Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 12:58   #331
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Martucha84, mylse ze nie ma sie co negatywnie nastawiac, bo to tylko moze zaszkodzic... badz pozytywnej mysli.
Pomidora, ja tez mam ten dylemat, czy (jesli bede miec molziwosc) isc na L4 czy chodzic z brzuchem do pracy... choc wydaje ze w zyciu sa wazniejsze sprawy niz praca. Praca Ci dziecka nie urodzi... poza tym mysl o poleniuchowaniu odrobine bardzo mi sie podoba.

Olbka, witam w naszym skromnym gronie

Dziewczyny, ja wczoraj przeczytalam cala "M jak Mama" od deski do deski i po lekturze o poronieniach zlapalam strasznego doła Teraz wydaje mi sie ze czasem lepiej za duzo nie wiedziec, bo na niekotre sprawy i tak nie ma sie wplywu, a czlowiek zaczyna tylko zaczyna sie derwowac.
Na pocieszenie dzis otwierajac tymbarka mialam na kapselku "uda sie!", wiec staram sie o tym wiecej nie myslec...
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:06   #332
szokoladka74
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Mszu Bardzo gratuluję

"Dziewczyny, czy zaczelyscie juz brac jakies kompleksy witaminowe, kwasy foliowe i takie tam, bo chyba już czas co?"

Ja biorę foliowy, ale od dnia z II kreskami i Prenatal- witaminy, bo tylko po tych mnie nie mdli

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
No to melduję się ja
Jestem w 6 tc, 3,5 tyg od zapłodnienia.
Super !!!

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Witam Mamusie,
chciałam was zapytać, czy macie juz mdłości, jesli tak (a nie życzę wam tego), t0 jak sobie z nimi radzicie?
Ja mam GIGA mdłości od 2 tyg od zapłodnienia. Jeszcze wtedy nie wiedziałam o dzidzi i myślałam,że to dodatkowy objaw przy zatkanych zatokach

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Mi koleżanki poleciły "W oczekiwaniu na dziecko" i póżniej "Język niemowląt".
Świetne są te pozycje, mam w domu, bardzo przydatna okazała się też kontynuacja " w oczekiwaniu..."- Pierwszy rok życia dziecka.

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Kurcze nie moglam spac w nocy..wczoraj ukochany po powrocie z pracy przyznal, ze troche sie boi nowej sytuacji, przyszlosci, boi sie juz naszego porodu
Będzie dobrze, zobaczysz My dosyć szybko musieliśmy sie usamodzielnić, mąż prowadził działalność, a teściowa nalegała na mieszkanie u niej by móc nas kontrolować. Strasznie się upierałam,że nie i teraz widzę,że to była dobra decyzja. Nauczyliśmy się nie liczyć na nikogo i choć czasem było trudno, to wspieraliśmy się i pocieszaliśmy, że inni mają gorzej. Wyszliśmy na prostą ( może raczej nieco prościejszą), a problemy nas do siebie zbliżyły i mieliśmy satysfakcję, że sami daliśmy radę.
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:15   #333
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha trzymam kciuki za wizytę napisz potem jak było
napisze napisze

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
gabisun tak prowadzimy firme, ale dopiero od kilku miesiacy- stad brak stabilnosci z kasa, ale radocha wieeelka Tutaj mamy kontakty i chcielismy je rozwijac..
martucha84 relacje z rodzina sa raczej pozytywne, tylko oboje od wielu lat nie mieszkamy w rodzinnych miastach, a odwiedzamy sie tylko w weekendy. Musielibysmy zaczynac wszystko od poczatku, a pojawienie sie dzidzi juz bedzie wielka rewolucja.
Mam nadzieje ze kiedy opadna emocje znajdziemy rozwiazanie..Cieszymy sie bardzo, ale do tej pory zylsmy troche jak hippisi, a mamy swiadomosc, ze to teraz sie zmieni
to moze warto to ciagnac tu gdzie jestescie... musicie wziasc wszystkie za i przeciw...

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Ja mam GIGA mdłości od 2 tyg od zapłodnienia. Jeszcze wtedy nie wiedziałam o dzidzi i myślałam,że to dodatkowy objaw przy zatkanych zatokach
hgahahaha ja mialammto samo mdlosci ktore zwalalam na zatoki... no bo przeciez mam okres a testy wyszly negatywnie
Stary 2010-01-08, 14:35   #334
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć
Ja już dziś lepiej, wczoraj to chyba był napad paniki. Teraz nastawiam się pozytywnie i tyle

Mpik, miłej i spokojnej pracy

Lenko, zaraz poprawię listę. A zjazd przetrwasz, tylko na siebie uważaj

Ninaad, dobrze, że chociaż ty nazwę leku prawidłowo napisałaś Ja to odczytywałam z bazgrołów napisanych przez lekarza

Aniu, mi się wydaje, ze jak już mieszkacie sami, to trudno by było dostosować się teraz do mieszkania z kimś. A już do ślubu to nikt nie może was zmuszać, tym bardziej z powodu dziecka! Znam niejedną parę, która zawsze żyła bardzo hippisowsko, a teraz mają dzieci i spokojnie sobie radzą - nie tracąc wcale dużo z własnej wolności

Martucha, czekamy na wyniki badań

Mszu, dlatego ja w M jak mama czytam tylko miłe artykuły Nie warto się zasmucać, myśleć o złych rzeczach. W "Oczekiwaniu na dziecko" pomijam rozdział z chorobami, żeby się nie zamartwiać. Muszę myśleć pozytywnie. A co do L4, to nie powiem - wizja lenistwa przez na razie miesiąc wydaje mi się bardzo kusząca

Szokoladko i pewnie nigdy nie żałowałaś, ze nie zamieszkaliście z rodzicami Ja tez wychodzę z założenia, że samemu najlepiej (oczywiście nie chodzi o odrzucanie pomocy rodziców, ich mądrości i doświadczenia, ale o samodzielnośc myślenia i życia).

Ja powiedziałam w pracy. Moja dyrektorka miała minę jakby dostała zatwardzenia No i najpierw to zaczęła narzekać, że teraz tak dużo trzeba będzie pozmieniać, bo przecież ja w tylu radach jestem i kto mnie zastąpi i w ogóle... Jakby chciała usłyszeć, że się rozmyśliłam i jednak w ciąży nie jestem Pytała, czy wracam po L4, powiedziałam, że nie wiem, zależy od lekarza. Dopiero po chwili się zreflektowała i mi pogratulowała A o dziwo reszta nauczycieli zachowała się bardzo fajnie - wszyscy zachwyceni i bardzo serdecznie gratulowali Więc było mi bardzo miło

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:42   #335
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witajcie dziewczynki
Umowiłam się dziś na wizytę do gina na PONIEDZIAŁEK na 20.00 chce aby mój poszedł ze mną i sama nie wiem kto bardziej się tej wizyty boi ehhe
Moj Pawcio zestresowany, że idzie ze mną do gina hehe
Objawów żadnych,, poza tym, ze mam wilczy apetyt niestety.,..

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja powiedziałam w pracy. Moja dyrektorka miała minę jakby dostała zatwardzenia No i najpierw to zaczęła narzekać, że teraz tak dużo trzeba będzie pozmieniać, bo przecież ja w tylu radach jestem i kto mnie zastąpi i w ogóle... Jakby chciała usłyszeć, że się rozmyśliłam i jednak w ciąży nie jestem Pytała, czy wracam po L4, powiedziałam, że nie wiem, zależy od lekarza. Dopiero po chwili się zreflektowała i mi pogratulowała A o dziwo reszta nauczycieli zachowała się bardzo fajnie - wszyscy zachwyceni i bardzo serdecznie gratulowali Więc było mi bardzo miło
Super POMIDORKO)) Dyrektorka, to wiadomo, w szoku bo teraz dużo będzie zmian ale co cie to! Pewnie sama ma dzieci i najpierw ich szczęście i zdrowie ważniejsze od cudzych!
Stary 2010-01-08, 15:23   #336
gabisun
Zakorzenienie

Mpik zazdroszczę ci tego apetytu, mi w ogóle się nic nie che jeść, a przecież muszę i tak mało ważę i jeszcze mdłości mnie napadły, dzisiaj po otwarciu lodówki tak mnie cofnęło, że leciałam do kibelka, na szczęście nie wymiotowałam jem sucharki i pije wodę gazowaną, udało mi się zjeść kawałek ryby z chlebkiem, odrzuca mnie od gotowanego i wszystkiego co ma jakiś zapach
Pomidorka czyli nie było tka źle, masz już ten stres za sobą pewnie ulga ogromna
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 16:43   #337
kizia86
Raczkowanie

GG do kizia86

ooo jak miło

Witam wszystkie mamusie
Życze Wam szcześliwych chwil z brzuszkiem,a przede wszystkim zimnego lata
Trzymam kciukasy za szcześliwe rozwiązania

Mama Kacperka(04.09.2009)
Mama Kubusia(14.03.2006)
Kacperek 04.09.2009 ...2450g,51cm
Kubuś 14.03.2006...2500g,50cm

Edytowane przez kizia86
Czas edycji: 2010-01-08 o 16:45
kizia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 16:55   #338
agnyska81
Zakorzenienie

Szokoladko, Gabisun

Mszu, Olbko, Martysek - Witajcie! Ja też mam termin z końca sierpnia, ale wolałam się tutaj zapisać

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
zobaczcie dziewczyny, tutaj na www.brzuszek.net jest mnóstwo fajnych informacji, i - dla mnie najwazniejsze - w galerii są zdjęcia USG z każdego tygodnia począwszy od 5., a w opisach tygodni sa filmy z usg. Super sprawa!
Fajna ta strona jest Pokazywałam tam M. jaki fajny ogon ma teraz płód

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
nie mogę się doczekać miny mojej ginki
Tak zwana "bezcenna"

Cytat:
Jestem! nie wiem jak te kalkulatory liczą tygodnie ciąży ale według ginki mam 5 tydzień+5 dni
Ja już też wątpię, że wiem jak to liczyć
No to teraz tylko czekać na następna wizytę

Pomidoro, Wróżko, takie komentarze to rzeczywiście lekarze mogliby sobie darować Mnie lekarz (nie ginekolog) uraczył komentarzem "to taka ciąża-nie ciąża"

Cytat:
Jutro informuję szefową - dostanie zaświadczenie razem z L4 - to dopiero będzie ubaw
Cytat:
Ja powiedziałam w pracy. Moja dyrektorka miała minę jakby dostała zatwardzenia No i najpierw to zaczęła narzekać, że teraz tak dużo trzeba będzie pozmieniać, bo przecież ja w tylu radach jestem i kto mnie zastąpi i w ogóle... Jakby chciała usłyszeć, że się rozmyśliłam i jednak w ciąży nie jestem Pytała, czy wracam po L4, powiedziałam, że nie wiem, zależy od lekarza.
Sasasa
Może szefowa myślała, że powiesz "żartowałam!"

Cytat:
Mpik, mam dziwne uczucie z tym L4, tym bardziej, ze nie wiem, czy za miesiąc nie wrócę do pracy
A chcesz dostać w pupę za takie gadanie?

Mam wrażenie, że część cytatów mi wcięło

Nino, do gina to 6-8 tydzień ciąży, czyli od om

Tak o tych mdłościach piszecie, to już? Mnie czasem zemdli, o różnych porach dnia, ale nie jakoś tak na poważnie.
I cieszę się, że już do pracy wracam, bo po tym tygodniu w domu to już z nudów zaczęłam puzzle układać

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:34   #339
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jak dzownilam do mojej bo juz jej w przedszkolu nie bylo to powiedziala ale to co teraz bedzie jak my sobie poradzimy nie wiem czy sie cieszyc czy smucic... ale mialam ja gdzies

ja po wizycie bylo super wpradzie nadal moj tz nie widzial ale juz wam opowiadam..
pan doktor mnie zbadal i na male usg poszlismy tylko zeby sprawdzic czy z serduszkiem jest ok.. i wszytko jest dobrze... to juz 9 tydz... wiec jednak jestem sierpniowa.. ale mi tu tak dobrze ze mam nadzieje ze moge dostac.. ii przeszlam juz toxo wiec lekarz powiedzial ze jes ok.. l4 niedostalam doszlismy do wniosku ze na probe pojdziemy jak sie cos bedzie dzialo to na zwolnienie na razie do pracy... (moze wkoncu sie jakos zorganizuje bo sie strasznie rozleniwilam..) no i za 3 tyg nastepna wizyta - 12 tydz wiec przesiewowe usg - przezornosc kosci czy jakos tak no wiec mnie uspokoil..
aha i mam amenie..

uciekam bo maz wola potem wszytko dokladnie wam opisze
Stary 2010-01-08, 17:44   #340
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jak dzownilam do mojej bo juz jej w przedszkolu nie bylo to powiedziala ale to co teraz bedzie jak my sobie poradzimy nie wiem czy sie cieszyc czy smucic... ale mialam ja gdzies

ja po wizycie bylo super wpradzie nadal moj tz nie widzial ale juz wam opowiadam..
pan doktor mnie zbadal i na male usg poszlismy tylko zeby sprawdzic czy z serduszkiem jest ok.. i wszytko jest dobrze... to juz 9 tydz... wiec jednak jestem sierpniowa.. ale mi tu tak dobrze ze mam nadzieje ze moge dostac.. ii przeszlam juz toxo wiec lekarz powiedzial ze jes ok.. l4 niedostalam doszlismy do wniosku ze na probe pojdziemy jak sie cos bedzie dzialo to na zwolnienie na razie do pracy... (moze wkoncu sie jakos zorganizuje bo sie strasznie rozleniwilam..) no i za 3 tyg nastepna wizyta - 12 tydz wiec przesiewowe usg - przezornosc kosci czy jakos tak no wiec mnie uspokoil..
aha i mam amenie..

uciekam bo maz wola potem wszytko dokladnie wam opisze
to fajnie że wszystko w porządku a anemia jest dość często w ciąży, przepisał ci żelazo?

Agnyska no niestety mnie dopadły, takie dziwne uczucie jakby ktoś mnie w żoładek kopnał i nie che mi się jeść w ogole, boję się że schudnę jak tylko mi przejdzie ( mam nadzieję że szybko) to najem się jak świnka
Stary 2010-01-08, 18:03   #341
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
to fajnie że wszystko w porządku a anemia jest dość często w ciąży, przepisał ci żelazo?

Agnyska no niestety mnie dopadły, takie dziwne uczucie jakby ktoś mnie w żoładek kopnał i nie che mi się jeść w ogole, boję się że schudnę jak tylko mi przejdzie ( mam nadzieję że szybko) to najem się jak świnka
tak przepisal i kazal jesc mieso.. a na mieco mnie mdli..
aaa i brzoskwinie i piotruszke zielona i szczypiorek, i migdaly

aaa co do schudniecia to schudlam 1.5 kg podobno to normalne... szczegolnie ze juz troche wymiotuje ale mowil ze teraz coraz czesciej bede glodna i niezadowole sie ciasteczkim czy jogurtem jak teraz

wogole jestem cala w skowronkach tak mi fajnie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-01-08 o 18:05
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:46   #342
Malinka86
Raczkowanie

Dzień dobry

Zakończyłam dziś praktykę więc można powiedzieć ze będę miała trochę laby o ile ktoś nie zadzwoni do mnie w sprawie pracy bo trochę dokumentów poskładałam i czekam na rozwój wydarzeń

Teściowa pojechała weekendować sie do swojej drugiej synowej i wróci w niedzielę jak oczywiście będę już w szkole bo mam od 12.15
nie ma to jak trochę od siebie odpocząć

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Malinko, a co u ciebie?
dzięki Kochana że pytasz
staranka rozpoczęte z końcem @i może jak raz się trafi
i będę pierwsza na liście dzidzi październikowych:ju pi:
Olbka jeszcze raz serdecznie gratulujęklask i:
trzymam kciuki za bijące serduszko
Matysek to Tobie również gratuluję fasoleczki w brzusiu
a co do mdłości to jest raczej indywidualna sprawa z pierwszą córeczką miałam od 3 tygodnia od zapłodnienia do zakończenia 4 miesiąca i nic mi na to nie pomagało na szczęście trwało to do południa a potem to mogłam spokojnie coś zjeść
Dzień zaczynałam na wizycie w ubikacji a małż przygotowywał mi coś do wypicia żebym miała czym bo inaczej wymiotowałam kwasem żołądkowym co przyczyniło się do uszkodzenia szkliwa zębów
mam nadzije ze u Was nie będzie aż tak źle
Gabisun szkoda że UsgCi nie wykonała ale może miała w tym co trochę racji żeby mu nie pszeszkadzać jeszcze Oby te 3 tygodnie szybko Ci zleciały:ehem :
Malinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:57   #343
martysek
Zadomowienie

Cytat:
i jeszcze mdłości mnie napadły, dzisiaj po otwarciu lodówki tak mnie cofnęło, że leciałam do kibelka, na szczęście nie wymiotowałam jem sucharki i pije wodę gazowaną, udało mi się zjeść kawałek ryby z chlebkiem, odrzuca mnie od gotowanego i wszystkiego co ma jakiś zapach
Mam tak samo
Jutro kupię sobie Cocculine i Alvia (na spowolnioną perystaltykę i zaparcia) i dam wam znać, jak działa. Oba leki są homeopatyczne i zalecane dla kobiet w ciąży.

Trzymam kciuki za każdą z was, która w najbliższym czasie wybiera się do lekarza i cieszę się z tymi, które już wróciły i dowiedziały się, że wszystko jest ok.

Używa któraś z was czopków glicerynowych?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:03   #344
Malinka86
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam, że wkleję posta z innego wątku, ale nie mam siły pisać, bo na ryjek padam
Cześć kochane
No ja po wizycie i z jednej strony dobrze, a z drugiej się poryczałam Lekarz mnie przyjął pod swoje skrzydła, nawet go bardzo prosić nie musiałam. L4 dostałam od jutra na miesiąc. Ale jak powiedział pięknie "Ciąża jest, ale nie wiadomo, czy żywa", bo jeszcze serduszka nie widać Potem jeszcze mojej mamie (bo miałyśmy dziś przegląd rodzinny ) powiedział, że to taka wczesna ciąża, że aż strach się cieszyć. Normalnie wtedy poszłam do toalety i się popłakałam. Ale potem się chyba zreflektował, bo wyszedł do mnie i powiedział, że mam się nie zamartwiać, bo na tym etapie i na tym sprzęcie tętna jeszcze po prostu nie widać. Następną wizytę mam 20 stycznia, już w Świeciu u niego. Nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu. Przepraszam, że marudzę, byłam przygotowana na to, ze serduszka nie zobaczę, ale jego słowa mnie strasznie rozbiły
Pomidorka rozumiem co czujesz bo przeżyłam coś podobnego
Poszłam na usg (to był już 6 tydzień) ja micha uchachana że dzidzia jest a lekarz do mnie że :"nie mam sie co cieszyć bo i tak pewnie nic z "TEGO" nie będzie bo serduszko nie bije i w związku z tym nie ma sensu karty zakładać"
aaannnnnnaaa daj znać w środę jak tam było na wizycie
Oby udało Wam się podjąć jak najlepsze i najkorzystniejsze dla Was decyzje
Stary 2010-01-08, 19:07   #345
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
pan doktor mnie zbadal i na male usg poszlismy tylko zeby sprawdzic czy z serduszkiem jest ok.. i wszytko jest dobrze... to juz 9 tydz... wiec jednak jestem sierpniowa.. ale mi tu tak dobrze ze mam nadzieje ze moge dostac..
Bardzo fajnie że jesteś z nami , to przynajmniej pierwsza powitasz maleństwo, a my z wielkimi brzuchami będziemy wzdychać :" już za chwileczkę, już za momencik..."

Cytat:

Ja przy każdym dziecku miałam inaczej. Z pierwszym synkiem -zero, ani jednego dnia! Z drugim synkiem, owszem były, ale może 2 tygodnie wszystkiego i nie specjalnie dręczące, tylko z rana, a po południu jadłam co chcialam. Teraz nie mogę rano, a im bliżej wieczora tym gorzej...
To zależy od gospodarki hormonalnej i nie ma nic wspólnego z przyszłą płcią dziecka ( tak mówią).
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:45   #346
Malinka86
Raczkowanie

Cytat:
Pomidorka pewnie myślała że to taki wczesny prima aprilis w tym roku
Cytat:

Fajnie że humorek dopisuje

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
j
aha i mam amenie..
Martucha super że dzidzi ma sie dobrze
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Pomidoro, Wróżko, takie komentarze to rzeczywiście lekarze mogliby sobie darować Mnie lekarz (nie ginekolog) uraczył komentarzem "to taka ciąża-nie ciąża"
co za głupi tekst a jaka ciąża to ciąża
Stary 2010-01-08, 21:19   #347
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

aaannnnnnaaa, pewnie się wszystko samo ułoży, na pewno podejmiecie dobrą decyzję

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Na pocieszenie dzis otwierajac tymbarka mialam na kapselku "uda sie!", wiec staram sie o tym wiecej nie myslec...
Ale super Chyba też sobie kupię tymbarka

Cytat:
Lenko, zaraz poprawię listę. A zjazd przetrwasz, tylko na siebie uważaj
Pomidorko, dobra ta twoja dyrektorka
A propos uważania na siebie.. dziewczyny, teraz jest tak strasznie ślisko, uważajcie naaprawdę. Ja dzisiaj omal nie fiknęłam kozła na oblodzonych stromych schodach. Strachu się tylko najadłam...

Mpik82, to trzymam kciuki za wizytę

gabisun, ja mam identycznie, dzisiaj znowu mdłości.. Spróbuję sobie może jakąś dobrą dietę ułożyć (odpowiednia dawka kwasu foliowego, wit. B6 i B12, żelazo i cynk), to powinno pomóc na mdłości. Tylko kiedy ja mam coś jeść, jak mnie prawie w domu nie ma.. Dopiero niedawno przyszłam po całym dniu

kizia86, dzięki

Cytat:
to że tak powiem FAJNIE CI
Stary 2010-01-08, 21:58   #348
1985ewa
Rozeznanie

ale wy sie rozpisalyscie codziennie jak wracam z pracy to mam conajmniej 2 strony czytania u mnie to 6 tydzien od daty ostatniej miesiaczki a oprocz pobolewajacego brzucha i nabrzmialych piersi nie mam zadnych objawow wiem ze to sprawa indywidualna ale kiedy wam sie zaczely mniej wiecej?
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 22:48   #349
evullka
Rozeznanie

1985ewa widze, ze tez w UK pomieszkujesz.. to dobrze nie jestem sama
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 23:14   #350
1985ewa
Rozeznanie

evullka a mialas juz spotkanie z polozna? orientujesz sie moze ile sie czeka na takie spotkanie?
Stary 2010-01-08, 23:19   #351
evullka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
evullka a mialas juz spotkanie z polozna? orientujesz sie moze ile sie czeka na takie spotkanie?
mialam ale ja mialam szczescie, ze akurat polozna miala wolne miejsce w dzien, w ktorym poszlam do GP.. wiec wszystko zalatwilam w jeden dzien tydzien temuA bylas juz u GP?
Stary 2010-01-09, 11:19   #352
gabisun
Zakorzenienie

A gdzie są wszyscy? chyba nie śpicie jeszcze
Lenka właśnie trzeba jeścć bo głód potęguje mdłości ja próbuję sucharki podgryzać i owoce jem, serek homogenizowany, banany i woda gazowana, jeszcze wczoraj udało mi się zjeść kanapke z ogórkiem
Stary 2010-01-09, 11:40   #353
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:

Mam podobne odczucie. Do tego jakoś mnie skręca i czuje, że jestem strasznie głodna ale jak pomyślę o jedzeniu to już mi się odechciewa na chwile, później wraca i tak w kółko
Zjadłam naleśnika trochę mi dziwnie ale chyba już nie wyjdzie
Cytat:
tak przepisal i kazal jesc mieso.. a na mieco mnie mdli..
aaa i brzoskwinie i piotruszke zielona i szczypiorek, i migdaly
Wiecie co, kurczę.. Ten mój doktorek to nawet nie spojrzał na moje wyniki, a ja mam tam za mało chyba czerwonych krwinek. Jestem już umówiona na 20 stycznia ale to będzie prawdopodobnie moja ostatnia wizyta u niego
Cytat:
Napisane przez Malinka86 Pokaż wiadomość
Pomidorka rozumiem co czujesz bo przeżyłam coś podobnego
Poszłam na usg (to był już 6 tydzień) ja micha uchachana że dzidzia jest a lekarz do mnie że :"nie mam sie co cieszyć bo i tak pewnie nic z "TEGO" nie będzie bo serduszko nie bije i w związku z tym nie ma sensu karty zakładać"
Cytat:

Mój też powiedział, że za wcześnie na zakładanie karty..
Wiadomo, że lekarz musi przygotować kobietę, że różnie może się ułożyć ale niektóre teksty są na prawde chamskie i zupełnie bez sensu, bo przecież każda ciąża zaczyna się od takiego 'niby-niczego', poronić można w każdym momencie i składa się na to wiele czynników, a nie tylko fakt, że to sam początek.

Gabisun, kto spał, ten spał. Ja już na 8 miałam koło ale koleś najpierw zrobił nam jeszcze wykład i myślałam, że jajo zniosę. Mdliło mnie strasznie, głowa leciała. Dlatego tylko wpadłam na chwilę na wątek i lece leżakować

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-01-09 o 11:44
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:24   #354
Pomidora
Zakorzenienie

Witam kochane w sobotnie południe

Kiziu, dziękujemy za życzenia

Agnysko ty się cieszysz, ze do pracy, wracasz, a ja mam takiego lenia, że cieszę się, że mogę odpoczywać

Martucha, super, że wszystko w porządku Ja tak myślałam, że ty jednak sierpniowa się okażesz A podał jakąś datę porodu czy zostawić tak na liście jak jest?

Malinko, to ja ci życzę, żebym w najbliższym czasie wpisała cię jako pierwszą na listę mamuś październikowych

Martysku, a mdłości dopadają cię rano czy wieczorem? Powodzenia w walce z nimi.

Szokoladko, to mnie pocieszasz z tymi różnymi objawami bez zależności od płci dziecka Bo moja koleżanka mi mówiła, że na dziewczynkę się wymiotuje, a ja mdłosci mam leciutkie i rzadko, a wymiotów zero - a licze po cichu na panienkę

Lenko, dobrze, że nic się nie stało. Musiałaś się rzeczywiście strachu najeść

Ewa, nie przejmuj się brakiem objawów - ja tez prawie w ogóle nie mam. Podbrzusze trochę pobolewa i piersi cięższe i większe, a poza tym... właściwie nic. Dwa czy trzy razy mnie rano trochę zemdliło, ale nic więcej. No, oprócz jedzenia wszystkiego w wielkich ilościach i ciągłego sikania

[Evullka, u was to chyba opieka położnicza w pierwszym trymestrze nie jest za ciekawa? Tak przynajmniej słyszałam.
Wróżko, masz rację, poronienia zdarzają się w każdym momencie. Moja koleżanka tak miała - ciąża 7 miesięczna, za dwa miesiące miała być już z dzidzią, a serduszko przestało bić i nie wiadomo dlaczego Dlaczego w takim razie nas tak straszą?

Ja dziś cały dzień pewnie scenografię do jutrzejszego przedstawienia na WOŚP przygotowuję. Chciałam męża na spacer wyciągnąć, ale śnieżyca za oknem niesamowita
Dziewczyny, a myślałyście nad imionami dla dziecka?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:24   #355
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie że jesteś z nami , to przynajmniej pierwsza powitasz maleństwo, a my z wielkimi brzuchami będziemy wzdychać :" już za chwileczkę, już za momencik..."
bede torowac droge hahahah

Cytat:
Fajnie że humorek dopisuje

naprawde nastawienie od chwili gdy powiedzial wszytko jest dobrze dziecku nic niezagraza zmienilo sie o 180 stopni nabralam sil i checi na wszystko

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
to że tak powiem FAJNIE CI
fajnie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Wiecie co, kurczę.. Ten mój doktorek to nawet nie spojrzał na moje wyniki, a ja mam tam za mało chyba czerwonych krwinek. Jestem już umówiona na 20 stycznia ale to będzie prawdopodobnie moja ostatnia wizyta u niego

Mój też powiedział, że za wcześnie na zakładanie karty..
Wiadomo, że lekarz musi przygotować kobietę, że różnie może się ułożyć ale niektóre teksty są na prawde chamskie i zupełnie bez sensu, bo przecież każda ciąża zaczyna się od takiego 'niby-niczego', poronić można w każdym momencie i składa się na to wiele czynników, a nie tylko fakt, że to sam początek.
wogole bezsensu dla mnie karte powinno sie zakladac odrazu, ja na szczescie z mojego jestem zadowolona.. szczegolnie ze 29 czyli za 3 tyg mam badanie przesiewowe na przeziornosci fladu karkowego, a juz sie naczytalam na sierpniowym ze niewszyscy lekazre to robia.. wiec sie ciesze.. ale jedno wiem rodzc w tyskim szpitalu niebede... tylko nie wiem jak to zrobic bo chce rodzic w piotrowicach w klinice.. ale tem lekarz mi odpowiada.. wiec bede musiala cos wymyslic

a co do chamskich tekstow to serio moga sobvie niektore darowac.. moj chcial mi wczoraj humor poprawic i mowi.. no przechorowala pani toxo.. czyli co wie pani kiedy zjadla ta kupe kota i sie smieje na poczatku nieskumalam ale potem zaczelam sie smiac

Cytat:
Martucha, super, że wszystko w porządku Ja tak myślałam, że ty jednak sierpniowa się okażesz A podał jakąś datę porodu czy zostawić tak na liście jak jest?
daty mi nowej niepodal bo powiedzial ze bez sensu jak za 3 tyg bedzie badanie to najwazniejsze w 12 tyg kiedy data z usg jest najbardziej prawidlowa.. wiec wtedy bedziemy juz wszytko wiedziec.. poki co oficjalnie na karcie ciazy mam 6 wrzesien

aaa i jesli chodzi o imiona to ja przez prace w przedszkolu jestem zwichrowana i wiem jakich imion nigdy nie dam.. (wszytkie mateusze, igory, dominiki mi odpadaja..) takie zwichrowanie zawodowe ale my chcemy Zuśke i Patryka

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-01-09 o 13:26
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:43   #356
1985ewa
Rozeznanie

bylam u gp powiedzial ze teraz dostane jakis list i w nim bedzie podana data i godzina spotkania z polozna
Stary 2010-01-09, 15:23   #357
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Witajcie! Przespalam caly wczorajszy wieczor, noc i w dodatku wstalam o 11! Za to dzis samopoczucie super i gdzies zniknely wszystkie obawy.
martucho84 tekst o kupie kota mnie rozwalil
Pomidoro zycze duzo mocy tworczej przy scenografii; kiedys planowalismy imiona po dziadkach- dziewczynka na pewno Tereska, chlopiec wtedy bylby bardzo powaznie.. Jozef, Kazimierz lub Teodor, co do chlopca nie mam przekonania zupelnie..
Lenko* Malinko86 szokoladko74 bardzo dziekuje Wam za wsparcieDzisiejsza rozmowa z rodzina nie byla juz tak kategoryczna uf; jakos wczoraj podzialal mi na wyobraznie argument, ze niby nie dam sobie sama rady z dzieckiem, bo nie wiem jak to jest.. moze i nie wiem, ale sie dowiem!
Pozrowienia dla wszystkich przyszlych MAM
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:16   #358
evullka
Rozeznanie

Pomidorko tak jak mowisz Do 12tc nie podtrzymuja ciazy Ja pierwsze spotkanie z polozna mialam w 5tc, a nastepne mam dopiero w 15 Czyli caly pierwzy trymestr nikt nic nie wie co tam sie dzieje i czy wszystko w porzadku.. Bardzo sie denerwuje czy wszytsko jest ok.. Dobrze chociaz, ze znalazlam punkt gdzie robia prywatnie USG, wiec pojde pod koniec stycznia, bo nawet tam pierwsze USG robia dopiero od 10tc..
A ja sie dzisiaj czuje swietnie i mnie to martwi Wczoraj przynajmniej po przebudzeniu mnie mdlilo, a dzisiaj od rana czuje sie super.. juz chyba wole, zeby mnie mdlilo Bo tak to czlowiek za duzo zlych mysli ma...
Stary 2010-01-09, 17:00   #359
anilkadro
Rozeznanie

1985ewa & evullka ja tez przezywam uroki przechodzenia ciąży w UK.
Byłam umówić sie na wizytę do GP a recepcjonistka do mnie ze jak to ciąża to ja nie potrzebuje lekarza tylko midwife A myślałam, że najpierw lekarz. Wizytę umówili mi w ciągu tygodnia, w przychodni.
Koleżanka przestrzegła mnie żebym sie nie zszokowała i nie zdenerwowała, bo jej, położna pierwsze 2 pytania zadała z grubej rury: czy planowała tą ciążę i czy zamierza ją kontynuować!!
Mam nadzieję że przetrwamy takie coś.

Dziewczynki a co jak nie wiem jak u mnie stoją sprawy z różyczką? Mama przy trójce dzieci już nie pamięta która z nas co i kiedy przechodziła i na co była szczepiona Myślicie że zrobią mi jakiś test? A i swojej własnej grupy krwi tez nie znam

Ps.teraz mam relaksik sama w domu. Mój TŻ poszedł na spotkanie w męskim gronie aby uczcić że "nie strzela ślepakami"
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:20   #360
evullka
Rozeznanie

anilkadro na pierwszej wizycie polozna pobierze Ci krew i wszystko zbadaja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości