|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ile kosztuje aborcja?
no właśnie miałam pisać, że to zależy od kraju w jakim dana wizażanka mieszka ;} i to że forum jest Polskie, to nic.
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podajesz numer gg, bo zapewne organizujesz te środki o których wspominasz w pierwszym poście, a to jest w Polsce nielegalne.
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
te środki są jak najbardziej legalne.
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
nie organizuję żadnych środków, mówię przecież że lepiej kupić to w aptece... w Polsce jest nielegalne, tak jak w Bangladeszu, Arabii Saudyjskiej, Mozambiku itp.
szanuje jeżeli jest ktoś przeciwny i cieszę się jest wiele kobiet które decydują się urodzić gratuluje bo to jest w wielu przypadkach wielki dar ale niestety nie we wszystkich
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic takiego nie robię, nie skacz tak po mnie bo się przewrócisz.
Mówię tylko iż są to LEGALNE środki powszechnie używane w medycynie. Sto razy już zostało to powiedziane w tym wątku.
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
jak widać niektórzy nie rozumieją pewnych rzeczy i szukają zaczepki by się na kimś wyżyć
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
DO DZIEWCZYN W CIĄŻY - TYCH KTORE MYŚLĄ O ABORCJI - W ŻADNYM WYPADKU NIE STOSUJCIE SIE DO RAD, W KTÓRYCH OPISYWANE SĄ DZIAŁANIA TABLETEK NA REUMATYZM!!!
KAZDY GINEKOLOG - NAWET TEN, KTÓRY WYKONUJE ZABIEGI, CZY PODAJE TABLETKI PORONNE - PRZYZNA, ZE TE TABLETKI NA REUMATYZM PRZYJMOWANE, JAKO PORONNE - SĄ BARDZO NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA I NIE GWARANTUJĄ PORONIENIA!!! Owszem - mogą wystąpić skurcze macicy, pojawić się krwawienia - ale ciąża nadal będzie żyć! o tym, jak może się ta ciąża dalej rozwijać nie musze chyba pisać... jeśli ktoś naprawdę nie chce ciąży - dobrze wiecie, które kraje prowadzą legalne zabiegi i w których krajach mozna dostac prawdziwą tabletkę poronną - do 6 tygodnia zdaje się... ------ edit - to są legalne środki na reumatyzm, a nie na poronienie! Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-01-10 o 22:28 |
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koleżanki wild-fire i rapifen tak beztrosko igrają z ludzkim życiem, bo gdzieś tam coś usłyszały
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale przy tych stricte aborcyjnych można się wykrwawić. Wszystko bez kontroli lekarskiej jest baaaardzo niebezpieczne
Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-01-10 o 22:32 |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
dokładnie do 9 tyg jest podawany mifepristone a następnie mizoprostol który jest właśnie zawarty w tych tabletkach
|
|
|
|
|
#435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy znasz DOKLADNY sklad tabletki wywolujacej poronienie? tej, ktora stosuje sie na oddzialach w klinikach ginekologicznych - np. niemieckich? podaje sie je POD OBSERWACJA, w klinice. Jesli znasz ten sklad - dobrze wiesz, ze dopuszczasz sie w poscie wyzej przerazajacego uogolnienia. Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-01-10 o 22:37 |
|||
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może to wygląda, że się słówek czepiam. Jednak słowa mają znaczenie ![]() Chciałabym zapytać ile masz lat?- taka zwykła ciekawość ![]() Ja jestem przecinikiem aborcji, ale nigdy nie uzywam argumentu pt. będziesz smażył się w piekle itp. Cytat:
Cytat:
Mieszkam w kraju, w którym aborcja jest legalna i bardzo dostępna. I w żadnym razie legalność aborcji nie czyni tego kraju bardziej przyjaznym do życia. I patrząc na społeczeństwo brytyjskie można śmiało powiedzieć, że szacunek do życia nie jest zbyt wielki. Jak również świadomość związana z życiem seksualnym.
|
|
|
|
#438 |
|
Przyczajenie
|
owszem podałam jedynie składniki czynne nie podawałam wspomagających, przepraszam za to,
chodzi mi o to że jeżeli kobieta jest zdecydowana to powinna mieć wybór o nic więcej mi nie chodzi broń Boże nie namawiam do ryzykowania aczkolwiek niektórzy nie mają możliwości wyjechać lub zapłacić za zabieg a takie działanie zawsze powinno być pod kontrolą lekarza nareszcie konkretna rozważna osoba dziękuję za upomnienie ale przez to wszystko zaczynam reagować emocjonalniedo ***luna no to dobrze że jesteś przecinikiem ja przecież nie zabraniam Ci miec własnych poglądów
Edytowane przez wild_fire Czas edycji: 2010-01-10 o 22:56 |
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
rowniez dla mnie ten watek nie jest miejcem, w ktorym wyrazam swoja opinie na temat aborcji i kobiet decydujacych sie na ten zabieg ... mysle, ze przychodzi czas, kiedy oceniamy pewne decyzje, ktorych dokonujemy... ale nie o tym chcialam
![]() Moze to okrutne - jednak dla osob, ktore naprawde chca wykonac zabieg - nie stosujac metod opisanych w sieci - kwoty zabiegu, czy podania tebletki w klinikach zagranicznych sa czesto nizsze, niz kwota ktora trzeba zaplacic za aborcje w "polskim podziemiu"... inna sprawa, ze w Polsce - jesli ten podziemny zabieg nie uda sie, a kobieta zacznie krwawic, lub uskarzac sie na bole - nie moze odkryc kart... chyba, ze bedzie przechodzic na druga strone i zrobi to za nia ktos, kto wiedzial o zabiegu... |
|
|
|
|
#440 |
|
Przyczajenie
|
i to właśnie jest najbardziej bolesne, że nie raz jest problem z powikłaniami chociaż ja się nie skarżę
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg ciebie aborcja to aż taki pozytyw ?
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta w Polsce nie jest karana za aborcję. |
|
|
|
|
|
#443 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Radzę nie prezentować na forum porad odnośnie nielegalnych metod aborcji, szczególnie w "warunkach domowych" i na dodatek przy użyciu nielegalnie nabytych (na receptę dla kogoś innego
) środków. Za kolejne próby będzie ban na stałe.
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
zle to ujełam - chodzi o najbardziej normalną- w tej sytuacji -reakcję ukrycia faktu dokonania aborcji... w naprawdę cięzkich przypadkach - przy powikłaniach poaborcyjnych - lekarze prawdę słyszą często bardzo późno. Druga sprawa, co dzieje się, kiedy lekarz "spaprze|" zabieg...
|
|
|
|
|
#445 |
|
BAN stały
|
to dla wszystkich zainteresowanych- polecam (oglądać uważnie) !
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-03 o 22:25 Powód: drastyczny link |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
kto bardzo wrażliwy niech nie ogląda.
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-03 o 22:25 |
|
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie załuje ze włączylam ten filmik
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
czekam az calkowicie mi sie naladuje ten filmik, ale widzialam go do 33 sekundy i mam pytanie - czy naprawde tak przerazajaco wyglada kazda aborcja, czy to jest (byla) juz bardzo zaawansowana ciaza..? bo jestem w strasznym szoku......
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
bardziej zaawansowana niż powinna
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
powinnas wylapac BANA za wklejanie takich linkow bez ostrzezenia o tym, jak sa drastyczne !!! zgłaszam post!
mega glupota...mega!!!! Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-03 o 22:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

psychicznych powikłań też nie powinno być jeżeli jest to wola kobiety i jest zdecydowana na zabieg nie polecam go wykonywać jeżeli się wahasz...
jeśli któraś chce pogadac gg 19219351