|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
Ale ja słabowita ogólnie jestem ![]() ![]() Coneco też mi się podoba i był moim nr1 kiedyś,ale czytałam opinie,że często się zdarza,że się urywają przednie kółka,a tego bym nie chciała,więc szukam czegoś innego zamiast niego. Edytowane przez farminka Czas edycji: 2010-01-09 o 20:49 |
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Aha zapomniałam napisać, że pani ginekolog powiedziała ,że jak najbardziej można zażywać tabletki do ssania tymianek i podbiał. Mówiła, że oni to już na wszystkim piszą, że kobieta w ciąży nie wolno, nawet na olejkach do kąpieli.
|
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo nikt tych leków nie bada pod kątem zażywania w ciąży i wolą sie zabezpieczyć taką formułką na wszelki wypadek niż płacić później milionowe odszkodowania w razie gdyby okazało się,że coś jest nie tak.Oczywiście to nie dotyczy wszystkich leków,bo są takie,których ewidentnie nie wolno.
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz boli mnie glowa i mam mdlosci...feee smialismy sie dzis z tz, ze pojade jutro do domu i wszyscy beda mowili, ze jest damskim bokserem )) hehe mam nadzieje, ze nie bede miala siniaków...
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa mozna w 3 plaszczyznach ustawic siedzisko spacerowki ale fakt ze nie rozklada sie na plasko. ale dzisiaj dorwalam w sklepie pania majaca ten wozek i zapytalam czy jest zadowolona, powiedziala ze bardzo, a dzidzius mial juz z 1,5 roczku i normalnie kimal w spacerowce
![]() tak podczytuje teraz ze imiona wybieracie. ja tez mam mega spor z tz o imie dla chlopca, on sie uparl na Krystiana i nie chce odpuscic jesli chodzi o dziewczynke to jestesmy zgodni, bedzie Blanka
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie zamowilam spodnie dresowe ciazowe i tunike ta mi sie bardzo podobala http://moda.allegro.pl/item869816952...rach_l_xl.html
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- bajka ja bym sie cieszyla gdy by moj zgodzil sie na krystiana aale jemu nic sie nie podoba a sam nic nie potrafi zaproponowac
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
anoxa to bylo tylko moje przypuszczenie jestesm zielona w tych sprawach wiec napisalam co mysle, ale ze moge sie mylic
sliczna ta tunika tez bym z checia sobie taka kupila i widze ze cena tez przystepna. |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
basia zapomniala bym... zdjecia sliczne super
![]() wlasnie tez mi sie spodobala do spodni dresowych bedzie super czy do jeansow wlasnie pisalam z mezem i napisal mi ze wydaje mu sie ze dla dziewczynki maja bedzie najlepiej odpisalam mu ze to to juz tez wiem ale co z chlopcem a ten wariat napisal ze on jest pewny ze to dziewczynka a jak ewentualnie bedzie chlopiec to pozniej cos sie wymysli ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- wlasnie dziewczyny wyczytalam ze od 15tc powinnysmy unikac spania na brzuchu ![]() cytat: "Co robić, żeby ciąża była zdrowa Wiele kobiet w czasie ciąży ma problemy ze snem. Teraz najlepiej zacząć spać na boku. To jest najwygodniejsza i najzdrowsza pozycja. Spanie na plecach powoduje ucisk macicy na naczynia krwionośne, które dostarczają krew do niższych partii Twojego ciała, a także dla dziecka. W późniejszym okresie ciąży spanie na plecach utrudnia również oddychanie. Spanie na brzuchu powoduje uciskanie macicy i należy tego unikać."
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
No to kapusta
Nie potrafię inaczej zasnąć jak na brzuchu, choć ostatnio było mi mniej wygodnie. Jak zasypiam w innej pozycji to później się rzucam całą noc i łażę po ścianach dosłownie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2741 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wlasnie skonczylam piec rogaliki z nadzieniem dzem i nutella i z lukrem Tak za mna chodzily od kilku dni ze musialam zrobic. Maz sie cieszy bo on lubi domowe wypieki, a wieczorem z okazji urodzin idziemy do kina i na pizze Ktos wspominal o zwierzetach domowych, najwazniejsze jest zeby nie zostawiac w jednym pokoju samego zwierzaka z dzieckiem bo taki zwierz moze wejsc do lozeczka i przytulic sie do glowki dziecka, a wiadomo taki maly szkrab nie umie sie bronic i moze sie udusic. Troche sie obawiam jak to bedzie z moim kocurem bo on bardzo miziaty jest i zaczepialski. Do tego taki z niego Jas wedrowniczek, wczoraj otworzylismy okno a on sruuu przez to okno i wyskoczyl do ogrodka. My go biegiem ratowac a ten jakby nigdy nic wacha sobie krzaczki i drzewka i do domu nie chce wracac
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
kasandra na co idziecie do kina? my tez sie dzisiaj wybieramy na avatar, trzeba korzystac poki jeszcze mozna
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam salon z wydzieloną kuchnią i z niego przechodzi się do małego pokoju. Problem taki, że nie mam tam drzwi bo to jest róg pokoju oryginalnego ścięty i ciężko tam cokolwiek dopasować, pozatym pokoik jest taki mały, że drzwi by zajmowały jego połowę xD
Nie wiem co tam zamontować żeby utrudnić zwierzakom wejście, może coś ala moskitieta na rzep, suwak ? Pies nie przejdzie przez choćby barierkę ale kot... :/ Choc tak sobie myślę, że w ciągu dnia nie będzie tak za bardzo opcji żebym spuścila bobasa z oczu i nic by mu nie groziło, gorzej nocą :/ Też nie wiem na ile przeszkodą byłby baldachim przy łóżeczku dziecka i czy to by powstrzymywało kota przed wejściem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
kasandra82 wiem ze on to robi dla nas, ale powiem szczerze ze wole zeby zarabial mniej i byl ze mna w tych pierwszych miesiacach a co najwazniejsze przy porodzie. w okresie ciazy moze wyjechac, ale jak sie urodzi dziecko ? gdy skonczy sie mu kontrakt maluch mialby 6 miesiecy a to bardzo duzo... zobaczymy jak to bedzie.
zycze wam dobrej nocki, ja uciekam bo juz glowa ze zmeczenia mnie boli. kolorowych snow |
|
|
|
#2745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tylko wyrazam swoja opinie na temat roznych butelek
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-01-09 o 22:32 |
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
co do zwierzat.... tez mam problem. posiadam ze tak powiem psychoruchowo pobudzoną kotkę i strasznie czasem sie rzuca i gryzie... tez w docelowym mieszkanku nie mamy drzwi, bo remontujac je, myslelismy w sumie tylko o sobie. jedyne rozwiazanie kupic drzwi, a kota wiem ze na 100% nie moglabym zostawic z dzidziusiem bo ona jest zbyt ciekawska, a chcialabym za wszelka cene uniknac sytuacji ze bede musiala oddac swojego kochanego kociaka rodzicom :/
dobranoc
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak pytalam mojej ginki to mowila ze dzidzi nic nie grozi jak spi sie na brzuchu i ze sama od siebie przestane na nim spac jak zacznie mi przeszkadzacCytat:
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakim obrazku? ![]() Ja uciekam dziewczyny ![]() Czas pracy skończony, miłej nocy życze wszystkim i samych przyjemnych snów Do jutra, mam nadzieję
|
|
|
|
#2750 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moze jak bede miala brzuch napompowany jak balon to wtedy z koniecznosci nie poloze sie na brzuchu, ale... kolezanka mowila ze byla u masazysty w ciazy i oni maja takie lozka z dziura posrodku na wlozenie brzucha, moze takie lozko bylby dobrym wyjsciem
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
Siala_Bala na obrazku z opakowania
![]() ja mam 2 koty w tym jeden mlodszy jest strasznie ciekawski i musi wszedzie wejsc. czytalam ze trzeba przez pierwsze dni zwracac wieksza uwage na kota i nie zaniedbywac go. juz wiem ze bedzie ciezko ale jakos sobie poradzimy. |
|
|
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznie wyglada jak przyjdzie Ci to koniecznie napisz jak gatunkowo i wogole to sie zdecyduje na nia bo ja sie boje przez neta kupowacCytat:
Avatar super wybor na 3D idzcie naprawde polecam wszystkim |
||
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze nie ma problemu jak tylko przyjdzie to dam znac jaka jest gatunkowo rewelacji sie nie spodziewam bo cena nie jest za wysoka ale jak bedzie fajna to jeszcze w innym kolorze zamowie
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakim zamowilas teraz kolorze?
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Ja z wózków upatrzyłam sobie te:
http://www.allegro.pl/item877823002_...zl_okazja.html http://www.allegro.pl/item879339386_...uper_cena.html koniecznie w wersji z pompowanymi kołami. Dla córeczki miałam wózek ze skrętnymi kołami i jeśli mogę to odradzam, mimo że istniała możliwość zablokowania skrętu kół to nie sprawdzał się kompletnie na nierównej nawierzchni, po równych chodnikach czy do parku rewelacja ale trzeba wziąć pod uwagę też chodniki z "wybojami" a w tedy gorzej, dlatego go sprzedałam i chcę teraz ze zwykłymi kołami. Chyba cierpię na bezsenność, leżałam,leżałam i kręciłam się aż mój M zaczął chrapać i postanowiłam opuścić łóżeczko i poczytać co u was nowego.Na dodatek mój królik jakiś nadpobudliwy i strasznie tupie z nerwów,chciałby ciągle biegać po mieszkaniu. Miałam Was zapytać jakie badania muszę zrobić na kolejną wizytę bo na pierwszej zleciła mi lekarka, na drugiej byłam z powodu plamienia i nie robiłam badań, na trzeciej zapomniała mi gin napisać na kartce badania które mam wykonać a 18.01 idę na wizytę, nie wiem czy wystarczy morfologia czy też nie zadzwonić do niej i nie zapytać.Jakie Wy robiłyście? |
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny pewnie, ze kazdy kupi takie butelki czy wozki, jakie jemu sie podobaja czy odpowiadaja. Kazdy ma inne priorytety i czym innym sie kieruje przy wyborze. Dla mnie na przyklad poza funkcjonalnoscia butelek bardzo wazny jest jeszcze inny aspekt - gdzie te butelki byly robione? Absolutnie odmawiam czegokolwiek, co jest produkowane w Chinach. Nie zamierzam mojemu dziecku podawac mleka w plastiku, ktory byl produkowany w kraju, w ktorym zadnych norm tak naprawde nie przestrzegaja...
Dobranoc |
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
zamowilam czerwona a jak okaza sie byc w miare fajne to chciala bym jeszcze domowic zolta i czarna albo czarna i biala ![]() Cytat:
a ja przed kolejna wizyta nie dostalam zadnego skierowania na badania przypuszczam ze teraz mi da ide 20.01 a napewno sie sama upomne o nie ![]() a ja dzisiaj przywitalam dzien malym krwotoczkiem z nosa a dzisiaj mam ogromna ochote na budyn waniliowy
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Siala_Bala dzięki za wyczerpującą odpowiedź odnośnie usg przesiewowego
Cytat:
Cytat:
a potem planuje kupić taki kojec http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.htmldziewczyny a jak z waszym wyglądem ? tzn z cerą ? ja jestem tak wysyfiona jak jeszcze nigdy w życiu normalnie góry i doliny no ale cóż jakoś musze przeżyć
|
||
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z cerą też koszmar u mnie.Staram się unikać luster,bo wyglądam co najmniej niekorzystnie ostatnio Pocieszam się,że to może zgodnie z przesądami dziewczynka odbiera mamie urodę
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez w zyciu nie bylam tak pryszczata jak teraz
dekolt, plecy i twarz takie ropne wypryski, a mowia "masz problemy z cera, zajdz w ciaze " no mnie to nie dotyczy. O poduszce tez bede musiala pomyslec wkrotce bo na brzuchu co raz ciezej na boku ciazy tez mi brzuch a plecy odpadaja. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Ale ja słabowita ogólnie jestem 

no normalnie myslalam ze go w leb walne. nie mam pojecia jak on sobie to wyobraza, ale chce wyjechac po slubie i niby bedzie na weekendy przyjezdzal z mazur 

Tak za mna chodzily od kilku dni ze musialam zrobic. Maz sie cieszy bo on lubi domowe wypieki, a wieczorem z okazji urodzin idziemy do kina i na pizze