|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Fika , Agusia ...jak Was czytam to naprawdę jesteście krejzole
![]() Wiem naprwdę przez co przechodzicie bo ja 2 tygodnie byłam przeterminowana ![]() Ale dziewczyny spokojnieeeeeeee....to dopiero kilka dni wiem że wsłuchujecie się w siebie....ale może trochę relaksu....nie mówię o snie...ale jakieś Spa w lazience ...maseczka, pilling, balsam....poczytać romansidło lub obejrzeć dobrą Polską komedię ...zajmijcie czymś mysli ... POLECAM mi to pomagało wtedy ![]() Inaczej naprawdę można bzika dostać ![]() ps Co do znieczulenia ... zzo To niedawno o tym pisałyśmy ;/ .... mi poprzednim razem anestezjolog 3 razy wkluwał sie igłą w kręgoslup . ...i rodziłam w końcu bez nieczulenia ...a kregosłup bolał mnie potem jak jeszcze do domu wrociłam.... tym razem nie zgodzę się dobrowolnie ....chyba że będe umierała z bolu Zobaczymy **************** Idę bo zachwileczke mamy seans filmowy ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-09 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
pysiamm e tam odrazu krejzole
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Wtajemniczenie
|
Ja też tak sobie myślę, matko 2 tyg. po terminie to bym chyba przywiązała się w szpitalu do krzesła, żeby mnie tylko zostawili, choć z drugiej strony jakby od tego zależało zdrowie maluszka to bym przystopowała. Tylko, ze ja to sie boję, że już ze 4 kg waży, a ostatnie usg miałam w 33 tyg. ciąży, potem nie kazali mi robić, więc ja w sumie nie mam pojęcia jak sprawa wygląda. Poniedziałek może pokaże co i jak, choć pewnie już mnie zostawią, a jak nie
![]() ![]()
#365 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zolwika to fajnie, ze nie musisz sie go pozbywac. Ja caly czas mam stracha, ze nasz maly moze byc uczulony na kota, a nie wyobrazam sobie pozbywac sie naszej Cheetah.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To mnie sie zycie posypalo i to ja musze jakos przez to przebrnac.... Czasem tylko nie wiem jak.... Dzisiaj znowu skulilam sie jak dziecko i plakalam dobre pol godziny az sie zanoszac.... Caly czas zadaje sobie pytanie na ktore nie wiem czy kiedykolwiek dostane odpowiedz... Dlaczego mnie to spotkalo?..... ![]() Aha chcialam Wam pokazac moja najlepsza przyjaciolke w Austrii - moja cudna kotke. Zwierzeta jednak naprawde wyczuwaja... Jak przychodze do domu jest przeszczesliwa... TZ jest dla Niej obojetny choc kiedys bylo inaczej... Teraz autentycznie kocha tylko mnie... Edytowane przez castilia Czas edycji: 2010-01-09 o 21:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
ech wy z tym sexikiem
![]() ![]() pysiamn byłam wcvzoraj na komedi,w spa leżakuje codziennie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Widzę, że mamy dwie nowe mamusie rozpakowane, gratuluję Wam ![]() ![]() W piątek byliśmy u pediatry w związku z kolkami i okazało się, że Kropka jest zdrowa jak ryba... Martwi mnie tylko, że kupki nie robiła już dwa dni, ale czekamy nadal... Mamy receptę na lekarstwo jakby przez 3 - 4 dni nic nie wyszło, a kolki się utrzymywały... No oczywiście się utrzymują niestety, ale jest lepiej jak bierzemy Infacol... Polecam taki termoforek, kupiliśmy i naprawdę bardzo dużą ulgę małej przynosi: http://www.allegro.pl/item875826283_...rozgrzewa.html Paulinka przybrała na wadze 450 g w dwa tygodnie ![]() Niestety w dzień budzi się do godzinę, góra półtorej, a ja już na rzęsach chodzę... Dobrze, że w nocy sypia po 4 a nawet 5 godzin... Nie wiem czy coś mu się uda poczytać, ale mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze...
![]() |
#368 | ||
Raczkowanie
|
Misiapysiaa witamy
![]() Co do grzyba to ostatnio miałam. Dostałam Clotrimazol w tabletkach dowcipnych i brałam 2 opakowania z 5-dniową przerwą pomiędzy nimi... Czy pomogło nie wiem, bo dolegliwości wielkich nie mialam... We wtorek mam wizytę i zobaczę... Spróbuj skonsultować z innym ginem... Cytat:
![]() Ja mam abstynencję już baaaaaardzo długo, bo najpierw łożysko, potem grzybki i nawet się cieszyłam, że damy radę zaszaleć, a tu czop ![]() Wyczytałam, że może nawet 3 tygodnie przed porodem wychodzić. A mój też jest bez śladów krwi, więc może szyjka się jeszcze nie otworzyła za bardzo. Tak się pocieszam ![]() Cytat:
![]() z tym rozrywaniem skóry mam podobnie, straszne uczucie ![]() ![]() U mnie zzo dają, ale będę próbować bez, bo źle reaguję na znieczulenia... No chyba, że będzie bardzo, bardzo bolało to poproszę... o ile zdążą wtedy podać ![]() Spokojnej nocki ![]() bez wstawania do wc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||
Wtajemniczenie
|
rybcia2309....ciebie to chyba dopada już jakaś depresja przedporodowo-poterminowa co??
![]() Cytat:
Ja też muszę łóżeczkiem i kołyska się zająć,ale mam jeszcze sporo czasu także poczekam jeszcze ![]() Cieszę się,że poprawiło ci to humor ![]() ![]() ![]() Kupiłam,ale u mnie się nie sprawdziło.Mały nie chciał tego brać do buzi a mi było ciężko to trzymać ciągle. Cytat:
![]() lila12.....Twój synek do złudzenia przypomina mojego Oskarka jak się urodził ![]() Kancia.....filmik fajowy ![]()
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mąż mówi, że jednak jest kupa... To dobrze, bo się denerwowałam... Ale po tylu dniach nierobienia, to będzie masakra... Raz już zbierałam z pleców i przebierałam w nowe ubranka... Dobrze, że sobie właśnie poprasowałam
![]()
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-01-09 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Piszecie o tym czopie śluzowym,ale tak się zastanawiam czy z nim to nie jest trochę tak jak z tymi metodami na przyspieszenie porodu.Niby działają,ale nie na wszystkich i nie wszystkie.
Ja nie pamiętam aby mi czop wyleciał w pierwszej ciąży.No chyba,że podczas badania.Ale ja nic takiego nie zauważyłam u siebie co pasowałoby do opisu. Idę się kąpać i spać,bo gały mi się zamykają ![]()
#372 |
Zakorzenienie
|
Kupa umyta, a dziecko pełen relaks... Dawno nie była taka odprężona
![]() A ja sobie właśnie zajadam serniczek z koziego sera... Położna i pediatra kazały mi jeść wyroby mleczne, ale ja jakoś się boję...
#373 |
Rozeznanie
|
Hej laleczki
![]() Ja tylko na chwile, nadrobilam wszystko, ale wybaczcie nie mam sily na cytowanie. Gratuluje nowym mamusiom ![]() ![]() ![]() Dziewczyny widze, ze jakis dziwny nastroj panuje, doszukujemy sie teraz objawowo, czy to juz czy jeszcze nie??!! ![]() mnie dzis zaklulo cos mega ostrego po prawej stronie brzucha jak bylam w sklepie az wrzasnelam na glos ![]() ![]() Kamyk super, ze Kropka rosnie ![]() ![]() Kancia, komandos pierwsza klasa ![]() ![]() i te wasze drozdzoweczki, faworki, serniczki................ ![]() ![]() Pysiamn, jesli chodzi o nakladki to ja wlasnie zakupilam te Medeli, do ktorych linka wstawialas, ale jeszcze sa w opakowaniu. nawet nie wiedzialam, ze sa rozmiary rozne, poszlam sprawdzic i sie okazalo ze mam M. jak bys chciala, to moge fotki z bliska trzasnac ![]() ![]() co do sexu, to chcialam wczoraj Tz zbalamucic, a on do mnie ze nie chce ![]() ![]() mielismy dzis razem jakis film ogladac, i co ? zasnal w pokoju i chrapie ![]() Lila sliczne malenstwo i mamusia ![]() ![]() a ja dzis jak na szpilach siedze, bo tatko z bratem jada z Pl i wiecie co, zajelo im prawie 12h wydostanie sie z Polski ![]() dobra mamuski, ja sie zawijam spac. znajac zycie ktoras urodzi w nocy, bo te nasze maluchy to jak nietoperze ![]() ![]() ![]() spokojnej nocki i do jutra ![]()
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W moim szpitalu było urządzenie do badania słuchu u maluchów ufundowane przez WOŚP...
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Ingrid gratulacje!!!!!!!! ![]() Dzieki dziewczyny za komplementy odnosnie fryzurki ![]() Hmmm, tak poczytalam o tych nakladkach co pisalyscie i teraz sie zaczelam powaznie nad nimi zastanawiac ![]() Wczoraj juz do konca wykonczylismy komode i zlozylismy lozeczko ![]() ![]() U nas to dopiero jest dziwna pogoda ![]() Lila synek sliczny, jak i mamusia ![]() Kurcze, a od gódziny Szymon tak mi buszuje w brzuszku, a jak zasadzi w pecherz to ups!!!!! castilia przepraszam, mialam poslac od razu, ale ja juz mam chyba stopien zaawansowany sklerozy ciazowej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Kurcze, ja to nigdy nie moge o normalnej porze isc spac. Juz od dlugiego czasu chodze bardzo pozno,a potem rano jestem nietomna :/ ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Dobram wylaczam juz tego kompa i zmykam do lazienki! Dobrej nocki! ![]()
#376 | ||||||
Zakorzenienie
|
hey
![]() Castilia ...dobrze że masz taką przyjaciółkę ...cudna ...i pewnie mruczy jak do niej mówisz ![]() Musisz koniecznie przemysleć sytuacje.... Nie mówię że nie masz dać szansy....bo może warto... Ale moja przyjaciółka ....zaryzykowalabym stwierdzenie że też kochała go ...i dlatego to wszystko było takie trudne do przejścia....ile razy sięwhała...ba ona nawet do teraz go skrycie kocha.... Ostatnio mi sie przyznala ...a są już po rozwoadzie....naszczęście ona żyje tu w PL a on tam w Anglii...no i nadal twierdzi że DECYZJA o rozstaniu i rozwodzie ...to było najsłuszniejsze co mogła zrobić dla siebie i dziecka .... Gdyby nie to nadal żyła by za czyjeś piniądze i bez przyszłości i z wątpliwym jutrem.... Tu w Polsce ma pracę, rodzinę ....2 mieszkania ...których dorobiła sie po rozwodzie ....a to zaledwie niecałe 2 lata ![]() Umawia się ze znajomymi, ...wprawdzie szuka swej miłości....i sądzi że jak znajdzie fajnego faceta ....to szybko zapomni o tamtej jak sama twierdzi chorej milości! Cytat:
![]() Bo ja własnie tą Medelę chciałam....no chyba żeCanpol, bo te z Aventu jak dla mnie mają takie długie wypustki ![]() Cytat:
![]() Ja na mojego tylko spojrze ....a on zaśliniony i się przyklejaaaaaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby nie WOŚP to maluchy nie mieli by tego badania bo NFZ nie dał na to pieniedzy ![]() Nawet Kuba ma w książece wklekoną nakleję że to badanie dzięki WOSP! Cytat:
Ale po doświadczeniu ostatnim stwierdziłam że kupię teraz i zabiorę je wyparzone do szpitala....bo jednak gdybym je miała wtedy to zaoszczędziło by mi to wiele bólu i cierpienia....miałam sutki pogryzione do krwi (nawet kobieta z poradni laktacyjnej do mnie przychodziła ....sprawdzała jak przystawiam Kubusia bylo OK...a ona palcem z rękawiczką sprawdziła że on ma wyjątkowo duży odruch ssania )...jak przyjechałam do domu to latałam z gołymi cycochami , wietrzyłam....smarowalam i cięzko było małego karmić ![]() A może teraz uda mi się tego uniknąć ![]() Na wszelki wypadek kupię TERAZ! , a kosztują niewiele.... Cytat:
![]() Namysli się i wyjdzie ![]() ************************* ********** Wstałam bo już chłopaki wstali i bawia się LEGO na dywanie.... Może by jakieś sniadanko sie przydało ![]() Buziolki niedzielne ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-10 o 07:24 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wam z rana
![]() ![]() No to się rozpisałam heheh ![]() A ja dzisiaj w lepszym humorze, choć kompletnie nic nie pomogło wywoływanie, ale teraz czekam już na jutro i zobaczymy
#379 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, meldujemy się nadal w dwupaku
![]() Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle, postaram się spokojniej do tego podejść, może jak odpuszczę to się zacznie ![]() Kamyku ![]() ![]() ![]() Castilia, nie do końca się orientuję o co chodzi, ale różnice kulturowe mają wpływ. Ucieka w pracę, bo się w niej spełnia, tak może Wam okazać troskę ( zapewnia byt). Czy mówisz czego oczekujesz? Napewno sam się nie domyśli. Wyjątki ( Pysiowy ) rzadko się zdarzają ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Wieści o d Madziulka 83:
Dziewczyny Madziulka zrobił asoebie fryzurkę.... Mąż wczoraj wieczorem poskładal komode i lóżeczko i Szymon się namyslił ![]() A jeszcze po pólnocy wizazowała ![]() ![]() "Dziś o 5:50 odeszły jej wody ....jest w szpitalu...na razie cisza będzie miała badania....jak mały się nie przekręci to będzie CC ..." Trzymajcie kciuki ![]()
#381 |
Rozeznanie
|
Dobry mamusie,
Madziulka gratulacje za komode i lozeczko ![]() ![]() ![]() edit: oj widze, jednak Szymek sie tym kierowal ![]() ![]() ![]() Pysiamn fotki prosze bardzo. moje artystyczne dzielo nakladek sutkowych ![]() ![]() ![]() ![]()
#382 |
Zakorzenienie
|
Pyska tvn24 dziekujemy za wiesci
![]() ![]() Madziulka ![]() ![]() ![]() MadzikUK rzeczywiscie niezla dlugosc maja - trzeba miec metrowe suty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Ząb mnie tak boli, ze chyba zaraz na pogotowie pojade ![]() W niedziele zaden dentysta nie przyjmuje |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Co do Madzilki to jej rzno odpisałam że Szymon jak się napatrzy na komode i łóżeczko to szybko wyskoczy ...I TAK SIĘ STAŁO
![]() ![]() ![]() Madzik kochanie dziekuje za foteczki ![]() Kurka a mi na aukcji się wydawało że one włąsnie mają krutsze wypustki niż Aventu ...ale teraz widzę że nie ![]() ja tkich sutków nie mam ![]() ???? Pewnie jak dzidzia ssie to sutek się dopasowuje i go zasysa ????? muszę zobaczyć na żywo ...Allegro odpada ![]() Buziaki ![]() Bardotko ![]() ![]() Ehhhhh a Apap nie pomaga by zaczekać do poniedziałku ;/ ? W sumie jak bardzo boli to nie ma na co czekać ... ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-10 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za szybki poród!!!! ![]() ![]()
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj jakaś nie do życia jestem. Głwa mnie zaczęła boleć i zgaga znowu męczy. Jedziemy dzisiaj do moich rodziców na obiad, więc przynajmniej w kuchni nie musze szaleć
![]() Madziulka trzymam kciuki za szybki poród. Ciekawe co z Soraya? W piątek mieli wywoływać.
#387 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem, a w zasadzie mnie nie ma, bo przecież dzisiaj rodzę
![]() A tak na serio, to popatrzę, co tam napisałyście. Na razie zdążyłam przeczytać, że u Madziulki odeszły wody - no to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka
![]() ![]()
#389 |
Zadomowienie
|
Przejrzałam coście tam naskrobały, a trochę sie tego nazbierało.
lila śliczny synuś i mamusia joli niezłą pozycję sobie mała wybrała do snu, musiała być strasznie padnięta castilla sympatyczna ta twoja przyjaciółeczka Co do osłonek na brodawki to ja miałam Canpolu (teściowa mi znowu niedawno przywiozła, więc będę je musiała doprowadzić do porządku). Na pewno ich używałam, ale raczej krótko, niestety z moją pamięcią po takim czasie ![]() Zaczęłam dziś rano zrobić poduszkowca z przepisu Pysi - zrobiłam ciasto czekoladowe, przelałam do blachyi chciałam się wziąć za masę serową. No to otwieram ser ważny do dzisiaj włącznie i ... 2 skupiska pleśni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
dzien dobry mamusie
![]() ja dzis mialama "kolorowa" noc...maz sie uparl ze bedziemy wywolywac porod , po 1 razie nic po 2 przed godz 24 dostalam skurczy, bolalao dosc bardzo wytrzymalam do 2.30 jak byly co 8min i pojechalismy do Krk a w Krk wszytsko przeszlo ![]() ![]() rybciaco alergi to ja tez jestem specjalistka i na futerka i pokarmy,moj tata jest na kota uczulony dusil sie przez kilka lat jak mieszkalismy w bloku i mi sie zamarzyl kot-leki wziewne itd, mi sie pojawily problemy astmatyczne jak kupilam sobie szczura tez dusznosci, potem zaczela sie alergia pokarmowa i pokrzywki na calym ciele w kolorze bordowym, wypukle wygladajace jak kalafior,nieraz nie szlam do szoly albo plakalam calymi dniami, jak jezdzilam po lekarzach jeden drugiemu pokazywal ze jeszce czegos takiego nie widziaal ...na testach polskich nie wychodzilo mi zadne uczulenie dopiero testy niemieckie pokazaly ze winowajca byl gluten, jajka, mleko, czekolada,drozdze it-wtedy dieta eliminacyjna i leki ,na kilka lat lepiej a potem znowu powrot i nawet leki juz nie dzialaly wtedy wlasnie pomogl mi szaman i ostatni raz mialam pokrzywke kilka dobrych lat temu...(ale sie rozpisalam ![]() madziulka ![]() my dzis jedziemy na to ktg a potem do galerii i na obiad...chyba przestane sie juz nakrecac z tym porodem , poczekam do wtorku i najzwyzej oksy ..dowiedzilam sie jescze wczoraj w szpitalu ze jest full osob , na maxa podostawione lozka i mimo tego z ejetsem protegowana to musieli by mie polozyc na korytarzu..wiec rewelacja, wczoraj jak bylismy w nocy urodzilo sie wlasnie dzieciatko-maz odrazu lzy w oczach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.