|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
heloł
![]() ale mi się spać chce ale oglądam SG
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Dzień dobry
Trzymam kciuki za wszestkie egzaminowiczki Cytat:
Czyli: po skończeniu studiów będę miała tak jakby 8 lat pracy za sobą? A czy miesiąc, który pracowałam podczas wakacji też się do tego wlicza dodatkowo? Przepraszam, ale kiepska jestem w urzędowych pismach :P
|
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
a przede wszystkim renament w szafie sobie zrobie ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- dobry ![]() nie ziewaj, bo Ci mucha wpadnie ![]() szczerze to mi tez sie nic nie chce, a musze sie powoli ubierac, bo do mechanika jade, bo mi sie pompka od spryskiwaczy popsuła i nie dziala mi tylni spryskiwach. ja tam moge bez niego jezdzic, ale tata....ehhh wiecie jacy sa faceci...ale nie wazne,ze on tym samochodem nie jezdzi
|
||
|
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze x 3 Cytat:
a ja w pracy ale jest dobrze
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
sorrrrrry
![]() a nam mechanik wycenił naprawę
|
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja juz wreszcie wstalam:P i biore sie za nadrabianie a pozniej za sprzatanie;/---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
super bluzka![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() a ja dopiero wstalam-chyba jestem najgorszym spiochem tutaj;p ale poczytalam notatki troche;p dotta wow,az sie boje spytac ile ![]() za zdajacych: ![]() ![]() : kciuki:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
karolinusienka ja po przeczytaniu twojego posta o porządkach na komputerze stwierdziłam, że wieki się moim nie zajmowałam i teraz porządkuję popijając herbatkę a sterta ubrań czeka na swoja kolej
![]()
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
ładne
Cytat:
Cytat:
bierze się pod uwagę to co korzystniejsze czyli studia swoją drogą trochę to niesprawiedliwe że i licencjat i magister to 8 lat stażu pracy kumpela 2 lata temu zrobiła licencjat i cały czas pracuje więc już ma 10 lat i 26 dni urlopu a ja na jednolitych mgr skończyłam czerwiec 2009 i muszę jeszcze 2 lata popracować na 26 dni urlopu a pracuję przecież od 4 lat..... Lusesita a jak to w ogóle jest, wy znacie swoje hasła? Sonek ładne zaręczyny A Kaska to przecież jest we Wrocławiu Wczoraj P posiedział u mnie, nawet miło było ale mogłoby być jeszcze milej gdyby nie @ coś mu odbiło i zrobił mi zdjęcie cycuchów, mam nadzieję że nikt mu komórki nie przejrzy a i wczoraj jak szliśmy do sklepu to kurde Mały musiał pójść za nami ale szczęście grzecznie pod sklepem czekał i żaden samochód go nie rozjechał ![]() posprzątane już mam, chyba troszkę poćwiczę
|
||
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai my tez mamy takie zdjeica;p tylko to bylaby teraz pedofilia, bo ja wtedy mialam 16 lat
tez mam nadzieje,zetych zdjec nikt nie znajdzie;ptak,znamy-tzn inaczej-Tż nigdy nie ukrywal go przede mna i czasem bylo tak,ze jak w necie siedzialam to on mowil:sprawdz mi poczte. konto na nk tez razem zakladalismy, bo on sie w ogole nie zna na tym (dlatego uwierzyc nie moglam za bardzo,ze sie zarejestrowal jak on nie zna w ogole takich portali). ale w maile bez jego widzy weszlam 2 razy-i nie zaby go sprawdzic, tylko bo cos tam, np. w pierwszym przypadku wyslalam mu maila jak byl w pracy, a potem doszlam do wniosku,ze to bez sensu wiec weszlam na jego poczte wykasowac, a drugi powod to wczoraj-zeby sprawdzic od kogo bral ksiazke dla mnie na prezent, bo idzie juz miesiac z allegro. on nie zamawia tylko jego brat-M. sie w ogole nie zna na tych wszystkich kontach i nawet hasel nie pamieta ![]() no ale po wcozrajszej akcji przyznalam, ze zle zrobilam-moglam zaczekac z tym na niego, a nie pisac pod wplywem chwili. M. stwierdzil,ze do ukrycia nic nie ma i nie ma mi za zle,ze zajrzalam do jego maili...ech, ta moja porywczosc juz nie raz do takich glupich akcji doprawdzila ![]() posprzatalam i ide sie uczyc
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2010-01-09 o 12:30 |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze że wszystko wyjaśniliście
My nie znamy haseł do poczty, gg czy nk, nie przeglądamy sobie komórek itp. Nie obraź się ale jakoś nie wyobrażam sobie żeby nie mieć takiego minimum prywatności. |
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
kochana,ale ja cie rozumiem-ja mu komorki tez nie przegladam
zreszta on akurat mojej tez nie, a o mailach nie wpsominajac.tzn on mojego hasla nie zna.ujmeto tak: M. jest w ogole anty jesli chodzi o net-brat mu zalozyl konto, ja musz edzownic kiedy mu cos wysle-sam zsiebie nie sprawdzi nigdy.i wogole to dla niego czarna magia. jesli chodzi o nk to najpierw siostra mu dla jaj zalozyla-on sie wkurzyl, skasowal, po czym za tydzien mowi do mnie:zalozymy dla mnie konto? bo chce znalzc swoich kolegow z klasy...ja mu przypominam jakie ma haslo, bo niepamieta... i tak to z nim jest jasne,ze czuje sie podle,ze wcozraj tam weszlam i przpeaszam go za to 100 razy.ale on nie widzial wtym problemu-widzial raczej problem w tym,ze KTOS mu konto na jakims portalu zalozyl i podpisal jego imieniem i cytuje:ten ***.any gow.iarz nie chce sie przyznac...aha jesli chodzi o jakies konta bankowe czy cos to odrebna kwestia-szczerze, nie wiem nawet ile zarabia miesiecznie dokladnie i to akurat jest bardzo prywatna kwestia. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- zreszta kazdy zwiazek jes tinny-moja przyjaciolka ma konto na gg razem z mezem...konta bankowe maja oddzielne,ale jak ze soba chodzili juz to nawzajem wyplacali sobie pieniadze z konta (co akurat dla mnie nie jest do pomyslenia), skrzynka mailowa wspolna... itd.a u nas akurat jes ttak a nie inaczej-zreszta, nie chce juz do tego wracac, dzis jak M. wroci z pracy sam sobie konto zalozy i tyle-nie chce znac nawet jego adresu juz
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
a to już rozumiem wszystko, wiesz kto pyta nie błądzi
![]() bo już myślałam że wszystko sobie kontrolujecie |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
...co i tak mnie nie usprawiedliwia, bo naprawd enie lubie tego robic, tzn wchodzic bez jego widze w skrzynke
![]() i na poczatku jak on mowil:sprawdz, ja mowilam:nie...a on sie smial... ech, ciezko to wytlumaczyc ![]() kurde, taki glupi jest ten przedmiot, z ktorego mnie nie chce ten kolo dopuscic,ze masakra...znow techniki projekcyjne, badania jakosciowe...ech, za jakie grzechu ![]() nienawidze tego! |
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
My przykładowo praktycznie wszystkie hasła (nk,fb, poczta) mamy zapisane na kompie i jest swobodny dostęp ale prawdę mówiąc z tego nie korzystamy
Ja mu sprawdzam pocztę jak jest w firmie i np. nie pamięta zamówienia więc dzwoni albo siedzę u niego na fb jak mu pole orzę. Komórek swoich nie ruszamy... w sumie nigdy mi do głowy nie przyszło szperać w kontach czy czytać wiadomości Co do kart - nie ukrywamy pinów przed sobą (a od ostatniej mojej wpadki nawet Tż ma polecone PAMIĘTAĆ mój |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Dottta ja chyba bym wolała zostać przy osobnych kontach, ewentualnie tak jak teraz jedno wspólne do oszczędzania
będziecie mieć wspólnotę po ślubie? poćwiczyłam, od razu lepiej
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
jasne i tak powinno byc...to ja zle zrobilam i doskonale o tym wiem-M. nigdy by sie nie znizyl do tego samego...
czasem dla zartow jak ktores z nas dostanie esa to ja mowie:ja zobacze...ale wiadomo-zart i jemu komorke oddaje... jesli chodzi o konto bankowe to nie chce nawet wnikac-akurat dla mnie to jest b.osobosta sprawa-ale jak pisalam wczesniej, to jest kazdego indywidualna sprawa.najwazniejsze,zeby te reguly byly ustalone przez partnerow... dobra wracam do kucia... |
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- sorry że się śmieje ale znajomi tak się dzielili i wiecznie były fochy bo ten rachunek wyższy i on płaci mniej albo na odwrót) jest męczące i wprowadza zamieszanie - przynajmniej u nas aktualny system sie sprawdza ale to chyba też zależy od tego jak ludzie postrzegają swoją własność - bo u nas już od dawna jest "wspólnota" i nie tylko w słowach ale właśnie głownie w działaniu Nie ma czegoś takiego że to jest moja kasa - jest nasza i wspólnie nią dysponujemy nie zależnie ile kto wnosi.
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
to można też zrobić że co miesiąc przelewamy po taką samą kwotę na jedno wspólne i z tego płaci się rachunki
ale to pewnie wszystko w praniu wyjdzie ![]() na tą chwilę jestem za rodzielnością ale nie chcę się zaklinać że tak będzie na pewno |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym wolala rozdzielonosc,ale dotta tez ma racje...to chyba zalezy od partnerow
![]() z jednej storny chce miec swoja kase na waciki i inne, a nie mowic mezowi ile na co wydalam (np. u moich rodzicow to jest masakra z tym, bo mama ma wieksza emeryture,a ojciec i taka gada,ze tyle i tyle wydala jak przychodzi wyciag-on oczywiscie nie zauwaza,ze mama placi z tego ich konta wszystkie rachunki oraz jego papierosy i piwko;p) a z drugiej faktycznie jak przychadza wspolne koszty to wez teraz to dziel wszystko,ech...ze tyle ja tyle on itd. ![]() to juz wyzsza szkola jazdy jak dla mnie na teraz ogolnie mam dola bo z tych notatek nic nie kumam i ciagle czytam to samo..ale nic, nie poddaje sie![]()
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia z nauką
ja pamiętam do dziś jednego kolosa 1000 stron historii uczyłam się codziennie jakieś 2-3 miesiące a i tak zdałam dopiero poprawkę (to była moja jedyna)a pół roku po tym naszym egzaminie gościu do Moskwy wyjechał i inni studenci nie musieli go "przechodzić" szczęściarze |
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wśród moich znajomych dużo jest małżeństw więc co nieco na ten temat można usłyszeci podpatrzec. Z tym przelewaniem kasy też się spotkałam - ale szczerze to się sprawdza jeśli zarabiacie podobnie a nie tak jak u koleżanki gdzie ona zarabia 1,5 tys ok a on gdzieś z 8 tys Ona musi przelać 1/3 swojej pensji o ile nie więcej (bo oprócz rachunków to jeszcze zakupy - no chyba że się będą dzielić dziś ty płacisz a za tydzień ja albo wg. "zużycia") a on kwoty którą przelewa nawet nie zauważy. Tak że w sumie wszystko w praniu wychodzi - ale moim zdaniem dobrze takie rzeczy przed ślubem ustalic aby później nie jasności nie było.Cytat:
a sam za to płacił A tak w ogóle Wam powiem że najgorzej mają znajomi którzy "dzielili sie kosztami" a jak się urodziło dziecko to .... W sumie nie było ciekawie
|
||
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
dotta oj, z tymi znajomymi co mowisz,ze ona 1,5 a on 8 to masakra! gdyby moj tyle zarabial...;p w tym wypadku przelewy nie wchdza w gre...mi chodzi bardziej,ze bedziemy na tym samym poziomie mniej wiecej
![]() a wlasnie dzownil TŻ,ze chca go przeniesc na inny dzial,ale on powiedzial,ze ok, ale jak podwyzke dostanie mam nadizeje,ze kierownik go pusci...![]() a co do kasy to wiaodmo-dziecko zmienia wszystko, tez pod wzdgledem wydatkow..i to raczej metoda "moje-twoje"sie nie sprawdzi... T'ai my tez takiego ch...a mielismy, co na 2 roku polowe uwalil na pierwszym terminie albo zerowce, juz nie pamietam.i wtedy sie dlugo uczylam, przez swieta...a on mnie uwalil, poczym powtorzylam sobie tylko i przeszlam.. wniosek? nie uczyc sie dluzej niz tydzien![]() jeden przedmiot przerobilam, zabieram sie za powtorke drugiego...i jeszcze 3 musze dzis zaczac!ech...3 kolosy pod rzad -masakra! |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Dottta dzięki za rady, w sumie dobrze wiedzieć jak jest u innych
kurcze ty to masz dobrze z tym swoim narzeczonym ![]() my niestety będziemy żyli mega skromnie
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() współczucia taki niepotrzebny wydatek na początku roku ![]() Widzę, że dyskutujecie o wspólnym koncie.My tak naprawdę jeszcze nie poruszaliśmy tej kwestii Ale szczerze mówiąc zastanawiam się jakie stanowisko Tz obierze dzisiaj wieczorem go spytam
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to była historia całego świata 1815-1945, wyobraź sobie ile tam było dat
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
i dlatego nie lubilam historii nigdy-to ponoc tak jak prawo-ksiegi i biblie same...;p
![]() no u nas tak zle nie ma tylko nie lubie stasznie tej calej metodologii... i po co komu ona 3 razy w roznych przedmiotach?ech, no nic wracam do swojego stanowiska nauki-koniec przerwy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

ale oglądam SG

A czy miesiąc, który pracowałam podczas wakacji też się do tego wlicza dodatkowo? 

a przede wszystkim renament w szafie sobie zrobie

ale jest dobrze

itd.
Komórek swoich nie ruszamy... w sumie nigdy mi do głowy nie przyszło szperać w kontach czy czytać wiadomości