![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XII
Dzieńdoberek
![]() Sabb, ja pierdzielę co to się porobiło, jakaś chora sytuacja z tą kwotą ![]() ![]() Nie znoszę zimy, czy ten śnieg musi tak padać ![]()
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale mi prowincję zasypało... Już nawet nie wiem który raz z kolei... Oby pociag nie miał spóźnienia... |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Wierzę, że da się znaleźć wyjście z tej chorej sytuacji. Cytat:
Cytat:
Cieszę się i rozumiem o co chodzi. I troszku zazdroszczę. Moją jedyną bratnią duszą jest TŻ - ale taka bratnia dusza pod postacią kobiety płci odmiennej ![]() Już się pogodziłam, że przyjaciółki nigdy nie miałam i mieć nie będę. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- E, nie przesadzaj z tą prowincją, ja w centrum stolycy jestem a zaspy wszędzie po kolana ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Też czuję się samotna czasem. Tzn. - proszę nie zrozumieć mnie źle ( śląsie Zlotowiczki
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-01-09 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Sabb, na pewno wybrniesz zwycięsko z tej sytuacji- no nie ma siły!
Ale też nie jest dobrze mówić "jakie mam popierdzielone życie, jak nikt"- właśnie wtedy, kiedy rzeczywiście tak się wydaje, ja szczególnie zaciskam/łam zęby. Trzymam kciuki za powodzenie sprawy. Madzik, dawaj tą pikanterię! |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
ʞɐɯǝuɐ
|
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że skoro tak się świetnie składa, że mieszkamy w Warszawie, to, do diabła, spotkajmy się. Proponuję przyszły tydzień. Moje najserdeczniejsze przyjaciółki mam w Łodzi i Poznaniu. Nie mogę tego odżałować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2110 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Justyno, z największą przyjemnością
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() O mamusiu jakie zaspy ![]() ![]() Dziś zaczynam się ostro uczyć bo w tym tygodniu mam aż 4 kolokwia ![]() ![]() ![]()
#2113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Sabbath trzymam kciuki, z całego serca.
I ogromnie podziwiam... z tak pokręconego dziecięcego świata wyszła naprawdę wspaniała osoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
grozi wypollizowaniem
|
hello!
ja tez czuje niedosyt kontaktów towarzyskich, wiąze sie to ze zmianą pracy. W poprzedniej jak poplotkowalam z 20-stoma wariatami, to moja potrzeba kontaktów była całkowicie zaspokojona, miałam wręcz nadmiar wrazen towarzyskich. W teraźniejszej pracuję prawie sama ![]() Sab!- cieszę się bardzo, ze udało sie cokolwiek wymyślić-czasem warto szukać pomocy u "obcych", mamy tu przekrój róznych doświadczen życiowych, szansa ze ktoś wpadnie na rozwiązanie jest duża ![]()
#2116 |
Zadomowienie
|
Sabb, trzymam kcuki, żeby wszystko się udało
![]() ![]() Jak się wyprowadzałam z mojego ukochanego Krakowa, wszystkie przyjaciółki tam zostały i w Warszawie wylądowałam sama. Niestety, nie było jednakowo mocnego pragnienia podtrzymania gorących kontaktów po obu stronach i w końcu po kilku latach przestałam się starać ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepszą moją przyjaciółką była siostra, ale teraz mieszkamy bardzo daleko od siebie (za moment będzie jeszcze dalej), ona skupia się na rodzinie (co jest jak najbardziej zrozumiałe, szczególnie jak się ma niemowlaka). Zatem bardzo dobrze rozumiem te z Was, które narzekają na brak przyjaciółki.
#2117 | |||||||||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kłopot w tym, że to wyjście, które wymyśliłyśmy wczoraj nie tyle ratuje mnie finansowo, co pozwala miec nadzieję na to, że będe płaciła krócej. Może cztery lata, może pięć. Nadal nie wiem, jak sobie z tym poradzę, ale mam przynajmniej nadzieję na to, że nie zostawię dziecka z takim obciążeniem - ja z pewnych przyczyn (o których kiedyś wspominałam tu) nie planuję długiego życia, a mój ojciec jest fizycznie zdrów jak ryba i może żyć jeszcze 30 lat. A obowiązek alimentacyjny po mnie przejmie moje dziecko. Nie chce mu spierniczyć startu w dorosłe życie. Teraz muszę odkręcić sprawę z MOPS. Cytat:
Będe się trzymać. A przynajmniej zamierzam udawać. Cytat:
![]() Wiesz, Kameno - wyżej pisałam, że to rozwiązanie to jest po prostu mniejszy kanał. W sumie i tak nie wiem, jak wygospodaruję tę kasę. Ale jest nadzieja na (nieokreśloną) przyszłość. Cytat:
Poza tym jak nie przyjaciółka, to może przyjaciel? Z moich doświadczeń wychodzi, że na dłuższy dystans ta opcja sprawdza się lepiej. Ale może to dlatego, że ja mam problem z porozumiewaniem się "kobiecym:" językiem. (Kobiecy celowo w cudzysłowiu, bo to oczywiście stereotyp nie w 100% prawdziwy). Szwankują mi emocje. No i działam na zasadzie, o której ostatnio pisała mi Dorota - Coco: jak to faceci potrafią się pożreć, dać sobie po ryju, a potem uznać, że sprawa załatwiona i iść na piwo razem. No to ja tak mam. ![]() Cytat:
I oczywiście, nie jest dobrze mówić tak, jak piszesz. Tyle, że u mnie to nie do końca jest tak, że biadolę. Ale nie chcę o tym pisać. ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Soso. ![]()
![]() |
#2118 |
To ja :)
|
Sabb, cieszę się, że jest światełko w tunelu
![]() A co do przyjaciół, to jestem chyba w najbardziej komfortowej sytuacji -mam ich masy ![]() No ale oczywiście tym najlepszym też jest TŻ ![]()
#2119 | |||
Nindżopesz
|
Ale na żywo nie mam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spotkanie bardzo chętnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Sabbath
![]() ![]() Milego dnia wszystkim ![]() Nastrój mam obrzydliwy, nie pojechałam do pracy bo się nie da.....Jestem odcięta od świata...Sypie non stop od wczorajszego wieczoru i ma jeszcze byc tak przez najblizsze dwa dni... a poza tym mój TŻ tak się zachował wczoraj pięknie że ze nie wem czy bardziej mam go ochote zabić, czy nie wiem co... |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
![]() Sabbath, kiedyś wspominałaś,że jako młoda dziewczyna odeszłas z domu. Coś mi się kiedyś obiło o uszy,że jeśli taka sytuacja miała miejsce i potrafisz to udowodnić,to znaczy,że ojciec nie spełniał obowiązków rodzicielskich i Twoje zobowiązania w stosunku do niego nie istnieją,czy jakoś tam... Myślę,że powinnaś skontaktowac sie z prawnikiem i pewnie znajdzie sie jakies rozwiazanie.Poza tym kwota 2000zł. jest jakaś absurdalna! Moja koleżanka musiała oddac teściowa z do takiego ośrodka (prywatnego!)i tyle to nie kosztowało ![]() I powiem Ci jeszcze,że ludzie z tą choroba wcale tak długo nie zyją,chyba,że to poczatkowe stadium.Znajoma żyła od pierwszych objawów jeszcze kilka lat a miała troche ponad 60 i serce jak dzwon. Mój szwagier tez miał ostatnio jakieś problemy z MOPS-em w sprawach alimentacyjnych. Po kontakcie z prawnikiem okazało sie,że MOPS zastosował straszaka niezgodnie z prawem (tak w skrócie),więc zacznij działać.Tam też pracuja niemoty,które zle interpretuja przepisy,a poza tym szukają głupiego aby płacił za państwo. Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2010-01-09 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wstałam po 12:00 ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2124 |
To ja :)
|
Wiecie co?? Mam głupie pytanie... Tak mnie natchnął ten chłopak z youtube'a, że stwierdziłam, że może też powinnam zacząć trochę szpachlować niedoskonałości skóry. Do tej pory z kosmetyków kolorowych używałam tylko tuszu do rzęs, kredki do oczu i pudru. Na święta dostałam jakiś podkłąd Oriflame -nawet chyba niezły, bo pamiętam wcześniejsze eksperymenty z takimi wynalazkami, to mi paszczę mocno ściągały, a ten nie
![]() No ale wyczytałam, że jeszcze bazę pod podkład się nakłada ![]() I jeszcze jedno, mam strrrraszliwe cienie pod oczami -od dziecka, nie to, że się nie wyspałam. Kupiłam korektor L'Oreala wczoraj i on te cienie owszem, zamalowuje, ale diabelnie podkreśla mi zmarszczki ![]() ![]()
#2125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja tylko chciałam powiedzieć ze jeśli chodzi o alimenty to owszem-mozna próbowac sie wymigać-ale zobowiązanie do opłacania pobytu w domu opieki to zobowiązanie wynikające z innych przepisów i nie są to alimenty. Tak ze moze nie byc łatwo ![]()
![]() |
#2127 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Co do zmarszczek pod oczami, chyba tylko bardzo tłusty korektor im podoła. Ja najchętniej używam punktowo jako korektora (pod oczy i nie tylko) podkładu Maybelline Mousse coś tam. Ma boską konsystencję delikatnego musu, jest tak delikatny, że nie podkreśla zmarszczek ale też nie kryje jakoś specjalnie. Właściwie jak dla mnie to zaleta. A propos kosmetyków, jednak puder Creme Puff nie do końca mi podszedł ![]() ![]() Doszły też Meteory, mam mieszane odczucia. Na początek wywaliłam różowe kulki (będą robić za róż) bo wyglądałam zbyt zdrowo. Zapach mnie zdziwił - pachną szyprem (czyli oponą) i teraz nie wiem czy tak ma być, czy mi się trafił starawy egzemplarz? A efekt... no nie wiem, niby go nie ma ale chyba jest, muszę się bardziej poprzyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na co dzień tylko odrobinę pudru i czasem podkładu, ale na okazje: bazy pod podklad nie używam, ale moja siostra ma silikonową (taką z sorayi) i sobie chwali -podobno dobrze wygładza nierówności i drobne zmarszczki na twarzy. Podkład dopasowany do typu cery musi być (matujący do tłustej itd...) i do koloru twarzy - to dość trudne i zajęło mi lata nauczenie się, jak dobrać kolor. Najłatwiej to sprawdzić, jeśli po pomalowaniu całej twarzy przyjrzysz się dokładnie, jak wygląda twarz i czy się nie odróżnia na linii szczęki od brody (idealnie dobrany nie powinien ![]() Ja jestem blada i prawie zawsze mam cienie pod oczami. Njalepsze są na to okłady z kostek lodu, takie żelowe okulari mrożone w lodówce oraz żel ze świetlika łagodzący opuchliznę. Jeśli pod oczami nadal coś cienistego jest - lekko wklepuję na podkład jasnobeżowy korektor, a potem to pudruję (jeśli podkreśla zmarszczki, to może zmienić na inny?) Potem puder, róż (ważny, można nim wyprofilowac twarz, nadać policzkom zdrowo wyglądających zaróżowionych rumieńców itp.) tak w ogóle, to polecam czytanie internetru - porad na temat makijażu jest mnóstwo ![]() ![]() A jeśli chodzi o wybór kosmetyków, to godzinami czasem wertuję KWC ![]() Sporo porad na temat podstaw jest w naszym wizażowym ABC makijazu https://wizaz.pl/Makijaz/ABC-makijazu
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-09 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
kurcze! jesteś genialna! nie przyszło mi do głowy ze Meteory mozna sobie stunningowac wedle swej fantazji! ![]() podoba mi sie określenie- za zdrowo ![]()
![]() |
#2130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze co do bazy...(służę próbką jeśli chcesz ![]() ![]() Przyjemnej soboty dziewczyny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.