizszy (musiałabym zereknac na kartke) ale reszta była ok wiec lekarka powiedziała, ze zakażenia napewno nie ma.
I powiedziała, ze gdyby były zle wyniki i zapalenie to mały dostałby antybiotyk w zastrzykach.
Ale bardzo popekała skórka? A moze np. Linomag by pomogł? Skoro piszesz ze ta masc to steryd to ja bym uwazała. (wiem, przewrazliwiona jestem).
Ja się aż tak nie znam Cass , piszę jak było u nas.
Skórka bardzo popękana , Linomag na pewno sobie nie poradzi.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
żeby jak najszybiej Kubasek wyzdrowiał!

no i piękna waga!
Bartosz jest starszy a waży tylko 120 g więcej i ma 69 cm
, ale Bartuś mniej ważył, jak się urodził

Cytat:
Trzymam kciuki za szybki powrot Kubusia do zdrowia!
Bardzo ladna waga

Cytat:
no to sie ciesze
zapewniam ze na Tymciu tez bedziesz go czula
ten zapach to znak rozpoznawczy mojego dziecka
kazdy sie zachwyca
choc mialam przerwe na test innych ale wrocilam do tego bo inne jakies bezwonne
Kasiu, napiszesz jeszcze raz o jakim płynie mowa? Przeoczyłam, bo Kubą się martwię.

Cytat:
no to brawa dla małża ... mój włąsnie ostatnio stwierdził, że po pracy chce sobie odpocząć bo jest zmęczony ... a ja nie jestem? A on mi na to - przeciez Ty nie pracujesz ....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
E tam, czasem się bierze samo z siebie. A jak dziecko jest w grupie ryzyka, ma np, refluks pęcherzowo-moczowodowy to i największa sterylność nie pomoże.
, Kuba nie ma tego refluksu, chyba bym wiedziała, co?

Cytat:
A jednak
Czemu to skierowanie? Czy to coś poważnego, czy tak, na kontrolę?

za Kubusia wymiary i wzdłuż i wszerz

Może zapytaj na forum gazetowym? - tam jest jedno o ZUM i wadach ukł. moczowego.

Biedny siusiak

A nie było podwyższonej liczby leukocytów? Zazwyczaj przy infekcjach jest. No ale zazwyczaj.
Dajecie coś na zakwaszanie, np. Cebion?

U mnie zalecają Altacetem w żelu.
Lekarka dała to skierowanie chyba kontrolnie.

Kurczę, nie mogę na razie znaleźć tego forum o ZUM, ale dzięki wielkie za naprowadzenie

Leukocyty były w normie, Kubuś dostawał 2 kropelki Cebionu dziennie, teraz przy Furaginie ma brać 3 razy dziennie po 2 kropelki . Dzięki za kciuki

U nas też po szczepieniu zalecają Alantan w żelu

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 08:57   #2232
eleeri
Zakorzenienie

Cześć
melduję, że żyjemy (ale cóż to za życie )
drugie ogólne badanie moczu wyszło odrobinę lepiej, ale posiew tak samo od wczoraj mamy antybiotyk domięśniowo,
w poniedziałek mamy iść na usg nerek i już się trzęsę
we wtorek do kontroli

miałam wpaść wczoraj, ale miałam kolędę i jeszcze ta pielęgniarka miała przyjść, musiałam ogarnąć trochę mieszkanie, zrobić sobie obiad, itd, itp
małża oczywiście nie było
więc mi zeszło i wieczorem już nie miałam siły
młody oczywiście szalał do północy

postaram się nadrobić dzisiaj to co nastukałyście, choć łatwo nie będzie bo to ok 10 stron

idę na śniadanko, pa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:04   #2233
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
wiedzialam po co serwuje Ci te drinki

Cytat:
hmmm na nk mam zdjecie ze slubu ale prawie czarno biale
wysle linka do nk to mnie zaprosisz

Cytat:
No tak, a człowieka ciekawość zżera..
Weź mi się pokaż, przyśnij czy co..

Już sobota, a zatem miłego weekendu
mnie tez czasem taka ciekawosc zzera
wysylam Ci linka do nk

i wzajemnie

Cytat:
Czesc laski

wczorajszy sexik tragedia znaczy samo bzykanko nie tylko to co pozniej sie dzialo......pekla nam gumka 1 raz!!!! i zeswirowalam potem ze nie chce byc w ciazy, ze nie dam rady psychicznie bo juz sobie wyobrazalam latajaca Wercie ktora wszedzie wlezie i malego bobasa......
nie wiem co myslec to byl moj 22 dc wiec raczej dni nieplodne ale kto wie teraz bede wyczekiwac @ ..... a jak nie przyjdzie???

czekoladko zeby bylo tak jak chcesz
moze rzeczywiscie dni nieplodne i nie ma co sie obawiac
ewentualnie mozesz podskoczyc po postinor... ale jak uwazasz....

Cytat:
Antybiogram zrobiliśmy za radą lekarki. My też mamy powtórzyć badanie 2-3 dni po skończeniu kuracji Furaginem.

Skórka bardzo popękana , Linomag na pewno sobie nie poradzi.
bede caly czas trzymala kciuki

tak mi szkoda Kubusia

dzien dobry kochane!
ja dzis witam sie i zmykam bo mam zajety caly dzien

milej sobotki

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć
drugie ogólne badanie moczu wyszło odrobinę lepiej, ale posiew tak samo od wczoraj mamy antybiotyk domięśniowo,
we wtorek do kontroli
caly dzien o Was myslalam wczoraj...

tak mi przykro
mam nadzieje ze z nerkami wszystko w porzadku
zaciskam mocno!
musi byc dobrze!

prztulam mocno
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:29   #2234
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czekoladko zeby bylo tak jak chcesz
moze rzeczywiscie dni nieplodne i nie ma co sie obawiac
ewentualnie mozesz podskoczyc po postinor... ale jak uwazasz....

no to na recepte jest chyba nie?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Cześć
we wtorek do kontroli
nie martw sie antybiotyk pomoze i Mati bedzie zdrowy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-09, 09:53   #2235
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
A pisalam wam ze maz przyznal ze opieka nad dzieckiem to meczaca sprawa i ze gdyby na codzien sien tym zajmowal to bylby bardziej zmeczony niz po pracy...
Ja dzisiaj mam dzien wolny- przed chwila nakarmilam Aneczke piersia i teraz zajmuje sie Nia tatus. Ide sobie do muzeum, a moze do kina. Nie robie rowniez nic w domu, zadnego prania, prasowania, gotowania. Ciekawe jak nam sie to doswiadczenie uda i czy wszyscy przezyja

Cytat:
fajnie byloby sie spotkac kiedys na drinku tak realnie, my wszystkie

ja strasznie lubie dlugie wlosy, co troche zahoduje to zetne, i tak w kolko
Bardzo fajnie
Ja teraz tez zapuszczam, ale znowu mnie irytuja, bo sie strasznie elektryzuja- znacie jakis sposob? Poza tym Ania mnie ciagle lapie za wlosy i cos czuje, ze nie wytrzymam i zetne

eleeri biedactwo Mam nadzieje, ze lekarstwo szybko zadziala.

Svinecko Ty szajbusie Piekna historia!

Aniu i jak zator, puscil?

Dzien dobry dziewczynki!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:11   #2236
megi b
Wtajemniczenie

Hejka najpierw post z wczoraj który się nie wysłał
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czy ktos myslał o mnie jak mnie nie było?

A siedzi juz Amelka? Duzo gaworzy? Ile wazy? (Sto pytań do )

Chyba juz wiekszosc dzieciaczkow ma ząbki a moj mały prawie najstarszy i zeba brak
1. Ja myślałam
2. Ty to chyba rekrutację przeprowadzasz na synową co? Chyba sobie jakiś ranking robisz i tak podpytujesz o wagę itd. no to ci powiem, że z mojej Ameli to kawał pulpecika 7950g, sama nie siedzi bo się majda we wszystkie strony nawet jak ją podeprę poduchami to muszę sporo ich poukładać żeby się nie przewróciła. Z gaworzeniem to ostatnio nadrabia zaległości bo był czas, że siedziała całymi dniami cichutko, a teraz znów nadaje, że głowa boli
3. No i moje bejbe może przybić piątkę Twojemu Kubaskowi bo ząbków też nie ma więc nie martw się, mi wyrósł pierwszy jak roczek skończyłam i mleczaki miałam do ósmej klasy podstawówki
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Mieszkam aktualnie w mieszkaniu dwupoziomowym. Schody w Holandii to prawie standard. A strome sa takie, ze na poczatku kilka razy zjechalam po nich na pupie
U musiało boleć. A ten drugi domek jeszcze większe cudo, a w Polsce takie oklepane te domy, jak już ktoś stawia to wokół sąsiedzi mają podobne
gorgulek no pamiętam właśnie i akceptowałam Twoje zaproszenie i chyba mi net siadł i nie zaakceptowało wtedy czy cuś

Miramejku Ale super Kubasek strzelił 5 cm a o tej maści nie słyszałam

UnholyOne dzięki za link o parowaniu

A ja nie dostałam na nk zaproszeń

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:21   #2237
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

aaaaaaaaa byl u nas ksiadz niedawno - pierwsza wizyta w nowym mieszkaniu oczywiscie musielismy sie przyznac do braku slubu ale na szczescie okazal sie calkiem wyrozumialy pytal tylko dlaczego itp, no i wyjasnilismy, ze TZ rozwodnik
ale juz mu bylo glupio sie przyznac, ze Eryk z innego ojca

nasz proboszcz zszedł by na zawał na miejscu

pięknie , widziałam że już o tym pisałyście, rzeczywiście wnętrze jasne i pełne światła się wydaje

Cytat:

wydaje mi się, że Go ten siusiak nie boli, bo nie płacze przy przewijaniu, ani jak robi siku, ale wygląda to okropnie

bardzo się cieszę z wagi i wzrostu Kuby
nie martwiaj się, najwazniejsze że go nie boli reszta na pewno się zagoi

gratulujemy wyników

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
U nas po wczorajszej szczepionce Bartuś strasznie marudny.Obudził się w nocy, biedny przelewał się przez ręce i nie mógł zasnąć. (miał tylko 37.7, ale dla takiego maluszka samo przeżycie jest na pewno wielkie), dzisiaj też marudny, teraz śpi, mam nadzieję, że sobie pośpi bo w dzień spał razem jakieś 2 godziny tylko.A tak śpi 3.
U gina ok, wszystko dobrze.Dziękuje bardzo za wszystkie kciuki.
I tak.
biedaczek, szczepicie tą płatną? (przepraszam jak już pisałaś...)

Cytat:

no wlasnie interesuje wszystko tylko nie jedzenie
czasem mam wrazenie ze nasmiewa sie ze mnie i celowo to robi
też mam takie wrażenie

Cytat:
1. widzisz i co Ty bys beze mnie zrobila
2. zdecydowanie ze wszystkim - a najgorsze jest to, ze nieraz wymysle sobie w glowie jak ma cos wygladac a w rzeczywistosci czegos takiego nie widzialam i szukam i szukam az znajde hehe

butki naprawdę super, no ale przyznać muszę , że nie znam drugiej takiej maniaczki

Cytat:

rany, współczuję, ja też tak mam że zawsze potem myślę i myślę, sama się nakręcam,
nie liczyłam nigdy dni płodnych i niepłodnych (no poza wizytą w poradni rodzinnej przed ślubem- tragedia ) więc nie wiem, ja bym pewnie po receptę na postinor poleciała, do 72 godzin trzeba zażyć

Cytat:
Cześć
we wtorek do kontroli

miałam wpaść wczoraj, ale miałam kolędę i jeszcze ta pielęgniarka miała przyjść, musiałam ogarnąć trochę mieszkanie, zrobić sobie obiad, itd, itp

postaram się nadrobić dzisiaj to co nastukałyście, choć łatwo nie będzie bo to ok 10 stron

idę na śniadanko, pa.
dobrze że się odezwałaś, martwiłyśmy się tutaj
No nie macie za ciekawie, trzymam kciuki że by antybiotyk szybciutko pomógł a USG wyszło wzorowo
Szkoda tylko maleństwa że już w niego antybiotyki trzeba ładować, no ae co zrobisz, jak mus to mus

Cytat:
Ja dzisiaj mam dzien wolny- przed chwila nakarmilam Aneczke piersia i teraz zajmuje sie Nia tatus. Ide sobie do muzeum, a moze do kina. Nie robie rowniez nic w domu, zadnego prania, prasowania, gotowania. Ciekawe jak nam sie to doswiadczenie uda i czy wszyscy przezyja

Zazdroszczę, no ale ja pewnie wróciłabym do domu i wpadła w szał sprzątania...zawsze w sobotę muszę mieć na glanc i PO SWOJEMU

Witam sobotnio, ja już mam posprzątane mała właśnie zasnęła, potem czeka nas spacerek, tylko obiad jakis jeszcze muszę wymyśleć.

Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa otuchy po wczorajszej akcji..wolę nie wspominać, dobrze ze można się tu wygadać

Chudzielce moje drogie przedwczoraj mama dała mi przygotowane do zrobienia na parze mielone, wiece że pyyszne? Nigdy bym na to nie wpadał, zrobione jak normalnie mielone z łopatki akurat, włożyłam na 30 minut i pyszności
A tak w ogóle to która tu przepis na rafaello podawała ? bo nie pamiętam? Ja rafaello uwiiiieeelllbiam dlatego NIGDY nie piekę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:25   #2238
aannuullaa
Wtajemniczenie

Sto lat dla mojego ukochanego zięcia Marcelka

Stary 2010-01-09, 10:32   #2239
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, napiszesz jeszcze raz o jakim płynie mowa? Przeoczyłam, bo Kubą się martwię.
jasne, nie ma problemu
baby shine firmy AMP
spotkalam je tylko w tesco
niebiesko granatowe opakowanie z dzieciaczkiem
polecam

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

A ja nie dostałam na nk zaproszeń
Rzuc dane na pw, znajde cie i wysle

A my sie dzis nie wazymy?bo ja wlazlam na wage

ide pomachac lopata troszke, bo u mnie tez naaaaasypalo sporo a ruchu mi trzeba
maz odgarnial rano ja troche poprawie po nim
pozniej na 3 imeninki siostrzenca idziemy
tort "car"-chyba MC Qeen zamowiony i w prezencie od nas Marian

Stary 2010-01-09, 10:33   #2240
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A my sie dzis nie wazymy?bo ja wlazlam na wage

w poniedziałek z tego co pamiętam
i drgnęła coś waga?

Stary 2010-01-09, 10:37   #2241
eleeri
Zakorzenienie

Sylka, Gorgulek , Chryzolit, Magi, Mariola, dziękuję Wam za pamięć o nas (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)

P4w doczytałam w jaki sposób niania zostawiła Was na lodzie z dnia na dzień – w szoku byłam jak tak można
Faktycznie zachowała się jak dziecko

Morska współczuję kłopotów z mamą – trzeba przyznać że strasznie jest uparta

Katarzynka ja już kiedyś pisałam, że Zawitkowski polecał zabawki dla dzieci właśnie ze sklepu zoologicznego

Tuli fajny ten dom, ale ten drugi bardziej mi się podoba

Magi śliczny model i bardzo ładne krzesełko (choinka też )

Chryzolit a cóż to za przepisy
Mało widać
Widziałam zdjęcie Stasia na NK – razem z Mateuszem mają prawie takie samo wdzianko z łosiem czy to może renifer

Aannuullaa współczuję przeżyć z zakrztuszeniem, dobrze, że szybko zareagowałaś i nic strasznego się nie stało

nadrabiałam po łebkach - przyznam się bez bicia, ale chciałam nadgonić a młody spał tylko pół godzinki
lecę do niego bo marudzi

Stary 2010-01-09, 10:39   #2242
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
w poniedziałek z tego co pamiętam
i drgnęła coś waga?
drgnela
2kg, ale to pewnie woda a sadelko zostalo jeszcze nietkniete
Cytat:

Katarzynka ja już kiedyś pisałam, że Zawitkowski polecał zabawki dla dzieci właśnie ze sklepu zoologicznego

a czym to argumentowal,pamietasz?

aaa Svinecko botki fajowe-widza mi sie

Stary 2010-01-09, 10:45   #2243
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
drgnela

pewnie tak, no ale od tego zawsze się zaczyna to raz a dwa, ze motywacja większa

dziewczyny jak znajdziecie chwilę to zerknijcie:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...260,82895.html

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-01-09 o 10:48
Stary 2010-01-09, 10:53   #2244
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Gdyby nie wczorajszy wizaż to bym była wyspana
Bartek obudził sie o 3.30 i o 8,45 ... teraz świruje z tatusiem
Cytat:

faaajne!
Cytat:
Czesc laski

[COLOR=Black]wczorajszy sexik tragedia znaczy samo bzykanko nie tylko to co pozniej sie dzialo......pekla nam gumka 1 raz!!!! i zeswirowalam potem ze nie chce byc w ciazy, ze nie dam rady psychicznie bo juz sobie wyobrazalam latajaca Wercie ktora wszedzie wlezie i malego bobasa......
upsssssss! zeby nic się nie wykluło!
Cytat:
Cześć
we wtorek do kontroli

idę na śniadanko, pa.
o jej! ... mam nadzieję, że ten antybiotyk szybko pomoże!!! Ale Biedny Mati znów dupcia skłuta zastrzykami
Cytat:

Aniu i jak zator, puscil?
zazdroszcze takiego dnia!

chyba jest lepiej, ale jeszcze nie do końca ... Bartosz coś tam pocycał, ja też coś wycisnęłam, ale dalej pierś twarda w jednym miejscu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:56   #2245
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

rany, współczuję, ja też tak mam że zawsze potem myślę i myślę, sama się nakręcam,
nie liczyłam nigdy dni płodnych i niepłodnych (no poza wizytą w poradni rodzinnej przed ślubem- tragedia ) więc nie wiem, ja bym pewnie po receptę na postinor poleciała, do 72 godzin trzeba zażyć

no dzis sobota i gdzie ja niby do lekarza mam isc?
nie moge przestac o tym myslec.......bozeeee a tż mi mowi ze nie jestesmy dziecmi , jestesmy po slubie wiec wpadka moze byc i on sie cieszy teraz bede w strachu czekac az dostane@

Cytat:
drgnela
ale sadelko tez zacznie spadac zobaczysz

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-09, 10:59   #2246
Miramej
Zakorzenienie

eleeri trzymam za Was kciuki

Cytat:
bede caly czas trzymala kciuki

tak mi szkoda Kubusia

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Miramejku Ale super Kubasek strzelił 5 cm a o tej maści nie słyszałam

Cytat:
nie martwiaj się, najwazniejsze że go nie boli reszta na pewno się zagoi

gratulujemy wyników

Cytat:
jasne, nie ma problemu
baby shine firmy AMP
spotkalam je tylko w tesco
niebiesko granatowe opakowanie z dzieciaczkiem
polecam
, zapisałam

Cytat:
dziewczyny jak znajdziecie chwilę to zerknijcie:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...260,82895.html
Ile ja mam zalinkowanych rzeczy, a czasu brak

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:00   #2247
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

caly dzien o Was myslalam wczoraj...

tak mi przykro
mam nadzieje ze z nerkami wszystko w porzadku
zaciskam mocno!
musi byc dobrze!

prztulam mocno
dziękuję

Cytat:

eleeri biedactwo Mam nadzieje, ze lekarstwo szybko zadziala.
Cytat:

nie martw sie antybiotyk pomoze i Mati bedzie zdrowy
dzięki
mam nadzieję

Stary 2010-01-09, 11:05   #2248
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciolka jest taka
Nikt z nia nie chce chodzic na zakupy, bo najpierw sobie cos wymysli, a potem idzie kupowac. Dodam, ze zawsze jest to cos oryginalnego. Potem ma zly humor i psuje humor innym. W sklepach jest niegrzeczna, glosno marudzi i obwinia sprzedawczynie, ze nie maja danej rzeczy w asortymencie . Tak wiec zakupom z nia mowie nie.

Svinecko, dobrze, ze ty tylko po allegro chadzasz za tymi wysnionymi rzeczami
bez przesady, takie zachowanie to nie szaleństwo tylko toksyczność
ja w sklepach tak nie szukam, bo przecież zawsze się kupuje nie to czego się szuka i trzeba się z tym pogodzić
ja też szukam kosmetyków w necie i się nie wkurzam jak nie ma, bo jak znajdę to już mam coś następnego do poszukiwania - taki mój bzik i musiałabym byc cały czas naburmuszona

Cytat:
Ale mam przymknąć oko na to, że moje dziecko nie może spać i płacze, bo moja Mama ma ochotę wtedy się z nim bawić?
Wierz mi, że na wiele rzeczy przymykam oczy - inaczej już dawno zerwałabym kontakty, bo nerwowo byłabym wykończona.
To, co piszę może i jest zabawne (nie dla mnie, ale nie gniewam się, że Was to bawi ), ale to i tak jest wierzchołek góry lodowej.
A to o dupci to był tylko zaczątek tego, co mnie czeka w przyszłości - podkopywanie mojego autorytetu, dążenie do tego, by Tymoteusz wolał babcię niż mnie.

Na słoiczkach z bananami jest napisane, że po 4 miesiącu, choć sama jeszcze nie dawałam.

ja Cię rozumiem - takie pozornie niewinne zachowania składają się na całokształt relacji, a jak mama nie respektuje Twoich próśb na temat zasypiania to aż strach pomyśleć co będzie przy czymś poważniejszym
w takich sprawach trzeba być konsekwentnym i wymagać zawsze tego samego
ja bym się tylko nie obrażała - za każdym razem spokojnie i rzeczowo: mamo, to jest moje dziecko, potrzebuje stałego rytmu dnia i ja mu go wyznaczam; goście sa i tak sporym przeżyciem dla takiego malucha, więc proszę abyś dodatkowo nie zakłócała naszego rytmu

mama pewnie się obrazi nie raz (miałam to z teściami, więc wiem co mówię), ale jak zawsze będziesz wymagać taka samo w końcu przestanie się obrażać i choć trochę będzie się z Tobą liczyć

Cytat:

fajowe
ale ja nie umiem się do takich butów ubrać, co nie zmienia faktu, ze mi się podobają

Cytat:
Cześć
we wtorek do kontroli

idę na śniadanko, pa.

Cytat:
Sylka, Gorgulek , Chryzolit, Magi, Mariola, dziękuję Wam za pamięć o nas (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)

P4w doczytałam w jaki sposób niania zostawiła Was na lodzie z dnia na dzień – w szoku byłam jak tak można
Faktycznie zachowała się jak dziecko

Morska współczuję kłopotów z mamą – trzeba przyznać że strasznie jest uparta

Tuli fajny ten dom, ale ten drugi bardziej mi się podoba

Magi śliczny model i bardzo ładne krzesełko (choinka też )

Chryzolit a cóż to za przepisy
Mało widać
Widziałam zdjęcie Stasia na NK – razem z Mateuszem mają prawie takie samo wdzianko z łosiem czy to może renifer

Aannuullaa współczuję przeżyć z zakrztuszeniem, dobrze, że szybko zareagowałaś i nic strasznego się nie stało

nadrabiałam po łebkach - przyznam się bez bicia, ale chciałam nadgonić a młody spał tylko pół godzinki
lecę do niego bo marudzi
dzięki, ok 12 mamy rozmowę z kandydatką na nianię - jestem dobrej myśli

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:24   #2249
katarzynka00
Zakorzenienie

czeko nie wiem co by tu ci poradzic, bo osobiscie nie wierze w dni plodne i nieplodne
Przyjaciolka zaszla wlasnie w nieplodne wg obliczen a dzis na swiecie sliczny Oli-wizazowa mamusia wrzesniowa
Z drugiej strony inne kobiety stosuja ta metode i nie zachodza...
Moze test, albo badanie krwi na obecnosc Hcg?
nawet jesli to dasz rade, chocby inaczej ci sie wydawalo
przytulam

Stary 2010-01-09, 11:28   #2250
morska
Zadomowienie

Cytat:
Mnie wczoraj lekarka mówiła, że można na własnym mleku albo na wodzie zrobić kleik, jeśli karmię piersią i nie chcę modyfikowanego wprowadzać

, Kuba nie ma tego refluksu, chyba bym wiedziała, co?

Leukocyty były w normie, Kubuś dostawał 2 kropelki Cebionu dziennie, teraz przy Furaginie ma brać 3 razy dziennie po 2 kropelki
Dzięki

Chciałam Cię pocieszyć, że czasem się nie ma wpływu na bakterie, ale chyba mi nie wyszło.. Pewnie nie ma, ale często się o tym nie wie i wychodzi przypadkiem lub przy okazji zum. Tak lekarz mi mówił. Bo zwłaszcza przy łagodnych chyba nie ma widocznych objawów. U Tymka to poszerzenie miedniczki też wyszło przypadkiem, kiedy robiliśmy usg brzucha, bo mocno swego czasu ulewał. Lekarz dodał też, że gdyby nie to i przy braku zumu, nigdy bym się pewnie o tym nie dowiedziała i nie miała czym martwić

To dobre miała Kubuś wyniki

Cytat:
Cześć
we wtorek do kontroli
Bidulek
wszystko będzie dobrze

Cytat:
mnie tez czasem taka ciekawosc zzera
wysylam Ci linka do nk
zaraz będę oglądać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości