Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 16:15   #3241
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja mam zaznaczone w gg nie przyjmuj rozmów od nieznajomych i mam od nich spokój a jak chce zeby miał ktos mój numer albo na chwile to odblokuje albo sama podaje swój numer
no to i ja muszę sobie to zablokować bo aż żal mi się robi kobietek, których faceci się tak zachowują...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:20   #3242
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Ja w ogóle nie używam gg. Chyba, ze się z kimś umówię

O ile o to PCO się nie martwie to niepokoi mnie ze od 1,5 tygodnia boli mnie jajnik

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:22   #3243
niunia1401
Wtajemniczenie

scio bol jajnika to moze byc objaw PCO jak sa torbielki na jajnikach to jajniki sa powiekszone i niestety bola

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:27   #3244
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kurde to nie dobrze

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-09, 16:38   #3245
latko0
Zadomowienie

Karolinko mój mały spał sobie jak zaczęło się usg i żeby go obudzić lekarz potrząsał mi brzuchem no a jak się obudzi to skakał jak szalony, tylko tak śmiesznie jest ułożony i nóżki ma wysoko i kopał
Wog.óle jestem bardzo zadowolona że do niego pojechałam i na milion procent usg będe robiła u niego jest rewelacyjny no i po za tym słyszałam że jest autorytetem wśród lekarzy

Kochane bardzo wam dziękuje za ciepłe słowa i wsparcie, jesteście niezastąpione. Buziaki
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:01   #3246
motylek85
Zakorzenienie

Scio a może ty owulkę masz i stąd ten ból, nie można zakładać od razu najgorszego...
Latko normalnie wyobraziłam sobie jak ten twój maluszek skacze i bryka ech ale się rozmarzyłam

co do gg to ja mam włączone cały czas jak komp jest włączony i tak myslę, że jednak nie mogę wyłączyć tej opcji na obce nr bo jak napisze ktoś znajomy to nie będę wiedziała... no nic, trzeba zlewać poprostu takich natrętów i tyle...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

oooo a powiem wam jeszcze co mi się przytrafiło w czwartek... byłam w pracy i dzwonił telefon (jakiś zastrzeżony nr) ale odebrałam, w słuchawce męski głos pyta: "czy rozmawiam z Natalią?"
ja: tak, słucham
głos: cześć, mam na imię Michał. Dostałem twój nr jakiś czas temu ale dzwonię teraz spytać czy umówisz się ze mną na kawę albo... sanki (swoją drogą rozbawiło mnie to drugie) bo bardzo mi się podobasz...
ja: (ale o co chodzi???) nie mogę
głos (Michał): dlaczego?
ja: np dlatego, że mam męża... skąd w ogóle masz mój nr?
głos(Michał): nie mogę powiedzieć bo jak widzisz sam jestem anonimowy... widze, że nie możesz rozmawiać więc zadzwonię później (byłam w pracy i nie mogłam rozmawiać bo klienci byli)
ja: no nie koniecznie bo jak już wspomniałam, mam męża!!!
głos(Michał): no to zadzwonię wieczorem albo jutro o tej samej porze... cześć
ja:????????????

powiedziałam o tym miśkowi i w sumie fajnie bo był trochę zazdrosny ale ja czuję się nieswojo wiedząc, że ktoś rozdaje mój nr tel... jestem zła na tą osobę, jak się dowiem kto to taki to zbesztam ile wlezie... doszło nawet do tego nie chcę sama wychodzić z domu... boję się takich anonimów... w sumie od tego telefonu nic się nie działo, nawet nie zadzwonił ponownie ale jakoś takie niefajne uczucie mi towarzyszy cały czas... nie czuję się bezpiecznie, tzn nie chodzi o to, że mam zaraz jakąś paranoje ale nie znoszę takich sytuacji...zwłaszcza, ze u nas w mieście mówi się o dziwnych porwaniach... wiem, że nie mogę łączyć tego aż z takim czymś ale jednak nie mam już tego poczucia, że jestem bezpieczna...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

oj dziewuszki ale tu cisza smutno mi tak samej tu

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:04   #3247
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki!!!
postaram sie dzisaj nadrobic troche nie bylo mnie dlugo ale odcieli mi net 31 bo zerwalismy z nimi umowe a drugi podlazczyli dopiero dzisiaj ormalnie bylam odcieta od swiata ale juz wrocilam tutaj hehe chociaz ja na razie nie zaliczma sie do grona(
moze mi ktos cos w skrocie opisze?? jakies nowosci jak sie czujecie mamy nowe fasolinki??
buziaki dla was
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:24   #3248
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Carol, latkoo to już w 12 tygodniu mozna rozpoznać płeć??????Chyba ci wasi lekarze maja jakis super-hiper sprzęcior!!!!Ja na USG 4D mam zamiar iść tak w 20 tygodniu bo podobno wtedy lepiej wszystko widać.Narazie będę żyć w nieświadomości kto tam w brzuszku mieszka.Cieszę sie, że u was wszyssko dobrze.
Jak bylam wczoraj u lekarza to pytralam o pappa i też mi mowil, ze jak usg ok to to tylko niepotrzebny stres.Często okazywalo się po amniopunkcji, że dzidzia zdrowa, a niekiedy po amniopuncji dzidi juz niestety nie bylo.1-2% ryzyka poronienia wydaje się niewiele, ale to znaczy że na 100 zabiegów jeden lub 2 moga sie nie udać....
Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko ok z Wami! Ja już przestałam liczyć kalorie, bo mnie to tylko denerwowało. Teraz jem mięsko gotowane na parze z ryżem i warzywami lub tylko z warzywami. Mam taki talerzyk co jest większy od małego a mniejszy nisz do drugiego dania i w ten sposób "oszukuję oczy" - ja jem oczami im więcej tym lepiej Oczywiście staram się jeść tylko do 20 , a później pijam tylko herbatkę zieloną bądź czerwoną bez cukru. Na słodycze patrzeć nie mogę od jakiś 2-ch tygodni, jak zjadłam w niedzielę ciastko i to małe bez kremu to skończyło się Aż mi wstyd było tym bardziej, że byłam w gościach Teraz mam straszną ochotę na ogórki kiszone i nie wiem czy to przed @ tak? Zawsze miałam zapotrzebowanie na pomidory i sok pomidorowy jak zbliżał się termin @. Teraz wszystko się pomieszało.
[QUOTE=Edzia400;16351841]hello no 1 super ten z tym bobaskiem ale ten drugi wcale dla mnie nie jest fajny tam kipi erotyzmem na km normalnie mimo ze wiem ze to taniec to wcale tak nie wyglada dla mnie masakra

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no i zgadnijcie kto ma najwięcej postów heh a ostatnio przecież tak mało się odzywam[/FONT]
[/I]

słonko jaka śliczna dzidzia świetnie, że wszystko w porządku

też się cieszę, że okazało się, że nie musisz nic robić poza oczywiście oczekiwaniem na swojego zdrowego maluszka cieszę się bardzo

Pepus i Asia
także życzę udanego rozpoczęcia staranek oby szybko te fasolki do was trafiły

kochane a ja nadal trzymam się swojego planu i działamy spontanicznie... udawało nam się nawet trzymać, że przytulanki były co drugi dzień (a czasem i częściej) ale to na początku cyklu a teraz jakoś tak mniej się przytulamy no ale to może dlatego, że ostatnie 3 dni pracowałam i przychodziłam padnięta...

jejku dziewczyny macie czasem tak, że na gg podłączają się jakieś nieznane nr i chcą "poklikać"? ja mam właśnie dwóch takich natrętów i normalnie załamka do jakich sztuczek się tacy posuwają... normalnie gdyby mój tz tak robił to bym chyba go udusiła...
Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Karolinko mój mały spał sobie jak zaczęło się usg i żeby go obudzić lekarz potrząsał mi brzuchem no a jak się obudzi to skakał jak szalony, tylko tak śmiesznie jest ułożony i nóżki ma wysoko i kopał
Wog.óle jestem bardzo zadowolona że do niego pojechałam i na milion procent usg będe robiła u niego jest rewelacyjny no i po za tym słyszałam że jest autorytetem wśród lekarzy

Kochane bardzo wam dziękuje za ciepłe słowa i wsparcie, jesteście niezastąpione. Buziaki
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki!!!
postaram sie dzisaj nadrobic troche nie bylo mnie dlugo ale odcieli mi net 31 bo zerwalismy z nimi umowe a drugi podlazczyli dopiero dzisiaj ormalnie bylam odcieta od swiata ale juz wrocilam tutaj hehe chociaz ja na razie nie zaliczma sie do grona(
moze mi ktos cos w skrocie opisze?? jakies nowosci jak sie czujecie mamy nowe fasolinki??
buziaki dla was
Gosiu widac bardzo wcześnie na takim usg, ale wiesz jak to jest, jeszcze może się okazac, że moja panienka, to panale mnie jest wszystko jedno a w 22 tygodniu idę na ponowne prenatalne do tego samego lekarza, a 15 stycznia mój jeszcze chce mi zrobić, mam 2 niezależnych lekarzy, po moich dswiadczeniach wolę posprawdzać wszystko dokładnie. A zapomniałam Wam napisać, ze ten z prenatalnego wziął 120 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!W Katowicach chieli 240 zł!!!!!!!!!!!!! A ostatnio mój za wizytę nic nie wziął, także trafiłam rewelacyjnie i nie wydam fortuny

Pepus ja w ogóle jem mniejniz przed ciążą, poprzestawiało się wszystko słodnkiejuz moge, ale nie mam chcicy na nic trzymam kciuki żeby Ci się udalo schudnąć tyle ile chcesz, za Cosmę też!!!!

Edziu dziękuję kochanam a jak tam Twój bąbelek???

Motylku to teraz pewnie się uda jakbym się cieszyła!!!!!!!!!!!Trzyma m podwójne kciuki razem z Majeczką a ten gość jakiś idiota !!! Ja bym go zmieszała z błotem jakby jeszcze raz zadzwonił. A na gg tez mnie czasem zaczepiają, ale od razu zostaja zablokowani

Karolinko moja fikała jak szaolna na początku, a potem jak dopochwowo mi jeszcze zrobił żeby sprawdzić szyjke dokładnie to miała to w nosie, na 4D była jak leniwiec olała sprawę, jak jej nikt nie naciska, to jest ok a powiedz mi i Gosia czy czujecie już coś??? U mnie w 2 ciąży szybciej jakos, bąbelki mi szaleja czasami i wiem, ze to Ona no i piszcie jak się czujecie laseczki???? Jak brzusia rosną???? Edzia a czy my się doczekamy zdjęć???Mnie wzdecia męczą strasznie i kręgosłup boli ateraz nerwoból mi wlazł jakiś koło oboczyka i kłuje raz na jakiś czas jakby ktos gwoździe wbijał, ale co tam, byle do przodu

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-01-09 o 19:25
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:25   #3249
Carol77
Zakorzenienie

Moniczko co u Ciebie kochana?????Pisz

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-01-09, 21:24   #3250
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no i zgadnijcie kto ma najwięcej postów heh a ostatnio przecież tak mało się odzywam[/FONT]
[/I]

słonko jaka śliczna dzidzia świetnie, że wszystko w porządku

też się cieszę, że okazało się, że nie musisz nic robić poza oczywiście oczekiwaniem na swojego zdrowego maluszka cieszę się bardzo

Pepus i Asia
także życzę udanego rozpoczęcia staranek oby szybko te fasolki do was trafiły

kochane a ja nadal trzymam się swojego planu i działamy spontanicznie... udawało nam się nawet trzymać, że przytulanki były co drugi dzień (a czasem i częściej) ale to na początku cyklu a teraz jakoś tak mniej się przytulamy no ale to może dlatego, że ostatnie 3 dni pracowałam i przychodziłam padnięta...

jejku dziewczyny macie czasem tak, że na gg podłączają się jakieś nieznane nr i chcą "poklikać"? ja mam właśnie dwóch takich natrętów i normalnie załamka do jakich sztuczek się tacy posuwają... normalnie gdyby mój tz tak robił to bym chyba go udusiła...
Motylku jak ktoś się odzywa anonimowy- to się nie odbiera kochana czy to na gg czy przez telefon czy w inny sposób. Mi się często zdarzało na gg: zrobiłam tak jak juz Ci radzono i zablokowałam, żebym nie otrzymywała wiadomosci od nieznajomych. Potem się przerzucono na n-k - po prostu wrzucałam do kosza i tak o to mam spokój.

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość

Latko bardzo się ciesze, że już jesteś spokojna i że z dzidzią wszystko dobrze. Niech rośnie zdrowo i mamusi troszkę dokucza

Carol Maja śliczna! ach... piękne piękne hi

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Tak w ogóle witam;] ps ja dzis jechałam do szkoły... ale, że się bałam autem więc pojechałam pksem

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

heh... staraczki! staracie się?
Mam coś dla Was:
DRZEWO- STARACZKI I MAMUSIE WIZAŻOWE
Ile zdołałam wklepać sama to umieściłam:P jeśli kogoś brakuje to proszę o znak.
Ps Jako datę urodzenia, wpisywałam datę rejestracji na forum, czyli od kiedy istnieje konto ponieważ wtedy wizażowo się narodziłyśmy.
Jeśli będę wiedziała jaką płeć mają wasze dzidzie w brzuszkach wtedy odprowadzała gałęź od Was (syn, córka)

Szczęściara

Edytowane przez LadyMK
Czas edycji: 2010-01-09 o 21:26
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:03   #3251
lisek15
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

sas chyba masz trochę do nadrobienia

motylek85 tez bym nie była zachwycona takim telefonem. Ja też staram się nie odbierać obcych telefonów

latko miło czytać takie wiadomości. Jednak czasem trzeba się udać jeszcze do innego specjalisty,żeby powiedział co widzi i myśli Są lekarze i "lekarze". wiem co mówię, bo sama mam z nimi do czynienia i widzę jak się zachowują i jaka mają wiedzę

carol czekam na filmik zdjęcia fajne Oby tak dalej. A jeżeli chodzi o "przytulanie" to odbijesz sobie jak już urodzisz kruszykę.Myślę,że wtedy będzie się działo.

cosmaaaaaa żałuj sobie jedzenia ja od poniedziałku zaczynam się brać za siebie. jakieś ćwiczonka. Może w końcu zacznę korzystać z piłki i taśmy gumowej do ćwiczeń Od dawna leżą w domu i chyba czas najwyższy zacząć z tego korzystać

Kasiu_Dublin czasem trzeba rzucić małego foszka. to działa. Ale nie zbyt często

scio życzę Ci żeby nie było to PCO. Też obiecałam sobie że już nie będę jadła takich śmieci. Oby się udało

Pisząc teraz piję sobie winko
Dzisiaj spędziłam cały dzień poza domem Dzień rozpoczął mi się nie najlepiej. Na praktyce już spokojnie mogę normalnie pracować, bo na pewno nie jestem w ciąży. Miałam możliwość zrobienia ponownie bhcg i wynik już był poniżej 1.Także poprzedni nie był wysoki i już opadł. Trochę mi przykro z tego powodu. Ale teraz mam zamiar zawiesić starania. Tak do momentu obrony pracy mgr, czyli do sierpnia 2010. Jak się przytrafi nam miła niespodzianka to będę bardzo się cieszyła. Teraz ważny będzie mój TZ, praca, dom, szkoła, pisanie pracy mgr i wszystko inne ,a nie starania. Jak będzie miało być dzieciątko to będzie. Koniec z liczeniem, ciągłym myśleniem o staraniach Mam tylko cicha nadzieję,że mi się to uda i wytrzymam w tych postanowieniach. Trzymajcie kochane kciuki.
Musiałam się komuś wyżalić

Miłego wieczoru
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 07:39   #3252
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Witajcie, zaraz mykam na uczelnie ... ale sniegu nasypalo

LadyMK, pomysl swietny z tym drzewem, ale mi sie wyswietla ze trza sie zalogowac i nie moge zobaczyc
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 10:21   #3253
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Ale pogoda, jak to sie mówi szkoda psa wygnać!! Dobrze, że ja i tak musze w domu siedzieć

Lady
świetny pomysł z drzewem!!! Podziwiam chęci tylko żeby go zobaczyc potrzebny jest login i hasło, moze jakis ogólny dla wszystkich bys ustawiła i na privy nam podesłała???

Lisku mam przekonwertwany już filmik i można go z ftp'a ściągnąć jakby ktoś chiał, tylko to trwa, może spróbuję na youtube wkleići zrobić dostęp na hasło-o ile tak się da muszę zobaczyć Nie smutaj sie kochana, uda sie w najmiej spodziewanym momencie, tak jak mnie, nawet nie wiedziałam, że wtedy była owulka, byłam święcie przekonana, że była 2 tyg później!! Dobrze, że zapisywałam daty przytulanek, to wiem kiedy powsał nasz maluszek Trzymam mocno za Ciebie kciuki

Miłego dzionka kochane!!!
Marlenko czekamy na wieści!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-01-10, 10:52   #3254
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane
oczywiscie mnie zakorcilo zeby tu wejsc i chyba placze straszne wlasnie
ja niestety piatek i sobote spedzilam w szpitalu bole, goraczka, zakazenie, ostry dyzur, antybiotyki, odwodnienie, lyzeczkowanie. wypisali mnie wczoraj poznym wieczorem, bo stwierdzili ze w domu szybciej sie pozbieram. antybiotyki dwa nastepny tydzien Czemu tak musi byc, ze nie dosc ze nam sie nie udalo to jeszcze tyle musze wycierpiec.

pozdrawiam was i moe zajrze pod koenic tygodnia jak sie pozbieram. zdjecia dzieciaczkow mnie zalamuja, pozatym wszystko boli

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 11:16   #3255
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie kochane,

Boze jak ten weekend zawsze zlatuje co??? Jutro juz do pracy, masakra.

Anula po prostu brak mi slow . To jest jakis skandal zebys musiala tak cierpiec. Ja sie na tym nie znam ale wydaje mi sie ze zostaly popelnione na tobie fatalne bledy lekarskie (chociazby fakt ze dostalas te leki ktore niby mialy cie 'oczyscic' i bach tydzien pozniej ladujesz na ostrym dyzurze... cos tu smierdzi). Jestem pewna ze po tym wydarzeniu zostaniesz z okropna trauma i przykro mi ze nie mozemy ci w zaden sposob ulzyc kochanie . Nawet nie wiesz jak czesto sobie o tobie mysle a teraz to juz wogole strasznie sie martwie o ciebie. Wracaj do siebie aniu!!

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 11:18   #3256
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aniu Daj sobie czas.
Lisku dziękuje. Też mam nadzieje. Tylko ten brzuch ciągle pobolewa.
Idę się wykompać. A potem siadam do pracy. Ale mi się nie chce

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-10, 12:11   #3257
aa2
Zakorzenienie

hej kobitki witam w mega zaśniezony niedzielny poranek

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane
oczywiscie mnie zakorcilo zeby tu wejsc i chyba placze straszne wlasnie
ja niestety piatek i sobote spedzilam w szpitalu bole, goraczka, zakazenie, ostry dyzur, antybiotyki, odwodnienie, lyzeczkowanie. wypisali mnie wczoraj poznym wieczorem, bo stwierdzili ze w domu szybciej sie pozbieram. antybiotyki dwa nastepny tydzien Czemu tak musi byc, ze nie dosc ze nam sie nie udalo to jeszcze tyle musze wycierpiec.

pozdrawiam was i moe zajrze pod koenic tygodnia jak sie pozbieram. zdjecia dzieciaczkow mnie zalamuja, pozatym wszystko boli
kochane moje biedactwo, ja uważam że lekarze dali ciała i to na maksa , jakby nie patrząc miałaś juś ciąże taką że powinni ci zrobić zabieg żeby wszystko ładnie wyczyścić, tabletkami zazwyczaj wywołują jak jest bardzo mała coiąża a tak jak ty miałaś to owszem tabletkami mogli wywołać ale zabieg wydaje mi się powinien być zrobiony, ja miałam tak że zaczełam strasznie krwawić i mimo że strasznie wszystkiego ze mnie dużo wyleciało to dodatkowo właśnie mnie czyścili a później dostałam na 14 dni antybiotyk żeby nie zrobiły się stany zapale, ani żadne zakażenie, ja po prostu nie mogę z tego jak cie potraktowali biedactwo, mam ochotę kogoś walnąć!!!!
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 12:13   #3258
Carol77
Zakorzenienie

Anulko kochanie zgadzam sie w 100% z Kasią, juz Ci z resztą napisalam co o sobie o tej zasmolonej słuzbie zdrowia myślę!!!!!!! teraz dbaj o siebie!!! Wszystko się poukłada, zobaczysz, najważniejsze jest Twoje zdrówko!!!Ściskam Cię mocno

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-01-10, 12:27   #3259
aa2
Zakorzenienie

dziewczyny u was też tak sypie sniegiem? ja właśnie patrze przez okno i tak sypie że jest mega biało i nic nie widać
dobrze że zdążyłam przyjechać do domu, już po drodze wesoło nie było ale to co sie teraz dzieje to masakra kochane jak u was też tak jest a nie musicie wychodzić to tego nie róbcie no chyba że na spacer bo autem jedzie sie katastroficznie
Stary 2010-01-10, 13:02   #3260
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dziewczyny u was też tak sypie sniegiem? ja właśnie patrze przez okno i tak sypie że jest mega biało i nic nie widać
dobrze że zdążyłam przyjechać do domu, już po drodze wesoło nie było ale to co sie teraz dzieje to masakra kochane jak u was też tak jest a nie musicie wychodzić to tego nie róbcie no chyba że na spacer bo autem jedzie sie katastroficznie
Tutaj tez sypie jak nigdy, caly kraj jest kompletnie sparalizowany. Mieli do nas przyjechac znajomi ale cos mi sie zdaje ze to sie nie stanie... nie w taki dzien. Az sie boje co bedzie jutro. Ja do pracy dostane sie bez problemu na piechote ale moj tz musi duzo jezdzic i oczywiscie bede sie o niego martwic jak nie wiem.

A ja siedze sobie na aukcjach WOSP. Licytuje 2 sliczne obrazy, naprawde fajne ceny jak narazie. Zbliza sie rocznica slubu moich rodzicow wiec upieke 2 pieczenie na jednym ogniu . Jeden z obrazow (o ile wygram licytacje) dam im w prezencie. A wszystko na piekny cel

Stary 2010-01-10, 13:12   #3261
aa2
Zakorzenienie

Kasia dobrze że mi przypomniałaś ja odkąd wróciłam do domu siedzę na wizażu i całkiem zapomniałam o orkiestrze zaraz coś poszukam aby wspomóc, nie ma to jak uzaleznienie nawet na oneta nie zajrzałam ide zobaczyć może jakaś relacja w telewizji i jakiegoś sms-a wyślę

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki!!!
buziaki dla was
kurcze prawie cię przeoczyłam super że już jesteś bo się oststnio zastanawiałam czy nie zwiałaś nam a kompletnie zapomniałam ze wspominałaś że będziesz bez internetu, no ale skleroza to skleroza
Stary 2010-01-10, 15:18   #3262
Linka24
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki! U mnie to normalnie klęska żywiołowa a wszystkie pługi chyba strajkują.. masakra wszystko zasypane...
Anulko... Musisz sobie jakos radzić. Najważniejsze abyś ty teraz doszła w miarę do siebie bo nie masz innego wyjścia!! Będzie dobrze kochana!!!

Dziewczyny czy nie wiecie moze gdzie na necie mogłabym znaleśc piosenkę bez słów? Chodzi o to ze potrzebuę dac orkiestrze podkłąd z moim pierwszym tańcem, ale bez słów. Nie wiem jak to się nazywa fachowo, midi??? Chodzi konkretnie o piosenkę Sumptuastic - za jeden uśmiech twój.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 16:48   #3263
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! U mnie to normalnie klęska żywiołowa a wszystkie pługi chyba strajkują.. masakra wszystko zasypane...
Anulko... Musisz sobie jakos radzić. Najważniejsze abyś ty teraz doszła w miarę do siebie bo nie masz innego wyjścia!! Będzie dobrze kochana!!!

Dziewczyny czy nie wiecie moze gdzie na necie mogłabym znaleśc piosenkę bez słów? Chodzi o to ze potrzebuę dac orkiestrze podkłąd z moim pierwszym tańcem, ale bez słów. Nie wiem jak to się nazywa fachowo, midi??? Chodzi konkretnie o piosenkę Sumptuastic - za jeden uśmiech twój.
Czesto pisza 'wersja instrumentalna'...

Stary 2010-01-10, 17:36   #3264
Pamela86
Zakorzenienie

Hejka!
Jak tam dziewczynki mija niedziela?
Byłam w piatek u gina byla to pierwsza wizyta od #, zbadał zrobił usg i powiedział ze jest wszystko super wiec moge zaczac staranka chocby od dzisiaj, ale jedno mnie zmartwilo, gin powiedzial ze jak tylko @ sie nie zjawi mam od razu przyjsc to dostane luteine ktora bede musiala brac do okolo 20tc zeby utrzymac fasoleczke, tak bardzo sie boje ze przy kolejnej ciazy moze mnie spotkac to samo...
Mam jeszcze pytanko dzis jest moj 23dc i lekko plamie czy to normalne przeciez gin stwierdził ze jest wszystko o.k???????

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 18:01   #3265
Carol77
Zakorzenienie

Linuś kochanie tutaj sobie pobierz:
http://mid.nets.pl/6768-za_jeden_usm...oj-sumptuastic

klikasz na pobierz prawym przyciskiem myszki-zapisz element docelowy jako wybierasz docelowe miejsce na dysku i gotowe

Pamelko, ja tez plamiłam w środku cyklu, może to byc owulka, nie martw się kochana!!! Super, że możesz zaczynac staranka!!!!!!!!!! A o luteinę sie ne martw, ja biore duphaston- to tak jak luteina czyli progesteron tylko syntetyczny i 3 razy dziennie łykam, nie wiem ile jeszcze będę brała,ale się tym nie martwię, mogę do końca żeby tylko dzidzi nic nie było. Mnie lekarz mi przepisał jak zaczełam plamić na wszelki wypadek, na szczęście wiem, ze te plamienia to polip, dzisiaj znowu mnie nawiedziły, ale je olewam. Dlatego jak bedziesz musiała brać, to bierz, tylko zażycz sobie dopochwoeą, bo ta doustna podobno jest wstrętna, ja 10 dni brałam tez dopochwowo, ale teraz juz nie biorę. Główka do góry, będzie dobrze i trzymam mocno kciuki

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-01-10, 18:11   #3266
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Linuś kochanie tutaj sobie pobierz:
http://mid.nets.pl/6768-za_jeden_usm...oj-sumptuastic

klikasz na pobierz prawym przyciskiem myszki-zapisz element docelowy jako wybierasz docelowe miejsce na dysku i gotowe

Pamelko, ja tez plamiłam w środku cyklu, może to byc owulka, nie martw się kochana!!! Super, że możesz zaczynac staranka!!!!!!!!!! A o luteinę sie ne martw, ja biore duphaston- to tak jak luteina czyli progesteron tylko syntetyczny i 3 razy dziennie łykam, nie wiem ile jeszcze będę brała,ale się tym nie martwię, mogę do końca żeby tylko dzidzi nic nie było. Mnie lekarz mi przepisał jak zaczełam plamić na wszelki wypadek, na szczęście wiem, ze te plamienia to polip, dzisiaj znowu mnie nawiedziły, ale je olewam. Dlatego jak bedziesz musiała brać, to bierz, tylko zażycz sobie dopochwoeą, bo ta doustna podobno jest wstrętna, ja 10 dni brałam tez dopochwowo, ale teraz juz nie biorę. Główka do góry, będzie dobrze i trzymam mocno kciuki
Dzięki Kochana za odpowiedz, a moze te plamienia przed @ to wynik niskiego poziomu progeteronu, moze zrobic by badania co o tym myślicie??? Acha a czy takie skierowanie moge dostac od lekarza rodzinnego?

Stary 2010-01-10, 18:21   #3267
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana za odpowiedz, a moze te plamienia przed @ to wynik niskiego poziomu progeteronu, moze zrobic by badania co o tym myślicie??? Acha a czy takie skierowanie moge dostac od lekarza rodzinnego?
Możliwe, ze to przed @, ja też miałam zamiar zrobić badania,ale czekałam i sie udało, nie rób na razie, zacznijcie staranka i niczym sie nie przejmuj a skierowania nie dostaniesz, nie sądzę żeby byli tak hojni i za darmo Ci cokolwiek zrobili, szczególnie rodzinny, ja miałam na TSH skierowanie żeby sprawdzic tarczycę, ale na żeńskie hormony mi nie dali choś chciałam, tylko prywatnie kotuś. Jeszcze lekarz powiedział, że jak wyjda złe wyniki z TSH to dopiero wtedy badac inne hormony a przede wszystkim prolaktynę, bo jej wysoki poziom uniemozliwia zapłodnienie. No,ale nie zrobiłam żadnych badań a teraz rutynowe w ciaży, na szczęście mam wszystko ok i nei musze łykac witamin dodatkowych Mam nadzieję, ze pomogłam

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-01-10, 18:31   #3268
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Możliwe, ze to przed @, ja też miałam zamiar zrobić badania,ale czekałam i sie udało, nie rób na razie, zacznijcie staranka i niczym sie nie przejmuj a skierowania nie dostaniesz, nie sądzę żeby byli tak hojni i za darmo Ci cokolwiek zrobili, szczególnie rodzinny, ja miałam na TSH skierowanie żeby sprawdzic tarczycę, ale na żeńskie hormony mi nie dali choś chciałam, tylko prywatnie kotuś. Jeszcze lekarz powiedział, że jak wyjda złe wyniki z TSH to dopiero wtedy badac inne hormony a przede wszystkim prolaktynę, bo jej wysoki poziom uniemozliwia zapłodnienie. No,ale nie zrobiłam żadnych badań a teraz rutynowe w ciaży, na szczęście mam wszystko ok i nei musze łykac witamin dodatkowych Mam nadzieję, ze pomogłam

Czekam spokojnie na @ ale troche dziwia mnie plamienia w 23dc, nigdy tak nie mialam, a zreszta zaczely sie one od tego jak gin zrobi usg, na ktorym zreszta wyszlo ze jest wszystko ok, macica czysciutka na jajniczkach pecherzyki, powiedzial ze mozemy spokojnie dzialać... Na arzie moze troche wyluzuje ale jak dalej tak bede miala przed @ to wtedy zaczne robic badania
No dokladnie u nas lekarze bardzo nie chetnie wypisuja skierowania.
Pozyjemy zobaczymy poki co zaufam ginowi i po @ zaczne staranka

Stary 2010-01-10, 20:24   #3269
LadyMK
Zakorzenienie

hej dziewczyny)
no właśnie teraz zauwazylam, aby zobaczyc drzewko to trzeba sie zalogowac. W sumie to i lepsze jest, bo jak cos to tez mozecie pomagac uzupelniac daty;] Jak beda chetne to podam dane do konta (bo zrobilam takie ogolne) tylko prosze napisac

Ogólnie to dziś sobie odpuściłam szkołę. Samochód z TŻtem odśnieżaliśmy i odlodowacaliśmy (nie wiem jak to napisac) godzine czasu! z reszta trzeby bylo tez snieg łopata odgarniac i zrobic drogę. W sumie ilość śniegu u nas sie nie zmieniła, jednak wczoraj padałam deszcz i tak sie porobiło, że na śniegu zrobiła się grubat warstwa lodu. na samochodzie było miejscami do 1cm grubosci lodu:/

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Pamelko, ja miałąm kiedyś plamienie tydzien po owulacji (oznaka zagnieżdżania się ponoć) Ale ine wiem czy u Ciebie to samo moze byc.

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:46   #3270
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
Pamelko, ja miałąm kiedyś plamienie tydzien po owulacji (oznaka zagnieżdżania się ponoć) Ale ine wiem czy u Ciebie to samo moze byc.
Cześć dziewczyny. Wpadłam na chwilkę do mamy i mogę napisać U mnie oznaką zagnieżdżania się była gorączka i bóle w brzuchu, ale faktycznie czytałam w kilku artykułach że możliwe jest plamienie.
Zaraz muszę uciekać do pracy Nie wyspałam się, nie wiem jak tam wytrzymam... A test ciążowy nie był potrzebny. @ przyszła wczoraj. Jeszcze bardziej bolesna niż poprzednia. I tak jest co miesiąc. Każda następna jest bardziej bolesna. Wczoraj dostałam rano i musiałam zjeść tabletkę bo nie wyrobiłabym. Już się zastanawiam czy to nie ma związku z poronieniem bo od momentu jak straciłam dzidzię każda kolejna @ jest gorsza od poprzedniej Wiecie może coś na ten temat? To może mieć związek?
Trzymajcie się i do zobaczenia
but it meant everything to me.
madziorka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości