![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kreta-Triada
Ja wybieram sie w sierpniu kierunek Matala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kreta
Ja też wybieram się na Kretę w podróż poślubną. Wylatujemy 1 września w nocy. Wycieczkę wykupilśmy już w grudniu w Ecco Holiday i lecimy do hotelu Semiramis w Heraklionie. Czy ktoś z was byl tam może?
Madzialenka12344321 a Ty wykupiłaś już wycieczkę? Kiedy jedziesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kreta-Matala
Haloooo ponawiam watek , czy nikt z was nie byl w Matali.??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja też lecę w środę 8 lipca o 6:30 wylot z Warszawy. Sweet skąd lecisz i dokąd konkretnie??
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Jeśli nikt nie był, poszukaj w Internecie, na Googlach. Jest dużo blogów poświęconych podróżom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Duskie ja juz przeszukalam wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja wylatuje z warszawy 19 sierpnia i bede tam 2 tygodnie.Przesylam ci dwie fajne stronki wg mne godne polecenia
http://www.matala-apartments.com/Matala.asp http://www.visitmatala.com/ Dowiedzialam sie z nich troszke wiecej niz z pzrewodnikow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
witam, leci może ktoś na kretę 5 sierpnia?? a dokładniej miejscowość Matala??
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
a kiedy dokladnie?
![]() ![]() ja lece z triada rowniez na Krete w kierunku Matala heh ;D le dopiero na poczatku wrzesnia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Witam nie mogę się zbytnio wypowiadać na temat hotelu bo o nim nie słyszałem, ale wiem co nie co na temat Rethymno bo byłem tam kilka razy, więc na pewno warto zobaczyć stare mury obronne miasta rozchodzi się z tamtąd niesamowity widok na całą panoramę, warto zobaczyć stary kościół w Arkadi nie daleko, jaskinia Zeusa, stare miasto Rethymno tez jest ciekawe, no i napewno Gramwusa kawałek drogi od Rethymno ale naprawdę warto coś nie wyobrażalnie pięknego ale z góry przestrzegam przed wycieczkami z biur podróży duże grupy ludzi i tak naprawdę nie da się niczego dokładnie zauważyć z powodu tłoku i braku czasu , najlepiej znalezć lokalnego przewodnika który oprowadzi was po dzikich szlakach gdzie będziecie mogli dostrzec wszystko z innego kąta, i nie radę za bardzo podróżować na własna rękę ponieważ bardzo łatwo się zgubić a bez znajomości greckiego ciężko się porozumieć z lokalną ludnością, ja w tym roku też wybieram się na Kretę do Eloundy i znalazłem ciekawa stronę gdzie można znalezć dużo zdjęć, filmików i ciekawych informacji podaję link ************************* pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
Krzysiek Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2010-01-09 o 16:30 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podróżowanie na własną rękę to świetny pomysł ![]() Warto jedynie zaopatrzyć się w dobrą mapę ![]() ![]() Zero orientacji gdzie jesteśmy ![]() Cóz było robić poszlismy do pierwszego domostwa we wsi do której dojechaliśmy. Zapukaliśmy, otwieramy wrota do domostwa i tam siedzi sobie staruszek Grek, więc my do niego po angielsku a on nagle wstaje i żywo gestykulując i pokrzykując po grecku, zmierza ku nam ![]() Więc z lekka się przestraszyliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś też zawendrowaliśmy do niewielkiej wsi ![]() ![]() Nagle podjechał do nas nissan navara i wysiadl z niego, jak się okazało właściciel tego stada, Pan Gospodarz ![]() ![]() Tam nie ma problemu ze znajomościa angielskiego jak widać ![]() A już w sklepach, restauracjach, punktach usługowych róznego typu, muzeach - KOMPLETNIE ŻADNEGO ![]()
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2010-01-09 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Witam, podróżowanie na własną rękę fajna sprawa do puki się nie zgubisz bo w tedy zaczyna robić się nie ciekawie, z angielskim rzeczywiście nie ma problemu w sklepach, hotelach, itp., ale na malutkich greckich wioseczkach niewiele osób rozmawia po angielsku, akurat mieliście szczęście trafiając na jedną z tych osób która jednak potrafi coś powiedzieć, ale w większości ciężko spotkać kogoś z kim można się dogadać, wiem to z doświadczenia ponieważ bylem na Krecie już 6 razy mam tam ciocię która mieszka i pracuje na jednej z takich małych wioseczce "Archija Eleftherna" i tam nie mogłem znalezć nikogo kto by mi mógł wytłumaczyć cokolwiek po angielsku, w większości mieszkają tam ludzie po 60 jak na każdej innej Greckiej wiosce. Więc jeżeli ktoś lubi ryzykować i czasami spędzić nockę w aucie w greckich górach, to bardzo fajna żecz "podróżowanie na własną rękę".
Każdy ma prawo do własnego zdania pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. PS: Stronę którą znalazłem i o której wspominałem wcześniej warto zobaczyć chociażby dla samych filmików i zdjęć które się tam znajdują więc jeszcze raz podaje link: ************************* ****** Pozdrawiam Krzysiek Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2010-01-10 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich,
w czerwcu lęcę na Kretę-będzie to nasza podróż poślubną. szukaliśmy spokojnego, romantycznego miejsca i zdecydowaliśmy się na hotel Kalypso Cretan Village w Plakias. Czy ktoś może zna te tereny? Czy dokonaliśmy dobrego wyboru? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
oo,właśnie my z chłopakiem też się tam wybieramy w czerwcu, podobno hotel rewelacja!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko na wycieczkę do wąwozu Samaria pojechałyśmy z biura, ale z miejscowego. Było taniej a również dobrze. Ogólnie bardzo polecam przejście tym wąwozem. Piękne widoki, rózne rodzaje roślin wystepujacych tylko w tym miejscu a takze Kri-Kri (koza kreteńska). Przejście wąwozu zajmuje 5 -6 godzin (idzie się 16 km), ale warto. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ZRobiłam dokładnie tak samo jak Ty, wycieczkę do wąwozu wykupiłam w miejscowym biurze podróży ![]() To był dobry pomysł, bo jak zapewne wiesz powrót z wąwozu jest tylko droga morską więc wolałam, zeby miec opiekę biura podrózy, które to wszytsko zgrało na tip top ![]() Sam wąwóz mnie tekże bardzo sie podobał i pomimo upału byłam zadowlona, że postanowiłam przejść cała tą drogę, bo n prawdę było warto ![]() Kóz nie wiedziałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że można
![]() ![]() Co do wąwozu Samaria, to myślę, że jak już ktoś na Krecie jest to powinien tam pojechać. Oczywiście trzeba pamiętać o wodzie i dobrych butach, bo idzie się po kamieniach. Kanapkę tez można zabrać, bo jednak trochę czasu się idzie. Widoki piękne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej mi sie podobała: Chania, płaskowyż Lasithi, Elafonisi, Ulounda i Agios Nikolaos ![]() Co do zabładzenia - to podnosi atrakcyjność wycieczki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahah ja tez już mysłałam że nie wrócimy tylko tam zostaniemy i będziemy kozy wypasać ![]() ![]() ![]() czułam się tam, jak w amerykańskim filmie drogi o charakterze thriler ![]() taka przestrzeń i pustka, brakowało tylko seryjnego mordercy! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Reklama
Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2010-01-28 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Kreta - Agia Roumeli Hotel
Dzień Dobry!
Mam prośbę do osób które tam były. Czy moglibyście mi napisać coś więcej ponad to co pisze na ich stronie internetowej? Może ktoś tam pracuje ? Ponieważ zastanawiam się nad podjęciem tam pracy i naprawdę chciałabym wiedzieć czy jest to "solidne" miejsce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Mówicie ze tydzień na Krecie to malo ?
Ja teraz-10 czerwca wykupiłam Last Minute na tydzień własnie. Kurcze,wiecej nie moge bo nie mam urlopu.Ale moze to wystarczy zeby wypocząc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
na wypoczynek na pewno wystarczy, na poznanie calej wyspy to i dwa tygodnie mało
![]()
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja już za tydz lecę do miejscowości Gouves na Krecie do hotelu The Island.
Ktoś może był tam? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Kreta - Hersonissos
Cześć dziewczyny ( i nie tylko;p) !! Wybieram się w tym roku w lipcu z przyjaciółka do Hersonissos na Krecie i zastanawia mnie temat odnośnie klubów w tym mieście. Do jakich warto pójść i w jakich cenach mniej więcej sa wejściówki?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kreta - Hersonissos
Ja byłam w tamtym roku w Hersonissos i uwierz mi, że naprawdę nie będzie problemów z odnalezieniem fajnych klubów. Wieczorem miasteczko zamienia się w jedną wielką imprezę. Przed klubami stoją "zaganiacze", którzy potrafią złapać cię za rękę i wciągnąć do któregoś z lokali, kusząc przy tym różnymi promocjami na drinki itp. Wejście w większości klubów jest za darmo. Niestety, plagą tego miasteczka są tabuny pijanych niemieckich, holenderskich i angielskich małolatów ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Na Krecie nie czuc za bardzo upalow. Morska bryza wplywala na nas kojaco.Jedne z najlepszych wakacji w naszym zyciu . Goraco polecam!!!!!!!!!!!!!!!
Edytowane przez polipopet Czas edycji: 2010-07-12 o 19:26 Powód: blad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.