ile kosztuje aborcja? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 22:14   #421
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: ile kosztuje aborcja?

no właśnie miałam pisać, że to zależy od kraju w jakim dana wizażanka mieszka ;} i to że forum jest Polskie, to nic.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 22:14   #422
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wild_fire Pokaż wiadomość
Aborcja jest indywidualną sprawą kobiety, nie wiem kto napisał że nie chodzi o ciało kobiety tylko o ciało zarodka no fakt tylko ja tego zarodka nie chce mieć wewnątrz nie zabraniam mu życ... byle nie we mnie ! jeśli chodzi o aborcje to kosztuje 2ooo zł około bo to zależy od ginekologa z tym że uczulam warto się popytac i nie pakowac się w aborcje za 4oo w fatalnych warunkach.. jeżeli będzie ona przeprowadzona przez ginekologa w dobrych warunkach we wczesnej ciąży nie ma żadnego zagrożenia zdrowia i zabieg rozpoczyna kolejny cykl miesięczny psychicznych powikłań też nie powinno być jeżeli jest to wola kobiety i jest zdecydowana na zabieg nie polecam go wykonywać jeżeli się wahasz... dostępne są również tabletki Arthrotec z zawartością mizoprostolu które powodują skurcze macicy ( takie jak podczas menstruacji) nie polecam kupowac przez internet bo nie można byc pewnym czy są one autentyczne pozatym 12 tabletek (potrzebna dawka) kosztuje na necie 120 zł a 20-tabletkowe opakowanie w aptece kosztuje około 42 zł, jezeli masz zaufaną osobę (starszą) niech uda się do lekarza i poprosi o receptę uskarżając się na ból stawów i niech powie że zawsze pomagały te tabletki dostępny jest także cytotec, bardziej prawdopodobne jest jednak że dostanie się Arthrotec bez recepty bo jest taka możliwość w małych aptekach i jezeli chcecie byc w zgodzie z prawem to wyjedźcie na dwa dni poza granicę Polski, którąkolwiek bo za każdą aborcja jest legalna i jeszcze aborcję farmakologiczną przeprowadzajcie nie później niż w 9 tyg. ciąży chirurgiczną nie później niż w 12 tyg. bo później to już nie powinno się... z wiadomych względów jeśli któraś chce pogadac gg 19219351 chętnie porozmawiam
Cytat:
hm... no fakt że kżdy zabieg niesie za sobą jakieś ryzyko, dlatego trzeba je minimalizowac przez np dobre warunki, ja jakoś nie miałam powikłań, jeżeli przeciwnicy bedą ciągle mówic do kobiety bedziesz przeklęta, bedziesz sie smarzyc w piekle, jesteś morderczynią i jeżeli mówi to, co gorsza, osoba bliska to nic dziwnego że są jakieś powikłania psychiczne... dlatego zabieg powinien byc przeprowadzony przez ginekologa on przepisze odpowiednie tabletki antybiotyki żeby w razie jakichs problemów złagodzic je... dlaczego te informacje są nieuczciwe? podaję wszystko zgodnie z prawdą. co do informacji podaje nr gadu żeby kobiety które mają jakiś problem mogły z kimś pogadać ważne jest żeby był ktoś kto będzie wsparciem a nie katem albo kimś kto w razie problemu się odwróci ;(
Taaa, jasne. Podajesz numer gg, żeby mogły z kimś pogadać. A Ty kto jesteś - psycholog? ginekolog? to się przedstaw imieniem i nazwiskiem.
Podajesz numer gg, bo zapewne organizujesz te środki o których wspominasz w pierwszym poście, a to jest w Polsce nielegalne.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 22:18   #423
rapifen
Zakorzenienie

te środki są jak najbardziej legalne.

Stary 2010-01-10, 22:20   #424
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
te środki są jak najbardziej legalne.
Jakie środki? gdzie są legalne?

Stary 2010-01-10, 22:21   #425
wild_fire
Przyczajenie

nie organizuję żadnych środków, mówię przecież że lepiej kupić to w aptece... w Polsce jest nielegalne, tak jak w Bangladeszu, Arabii Saudyjskiej, Mozambiku itp. szanuje jeżeli jest ktoś przeciwny i cieszę się jest wiele kobiet które decydują się urodzić gratuluje bo to jest w wielu przypadkach wielki dar ale niestety nie we wszystkich
wild_fire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 22:22   #426
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie środki? gdzie są legalne?
;} te które uszkadzają płód i wywołują poronienie a jednocześnie są legalnym lekarstwem na wrzody.

Stary 2010-01-10, 22:24   #427
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
;} te które uszkadzają płód i wywołują poronienie a jednocześnie są legalnym lekarstwem na wrzody.
A Ty jesteś lekarzem? polecasz te środki? bierzesz odpowiedzialność za czyjeś życie?

Stary 2010-01-10, 22:25   #428
rapifen
Zakorzenienie

Ja nic takiego nie robię, nie skacz tak po mnie bo się przewrócisz.
Mówię tylko iż są to LEGALNE środki powszechnie używane w medycynie.
Sto razy już zostało to powiedziane w tym wątku.

Stary 2010-01-10, 22:27   #429
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nic takiego nie robię, nie skacz tak po mnie bo się przewrócisz.
Mówię tylko iż są to LEGALNE środki powszechnie używane w medycynie.
Sto razy już zostało to powiedziane w tym wątku.
Ale nie w celu przeprowadzania aborcji w domowym zaciszu z polecenia anonimowej osoby z forum internetowego

Stary 2010-01-10, 22:27   #430
wild_fire
Przyczajenie

jak widać niektórzy nie rozumieją pewnych rzeczy i szukają zaczepki by się na kimś wyżyć
Stary 2010-01-10, 22:27   #431
carolinascotties
Zakorzenienie

DO DZIEWCZYN W CIĄŻY - TYCH KTORE MYŚLĄ O ABORCJI - W ŻADNYM WYPADKU NIE STOSUJCIE SIE DO RAD, W KTÓRYCH OPISYWANE SĄ DZIAŁANIA TABLETEK NA REUMATYZM!!!

KAZDY GINEKOLOG - NAWET TEN, KTÓRY WYKONUJE ZABIEGI, CZY PODAJE TABLETKI PORONNE - PRZYZNA, ZE TE TABLETKI NA REUMATYZM PRZYJMOWANE, JAKO PORONNE - SĄ BARDZO NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA I NIE GWARANTUJĄ PORONIENIA!!!

Owszem - mogą wystąpić skurcze macicy, pojawić się krwawienia - ale ciąża nadal będzie żyć! o tym, jak może się ta ciąża dalej rozwijać nie musze chyba pisać...

jeśli ktoś naprawdę nie chce ciąży - dobrze wiecie, które kraje prowadzą legalne zabiegi i w których krajach mozna dostac prawdziwą tabletkę poronną - do 6 tygodnia zdaje się...

------

edit - to są legalne środki na reumatyzm, a nie na poronienie!

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2010-01-10 o 22:28
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 22:29   #432
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
DO DZIEWCZYN W CIĄŻY - TYCH KTORE MYŚLĄ O ABORCJI - W ŻADNYM WYPADKU NIE STOSUJCIE SIE DO RAD, W KTÓRYCH OPISYWANE SĄ DZIAŁANIA TABLETEK NA REUMATYZM!!!

KAZDY GINEKOLOG - NAWET TEN, KTÓRY WYKONUJE ZABIEGI, CZY PODAJE TABLETKI PORONNE - PRZYZNA, ZE TE TABLETKI NA REUMATYZM PRZYJMOWANE, JAKO PORONNE - SĄ BARDZO NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA I NIE GWARANTUJĄ PORONIENIA!!!

Owszem - mogą wystąpić skurcze macicy, pojawić się krwawienia - ale ciąża nadal będzie żyć! o tym, jak może się ta ciąża dalej rozwijać nie musze chyba pisać...

jeśli ktoś naprawdę nie chce ciąży - dobrze wiecie, które kraje prowadzą legalne zabiegi i w których krajach mozna dostac prawdziwą tabletkę poronną - do 6 tygodnia zdaje się...

A koleżanki wild-fire i rapifen tak beztrosko igrają z ludzkim życiem, bo gdzieś tam coś usłyszały

Stary 2010-01-10, 22:29   #433
rapifen
Zakorzenienie

Ale przy tych stricte aborcyjnych można się wykrwawić. Wszystko bez kontroli lekarskiej jest baaaardzo niebezpieczne
Cytat:
A koleżanki wild-fire i rapifen tak beztrosko igrają z ludzkim życiem, bo gdzieś tam coś usłyszały
Ja nie wiem czy ty masz jakieś gorsze dni ale jak musisz się czepiać i wyżywać to chociaż nie na forum.

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2010-01-10 o 22:32
Stary 2010-01-10, 22:30   #434
wild_fire
Przyczajenie

dokładnie do 9 tyg jest podawany mifepristone a następnie mizoprostol który jest właśnie zawarty w tych tabletkach
Stary 2010-01-10, 22:35   #435
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

moze i mozna dac zwiesc sie opisom na stronach propagujacych owe metody... szkoda tylko, ze korzystaja z jednego zrodla... no - moze dwoch.

Cytat:
Ale przy tych stricte aborcyjnych można się wykrwawić. Wszystko bez kontroli lekarskiej jest baaaardzo niebezpiecznew
tam, gdzie przeprowadza sie legalne zabiegi - podaje sie rowniez tabletki - tylko pod obserwacja lekarza.

Cytat:
dokładnie do 9 tyg jest podawany mifepristone a następnie mizoprostol który jest właśnie zawarty w tych tabletkach
tak się składa, że znam temat - z "wykładów" ginekologów - i w tym, co piszesz jest 5% prawdy.

Czy znasz DOKLADNY sklad tabletki wywolujacej poronienie? tej, ktora stosuje sie na oddzialach w klinikach ginekologicznych - np. niemieckich? podaje sie je POD OBSERWACJA, w klinice. Jesli znasz ten sklad - dobrze wiesz, ze dopuszczasz sie w poscie wyzej przerazajacego uogolnienia.

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2010-01-10 o 22:37
Stary 2010-01-10, 22:38   #436
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
tam, gdzie przeprowadza sie legalne zabiegi - podaje sie rowniez tabletki - tylko pod obserwacja lekarza.
No właśnie. Dla mnie to jest wręcz jasne że "domowymi sposobami" to można co najwyżej z przeziębieniem walczyć.

Stary 2010-01-10, 22:40   #437
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
hm... no fakt że kżdy zabieg niesie za sobą jakieś ryzyko, dlatego trzeba je minimalizowac przez np dobre warunki, ja jakoś nie miałam powikłań, jeżeli przeciwnicy bedą ciągle mówic do kobiety bedziesz przeklęta, bedziesz sie smarzyc w piekle, jesteś morderczynią i jeżeli mówi to, co gorsza, osoba bliska to nic dziwnego że są jakieś powikłania psychiczne... dlatego zabieg powinien byc przeprowadzony przez ginekologa on przepisze odpowiednie tabletki antybiotyki żeby w razie jakichs problemów złagodzic je... dlaczego te informacje są nieuczciwe? podaję wszystko zgodnie z prawdą. co do informacji podaje nr gadu żeby kobiety które mają jakiś problem mogły z kimś pogadać ważne jest żeby był ktoś kto będzie wsparciem a nie katem albo kimś kto w razie problemu się odwróci ;(
Nieuczciwe jest to co zaznaczone w kolejnym twoim poście.
I może to wygląda, że się słówek czepiam. Jednak słowa mają znaczenie

Chciałabym zapytać ile masz lat?- taka zwykła ciekawość

Ja jestem przecinikiem aborcji, ale nigdy nie uzywam argumentu pt. będziesz smażył się w piekle itp.

Cytat:
Aborcja jest indywidualną sprawą kobiety, nie wiem kto napisał że nie chodzi o ciało kobiety tylko o ciało zarodka no fakt tylko ja tego zarodka nie chce mieć wewnątrz nie zabraniam mu życ... byle nie we mnie ! jeśli chodzi o aborcje to kosztuje 2ooo zł około bo to zależy od ginekologa z tym że uczulam warto się popytac i nie pakowac się w aborcje za 4oo w fatalnych warunkach.. jeżeli będzie ona przeprowadzona przez ginekologa w dobrych warunkach we wczesnej ciąży nie ma żadnego zagrożenia zdrowia i zabieg rozpoczyna kolejny cykl miesięczny psychicznych powikłań też nie powinno być jeżeli jest to wola kobiety i jest zdecydowana na zabieg nie polecam go wykonywać jeżeli się wahasz... dostępne są również tabletki Arthrotec z zawartością mizoprostolu które powodują skurcze macicy ( takie jak podczas menstruacji) nie polecam kupowac przez internet bo nie można byc pewnym czy są one autentyczne pozatym 12 tabletek (potrzebna dawka) kosztuje na necie 120 zł a 20-tabletkowe opakowanie w aptece kosztuje około 42 zł, jezeli masz zaufaną osobę (starszą) niech uda się do lekarza i poprosi o receptę uskarżając się na ból stawów i niech powie że zawsze pomagały te tabletki dostępny jest także cytotec, bardziej prawdopodobne jest jednak że dostanie się Arthrotec bez recepty bo jest taka możliwość w małych aptekach i jezeli chcecie byc w zgodzie z prawem to wyjedźcie na dwa dni poza granicę Polski, którąkolwiek bo za każdą aborcja jest legalna i jeszcze aborcję farmakologiczną przeprowadzajcie nie później niż w 9 tyg. ciąży chirurgiczną nie później niż w 12 tyg. bo później to już nie powinno się... z wiadomych względów jeśli któraś chce pogadac gg 19219351 chętnie porozmawiam
Cytat:
fakt lepiej nie posiadać emocji wybór jest za każdą naszą granicą aborcja jest jak najbardziej legalna

Mieszkam w kraju, w którym aborcja jest legalna i bardzo dostępna.
I w żadnym razie legalność aborcji nie czyni tego kraju bardziej przyjaznym do życia.
I patrząc na społeczeństwo brytyjskie można śmiało powiedzieć, że szacunek do życia nie jest zbyt wielki.
Jak również świadomość związana z życiem seksualnym.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 22:42   #438
wild_fire
Przyczajenie

owszem podałam jedynie składniki czynne nie podawałam wspomagających, przepraszam za to, chodzi mi o to że jeżeli kobieta jest zdecydowana to powinna mieć wybór o nic więcej mi nie chodzi broń Boże nie namawiam do ryzykowania aczkolwiek niektórzy nie mają możliwości wyjechać lub zapłacić za zabieg a takie działanie zawsze powinno być pod kontrolą lekarza nareszcie konkretna rozważna osoba dziękuję za upomnienie ale przez to wszystko zaczynam reagować emocjonalnie
do ***luna no to dobrze że jesteś przecinikiem ja przecież nie zabraniam Ci miec własnych poglądów

Edytowane przez wild_fire
Czas edycji: 2010-01-10 o 22:56
Stary 2010-01-10, 22:51   #439
carolinascotties
Zakorzenienie

rowniez dla mnie ten watek nie jest miejcem, w ktorym wyrazam swoja opinie na temat aborcji i kobiet decydujacych sie na ten zabieg ... mysle, ze przychodzi czas, kiedy oceniamy pewne decyzje, ktorych dokonujemy... ale nie o tym chcialam

Moze to okrutne - jednak dla osob, ktore naprawde chca wykonac zabieg - nie stosujac metod opisanych w sieci - kwoty zabiegu, czy podania tebletki w klinikach zagranicznych sa czesto nizsze, niz kwota ktora trzeba zaplacic za aborcje w "polskim podziemiu"... inna sprawa, ze w Polsce - jesli ten podziemny zabieg nie uda sie, a kobieta zacznie krwawic, lub uskarzac sie na bole - nie moze odkryc kart... chyba, ze bedzie przechodzic na druga strone i zrobi to za nia ktos, kto wiedzial o zabiegu...

Stary 2010-01-10, 22:54   #440
wild_fire
Przyczajenie

i to właśnie jest najbardziej bolesne, że nie raz jest problem z powikłaniami chociaż ja się nie skarżę
Stary 2010-01-10, 22:59   #441
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
i to właśnie jest najbardziej bolesne, że nie raz jest problem z powikłaniami chociaż ja się nie skarżę
wiesz ja mam wrażenie, że ty piszesz o tym w taki radosnym nastroju.
Wg ciebie aborcja to aż taki pozytyw ?
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 11:00   #442
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
inna sprawa, ze w Polsce - jesli ten podziemny zabieg nie uda sie, a kobieta zacznie krwawic, lub uskarzac sie na bole - nie moze odkryc kart... chyba, ze bedzie przechodzic na druga strone i zrobi to za nia ktos, kto wiedzial o zabiegu...
A to dlaczego nie może odkryć kart?
Kobieta w Polsce nie jest karana za aborcję.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 11:49   #443
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Radzę nie prezentować na forum porad odnośnie nielegalnych metod aborcji, szczególnie w "warunkach domowych" i na dodatek przy użyciu nielegalnie nabytych (na receptę dla kogoś innego ) środków. Za kolejne próby będzie ban na stałe.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 14:20   #444
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A to dlaczego nie może odkryć kart?
Kobieta w Polsce nie jest karana za aborcję.
zle to ujełam - chodzi o najbardziej normalną- w tej sytuacji -reakcję ukrycia faktu dokonania aborcji... w naprawdę cięzkich przypadkach - przy powikłaniach poaborcyjnych - lekarze prawdę słyszą często bardzo późno. Druga sprawa, co dzieje się, kiedy lekarz "spaprze|" zabieg...

Stary 2010-03-03, 21:28   #445
taka jaka ja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Valentino Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytam tak z czystej ciekawości bo stosuje dobrą antykoncepcje. Ile kosztuje aborcja? Wiem,ze robią ją nawet średnio zamożne kobiety, a słyszałam,ze kosztuje bardzo dużo.. jak to z tym jest?
to dla wszystkich zainteresowanych- polecam (oglądać uważnie) !

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-03-03 o 22:25 Powód: drastyczny link
taka jaka ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 21:47   #446
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jaka ja Pokaż wiadomość
kto bardzo wrażliwy niech nie ogląda.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-03-03 o 22:25
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 21:52   #447
blondi1041
Rozeznanie

wlasnie załuje ze włączylam ten filmik
blondi1041 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 21:58   #448
karolynka90
Zakorzenienie

czekam az calkowicie mi sie naladuje ten filmik, ale widzialam go do 33 sekundy i mam pytanie - czy naprawde tak przerazajaco wyglada kazda aborcja, czy to jest (byla) juz bardzo zaawansowana ciaza..? bo jestem w strasznym szoku......
Stary 2010-03-03, 21:58   #449
rapifen
Zakorzenienie

bardziej zaawansowana niż powinna

Stary 2010-03-03, 22:02   #450
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jaka ja Pokaż wiadomość
powinnas wylapac BANA za wklejanie takich linkow bez ostrzezenia o tym, jak sa drastyczne !!! zgłaszam post!

mega glupota...mega!!!!

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-03-03 o 22:26
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości