|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
teraz naprawde juz mowie dobranoc
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
wlasnie doszlam do tego
zaczelam od srodka, od poczatku i od konca i tam cie namierzylam Zglebialas go bardziej? nie jemy za malo?mialy jojo? Cytat:
nie przyklasnelam mu, za to milusio mi sie zrbilo A dzis wspomnialam ze smoczki musze malej kupic na te 6-18 bo te juz jej za male- nie wiem why na to nie wpadlam, ale okazuje sie ze mozna? polecial mi po te fistaszki i kupil canpola, a my nuki...no ale moze mloda nie odrozni.Ksztalt zbizony bardzo Tej ciotki syn jest swierzuchnym tatusiem... i se pomyslalam czy to nie jesden z "entych"smoczkow sprezentowanych na jej chrzest Prezent sam w sobie bardzo fajny i naprawde mi sie podoba ale czy to jest odpwiednie dla prawie 6mc dziewczynki ktora zaraz zacznie siedziec i dostanie zabki? Takie to typowe na chrzest a moze ja zbyt podejrzliwa jestem, nie wiem Nie wiem nawet ile to kosztuje.Musialabym looknac na alle, ale oni to dusigrosze i watpie by chcialo im sie pofatygowac po TAKI prezent dla naszego dziecka... ja??? z ciebie??? no wiesz ![]() wstydz sie Cytat:
![]() Ja ide do lozeczka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spadam sie myc i do lozka bo malz ma chcice i ja chyba tez
|
|
#2224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... Cytat:
... Cytat:
![]() smoczek taki ... widziałam juz kiedys takie cudo ![]() http://www.allegro.pl/item867669494_...a_chrzest.html dobra to ja tez spadam spać, gnom chrapie na fotelu niech sobie śpi ... od prysznica odpadła uszczelka /tylko/ ![]() dobranoc |
||||
|
|
|
#2225 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierz mi, że na wiele rzeczy przymykam oczy - inaczej już dawno zerwałabym kontakty, bo nerwowo byłabym wykończona. To, co piszę może i jest zabawne (nie dla mnie, ale nie gniewam się, że Was to bawi ), ale to i tak jest wierzchołek góry lodowej. A to o dupci to był tylko zaczątek tego, co mnie czeka w przyszłości - podkopywanie mojego autorytetu, dążenie do tego, by Tymoteusz wolał babcię niż mnie. Na słoiczkach z bananami jest napisane, że po 4 miesiącu, choć sama jeszcze nie dawałam. E tam, czasem się bierze samo z siebie. A jak dziecko jest w grupie ryzyka, ma np, refluks pęcherzowo-moczowodowy to i największa sterylność nie pomoże. Nie smutaj, to na pewno nie Twoja wina ![]() Cytat:
2 - mój najczęściej w pajacyku, czasem w body z długim rękawem i śpiochach. Dzisiaj właśnie byłam na zakupach, bo powyrastał z pajaców i nie ma w czym spać, kupiłam kilka rzeczy w 5-10-15, w tym taki komplet - koszulka i półśpiochy - też wypróbuję do spania.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-09 o 02:07 |
||||
|
|
|
#2226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój brat tez taki odmienieć blondyn o niebieskich oczach to moze geny gdzieś pobłądziły i do Martyni dotarły ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
to jak wszystkie mamcie poszły lulu to co, ja tez mykam ............ kolorowych snów mamuski ;*
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-01-09 o 00:26 |
||
|
|
|
#2227 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
oj jak znajde to pokaze moze Cytat:
Cytat:
a w sklepach to jest przewaznie tak, ze zobacze cos fajnego i wiem, ze to chce i kupuje, czasem nawet bez przymierzania, potrafie wejsc do centrum handlowego i po godzinie miec pelne torby ciuchow, gdzie np. kolezanka, z ktora jestem nic jeszcze nie zdazyla przymierzyc no ale to oczywiscie jak mam pieniadze a to ostatnio zdarza sie baaaardzo rzadko ![]() Cytat:
albo miche salatki na kolacje Aniu ciesze sie, ze sie na cos przydalam
|
|
|
#2228 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
znalazlam na kompie nawet fotki z tej aukcji tych butow
i teraz tak - nie chodzi o to, ze sa wywijane bo jest takich pelno a ja i tak nosze je nie wywiniete, chodzilo o to zeby rozciecie mialy z przodu wlasnie, a zadne inne nie mialy no i o taki obcas chodzilo i zeby nie byly zamszowe i koniecznie szare wieeeeeeeeeeeem glupia ja ale dalej mi sie bardzo podobaja
|
|
#2229 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu to skierowanie? Czy to coś poważnego, czy tak, na kontrolę? za Kubusia wymiary i wzdłuż i wszerz Może zapytaj na forum gazetowym? - tam jest jedno o ZUM i wadach ukł. moczowego. Cytat:
![]() A nie było podwyższonej liczby leukocytów? Zazwyczaj przy infekcjach jest. No ale zazwyczaj. Dajecie coś na zakwaszanie, np. Cebion? Trzymam za szybką poprawę Cytat:
A w czym się specjalizujesz? - zapytała zaciekawiona morska ![]() ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Weź mi się pokaż, przyśnij czy co.. ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Ale u mnie śnieg sypie normalnie jestem w szoku, tyle już go jest. Jak będzie po kolana, to jak ja wyjdę na spacer? ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Już sobota, a zatem miłego weekendu
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski
![]() wczorajszy sexik tragedia znaczy samo bzykanko nie tylko to co pozniej sie dzialo......pekla nam gumka 1 raz!!!! i zeswirowalam potem ze nie chce byc w ciazy, ze nie dam rady psychicznie bo juz sobie wyobrazalam latajaca Wercie ktora wszedzie wlezie i malego bobasa......nie moglam zasnac potem.......... nie wiem co myslec to byl moj 22 dc wiec raczej dni nieplodne ale kto wie teraz bede wyczekiwac @ ..... a jak nie przyjdzie??? Cytat:
![]() urodzilam sie lysa a jak zaczely mi rosnac wloski to mama myslala ze z przodu lyda bede bo wszedzie czarne a tam nic.....dopiero jak sie przyjrzala zobaczyla ze rosna ale blond!!! no i mam takie jasne pasemko jedno ktore zakrywam wlosami (tez po dziadku)Cytat:
|
|
#2231 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mnie wczoraj lekarka mówiła, że można na własnym mleku albo na wodzie zrobić kleik, jeśli karmię piersią i nie chcę modyfikowanego wprowadzać Cytat:
Antybiogram zrobiliśmy za radą lekarki. My też mamy powtórzyć badanie 2-3 dni po skończeniu kuracji Furaginem. Cytat:
, wezmę taki z miękką końcówką Czemu niestety? A jaką masz specjalizację (jeśli można wiedzieć)?Cytat:
Skórka bardzo popękana , Linomag na pewno sobie nie poradzi.---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeoczyłam, bo Kubą się martwię.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę, nie mogę na razie znaleźć tego forum o ZUM, ale dzięki wielkie za naprowadzenie Leukocyty były w normie, Kubuś dostawał 2 kropelki Cebionu dziennie, teraz przy Furaginie ma brać 3 razy dziennie po 2 kropelki U nas też po szczepieniu zalecają Alantan w żelu
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
melduję, że żyjemy (ale cóż to za życie )drugie ogólne badanie moczu wyszło odrobinę lepiej, ale posiew tak samo od wczoraj mamy antybiotyk domięśniowo, w poniedziałek mamy iść na usg nerek i już się trzęsę ![]() we wtorek do kontroli ![]() miałam wpaść wczoraj, ale miałam kolędę i jeszcze ta pielęgniarka miała przyjść, musiałam ogarnąć trochę mieszkanie, zrobić sobie obiad, itd, itp małża oczywiście nie było ![]() więc mi zeszło i wieczorem już nie miałam siły młody oczywiście szalał do północy ![]() postaram się nadrobić dzisiaj to co nastukałyście, choć łatwo nie będzie bo to ok 10 stron ![]() idę na śniadanko, pa.
|
|
#2233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wiedzialam po co serwuje Ci te drinki
hmmm na nk mam zdjecie ze slubu ale prawie czarno biale wysle linka do nk to mnie zaprosisz ![]() Cytat:
![]() wysylam Ci linka do nk ![]() i wzajemnie Cytat:
zeby bylo tak jak chceszmoze rzeczywiscie dni nieplodne i nie ma co sie obawiac ewentualnie mozesz podskoczyc po postinor... ale jak uwazasz.... Cytat:
tak mi szkoda Kubusia ![]() dzien dobry kochane! ja dzis witam sie i zmykam bo mam zajety caly dzien milej sobotki ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
tak mi przykro ![]() mam nadzieje ze z nerkami wszystko w porzadku zaciskam mocno!musi byc dobrze! prztulam mocno |
||||
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
#2235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz tez zapuszczam, ale znowu mnie irytuja, bo sie strasznie elektryzuja- znacie jakis sposob? Poza tym Ania mnie ciagle lapie za wlosy i cos czuje, ze nie wytrzymam i zetne eleeri biedactwo Mam nadzieje, ze lekarstwo szybko zadziala.Svinecko Ty szajbusie Aniu i jak zator, puscil? Dzien dobry dziewczynki!
|
|
#2236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka najpierw post z wczoraj który się nie wysłał
![]() Cytat:
2. Ty to chyba rekrutację przeprowadzasz na synową co? Chyba sobie jakiś ranking robisz i tak podpytujesz o wagę itd. no to ci powiem, że z mojej Ameli to kawał pulpecika 7950g, sama nie siedzi bo się majda we wszystkie strony nawet jak ją podeprę poduchami to muszę sporo ich poukładać żeby się nie przewróciła. Z gaworzeniem to ostatnio nadrabia zaległości bo był czas, że siedziała całymi dniami cichutko, a teraz znów nadaje, że głowa boli ![]() 3. No i moje bejbe może przybić piątkę Twojemu Kubaskowi bo ząbków też nie ma więc nie martw się, mi wyrósł pierwszy jak roczek skończyłam i mleczaki miałam do ósmej klasy podstawówki Cytat:
gorgulek no pamiętam właśnie i akceptowałam Twoje zaproszenie i chyba mi net siadł i nie zaakceptowało wtedy czy cuś ![]() Miramejku Ale super Kubasek strzelił 5 cm a o tej maści nie słyszałam UnholyOne dzięki za link o parowaniu A ja nie dostałam na nk zaproszeń ![]()
|
|
#2237 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulujemy wyników ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie liczyłam nigdy dni płodnych i niepłodnych (no poza wizytą w poradni rodzinnej przed ślubem- tragedia Cytat:
No nie macie za ciekawie, trzymam kciuki że by antybiotyk szybciutko pomógł a USG wyszło wzorowo Szkoda tylko maleństwa że już w niego antybiotyki trzeba ładować, no ae co zrobisz, jak mus to mus Cytat:
![]() Witam sobotnio, ja już mam posprzątane Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa otuchy po wczorajszej akcji..wolę nie wspominać, dobrze ze można się tu wygadać Chudzielce moje drogie przedwczoraj mama dała mi przygotowane do zrobienia na parze mielone, wiece że pyyszne? Nigdy bym na to nie wpadał, zrobione jak normalnie mielone z łopatki akurat, włożyłam na 30 minut i pyszności A tak w ogóle to która tu przepis na rafaello podawała ? bo nie pamiętam? Ja rafaello uwiiiieeelllbiam dlatego NIGDY nie piekę ![]()
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla mojego ukochanego zięcia Marcelka
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baby shine firmy AMP spotkalam je tylko w tesco niebiesko granatowe opakowanie z dzieciaczkiem polecam ![]() Rzuc dane na pw, znajde cie i wysle A my sie dzis nie wazymy?bo ja wlazlam na wage ![]() ide pomachac lopata troszke, bo u mnie tez naaaaasypalo sporo a ruchu mi trzeba maz odgarnial rano ja troche poprawie po nim pozniej na 3 imeninki siostrzenca idziemy tort "car"-chyba MC Qeen zamowiony i w prezencie od nas Marian
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
w poniedziałek z tego co pamiętam i drgnęła coś waga?
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Sylka, Gorgulek
P4w doczytałam w jaki sposób niania zostawiła Was na lodzie z dnia na dzień – w szoku byłam jak tak można Faktycznie zachowała się jak dziecko Morska współczuję kłopotów z mamą – trzeba przyznać że strasznie jest uparta Katarzynka ja już kiedyś pisałam, że Zawitkowski polecał zabawki dla dzieci właśnie ze sklepu zoologicznego ![]() Tuli fajny ten dom, ale ten drugi bardziej mi się podoba Magi śliczny model i bardzo ładne krzesełko (choinka też ) Chryzolit a cóż to za przepisy Mało widać ![]() Widziałam zdjęcie Stasia na NK – razem z Mateuszem mają prawie takie samo wdzianko z łosiem czy to może renifer ![]() Aannuullaa współczuję przeżyć z zakrztuszeniem, dobrze, że szybko zareagowałaś i nic strasznego się nie stało ![]() nadrabiałam po łebkach - przyznam się bez bicia, ale chciałam nadgonić a młody spał tylko pół godzinki lecę do niego bo marudzi
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
drgnela
2kg, ale to pewnie woda a sadelko zostalo jeszcze nietkniete ![]() Cytat:
![]() a czym to argumentowal,pamietasz? aaa Svinecko botki fajowe-widza mi sie
|
|
|
|
#2243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() pewnie tak, no ale od tego zawsze się zaczyna to raz a dwa, ze motywacja większa dziewczyny jak znajdziecie chwilę to zerknijcie: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...260,82895.html
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-01-09 o 10:48 |
|
|
|
|
#2244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Gdyby nie wczorajszy wizaż to bym była wyspana ![]() Bartek obudził sie o 3.30 i o 8,45 ... teraz świruje z tatusiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zeby nic się nie wykluło! Cytat:
znów dupcia skłuta zastrzykami Cytat:
![]() chyba jest lepiej, ale jeszcze nie do końca ... Bartosz coś tam pocycał, ja też coś wycisnęłam, ale dalej pierś twarda w jednym miejscu
|
||||
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie moge przestac o tym myslec.......bozeeee a tż mi mowi ze nie jestesmy dziecmi , jestesmy po slubie wiec wpadka moze byc i on sie cieszy teraz bede w strachu czekac az dostane@Cytat:
|
|
#2246 | |||
|
Zakorzenienie
|
eleeri trzymam za Was kciuki
![]() Cytat:
Cytat:
, zapisałam Cytat:
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki mam nadzieję
|
|
|
#2248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w sklepach tak nie szukam, bo przecież zawsze się kupuje nie to czego się szuka i trzeba się z tym pogodzić ja też szukam kosmetyków w necie i się nie wkurzam jak nie ma, bo jak znajdę to już mam coś następnego do poszukiwania - taki mój bzik i musiałabym byc cały czas naburmuszona ![]() Cytat:
w takich sprawach trzeba być konsekwentnym i wymagać zawsze tego samego ja bym się tylko nie obrażała - za każdym razem spokojnie i rzeczowo: mamo, to jest moje dziecko, potrzebuje stałego rytmu dnia i ja mu go wyznaczam; goście sa i tak sporym przeżyciem dla takiego malucha, więc proszę abyś dodatkowo nie zakłócała naszego rytmu mama pewnie się obrazi nie raz (miałam to z teściami, więc wiem co mówię), ale jak zawsze będziesz wymagać taka samo w końcu przestanie się obrażać i choć trochę będzie się z Tobą liczyć Cytat:
ale ja nie umiem się do takich butów ubrać, co nie zmienia faktu, ze mi się podobają ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
czeko nie wiem co by tu ci poradzic, bo osobiscie nie wierze w dni plodne i nieplodne
![]() Przyjaciolka zaszla wlasnie w nieplodne wg obliczen a dzis na swiecie sliczny Oli-wizazowa mamusia wrzesniowa Z drugiej strony inne kobiety stosuja ta metode i nie zachodza... Moze test, albo badanie krwi na obecnosc Hcg? nawet jesli to dasz rade, chocby inaczej ci sie wydawalo ![]() przytulam
|
|
|
#2250 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam Cię pocieszyć, że czasem się nie ma wpływu na bakterie, ale chyba mi nie wyszło.. Pewnie nie ma, ale często się o tym nie wie i wychodzi przypadkiem lub przy okazji zum. Tak lekarz mi mówił. Bo zwłaszcza przy łagodnych chyba nie ma widocznych objawów. U Tymka to poszerzenie miedniczki też wyszło przypadkiem, kiedy robiliśmy usg brzucha, bo mocno swego czasu ulewał. Lekarz dodał też, że gdyby nie to i przy braku zumu, nigdy bym się pewnie o tym nie dowiedziała i nie miała czym martwić To dobre miała Kubuś wyniki Cytat:
![]() Trzymam za szybką poprawę wszystko będzie dobrze ![]() zaraz będę oglądać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

... mój włąsnie ostatnio stwierdził, że po pracy chce sobie odpocząć bo jest zmęczony
... a ja nie jestem? A on mi na to - przeciez Ty nie pracujesz .... 
............. wrócił z baru po 4 godzinach! ... bez obiadu! smród papierosowy mnie zabija!
... naprawde zaraz zwymiotuje! Wysłałam go pod prysznic, ale to był chyba zły pomysł, bo własnie słysze jakieś hałasy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chociaz troszkę jej ciemnieja juz włoski 
... 

. Zna się któraś z Was 

za szybką poprawę
normalnie sie nie spodziewalam
znaczy samo bzykanko nie tylko to co pozniej sie dzialo......pekla nam gumka 1 raz!!!! i zeswirowalam potem ze nie chce byc w ciazy, ze nie dam rady psychicznie bo juz sobie wyobrazalam latajaca Wercie ktora wszedzie wlezie i malego bobasa......
, wezmę taki z miękką końcówką