|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Dziewczyny, wczoraj rozmawiałam z kuzynka, która niedawno rodziła i poleciła mi niemieckie krople na kolkę na dziecka SAB SIMPLEX. Mówi, że rewelacja.
|
#3212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gondola stoi rozłożona, potem zdejmę tylko pokrycie, materacyk i wszystko popiorę jak już będę wiedziałą kiedy Bruno będzie na świecie choć w przybliżeniu
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Daf - bardzo fajny kolorek.
ten wózek ma tylną oś skrętną z tego, co widzę. jak się steruje takim pojazdem? ![]() my jeszcze nic nie kupiliśmy. wydatki grube typu pokój i fotelik odpadają (fotelik dostajemy od przyjaciół, pokój urządzają teściowie). nam zostanie wózek, niania, akcesoria kosmetyczne, trochę ubranek. więc jeszcze nie panikuję, że nie zdążymy. wizję pokoiku mam, ustawiam sobie wszystko w głowie. mam też wizję swojej sypialni, szukam mebli, które by do niej pasowały. ale i tak w najbliższym czasie muszę się skupić na poszukiwaniu wykonawcy remontu dachu. dziewczyny ze Śląska - jak macie - poproszę namiary na fachowców
|
|
|
|
#3214 |
|
Konto usunięte
|
No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek.
A Agatka znów termin przesunęła, znów opcja 26 maja :d |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16349471]No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek.
A Agatka znów termin przesunęła, znów opcja 26 maja :d[/QUOTE] Według USG ja mam taki termin ![]() Ja od początku panikuje że nie zdążymy Najchetniej bym od razu wszystko kupiła Od wózka po karuzele do łóżeczka ![]() A musimy jeszcze do pokoju kupic dużo rzeczy. |
|
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie osobiście dużo lepeije kieruje się ze skrętną tylna osią niż z ruchomymi przednimi kólkami... te kółka latają czasami dookoła i trudno sie go prowadzi po nierównym terenie, przynajmnie ja miałąm takie odczucie... skrętna oś jest bardziej stabilna, ale to raczej indywidualne odczucia w zależności co kto lubi [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16349471]No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek. A Agatka znów termin przesunęła, znów opcja 26 maja :d[/QUOTE] mi na ostatnim usg 22 grudnia też wyszedł termin na 28 kwietnia a mam z ostatniej @ na 4 maja, więc w sumie tydzień różnicy, ale gin mówił że jedynym właściwym jest ten z @... na usg maluch się rusza i są to raczej uśrednione pomiary więc i termin jest dosyć ruchomy wrzucę Wam moje zdjątka, robione dzisiaj więc 24 tydzień... jakość trochę marna ale wszystkie aparaty wynieśli z domu i został mi tylko telefon, poza tym oświetlenie w łazience mam słabe ale coś tam da się wypatrzeć ![]()
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2010-01-09 o 13:49 |
|
|
|
|
#3217 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16345776]Hej
Już po usg, serducho bije i rośnie jak trza, od 19 grudnia Agatka urosła sporo, z 20dag na 35, i z 14cm na 17,5 Rzecz jasna, znów stópki pokazywała![]() [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Ja też dopadłam taki kocyk w 5-10-15 tylko wersję w serduszka.Wózek fajny, macałam kiedyś taki w sklepie i fajnie się prezentował, tylko taki wysoki trochę, a ja kurdupel jestem Ale jeszcze go obmacam kiedyś, bo taki zgrabny jest, podoba mi się [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16349471]No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek. A Agatka znów termin przesunęła, znów opcja 26 maja :d[/QUOTE] Agatka - dobre dziecko, chce mamie prezent na Dzień Matki zrobić
|
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sliczny jest.. A jaki pępuszek masz
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mutsy są niestety ciężkie to jedna z nielicznych wad.... sam stelaż waży 11.5 kg.... ale ja go raczej nosić nie będę więc dla mnie to nie był wyznacznik.... właśnie to że tak zgrabnie wygląda mnie w nim urzeka oprócz funkcjonalności... stoi w pokoju rozłożony i nie zawala tylko jest taki zgrabniutki właśnie...on ma ruchomą rącze i można sobie ją utawiac do wzrostu, ale fakt dosyć jest wysoki... tylko z drugiej strony ja mam 170 cm a Bartek ponad 180 więc raczej wysoki wózek musimy mieć ![]() mam piłke do kosza z noskiem ![]() dziękuję
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Daf - świetnie wyglądasz (wyglądacie
)może będę miała okazję wypróbować taki wózek w sklepie, to sobie porównam, co dla mnie lepsze. małż wpadł w przerwie między zajęciami do domu. załamany, bo po raz kolejny promotorka nie zaakceptowała jego pracy. w tej chwili wygląda to tak, jakby bardzo nie chciała, żeby pisał o tym, o czym chce pisać, bo to nie jej dziedzina. chyba się poddał i zrezygnował - prawdopodobnie napisze dokłądnie tak, jak ona chce. dzięki temu tak naprawdę będzie miał mniej roboty niż zakładał. co nie zmienia faktu, że zamiast wspierać studentów, doceniać aktywność i indywidualizm, u nas się ich gnoi i zrównuje do średniej, co by się żaden przypadkiem nie wychylił... ehhh... |
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj tez rosnie jak na drozdzach ale jest jeszcze tro9che mniejszy , roznica w tygodniach machne kiedys fotke jak sie zbiore i wam pokaze ![]() Fajnie wam , wy juz takie zakupy robicie , ja sie nieadwno przemoglam i kupilam te 3 zeczy ktore kiedys pokazywalam (komplecik i 2 body) zadne przesady , jakos mnie jeszcze nie wzielo na zakupy ale chyba do teraz i chyba zaczne juz kupowac ale na razie tylko ciuszki , zeby zaczac cos kompletowac bo pozniej sie nioe wyrobie .Meble juz mam wybrane wiec to temat na pozniej , zostaly mi ciuszki na teraz a pozniej skupie sie na wozku , nosidelku , fotelik do auta , kolyska? lozeczko ej jest tego troche moze sie wyrobie ![]() Dzis po poludniu jedziemy z moim na sklepy poszukac i obczaic ceny wuzkow i fotelikow i takich tam , za tydzien znow jade do kraju - mam termin u gina to sobie porownam cenowo gdzie mi bedzie kozystniej kupic te wieksze zeczy , czasem w polsce jest taniej ale wykonanie slabsze ,gdzies te niemieckie zeczy niewazne co sa solidniejsze . zobaczymy
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny masz brzuszek
Cytat:
Na zakupy nie jedziemy, mąż po drodze sam zajedzie do sklepu. Dzwonił i mówił, że warunki na drodze są fatalne i żadnej piaskarki po drodze nie widział.Nas czeka remont sypialni. Chciałam meble przy okazji zmienić, ale chyba nie damy rady. Musimy jeszcze wózek kupić, fotelik do samochodu, kosmetyki, pościel, kołderkę, kocyki, itp. Mam tylko łóżeczko i ubranka
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-09 o 14:57 |
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie, musisz sobie sprawdzić co najwygodniejsze dla Ciebie, pojeździsz po sklepie i zdecydujesz bo u nas zawsze indywidualność, samodzielnośc w myśleniu i wyciąganiu wniosków nie była doceniana... i nic się nie zmieniło... gdyby napisał prace "po swojemu" to Pani musiała by ją przeczytać, zaakceptować i nie daj Boże pomyśleć nad nią... a tak napisze to co jej się podoba i w sumie ona już nic nie musi.... Cytat:
![]() do 18-19 tygodnia mój prawie nie rósł, teraz się rozhulał, ale i Bruno teraz rośnie bardzo intensywnie... średnio przybywa mu 100 g w ciągu tygodnia....
|
|
#3225 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny,
czy moge sie do Was dołączyć? jestem mamuska czerwcowa termin porodu na 28 czerwca i bedzie chlopak Oliwierek.
|
|
|
|
#3226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no niestety. szkoda, że jednostki, które naprawdę są na danych studiach z powołania, a nie z innych pobudek, mają zawsze pod górkę. to samo ma z praktykami. do tej pory nie było problemu i miał je zaliczane z marszu, bo pracuje w zawodzie i głupotą byłoby, gdyby jeszcze musiał odbywać praktyki w podobnym ośrodku. a teraz na koniec studiów się babie odwidziało i każe mu iść gdzieś na 3-tygodniową praktykę. jak, skoro pracuje na 1,5 etatu? dla niej nieważne. stanęło na tym, że wziął bezpłatny urlop w pracy, żeby mieć czas na praktykę... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=bydgoszczanka;16337 333]Ja mam, ale to normalne w ciąży.
uspokoiłam sie dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
biedna ta kobieta ja sie potem strasznie zamartwiam to super gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
mebelki naprawde super ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
#3228 |
|
Przyczajenie
|
hej dzieki za przyjecie
![]() wczoraj bylam na 4 juz usg i lekarz mnie troche zmarwil... sukam na necie jakichs informacji nt tego co mi sie przytrafilo, ale nigdzie mie moge znalezc... moze wy tez cos takiego mialyscie. Na wczesniejszych 3 wizytach wszystko bylo ok z dzidkiem i z macica itd. Na wczorajszej wizycie lekarz dokladnie usg zbadal dzidka spradzil ilosc paluszkow, nozki, rozmiar glowki, wage, lozysko itd. Z dziskiem wszystko jest ok. Rozwija sie prawidlowo, wszytskie "paramerty" ma ok na szczescie, ale lekarz przestraszyl mnie informacja, ze w tej bance owodniowej, w ktrorej jest dzidzia od lozyska mam tasme owodniawa. Powiedzial, ze poki co mam sie nie marwic, wytlumaczyl mi o co chodzi i ze teraz musimy bardzo uwaznie przygladac sie dzidkowi. Ta tasma moze sie wchlonąc, albo dzidek moze ja zerwac nic sobie nie robiac. Czy moze tez cos takiego mialyscie. Strasznie sie boje, mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie za 4 tyg. juz jej nie bedzie. A jesli bedzie to moze ona zagrazac dzidkowi tj. moze mu amputowac stopki lub palce u raczek Lekarz zapewnial mnie ze dzidek jest daleko od tego, ale zawsze moze zaczepic. HELP
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj bardzo sie ciesze ze do nas dołaczyłaś
|
|
#3230 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16349471]No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek.
A Agatka znów termin przesunęła, znów opcja 26 maja :d[/QUOTE] Zaczynamy się rozjeżdżać, mnie ostatnio wyszło 13 maja... Matko, jak ja to dziecko urodzę, jak ono będzie tak rosło... Cytat:
Fajnie Cię wypchało. ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3231 |
|
Przyczajenie
|
kropka dzieki za slowa otuchy. No wlasnie nie mowil mi czy jest ukrwiona. Powiedzial, ze jest mala i ma 2 cm. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Inaczej byc nie moze
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to gratuluję synka. Ale chłopaczysków tu mamy.
|
|
|
|
|
#3233 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety nawet nie słyszałam o taśmie owodniowej... ale na pewno wszytko będzie dobrze, nie denerwuj się i odpoczywaj Cytat:
Cytat:
, cały czas do przoduwłaśnie dlatego ja wolę skrętną oś, jest bardziej stabilna, a prowadzi się wózek komfortowo bo łatwo się skręca i podjeżdża pod krawężniki a Twój maluch jaki był duży ostatnio?
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Na połówkowym miał ponad 350g, 4 stycznia już prawie 450g. Rośnie diabełek.
_________ Ja tak mówię że drobne rzeczy kupiłam, grube czekają... Przeleciałam sobie właśnie allegro... fajne mi drobne... Na ubranka, pieluchy, ręcznik, butelki i pościel wydałam już 1400złotych. Na gina i badania 1050zł. To wózek tańszy. |
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wizyt, badań i leków nawet nie liczę bo aż się boję się tej kwoty, obawiam się że to wózek, drobiazgi i łóżeczko juz chyba by było..... na ubranka wydałam póki co pewnie koło 500 zł a mam dwie szuflady, wózek 1700 ale to Mikuś fundnął , a dalej to nawet nie myślę
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci powiem, że tak jak nie spodziewałam się kosztów za gina i badania (bez leków) i kiedyś tak z głupoty podliczyłam, tak to co poszło na ubranka już mi się lepiej klarowało... i nie zaskoczyło mnie. To teraz sobie spokojnie poluję na fotelik i gondolę - używki. Będą tanie, przy ww. wydatkach, tak czy tak.
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, przecież dzisiaj Emerald Sea ślubuje
![]() EM, najlepszego na nowej drodze życia Obyście dali radę i we dwoje, i we troje Powodzenia |
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
O
To wszystkiego naj, naj, najlepszego młodym państwu i owockowi ich związku.
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż lekarz go wyliczył mniej więcej na 50-54 cm i 3300-3500 wagowo. jak sprawdzałam to cały czas mieści się w średniakach jeśli chodzi o wagę i wzrost, nie jest ani malutki, ani zbytnio wyrośnięty... my fotelik kupimy też używkę, najprawdopodobniej od tej samej babki co wózek, wyceniła nam maxi cosi razem z adapterami na 350-400 zł to jeszcze nie tragedia zostaje nam jeszcze łóżeczko i materacyk, pościeli nie kupuję bo póki co będzie spał pod kocykiem (mam nadzieję, że w miarę ciepło juz będzie) a poduszki nie potrzebuje, zastanawiam się tylko nad ochraniaczami do łózeczka z dużych rzeczy chciałam jeszcze huśtawkę 3 w 1 i karuzelę nad łóżeczko, ale to chyba znajomi zakupią jak się BJ urodzi... ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16354681]Dziewczyny, przecież dzisiaj Emerald Sea ślubuje ![]() EM, najlepszego na nowej drodze życia Obyście dali radę i we dwoje, i we troje Powodzenia
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na uwadze parę sztuk fotelików za 300-330zł. Obadamy z mężem sprawę koloru i kupimy. Tyle że bez adapterów. Ale może ustrzelimy je razem z gondolą, bo szukamy Quinny, a one pasują do Maxi Cosi. Ja pościel mam, za to nie mam kocyka. Nie wiem jaki kupić. Mikrofazowy, polarowy, jaki jest dobry?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Później musimy na jakieś zakupy jechać, trza coś jeść. ... i widziałam w ofercie Carrefoura fajne kocyki dla dzieci, pojadę obadać.

ja sie potem strasznie zamartwiam