Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 23:25   #2431
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

oczywiscie kciuki za synowa mocno trzymam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 06:33   #2432
nerwusek
Raczkowanie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie dotyczace chodzika. Czy mała go lubi?
Przepraszam musiałam nie zauważyć wcześniej.
Tak lubi bardzo. Śmiga już w po mieszkaniu i jest zadowolona. Ale np. córka znajomych starsza o 2 m-ce nie lubi chodzika i się go boi. Wychodzę z założenia, że dzieci wiedzą na co są gotowe, i ona najwyraźniej jeszcze nie. Często też kładę ją na brzuszku żeby ręce też ćwiczyła no i są efekty już (jak wcześniej pisałam).
Czego mi brakuje
Czego potrzebuje
Mama kocha Mama wie najlepiej

Arka Noego "Mama Królowa"
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:34   #2433
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Frida-probowalas wiesniaka z mikrofali?
Próbowałam, ale za chyba za krótko go grzałam (dałam na 50 sec.) i nic się nie roztopiło. Ale dzisiaj dam na więcej

Cytat:
...
i ta kaszunie "pelny brzyszek" czy jakos ze sliwkami i bobovity mleczna manna.Czy dobra kupilam?Svinecko tez masz taka? i taka mleczna dajesz do deserku bez rozrabiania z woda?odpowiedz ładnie prosze

...
Ja dodaję tą kaszkę rozrobioną na wodzie do butelki z mlekiem.

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Ważenie za mną i jest 1 kg mniej Może to trochę mało, ale i tak jestem z siebie zadowolona. Mam nadzieję, że za tydzień lub dwa będzie o następny kilogram mniej.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:43   #2434
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Próbowałam, ale za chyba za krótko go grzałam (dałam na 50 sec.) i nic się nie roztopiło. Ale dzisiaj dam na więcej

Ważenie za mną i jest 1 kg mniej Może to trochę mało, ale i tak jestem z siebie zadowolona. Mam nadzieję, że za tydzień lub dwa będzie o następny kilogram mniej.
podczytałam was i roztopiłam wczoraj na patelni teflonowej.... pycha

gratuluję spadku wagi

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
oczywiscie kciuki za synowa mocno trzymam
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

zacisniete

Cytat:
Oczywiscie, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Pewnie, ze trzymamy
dzięki

Wasze kciuki cuda działają właśnie wróciłyśmy, Martynka obdarzyła panią swoim wyjściowym uśmiechem nawet się nie skrzywiła, patrzyła tylko z ciekawością jak jej z paluszka kropelkami krew pobierają, byłam w szoku

U mnie tylko 0,5 kg w dół, chociaż zawsze coś...Od kilku tygodni ma ten cholerny zastój wagi i waha się pomiędzy 60 a 61,5 no ale nic to, motywujecie mnie teraz to dam rade

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Co tu tak pusto? Mała zasypia, domek troszkę ogarnęłam i myślałam że przy śniadanku z Wami posiedzę...gadam sama do siebie chyba...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:14   #2435
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
podczytałam was i roztopiłam wczoraj na patelni teflonowej.... pycha

gratuluję spadku wagi

U mnie tylko 0,5 kg w dół, chociaż zawsze coś...Od kilku tygodni ma ten cholerny zastój wagi i waha się pomiędzy 60 a 61,5 no ale nic to, motywujecie mnie teraz to dam rade [COLOR="Silver"]
:
1/Czyli za krótko trzymałam serek w mikrofalówce

2/ Dziękuję
Tobie również gratuluję spadku wagi, pół kilo ale zawsze w dół, a przecież o to nam właśnie chodzi To wahanie masy ciała masz ważąc się rano na czczo czy w ciągu dnia? Bo w ciągu dnia to normalne.

Ciekawe jak u pozostałych dziewczyn z wagą?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:21   #2436
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
1/Czyli za krótko trzymałam serek w mikrofalówce

2/ Dziękuję
Tobie również gratuluję spadku wagi, pół kilo ale zawsze w dół, a przecież o to nam właśnie chodzi To wahanie masy ciała masz ważąc się rano na czczo czy w ciągu dnia? Bo w ciągu dnia to normalne.

Ciekawe jak u pozostałych dziewczyn z wagą?
no na patelni trochę musiałam go potrzymać

wahania mam ważąc się codziennie rano przed sniadaniem...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:27   #2437
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej
nie zacytuje bo mam mala na kolanach wiec na szybko pisze i to jedna reka

impreza sie udala, jestem zachwycona domem tej mojej przyjaciolki-jest pieknie urzadzony
nawet powiedziaalm tz ze chce dom budowac

z waga pewnie u mnie kiepsko nie wiem czy cos ruszylo skoro nie trzymalam sie diety wcale.........wczoraj tez sie tak objadlam na tej imprezie

Malga moje gratulacje:ju pi:

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-01-11 o 09:31
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:28   #2438
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
niekoniecznie

do Eryka mowie milion razy a i tak mnie ma o tiu tiu w diupce

nie ma
szkoda, czemu oni ostatnio tych rat nie dają - my chcieliśmy w wakacje kamerę wziąć na raty, ale też nie dostaliśmy i musieliśmy kupic za gotówkę

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
i przyszlam sie pochwalic....(bo nie wiem czy juz wiecie czy nie..)

Zostalam Mamusia 6 stycznia o 10.15....malej Jowity Malgorzaty....ma cale 3550g i 56cm i jest cudowna....:l ove:

i o to Ona
kochana gratulację
jesteśmy ciekawe jak było - wpadnij i opowiedz jak było w szpitalu itp.

ja właśnie myślę o mojej koleżance, która o 9 miała prawdopodobnie cesarkę - ciekawe czy jest już po i jak się czuje...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:37   #2439
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tamilee odbebniona, salatka na powrot TZ przygotowana, dzieci spia - mozna isc sie myc

no ale to jednak w kolko to samo

hmm postaram sie wytrzymac te 9dni, moze sie uda

no to sie nazywa poswiecenie

ciesze sie

Ja pospalam, bo maz wstal do malej
zrobilam sobie wypasione sniadanko

a na wadze 3 w dół
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:42   #2440
mariolasl
Zakorzenienie

HEj
Niewyspana jestem Maly chyba przezywa moja prace, bo budzi sie czesto i nie chce spac
Cytat:
na wizazu jest watek - wpisz w wyszukiwarke odchudzanie na zawolanie to Ci sie znajdzie napewno
Cytat:
Dzieki dziewczyny, ten watek znam, myslalam, ze jakis na innym forum.
Na ten watek nawet nie bede tracic czasu, bo widze, ze ta mnostwo nastolatek i pisza, wybaczcie, czesto bez sensu: "sniadanie 4 lyzki salatki z tynczyka, 2 sniadanie jablko..." , kojarzy mi sie to z tekstami poczatkujacych anorektyczek, czesto z jadlospisami duzo ponizej 1000 kcal
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez prosze mamusie o kciuki za moja@.......bo wiem ze moga zdzialac cuda
Trzymam mocno
Stary 2010-01-11, 09:49   #2441
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Na ten watek nawet nie bede tracic czasu, bo widze, ze ta mnostwo nastolatek i pisza, wybaczcie, czesto bez sensu: "sniadanie 4 lyzki salatki z tynczyka, 2 sniadanie jablko..." , kojarzy mi sie to z tekstami poczatkujacych anorektyczek, czesto z jadlospisami duzo ponizej 1000 kcal

Trzymam mocno
buaha ha ha ha jakie to smieszne i jakie prawdziwe
masz racje jak zwykle
ja zasuskrybowalam co by inspiracji szukac, bo na 1 turze nie chce skonczyc

Svinecko przyszla Tamilee, w tejze chwili
buziak
aaaa teraz mam twoj adres to wiesz na niezapowiedziana kawe moge sie teleportowac

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

otworzylam koperte
przeczytalam opis plytki
oplułam monitor i kota

Stary 2010-01-11, 10:13   #2442
eleeri
Zakorzenienie

Cześć
znowu za dużo grafiki

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Też lekarka Mu odciągnęła i pękło Mu w środku

A ten antybiotyk pomaga na to, co na siusiaku? Czy tylko na bakterie w moczu? Kuba jakoś daje radę z Furaginem.

Żebyś zobaczyła te rany , mam nadzieję, że ta infekcja to coś jednorazowego, a nie początek jakiejś przewlekłej choroby
ja nie wiem co to za lekarze ?
za jajka czy co
i to jeszcze pediatrzy, co powinni być delikatni

ten antybiotyk to jest na bakterie w moczu, a siusiak już się prawie zagoił, ale to chyba zasługa rivanolu

nawet sobie ich nie wyobrażam

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Na początek chciałam Wam podziękować za wyrazy zrozumienia odnośnie mojej sytuacji z Mamą Ja sama już się do tego przyzwyczaiłam, o ile to możliwe , z resztą tak jak pisałam, od dawna żyję swoim życiem i sama ustalam częstotliwość i natężenie kontaktów, jednak odkąd jest Tymek sytuacja się skomplikowała i muszę to jakoś rozwiązać, aby nie siać zamętu w głowie dziecka. Wiem, że muszę to robić już teraz, póki Tymek jeszcze nic z tego nie rozumie. Co? Nie wiem. Tym opisem chciałam tylko pokazać Wam, że rady typu rozmowa z Mamą, czy tym bardziej przymykanie oczu, są nie dla mnie.
Oczywiście po opisaniu tej naszej sytuacji miałam cały dzień wyrzuty sumienia, że napisałam tyle złego o własnej Mamie Bo oczywiście jakieś pozytywne aspekty z naszego życia też dałoby się opisać.
Na całkowite zerwanie kontaktu raczej się nie porwę, chyba, że Mama przejdzie samą siebie. Na razie stosuję kilkutygodniowe "ciche dni" , ale to nic nie daje, bo po wznowieniu widzeń Mama uważa, że już przemyślałam sobie wszystko i wiem, jaka byłam niedobra
No nic, ciężki orzech mam do zgryzienia, ale muszę temu stawić czoła

A co to, że 30stka to już tylko garsonki?
Ja jestem już dawno po, a tez tylko bojówki i dżinsy ubieram (ku rozpaczy mojej Mamy
)
he, he

Cytat:
nacierpia sie dzieciaczki a my musimy na to patrzec
naprawde niepowazne te doktorki
no jak tak mozna?
sobie niech ponaciagaja brodawki i naderwa skorke, zobacza jakie to przyjemne

ja nie mysle dzis o powrocie a powinnam
bossze na co ja licze?
a jak nie dostane tej opieki nad Zuzia?
przepraszam nie smece juz

Zuzia od rana poplakuje
i robi usteczka w podkowke caly czas
lzy leca jak groch
biedulka moja kochana
nie wiem jak jej jeszcze pomoc
smarowalam juz zelem, dawalam gryzaczki, masowalam ta miekka szczoteczka, dalam viburcol i przytulalam
narazie zasnela, moze czopek dziala

a ja jestem zdziwona ta dwojka

ja nawet nie wyobrazam sobie ze byc moze bede musiala jutro byc w pracy
nie wiem
najwyzej wezme na zadanie
a pozniej z nowego roku
nie mam pojecia

zabek moglby juz wyjsc a nie czaic sie tylko

Miramej wierze ze szybciutko zagoi sie ta ranka u Kubusia
i u Matiego Eleeri rowniez

pewnie już napisałaś co z dzisiejszym dniem ale ja jeszcze nie doczytałam
ściskam Cię mocno

biedna Zuzia z tymi ząbkami

Cytat:
Eleeri, Miramej współczuję sytuacji z chłopakami Oby wszystko się zagoiło i było ok.
Jakoś rok temu podobną sytuację miała moja koleżanka ze swoim 3 letnim synkiem, któremu "pani pediatra" też odciągnęła bez żadnych ceregieli napletek. Skończyło się tym, że małego tak bolało , że nie chciał robić siku i po całym dniu i pół nocy niesikania koleżanka pojechała z nim do szpitala. Lekarz w szpitalu jak zobaczył tą ranę to powiedział, że ta pani pediatra w ogóle nie powinna zajmować się małymi dziećmi i od tego nie jest pediatra tylko chirurg. A pani doktor mogła tylko pokazać jak zsuwać delikatnie napletek, a jeżeli się nie da to nie robić nic na siłę.

Kinga umęczona harcami śpi już drugą godzinę. Dzisiaj załapała, że może się przewrócić z pleców na brzuch a potem z brzucha na plecy i jest gdzie indziej. Więc nie spuszczam jej z oczu gdy leży na łóżku.
o matko
mój też coś mniej sika

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
He, ale lista
Nie wiem, czemu trzy... Ale fakt, wyszło intrygująco
I ja uwielbiam o wampirach (choć generalnie horrorów się boję) - chętnie tę tetralogię (bo to na podstawie powieści nakręcono) przeczytam. A wiesz co? a Nie ma tego filmiku na stronie, którą polecał Texasik?

No cztery... Dolna dwójka po prawej, górna dwójka i... czwórka A nie, to jednak trzy Swoją drogą, ta czwórka górna mnie przeraża...

No mam trzydziestkę, mam za kilka miesięcy nawet trzydzieści jeden moja mama młodo wygląda, to może stąd... Ale swoją drogą nieswojo mi było po kometarzu owych panów, mimo iż nie mieli racji Inna rzecz, że gdy wchodzę na pierwszy wykład z nowymi studentami, zawsze zaliczam rozdziawione gąbki

Eh, no... Tak zwana praca na stanowisku wdzięczni petenci tak nas czasem uszczśliwiają
he, he no wyszło całkiem intrygująco

niestety nie zapisałam sobie tej strony którą podawała Texasik

ach ci petenci hojni są

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Nie boisz się, że rivanol wysuszy skórkę siusiaka i jeszcze bardziej będzie pękać przy próbie odciągania?
Ja bym smarowała też maścią, aby nawilżyć, przecież on musi być nieco hm.. elastyczny.
nie strasz mnie że mogę mu jeszcze zaszkodzić
z drugiej strony mały przecież sika po tym gaziku
więc to nie jest tak żę ma rivanol ciągle na siusiaku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:26   #2443
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Zostalam Mamusia 6 stycznia o 10.15....malej Jowity Malgorzaty....ma cale 3550g i 56cm i jest cudowna....:l ove:

i o to Ona
Wielkie gratulacje
tak się cieszę z Twojego szczęścia

dziewczynka śliczna, a Ty będziesz wspaniałą mamusią

Cytat:

dziekuje za propozycje
a co lubie? ksiazki trzymajace w napieciu, nie przepadam za romansidlami
ogolnie wszystkiego po trochu
bossze az wstyd bo juz dawno nie czytalam
a tak lubilam zawsze
to tak jak ja
ale w sumie czytam co pisze w necie

Stary 2010-01-11, 10:28   #2444
chryzolit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Chryzolit piekne wnetrza, kuchnia w moim stylu. Ja mam podobny problem- kocham klasyczne wystroje, a maz to zwolennik minimalizmu i nowoczesnosci. Jakos nam sie do tej pory udaje laczyc te nasze upodobania. A kiedy zobaczymy reszte domu?

Oraz zapisalam sie na kurs!! Bedzie to kurs historii sztuki, bo to kiedys studiowalam. Zaczynam co prawda pozno, bo od czesci 3, od baroku, ale lepszy rydz niz nic Spotkania beda w czwartki od 20-22:00. Ogromnie sie ciesze!
Tulip, gratuluję cudownego dnia oraz kursu Rany, to musi niesmaowicie odprężać... Pomijam już sam fakt wyjścia z domu i wejścia między ludzi, ale dodatkowo przez dwie godziny jestes w zupełnie innym świecie, wolnym od kupek ii glutenu, a to zdrowo

E, reszta fotek to sama wiesz... Byłaby tam łazienka i przedpokój, pokój Stasia częściowo już widziałyście (regały z książkami), więc w sumie nie ma co pokazywać, ogólne zarysy znasz Inna rzecz, że musze jakies fotki cyknąć pod kątem ogłoszenia o sprzedaży...

Cytat:
Jest ten film na tej stronce z filmami online. Jest nawet II czesc, ktora zamierzam dzisiaj obejrzec. Własnie skonczył sie Zmierzch na Canal, odswiezyłam sobie filmik bo juz kiedys ogladałam i ciekawi mnie cd.

Ale pustki, gdzie jestescie?

Pamietajcie dziewuchy o jutrzejszym ważeniu
(rano po wstaniu z łóżka przed sniadankiem. I prosze aktualna wage wysłać na pw).
Ciekawa jestem co pokaże waga, ale tŻ dzisiaj powiedział, ze troszke zmalał mi tyłeczek
He, no widzisz Tyłeczek pierwsza klasa i TZ to doceni

Prawda, że film fajny? Przepadam za wampiriadami, to najlepsze melodramaty, jakie znam Tylko błagam - nie zdradzaj mi, co w drugiej części Już TZ mi coś przbąkiwał, że w częsci trzeciej Edward zejdzie na dalszy plan, a Bella zacznie trzymać z wilkołakami Mam nadzieję, że ściemniał

Cytat:
No i nie moge obejrzec drugiej czesci zmierzchu, zacina sie i buforuje
Włączyłam jakis thriller s-f Pandorum

Ja Kubie kupowałam rozne wody, Dobrava, żywiec, Nestle i Mama i ja. Ale juz od dluzszego czasu kupuje tylko Mama i ja. Wydaje mi sie najlepsza.
Uuu... chyba wykrakałam
Myśmy kiedyś używali Żywca, teraz najczęściej Dobravę

Cytat:

ja szczerze powiem ze zazwyczaj kranowke albo krople beskidu
nie zauwazylam zeby ktoras z nich zle na Zuzie wplywala

taaaak trzy czy cztery co za roznica
hmm to nie tylko mojej Zuzi ta dwojka jako pierwsza sie pokazuje

chodze na aerobik i tam czesto pod koniec robimy brzuszki
prowadzi to facet ktory ma fiola na punkcie cwiczen
i on zawsze powtarza ze to jakosc najwazniejsza
i zawsze wysiadam przy tych jego brzuszkach (zazwyczaj tych standardowych nie robimy tylko inne)
i nie robimy ich 200 tylko duuuzooo mniej

okaze sie jutro czy pojde ojojoj
normalnie na cud chyba licze

swoja droga mozecie polecic cos do czytania?
ostatnio bardzo to zaniedbalam i chce naprawic
ah te uzaleznienie od wizazu
I CO???? Jesteś w pracy czy Cie tam nie ma??

Jak nic się nie dzieje, to po co masz zmieniać

A kto by tam liczył!... Ale troszkę m artwię się, że coś na kształt czwórki pcha się jako pierwsze...

A co lubisz czytać? poprawka: już wiem, że teksty trzymające w napięciu (jak nasz wizaż ), ale dodaj jakiś wyznacznik... Nowe? Stare? Polskie? Obce? science-fiction?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Zmykam na rowerek, może coś jeszcze zrzucę do jutra albo na noc śliwek się najem zawsze to parę deko mniej

Jade jutro z Martynia na pobranie krwi...trzymajcie kciuki proszę
Spóźnione kciuki i gratulacje dla dzielnej Martnki
Przemyślenia na temat rowerka i śliwek - boskie

Cytat:

Zostalam Mamusia 6 stycznia o 10.15....malej Jowity Malgorzaty....ma cale 3550g i 56cm i jest cudowna....

i o to Ona

GRATULACJE: )

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
szkoda, czemu oni ostatnio tych rat nie dają - my chcieliśmy w wakacje kamerę wziąć na raty, ale też nie dostaliśmy i musieliśmy kupic za gotówkę
Jeśli mogę spytać - w któryym sklepie są takie problemy z ratami? Kamerę mamy, ale przymierzam się do lustrzanki cyfrowej. Oczywiście na raty

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Niewyspana jestem Maly chyba przezywa moja prace, bo budzi sie czesto i nie chce spac

Dzieki dziewczyny, ten watek znam, myslalam, ze jakis na innym forum.
Witaj, Mariolko Hm, może masz rację, może Antonio przeżywa razem z Mamą

Eh, tego typu fora to początek końca.

W naszych stronach spokój. STas śpi, a ja zgubiłam szkło kontaktowe No rewelacja... Borys też śpi - na mojej stopie. W tym tygodniu jedziemy do wterynarza, gdyż ostatnio wciąż coś się Boniowi przytrafia...

No i dziś czwarte USG bioderek - nie widzę powodu, dla którego lekarz nie miałby nas zaprosić na niedzielny obiad... - przełożone z poniedziałku przed świętami (nie wiedzieć czemu, pocałowaliśmy klamkę).

I taki to ten poniedziałek.
Stary 2010-01-11, 10:37   #2445
chryzolit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

ja nie wiem co to za lekarze ?
za jajka czy co
i to jeszcze pediatrzy, co powinni być delikatni

he, he no wyszło całkiem intrygująco
niestety nie zapisałam sobie tej strony którą podawała Texasik

ach ci petenci hojni są

nie strasz mnie że mogę mu jeszcze zaszkodzić
z drugiej strony mały przecież sika po tym gaziku
więc to nie jest tak żę ma rivanol ciągle na siusiaku
Dziewczynki, przyznam, że mnie Wasze przygody z napletkami przeraziły i to na dobre... Doszło do tego, że nie wiem jak się zabrac za mycie Stasia, by go nie urazić. A już histerii dostaję, jak pomyślę o lekarzach...

Eleeri, Miramejku, jak Wasze siusiaki? Tzn. Nie "Wasze", tylko "wasze wasze" jest już nieco lepiej? matko, to chyba nie może się tak ciągnąć...

- to do studentów.

A to jest chyba stronka Texasik:

http://www.seans24.pl/index.php

CO do petentów - to wcale nie jest takie fajne... Przyjdzie ktoś z czymś takim, odmawiasz, bo: 1.wykonujesz po prostu swoją pracę, a nie robisz łaski; 2. wystarczy byle pozór i posądzenie o korupcję gotowe... A i tak petent, przekonany o własnej wspaniałomyślności, zostawia coś na biurku albo w poczekalni, albo jeszcze gdzieś i gestem imperatora ucisza wszelkie protesty...

Eleeri, pisz coś, bo mi humorek szwankuje
Stary 2010-01-11, 10:37   #2446
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamusie

Tomuś marudny dalej nie chce spac w nocy, a ja juz czuje się jak zombiak i jeszcze tyle nauki, No ale juz nie smęce, uśmieszki Tomcia wynagradzają mi jego nieospałość. Mały nauczył się wyjmować sobie smoka z buzi i z powrotem go wkładać. Przesłodko to wygląda

Miramej i Eleeri
współczuje Wam takich lekarzy. Mój powiedział że absolutnie nie można odciagac bo to dziecko boli.....(ale to jak prywatnie bylam)

Dziś pierwszy dzień na diecie Onz zobaczymy co z tego wyjdzie.....Adzis nie mialo byc wazenie? Umnie jest 63,5 to sobie schudlam
Stary 2010-01-11, 10:40   #2447
gorgulek
Zakorzenienie

czesc kochane

narazie napisze tylko ze jestem w domu
mam dzis urlop na zadanie
odezwe sie pozniej

milego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:42   #2448
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

jezuuu zabije tego gnoma zaraz
juz od godziny mu mowie zeby wstawl bo musze jechac do urzedu a on tylko mowi"zaraz" i jak ja zaraz tam zajde to mu kopa w dupe zasadze!!! juz mnie wkurza bo jak on musi gdzies jechac to raz-dwa i wyszykowany a jak ja to mnie olewa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:48   #2449
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień dobry (mam nadzieję...)
Wczoraj pokłóciłam się z Gnomem, także nie wiem czy dzisiaj będzie lepiej...
Humor mam zły...

Z dobrych wieści, to moje dziecię zaczęło interesować się swoimi stópkami. Jak to słodko wygląda, gdy chce dopaść swoją nózkę.
Zresztą wkleję filmik później ( na razie fotki)
Zaczął też mówić TATA , filmik już się wgrywa na YT, także dzisiaj zaserwuję Wam nie lada kino Zmierzch przy tym wysiada

Idę napić się bawarki
Stary 2010-01-11, 10:56   #2450
UnholyOne
Ola-Unhola

No tak, fotki...
Nie przejmujcie się bałaganem w tle i brudnym body - morelki
Stary 2010-01-11, 10:58   #2451
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda, że film fajny? Przepadam za wampiriadami, to najlepsze melodramaty, jakie znam Tylko błagam - nie zdradzaj mi, co w drugiej części Już TZ mi coś przbąkiwał, że w częsci trzeciej Edward zejdzie na dalszy plan, a Bella zacznie trzymać z wilkołakami Mam nadzieję, że ściemniał

W tym tygodniu jedziemy do wterynarza, gdyż ostatnio wciąż coś się Boniowi przytrafia...
.
eee przeciez ja to widzialam, bylam z mezem w kinie na tym
teraz jak napisalas Edward i Bella to skumalam, czyli 2 czesc ogladalam

a co jest pieskowi?

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy dzień na diecie Onz zobaczymy co z tego wyjdzie.....Adzis nie mialo byc wazenie? Umnie jest 63,5 to sobie schudlam
tak, wazymy sie i pw do cass wysylamy

Stary 2010-01-11, 10:59   #2452
UnholyOne
Ola-Unhola

Aaa
Malga, gratulacje. W końcu się doczekałaś
Córunia słodka

Życzonk a i buziaki dla dzisiejszego Solenizanta Kubusia Ulci
Stary 2010-01-11, 11:04   #2453
eleeri
Zakorzenienie

znowu za dużo grafiki

Cytat:

E, reszta fotek to sama wiesz... Byłaby tam łazienka i przedpokój, pokój Stasia częściowo już widziałyście (regały z książkami), więc w sumie nie ma co pokazywać, ogólne zarysy znasz Inna rzecz, że musze jakies fotki cyknąć pod kątem ogłoszenia o sprzedaży...

A kto by tam liczył!... Ale troszkę m artwię się, że coś na kształt czwórki pcha się jako pierwsze...

A co lubisz czytać? poprawka: już wiem, że teksty trzymające w napięciu (jak nasz wizaż ), ale dodaj jakiś wyznacznik... Nowe? Stare? Polskie? Obce? science-fiction?

Jeśli mogę spytać - w któryym sklepie są takie problemy z ratami? Kamerę mamy, ale przymierzam się do lustrzanki cyfrowej. Oczywiście na raty

W naszych stronach spokój. STas śpi, a ja zgubiłam szkło kontaktowe No rewelacja... Borys też śpi - na mojej stopie. W tym tygodniu jedziemy do wterynarza, gdyż ostatnio wciąż coś się Boniowi przytrafia...

No i dziś czwarte USG bioderek - nie widzę powodu, dla którego lekarz nie miałby nas zaprosić na niedzielny obiad... - przełożone z poniedziałku przed świętami (nie wiedzieć czemu, pocałowaliśmy klamkę).

I taki to ten poniedziałek.
a mieszkanie sprzedajesz z meblami, czy meble bierzecie ze sobą ?

ja tez uwielbiam wampiry
a o jakim filmie mowa bo chyba przeoczyłam ?

ha, ha, ha

problem z ratami, hmm jeszcze nigdy nie brałam nic na raty

zgubiłaś szkło ?
a w jaki sposób ???

co z pieskiem ?
chory ?

Cytat:
Dziewczynki, przyznam, że mnie Wasze przygody z napletkami przeraziły i to na dobre... Doszło do tego, że nie wiem jak się zabrac za mycie Stasia, by go nie urazić. A już histerii dostaję, jak pomyślę o lekarzach...

Eleeri, Miramejku, jak Wasze siusiaki? Tzn. Nie "Wasze", tylko "wasze wasze" jest już nieco lepiej? matko, to chyba nie może się tak ciągnąć...

- to do studentów.

CO do petentów - to wcale nie jest takie fajne... Przyjdzie ktoś z czymś takim, odmawiasz, bo: 1.wykonujesz po prostu swoją pracę, a nie robisz łaski; 2. wystarczy byle pozór i posądzenie o korupcję gotowe... A i tak petent, przekonany o własnej wspaniałomyślności, zostawia coś na biurku albo w poczekalni, albo jeszcze gdzieś i gestem imperatora ucisza wszelkie protesty...

nie wiadomo kogo słuchać
jedni radzą odciągać, inni nie odciągać
my nie odciągaliśmy i oto efekt

mój siusiak ma się zdecydowanie lepiej
siuśki dzisiaj pobrane już w laboratorium, dzisiaj wyniki i usg

dzięki za stronkę
już sobie zapisałam

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Tomuś marudny dalej nie chce spac w nocy, a ja juz czuje się jak zombiak i jeszcze tyle nauki, No ale juz nie smęce, uśmieszki Tomcia wynagradzają mi jego nieospałość. Mały nauczył się wyjmować sobie smoka z buzi i z powrotem go wkładać. Przesłodko to wygląda

Miramej i Eleeri
współczuje Wam takich lekarzy. Mój powiedział że absolutnie nie można odciagac bo to dziecko boli.....(ale to jak prywatnie bylam)

bosssze i kogo słuchać

Cytat:
czesc kochane

narazie napisze tylko ze jestem w domu
mam dzis urlop na zadanie
odezwe sie pozniej

milego dnia
czekamy na wieści

Cytat:
jezuuu zabije tego gnoma zaraz
juz od godziny mu mowie zeby wstawl bo musze jechac do urzedu a on tylko mowi"zaraz" i jak ja zaraz tam zajde to mu kopa w dupe zasadze!!! juz mnie wkurza bo jak on musi gdzies jechac to raz-dwa i wyszykowany a jak ja to mnie olewa

sorki, ale mój też leży na łóżku, tv gra a on drzemie
a tyle miał dzisiaj zrobić, bo wziął sobie wolne
wczoraj całą listę miał rzeczy do zrobienia na dzisiaj, a teraz śpi

Stary 2010-01-11, 11:06   #2454
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
jutro znowu na impreze idziemy
tym razem na parapetowke do mojej przyjaciolki, a Wercia bedzie miec swoj debiut w spaniu w kojcu
pisalam wam kiedys ze dostalismy od tej ciotki z niemiec i fajnie bo mama bedzie miec a ja mam lozeczko na gorze wiec jak mala bym polozyla to mama musialaby co chwile latac czy mala spi.....a tak bedzie miec kojec obok lozka,a jak wrocimy to tylko przeniose mala na gore do lozeczka
Ja tez zakupilam kojec dla mamy jak bedzie z mała, zeby tez nie musiała cały czas u góry siedziec, to sobie wstawi w swoim pokoju i bedzie mniej biegac

gorgulek i jak tam? dostałas L4?
Ja nawet nie bede probowac........w nastepny piatek ide do pracy na poł dnia i tak samo w pon (podzieliłam urlop na pół) a od wtorku juz 7godz
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja już Twoje oglądałam, ale nie masz ich za dużo
kolor Twoich włosów - bombowy
no nie mam duzo, było wiecej ale pousuwałam, np te ze ślubu ale może wrzuce znów to sobie poogladacie
musze pochwalic moja fryzjerke Madziulke kochana, chyba jej te wszystkie wasze komplemety zaraz powysyłam

A ty kochana sliczna jestes , i mialas sliczna suknie ślubna
Cytat:

nie bylo dzis u nas za wesolo
poszlismy spac z malzem ok 00.20 a tu mala w placz
tak plakala ze postanowilam ja wziac na noc do naszego lozka
zaczela jeszcze bardziej
na rece - dalej placz, mowilam, przytulalam, spiewalam
w koncu wsadzilam jej czopka przeciwbolowego bo od razu pomyslalam o wyrzynajacym sie zabku
najlepsze jest to ze obejrzelismy jej dokladnie diaselka, pomacalismy i co???
wyrzyna jej sie gorna dwojka
normalnie na wierzchu juz! odstaje jak nie wiem co
te dwie kreseczki ktore sa na dole, to pewnie jeszcze poczekamy tam z zabkami

herbatki ani nic nie chciala
w koncu rozbudzila sie i gadala sobie w najlepsze, strasznie ciezko bylo jej zasnac bo sie wiercila caly czas
nawet suszarka na nia nie dzialala a my nieprzytomni
w koncu zasnela i obudzila sie na mlekczko o 5.45, zasnela i dala pospac do 9
biedaczka, ale znam ten bol bo moja Zuzia tez ma takie napady histerycznego prawie płaczu, i paluszki do buziaka wkłada i tak okropnie gryzie, juz tak dlugo to trwa a tu nnic niewidac

musze sie zaopatrzyc w jakies czopki bo ja jej jeszcze nigdy nic nie dawałam przeciwbolowego ani przeciwgoraczkowego, co polecacie?
Paracetamol?
Cytat:

Zuzia tez sie boi tesciowej i na pewno bym nie zostawila jej malej
Moja sie nie boi ale i tak bym jej z tesciowa nie zostawiła, chyba bym sie z nerwów rozchorowała.......
Cytat:
Katarzynko, mi już w zeszłym roku stuknęła trzydziestka, a wciąż preferuję dżinsy Jasne, że mam masę innych/różnych strojów, ale do biegania po domu za Stasie, tudzież do spacerków z wózkiem przy aurze ekstremalnej, nie ma jak strój swobodny We wrześniu miałam sytuację, że szłam w dżinsach i t-shircie (wciąż jeszcze ważyłam więcej niż teraz), a jacyś remontujący drogę panowie skomentowali, że odkąd to szesnastolatki dzieci rodzą... Fakt, że panowie byli w wieku raczej starszym niż młodszym, ale wzrok mogli mieć lepszy

Obejrzałąm wczoraj "Zmierzch" - na canal plus. Warto! (jeśłi kto lubi historie o wampirach)
A mi juz tez nieiwele do 30!!! brakuje a tez uwielbiam dzinsy i bojówki

Zbieram sie na ten ZMIERZCH i sie zebrac nie moge, mam nawet na płytce ale i tak mi schodzi (2 tez juz mam)
Cytat:

ja szczerze powiem ze zazwyczaj kranowke albo krople beskidu
nie zauwazylam zeby ktoras z nich zle na Zuzie wplywala
ja tez kranówke (gotuje 5 min), a po Zywcu zatwardzenie mała miała
Cytat:

No i mam grzech na koncie
mama przywiozla mi wyroby ze swiniobicia ktore znow zamowila i kawalek kiełbaski zjadlam, ale taki grzech to nie grzech,powiedzcie

Ide to wszystko poporcjowac i pomrozic, a kaszaneczke to sobie zjem w dniu dyspensy.
Nachomikowalam tyle ze 2 zamrazarki prawie pelne roznych roznosci

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

nieeeee to nie jest pyszne sniadanko
to jest bobovita mleczna kaszka manna na mleku modyfikowanym
zreszta, bo sie WQU.....
nic mnie ten gluten juz nie obchodzi
zrobie wg przepisu i tyle
nie bede sie czaic, moze mniej moze wiecej
no własnie, jak ty mozesz sie odchudzac z 2 zamrazarkami pełnymi jedzonka podziwiam

Jak juz pisalam w piatek moj dr stwierdził ze nie ma potzreby trzymac sie sztywno dawki glutenu, nie musi to buc dokladnie 2-3g
Cytat:

i o to Ona
GRATULUJE !!!!!!!
az mi łezka poleciała jak twoja Jowitke zobaczyłam, nasze słoneczka tez takie malutkie były, ale to juz zleciało
Cytat:

a na wadze 3 w dół
Gratuluje
a ja musze przeanalizowac wszystkie za i przeciw bo moze tez sie do waszej listy przyłacze
Stary 2010-01-11, 11:11   #2455
eleeri
Zakorzenienie

Już wiem o jaki film chodzi
doczytałam

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzień dobry (mam nadzieję...)
Wczoraj pokłóciłam się z Gnomem, także nie wiem czy dzisiaj będzie lepiej...
Humor mam zły...

Z dobrych wieści, to moje dziecię zaczęło interesować się swoimi stópkami. Jak to słodko wygląda, gdy chce dopaść swoją nózkę.
Zresztą wkleję filmik później ( na razie fotki)
Zaczął też mówić TATA , filmik już się wgrywa na YT, także dzisiaj zaserwuję Wam nie lada kino Zmierzch przy tym wysiada

Idę napić się bawarki

ach te nasze gnomy

Antoś boski
i jak ładnie już siedzi, i się pochyla, i łapie za skarpetki
słodziak

a moje szczęście (Mati ) sie zbudziło idę mu dać mus owocowy

Stary 2010-01-11, 11:19   #2456
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.youtube.com/watch?v=3sn9-p3MzuU
Nakręcone w sobotę wieczorem przed spaniem
Stary 2010-01-11, 11:21   #2457
katarzynka00
Zakorzenienie

kogo sluchac?
glosu rozsadku
no bo jak umyc nieodciagajac
powierzchu jak zdazylysmy zauwazyc to za malo i teraz maluchy cierpia

niech sobie sam stary doktorzyna sam nie myje i niech doprowadzi sobie interes do tego do czego sie przyczynil dzieciakom

z drugiej strony-nie pogniewajcie sie mamy, ale gdyby mi dr powiedzial nie to tak bym to robila, no bo znamy doskonale anatomie i wiemy ze jak nie zzsuniemy to nie umyjemy
nie mam na mysli sciagania az do popekania, ale powolutku coraz wiecej i wiecej

nie bic :P

Stary 2010-01-11, 11:21   #2458
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Małga gratulacje! Śliczne imię Tomuś tez niedawno był taki malutki a teraz taka pyza duża

Eleeri
ja nie odciągam , wole mu zaoszczędzić tej średniej jakościowo przyjemnościPodobno to nie ma w ogóle wpływu na to czy zarośnie czy nie.

katarzynko
jak mam inne zdanie na ten temat, nie odciągam a jak narazie Tomuś infekcji nie ma

to do mnie było o tym starym doktorzynie?

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2010-01-11 o 11:24
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:28   #2459
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
no własnie, jak ty mozesz sie odchudzac z 2 zamrazarkami pełnymi jedzonka podziwiam
aaato na moja korzysc bo to meza obiadki beda a ja nie bede musiala gotowac stac nad garkami i wdychac
moje pomrozone sa warzywa
a mieso moge jedne mu smazyc a sobie gotowac tylko nie wiem kiedy ten parowar nabede

Stary 2010-01-11, 11:39   #2460
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

my próbowaliśmy w RTV AGD, bo tam była w promocji ta kamerka, która nas interesowała

Cytat:

- to do studentów.

skąd ja to znam - przyniesie pacjent bombonierkę i na następnej wizycie probuje mi stawiać żądania

ja Ci humoru nie poprawię, bo sama mam kiepski humorek i samopoczucie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No tak, fotki...
Nie przejmujcie się bałaganem w tle i brudnym body - morelki
jakbym widziała mojego

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

no nie mam duzo, było wiecej ale pousuwałam, np te ze ślubu ale może wrzuce znów to sobie poogladacie
musze pochwalic moja fryzjerke Madziulke kochana, chyba jej te wszystkie wasze komplemety zaraz powysyłam

A ty kochana sliczna jestes , i mialas sliczna suknie ślubna
fryzjerce przekaż komplementy koniecznie
dziękuję

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-01-11 o 11:45
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości